stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Inget smask

Publicerad 2014-10-31 23:10:14 i Allmänt

Har jobbat mitt andra intropass på nya jobbet och jag känner bara JA där vill jag jobba. Herregud vilken mysig arbetsplats och härlig personal. Inga bitterhaggor där inte, inte i nån ända.
Hoppas så att dom vill ha mig också det lät positivt iaf. 
Dessutom vettiga tider, idag tex har jag slutat redan 20.30, wow liksom, jag är ju van att jobba till 23. Jag fick dock nån idé om att jag skulle hinna ut och rasta Stråla en sväng när jag sluta så tidigt men nja, innan jag hade pysslat klart var ju klockan nära på 23. Före hann jag inte heller för även då skulle ju pysslas och så duscha och så på apoteket och hämta ut en jädra massa medicin. Så vart matten några tusenlappar fattigare. Igen...
Jösses då.
 
Men men men. Ha!! Strålan är redan bättre om gallorna. Jag vågade knappt tro det imorse men det var samma lika nu i kväll. Mycket mjukare redan. Ja se så lite kiropraktik kan göra nytta.
Imorgon ska jag nog ta en cykel tur eller en promenad, är så ridsugen men vi ska ju ändå bara skritta så då kan hon slippa bära på mig. 
 
På tal om pyssel så tycker jag att det är rätt mysigt att pyssla om sjuk häst, göra sånt där som jag aldrig annars gör så som linda ben. Och så borstar jag flera gånger om dan, egentligen mest för att umgås och för blodcirkulationen, kör lite ttouch, lite massage och borstar lite till. Mockar och jämnar till bädden. Fluffar upp spånet och lägger tjockare lager där hon står och äter. Pysslar med hönät och byter vatten flera gånger då det blir ganska sunkit för man måste ju äta höet ala dopp i hink. Kliar och gosar. Försöker få henne att böja och sträcka i ryggen för att hålla igång den. 
Allt för att hon ska ha det så bra hon kan.
Jag längtar så efter att få ta ut henne på en liten promenad. Även om det kanske bara blir 5 minuter runt ängarna. 
Planerar efter att lägga ut lite kavaletti så hon aktivera ryggen.
Ja vi får väl se hur hon svarar på buttan.
Herregud stackars häst, hon trodde hon skulle få smaskig metacam, det enda roliga med att vara skadad liksom, man får inte äta nånting gott förutom metacam som är så gott, så kommer matten med superäcklig butta helt plötsligt. Men tvi, spott och fräs.
 
Och Stråla den knäppskallen, ja hon är ju inte riktigt som hon skulle. Hon tog tag i metacam sprutan (för hon får ju metacam nu då) och bet lös en bit och tuggade i sig plasten så det knastrade om det. 
Inte riktigt som alla andra....
 
 

Äntligen andas ut lite

Publicerad 2014-10-30 19:07:42 i Allmänt

Ja faktiskt. Inte helt goda nyheter men inte heller så illa som jag målat upp. 
Jag hade tom börjat planera för att gräva en grop åt Mayan, det kändes inte som att jag skulle plåga henne nå mer när hon inte svarar på medicinen och hjärtat är dåligt och kroppen krampar ihop.
Men nu har vi en plan iaf så får vi se. 
Ja hjärtat ÄR dåligt. Anna hörde ett tydligt blåsljud och berättade precis vart i hjärtat som blodet åker åt fel håll. allt det har jag redan glömt förstås. Nu litar jag mer på Anna än på nån annan veterinär så säjer hon det så är det så även om den förra veterinären tydligen inte hörde nått blåsljud.
Däremot så sa hon att det är normat slitage på en gammal häst, att dom flesta gamla hästar har det det är bara ingen som märker nått och om hon överlever fången så är det bara rida på så länge hon inte får ödem eller börjar hosta och så och kanske inga mer tokgalopper men i övrigt bara bra att röra på sig.
 
Fången däremot, så måste hon byta medicin för hon kan inte gå och ha ont. Nej såklart inte. Och då får man riskera att magen pajjar och ta det därifrån om det blir så. Hon sa även att det kan ju faktiskt vara så att magen tål buttan bättre, den behöver inte nödvändigtvis vara sämre för magen än metacamen... Så imorgon ska jag hämta ut butta.
Hon sa även att om hon svarar på buttan så ska vi börja promenera ganska omgående, bara korta promenader men för att hålla igång kroppen så hon inte blir kajk för att hon fått stå stilla så länge.
Så då gör vi så.
Håll nu alla tummar ni bara har.
 
Ja jag gick in i denna dag med att nästan ta farväl av Mayan och slutar med en glimma hopp att kanske tom få rida henne igen.
 
(Jag hade nästan redan bestämt mig för en häst som jag fick säja tack men nej tack inte just nu till)
 
Gosegumman <3
 
Stråla sen då. Ja ryggen och SI-leden var ganska okej. Bättre än nånsin förr faktiskt fast det finns förstås saker att jobba med kiropraktiskt där. Alltid. Det som däremot oroar är gallorna, Anna tyckte att dom flesta inte var så mycket att bry sig om men vänster kotsenskida var lite för fylld och lite för hård samt att hon var gallig runt höger bakknä där hon har pålagringen det har inte jag känt och det var ju läskigt men där sa hon att det kan bero på att hon varit ostadig i kroppen, mest gått och fisit runt i väntan på Anna och blivit lite slekig i musklerna runt knät. Det kan bli så att gallorna ger sig efter kiro beh men gör dom inte det så har vi fått sk löksoppa att smeta på. Dvs Utvärtes kortison behandling. Intressant.
Hon trodde dom skulle ge sig bra med den behandlingen så vi hoppas på det så vi slipper in och spruta.
Fram finns som vanligt inget kiropraktiskt alls och Strålan är mjuk som smör, däremot var hon lite svullen i musklerna runt bogarna och fick en liten metacamkur för det. Troligtvis det jag upplevt när hon blivit kort fram och det kommer troligtvis också från att bakärran inte varit helt igång.
Så nu ska hon skritta några dagar, sen kan vi börja köra på så smått och går gallorna ner som dom ska är det fritt fram.
Jamen halleluja ändå.
Inte helt bra nej men inte så illa som jag målat upp det för mig, jag var så nervös så jag kunde knappt andas just innan hon kom. 
 
Så. Jävla. Skönt att ha det gjort nu.

Onsdag dårå

Publicerad 2014-10-29 22:41:36 i Allmänt

Jag har trosorna ut å in. Tydligen var jag rätt trött i morse men det är vl bara vända på dom å använda dom en dag til dårå.
 
Har varit på ett nytt jobb idag, gått intro för eventuell anställning. Det kändes riktigt bra. Faktiskt. Mycket bättre än jag trodde. Ska dit på fredag också så får vi väl se sen om personen i fråga vill ha mig eller ej.
Företaget i Boden är jag jättebesviken på, ledsen och besviken och känner mig väldigt undanskuffad och åsidosatt.
Så skit i dom.
 
Bara för att förtydliga så vill jag absolut inte bli av med medryttaren. Ingen av dom. Fina tjejer, världens bästa. Jag blir bara lite så där att jag får ju aldrig rida gny ynk. Fast jag skulle nog inte rida Stråla mer än jag redan gör ändå då jag tycker att det räcker att jag sitter på henne 2 max 3 dagar i veckan. Även om jag just nu känner att jag hade kunnat rida 7 dar i veckan. Det är lite tankevurpor liksom. Jag är så van att ha Mayan att rida också och dessutom till för ett tag sen även Leffe. Konstigt. 
 
Imorgon ska jag iaf få lite svar om Stråla, kanske det inte blir rida henne alls. 
Dessutom så ska Mayan få akupunktur mot fången. Hon har varit lite bättre kan jag tycka, mycket svalare om fötterna och pulsen känns men är svag. Ska ringa kliniken också och höra om en tid för röntgen åt Mayan.
 
 

Rörigt

Publicerad 2014-10-28 22:04:39 i Allmänt

Frustrerad rastlös och ridsugen. 
Funderar på ridlektion men jag vill inte rida på ridskola. Funderar på drop in ridning på stall balans men nja... jag vet inte om det skulle ge så mycket att rida runt på en ridbana på en häst jag inte känner. Eller så skulle det ge jättemycket. 
Jag vet inte.
Velig.
Jag vill att Mayan ska bli frisk. Nu. Jag vill fara ut och galoppera med Mayan. 
Samma sak när jag kollar annonser. Jag vill inte ha nån av dom hästarna. Egentligen. Jag vill ha Mayan.
 
Och Stråla. Nu när jag bara har Stråla att rida så hade jag ju inte behövt en medryttare. Egentligen. 
Egentligen hade jag velat ha henne själv alltid. 
Fast det är helt suveränt att ha en medryttare, speciellt när jag jobbar mycket. 
Lite frustrerad över att Stråla och jag inte är lika synkade som förut. En nackdel med medryttare. Hur bra hon än är (världens bästa faktiskt) så rider vi olika och det där fantastiska finliret som jag och Stråla haft emellan oss försvinner. Ja, det är faktiskt så. Får hon klartecken för att ridas efter vet kollen så måste vi rida mer för Eva. 
 
Äh. Jag är bara frustrerad. Och velig. Och rastlös. Och ridsugen. 
 
Jag vill rida och träna och löshoppa och mysa i skogen. Jag vill ha en häst som är hel och frisk och som man kan hårdträna med utan att behöva oroa sig. Jag vill köra. Less på att bara fisa omkring och less på att oroa mig hela tiden. 
Less på att inte veta. Hatar att inte veta.

Mammutponny

Publicerad 2014-10-28 17:29:51 i Allmänt

Täk om man kunde göra som Ingrid och imulsköpa ett stall
http://dressyrmupparna.se/2014/10/28/nar-ingrid-spontanshoppar/#comments
 
Sjukt ont i huvudet, började redan igår kväll. Har inte gjort nått intressant idag. Pysslat en himla massa med hästarna och motionerat Stråla och Skorpan med cykeln.
Vad jag blandar ihop deras namn hela tiden, det blir oftast Storpan och Skåla.
Jag och Skorpan blev sjöblöt i svett, ponny med mammutpäls och matte med långkalsonger och mössa och 4 lager tröjor i 8 graders värme. Billjant.
Holly och Ebba fick sig en kort skogspromenad också.
 
 
 
 
 
Fniss
 
 
 
 
 

Måste tänka lite med hjärnan också

Publicerad 2014-10-27 22:11:29 i Allmänt

Ja tack!
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=852252
en riktig wow häst faktiskt. 
Nu har jag ju inte riktigt dom pengarna så jag kikar på varmblodstravarna, det är ju ändå dom mitt hjärta bankar som hårdast för. 
Antingen så vill jag ha en riktigt fin häst som är välutbildad och korrekt riden från början, som haft en bra start i livet. Eller så vill jag ha ett projekt.
Och eftersom jag inte har råd med det första så tar vi väl det andra.Fast det är nog faktiskt så att jag ändå skulle falla för nått kantigt varmblod i slutändan, även om jag hade pengarna.  
Jag vill ha ett varmblod som är max 8 år och inte så mycket riden. Helst inte alls. Dom flesta annonser har dock "mycket riden" med, som om det vore nått bra. Oftast innebär detta mycket riden att någon har åkt runt på hästen med en väldigt illasittande sadel. Lite fördomsfull kanske men jo det brukar vara så när det gäller travare.
Men bara för att jag vill ha ett "projekt" så inte vill jag ha en skadad rackare heller och där blev det genast ännu svårare. Tittade på en som finns här i Luleå med ryggproblem som jag tänkte att jamen den kanske men så fick jag säja åt mig själv på skarpen att vi inte ska köpa oss ytterligare ryggproblem.Tack.
Måste tänka lite med hjärnan och inte bara hjärtat.
Däremot så såg jag en annan annons i helgen som jag tänkt ringa på men nu är den borta. Människan sålde 5 hästar, alla kan väl inte ha blivit sålda så fort två korsningsföl som jag INTE vill ha men ett av stona.
Nåväl. Alla som finns ute är för gamla, för skadade eller för mycket ridna.
Tanken har flugit förbi ett halvblodsföl som man kan fynda inte så dyrt, men jag vill ha nån som jag kan börja rida nu, inte om 3 år. 
 
Mayan svarar inte riktigt så bra som hon borde på behandlingen, hon är fortfarande rejält halt, pulsen käns tydligt och hovarna är varma. Det är mycket bättre än vad det var då veterinären var ut men inte så bra som man skulle hoppats på.
Det går lite upp och ner också, idag tex var hon rejält varm vid lunch men ganska sval mot kvällen.
Pulsen får jag leta på höger medas den är tydligare på vänstern.
Har pratat med veterinären idag, vi vågar inte byta till butta med rädslan att det slå ut magen helt, hon har nog ont i magen nu på metacam. 
Så vi provar fram till fredag iaf och hoppas på förbättring.
Jag är inte speciellt optimistisk. Hon har liksom inte oddsen med sig kan man väl säja.
 
 
 
9 grader varmt och sol idag, det blev liksom sommar igen, den vintern var över fort. Helknäppt. Ganska skönt ändå men hagen blev ju lerig på en gång förstås. 
 
Var ut en sväng med Strålan som kändes fin iaf. Red barbacka i mjukisbyxor och halkade mest runt, hon är ju som rolig också när hon har funnit en fin form i traven och jobbar bra så måste hon låssas bli rädd för nått för att det blev lite för jobbigt så matten sitter på sniskan igen. 
Red runt vid lilla sandtaget, mest skritt och lyfta på benen men även lite trav.
 
Har även varit med Ebba och Skorpan på en långpromenad i skogen. 
Skogsyoga liksom. Att ta sig fram över stoch och sten i långsamt tempo och njuta av naturen och försöka komma ihåg att andas samtidigt. 
 

Chokladboll

Publicerad 2014-10-25 21:34:00 i Allmänt

Okej så här är det. Nu ska vi reda ut lite saker här.
Det skadar ingen att säja chokladboll
Det skadar ingen att Pippis pappa inte är en negerkung.
Det skadar ingen att nidbilden av en kines är borttagen från en godispåse.
Det skadar ingen att dom klippt bort två dockor ut tomteverkstan.
Och så vidare i all oändlighet av trams som folk orkar bli upprörda av eller känna sig hotade i sin svenskhet av.
Okej!?
Vidare så kan vi väl konstarera att man i allmänhet inte bör använda ord som zigenare, neger och lappar.
Om du har så pass dålig koll på historia att du inte förstår varför så finns det en massa fakta att finna om du googlar lite.
 
Om du fortfarande inte förstår så kan man ju jämföra det med att om någon skulle kalla mig för fetto så skulle jag bli ganska ledsen. Om denne någon skulle fortsätta kalla mig fetto, fast jag har talat om att jag blir ledsen av det, med argumentet att jag är fet så då får jag tåla det. Ja då skulle jag troligtvis må riktigt dåligt och denne någon skulle vara en idiot.
Eller hur!?
 
 
Vi kan även konstatera att ingen har nånsin förbjudit oss att vara stolta över vårat land eller att hissa flaggor. 
Kanske vi även kan ha lite förståelse och empati över att det inte är helt lätt att bryta upp från allt och komma till ett helt nytt land när vi ändå håller på?
 
 
 
Dessutom så måste jag bara få påpeka att tiggarna inte åker på någon räkmacka. Inte heller skadar dom eller hotar oss "svenskar" med att sitta utanför en affär och be om slant. 
Och om det nu råkar vara så att det är en bluff, en liga och du råkar ha gett dom 5 kronor. Inte gör det väl nånting. Egentligen?

Lägesrapport

Publicerad 2014-10-23 19:54:00 i Allmänt

Fniss
 
Mayan är något piggare idag, igår såg hon mest deprimerad ut och brydde sig inte om nånting. Idag hade hon nästan tänkt gå ut när jag hade dörren öppen. Ser gladare ut och rör sig bättre, jäkligt stappligt men bättre. Pulsen känns fortfarande men något mindre. Däremot så har hon jäkligt ont i magen, försökte massera lite men det ville hon inte vara med om. Hon bajsar iaf som ska och så. Funderar på om jag vågar ge henne nått för magen, kollade på apoteket igår och dom hade bara Diasaryl och det var ju en massa socker i den. Inte så smart. Ska ändå ringa vetten imorgon för uppföjlning så jag får kolla med henne om det finns nått jag vågar ge. Vi vill inte att magen ballar ur också. 
Har dörren öppen åt henne så mycket som möjligt för att hon ska få in ljus och kunna stå och kika på omgivningen
sätter bara för en tråd också så går hon ingenstans, hon har fått ha dörren öppen 5 timmar idag.
Annars tar hon det hela med ro, bryr sig inte speciellt, hon har ju alltid sällskap och jag har varit där så mycket jag bara kan och pysslar och klappar och Ivan går dit och pratar med dom men jåmna mellanrum. 
Stråla däremot är sjukt missnöjd. Hon gillar verkligen inte när det blir oreda i flocken. Hon springer och skriker och piper och gnyr och låter, hela tiden. Glad jag inte bor där jag hade blivit tokig på hennes pipande. 
Och så står hon och bankar och bockar på dörren från utsidan  knäppis.
 
Fördelen med att ha ligghallen som box till boxvila är ju att den är mycket större än en vanlig box, så hon kan röra sig lite där inne, fånghästar ska ju röra sig så lite som möjligt men rörelse behövs ändå för blodcirkulationen som behövs för läkning. 
Dels så blir det ännu socialare då hon på ett helt annat sätt kan umgås med sitt sällskap än om hon stod instängd i en box. 
Än en gång, så glad över att ha flera hästar så dom alltid har en kompis. Dessutom får ju alla turas om att komma in. 
Det jag kanske hade önskat var en möjlighet att ha en glugg/ett fönster öppet utåt hagen också så hade hon kunnat snacka lite med Stråla och Stråla kanske hade kunnat slappna av.
Nå, snart på en stund blir det Strålans tur att gå in iaf.
Ändå ganska glad tjej idag.
 
 
Nu har jag fått lite fångest för dom andra hästarna också och försöker hålla igång Skorpan så gott det går. Idag fick hon följa med på promenad och sedan springa runt i lina. Hopp och prutt tyckte hon om det. Extremt dålig kondis på ponny nu dock så det blev flåsigt. 
 

Eh

Publicerad 2014-10-23 12:25:13 i Allmänt

Och DÄR fick man lite perspektiv på saker och ting.
 
Dags att ta på sig skäms mössan.
 
 
 
Jag är dock sjukt besviken då jag vaknade upp till ett meddelande från veterinären om att dagens besök blir inställt pga sjukt barn. IGEN. Vad är oddsen? Ja jag borde ju verkligen inte bli förvånad. Tror nästan vi åker till kliniken jag blir galen av att vänta.

Rättvisa?

Publicerad 2014-10-21 21:55:00 i Allmänt

Vi kan väl böja med det positiva. Om det nu går att hitta nått positivt i den här soppan. 
Veterinären som var ut hörde inget som helst konstigt med Mayans hjärta. Hon sa även att det kan vara helt normalt att se pulsen just där Mayans puls syns. Högre upp hade varit sämre.
 
Men fång alltså. Fång. Vad fan liksom. Vad fan i helvete. 
Vad har jag gjort för ont för att förtjäna all skit? Seriöst. Jag blir så trött ibland när jag läser "kloka" klämkäcka ord som går ut på att man får vad man förtjänar. Gott får gott, you get what you give, tacksam får gott osv osv. Men kräks. Håll käften!
Jag jag kanske är en väldig otacksam sur elak människa och förtjänar att mina djur får precis alla jävla sjukdommar som finns på denna jord.
Det är deformerade hovben och missbildade luftstrupar. Det är fång och ryggskador och PSSM och pinnar i fötterna och pålagringar och kissing spines. Och så är det Diskbråck och påkörningar och förgiftningar och diafragmabråck och magsjuka i all jävla oändlighets helvete.
Och själv har jag konstant värk, huvudvärk, ont i magen osv osv osv och bor i en jävla friggeboda fattig som en kyrkråtta och tappar de få vänner jag har på löpande band.
Ja fy fan jag måste vara en jävligt dålig människa. 
 
Jag orkar knappt känna nått. Grät en tår. EN. Sen är jag mest tom. 
 
 
 
Så korkad, varför fattade jag ingenting förr, hon hade det ju förstås redan på söndag. Igår kväll for tanken genom mitt huvud. Fång? (Men det for ut lika snabbt för Mayan ska ju inte få fång, hon går ju redan på fånghäst diet och även om jag vet att alla hästar kan få fång så är ju Mayan inte den klassiska fånghästtypen.). Fort flög den förbi Och så tyckte jag synd om henne och tryckte i henne morötter. Brilljant. Så smart. 
Sen slog det mig i natt. Det måste vara fång. Klassiska fångsymptom. Googlade och det stod mig väldigt klart. 
Sen var veterinären ut och konstaterade detsamma. 
Troligtvis en kombo av sjukdomen i botten, frostgräs i hagen och extra godis samt ingen motion. 
Kanske inte är nått fel på hennes hjärta. Kanske hon stått helt i onödan...
Det lilla jag har gjort rätt har iaf varit att kyla och igårkväll stängde jag av hagen bara precis så dom kunde vara i ligghallen och gå och dricka. Nu ska Mayan vara instängd i ca 14 dagar. Då är det ändå tur att man har flera hästar som kan turas om att agera sällskap.

Fång

Publicerad 2014-10-21 18:43:28 i Allmänt

Hagens drottning har fått fång...

=,(

Publicerad 2014-10-21 00:08:08 i Allmänt

Mayan är skithalt. Alltså riktigt jävla apkanknapptrörasig halt. Det var inte kul att måsta åka och jobba. Sara pysslar iaf om henne på dan imorgon.
 
Och jag är världens sämsta matte som var sur på henne igår när hon inte ville stå still då jag skulle brodda henne. Världens sämsta. Fina snälla vackra häst. =,(

Måndag

Publicerad 2014-10-20 19:04:17 i Allmänt

Så där, då var jag arbetslös. Och kickar igång med att jobba typ 60 timmar den här veckan. Ha ha.
Börjar med att jobba natt i natt och sen till imorgon kl 16 och sen jobbar jag fredag kl 16 till söndag kl 22. 
Var iaf på arbets idag som man bör och det är en sån fröjd att gå på arbets här i Luleå motför i Kalix. Fort gjort och inga problem. 
På fredag ska jag även på en arbetsintervju och troligen få gå intro på ett nytt ställe nästa vecka. Få se om det passar mig dock, det lät bra på sätt och vis men väldigt väldigt sorligt.
Ja vi får se.
 
Hästarna vilar. Eller, ja Stråla rejsar runt i hagen och matten har hjärta ti halsgropen. Förhoppningsvis kommer hovslagaren till helgen och fixar vinterdäck åt pållan, jag ska göra ett försök att få på Mayan några fler brodd nu innan jg åker och jobbar.
 
Lilleman har varit ut en liten sväng idag också med reultatet att matten fick lite mild panik när jag inte såg honom och så var han bara på altanen.
Jösses.

Sitta på händerna

Publicerad 2014-10-19 17:48:23 i Allmänt

Jaha, vädret fick bestämma att hästarna fick vila. Blötsnö med halka och enorma styltor som reultat. Kräks. 
Försökte bända på Mayan brodd, hon som iaf har broddhål i sina skor, det har ju inte Stråla. Fick i traktbrodd runt om iaf men det var besvärligt. Dessutom undrar jag om inte Mayan redan hunnit sträcka sig, eller så räcker det med att hon gått och spänt sig och halkat runt på styltor för hon var inte fräch i fram. Inte alls.
Ah, det känns verkligen som att det går utför med en rasande fart nu. Men det är väl så när det börjar rackla för en gammal häst.
 
Stråla får jag helt enkelt bara be till gud att hon håller sig på benen. Har försökt få tag på hovslagaren men han svarar inte, med min tur så kommer han inte hitåt förrän då vi redan hade bokat in, i mitten av november.
 
Nåväl. Förutom eländet i hagen så har jag passat på att slappa och se film, får verkligen sitta på händerna för att verkligen sitta och se film också. Jag förstår inte det där, jag har aldrig ro nu för tiden. Så sabla stressad inombords. Konstant. Att slappa och ta det lugnt, att verkligen ta det lungt, det är svårt om inte omöjligt.
 
Lilleman har fått vara ut en liten sväng. Det var ack så spännande. Han höll sig nära mig hela tiden och var nöjd efter ca 20 minuter och valde själv att gå in.
 

Prins Charming

Publicerad 2014-10-18 19:22:00 i Allmänt

Först och främst måste jag bara säja att eftersom att vi nu har kungahus så är jag väldigt glad att vi har Viktoria och Carl-Philip att representera vårat land. Dom båda verkar vara väldigt fina människor.
Jag, som många andra, gillade verkligen när prinsen var med i Hellenius hörna igår. Lite får man ju också tänka till att dom också är människor precis som vem som helst och att dom (kungafamiljen) till skillnad från andra kändisar faktiskt inte har valt sitt kändiskssap.
Nu tycker jag ju inte att media och folk överlag får bete sig hur som helst bara för att det är kändisar, absolut inte fy fan en del saker som skrivs är bara så vidriga, men en del får dom ändå tåla som gett sig in i det. Men kungafamiljen har aldrig haft något val. Dom kan ju förstås göra som Madde och fly landet, det är säkert väldigt skönt, men ändå så är hon ju för alltid Sveriges prinsessa.
Ja ja, nu drar jag iväg iaf, jag ville bara säja att Prinsen verkar vara en väldigt sympatisk människa och så har han ju blivit så himla stilig också.
 
MVH Tant Linda.
 
Nu ska jag gå och köpa en prenumeration på Svensk Damtidning.
 
 
 
Jag ser alla fyra hästarna på den här bilden, gör ni?
 
Jag och Stråla tog oss en ridtur idag i underbart väder. Det gick dock så där. Jag är lite fundersam. Hon var långtifrån lika fin som hon var sist vi var ut. Först blev jag frustrerad över det och blev lite bändig och forserad och tyckte att "men sist gjorde du inte så här buhu buhu". Sen skärpte jag mig och så tog vi det utfrån dagsformen istället.
Vi fick även ändra riktning på ridturen då det visade sig att frosten gjorde vissa ställen väldigt hala, så vi höll oss på sandstigarna och i skogen runt lilla sandtaget. Där gick vi och lyfte på benen och travade runt och bara försökte få henne att slappna av och jobba och inte gå med sänkt rygg och huvudet upp, bitvis så blev det tvärt om men det kändes ändå aldrig riktigt avslappnat. I slutet började hon iaf frusta ordentligt så kanske vi lyckades lossa nånting.
Det jag då kan försöka analysera från dagen är varför hon kändes så stel, spänd och kort i steget.
Kanske hon kände att det var halt och hårt och spände sig,
Kanske hon hade blivit kall över natten då hon fått gå utan täcke. Det var ju klart och vindstilla men 10 grader kallt. Hon var väldigt stel efteråt då vi skulle stretcha och ville inte röra ryggen.
Kanske det har nått med gallorna att göra.
Kanske hon har stömlat i hagen halkat, snubblat.
Kanske kanske. Ja vad fan vet jag? Inte ett skit.
Jag vet iaf att den planerade tönkörningen imorgon får vi nog ställa in. Jag hade tänkt tömköra på ridbanan över bommar och även kolla lite på galoppen i töm. 
Eller så kanske vi tar och gör det ändå så får jag titta lite på henne från backen också.
Hm.
Hon har även fått täcke på sig igen, inte lämna häst utan täcke igen, trots att vädret är fint.
Kan det bli torsdag nu?
Och kan det bli dags att sko om NU så jag får på brodd. 
 
Annars har det varit en massa hästmys och så tog vi en rejäl skogspromenad jag, Ebba och Skorpan.
 
 
 

Tomtar och troll

Publicerad 2014-10-18 14:26:00 i Allmänt

Läste en tråd på buke om trollflätor och kom att tänka på att Stråla alltid hade såna förut. Jämt. Jag hann bara trassla ut dom, och det var inte det lättaste, så fanns dom där igen. Men sen vi flyttade har hon inte haft dom en enda gång. 
Mm. Ganska intressant faktiskt. Det var nått med det där stället alltså. 
 
 

Mutter morr

Publicerad 2014-10-17 20:31:00 i Allmänt

Men gissa vem som varit på dåligt humör idag då? 
Mm. Jag åkte tillbaka till besiktingen och efter att ha väntat och tjorvat i 45 minuter så visar det sig att gubben hade visseligen betalt men betalt för sent. Så även idag fick jag återvända med oförättat ärande. 
Mutter mutter. Det stör mig så att slösa tid på sånt. Speciellt som det har varit riktigt härligt väder idag, hade kunnat vara ute i solen istället liksom.
 
Nåväl.
Damerna har fått vara nakna under dagen idag och dom har passat på att rulla sig riktigt ordentligt
 
Något spåniga. Stråla lyckas alltid få ett tjockt lager som ligger kvar på ryggen. Men så är hon ju som ett bord också. Jag brukar säja åt henne att spånet faktiskt ska vara kvar inne i ligghallen.
Dom löser även en massa hår vilket syns på Mayans min här 
Tog och borstade och myste i hagen medans solen gick ner bakom träden.
 
Rådjuren har börjat komma fram nu. Ivans små husdjur.
 
Sen tog vi oss en tömkörningsväng, det gick dock skitdåligt. Jag hade ju en vacker utsikt iaf. 
Vi gjorde även lite volter hemma på ängen men tant var så stel så hon knappt kunde böja sig. Alls. 
Mm. Det hela gjorde mig mest deprimerad. Hon behöver ridas för att hålla kroppen i form. Det vet jag ju sen tidigare men det var som trist att bli påmind av det.
Tycker även att hon är på sämre humör, rent allmänt, även Stråla får sig en släng av sleven med jämna mellanrum och det hör inte direkt till vanligheterna. Vi kan ju hoppas att humöret blir bättre när pälsen är klar iaf. Man kan ju alltid hoppas.
 
Stråla är så himla tjusig i färgen nu
 Hon fick sig ttouch och gäspade som en tok.
 
 
Pmsig, svintrött och med galopperande huvudvärk. Rent allmänt risig dag. Det blev ingen WE idag heller.
 
Ledig helg nu så mysigt. Ska inte slösa en enda minut på att åka till bilbesiktningen. Så det så.

Gaggig gubbe och fin farbror

Publicerad 2014-10-16 23:49:00 i Allmänt

Har varit och klappat och kammat på fina farbrorn idag
Det blir inte så ofta men jag har iaf slutat ha dåligt samvete för det. Lena klappar och kammar så han mår säkert jättegott. Finingen min <3
 
Annars har jag slösat en massa tid på att åka och besikta en bil åt pappa som är på älgjakt. Det var ju bara det att gubben sa fel dag åt mig så det fanns ju ingen tid där när jag kom dit. Mutter mutter. " Nä vad säjer du? Var det imorgon?" Mmm
Så jag måste alltså göra om proceduren imorgon. 
Städat lite i hagen, ponnyerna skiter ju precis exakt överallt, det är ingen ordning alls. Dyngston. Tacka vettja valacker som bajjar på hög. 
De stora damerna är ju renliga inne men inte i hagen.
Nåja, kammat på Mayan och Skorpan också och gått på promenad.
 
Två rumpor och en basset
 
Stråla har varit ut med Helena.
Hollypolly gör inte så mycket men är ut lite då och då, bla igår
Hon är liksom mest tagel den där ponnyn
 
Imorgon ska jag ta och tömköra Mayan, jag känner mig jättepepp för det, gud vad roligt. 
Sen kanske jag skulle ta och åka på WE träningen, det var länge sen, allt blev liksom på uppehåll iom röran med Lilleman..
 

Good news

Publicerad 2014-10-15 23:13:00 i Allmänt

Stråla och Helena har ridit lektion för Eva idag och Eva tyckte Stråla såg mycket bättre ut än sist hon såg henne då hon var lite ojämn i början.
Inte bara jag som tycker hon är bättre alltså. 
Grejt!!
Nu vill vi bara att Anna kollar och säjer sitt också, kan det bli nästa torsdag nu?

Arbetslös

Publicerad 2014-10-14 19:04:09 i Allmänt

Jag har varit och hämtat halm. Gottar mig i det. Helst hade jag velat ha hem några balar till men nu har jag iaf två stycken att ge hästarna mer tuggtid och sysselsättning med så snart det blir lite kallare så jag vågar öppna dom. 
Just nu har dom ändå mycket i hagen att tugga på, en massa löv och buskar kan dom gnaga på samt att det tyvärr är ganska mycket gräs i vinterhagarna.
Det var jag orolig för och det var befogat för det blev diarre hos allihop. Frostgräs i stora mängder och en hel del ogräs. Inte bra. Inte bra alls. Skorpan har haft värst diarre, hon har väl tryckt i sig som en dåre. Så munkorgen åkte på. Låt oss slippa ett fånganfall.
Sara har varit ut med Mayan, Skorpan och Holly idag. Skorpan har fått dra vagnen. 
Stråla får vila, har bara borstat lite på henne och gjort lite ttouch på gallorna.
 
Nu har jag bara 3 arbetsdagar kvar på mitt jobb. Så. Jäkla. Skönt. Helst vill jag inte gå dit dessa 3 dagar men det är väl bara bita ihop.
Sen är jag arbetslös igen. Fast jag hoppas på att slippa vara det speciellt länge, det finns en ledig tjänst där jag brukar jobba extra som jag har sökt. Som jag faktiskt blir riktigt besviken om jag inte får så mycket som jag har ställt upp i 3 år.
Annars finns det två tjänster till som jag vet att dom är intresserad av mig på, jag vet dock inte om jag är så intresserad. Nu vill jag ha ett trevligt jobb tack. Inget mer slitgöra och elakheter. Nu är det nog!
Ja vi får se. 
Väldigt uppbokad nästa vecka iaf och imorgon blir det dubbelpass. Helena fixar hästarna. 
 
Ååååh vad jag är sugen på att börja jobba Stråla ordentligt igen. Ta i tu med galoppen på riktigt. Börja hoppa lite kanske. Löshoppa iaf hade varit toppen.
Min känsla är att det inte ska vara så mycket för Anna att fixa, speciellt inte efter igår, hade hon varit så hela tiden hade jag inte oroat mig alls. Men det är lika gott att få det kollat och säkert finns det saker att justera.
Jag vågar tro för att jag har lärt mig hennes signaler så väl vid det här laget. Däremot så vet man ju aldrig, det kan vara mer än jag tror också förstås. 
 
Nåväl. Det här blev bara en massa babblande.
 
Och btw, Ebba är sjukt skendräktig. Hon är så jobbig  det är ett evigt gnällande och bökande i buskar och tiggande av mat. Tur hon är så söt. 
 
 

Finfin dag

Publicerad 2014-10-13 20:37:00 i Allmänt

Woho! Lilleman är friskförklarad!! 
Veterinärbesöket började med en genomgång av ytterligare en annan vet, den tredje (nej fel, fjärde) vi fått träffa under den här resan. Han utbrast "oj vilken välmusklad katt. Och jag har träffat många katter". Det var kul att höra, speciellt som han varit konvalecent så mycket och intängd på liten yta.
Han är även i fint hull konstaterade vet och är väldigt pigg och glad. Jag trodde inte han skulle gilla att vara tillbaka där med tanke på vad dom gjorde med honom sist men det var inga problem, han var så glad så. Ända tills vi började härja med honom.
Vetten so lämnade ut honom var inte den som opererat på honom och hon som lämnade ut honom sa att han hade stygn som skulle lösas upp av sig själva och att plåstret skulle sitta tills det lossnade av sig själv. Så var det inte.
Troligtvis ett missförstånd veterinärerna emellan. Hursom så fick han bort både plåster och stygn och han var SÅ snäll. Jobbigt ver det men oj vad snäll han var.
Såret såg fint ut och allt lät bra och såg bra ut. 
Så var det dags att röntga och det skulle göras odrogad för annars kolappsar lungorna lite av drogerna och försök få en katt ligga still medans man väntar på den sega apparaten. Puh. Stackars lilla ormet som låg där och sprattlade, han såg verkligen ut som en orm och en del blider blev väldigt ormlika dom med. Men till slut så.
Sen var han tyst hela hemvägen, gick tom in i buren självmant. Nu åker vi hem liksom. Sen har han varit ganksa så medtagen och sovit väldigt mycket.
Tills lut ringde vetten och meddelade att även röntgenbilderna såg bra ut. Han har lite ärrvävnad runt lungorna och hjärtat sitter inte riktigt där det ska men han sa att det var normala avvikelser, speciellt med tanke på allt vad lilla katten gått igenom.
Så söt på de här bilden. Inte riktigt lika fluffig i dagsläget.
 
 
Sen har Stråla bjudit på en helt fantastiskt fin ridtur. Hon var lite spänd när vi promenerade till skogen men det var nog mest för att wannabe rallyförare var ute och körde traktor. Jädra dårar 
När jag sen klättrat upp var hon bara så fin. Vi satsade på lite konditionsträning idag. Lite bara med tanke på att jag vill ha henne kollad innan vi gör något väldigt anständande men hon kändes verkligen som guld. 
Nör vi började trava så la hon sig genast i en ganska fin form automatiskt, sen blev det jobbigt och då jobbade vi med temopväxlingar vilka gick väldigt bra, mycket duktig tjej. .
På hemvägen såg vi några tranor och en bunt rådjur på en äng, då spände hon upp sig lite igen. Jäklar vad kort hals hon får när hon gör det, den är ju nog kort vanligtvis. 
Tokigt nöjd och satt bara och log hela turen.
 
 
Hemma på gården igen stod det en älg vilket gjorde unga fröken upprörd. Älgar och stora fordon som kör fort är Strålas skräck här i livet. 
Det lustiga var också att när vi gick in i ligghallen så flyttade även älgen på sig och stod och glodde. Lite roligt ändå. Inte för att Stråla såg det skojjiga i saken. 
Efter en stund försvann den och efter ytterligare en stund så kom det tre älgar, som att den varit hämtat sina polare 
 
 

Tteam

Publicerad 2014-10-12 18:45:00 i Allmänt

Man kan ju faktiskt blocka drama puckon och självutnämnda facebookpoliser. Så slipper man fundera på det nå mer sen. 
Skönt.
Jag har så svårt för att släppa sånt där, speciellt när det blir missförstånd och fok som inte alls har nåt med saken att göra börjar tycka en massa saker fast dom egntligen inte har nån aning. Jag HATAR när folk tycker saker om mig som dom egentligen inte har nån aning om, Men då blockar man så slipper man se.
Fint.
 
Vi har haft tteam och ttuch träning i dag, jag kände mig lite väldigt ofokuserad i början, det är lite kaos i min hjärna. Inte speciellt ovanligt men det var lite mer idag.
Det släppte för mig iaf, mycket tack vare folket på ridbanan. Så fick vi en ganska fin träningstund. För Stråla blev det dock lite överkokning på slutet. Det var jobbigt för henne, herregud så jobbigt det var så det blev fullt myrkrig i huvudet till slut. Mitt fel då jag glömde bort att det vi gjorde säkert var nog jobbigt så vi gjorde lite extra saker också så som lyfta på benen, (det var mest för att hon själv började bara för att jag höll i pisken. Jag kan jag kan), och flytta framdel och bakdel Hon är ju så duktig och vill så mycket vara till lags och försöker så matten får ibland svårt att vara lagom.
 
Mun massage
Kotungan
Vi lär oss göra ormen (eller vad det nu hette) på Gutten
 
 
Stråla blir alltid väldigt fort psykiskt trött idag resulterade det i lite överslagshandlingar i form av extremt pillade och tuggande och slitande i grimskaftet och på hemvägen var hon väldigt skvätten, vilket hon verkligen inte brukar vara. Allt var farligt och när vi blev omkörda av en bil med släp samtidigt som vi skulle passera en stillaståeende gravmaskin så var hon tvungen att pipgrymta lite och hoppsprätta några steg. Värre än så blir det aldrig men ett väldigt tydligt tecken på att det blivit för mycket. Halvvägs hem så drog hon en djup suck och slappnade av.
 
Jag fick även veta att jag inte är ensammen om att stoppa in fingarna i gäspande hästmunnar. Tack för det 
 
 
Imorgon ska nog jag och Stråla ta oss en ridtur. Om nu allt går som det ska hos eterinären med Lilleman. Nervöst ja.

Gah!!

Publicerad 2014-10-11 21:58:00 i Allmänt

Humörsvägningar alltså. Minsta lilla kan reta gallfeber på mig och jag har inte ens mens.
Folk som måste grina så fort dom får tips och råd som dom inte vill ha. Buhu vad folk är elaka dom säjer att jag bör kolla hästen hos vetrinär, grina grina. Varför är alla så elaka...
Folk som måste påpeka petitesser. Men var det inte? Men skit i det du.
Folk som lägger ut "kloka ord" som bara är bullshit. Typ allt gott kommer till den som är tacksam. Nä det gör det INTE.
Folk som ger tips och råd som är så helt uppåt väggarna så tapeterna ligger i lä. Typ, häll blod över huvudet på hästen som stegrar. Eller slå den med något hårt i skallen. Jamen halleluja vilken god idé.
Osv
 
Folk som är allämnt dum i huvet...
 
Nä jag ska nog dra mig från facebook nu tror jag.
 
Det retar mig också att jag trodde att ponnyerna fått vara ut och inte får veta att dom inte varit det förrän ganska sent på kvällen. Dom hade verkligen behövt vara ut. 
 
Och så blir jag irriterad på mig själv som sitter och tittar på ridfilmer och blir ridsugen. Tittar på bilder från när vi var i Skellefteå och tänker att jag kanske aldrig mer kan rida Mayan. Men hur ska jag veta om jag kan det eller inte? 
Och så får jag panik och letar häst som jag egentligen inte ska ha. Men vill. 
 
Gah!!!

Nä nu är det färdihaft

Publicerad 2014-10-11 16:10:05 i Allmänt

Alla hästarna har varit ut med medryttare Sara och hon och Ivan har fixat allt annat så det enda jag behöver göra är att åka och kasta hö på dom i kväll. Konstigt. 
Ganska skönt ändå är så trött, jobb helg och sovit väldigt dåligt. Dessutom så måste jag typ sanera bodan eftersom Lilleman har varit lite kladdig i magen, lyckats få kladdbaj och en jädra massa kattsand att fastna i pälsen på bakbenen och således dragit runt det ganska precis exakt överallt. Golv soffa säng...
Jag tog honom bara med mig och stängde dörren när jag kom hem men jag måste väl snart gå och ta i tu med det. 
 
Morotskakan igår blv jag så besviken på, den smakade inte alls som jag tänkt mig. Det verkar dock som att den gottat till sig över natten och smakar bättre idag. Är mest besviken på krämen ovanpå som mest smakade florsocker. Det var sista gången jag använder Leilas recept. Har bakat nån gång tidigare av henne och det var verkligen inte bra så nu är det färdihaft!
Nä, tacka vettja Arlas recept, dom brukar alltid bli goda.
 
Mysigt att ha hästarna i ligghallen, nu blir det liksom genast trevligare att vara och umgås med dom igen. Gav dom kvällsmaten där inne igår då det var så ruggigt väder. Mycket mys.
 
 

Snöslask

Publicerad 2014-10-10 18:18:36 i Allmänt

Hå hå ja ja. Landade med röven i fotöljen just, har jobbat sen 8 torsdag morgon till 15 idag, på tre olika ställen dock. Sen var jag och fixade klart det sista åt hästarna och flyttade över dom i vinterhagarna. Helst hade jag velat att det skulle fryst lite innan så det inte blir så lerigt, dumma mjuka mark, men dom kan ju inte stå i snöslask utan ligghall. Varken okej för själen eller i lagen.
I Boden där jag jobbat i natt var det ett rejält snölager. SÅ mysigt. Jag blir riktigt pirrig. Älskar snö. Men här var det bara snöblandat kallregn. Älskar inte alls. 
Nu sitter jag och väntar på att min morotskaka som står i ugnen ska bli klar. Nom nom. Men först. Surströmming! 
Jisses vad hungrig jag blev.
 
Lilleman är jättepigg så jag kanske vågar hoppas att just denna krisen är över. Helt kan jag inte slappna av förrän vi varit på återbesök på måndag.
 
Å jag är sjukt ridsugen. Den här veckan blev det bara en skritt tur på tisdag, sen blir det inge mer . Saknar så att ha två kusar att rida. 
 
 

Ett litet tips

Publicerad 2014-10-08 19:46:36 i Allmänt

Stoppa inte in handen i munnen på en häst som gäspar, det kan resultera i väldigt svullna fingrar när dom liksom fastnar mellan framtänderna på häst och vrids ett halvt varv med ett knak när häst funderar på vad fan matten håller på med.
 
Det roligaste är nog att när jag postade det på fb så var det ingen som funderade på varför jag stoppade fingrarna i munnen på hästen när hon gäspade. 
Å då undrar jag vad säjer det om mig egentligen?
Eller så läser inte folk det jag skriver, det är också troligt.
Hursom så skulle jag bara krama henne men såg inte att hon gäspade samtidigt så råkade handen hamna där inne.
 
Det blev så att jag tog en liten tur igår kväll, skrittade runt byn på Stråla som var väldigt pigg och kändes fräch och fin. Men när vi kom ut ur skogen på asfalten igen så var hon stenhalt. Och tack lov var det just det, en sten i hoven. Puh!
 
Idag blev det inte riktigt som tänkt, för det första så vart veterinärbesöket uppskjutet pga sjukt barn, så det blir först om två veckor till . Typiskt!! Jag hade verkligen velat ha lite svar.
 
Var iaf förbi Leffe en sväng och borstade och pussade på honom. Mysgubben. Han såg pigg och glad ut och pratade en massa.
 
Sen blev det så att Helena tog Stråla på en ridtur och jag tog Mayan, Skorpan och Ebba med mig och prompade i skogen. Efteråt gjorde jag och Mayan lite gympa på gården. Förvånansvärts mjuk och smidig tant för att ha vilat så mycket.
När hon skulle stretcha efteråt fick hon kramp i nackmusklerna, ibland brukar man behöva stretcha lös dom och då brukar hon skaka på huvudet och så är det bra. Men det vart nästan panik på henne och hon skakade och skakade på huvudet och jag fick inte ta henne om nacken.
Till slut fick jag komma åt och nypa i det och hon blev helt flåsig av smärtan tills det släppte så fick hon massage och blev så trött så trött.
Stackars tant. Jag vet känslan kan man ju säja.

Tråkmatte

Publicerad 2014-10-06 18:37:16 i Allmänt

Först och främst. Tack alla som brytt sig om Lillemans väl och ve och även mitt. Det betyder otoligt mycket.
Ni fortsätter väl hålla alla tummar ni kan för att Lilleman ska vara hel och frisk i fortsättningen och helst för att han aldrig nånsin mer ska göra illa sig också. På måndag om en vecka ska vi på återbesök och röntga och se om allt är som det ska där inne.
 
 
Lilleman tycker nu att Lilleman är så pigg att Lilleman kan gå ut. Minsann. Öppna dörren för sjutton! 
Lilleman tycker även att han har världens tråkigaste matte som sover på nätterna. Ååååh så tråkigt. 
Så han ligger och petar mig i ansiktet hela tiden. Pet pet vakna, hallå pet pet. Nästan så jag blev lite irriterad på honom där ett tag, men bara nästan. Jag fick iaf försöka sova med armen för ansiktet så han inte kom åt.
 
Nu är jag skit trött i hela kroppen, armar och ben är som gummi men jag har äntligen fått upp ponnyernas skjul. Så ska dom förhoppningsvis kunna gå i egen hage mesta tiden i vinter och inte vara så förbaskat tjocka. Lustigt nog så är dom smällfeta ändå, fast dom gått själva ett bra tag nu.
Nåja. 
Jag trodde att jag skulle orka rida efteråt. Det orkade jag inte. 
Men Stråla har motionerat sig själv ganska bra då jag har åkt fram och tillbaka många gånger för att hämta grejer och har varenda gång kommit i full galopp längst bort i hagen, så hon har även tränat lite hoppning över diken. 
Mycket söt hästapålle 
Å imorgon är det dags att jobba igen. Det ska ändå bli ganska trevligt att komma hemifrån och göra nått annat än bara ligga och glo. Hoppas bara jag kan känna mig lugn för Lilleman. 
 

Sill i dill

Publicerad 2014-10-05 21:19:41 i Allmänt

Alltså, not to toot my own horn men jädrar vad jag lagar god mat. 
 
Ridit ett pass på banan idag det var riktigt roligt och Stråla var så fin. Lite små detaljer så där som gör att jag oroar mig förstås men det hoppas vi verkligen att Anna kan fixa till på onsdag. Nu när jag har börjat hitta lusten att rida fröken igen. 
Sen finns det andra saker som gör att jag oroar mig för att det är något större också men en dag i taget. 
Fin var hon hursom, riktigt jäkla fin och det är så roligt att rida. Jobbigt är det också då det sker så sällan. Puh, matten blir helt sjöblöt i svett. Hästen not so much.
 
Jag ska inte ha nån fler häst, jag kan inte ha nån fler häst. Men jag kan inte låta bli att fundera lite på det ändå.
Tanken att hitta en att ta på foder har slagit mig. Om man skulle hitta en lugn trygg okomplicerad häst som man bara kan sitta upp och rida på och bara slippa oroa sig och grubbla så förbannat. En som ägaren garanterat vill ha hem igen så jag inte blir ståeende med den ändå sen.
Det hade varit rätt skönt. 
Eller så funderar jag på ridskola. 
För jag har redan räknat bort Mayan som höres. Jag ser pulsen i halsen på henne varje dag och Jag tycker hon är tröttare än hon borde vara...
Inte för att hon ska få galoppera vidare direkt. Och jag ska absolut inte äga nån mer häst före det. Men jag vill rida. Och jag vill rida lite så där okomplicerat, utan en jäkla massa extra jobb och utan en massa extra oro och bekymmer. 
 
Ja bla bla bla. Det är många funderingar som susar genom min hjärna. Tänk om man skulle ta och vinna på triss också så att man kunde förverkliga nån av dom.
 
Å så lilla gulleplutt bara för att han är så gulli
Älskade lillhjärtat

Roligare än så här blir det inte en lördag...

Publicerad 2014-10-04 22:20:00 i Allmänt

Idag är jag knappt orolig alls. Nåja... Men det är gode lindrigt. Lilleman andas som han ska rosslar mindre och är mer sig själv. Mer go än vanligt och har tom njutit av att bli borstad, vanligtvis gillar han det inte, men vanligtvis så sköter han päls själv så bra så han inte behöver borstas men nu är han stripig och tovig och gud vet vad det är för kladd som sitter i pälsen här och var. Jo jag vet, det är dels blod och guck och dels huddräggel som han fick en stor dos av igår.
 
Jag har varit så sjukt trött idag, troligtvis del vädret och dels att lite av pressen har släppt. Släpade mig iaf ut på en promenad med Mayan och Skorpan i 35 minuter. Det var en jäkla massa djur i skogen. Vi såg en räv och en åsna och en elefant.
 
Är iaf tokigt ridsugen och tror jag och Stråla ska ta os en tur imorgon. Eller ett pass på banan, vi får se.
 
Annars, ja lätt uttråkad. Har tittat på så många Desperate housewifes avsnitt så jag är tokless. Älskar dom och det är så roligt att se om från början för jag minns inte vad som händer. Men så många avsnitt efter varann blir lite drygt. Det är ju dessutom lite för mycket ångest ibland och ibland måste jag grina en massa. 
Jag önskar jag hade nått lättsinnigt och ångestfritt att titta på. 
Tror jag tar å kikar på senaste Big Brother.
 
Jag vill göra nått men jag kommer inte ha råd att göra nånting på bra länge. Pengar ger mig också ångest. Jävla skit vilken soppa.

Jag tror det funkar

Publicerad 2014-10-04 13:20:00 i Allmänt

Alltså, jag tror ta mig tusan att dom där passionsblomme tabletterna fungerar. 
Lilleman var så jäkla trött hela kvällen igår och det är väl inte så konstigt kanske men jag oroade mig förstås och höll på att peta i honom hela tiden för att se så att han reagerade och så. Han var lite pipig i andningen så jag stirrade på honom typ hela tiden. Andningsfrekvensen är dock god, på sjukhuset hade det varit förhöjt, legat på 30-40 och veterinären ville att det helst skulle ligga under 30 och det har det gjort. 
Nåväl. Hursom jag var iaf lite allämnt nojjig och orolig och spänd som sjutton, så tog jag två passionstabletter och en stund efteråt blev jag faktiskt lugnare och mer avslappnad och liksom så där skönt trött. Har faktiskt sovit relativt bra sen jag började ta dom också så kanske att dom faktiskt funkar. 
Jag kunde ju såklart inte låta bli att vakna upp och stirra på honom lite då och då men då han på morgonen gick och åt och sen kom och la sig på mitt bröst och spann så där som han brukar så sov vi gott en stund till.
 
 
 
Grådassig dag idag. Långtråkigt som fan är det att inte göra nånting men jag vågar inte lämna Lilleman nå längre stunder. 
Tänkte iaf ta en rejäl promenad lite senare. Dra med Mayan och Skorpan ut. Stråla får vila hon var ut med Helena igår och har rört på sig 4 dar i rad faktiskt.

Lillhjärtat

Publicerad 2014-10-03 19:28:00 i Allmänt

Åh nu är han hemma. Älskade lilla plutt som inte är så fluffig mer. Gud vad han ser tanig ut när dom har rakat honom på magen och sidorna.
Mycket piggare katt än jag väntat mig, överlycklig över att träffa matte igen har han gosat och spunnit och flängt runt i sin iver att bli kliad överallt. 
När vi väl kom hem firade vi med att dela på en räksmörgås och han drack massor med vatten och for runt lite till, överallt skulle han vara och matten tyckte att nyoprerad katt skulle ta det lite lungt. Till slut blev han så trött så trött och har sovit i flera timmar. 
Han sover tom i sängen och inte under sängen som han gärna gör när han känner sig lite eländig.
På väg hem så blev han plötsligt tyst och låg helt stilla, han hatar buren och han hatar att åka bil så det brukar vara ett sjujäkla liv på honom vanligtvis, så då blev jag helt hysterisk och trodde att han hade dött. 
Nu har jag stirrat på honom en gång i minuten tror jag. Väcker honom emellanåt bara för att se så han lever.
Herregud, jag kommer nog aldrig sluta oroa mig. Det är bara sån jag är. 
 

!!

Publicerad 2014-10-03 11:17:31 i Allmänt

Dags att åka och hämta hem Gullefjun!
 

En till jobbig dag

Publicerad 2014-10-02 17:00:44 i Allmänt

Imorse ringde veterinären och berättade att Lilleman mådde bra, allt var som det skulle och han skulle troligtvis få komma hem under dagen. Dom skulle bara tömma lite luft ur bröstkorgen och det skulle inte vara några problem.
Jag passade på att ligga kvar i sängen och mysa och bara njuta av att kunna slappna av en stund, låg och planerade för att städa upp under sängen för att han skull ekunna ligga där utan att få skräp i såret (han gillar at tligga under sängen) och hur vi skulle göra för att skulle få det så bra som möjligt vid hemkomsten. Ta fram en bur kanske som han kan vara i om han måste vara stilla.
Ja så.
Då ringer dom igen och säjer att han inte kan andas. Att det varit väldigt kritiskt.
Veterinären berättade allt dom gjort för honom, han fick ångestdämpande och syre osv osv osv men sa att om det inte lugnar sig så blir hon tvungen att avliva honom. Hon sa att inte kunna andas är det mest ångestfyllda man kan vara med om och att en katt upplever ångest på samma sätt som en människa (skönt att höra en sån uppfattning iaf). 
Berättade även om att han inte skulle klara av undersökningar, att det var så pass illa att han då skulle dö av sig själv.
 
Så det har varit en jobbig dag. En till jobbig dag. 
Nu är allt stabilt igen. Just nu ialla fall. Han andas som han ska, lite förhöjt dock och han sitter upp.
Just nu vill dom bara låta honom återhämta sig och ta det lungt innan dom gör ett nytt försök imorgon att ta reda på varför han får svårt att andas. Troligt är att det är stressen av att bli hanterad, fasthållen och behandlad efter en så stor operation. Men dom behöver få veta att han inte har lunginflammation eller att det läker igenom i diafragman och så innan dom skickar hem honom.
Så. Ja det är bara fortsätta hoppas. 
 
Vilken jävla kämpe han är alltså.
 

Rapport från djursjukhuset

Publicerad 2014-10-01 20:46:08 i Allmänt

Än så länge lever han.
(veterinärens ord)
 
Han överlevde själva operationen och vaknade upp som han skulle. Tyvärr så har han lite svårt att andas. Dom tror att det antingen kan ha blivit vätska i brösthålan eller en infektion. Dom ska avvakta under natten och röntga honom på morgonen och eventuellt sätta in drän. 
 
Det var faktiskt väldigt skönt att lämna honom i morse, även om jag först fick lite panik över att det var för tidigt, att vi skulle haft lite mer tid. Men nu har jag gjort vad jag kan, nu ligger det inte i mina händer mer. Jag fick dessutom väldigt stort förtroeende för kirurgen. Han såg även till att dom ringde mig så snart han var klar och berättade att själva operationen gick bra. Sen ringde han själv så fort han fick tid.
 
Herregud han hade haft hela magsäcken, njurarna och en massa fettvävnad uppe i brösthålan.
Kära lilla katt.
 
Jag har haft sprängande huvudvärk idag också med fina synbortfall, halvblind på högerögat. Dessutom så har jag ont i hjärtat. Jag förstår att det bara har med ångesten att göra men det är rätt obehagligt ändå. 

Jobbigt

Publicerad 2014-10-01 00:54:00 i Allmänt

 
 
Det blir akut in med Lilleman direkt på morgonen imorgon. Onsdag alltså. Han blev sämre och sämre nu i kväll och andades häftigt med munnen öppen. Beklagade sig och såg eländig ut. Var orolig och varvade att springa runt med att ligga platt.
Till slut så var han på toa två gånger och bajsade och en liten stund efter det så lättade det något. 
Jag ringde jour veterinären och som tur var så var det kirurgen som jag pratade med tidigare idag. Egentligen så har dom inte tid med honom förrän nästa vecka men han skulle göra sitt bästa för att hitta en operationstid imorgon.
Han har inte tidigare haft några besvär med att bajsa men troligtvis så är det ju för att tarmarna inte ligger där dom ska som det blir besvärligt, obehagligt, och ont.
 
Jag önskar att han skulle lyssna på sin matte och bara lägga sig och vila.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela