stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Mera Frej

Publicerad 2017-05-31 23:43:21 i Allmänt

Jag blir alltid hungrig så fort jag kommer till nattjobbet, det måste ju vara psykiskt.
 
Vilken trevlig häst jag har fått låna. Igen. Tre fantastiskt fina killar men denna ska fan inte dö. Tredje gången gillt.
 
Allt har gått så smidigt idag, han funderade ungefär 5 minuter innan han konstaterade att det var okej att kliva på transporten 
Och innan vi förstod att han tyckte att det var bättre att åka på höger sida istället för vänster. 
Sen stod han som ett ljus på hemvägen, stod tills jag bad honom backa, klev av, såg sig omkring, hälsade på Ivan, åt lite gräs och så var det bra med det. 
 
Mina nötter var också jättelugna när han var så lugn,jag hade förväntat mig uppståndelse men inte. Bara nyfikna 
Leffe var lite bekymrad och gick runt och flappade läpp och Skorpan blev kär, kastade längtansfulla blickar och brunstade. 
 
Ska bli intressant att lära känna honom bättre. 
 
Bara 7 timmar kvar nu till ledig fram till måndag natt. 
Den här perioden gillar jag verkligen att jobba natt, vintertid var det jättetungt, men nu känns det bra, nu när det är ljust dygnet runt och solen skiner emellanåt jag får en massa gjort på dagarna, i vintras fick jag inget gjort då jag jobbade natt, inget alls. 
Tråkigt är det fortfarande och jag får typ sittsår och superont i kroppen av att sitta så mycket. Men men. 

Frej

Publicerad 2017-05-31 12:02:29 i Allmänt

Nu är han här och hittills har allt gått prickfritt. 
Nu måste jag sova lite, jag ska ju jobba en natt till innan ledig helg. 

Måndag natt

Publicerad 2017-05-30 02:00:53 i Allmänt

Jag tänker att man som tränare kanske måste hitta på något positivt att säga om hästarna man tränar för att ryttaren ska känna att det är positivt och vilja träna för denna igen. 
Men likväl så är det alltid roligt att höra positiva saker om sin pärla. 
Anke är ingen översvallande människa men hon sa att hon tyckte att Stråla är en trevlig modell av häst och efteråt sa hon att hon gillade henne. 
Strålan gjorde som vanligt ett superjobb. Det som är så underbart med henne är att hon alltid försöker. Även om det är jobbigt eller svårt så försöker hon och när det blir rätt så blir hon så himla nöjd.
Och rätt blir det bara jag gör rätt. 
 
Vi fick jobba med att länga överlinjen och försöka, på länge sikt, få bort underhalsen. Samt att få henne att tänka framåt som vanligt.
Stråla fattade poängen väldigt fort och på slutet sökte hon sig framåt neråt självmant och blev även alertare, mer framåtanda, på slutet.
Jättenöjd och glad häst efteråt och det är väl det bästa kvittot man kan få.
 
Hon är så förbannat fin min häst. 
 
Idag blev det bara en sväng med cykeln för att röra på sig lite. 
 
Och nu är det ju faktiskt tisdag så imorgon kommer Frej. 
 
Och. Typ ganska precis nu är det 2 år sedan Festis fick vandra vidare. Fina Festis, saknar honom så himla mycket. 
 
Efter allt som har hänt, Festis och Rino, så känns det ganska läskigt att låna ännu en häst. Men tredje gången gillt va? 
Hoppas att Leffe kommer gilla sin sommarkompis. 

Hästtankar

Publicerad 2017-05-29 00:58:34 i Allmänt

Först och främst, fy satan vad kallt det är. Kvällspromenaden togs iklädd vantar, mössa och vinterjackan men krävde ändå en het dusch för att tina upp efteråt. Snöat har det gjort också. 
Helt galet. 
 
Jag har varit svintrött hela dagen och längtat efter att få gå och lägga mig men nu kan jag inte sova. Hjärnan bara jiddrar med sig själv. 
 
Den jiddrar en hel del häst
 Dels för att min superpärla har gjort ännu ett fint pass. Red för Anke idag och jag är så nöjd. Ska försöka utveckla det lite imorgon.
Dels för att Frej kommer på onsdag och jag är peppad på det. Funderar över allt som ska roddas runtomkring och så och hur det kommer funka och hur jag ska lägga upp allt i början. 
 
Fina fina finhäst.
Fick en del lovord från tränaren också och det är alltid trevligt. 

Intressant

Publicerad 2017-05-26 23:04:25 i Allmänt

När man googlar på underkläder i stora storlekar och denna bilden kommer upp 
Well... 
 

Yes

Publicerad 2017-05-24 19:33:00 i Allmänt

Mm okej. Nu minns jag varför man pallar.
Dags att gå och sova nu, varit vaken över ett dygn. 
Hälsat på Frej också, så himla rar kille 
 

Blank

Publicerad 2017-05-24 00:23:00 i Allmänt

Alltså min häst är så jäkla blank 
Hon ser nästan blöt ut, eller som man hällt olja på henne som mamma sa. Inga produkter, bara en borste. 
Superhärlig ridtur i morse i skogen vid lilla sandtaget. Fröken var lite loj, spån överallt när jag hämtade henne så hon var nog nyvaken och så är det ganska varmt. Loj men inte seg utan helt med på noterna och jobbade bra. Klev på så fint i skogen utan att hetsa och snubbla sig fram. 
Hon glänser både utanpå och inuti min superpärla.
Alla gångarter men mest skritt. 
Åh, nu är det så roligt med häst igen. 
 
Späcknacken börjar kännas lite mjukare, jag brukar knåda och stretcha i den vilket alltid får henne att gäspa stort. 

Stollegubbe

Publicerad 2017-05-22 23:14:17 i Allmänt

Idag blev det bara en promenad med Stråla och Skorpan och så Leffe lös. 
Leffen har travat och galopperat och skuttat som den ystra 25 åring han är. Det är ju kul att han känner sig fräsch. Jag är också väldigt imponerad av att han inte ömmar på gruset. Kanske blir en annan sak när man sitter på men det är en enorm skillnad motför förra året. 
 
Nu sitter jag på jobbet och är så trött att det svider i ögonen. Har laddat upp med red bull och kaffe och så men det lär bli en lång natt. 

Söndag

Publicerad 2017-05-22 01:07:10 i Allmänt

Förbannades bergodalbana. Känner mig lätt mentalt instabil. Jätteglad till ledsen på några sekunder. Hela det känslomässiga registeret hinns med flera gånger om på en dag.
Inget nytt under solen men lite påfrestande ibland. Speciellt nu när det liksom inte blivit någon "belöning" på flera veckor. Jag blir galen! Hur fan pallar folk sånt här? 
Bah!
Typiskt mig att stoppa mig själv i klistret också, gör det hela så komplicerat som det bara går. Jadå.
Bra jobbat.
Pfft.
 
Annars, sjukt bra dag. Sov länge och som en stock, väldigt behövligt. Lång promenad med Ebba i skogen. Bytt däck på bilen, ja nu först men vi har ju fasen haft vinter tills nu. Suttit i solen med djuren. Bakat havreflarn, gjort pizza och ridit Stråla.
 
 
Blev en sväng till skogen vid fotbollsplan. Lite trav, lite galopp och mest skritt. Pigg tjej. Kändes väldigt bra idag. Möjligen lite stum i munnen men brydde mig inte om det, tg denna tur mest som motion och så gick vi i skogen och gymnastikserade kroppen.
Trevlig tur. 
Längtar efter Frej. Nu känner jag mig väldigt ridpeppad efter den här helgen med superväder och två fina ridpass. 
 
 
Funderade på vart Ebba tog vägen mitt i däckbytet, fann henne så här
Gryn

Lektion (uppdaterad)

Publicerad 2017-05-20 20:22:00 i Allmänt

blogg.se strular så inlägget blev inte som det skulle först.
 
Lottaträningarna blev tyvärr inställda pga sjukdom men jag bokade in en lektion för Eva istället och så red vi våran första lektion sen augusti tänkte jag men kom precis på att vi red för Anke i oktober. 
Nåja. 
Det gick iaf riktigt bra, jag kunde inte ha varit nöjdare. Det är ju trevligt att hästen utvecklas åt rätt håll trots sjukdomar och diverse annat skit. 
Hon hade dessutom mycket mer ork än jag hade trott med tanke på att hon inte gått ett ordentligt pass på ridbanan på typ hela vintern. 
Hon hade dock väldigt jobbigt med att få med sig bakbenen, hörde dom skrapa i gruset ända till slutet då kom dom igång. Låg upphöjda bommar framme också som hon i början knappt lyfte fötterna över, demolerade en, till att i slutet kliva över utan att klonka i en enda fot. 
 
 
Rätt nöjd med min egen instats också.
Jag fick träna på att vara stadig i bålen, hålla händerna stilla och att aktivera hästen med hjälp av mentala gummiband i hälarna. 
Samt att inte följa med hennes fram och tillbaka rörelse i ryggen utan fokusera på rörelsen som går upp och ner och följa med i den istället. 
Det kändes som att vi fick till det riktigt bra emellanåt. 
 
 
Leffe fick en liten tur med cykeln och var pigg och glad, fick två hästar bakom oss en bit av vägen då blev det balanstrav och näsblås på farbror. Sötgubbe. 
Igår gick vi en promenad och han har nu även fått smaka första gräset som äntligen börjar komma upp.
 
 
 
Jag är inte så nöjd med att det regnade igår, fy satan vilken soppa.
 
 
 
Det hade ju torkat upp så fint. Det är verkligen tur att dom har en stor hage med fina partier i fast dom måste passera sunkhålen, shettisarna gör det helst inte om dom slipper, väldigt förståeligt. 
 

Pepp

Publicerad 2017-05-18 19:36:59 i Allmänt

Fick meddelande från Frejs ägare idag att hon lasttränat och att det går bra. Så roligt. Jag börjar längta efter honom ganska mycket nu. Ännu en liten kick i hästlivet. 
Så peppad på det. Håll alla tummar ni har för att det ska bli kanone
Imorgon och på lördag ska jag och Strålan rida för Lotta, hoppas på att det blir bättre än de senaste gångerna, Lotta är ju suverän men många omständigheter har gjort att jag blivit så himla besviken. 
 
 
 

Tisdag

Publicerad 2017-05-16 22:40:45 i Allmänt

Tog en tur med Stråla idag, hon kändes som ett betongblock för att överdriva men hon var inte sådär mjuk och följsam som hon brukar och var tom lite stum i munnen. Annars kändes hon helt okej, jag funderar på om det är pga späcknacken som liksom exploderat vilket jag finner konstigt för hon äter ju precis samma som hon ätit hela vintern. 
Om det inte kan bero på att jag slarvat med att kolla socker i tillskotten hon får? Då granngården inte hade det jag brukar ge tog jag andra sorter. 
Kom jag på nu...
Kan det ju mycket väl vara faktiskt. 
 
Ett stycke späcknacke
Syntes så himla tydligt på den bilden.
Fet och svullen hela hon liksom. 
 
 
16:e maj var det alltså? Hm..
 

Skitbra

Publicerad 2017-05-15 23:46:03 i Allmänt

Skitbra dag! Kroppen känns mycket bättre, allergin har hållit sig i schack och jag har kunnat andas. Själen och sinnet har också fått sitt, en himla massa gott faktiskt.
Solen har vämt, fåglarna har kvittrat och skogen har börjat lukta skog
 
Leffe har visat för sin matte att han inte alls är "skruttig"
Han har fått vara ett tag nu för att jag tyckt att han varit just skruttig men idag fick han följa med på promenad och han var så pigg och glad. Släppte lös honom och han har både travat och galopperat runt. 
Kanske han behövde få bli barfota igen? Han har inte ömmat, inte nå, fast han gått på både vanligt grus och på stora vassa stenar. 
Kanske skulle börja dra igång honom igen. Han har dock fallit ur en del muskulärt men det kanske också kommer om han får röra sig lite mer. 

Klart

Publicerad 2017-05-12 21:52:00 i Allmänt

Då var det bestämt, en Frej ska bo hos oss i sommar. (Den andra människan skulle höra av sig igår men gjorde aldrig det så då bestämde jag mig för Frej)
Lettiskt kallblod på 4 år. Hans ägare brukar vara på Monica kurserna (inte med honom ännu dock) hon ska ha barn snart så det blev en bra lösning för henne också att få honom lite aktiverad under sommaren. Från 1:a juni till augusti till att börja med och ev längre, jag vill gärna ha längre om allt funkar bra men hon vill ev ha hem honom efter Monica jursen i augusti. Vi får se helt enkelt. Det känns ju som att man bara precis hunnit komma igång efter 2 månader.
Kul ska det bli iaf, och spännande. Lite nervös, det är ju ändå en 4 åring liksom om än tydligen väldigt stabil och trygg och även helt trafiksäker.
 
 
 
Min egen skithäst har jobbat på lina idag och varit en skitduktig skithäst. Jobbat jättefint. 
 
Jag är skitdålig i kroppen och ARG för att den inte fungerar. 
Helt plötsligt orkar jag knappt promenera i snigelfart, överjävligt ont och trött, den där jävla tröttheten. 
Kan inte andas heller. Dels magkatarr och så spännband runt hela torson, klump i halsen och allergi på det så det går bara inte att andas vilket skapar lite panikkänslor ibland. 
 
Nåväl.

Hutter burr

Publicerad 2017-05-11 21:10:15 i Allmänt

Äntligen har skogen tinat fram, delvis iaf. Väldigt delvis, men det går iallafall att gå där, så det gjorde vi idag. Väldigt jobbigt sa Stråla och blev snubblig och springig och matten fick ordentligt med balansträning där uppe på, barbacka. 
Jag börjar känna mig ganska peppad på hästen från igår. 
 
Annars så tycker jag väl att man inte ska behöva sova med pyjamas, yllestrumpor och dubbla täcken i mitten på maj. Brrr. 

Charmtroll

Publicerad 2017-05-10 22:34:34 i Allmänt

Herregud vad dagarna har en tendens att kännas som veckor nu för tiden. 
 
Hästen var en jättetrevlig kille. Väldigt vänlig. Väldigt lekfull. Verkar stabil men rolig. Nackdelen är väl att han är väldigt ung. Behöver ju inte vara någon nackdel det heller förstås, jag vill ju egentligen mest bara ha roligt och luffa i skogen och han behöver ha roligt och luffa i skogen. Bara precis inriden och det är klart att det hade ju varit roligt med en som är lite mer färdig också. 
Det blev ingen förälskelse men det är ju lika bra när han ska hem till matte till hösten igen. 
Just nu är jag så trött så jag inte riktigt orkar tänka men mycket möjligt att denna filur får komma till oss över sommaren.
Vi får se.
 
Ja sommar, blir det ens nån sommar?
Men vädret alltså. Snö. Va!?!. Snö. Nåja, faktiskt så tar jag hellre detta väder än regn. Det är ungefär en miljard gånger bättre än regn, nu är det ju bara klä på sig och hästarna har det visseligen lite lerigt men dom drunknar inte.

Hästeriet

Publicerad 2017-05-09 23:37:44 i Allmänt

Äntligen har hästarna fått fina fötter, Stråla njöt när hon blev skodd, hon mysmufflade med mulen och gäspade och var allmänt nöjd. Hon har fått tåriktade skor utan tåkappor fram, det blir intressant att se vad hon säger om det, hon har ju haft lite special sen tidigare också pga sina kroppsliga problem och varit väldigt nöjd.
Leffe blev barfota igen. 
Tog en kort sväng med cykeln och tog Stråla och Skorpan med mig. Båda var svinpigga. 
 
Imorgon ska jag och titta på den ena eventuella sommarhästen, den verkar väldigt charmig 
En humoristisk kallblodskille. 
Ägaren är en bekant och känner till mig ganska väl så det känns lugnt, bara kul.
Den andra hästens ägare skulle höra av sig närmare på torsdag, där känner jag mig lite nervös inför eventuellt möte och provridning. Ett stort välutbildat halvblod. Fixar jag det? 
Jösses, jag har ju inte ridit ordentligt sen förra sommaren och det var väldigt länge sen jag red en "sån"  häst. Det blir ju liksom genast både svårare och jobbigare att rida en stor häst med stora kliv, jämfört med det jag vanligtvis rider på.
Nåja, vi får väl se. 
Kul iallafall. 
 
Det är väldigt roligt att hästeriet börjar vara på gång igen, har två träningar inplanerade nu också, Lotta den 20:e och Anke den 28:e.
 
Idag är det 2 år sedan Festis kom till mig 
Jag sörjer honom så sjukt mycket, det var en sån tragedi. 
Alla hästar jag har förlorat är en enorm sorg och saknad men 
Mayan var gammal och väldigt sjuk på slutet, Rino hade väldigt ont och var slut i kroppen men Festis, det var bara åt helvete. 
 

Kallt som fan

Publicerad 2017-05-08 01:07:51 i Allmänt

Fick faktiskt ett till superintressant erbjudande, kanske tom ännu bättre än det första. Spännande. 
 
Satan så kallt det var idag. Vinterjacka, mössa och långkalsonger och jag frös ändå. Vindar från nordpolen. 
 
Vart sjutton är våren? 

Med sommaren i antågande

Publicerad 2017-05-06 20:49:00 i Allmänt

Gör ett lite halvlamt försök att hitta en häst att ha över sommaren. Jag har funderat på det ganska länge men nu gör vi slag i saken.
Dels så behöver Leffe någon som kan gå på bete med honom då ingen av dom andra ska beta och dels hade jag velat rida lite mer.
 
Såå. Hojta om ni vet av någon snäll kuse till mig och Leff över sommaren. 
 
 
Ha ha, det gick bara någon minut så fick jag ett superduper erbjudande. 
Tjoflöjt så roligt!!  

Snygg

Publicerad 2017-05-05 23:29:27 i Allmänt

Nu fick jag nackspärr också, förutom allmänt skitont i kroppen. 
Tog iaf min snygga häst och gick till ridbanan som äntligen har tinat fram. 
Jo, jag må vara lite partisk men jag tycker allt att hon är bra snygg
Bitvis jobbade hon jättebra men det var lite jobbigt sa hon. Speciellt höger varv.
Galoppen var lika bra i båda varven den här gången, eller, nä den var bättre i vänster men rätt bra i höger också. 
Mycket fin tjej. 

Det är visst fredag igen

Publicerad 2017-05-05 15:16:38 i Allmänt

Och vår. Och jag är trött. Trött och matt. Så där trött att bara stå upp är en rejäl ansträngning. Så nu la jag mig i soffan, jag har såklart varit ute, bara för att man "inte kan ligga inne" en sån här härlig dag. Men ibland måste man. 
Jag får väl vara nöjd med att jag inte är sjuk iaf vilket jag varit de senare vårarna. Jag börjar tro att det mycket hänger på allergi. 
 
Nå men nu måste jag nog sova lite
 
 

Ridtur minsann

Publicerad 2017-05-03 21:56:00 i Allmänt

Idag blev det ridtur. Hon var inte öm i ryggen idag så det är nog så att det är för kyligt för att vara naken än, det är så jäkla svårt när vädret är som det är men i vissa fall är det ändå bättre att bli för varm än för kall. 
Hon får vara naken de stunder solen skiner och jag har möjlighet att hålla lite koll.
 
Hon började med att försöka trycka in ett halvt kilo hö i munnen tillsammans med kimblewick bettet. Det gick väldigt dåligt, rida kan vi väl göra ändå tänkte jag, det går väl ner nån gång, resulterade i en skitsur häst och till slut fick vi stanna och plocka ut en enorm tuss så hon kunde fokusera på att gå.
 
 
 
Kändes väldigt stel och orörlig så försökte gymnastiksera henne och så var även planen att galoppera, så vi tog sadel på, komma igång och galoppera behöver hon, första galoppen var katastofal, kändes som en låghalt kamel ungefär. Andra galoppen var mycket bättre och tredje var fin, det blev en hel del skutt och spark men hon galopperade på bra.
Hela hon blev bättre och bättre med turen. 
Sen fick jag massiv ångest över broddar på asfalt, inte bra usch usch usch, inte bra. Smsade hovslagaren i mild panik, har väntat på en tid sen påsk, han ringde upp på en gång och vi fick en tid på tisdag.
Tack för det...
 
 
Väldigt härlig vårkväll, stängde tom av storytel på Ebbas promenad och lyssnade på storspovarna, mycket mysigt. Tyvärr fick hjärnan fritt spel då istället, men vissa saker kanske behöver tänkas igenom.
 
Glada hästöron gör det mesta bra 
 
 Super super ont i kroppen. Hade verkligen behövt massage. Både jag och hästen hade behövt massage...

Häst

Publicerad 2017-05-03 01:20:22 i Allmänt

Mailade faktiskt om den där hästen men då svaret bara bestod i ett "ring mig" och inga svar på mina frågor så hann jag tänka om.
Plus att Personen som jag tänkte skulle följa med och titta på hästen gav mig heller aldrig något svar så jag la ner. 
Otroligt fin häst och det skulle säkert ha blivit bra men jag har lovat lovat lovat mig själv att skaffa häst med hjärnan och inte med hjärtat nästa gång och jag är inte redo ännu. 
Även om hästeriet börjar vara roligt igen så är det rent ekonomiskt mer än lovligt idiotiskt att skaffa en till nu och engagemanget är inte så stort att det finns tid och energi till en till.
 
Så nej.
 
Stråla fick en ordentlig promenad i söndags, vi gick i backrna på näset några varv samt backade, både på slät mark och i uppförsbacke. 
Mycket duktig tjej som jobbade väldigt bra och efteråt var superfin i kroppen och avslappnad. 
Igår hade jag taggat för en ridtur men var jättedålig och låg i soffan hela dagen. 
Taggade om för ridtur idag men då var fröken jätteöm i ryggen. Inte helt bra att dra av täcket idag kanske, det blev mulet och rejäl blåst. 
Tog en tur med cykeln istället och hon var väldigt pigg och glad, mycket gott humör. Fintjej. Fick iaf rasta av sig lite energi och röra på kroppen.
 
Fixat med hagen och så. Kanske ett nytt försök till ridtur imorgon... 

Är men ändå inte

Publicerad 2017-05-03 01:11:16 i Allmänt

Hjärnan kokar över snart. Annan människas bekymmer blir automatiskt mina bekymmer och så min hjärna som grubblar i det oändliga. 
Man är men ändå inte är. 
Rörigt.
Vilken roll har jag fått, vilken roll har jag tagit, vilken roll vill jag ha? 
Det blir svårt att bara flyta med när det läggs tunga saker i båten som jag inte vet om jag vill ha där. Ja absolut eftersom.. men ändå inte, eftersom jag ändå inte är.
Men är och är, är vad? Nånting är jag ju. 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela