Vacker dag

Ljuvligt väder idag och äntligen kan vi gå på isen igen, jag har gjort några tappra försök men det har bara brytit igenom, men nu så.
Kaja har galopperat som en lycklig gasell och jag har lett från öra till öra. 
 
Lilleman har också njutit av solen
Sen åkte jag till hästarna och skulle fortsätta vårvintermyset men där var det stopp då Stråla var mycket sämre igen. Hon som varit helt symptomfri uppvisade nu rejäl smärta och pulsen var tillbaka.
Så det blev istället bland annat en vända till granngården och inhandla ännu mer snortdyrt spån (helvete vad dyrt det är på granngården, och mycket mindre i balarna än på XL bygg)  ifall  försämringen skulle bero på att hon har stått för hårt.
Det tror jag inte riktigt men funderar på om det kan bero på väderomslaget.
Första omgången när det blev tydligt för mig att hon hade fång var ju när det smällde till och blev kallt och nu har det ju också gått från +5 till -10 väldigt hastigt.
Känns lite logiskt att det skulle kunna påverka blodkärl och inflammation osv.
Ingen aning, men kanske.
 
Coronhysterin fortsätter och folk tappar sin förmåga till att tänka rationellt och att söka fakta istället för att panika över antaganden.
Herregud
 
Ja ja det är inte bra och många blir sjuka och några dör och ekonomin kommer att åka på en törn. Absolut. Bla bla.
Men många kommer INTE att bli sjuka många många kommer att bli friska igen. Många som blir sjuka får bara lätta symptom.
Ekonomin kommer att återhämta sig.
Det är ju paniken som folk skapar som är det största problemet. 
Tänk om vi skulle ta och lyssna lite på experter och fakta och sitta ner i båten. Det är när man börjar yra runt som man ramlar i och drunkar.
Och det är faktiskt ett helt sinnessjukt beteende att bunkra som att det inte finns någon morgondag.
Det ÄR en influensa för i helvete, inte en zombieapokalyps.
Jesus
 
PS. Jag lovar att inte klaga när jag blir sjuk och dör med mitt pisskassa immunförsvar och en kropp som inte pallar en temphöjning på en grad och luftrör som piper och väser av varenda liten ansträngning nu för tiden. 
 
 
1 kommentar
Tiger

Ja! Håller med allt om Corona. Utom att det är en influensa. Covid19 har en annan typ av virus- uppbyggnad jmf med olika influensavirus, f ex en ovanligt stor rna-kod som ger covid19 ett extra batteri av anpassningsmöjligheter. Spännande, ju.

Virus är som döda (ja, d saknar egen ämnesomsättning) små nano-parasiter lurar sig in i cellen genom imitation av ytreceptor. Cellen tillåter och tom hjälper viruset in genom cellmembranet in i cellplasman (endocytos, transportproteiner) för att sedan aktiveras av cellens eget nedbrytnings- enzym att börja kopiera sitt virus-rna ! Fränt. Och sjukt.

Saker jag blir å tänka på är vad är ett virus? Relik med sop-dna från de fösta cellerna från livets början nere i djupet? De har sin egen evolution. Vad är "liv"?

Sen vårt eget immunförsvars olika strategier med bla olika granulocyter, macrofager, B och T-celler är *otroligt* fränt också! Tänk att vår tårvätska innehåller enzymer som bryter ner skalet på bakterier? Och cellkärnans dna-produktion med robosomer, rna, amimosyrekoder, cellen med sina mitokodrier, osmos, ämnesomsättning mm mm
En blir ju nästan religiös!
..........anyway.

Sorry i förkant för allt detta babbel,jag har en väldigt grund förståelse.

Litar 100% på våra smittskyddsexperter och epidemologer, glad över Sveriges rationella hållning.

Strålan, tråkiga nyheter. Intressanta reflektioner av dig. Intressant vad hovskagaren sa, om hästens inställning.

Hurra för din mobil!