stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

!

Publicerad 2014-06-30 13:35:05 i Allmänt

Åh vad skönt det är att vara hemma. Helt gudomligt!

Abstinens

Publicerad 2014-06-28 19:04:00 i Allmänt

Gud vad jag tycker det är roligt att titta på omgivningarna. Att bila ner hit någon gång i nära stående framtid är på agendan. Får nog ta det istället för usa och satsa på usa om nåt år istället.
Hästabstinensen har kickat in. Nu vill jag hem till mina mular och dom andra pälshjärtana.

Färger oh alla färger!

Publicerad 2014-06-28 00:29:52 i Allmänt

Men för snablar! Nu fattar jag grejen med Ullared. Å alla hästgrejer till oh så mycket billigare priser än hemma. Och färger oj oj vilken TUR att allt fint inte fanns i rätt storlek. Höh!

Av alla jäkla ställen

Publicerad 2014-06-26 18:01:29 i Allmänt

Idag har vi ca 5 timmars ledigt och det behövs kan jag säga. 20 timmars jävligt hårt arbete igår, fy fan, redo att hoppa framför en spårvagn på slutet. Sen har kroppen värkt så infernaliskt så jag har inte kunnat sova i natt :-(
Imorse när vi skulle upp och hjälpa personen kl så skakade jag så att jag inte kunde ge medicin. Sen fick vi vila 1 tim och duscha och äta frukost och jag tryckte i mig en näve piller så kvicknade jag till något.
Så har vi varit och gått på stan och det var riktigt trevligt även om jag SÅ önskar att det var en nöjestripp. Jamen några timmar på Liseberg igår utan att hinna åka en enda karusell och massor av affärer har jag sett som jag vill gå på och massor med roliga matställen jag hade velat prova, vart åt vi lunch? På McDonalds av alla jäkla ställen. Bah!
Men vi gick sen och åt frosenyoghurt och omnomnomnom! Massor med smaker och MASSOR med "pålägg " godis och såser och frukt och bär. Som sagt omnomnomnom.
Men det bästa av allt är ju att det faktiskt är SOMMAR här

Nog

Publicerad 2014-06-26 08:55:24 i Allmänt

Nu vill jag åka hem.

Minsann

Publicerad 2014-06-24 15:59:46 i Allmänt

Känner mig faktiskt lite pepp över att åka nu, det har gått i vågor lite. Jag anmälde mig med gläde frivilligt när det först kom på tal i vintras och har peppat personen att verkligen se till att det blir av. Sen har jag sakta men säkert insett hur jäkla jobbigt det kommer bli och droppen kom när vi en dag var ute utan elrullstolen och sköt den vanliga rullen bara i typ 10 minuter. Dan efter kunde jag inte röra armarna utan att det stack knivar i axlarna.
Så 5 dagar med enbart vanliga rullen känns ju lite... eh... Hurfanskadettagå.
Men det värsta är nog ändå att vi kommer jobba i princip dygnet runt men bara få betalt för 10 timmar per dag.
Jävlaskityrkemanvalt. Ingetmanblirrikpådetärdåjävlasäkert.
 
Nå väl, får se till att verkligen gå ifrån emellanåt och jag har haft roligt när jag packat och hittat kläder jag glömt att jag haft, kläder som inte direkt behövs då jag är hos hästarna eller jobbar med vårdgrejjer. 
Så det ska bli lite kul att piffa till sig lite som omväxling.
Nu har jag även färgat håret, för första gången på läääänge och rakat benen så jag ska kunna ha klänning. Ja då minsann. Grävt fram lite smycken och lite smink också.
 
Ja och miljöombyte är alltid bra.
 
Igår ringde dom från förra företaget jag jobbade åt och frågade om jag kunde jobba lite extra i sommar, ja jag har ju ringt och tjatat på dom några gånger men jag blev så glad när dom ringde iaf. Kanske får till några extra pass iaf. 
 
Har varit på hööks rea och köpte ett schabrak, dumt att dom började rean nu när vi ska på Gekås i Ullared på fredag, inte för att jag kommer att kunna dra med mig så mycket hem men nånting kanske man kan fynda.
 
Släppt ut Leffe och Bacon på helbete
 
Det känns skitkonstigt att klockan bara är fyra och jag har hunnit med massor, jag är ju aldrig nånsin vaken kl 8 en ledig dag. Nu vill jag bara sova men planen är att ta godnatt kl 19.
 
Tanken var även att ta Stråla på en ridtur men när jag var där så hade jag ingen lust. Jag har som helt tappat peppen för att rida Strålan. Trist, hoppas den kommer tillbaka. Det beror nog mest på att jag bara blir orolig. 
Vi tog en skrittrunda med cykeln istället och efteråt så ställde hon sig och hängde jättemycket med högerbak. Oroade mig genast för att hon har värk i knät och tyckte hon var lite störd när jag rörde där.
Kanske lika bra att jag inte red. 
Drog på magneterna så nu har hon dom på i hagen. 
 
Jahopp, packa klart nu då å sova sen. 

Överaskad

Publicerad 2014-06-23 19:35:54 i Allmänt

Min tanke var att köra på lite idag, upp tidigt och greja med hagar osv för att sedan vara väldigt trött imorgon och komma tidigt i säng. Jag börjar nämligen jobba kl 4 på onsdag för att sedan jobba ett helt dygn då vi åker till Göteborg och min person ska gå på Dansbandsgala på kvällen.
Znark. 
Nå min tanke sket sig ganska omgåeende då jag har varit typ bakis idag. Precis hur trött som helst, helt groggy, hes och matt. Så först lyckades jag släpa mig upp vid tio för att sedan somna på soffan igen några timmar.
Nå, det var ju också lite av min tanke, att vila, och det var ju väldigt uppenbart att vila var vad som behövdes.
 
När jag sen kvicknade till något så har jag och Mayan tagit en ridtur, vi for över flakaberget och lyfte på benen och klättrade lite. Hon kändes väldigt mjuk och fin idag, red väldigt kravlöst bara och lullade på. 
När vi sen kom ut ur skogen och ut på grusvägen så tyckte då Mayan att det var dags för galopp. Hon började sjåa på och flänga fram i nån udda gångart och slita och rycka i tyglarna. 
När matten tillslut tyckte att hon gick någorlunda belevat och gav klartecken till galopp så fick vi en rund, samlad galopp i fin takt och tempo och i en form som var mycket bättre än den brukar vara i galoppen. 
Jag blev så paff, det var nog den bästa galoppen hon levererat nånsin.
Tänk att hon fortsätter överaska mig min fina lilla tant.

Busfarbror

Publicerad 2014-06-22 23:51:35 i Allmänt

Idag släppte vi ihop Leffe och Bacon och ja, det blev ju uppståndelse... Eller så inte...
Ja frågade man Leif så var det tydligen väldigt skojigt att springa in i Bacons hage och strutta runt och Bacon tyckte det var toppen att springa in i Leffes hage för han hade ju lämnat hö. Å så var dom ändå i varin hage. Stollehästar.
Hoppeliskutt. Busig farbor <3
 
Och så var det väldigt viktigt att rulla sig.
 
Till slut gck dom och hälsade lite på varann iaf för att sedan bara traska iväg och beta sida vid sida. 
 
Undar om dom minns varann? Dom har ju gått ihop två somrar när Stråla och Bacon var små. Typ 6-7 år sen. 
Måste ta och gräva fram dom bilderna.
 
Han är allt bra stilig
 
 

Rubrik här

Publicerad 2014-06-21 19:59:38 i Allmänt

Vissa dagar är det väldigt lungt på jobbet, vissa dagar tar min person en lång sovmorgon. Vissa dagar är det extra skönt. Idag var en sån dag.
Tankarna for ständigt till Zorro, Lena och gårdagen och många tårar har trillat. Fina Zorro. Vilket gott liv han har haft och han fick passera över rengbågsbron  med näsan i en hink med äpplen och hans älskade matte vid sin sida.
 
 
 
Leffe fick åka dit igår kväll och håller Bacon sällskap.
 
 
 
 
 
Idag har vi haft besök av Ann och det var väldigt trevligt. Vi tog en ridtur bort mot stora sandtaget, Ann på Stråla och jag på Mayan. Mayan var lite matt och stel idag, inte riktigt så alert som hon brukar. Men att goppera var hon med på och taggade till, efter galoppen kädes hon allmänt bättre. 
Mycket roligt att Ann ville komma och hälsa på oss.
Gud vad fin svans hon har Strålan.
 
 
Trött och slut och kroppen skriker, det glömde jag dock helt bort under ridturen. Det blir iaf ingen Skellefte sväng för mig som tänkt, jag orkar inte. Tråkigt men ibland måste man göra kloka val. 

=,(

Publicerad 2014-06-20 22:00:10 i Allmänt

Vilken sorglig midsommar.
 
Vila i frid Zorro.

Godnatt

Publicerad 2014-06-19 22:32:13 i Allmänt

Sömlös natt pga omständigheter. Katastrofalt jobbig dag på jobbet pga omständigheter. Ärenden efter jobbet- Folk överallt.
Avmaskat hästar, Mayan hade extremt mycket mask, Skorpan jättemycket, Stråla låg på gränsen mellan okej och inte okej och Leffe var nollad. Hursom fick alla sig en dos medel och Leffe få vänta till på tisdag med att åka till bensbyn. 
Matten fick lite kris och har nu påbörjat projekt mocka hagar= Helt fucking död.
Då vet jag ju hur jag spenderar min midsommar och sedan kommer jag inte kunna röra mig efter det och efter Göteborgsresan med jobbet. Kan knappt röra mig nu. Typ aj. Nå men halleluja.

Fantastiska fabulösa finfåle

Publicerad 2014-06-18 19:39:08 i Allmänt

Åh shit shit shit!! vad fin Mayan var idag, Fina fina fantastiska häst.
Underbara vackra fabulösa humoristiska goa häst.
 
Vi traskade iväg till ridbanan där jag drog fram ett hinder, jag blev lite inspirerad igår då gänget före oss hade seriös hoppträning, mitt hinder blev bara ett 40 cm hinder.
Vi började med att dressyra och Mayan var mjuk och fin redan från början. Pigg, positiv och framåt. 
Vi grejade på med öppnor och skänkelvikningar och trvade på volt och det gick bara precis hur bra som helst.
Sen tog vi och galopperade ett varv innan jag styrde på hindret och supertaggad Mayan blev ännu gladare och matten pep av förtjusning där uppe på. Nu var det ju mest bara ett upphöjt galoppsprång så inte ett skvatt avancerat men för mig en ganska stor vinst att jag inte ens var lite nervös. 
Ah, skitkul.
3 gånger skuttade vi över innan jag tyckte att vi skulle vara lite seriösa och trava lite igen, det tyckte inte Mayan utan ville bara galoppera och tagga på hindret, så hon fick skutta över en gång till innan jag klev av vi gick hem.
 
Det är rent galet hur löjligt glad hon gör mig min stolliga lilla tant.
 
 
Leffe och Holly har fått gå lösa och beta i några timmar, Stråla har varit sjukt upprörd. Så sabla orättvist!
 

Skitgöra

Publicerad 2014-06-17 23:13:00 i Allmänt

Om man tittar på syrenerna kan man ju iaf låtsas att det är sommar
Satan så kallt det är. Burr burr!
 
Häromdagen så frågade Helena om jag kunde visa lite tömkörning med Stråla så det har jag försökt göra idag men jag är då ingen ridlärare (tömkörningsinstruktör) Så kass på att förklara. 
Jag körde mest och det var jätteroligt, nästan så att jag inte ville lämna över tömmarna och sen ville jag bara ha tillbaka dom  Åh vad fin hon var. Tjopp tjopp bara. 
 Så fin. Sen tog vi lite galopp också och det var så in i bängen jobbigt sa Stråla och skuttade en hel del men galopperade sedan skitfint i vänster varv. Höger var jätte jätte svårt men  det blev lite ren galopp där också, inte lika rund och fin som i vänstern men högern är ju svårare av förklarliga skäl. Sen är ju ridbanan inte så schysst när underlaget är ojämt samt släpper emellanåt. Helvete vad den blev kass med nytt underlag. Jag kommer aldrig aldrig nånsin ha paddex nånstans om jag får bestämma.
 
Så jäkla nöjd med Stråla, förutom att hon tjurade lite med Helena, eller... utnyttjade situationen av ovan förare kanske man ska säja. 
 
Skorpan fick följa på en långpromenad.
 
Resten av djuren har vilat. Jag har ägnat dagen åt att göra varsina små hagar, vänta på att dom ska skita, samla in skiten och åka och posta den. Hämtat ut paket från Börjes, varit förbi Lena med hennes grejer och bestämt att Leffe kommer åka dit på fredag. 
Gud vad tomt det kommer bli utan farbror på gården men det blir bra för honom att få gå och beta med farbror Zorro nu när damerna inte ska beta nästan nå alls. 
Det är ganska roligt att vara hästägare. idag har jag postat skit. Jodå, det är fullt normalt, nej jag är inte galen.
Bara lite kanske..
 
 

Näh bläh

Publicerad 2014-06-16 22:51:38 i Allmänt

Jamen tvi tusingen! Vilket jävla väder. Stora hagelskurar
skarpa isvindar och nu, endast 2 grader. Underbara sommar! Eller nått.
 
Tvi tvi tvi.
 
Så Hade planer på att rida Stråla men hon var lite påverkad och stod och trampade, jag gissar på att det är vädret och haglet, jag hoppas på att det är det. 
Så jag tog istället och red Mayan och hade Stråla som handhäst och så gick vi skogen och trampade på.
Tyckte nog att Strålan var något bättre efteråt.
Mayan var inget rolig alls idag. Hon ville bara hem, gick som en makaron åt hemhållet, sneglade hem, hetsade hemåt osv osv. Suck vad trist. Och jag blev bara irriterad och less och ingenting blev riktigt bra. 
Nå dom blev ju motionerade iaf.
Skritt och trav och massor med lyfta på benen.
 
Var lite lätt trött efter jobbet och har sovit sittandes i soffan i 3 timmar...
 

Mjuk i kroppen

Publicerad 2014-06-15 22:33:22 i Allmänt

Jaha, idag har jag varit på marknad i Råne, köpte en 5 liters dunk med Näckens Broms Broms så nu ska vi kanske klara oss hela sommaren. Åt Falafel och köpte en säck hundmat åt Ebba på Älvdalens Hundhälsa. 
Ja, det var väl det.
Sen roade jag mig med att åka och titta i Sundom, mysig by och lite minnen sen jag var där på ridläger.
 
Planterat blommor och grejat på. Hittade en loksele i garaget som jag inte ens visste att jag ägde. Inte i speciellt bra skick men jag tänkte att den kanske kunde passa Stråla. Fast jag vet inte om hon ska köras nå mer, eller dra tungt iaf. 
Jag har funderat väldigt mycket på att sälja min flakvagn, har väl bara använt den ett 10 tal gånger och vem vet om och när den nånsin kommer användas igen. Dessutom så behöver jag verkligen pengarna men det tar emot nå rysligt att sälja den...
 
 
Masserade igenom Stråla som kändes riktigt fin i kroppen, lite spänd i ländryggen på båda sidor men mycket mycket mindre än förut, samt lite spänd i rumpan på vänster sida men överlag kändes det så skönt att känna henne så fräch.
Så tog vi en cykeltur mest i skritt bara en kort travbit i en uppförsbacke. Stråla var så loj i början och släpade sig fram. Proppmätt. Hon kvicknade till mer och mer under turen iaf.
Fina tösen.
 
Andra medryttaren Sara har kommit hem igen och varit ut med Mayan en sväng och Ivan har haft ut Leffe.
 
 

Surr

Publicerad 2014-06-14 23:24:09 i Allmänt

Idag har Skorpan varit på barnridningsuppdrag, var mest intresserad av att äta men skötte sin uppgift fint ändå. Vi blev dock rysligt trötta både ponny och matte.
Gulligaste ungen var en på kanske 3 år som sprang förbi oss på väg till hoppborgen och vände sig om och fick se Skorpan, ha ha, ögonen blev som tefat och hela ungen sken som sol. Helt priceless, hon gjorde min dag. Sen kom hon red 3-4 gånger. Vilken lycka en liten ponny kan bidra med.
 
Sen har jag ägnat kvällen åt en massa trevligt surr med en gammal klasskompis. himlarns trevligt var det.
 
 

Fredag den 13:e

Publicerad 2014-06-14 00:09:05 i Allmänt

Började väldigt kasst, fortsatte lite halvdant utvecklade sig bättre och bättre och slutade helt suveränt.
Det blev en sen ridtur i skogen och runt byn tillsammans med Helena och Stråla. Vi red över flakaberget och runt, hittade en ny stig och ner till vattnet och tittade på solen och fåglarna. Lät hästarna beta och pratade om allt möjligt. Red vidare och kom genom fina byn hem.
Skritt och trav och mycket lyfta på fötterna.
Mayan var superglad och lagom pigg. Kändes jättefräch och mjuk och fin i kroppen. Fick några riktigt riktigt trevliga travsträckor i fin form.
Fina fina hästen, fina byn fina sommarkväll. 
 
Sen avslutade vi med att hämta ett stort lass med hö mitt i natten. 
 
Imorgon ska jag och Skorpan på uppdrag
Nä hon ska inte grillas.

Dagens

Publicerad 2014-06-13 00:34:00 i Allmänt

Jag kvicknade till och blev lite ridsugen så jag tog Stråla på en liten barbackasväng. Men då skulle Ebba promt följa och jag HAR så svårt att säja nej till henne och tänkte att vi ska ju inte så långt. Men ack sån tid det tar när hon lurvar på och ska snosa överallt. Sen när vi kom där jag tänkte gå över en äng och in i skogen så hade det kommit tre okända hästar dit på bete så jag kände bara, naäe, jag ids inte, och vände hem. Lite tjurig och surig, det blev inte alls som jag tänkt och Stråla hade behövt skritta runt lite i skogen och lyfta på benen.
Den lilla svängen som vanligtvis kanske tar 20 minuter utan Ebba tog 30 och vi gjorde lite skänkelvikningar som gick bra, öppnor som gick skitdåligt för hon bara skulle glo på en cyklist 1 km bort, slutor som gick fint åt vänster men inte alls åt höger. Så tränade vi på att gå rakt fram och vara högerställd, gick katastrofalt dåligt. Avslutade när vi tillslut fått några sluta steg åt höger utan att bli som en banan åt vänster eller att backa.
Undrar vad jag gjorde för fel? Säkert ungefär en miljard olika.
 
 
Sen tog jag en cykeltur med Skorpan och Mayan, glada fina tanter. Imorgon tänkte jag rida Mayan, kanske på ridbanan lite, vi får se. Helena har Strålan.

Diamanter

Publicerad 2014-06-12 18:48:00 i Allmänt

Risig dag idag, det är väl en blandning mellan att ha jobbat mycket, vädret som består av tunga moln samt menshelvete. 
Så det har inte vart mycket gjort idag, tur som fan det var lugnt på jobbet, riktigt lugnt, efteråt har jag sovit en stund. Funderar på vad jag ska aktivera kusarna med idag.
 
Igår var iaf en riktigt fin dag
 
Leffe han blänker som en diamant fast han är skitig och knappt borstas. Nånsin.
Ja det gör Skorpan också när man kollar efter. Stråla blänker så man nästan blir bländad men hon blir ju flitigt borstad av Helena. Mayan blänker nog hon med men hon har så tuffsig päls gamtanta. 
Tänkte på det häromdan när Helena stod och gnodde, jag borstar nästan aldrig mina hästar. Mest bara när dom ska ridas vilket ju inte är varje dag och ibland när vi ska på promenad men då oftast bara en snabbavdammning eller en avskrubbning med magic brush. Och då blir ju Leffe och ponnyerna som aldrig rids heller aldrig borstade. 
Nå ibland såklart, men sällan.
 
Dom är mina glänsande diamanter hela bunten. 
 
 

Very najs

Publicerad 2014-06-10 22:15:00 i Allmänt

Herregud så pinsamt, 11.20 ringde hovslagaren, jag satt vid datorn och tänkte åka på en stund för hon skulle komma kl 12. Jaha tänkte jag, nu har hon fått förhinder men nej, det var jag som tagit fel på tiden för det var kl 11. Gudars så pinsamt då, där har hon suttit och väntat i 20 minuter.... Men att hon väntade så länge med att ringa.
Nåväl. Hästarna fick fina fötter iaf och Stråla skötte sig riktigt bra, lite jobbigt var det att stå på vänster fram men med lite massage så gick det också bra.
 
När det var klart så åkte jag hem och slappade i soffan med Ebba, Lilleman och en bra serie. Högkvalitativt slapp som även blev en liten tupplur.
 
Och sen på kvällen kom även solen fram och så har jag och Helena varit ut och ridit. Vi red bort mot stora sandtaget efter de fina skogsstigarna. Vi tog två galopper och Stråla skuttade visseligen lite men Helena bryr sig inte om det. Alls. Det kommer att vara så bra för Stråla att få galoppera på fram utan nån som sitter med handbromsen i. jag tror jag håller mig till skritt och trav tills dom har lossat på galoppen ordentligt.
Jag har verkligen hittat en suverän medryttare. hon hade köpt två hovkratsar också för att jag hade nämt att jag alltid tappar bort dom jag har och ständigt glömmer köpa nya.
Shit vad jag hoppas att hon trivs lika bra med oss som vi med henne.
 
Nå hur som. Mayan var ganska stel idag, traven var knackig men skritt och galopp kändes fin. Det tog på henne en del att bli stående ändå, det är inte bra. Men nu är hon igång igen så det ska förhoppningvis bli bättre.
Vi red nog en timma ungefär och så de sedvanliga promenad bitarna före och efter. 
 
Toppendag!
 
Dom här var fö väldigt gottiga. Speciellt att doppa i kaffet. 
 

Förföljd

Publicerad 2014-06-09 23:07:32 i Allmänt

Superbra dag på jobbet idag, inte illa, sen hem och slappa och mysa och passade på att baka lite också innan jag drog till hästarna på kvällskvisten. Hade flyttat över dom i beteshagen efter jobbet och efter lite funderande så delade jag av den och lämnade dom där i den mindre mer avbetade delen.
Jag hade två stycken som tyckte det var hemst intressant att se vad jag höll på med och följde efter mig när jag gick fram och tillbaka
Mayan stod vid trädet och åt sin hinkmat.
Tog en promenad i skogen med Mayan och Ebba som var väldigt glada båda två, gick lite i backarna på näset också. Jättemysigt var det. 
Fina djuren.
 
Imorgon är jag ledig då kommer hovslagaren och sen ska jag och Helena ta en lite längre ridtur, ska visa henne lite vägar och tänkte rida bort mot stora sandtaget =)

Hejja

Publicerad 2014-06-09 10:24:00 i Allmänt

Hejja hejja Tyra!!
 
edit: Nähä nu ändrade hon sig. Ovanligt.... Varför skulle det vara farligt att rida utan spö på hopptävlingar? Det går ju på dressyrtävlingar.
Nå det är väl rätt bra ändå 
http://www.tyrashastar.se/?p=44987#respond

Zombiehäst

Publicerad 2014-06-08 21:42:02 i Allmänt

Oh du vilde virvelvind vad trött jag blev. Och trött var jag. Så trött att jag försov mig till lektionen. Jodå, jag skulle bara vila lite efter jobbet men ställde klockan på 17 för jag skulle vara på ridbanan 18. 17.55 vaknar jag. Först trodde jag att jag hade förvovit mig till jobbet, riktigt yrvaken vimsig. 
Nå Camilla var snäll och väntade på mig medans jag kastade sadel på Mayan och så red jag hemma på ängen så det blev lektion iaf. Puh!
Mayan var pigg och glad med ganska stel, det märks att hon inte har gymnastikserat på länge plus att det blev lite kort uppvärmingen när matten var i nattmössan. Viljan var det inget fel på hon kämpade väl och ville försöka allt jag bad om, ibland tog det emot så vi höll os mest till skritt med lite trav övergångar.
Fina tanta.
 
Sen tog jag med Skorpan och Stråla och cyklade en sväng runt byn. Skorpan var jättepigg och glad men Stråla hon gick som en överjäst zombie. Ha ha, gode mätt hon var. Jobbigt att motionera direkt efter att man tryckt i sig gräs i 4 timmar.
 
Gud vad jag längtar till Therese och Turbo kommer hit
 
 
 
Fast samtidigt inte, för har dom väl kommit hit så är det så fort över sen. Men jag vill nu nu nu!
 
Åh, det är så mycket jag vill göra. Men då man inte har ett öre på kontot är det bara knega och hålla sig hemmavid. 

Fina tösen

Publicerad 2014-06-07 20:36:00 i Allmänt

Superfin ridtur på Stråla, det var så mysigt, bara en miljon mygg som skulle in i mina öron som störde friden. (Va fan ska dom in ÖRONEN för?!?)
Jag bara gjorde och hon svarade och fin och mysigt och trevligt och hela faderuttan.
Så kom vi då till galopp biten och hon började med att ruska på sig och skutta lite så jag blev nervös, sen gjorde hon två fattningar så nöjde vi oss så. Dels för att vägen tog slut, det hade jag kunnat önska mer av här, långa vägar så man har lite tid på sig när matten ska hålla på och fjanta sig där uppepå. 
 
Nå mycket nöjd.
 
Dom stora har fått gå ca 3 timmar i gräshagen, nöjda djur. Sen fick alla flytta in i skogshagen mycket nöjda ponnyer ty även där fanns lite gräs. Tur dom stora hjälper äta upp så det är nog slut redan ikväll.
 
Det blir fint för vinter hagen att få vila lite nu sen måste jag försöka finna ut hur jag ska få den att inte vara så vidrig åt hösten. Fylla upp med sand kanske?
 
Imorgon blir det att rida Mayan för Camilla.

Äckelvarning

Publicerad 2014-06-07 01:38:00 i Allmänt

Jag kan berätta att det inte är speciellt smart att bygga skogshage iklädd långkjol och foppatofflor. Bara ifall någon fler än jag skulle få för sig något sådan. Dont do it!
Min beundran för kvinnor förr i tiden är enorm, tänk att dom gjorde allt ständigt i kjol. Facinerande.
 
Nå, två sommarhagar klara iaf, en beteshage och en skogshage. Det blir fint det.
 
När jag hade rivit en hage och byggt en hage, slagits med spindlar, mygg, flugor och snubblat både över mina egna fötter, alla jäkla kvistar i skogen samt min kjol så var jag sen rätt trött och tanken på att rida Mayan ändrades och motionen blev till en körtur idag också. Tog med Stråla på släp och for ner till vattnet, där drog vi över viken fram och tillbaka i skritt och trav. Jag bev sjöblöt. Tack för det Stråla. 
Stråla var lite seg idag och pustade ganska mycket när hon var tvungen att hänga med i Mayans tempo.
 
Imorgon är planen att rida Stråla en sväng och testa galoppera. Iiik. 
Vi får väl se men det är tanken iaf. 
 
Mått bättre idag iaf, rätt pigg faktiskt men skitont i halsen. Det är en stor klump där mitt i. Emellanåt kraxar jag upp stora illgröna klumpar och då lättar smärtan en stund. 
Varsågod för infon men var glad att ni slipper ha det iaf. Känns lite liknanade halsflussarna men mycket mindre. Nån slags halsinfektion är det väl iaf.
Naveln läker fint och är inte äcklig alls mer, bara kliig. 
 
Leffe, han hittade minsan på hyss han. Han började med att springa runt och bocka när jag släppte lös honom, gammelgubben liksom. Sen drog han en tre fyra repor kors och tvärs över potatislandet som tack och lov inte är satt potatis i än, för att sedan promenera iväg efter vägen utom synhåll.
Alltså ha ha. 
Superglad är han och hummar och puttar när man kommer nära. Gubben <3
Men imorgon ska det sättas potatis då är det nog slut på friheten, nu finns iaf beteshage så det ska väl duga det med =)

Fjant, ickeproblem och skamset

Publicerad 2014-06-06 15:26:00 i Allmänt

Men herregud vad trött jag blir på all anti coca cola som folk ska hålla på med. Nu senast är det en snubbe som kokar cola och det blir som en svart smet av det hela. Och det ska då få cola drickare till att tänka till en gång extra. Eh. Nä. Jag brukar dricka min cola kall så det bekymrar mig inte ett skvatt.
Ja det innehåller buttloads med socker och en massa tillsatser men visste man inte det så är man ändå så korkad att en å annan cola inte kan skada mer.
Det är bara så tramsigt. Jag förstår inte varför just Coca cola är jävulsdrycken av alla och varför det ska vara så viktigt för en del att få andra att sluta dricka det...
 
Däremot så vet jag ju att Coca cola company kanske inte är helt rena bakom öronen och ska man komma med nått argument så är det väl där i så fall.
 
Dessutom så är jag så TRÖTT på folk som gnäller om att vi inte får kalla chokladbollar för negerbollar och kinapuffar hit och dit och att man inte skulle få flagga på nationaldagen. Alltså hallå! Ickeproblem!!
Flagga om du vill och du lär inte ta skada av att säja chokladbollar. Så där. Ickeproblem löst.
 
Sen blev jag så otroligt chockad igår. Det har ju ploppat upp massor med tiggare, överallt är dom och jag har lite skamset gått omkring och inte vetat hur jag ska hantera det. Jag vill liksom ge dom pengar men så har man ju "hört" att man inte ska göra det så jag går bara förbi, generad och vet inte vad jag ska säja eller göra.
Pinsamt.
Men så läste jag igår om folk som tycker att dessa tiggare glider omkring på en räckmacka. Alltså va?!? 
Och "dom har ju nya Iphones och märkeskläder". Eh... Jaha, så märkeskläder och Iphones kan inte vara begangnade och skänkta då?
Alltså hur FAN!!!!! kan man tro att nån sitter och tigger för sitt höga nöjes skull, hur mycket tror dom att man får in på att sitta och tigga? Det kan inte vara mycket.
Någons lösning på det problemet var att dom skulle panta burkar och köpa klder på myrorna.
Och det är alltså folk som ska vara helt friska i huvudet som har dessa åsikter. Eller personen som visseligen inte är helt frisk i huvudet som gnällde på att "utlännigarna kommer hit och tar pengarna från oss fattiga." Personen som helt nyss fått 11000 kr, bara så där. Mm. 
 
Och jag som häromdan gick och funderade på hur det är möjligt att SD får några röster.
 
Jo men visst, fan vilket glassigt liv dom har, dom flyr från sitt hemland, lämnar vänner och familj och gud vet vem dom sett dö och vad dom varit med om, för att få sitta utanför en affär i Luleå i märkeskläder. Jamen halleluja. 
 
Bah!!
 
Men så läste jag kloka ord också som gjorde att jag idag iaf sa hej till tiggaren utanför affären och kommer troligtvis att ge dom en slant när jag har några på mig.
 
 

Piercingfri

Publicerad 2014-06-05 20:50:00 i Allmänt

Jaha. Jag orkade ju inte göra ens en bråkdel av vad jag hade tänkt men efter att ha sovit några timmar och stoppat i mig lite piller så blev det iaf en körtur med Mayan och Skorpan på släp.
Mayan blev sjöblöt i svett av 40 minuter skritt, visst var det varmt med det berodde nog mest på att hennes version av skritt inte riktigt överrestämmer med de flesta andras.
Sen är hon ju lite rolig när hennes farorit syssla är att bada men att bli avsvampad är sjukt obehagligt. Så man måste minsann trampa rumt och stampa bestämt, helst med alla fyra benen samtidigt.
 
 
Ha ha, vad misstänksam han såg ut
 
Å så har vi legat på gräsmattan också.
Så det var en rätt okej ledig dag ändå. Om man hade kunnat bortse från feber och ond hals och slem.
 
Förresten så är jag helt peircing fri nu. Nosringen tog jag ju bort för flera år sen men nu åkte även navelringen ut då den efter 20 år hade börjat vara och blivit galet infekterad. Jättejätteäckligt var det och gjorde ont som fan. Så jag har gått omkring med spritbandage på mig själv för att dra ut var och guck ur ringhålet.
Min misstanke är att det har något med mitt allmänna skittillstånd att göra. Varför skulle det annars ske nu efter 20 år?
Dags att åka till doktorn kanske och se om kan finna vad som felas mig?
 
När jag var på dressyrtävling i lördags så fyndade jag två shabrak åt Stråla.
(Häromdan)
Kanske inte så där jättesnitsigt men lite färg iaf, det blir matten glad av.
 
 

Ruttet

Publicerad 2014-06-05 12:50:55 i Allmänt

Jag försöker undvika att bryta ihop men det går sådär. Om jag inte hade varit så trött så hade jag nog gjort det. Nej. Så mycket jag hade velat göra, behövt göra men det är bara lägga sig i soffan och ruttna bort. 

Nå men fantastiskt

Publicerad 2014-06-04 23:49:07 i Allmänt

Gissa vad!? Jag har ont i halsen igen. Woho! Så fantastiskt. ...
 
Det är ju helt sjukt!
Nå imorgon är jag ledig iaf, sen jobbar jag fyra dagar, har fått två extra pass som kommer väl till pass nu när det är nationaldagen och pingst. Jag ska fan i mig vara död för att missa det. Är fortfarande bitter för att jag missade hela påsken.

Dressyrdrömmar

Publicerad 2014-06-03 20:30:00 i Allmänt

Vilket trevligt ridpass på Strålan det blev.
Lektion för Eva hemma på ängen. Stråla var pigg och glad men började med att tjura lite, ville mest äta och testade om hon skulle slippa springa runt men ganska snart blev hon väldigt med på noterna och bara piloten uppepå klarade av att hålla sig ibalans så gick även övningarna som en dans.
Jag kommer ju inte överens med sadeln men det blev även väldigt tydligt att jag vill på att förekomma henne då hon segar lite. Jag faller fram liksom för att hjälpa till att fösa henne framåt men det hjälper ju inte ett skvatt utan blir bara tvärt om. 
Så kom ihåg att sitta på hästens rumpa krattiga människa! 
Det är verkligen ovärdeligt att ha någon som står på marken och ser för det blir alltid så JÄVLA bra när Eva har fixat mig.
Sen på slutet började jag bli trött och falla fram igen men Stråla har verkligen gjort ett superjobb.
Shit vad jag hade glömt att hon är så här rolig att dressyra med. Det är ju i henne mina dressyrdrömmar ligger.
Min pärla.
Jag fick för mig att det var våran första lektion sen igångsättningen men kom på att vi red ju för Lotta som ovan i snöstorm.
Efteråt blev det stretch och linimentering.
 
Sen tog jag en superglad Mays och en pigg Skorpa på en cykeltur samt beta lite. 
Holly har fått gå lös och beta och Leffe han har galopperat och bockat i hagen. Stollefarbror. 
Jag har plockat en massa gräs åt alla.
 
Å så försökte jag ta en selfie. Well... fail
Nå man ser ju nästan min panna.
 
Imorgon ska jag jobba dubbelpass. Snark. Pengarna behövs men inte är jag så överdrivet sugen. Jag vill vara hemma och ligga i gräset och vara ute och rida.

8 år!

Publicerad 2014-06-01 19:34:12 i Allmänt

Herregud, idag fyller Stråla 8 år. Hur är det möjligt att hon redan är så vuxen?
Hon fick fira med att plaska lite.
 
Sen tjurade hon ihop totalt när hon ville beta men inte fick. Alltså ha ha, fy fan vilken jävla tjurskalle, jag har aldrig sett henne så där tjurig förr. Snacka om att hon testar sina gränser med Helena. Fast jag och Mayan fortsatte så stod hon bara (alternativt backade lite) bara för att hon inte fick äta gräs. Odåga!
 
Raringar
 
Så kommer han och pratar en stund och kliar Stråla, myser lite för att sen gå iväg och beta igen. Hjärtat.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela