stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

5 dar till

Publicerad 2012-07-31 20:52:04 i Allmänt

Åh vad jag är less på att jobba så här vansinnigt mycket nu.
Bara 5 dar kvar..

Varit och badat med hästarna i dag. Hela flocken fick följa. Skorpan var överlycklig (tyvärr lite mer tungandad idag dock) och när Mayan såg vart vi var på väg vart hon väldigt rask i steget. Det var ett jäkla plaskande. Ganska djupt vatten idag. Kanon träning att promenera över viken och tillbaka.

Det var då som själva fan också

Publicerad 2012-07-29 21:38:49 i Allmänt

Vi börjar väl med att skratta åt Stråla innan gnället
 
 
Nej, jag ska bara inte ha några förväntingar alls när jag rider så är det bara. Vareda gång jag känner att nu har det släppt så fastnar det igen. Hur jävla svårt ska det vara egentligen!?!
Galoppen i vanlig ordning. Jag trodde att nu ska vi minsann kunna det här och så går det bara åt helvete och jag blev faktiskt riktigt irriterad där ett tag, det bara gick inte att få galopp.
Men tillslut tillslut efter många många försök så gick det och då vände vi om och efter en lång skrittsträcka så provade jag igen och då gick det jättebra.
Jag är visst jättenöjd med Strålan hon är så fin men jag kan inte låta bli att bli lite besviken. Jag gör rätt och hon tänker rätt och vart är det det inte riktigt klaffar då?
Nå väl. Vi kämpar på nån gång ska det väl släppa.
 
Roligt var det att rida iaf fast vädret idag har varit jobbigt. Jättevarmt och kvavt och vindstilla så flugorna har varit riktigt plågsamma och vidriga. Önskar död och pina åt alla äckliga flugor som plågar mina hästar.
 
När jag har ridit Strålan lite mer intensivt så har jag nu senaste tiden fått skavsår på högerhandens fingrar. Mycket konstigt för jag håller inte hårt i tyglarna, hålla upp sin skalle, det får hon göra själv.
Men idag kom jag på varför. Jag tar alltid ett mantag med högerhanden när vi ska galoppera, som säkerhet när hon bockar. Man känner inte att tagelstråna skär in i fingrarna medans hästen hoppar
Det är väl där problemet sitter också förstås. Att hon känner att jag inte inte vill att hon ska bock så jag skickar dubbla signaler trots att jag försöker allt jag kan för att inte göra det.
 
Före ridtur
 
Under ridtur
 
Efter ridtur
 
Sen red jag Mayan på ängen hemma och mamma fotade men fyfan dom bilderna går ju inte att visa. Hur jag ser ut... =,(  Usch usch.
Den här bilden var väl den bästa på mig
Så hur eländiga var inte dom andra bilderna. Jisses.
 
Bästa Lilleman

Braiga dagar

Publicerad 2012-07-28 21:35:49 i Allmänt

Nu har jag faktiskt varit riktigt nöjd med vädret ett bra tag. Jag tycker ju att det är skönt att det inte är så jättevarmt, över 23 är nästan för varmt för mig, orkar knappt röra mig och benen sväller och så får jag huvudvärk. Runt 20 och sol med lite moln och lite lätt blåst, det är ganska perfekt.
Men vilken skillnad det är på natt temperaturerna här hemma och i boden där jag jobbar. Där är det runt 15-17 grader på nätterna och så kommer man hem hit och det är 6-10 grader...
 
Torsdagen den här veckan var en toppen bra dag med finbesök av bästa Marie från Tromsö och hennes syster Linnea. Det var jätteroligt.
Jag hann dessutom med att rida både Leffe och Stråla innan jobbet och vädret var kanon.
 
Idag har jag äntligen varit ledig och helt vansinnigt trött. Jag vet att jag tjatar men alltså... Det blir lite väl mycket nu. 148 timmar på två veckor. Det är ju nästan två heltider.
Men jag blir inte ledsen när lönen trillar in direkt...
Varför har jag inte bytt jobb tidigare. Vadfan, som personlig assistent har jag mycket bättre lön för ett mycket lättare jobb. Jag trivdes ju riktigt bra i hemtjänsten men det är ett satans slitgöra för ingenting egentligen.
 
Hursom så började jag denna dagen med massage av Åsa på Spa and Beyond. Riktigt bra massage där och jag har provat många.
Sen for jag ut och körde Strålan på en långtur och passade på att träna på galoppen lite. Först gick det väl sådär, ganska bra ändå och jag var riktigt nöjd. Andra gången så började hon med att springa iväg i traven, jag tog tillbaka henne och när hon travade lungt igen så bad jag om galopp på nytt varpå Stråla bara... Hmm... Jaha! Och fattade en skitfin galopp. Jätteglad och nöjd matte.
Det var verkligen så att hon tänkte till en stund och kom fram till att det är det här matte ber om, så galoppen kom inte på en gång men det gör ju absolut ingenting, Poletten måste ju få tid att trilla ner också.
 
Sen har det blivit en ridtur på Leffe också. Han är så fin. Älskade häst. Det är sån sorg som kommer över mig ibland att han borde fått vara frisk i kroppen. Tänk om jag fått lägga vantarna på honom innan.
Men det var väl så här det var meningen och jag är så tacksam att få honom i mitt liv.
 
 
Måste ringa hovslagaren snart igen. Leffes å Strålas fötter växer så det knakar just nu...

Tänk om

Publicerad 2012-07-28 18:35:00 i Allmänt

man skulle köpa en kompis åt Skorpan
http://www.blocket.se/kalix/Mini_shettisen_Loppan_soker_nytt_hem_41674582.htm?ca=1_9&w=1

Skopan och Loppan. Hur kanon skulle inte det vara?

Prinsessan på ärten

Publicerad 2012-07-23 22:42:19 i Allmänt

Home sweeet home, (även om det bara är ett tillfälligt hem) så underbart att vara hemma, igår hade jag grym hemlängtan, 54 timmar på raken på jobbet blir lite väl saftigt. Jag har dessutom jättesvårt att slappna av och sova på sov pauserna, dels är det inte min säng med Ebba och Lilleman i dels så är det sånt jävla liv jämt.
Jag är verkligen ingen stadsmänniska. Gräsklippare, traktorer, vedflisar, skator som hoppar på plåttaket och diverse andra lantljud stör mig inte alls, men folk som gapar, spelar hög musik, åker förbi med dundrande bilar med dunkande bas och tiningsbudet som smäller i brevlådan, det stör mig som bara den.
Å så är jag ganska kräsen med säng. När jag la en tredje madrass i sängen här i friggebodan sa pappa: "Men är du prinsessan på ärten?!" och det är jag verkligen. Det kommer jag ihåg att dom hade roligt åt när jag var på rehab i boden också. Precis samma sa dom, Prinsessan på ärten.  Det är bara det att jag får så satans ont i kroppen annars, det är inte roligt när man vaknar och bokstavligt inte kan röra sig..
Sen har jag andra krav så som att sängen måste stå mot en vägg, annars trillar jag ur (jajjamensan) och så måste jag ha minst 4 kuddar som jag bökar runt med och pallar upp kroppen åt olika håll.
 
Hursom så var det så satans skönt att komma hem igår natt och få sova med Ebba och Lilleman och idag har jag varit hos hästarna i 5 timmar och bara myst. En rejäl körtur med Stråla där hon fick jobba ordentligt och en jättemysig ridtur på Leffe med Mayan baki.
Skorpan har fått vara lite nu när jag jobbar så här mycket, nån måste ju tyvärr stå tillbaka lite.
 
Den här veckan ska jag bara jobba 60 timmar.
 
Min fina prins

Busdjur

Publicerad 2012-07-19 20:46:34 i Allmänt

Strålan tappade en sko för en vecka sen så hon har fått vila, tyvärr, vila behöver hon verkligen inte just nu, knoppen kanske men definitivt inte kroppen, men igår kom hovis ut och slog på den så idag har vi kunnat vara ut och köra
 
Leffe vart skitsur för att han inte fick följa och härjade som bara den i hagen. Knashäst.
Sen släppte jag Leffe och Strålan på lite mer bete igen, (dom har fått gå på lite bantning då jag inte kunnat motionera Stråla) då vart det full rulle igen, på båda två.
De värsta bockarna och bakutkickarna fick jag såklart inte med på bild..
 
 
 
 
 
Busdjur
 
Finaste Ebba
 
Ungefär hälften av min monster vecka är avklarad. Imorgon fredag börjar jag kl 16 för att jobba ända till på söndag kl 22.
Å visst går det riktigt bra när jag har ett toppenjobb men jag skulle inte vilja vara borta från djuren så här mycket nå ofta.

Jul. 16, 2012

Publicerad 2012-07-16 22:26:55 i Allmänt

Kan inte blogga via telefonen nå mer. Knas.
Haft sprängande huvudvärk idag, ögonen har varit på väg att ploppa ut och så fort jag böjt mig lite så svartna det för ögonen. Det blev nog lite för mycket i går, sitta och skriva intensivt i 5 timmar är inte godis för min kropp... Tyvärr då jag är rätt bra på det.
Nu har även min intensiva jobbvecka börjat, började som tur var med ett normal långt pass på 7 timmar idag. Sen blir det mer. Men jag jobbar mycket hellre dygnet runt på det här stället än 12 timmars pass på förra stället.
Det är så roligt att jobba.

And

Publicerad 2012-07-15 22:28:02 i Allmänt

still hot
so funny
 
Han har sina shades och sin hatt, sina läderpants och är ungefär den coolaste rockfarbrorn nånsin.
 
 
 
 

Jupp!

Publicerad 2012-07-15 16:39:00 i Allmänt

Still god!
 
 
 
Är dock inte så imponerad av Myles... Tyvärr.
 
 
och och, det här måste ju bara gillas:
 
Förutom låten alltså.

Hm!

Publicerad 2012-07-14 21:51:04 i Allmänt

Båda mina gammelpållar var ömma i ryggen efter dagens skyfall. Ska väl ändå inte behöva ha täcke mitt i sommaren!! Brukar ju inte ens Mayan behöva, nånsin.
Skitsommar! Å dumma jag tog ingen jacka på körturen i kväll och fick såklart frysa. Trots tjocktröja.
 
Annars är dag ett på hunduställning i piteå avklarad.
.

Amanda

Publicerad 2012-07-13 17:09:16 i Allmänt

Älskar Amanda i Uggly Betty
 

Tipp topp!

Publicerad 2012-07-11 20:46:40 i Allmänt

Idag blev det en ridtur på Mayan i skogen, red 30 minuter och promenerade före och efter. Lyfta på benen i skogen, ratta runt träden, trava och galoppera efter sandstigar. Mayan kändes väldigt fräsch och var jätteglad, upplevde henne inte alls stel idag heller.
Det var så jävla roligt!
 
I förrgår var vi och badade jag och Leffe och Mayan
 
Mayan tyckte som vanligt att det var mer än toppen medans Leffe är ganksa övertygad om att vågorna ska hoppa upp bita honom i strupen. Men visst tycker han också att det är lite mysigt. Lite.
Å super toppen träning är det ju att gå i vattnet, vi har världens bästa badplats. Eller, nå väl, iaf en väldigt bra med långgrunt och sandbotten.
Toppen toppen.
 
 
 

Tisdag

Publicerad 2012-07-10 20:24:37 i Allmänt

Idag har jag ridit fröken Stråla för första gången sedan ridlektionen. Hade egentligen inte tänkt prova galoppera, eller kanske hade jag det men jag hade då inga förväntingar och inga krav men galopp testade vi och oj så bra det gick. Bästa hittils. Två galopper blev det, och vilken fin galopp hon har när den blir så där kontrolerad och samlad och jag hänger med.
Mycket mycket nöjd!
Tjoho! Bästaste tjejjen.

Underbara dagar

Publicerad 2012-07-08 23:03:13 i Allmänt

Idag har vi varit i korsträsk igen.
I mosters "stuga"
6 rum.. Varav ett jättestort vardagsrum med full takhöjd.
Jodå. Nog skulle jag kunna bo där.
 
Det var äntligen riktigt sommarvärme idag och hundarna tyckte nästan att det var för varmt för att leka.
Men nog härjade dom en hel del ändå. Dom har så himla roligt ihop så jag funderar på att kidnappa mosters fina fina hund.
Fick även träffa kusinbarnet som inte är nått barn nå mer utan en ung vuxen dam.
 
Sen åkte vi förbi vackra strorforsen en sväng.
 
 
Å så har jag varit ut och kört flodhästen med Maysan baki.
 
Å Stråla förökte välta ett träd. Mayan ser konfunderad ut.
 
Igår var jag med min person som jag assisterar på bilbingo, det var en ny upplevelse och jag fick tre timmar övertid. Det höll ju på till kl 00. Znark. Men min person fick ialla vinna, det var skitkul!
Annars har jag hunnit hänga lite med Ida och Edwin, godingarna.
Längtar tills det är dags att flytta dit upp. Det kan nog bli riktigt roligt.
Eller så blir vi osams för all framtid och eldar upp varandras skor. Vem vet?
 
Å så har man faktiskt kunnat hänga ute på gräsmattan lite med en bok och sötisarna

Lilla tant

Publicerad 2012-07-03 21:07:56 i Allmänt

Ååh. Jag har just kommit hem efter att ha ridit kära tant Mayan
 
(Gammal bild. Försökte få Ivan att fota oss idag men det blev inte bra. Nytt försök en annan dag =P)
 
Först en liten promenad som uppmjukning och sen red jag på ängen "hemma" i 20 minuter. Hon var jättestel i början, riktigt fruktansvärt stel som jag aldrig har känt henne förut. Halsen blev 3 meter lång när jag tog i tyglarna och så hade jag ungefär 300 kilo häst i handen och så nån konstig gångart på det.
Men vi red lite uppmjukande och lösgörande och hon lossnade ganska fort. Mest travjobb och så lite skrittpiruett träning och en liten liten galopp var jag bara tvungen att prova på innan vi slutade.
Nog måste jag gå ner i vikt, rent allmänt och även för att det ska kännas bra att sitta på Mayan.
MEN jag känner inte att hon på något vis skulle tycka att jag är för tung och jag tror att det ändå är bra att jag rider lite då och då. Lite gymnastik är väl aldrig fel. Att jag är för tung kanske vägs upp av att jag kan få henne att arbeta rätt.
Så känner jag. Så nu ska jag försöka rida henne lite mer. Om det hinns. Älskade lilla tant.
Nu när jag har haft lediga dagar så har jag varit hos hästarna minst 4 timmar om dan. Det är så mysigt och roligt.
 
Ridlektionen med Strålan gick riktigt bra också, vi fick en vänster galopp efter mycket påhejjande av ryttare och ridlärare. Strålan har äntligen blivit så där slö som hon brukar bli på sommaren men då blir det lite svårare att motivera tjockmagen att röra på sig. Och så hade jag ju ingen pekpinne med mig som alltid, när den behövs är den inte med.
Men det jag var mest nöjd med det var ju att vi gjorde anslag i höger varvet. Tjoho!! Så duktiga vi är.
Tänk så lätt det är när man bara får rätt instruktioner.
 
Å så har jag varit på jobbintervju idag. Spännande.
Och så har jag varit på biblioteket och lånat tre ljud och en vanlig bok. Det blir mycket läsa på jobbet då det ibland kan bli ganska mycket dötid.  Fredag, lördag, söndag så har jag läst två böcker.
Och ljudböcker blir perfekt underhållning till och från jobbet.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela