stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Blöt!

Publicerad 2012-05-28 19:49:18 i Allmänt

Som grädde på moset så är Skorpan sjuk. Veterinären var ut och sa att det kan vara foderstrupsförstoppning och det kan vara nått annat. Ponny är bättre men fortfarande konstig. Matte är tre å ett halvt tusen fattigare. Ja ja, huvudsaken djuren mår bra men det verkar inte vara meningen att jag ska få ett enda öre över till annat. Stråla tyckte att matte behövde ett uppmuntrande bad och dök med huvudet före ner i magdjupt vatten. Själv säger hon att hon snubbla, men jag vet inte det jag.Gladare vart jag, kanske inte av badet men definitivt av Strålan.

Lite mör i själen

Publicerad 2012-05-28 09:48:09 i Allmänt

Utskälld och lite mör i själen. Även om jag vet att människan i fråga är psykiskt sjuk och att det egentligen inte är mig det är fel på utan honom så är det svårt att inte ta åt sig. Speciellt när man har gjort sitt yttersta i över ett års tid för att vara till lags, tassat på tå och har gjort mycket mycket utöver det som egentligen ska uträttas och sen bara få skit.
Jag vet att människan måste ha en syndabock och nu var det min tur, jag är inte så stark som många andra och sväljer skiten, det var så skönt att slippa därifrån och bara vicka men det har ändå varit spänt. Nu är jag fri på riktigt, det är bara synd, och det gör ännu mer ont i mitt hjärta, att det finns en underbar människa som är fast i det helvetet, jag kan bara hoppas att hon nångång kommer därifrån hon också.
Ta ingen skit!


Fick en dag till att lägga på flytten, det är bra det.

Fåne

Publicerad 2012-05-26 20:53:42 i Allmänt

Nu har hästarna flyttat, lite sentimentalt och lite konstigt förstås, men mest okej. Leffe tyckte att det var vansinnigt läskigt att gå in i skogen när jag skulle visa dom gången jag har gjort, så antingen kommer han väl inte alls att gå in där eller så kommer han att gå in efter dom andra, få panik och springa och göra illa sig. Han är verkligen ingen skogshäst den där, i början kunde jag knappt rida i skogen, han blev bara stressad och rusade plus att han blev rädd för varenda pinne å gren som inte satt fast i ett träd. Å milde tid om ett helt träd hade trillat omkull. Ha ha. Knäpphäst. Han är som sagt ganska fånig. Nå om inte annat så får jag väl agera skogshuggare igen.

Skogshuggare

Publicerad 2012-05-25 21:50:51 i Allmänt

Puh! Nu är det fullt upp, fick dessutom jobb i helgen så det känns nästan lite stressigt. Har inte ro att sitta still många minuter, nu bara MÅSTE jag göra det ett tag. Vila lite. Men det känns mest roligt att packa å plocka. Konstigt värre. Igår var vi på jobb fest och bowlade å hade det trevligt, men sen när jag kom hem så kunde jag inte sova utan satte igång å packa till kl 3. Idag har jag haft besök av två som fått rida lite sen har jag gjort hage hos Ivan och röjt skog som värsta skogshuggaren. Men nu har dom en fin hage där. Imorgon får dom flytta dit efter jag jobbat klart.

Nörderi

Publicerad 2012-05-23 13:50:30 i Allmänt

Toknördat ner mig i Criminal Minds, börjar bry mig mindre och mindre om själva historierna och mer och mer om karaktärerna. Irriterar mig på att man får veta så lite om dom. Jag har sån lust att kasta mig in i fandomen men jag har inte tid! Så jag får nörda för mig själv.

Jättetrist att Gideon försvann, han var en av mina favoriter.
Gillar JJ jättemycket och där ett tag så hoppades jag att Reid skulle få henne men så blev det icket.
Hotch växer och från att bara vara en surprupp i mina ögon så är han rätt skön emellanåt.
Garcia, skön brud
Å så underbara Reid...
Mindre förtjust i Derek och Elle. Emely var jag lite sur på där ett tag men hon växer också.
Än är jag bara i början på säsong 3 men har sett nyare avsnitt lite här å där. Dom går ju konstant på 5:an. bra sysselsättning på nattjobben =)

Sen gillar jag inte heller att dom har gjort Reid till Mr fotomodell. Gillade honom mycket bättre som toknördig och akward.

(för att inte tala om håret då... Stop messing with the hair!
 +1 på den)Ja ja, alla människor utvecklas, även the fictinal ones

Houdini

Publicerad 2012-05-21 20:25:01 i Allmänt

Oavsett hur många hårda knutar man gör så lyckas Stråla ALLTID ta sig lös. Odåga.
Superhärlig ridtur på odågan idag, mycket galopp och jag tror att hon fattade både höger å vänster. Tyvärr hängde jag med lite dåligt som vanligt. Annars börjar jag lära mig att räta på mig lite.
Foten bråkar fortfarande med mig, tjurigt värre, när jag skulle upp på Strålan så sköt jag ifrån med den foten å det gjorde så ont så det svartna för ögonen. Aj.
Jag blir helsnurrig av å jobba natt, ingen koll på vad det är för dag eller vad klockan är.
Det grönskar för fullt å hararna skuttar å gässen äggar och ugglorna hoar i skogen. Härliga tider.l

Jag önskar mig ett litet bo

Publicerad 2012-05-20 03:03:20 i Allmänt

För att jag fick sån sjuk hemlängtan så känner jag för första gången att det ska bli riktigt sorgligt att bli hemlös. Och framförallt att mitt vänliga hus ska försvinna. Jag hoppas att jag kan ta med mig känslan som jag haft i huset och lyckas få ett litet bo att trivas bra i. Så fick jag en sån känsla av att jag verkligen hoppas att Leia följer med oss.. Bah! Vad vart det nu då? Snyff

I pite

Publicerad 2012-05-19 21:59:29 i Allmänt

I helgen är det jobb på hundutställning. Fre, lör, sön. Plus besök hos en vän. Sett Chronicle (med reservation för stavning) riktigt bra film om tre killar som råkar få superpowers.

Jävla väder

Publicerad 2012-05-15 20:56:51 i Allmänt

Sitter och tittar på Criminal Minds och tänker att ja ja det är ju tur det bara är hittepå. Mördare och elände, sen slår man över och på nyheterna finns både Mangs och Breivik och andra sjuka vidriga människor. Kanske det är så att verkligheten övertäffar dikten...?
Jag har nördat ner mig i Criminal Minds nu, det började när jag fick en massa gratiskanalet ett tag runt påsktid.

Underbara människa


Watch it i tell ya!
Eller don´t. I love it (him).

Såg det bästa avsnittet "Revelaitions"idag där underbara Matthew Gray Gubler hade huvudrollen och James Van Der Beek (Dawsons Creek) var suverän som The bad guy.

Håller på att frysa ihjäl fullständigt. Vad i helvete är det här för vår. Bah
Igår jobbade jag 6.45-18 på ena stället och sen natt 22-08 på andra. Nu iväg å jobba natt igen. Tjillevippen!

Drömkänsla

Publicerad 2012-05-14 14:52:24 i Allmänt

Tänk att drömmar kan kännas så mycket. På både gott och ont. Inatt hade jag en sån underbar dröm som fortfarande gör mig varm i hela kroppen. Hoppas att den kommer tillbaka.

Gräset växer

Publicerad 2012-05-13 16:49:36 i Allmänt

Finaste hästen var inte så där knaspigg som jag hade tänkt mig utan precis helt lagom. Perfekt.
Underbara hästen svarar på minsta lilla förändring i min kropp och vi "dressyrade" lite som vanligt, nu kan jag liksom inte inte göra det och bara slarvrida, men ibland blir det bara korta bitar och det är egentligen aldrig några stora krav och stort allvar utan bara skithäftigt att hon så lätt gör allt jag ber om.
Vill rida mer lektioner så jag fått bättre ordning på min kropp och kan göra hästen rättvisa.
Jag börjar vara så fruktansvärt borskämd med Stråla.
Jag är lite små sur över att jag har betalat för ridbanan och inte kan använda den. Men snart kanske. Tills dess får vi traska på i skogen nu när skogsstigarna äntligen har tinat fram. Super roligt och nyttigt för hästarna att gå i skogen å lyfta på benen.
Har bytt däck på bilen och hämtat ett lass hö, nu ska jag snart ta ut resten av hästgänget också. Plus att Leffe och Stråla har fått smaka på årets första små grässtrån. Å vad det luktar gott.

Fotbollsfot

Publicerad 2012-05-12 20:23:31 i Allmänt

Imorgon kommer hovslagaren. Halleluja! Då ska det ridas. Har inte ridit på jättelänge nu. Var ut en sväng här i veckan med Leffe bara för att han tiggt om det så länge, ivrigare häst att få arbeta får man nog leta efter han blir så lycklig när man kommer med grimma åt honom eller ännu bättre, tränset, men han bara snubbla. Inte bra. Stråla hon snubblar och håller på att stupa på näsan bara man promenerar med henne så där är det verkligen inte läge att rida. Plus det självklara då att det inte alls är nyttigt för kroppen då fötterna inte är okej.

Å på tal om fötter så lyckades jag halka i leran här i torsdags då jag var ut å promenerade och vrickade foten så det blev en blå fotbollsfot av det hela så jag som skulle ha jobbat i helgen fick inte det. Var hemma och vila foten sa dom. Hm! Typiskt. Jag har ju fått ett jätteroligt nytt jobb, jag har väl aldrig förut blivit så här glad då jag blir utringd på jobb, om jag nånsin blivit glad för det. Men så ligger det där "gamla" jobbet kvar, där jag rycker in emellanåt, och gnager, jätteroligt till en viss del men så satans tungt till den största. 
Hur som, igår kunde jag knappt gå, idag går jag bra men foten är fortfarande någorlunda svullen å fin så det har inte ens blivit några promenader.
Men imorgon som sagt, då ska det ridas på en häst som säkert kommer vara väldans piggelin.

Har påbörjat packning så smått. Känns mest kul å flytta faktiskt. Lite jobbigt att få ihop allt sitt bohag, ett helt hus plus ett stall. Hej å hå.

Vägen till jobbet är lite översvämmad


Ebba sliten efter veterinärbesök


Hovslagare

Publicerad 2012-05-08 20:00:06 i Allmänt

Min hovslagare är väldigt bra och han hör av sog i god tid när han får förhinder, vilket långt i från alla gör, nog har man fått stå och vänta många gånger, men jag börjar bli lite less på att han hör av sig med förhinder. Det är ju så jälka viktigt med hästarnas fötter och dom ser inte roliga ut nu. Nästa gång tror jag att jag ska boka tid sex veckor innan det egentligen behövs ,då kanske det blir lagom.

5:e maj

Publicerad 2012-05-05 21:54:48 i Allmänt

Idag kan man verkligen inte klaga över veligt väder. Total snöstorm hela långa dagen. Perfekt inneslapparväder med sjuklingen Ebba som först nu börjar vara något piggare. Det tog på damen det där, inte konstigt alls egentligen fy satan vad ont det ska göra i munnen. Hästarna höll på att frysa ihjäl, inga vinterpälsar kvar som skydd, stormar rakt in i hagen utan en möjlighet till lä, blötsnö som letar sig in överallt, dom frös så dom hoppa hela gänget.Trots täcken, så dom fick gladeligen komma in i stallet redan vid tre idag. Ingen motion av dom idag tyvärr. Igårkväll pumpa jag däcken på min cykel och tog en tur till byn med Stråla. 20 minuter in så exploderade bakdäcket och höll fullständigt på att skrämma skiten ur mig. Stråla bara hoppade till lite, hon är verkligen cool den hästen.

Tandlös

Publicerad 2012-05-04 22:10:37 i Allmänt

Ebba har fått dra sex tänder till idag, så elva tänder fattigar allt som allt än så länge. Tydligen är det så det kommer bli. Bara att försöka hålla kvar dom så länge som möjligt med hjälp av tandborstning å så och dra dom eftersom tills hon blir i princip tandlös. Lilla hjärtat har varit risig och trötter hela dan. Sen vi kom hem från vetten har vi bara myst i soffan. Kring 19 så började hon böka lite och gnälla för att sen somna om. Grynet. Nu måste jag nog snart kasta ut henne å kissa lite tror jag.

Veligt väder

Publicerad 2012-05-03 13:51:18 i Allmänt

Gud så jag är less på "aprilvädret". Nu är det maj då kan det gärna ge sig. Kan det vara antingen sol eller mulet? Inte sol, regn, sol, hagel, sol, storm inom loppet av en halvtimma.

Jag försöker göda lilla Mayan som jag tycker har fallit ur lite, mest i hull. Hon är inte så snabb på att äta damen, svårt att konkurera med de andra gamarna som bara kastar i sig allt så fort det bara går. Det är inte bra för henne när jag har jobbat 12 timmars passen, då hinner hon inte alls med att äta. Ger jag dom massor med mat som ska räcka hela dan så äter hon bara tills hon blir mätt och lämnar sen, medan de andra äter tills det blir slut = för lite mat till tant. Men nu har jag varit hemma mycket så jag tar ut henne ut hagen och låter henne stå ifred och äta nån timma om dan, det ger reultat. Dessutom är hon lite kräsen på att äta sitt hink foder, protein, linfröolja, e-vitamin, jäst och mineraler. Det är inte alla dar det passar tant inte. Samtidigt blir ponnyn bara fetare och fetare. Igen.
Det är inte lätt att ha hästar med så olika behov i samma hage. Man vill ju att dom ska sin flock och man vill ju definitivt inte ge dom ännu mindre yta att röra sig på genom att dela av hagen, men då blir det svårt. Tror jag bara ska satsa på stora kallblod i fortsättningen.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela