stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Vilken fin dag

Publicerad 2014-02-28 18:43:00 i Allmänt

Underbara hästar! 
Med Mayan blev det en ganska lång ridtur, vi for hela stormviksrundan, egentligen bara 8 kilometer enligt runkeepern och det tog ca 1 tim 20 min varav ungefär hälften i full galopp. Typ.
PIGG tant, så går det när hon fått röra sig så pass lite under veckan men jag tänkte i början, okej spring av dig det värsta då och satt ganska löst då Mayan i full galopp hoppade och parerade mellan diverse trollbon utefter vägen. Så det var dårespring medlest fastklamring första halvan av turen.
Sen tänkte jag att vi kanske kunde vara lite seriösa Andra halvan, och tja, jag satt jag inte lika löst men inte var tant trött inte svetten rann men hon bara: "Galoppera, galoppera, ska vi galoppera nu, jag har ju knappt fått galoppera nånting, galoppera, galoppera. Nu då? Jamen NU galopperar vi. Nu? Nu? Nu?"
Så till slut fick hon galoppera lite till men då sa jag att nu gör vi det sansat det här och jävlar vad fin galopp det blev och jag lyckades rida också. mycket trevligt. Sen var det rallyskritt blandat med diverse sprattel trav på hemvägen. 
Puh.
Älskade lilla knäpp häst
Före
och efter
 
Glad matte
 
 
 
 
 
 
Fin ridväg
 
 
 
 
 
 
Rysligt svettig häst
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det Strålas tur och med lite hjälp av Ivan fick vi till två ganska bra kavalettis på våran hemmabana så vi varvade mellan att kliva över dom och att testa lite långa tyglar. Vilket gick skitbra. Duktig tjej!
Förvända öppnor i båda hållen, jajjemen, gick jättebra. Men det roligaste var traven. Hjälp vad hon travade fint, utan att alls vilja dra iväg. Jobbigt var det förstås att trava så där sakta men oj så duktig. Matte kunde knappast vara gladare över sina fina hästar idag.
 
Skönt att vara naken emellanåt så man får rulla sig ordentligt tycker Strålan. Matten tycker att hon ska låta bli att dra ut allt spån ur lighallen.
 
Godis??
 

Fina då

Publicerad 2014-02-28 13:40:36 i Allmänt

Nähä, jag grinar inte alls till vartenda avsnitt av NCIS säsong 10.
 
 
 

Yoga kramp

Publicerad 2014-02-27 22:48:45 i Allmänt

Även om det är trevligt att sova borta ibland så har jag alltid lite ångest över att vara borta från mina djur. Speciellt Lilleman, han har har fått vara ensamen lite för mycket nu på senaste och Ebba har jag alltid ångest när hon inte är inom synhåll.
Hjärtan
Men då är det också lite extra mysigt att komma hem och mysas med dom också.
 
Idag har jag varit och testat på yoga, det är något jag har funderat på i flera år då jag tänker mig att det borde vara bra för min kropp. Och nu har det startats upp här i byn, då går det ju bara inte att missa.
Kroppen sa dock "Eh, vad fan gör vi nu. Aj!" och krampade ihop totalt.
Ett tag var jag lite arg på min kassa kropp som inte fixar nånting men sen tänkte jag att vara arg på sin kropp nog inte riktigt är förenligt med yogans syfte så då försökte jag tänka att den gör så gott den kan.
Och förhoppningen är ju att det ska bli bättre iaf.
Lite lustigt/intressant vad man nu vill kalla det var känslorna jag fick. Mm. Intressant. 
Å så höll jag på att få skrattbryt när jag bara ramlade på näsan i en av positionerna.
Dessutom har jag så fruktansvärt svårt med andningen, typ alltid. Ibland kan jag tex nästan få kramp i andningen när jag ska sova. Lite för att jag är så spänd och så tänker jag för mycket på det och så blir det en ond cirkel. Så där tror jag jag kan få lite hjälp av yoga.
 
Efter det så for jag och pussade lite på mina mular, bäddade rent åt dom och gick en promenad i skogen med Mayan och Ebba.
Gud vad jag är kär i min knasiga lilla fuxtant 
Sötaste.
Imorgon ska vi ut och rida.
 
Jag köpte en sån här slickgodis till hästarna
Tanken var att jag främst skulle ha den vid stretch av Stråla, bara det att hon tycker den är skitäcklig. 
Hon som äter allt liksom. Den enda som gillar den ör Mayan, Leffe bara luktar på den och flemar helvilt, Stråla slickar lite lite bara för att Mayan gör det och sen grimagerar hon. Skitäcklig! Ha ha.
Nå, mer till Mayan då.
 
 

Positivt

Publicerad 2014-02-26 19:16:39 i Allmänt

Tömkört Stråla på blankisen idag. Matte är glad att häst har bra broddar som ger bra fäste för matte får minsann glida omkring fast matte har broddar under sina fötter.
Gissar att det kan vara en fördel att väga 600 kilo i detta fall.
Mycket positivt är att hon inte blev dålig av passet, trött i huvudet men verkade inte ha blivit påverkad alls i kroppen. Igår fick hon massage och jag har börjat försöka strecha henne efter vi har varit ut. Dra i benen alltså, godisstretch gör vi ofta, det är så tungt för min kropp men jag måste försöka allt nu för att Strålan ska bli bra.
Nu känns det lite som att vi är på rätt väg faktiskt.
Positivt även att halterna funkade jättebra utan att rumpan drog i väg. Att samla sig och sätta rumpan lite under sig gick också jättebra.
På minus sidan är att öppnorna funkade ungefär hur dåligt som helst. Det gick inte och jag vet inte riktigt varför. Och så blev det missförstånd och så blev hon stressad.
Till slut fick vi fina förvända öppnor i höger varv, alltså att hon sätter vänster bakben mer under sig, medans vänster varv då höger bak ska in under var jätte jätte jätte svårt. Till slut gick det iaf efter mycket krångel och då var Strålan så trött så hon höll på att gäspa käkarna ur led. Men kroppen var som sagt med ändå, jag var rädd att jag pressade henne för hårt när jag tänkte att "det ska gå".
Vi gick först efter vägen en sväng och sen på hemmabanan.
Hela svängen tog bara ca 20 minuter dock och det är där vi brukar hålla oss.
 
Ivan har varit på promenad med Holly i skogen, man ser dom där borta vid snöhögen. Sötnötter.
 
Och Mayan är förhoppningsvis ute med medryttaren ungefär nu.
 
Lenas "nya" Barry.
 
Å Lilleman
 

Hi hi

Publicerad 2014-02-26 13:11:55 i Allmänt

Inte bara ett utan två kilo väck. Gissa vem som gjorde en happy dance!!
 

31 år

Publicerad 2014-02-25 21:22:00 i Allmänt

Imorgon är det dags att väga sig igen men jag skulle bli mycket förvånad om jag har gått ner nått den här veckan. Det blev lite för mycket godis i helgen. Mens stavas det. Konstant hungrig dessuton, det går inte att bli mätt. Hoppas det lugnar sig snart. Jedra hormoner.
Ägg är bra, av ägg blir jag mätt.
 
Har varit på viften hela dan idag, hos kiron och sen gjort en massa ärenden och sen hos Lena och kikat på nya hästen och surrat en massa.
Ja, kikade såklart på gammelhästarna också, Lena och hennes 31 åriga Zorro
Bacons rumpa därbakom. Tydligen vägrar min dator ladda upp nått annat än insta bilder just. =(
 
Nu ska jag till mina hästar och se om det kanske går att slö motionera Mayan i lina en sväng. Hade tänkt cykla med henne idag men jag tror inte jag vill halka omkull och slå ihjäl mig.

Måndag

Publicerad 2014-02-24 20:25:06 i Allmänt

Fast jag kan nästan förlåta plusgraderna när det är sol och fågelkvitter som idag. Men bara nästan.
 
Alltså, det är ju för spännande för att inte säja nått. Jag ska åka till usa i sommar. 
Kanske. Det beror alltså på om jag har råd. Vilket jag garanterat inte kommer att ha men samtidigt så känns det som att det bara måste gå. No matter what. 
Finns det nån med ett exrta jobb i fickan så skicka gärna hit det och må nu bara djuren hålla sig friska så kanske det kan gå vägen.
 
Måste även skicka en extra tanke till min kära vän Therese som har förlorat en familjemedlem idag.
Vila i frid fina Wirus
 

Kasspass

Publicerad 2014-02-23 20:31:59 i Allmänt

Ångest.
Skitkasst ridpass idag och jag känner mig så usel. Inget tålamod alls heller utan blev irriterad på stackars fina Mayan. Dålig matte! 
Jag hade tänkt fara till ridbanan och hoppa men när jog kom dit så var där redan två ekipage varav ett red lektion. Nå jag gick in iaf och red runt lite men ingenting gick bra. Dessutom hade jag tagit den bomlösa sadeln, jag brukar ta den ibland för variation men jag kan inte för mit liv förstå hur jag har kunnat rida i den förut. Det går bara inte nu när jag har min fina älskade dressyrsadel.
Nåja. La fram en bom som Mayan snubblade över och galoppera kunde hon inte alls så det var nog lika bra att vi skippade hoppningen.
Helt kasst var det inte, emellanåt fick vi till det och Mayan ÄR ju så fin men jag blev lite stressad av att det var andra på banan och nä bläh.
Sen när dom gick så tänkte jag att nu kanske vi kan lägga upp ett litet hinder men då bestämde sig Mayan för att den hästen var hennes bästa vän i hela världen och att den lämnade henne var det värsta hon varit med typ ever.
Suck.
 
Aja, man kan ju inte vara på topp jämt.

En lång och nästan perfekt dag

Publicerad 2014-02-22 19:30:00 i Allmänt

Ho ho vad vi har busat idag jag och Mayan. 
Ganska roligt hur hela min sinnes stämning förändras så fort jag sitter upp på henne, jag kom på mig själv med att sitta och le redan från början. Det roliga är ju att även hennes sinnes stämning alltid förändras så fort jag kommer upp på ryggen också, (jag vet att jag sagt det förr men det är så roligt) från att gå och se ut som sju svåra år och släpa benen efter sig till att öronen far fram och steget blir spänstigare. 
Fina tant före ridtur. Det är en Back on Track padd under sadeln.
 
Idag var det massor av snöslungor ute vilka var ganska intressanta men inte farliga. Sen red vi genom skogen och hade tur att det var oplogat så vi fick plumsa lite iaf 
Sen for vi Staffansrundan och efter bortrevägen så att säja släppte jag tant som blev helt till sig av lycka som fick springa fort som vinden. Så jävla roligt! Sen var hon taggad som sjutton och blev rädd för Windfee och sen drog vi över ängen och genom skogen i en underbart härlig, väldigt snabb trav varvat med lite skojjig galopp och matte bara satt och skrattade. Oj vad roligt det var.
 
Det var två väldigt svettiga och glada dressyrtanter som promenerade hem.
 
Så skönt att komma ut och rulla sig i snön efteråt
 
Sen var Stråla tvungen att lägga en rutten sardin på stämningen genom att tugga sönder Mayans pannband
Där svor jag många långa fula ramsor åt hästkräket.
 
 
Sen fick Mayan lufta sig naken medans jag smorde träns och sadel + sadelgjord å så. Sen drog jag på henne halsfleecen och gav en massa hö medans jag tog ut marodörhästen och Skorpan en sväng. 
Först en kort promenad sen gick vi och grejade lite på våran hemma bana, gud så perfekt det är att ha den plätten att vara på.
Det var lite snö att plumsa i så vi var bara 10 minuter där, försökte oss på lite övergångar skritt trav men Stråla hade lite svårt att förstå att hon inte skulle gasa järnet. 
 
Sen gjorde vi lite lyfta på benet träning och nu lyfter hon typ alla benen benen samtidigt utan att vänta på att jag petat på henne i sin iver att göra rätt. "Visst var det så här jag skulle göra? Är jag duktig nu? Får jag en godis nu? Va va va?" 
Så nu gäller det att hon ska förstå att jag vill be henne om vilket ben först innan det blir en godbit.
Söta skithäst.
 
Sen var Leffe och Mayan på rymmen en sväng. Leffe av alla människor!! Och sprang runt gården och härjade. Då var jag så trött och hungrig att jag inte riktigt kunde se humorn i det hela.
 
Har även hunnit vara till råne för att hämta djävulsklo på älvdalens hundhälsa.
 
En typ perfekt lördag. Nu ska jag äta godis och se film resten av dan.
 
 
 
 
(Gud vilken tur att jag varken har tänkt ha en stor blogg eller bli nån slags författare som jag skriver. Bah)

Orättvist

Publicerad 2014-02-22 00:02:00 i Allmänt

Å nu blev jag sjukt ridsugen. Kan man fara ut och rida mitt i natten eller är man en galen hästtant då? Jag brukar ju visseligen vara ute mitt i natten ändå. 
Såg nyss Tyras senaste Riding by Tyra och den övningen såg så himla rolig ut och då blev jag lite så där ledsen igen över att Stråla är så dålig. 
 
 
Varför kan inte jag få ha en frisk häst nångång? En helt frisk häst som kan tränas på riktigt som man inte måste fundera och oroa sig över hela tiden. 
Äh, nu snurrar tankarna iväg och det blir inget vettigt av det här inlägget heller känner jag. 
Blir mest grinfärdig över hela situationen. Det är så orättvist att hon fick vara en frisk häst. 
 
Häromdan så stod jag och pratade med Ivan medans jag höll i Stråla och då passade hon på att klättra upp i en snöhög. När vi går på promenader så får jag ständigt parera henne så att hon inte trillar ner i ett dike eller försvinner upp i en snöhög. På riktigt alltså. Det är inte konstigt att hon lyckas göra illa sig. Lite måste man ju skratta åt det hela men egentligen är det mest tragiskt.
 
 
Skithäst. Låt bli att göra illa dig!
 
Nu är det ju redan kört. Det kommer aldrig att bli några dressyr tävlingar för oss, eller hoppträningar. Det tror jag inte iaf. Just nu känns det som att jag blir glad bara hon kan vara smärtfri. Hopplösheten....
Å så gråter vi en skvätt.
 
Suck...
 
 
 
 
 
Den där övningen fixar ju inte Mayan heller men det gav mig en tanke om att galoppera över såna där kavaletti hinder iaf. Det kanske vi gör imorgon.
Det blir nog ingen ridning nu, jag går å lägger mig istället. 

Snöyra

Publicerad 2014-02-21 21:34:22 i Allmänt

Jag må ju vara lite knäpp men äntligen är det snöstorm. Sjukt nog så har jag faktiskt saknat det lite i år. Det är som mysigt på nått sätt. Vinter på riktigt liksom och så brukar det bli trevligt med snö efteråt.
Jag var lite i valet och kvalet att ta ut Mayan då jag kände att jag tyckte det var mysigt men jag vet ju att Mayan inte är av samma åsikt. Alls. Så jag har packat in alla hästarna i ligghallen en stund och ser på film istället.
Hoppas på kanon ridföre imorgon istället. Synd bara dom har så bråttom att ploga, det brukar bli så fina snövallar när det varit snöyra.
 
 
Har haft besök av Ewa från siknäs idag, det var trevligt. 

Tömkörning

Publicerad 2014-02-20 20:19:13 i Allmänt

Fin tjej. Tömkörde en bit efter vägen och det gick så bra. Förutom en del idioter som var ute och åkte. Helt facinerade vad mycket av denna vara det finns på den här sidan byn. Dårar och idioter och alla har dom trasiga blinkers och en trasig gaspedal.
Nej det hjälper inte att tuta för att få ett hästekipage att flytta sig fortare när matten redan försöker få en redan stressad häst att gå åt sidan. Det enda som sker är att matten blir pissed och förbannar idiotin i tilltaget.
Hursom.
Gick en sväng, ganska kort sväng men bad om samlig lite här och där, gick jättefint, öppnor åt båda hållen gick mycket bra, skänkelvikning är svårare och åt vänster är det jättesvårt. 
På hemvägen så började vi även göra halter och då märkte jag att Strålan slänger iväg rumpan åt vänster när hon ska göra en halt så jag bad henne göra halter med rumpan rakt bakom sig och ta det lungt och samlat. 
Det var skitsvårt och jätte jättejobbigt sa Strålan men försökte så gott det gick. Det var även där nånstans hon blev lite stressad.
Efter några fina halter så tog jag ner tömmarna och gick hem. 
Nöjd. Det verkade inte ha påverkat henne så hårt heller. 
Fina tjej!

Nöt

Publicerad 2014-02-20 15:34:11 i Allmänt

Det är ju helt sjukt att man ska bli lycklig över att få gå hem när man faktiskt slutar. Det är ungefär lika stor chans som att vinna på lotto och nästan samma glädjerus. (Vad vet jag jag har aldrig vunnit på lotto)
Idag var inte en sån dag.
Mer än jävligt lovligt trött på att gratisjobba. 
Förutom just det så trivs jag väldigt bra på mitt jobb, just nu och ta i trä ska jag väl säja. Men det är bra.
 
Nu snöar det igen. Det är också lite lustigt, hur det lyckas snöa varenda dag men ändå bara vara några centimter snö på backen. Skitvinter.
 
På en strax kommer hovslagaren, då ska Stråla ut och tömköras sen. Igår fick hon massage och jag kunde bekräfta det jag tyckt ett tag, att hon är mycket mindre öm i ryggen. Däremot är det fortfarande mycket som sitter runt rumpa och ländrygg, men mindre ont i ryggen och hon inte hängt nästan nånting vad jag har sett de senaste dagarna. 
Då började jag genast fantisera om att rida på henne igen. Min fina tjej.
Kanske.
 
 
Jag mitt nöt åt ingen middag för jag hade ätit väldigt sen lunch (som alltid efter jobbdag) och många kalorier, så jag drack kaffe och åt en kaka för mina sista kalorier istället vilket resulterade i att jag var svinhungrig när jag skulle sova och när jag är svinhungrig då kan jag inte sova 
 

Tappsko

Publicerad 2014-02-19 18:47:00 i Allmänt

Men så tyyyypiskt. Besvikelsen när man har gjort i ordning hästen för ett träningspass och så har den en tappsko. Buhu. Jag är ju så fruktansvärt dålig på att kratsa hovar. Skämmes! Så jag märkte ingenting förrän vi kommit ut jag och Stråla och hon bara halkade med vänster fram. 
Så det bara bara vända om. Fast för att göra nånting iaf så tränade vi lite på lyfta benet trick och nu har hon fattat. Jag tror det är tredje gången och hon lyfter högt och fint. Jag tror att poletten trillade ner när jag lyfte mitt ben sammtidigt. Duktig tjej.
 
Och Ebba som var överlycklig över att vi skulle gå ut och hoppade och studsade och hoppade och studsade blev väl lika besviken hon när jag ställde in häst igen.
Fast då tog vi och ropade in Skorpan som gick lös på gården och så gick vi en promenad med henne istället så blev vi något nöjda iaf.
 
Hovslagaren kommer imorgon tack och lov. 
 
Idag få Mayan vila, hon var ut med medryttaren igår, så jag slöar lite. Kanske tar Leffe på en promenad senare. Det kan behövas för jag åt massor med kalorier till lunch men jag vet inte om jag orkar. Gäsp.
 
Ett kilo minus första veckan iaf. Skönt att det händer nått så man känner lite motivation att fortsätta. Sisit hände ju inte ett jota.
 
 
Äntligen är det några minusgrader! Även solen har tittat fram idag, det var länge sen.

Blött

Publicerad 2014-02-18 18:36:12 i Allmänt

Vansinnigt trött och yr och vimsig.
Och trött på pissvädret. Jag får skotta ut en massa spån ur lighallen som egntligen är rent men blött och sunkigt för att vädret inte kan hålla sig på den vintriga sidan i år. Bah!
 
Skulle verkligen behöva en si så där 10 meter hängränna att hänga upp utanför ingången så inte allt takdropp rinner direkt in i hästarnas säng.
 

Man kan aldrig få för mycket kunskap

Publicerad 2014-02-17 14:35:00 i Allmänt

Jag lär mig nått nytt varje dag och väldigt mycket av det är tack vare Bukefalos. Fast det mesta är väl tack vare att jag är en sån jävla nörd och sitter och googlar och läser hela nätterna. 
 
Hur som helst så hittade jag nu detta 
http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1217511
Fantastiskt så intressant. Jag hade tragiskt nog ingen aning om att hästarna bör äta innan motion för att inte magsyran ska skvalpa runt och göra skada. Det är helt tvärt om vad vi fick lära oss på Grans, där var det aj aj, hästar ska ABSOLUT inte äta före motion. Det har jag alltid haft i huvudet sen, precis som att hundar inte ska äta precis före eller efter motion. Bara det att hundar och hästar inte riktigt är tillverkade likadant.
Däremot så har jag alltid tänkt att alla hästar på fri tilgång motioneras ju med mat i magen, hästar på bete motioneras med mat i magen osv så hur farligt kan det vara liksom. 
Dessutom så har jag ju kunskap om att hästar absolut inte bör vara tom på mat i magen egentligen några timmar alls men jag har som mått ca 5 timmar som max. 
Så väldigt väldigt ofta så ger jag dom mat när jag kommer och alltid om det gått mer än 3 timmar sedan senaste fodring och dom får ibland stå och tugga medans jag gör i ordning och så vidare. Så jag har ju ändå gjort rätt tack och lov. 
 
Jag tar till mig allt jag lär mig och jag försöker göra allt jag kan för att hästarna ska må bra. Att ge dom mat i en enda hög typ 3 gånger om dan skulle ge mig ångest, det har gett mig ångest. 
Det innebär ju att dom endast tuggar ca 3 absolut max 6 timmar om dan. Det är inte okej nånstans. Inte för hästens fysiska eller psykiska välbefinnande. 
Det är våran skyldighet som hästägare att ta in kunskap och sedan att göra nånting åt det som inte är som det ska.
Tex, är det för besvärligt att ge fler gånger eller sprida ut maten för sök. Ge i hönät. Svårare än så är det inte. 
(Oavsett vad jag tycker om hönät så är det hundra gånger bättre än att låta hästen stå i timtal med tom mage)
Ta in hästen i boxen och ge den en tuss medans du gör i ordning hösäckar tex så slipper magsyran skvalpa runt, väldigt simpelt. 
 
 
 Tyvärr är det ju många hästar som lider för ägarnas lathet. tyvärr är det ju inte alltid okunskap.
 
 
 
Just detta med foder är ju så väldigt grundläggande och skitviktigt för allt välbefinnande hos hästen.
Nu har jag lite ångest igen då en till halmbal, min sista halmbal, har möglat i värmen. Suuuuck. Vad hjälpte det att det var ett bra halmår när det har varit en skitvinter?
Nåväl, jag har ökat på hömängden istället och är än ivrigare på att sprida runt det så dom får söka i buskarna.
Å så har jag lite ångest över att jag inte riktigt hunnit med att öka på proteinet inför pälsfällningen. Inte haft råd är den krassa saningen. Men så fort lönen kommer, fast då är det ju egentligen redan för sent.
 
 

Kärlek

Publicerad 2014-02-17 00:09:00 i Allmänt

 
Jag har sagt det förut och jag säjer det igen, djur är den bästa medicinen. Min kropp glömde helt bort att den hade ont i huvudet, ont i magen och mådde illa när jag var ute med Mayan i afton.
Att jag dessutom kände mig lite trött och grinig förändrades helt.
Hästar på recept kanske vore nått.
Sent blev det då jag har jobbat och varit på ridbanemöte, snöyra var det och hästen var okoncentrerad och snorpigg.Jamen helt underbart. För glad var hon, väldigt glad och jag ides inte tjorva med henne så hon fick lite grann springa bäst hon ville, rasta av sig lite. Så det blev en del trav och galopp. Huff puff. Svettiga blev vi båda två.
Före ridturen hade vi tagit en promenad. Jag Mayan, Stråla, Skorpan och Ebba. Det gick bättre att ha Skorpan lös idag. Gick bara en kort bit då det var oplogat och Stråla halkade lite och det känns som att hon knappt tål nånting. Men hon var nöjd och glad och stod på alla fyra benen efteråt. Skönt.
 
 
 Igår hade dom helvila och vi tog bara en kram och mysdag.

Serienörd med lite spoiler

Publicerad 2014-02-15 17:00:00 i Allmänt

Fast jag är ändå så långt efter så spolier vette tusan.
 
Först. HUR kan jag ha missat att säsong 3 av Game of Thrones går på 1:an? Yyyl. Hur?!? Buhu. 
Jag hatar att missa avsnitt och jag har missat första, då känns det liksom ingen ide att se resten. Jag missade ju dessutom Sherlock som även den gick/går på ettan. Klant!
 
Men jag har plöjt The Walking Dead, två säsonger, har sista avsnittet på andra säsongen kvar och, tja, den första säsongen gillade jag den var riktigt spännande, medans andra har varit skittråkig. 
Det enda dom håller med är Pysko matcho Shane och hans utbrott, gud så skönt att han dog till slut, tack. 
Männen ska ta hand om och skydda kvinnorna. Jaha. 
Tråkiga "tal" och tramsiga relationer. Blaha, blaha.
Det enda jag gillat är Daryl, please let him live, och Dale, vila i frid Gubbe.
Fast nog lär jag se s 3 också när jag nu får tag på den.
 
Jag har även plöjt säsong två av Once Upon a Time och den serien gillar jag skarpt. Skitsmart hur dom har tolkat de olika sagofigurerna och hur dom väver ihop historierna och att det är fullt med kvinnor som inte behöver en man som kan ta hand om dom (vilket ju annars är väldigt typiskt sagor) gör ju inte saken sämre. 
Älskar att Peter Pan är ond. Längtar till säsong 3. 
Lite stör det att dom har så dålig grafik i sagovärlden, det förstör lite av känslan.
 
 
 
 
Ha ha, vad sjukt. Hittade just denna
Och. Hrm. Ja..
Fast jag är nog mer förtjust i Mr Gold.
 
 

Näe

Publicerad 2014-02-15 08:32:00 i Allmänt

Trots att jag försökte vara bitter och tjurig över alla hjärtans så blev det en otroligt mysig dag.
 

Promenad dag

Publicerad 2014-02-14 17:57:59 i Allmänt

Eller nått... Det beror på vem man frågar. Ponnypatrullen var på annat uppdrag idag kan man säja.
 
Eftersom det är så varmt och nästan ingen snö så gick det nu superfint att gå i skogen så jag tog med mig Ebba, Mayan, Skorpan och Holly och gick på promenad över till näset. Holly fick gå lös vilket hon tyckte var superkul. På hemvägen fick jag den briljanta ideén att släppa lös Skorpan också. Jamen vadå, hon gick ju alltid lös förut, innan vi flyttade till Siknäs. Det var bara det att ponny fick total jävla helfnatt och sprang och sprang, fram och tillbaka, på stigen och rakt ut i skogen, hon hoppade och sprätte och galopperade så herregud!! Jag fösökte locka till mig henne med godig när luftstrupen snörpte igen och hon knappt kunde andas men icket. Då fick hon till slut med sig Holly i galenskaperna och så sprang dom hem.
Eh..
Tok!
Mayan var iaf hellugn och brydde sig föga att sällskapet drog. 
 
Tack och lov så fann jag ponnyer utan brutna ben hemma på gården och Skorpan hade inte tuppat av av syrebrist. 
 
Mutter. Kan man säga om det tilltaget. Jag som tänkte att hon visst skulle bli glad men mest pula runt och äta lingonris liksom.
 
 
 
Nu drar jag till stan. 

Här kommer världens bästa ponnypatrull

Publicerad 2014-02-13 19:17:00 i Allmänt

Ponnypatrullen på städuppdrag
När jag kom till hästarna så höll min höbonde på att lassa in hö i bodan tillsamans med Ivan och Ivans bror. Fy vad jag är bortskämd. Bästa bästa farbröderna alltså.
Så när dom var klar så fick ponnypatrullen göra det dom gör bäst, städa.
 
Sen tog jag Mayan med mig och gick till ridbanan och red ett kanonpass där. Oj så fin hon var. Drog fram en bom som vi galopperade över några gånger. Det var skitkul. Det låg även några kavaletti bommar framme men det var visst fel avstånd på dom för Mayan och jag ides inte kliva av igen och ändra dom.
Jag är så säkerhetsmedveten.
Nej så där skulle jag då inte rekommendera nån att göra men jag skulle heller aldrig göra det om jag inte kände min häst så väl. Men överlag så är säkerhetstänket väldigt lågt hos mig och ändå gör dom aldrig illa sig mina hästar. 
 
Vi jobbade på med serpentiner i trav, att tant ska kliva på ordentligt och inte trippa. Samt lite öppnor och slutor som bara flöt som om vi aldrig gjort annat. 
Så nöjd. Promenerade hem med ett stort flin.
 
Sen tog jag ut Stråla på våran bana hemmavid, vi gick ingen uppvärmningsväng utan gick direkt på banan. Stråla hade stått med magneter och Back on Track i nån timme innan. 
Hade henne i lina men uttnyttjade hela banan, gick över våra kavalettipinnar några gånger, tränade på volt tillbaka som vi aldrig gjort på lina sådär förut men det gick ju hur fint som helst. Så gjorde vi några igångsättningar-avsaktningar trav skritt och så gick vi hem.
Vi tränade även lite rygga i backe.
Det var tydligen lagom, Stråla såg nöjd ut och verkade inte ha fått mer ont. Så kanske vi hittat en balans på sjukgymnastiken.
Eller så var det en bra dag.
 
Ja hursom helst har det varit en suveränt bra dag.
 
Har även varit på kalas hos min höbonde då hans hund fyller 17 år
Det är en väldigt aktningsvärd ålder.

App app

Publicerad 2014-02-13 13:50:00 i Allmänt

Jag kom ju av mig med viktklubb då det inte hände ett skit och kostade pengar som jag inte har. Men däremot så känner jag att trillat tillbaka i sämre vanor igen och nu blev jag peppad av en tråd på buke och det finns ju faktiskt gratis appar till telefonen som kan hjälpa till. Smart! Dessutom med streckkods scanning, det är ju perfekt.
Enligt den appen som jag nu laddade ner så blev jag tilldelad 200 kalorier mindre per dag på viktklubb, det tyckte jag var ganska intressant.
Nått jag måste försöka göra att se till att ha lite nyttigare alternativ till snacks och mellanmål hemma. Sånt som är gott men inte chips liksom.
Ja, Hur har jag nånsin överlevt utan en smartfån, jag kan icket detta förstå.

Hi hi

Publicerad 2014-02-13 00:08:00 i Allmänt

Alla hästarna var som lite loja idag, varmt och fuktigt, stod mest och halvsov och var ganska mysiga. Leffe kunde dock inte låta bli att terrorisera Stråla som den barnrumpa han är och slet och drog i grimman som jag hade satt på henne för lite magnet terapi. Han är som rolig den där.
Jag släpade med mig trötta Mayan på en cykeltur och hon var så lagom road i början och ganska stel i kroppen. Som vanligt så piggnar hon till mer och mer ju längre hon rör på sig och blir varm och mjuk i kroppen. 
På hemvägen så hade vi redan travat ganska mycket, dels uppför en rejäl backe och en lite mindre backe och hon var svettig och trött. Men erkänna att man är trött. Nä, huff puff. 
Så möter vi då en farbror på spark... ja ni hör ju redan här så spännande men sen kommer inte bara en utan två till personer på spark ve och fasa sa Mayan och körde balanstrav och drakblås för hela slanten med en svansföring som skulle göra vilken arab som helst avundsjuk.
Och som om inte det var nog så kommer det en människa och bär på ett gitarr fodral!!  Ja du milde tid, dom är inte kloka dom där människorna, det var länge sen tant hade en sån spännande dag. Men sen, sen erkände även hon att hon var trött.
Hon gick och lufsade flåsandes med svetten droppande och tungan hängande halvvägs utanför munnen. Ha ha, stolle tant, så söt. Så klart drog hon in tungan igen när jag skulle fota henne.

Crap

Publicerad 2014-02-12 00:14:00 i Allmänt

Eftersom att medryttaren inte kom idag heller så blev inget som tänkt. Idag heller. Men jag tog iaf och samlade i hop mig och gjorde hälften av vad jag hade tänkt. Sågade ner två träd som jag hade som bommar på min fina "ridbana", jag är lite så här hihihihihiii jag har en egen ridbana. Typ, en ridbana, men just nu är den toppen. Fick dock joxa ganska mycket för att träden eller, tja pinnarna, skulle ligga kvar och skottade dit snö så dom kom upp lite. Tja, så.
Gjorde lite av övningarna jag fick av Anna på Stråla. 
Så tömkörde jag Stråla och Mayan fick haka på bakom, först efter vägen för att värma upp och sedan på ridbanan över pinnarna, försökte oss på lite öppnor osv. Hon var fin och lyhörd och gjorde som jag bad, bjöd på några riktigt trevliga samlade steg. Men hon vill gärna älga iväg och tydligen så blev passet lite för mycket då han var rätt påverkad efteråt. (Helvetes jävla förbannade skit) 
 
Hursom, när jag tömkört Stråla klart så satte jag fast henne i en snöklimp så hade hon velat gå så hade hon gjort det men hon stod där och pillade i snön så snällt. Och longerade Mayan lite i trav.
Å så tog vi en liten avskrittning efter vägen.
 
Jag vill ha kavalettibommar. Eller iaf en. Eller iaf ett större träd men dom är ofta så tunga att flytta på.
 
 
Jag orkar inte ha en rehabhäst och hålla igång Mayan på ett bra sätt. Inte utan hjälp. Ingenting blir varken hackat eller malet. Dom får inte alls det dom hade behövt. 
Fy för i helvete vad det suger!
 
 

Aj och bläh

Publicerad 2014-02-11 16:02:00 i Allmänt

Jag har en tendens till att självdagnoticera när jag är "sjuk". Antingen så kommer jag fram till att det är något ofarligt och då behöver jag inte till läkare, eller så kommer jag fram till att jag är döeende och då är det ju ingen idé att fara till läkare.
Nu har jag iaf konstaterat att mitt magont bör vara inflammerade tarmfickor. Aj. Jag trodde först att det kunde vara en cysta på äggstockarna, det har jag haft förr, en rejäl jävlel som sprack, och det kändes liknande men det verkar dock luta åt det första.
Mamma, som typ alltid säjer äh, när man tycker synd om sig själv, har sagt två gånger att jag kanske ändå borde åka och kolla upp det.
Fast.. Så länge jag kan stå upp så åker jag ingenvart. 
 
 
Så väldigt intressant info. Intresseklubben antecknar ivrigt.

Gnäll

Publicerad 2014-02-10 14:27:38 i Allmänt

Ah vilken kass vinter. Först bara is sen 30 grader kallt å nu slask.
 

Kul och mindre kul

Publicerad 2014-02-09 21:51:00 i Allmänt

Det värsta med att vara bakis är ju att en hel dag försvinner till ingenting. Inte blev det nån dressyr idag. Inte heller nån tömkörning. Dessutom så har jag sjukt ont i magen och det blir bara värre och värre.
Men en promenad fick vi ihop iaf jag, Mayan, Stråla och Ebba.
 
Det här var ju riktigt kul. 
http://www.buzzfeed.com/daves4/completely-scientific-reasons-women-live-longer-than-men?sub=2958626_2362531
 
Det här var mindre kul. Vilken jädra idiotisk kärring
http://blog.petflow.com/millions-around-the-world-have-called-this-woman-insane-but-she-wont-stop-you-have-to-see-this/
 
Stackars Edwin tyckte nog att han hade galet tråkigt besök som bara låg i soffan hela jäkla dagen idag. 
 
 
Hittade en till mindre kul film. Alltså vad fan?!! 
http://thehorseaholic.com/poor-horse-or-poor-trainer-parelli-training-backing-up/
 
Horsemanship my ass!! 

Urk

Publicerad 2014-02-09 10:06:52 i Allmänt

Jag lyckas visst vara bakis för första gången på hur länge som helst.
 
Det är ju inte nånting att sträva efter direkt. Blörhg!

Huff puff

Publicerad 2014-02-08 17:55:57 i Allmänt

Vilken härlig ridtur med Mayan. Jag hade tänkt att antingen fara ut på isen eller ta lite dressyr på banan, men det blåste snö kors och tvärs så vi for i skogen istället. 
Glad och framåt dam på lite fnork och snork humör men ändå inte sprättig direkt.
Red genom skogen över till andra sidan och där hittade vi även en oplogad väg så vi fick plumsa lite, yey! Efter det blev damen trött, inte för att hon tänkte erkänna det och det vara bara kroppen som var trött och inte huvudet så hon tyckte galoppera galoppera och jag tyckte okej, galoppera men galoppera civilicerat, vilket var sjukt jobbigt och den röda tanten lät som ett mindre tåg, huff puff. 
 
Stråla fick massage istället för motion men det var väldigt välbehövligt så jag tror det var rätt val. 
 
Strax ska jag dra till Siknäs. Tjipp!
 
 
Kontroll av isen häromdan
Imorgon tror jag att vi tar ett pass på banan. Kanske. Om jag orkar. Måste dra ut Stråla också.

Torsdag

Publicerad 2014-02-07 00:26:00 i Allmänt

Det är allt lite drygt med hovslagare när man inte har ett riktigt stall utan måste sitta och hålla i dom i ett garage med en dörrjävel som inte går att stänga och frysa röven av sig. Hovis håller sig varm i arbetet och vi har såklart på värme, men det hjälper föga när man är still så länge.
 
Min ordinarie brukr ju dock ta alla hästarna på tre timmar, nu tog bara de stora hästarna nästan fem. Det är allt lite skillnad.
Men väldigt bra var att Leffe klarade skoningen så fint. Han som brukar tycka det är så jobbigt. Men jag tror att hon höll hans ben mycket längre ner medans ordinarie håller mcket högre upp och med benet mer böjt och det gör för ont för Leffes skadade slitna kropp.
Det är min teori. Det var skönt att se iaf att han var så nöjd. 
Däremot så hade Stråla jätteproblem med vänster fram. Det blev lite bättre om jag stod och masserade henne runt höger bog/ben samtidigt.
Hmm.
 
Men vad gör man inte för djuren? Å jag måste verkligen tycka det är suveränt med smartfån då jag roade mig med att läsa massor av gamla inlägg i Mullebloggen =)
Nu har hästarna fina fötter och Mayan och Stråla har faktiskt fått på sig snösulor, jag som inte gillar snösulor och aldrig nånsin brukar ha och tycker inte att det behövs. Men den här skitvintern är ju inte som den ska och det bara packar. Så nu åkte sulor på.
Jag har även bett Ivan att ploga upp hela plätten som jag hade tänkt ha som ridbana =P Så vi kan sätta igång lite.
 
 
 
 
 
 

Exellent??

Publicerad 2014-02-06 00:59:33 i Allmänt

http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1216591
 
Men så sant. Det har jag aldrig tänkt på. Kanske för att jag inte är beroende (vad fan ska jag använda för ord?) av de avdelningarna men jag brukar kika där ibland för jag är ju lite däremellan, och tex personen jag jobbar hos behöver handla där och det jag främst reagerar över är ju att utbudet är så förbannat litet. Skit trist.
Hur svårt ska det vara att göra alla kläder i, om inte alla storlekar så iaf bra många fler? Det borde väl generera fler kunder? Eller?
 
På Lindex i stan är det under all kritik måste jag säja. inklämt i ett litet hörn, på våningen men barnkläder finns det några pluttiga ställ med skittråkiga kläder. 
 
Och varför heter det så fåniga saker? Så som XLNT och Big is Beatutiful. Ungefär som "nej vi har inget emot tjockisar inte alls, oh ni är så vackra men ni kan ju gömma er längst in i butiken så ingen ser er och köpa fula tråkiga kläder var glad att det finns kläder alls åt er så ni slipper ha på er tält."
 
 
 
 
Nåväl. Imorgon kommer iaf hovslagaren. Iom att min ordinarie strular igen, men sa iaf till slut efter att jag tjatat ett bra tag att han inte hade tid, så bokade jag in en annan. Skönt att det blir gjort då det börjar vara akut igen. Jävla skit, det borde vara förbudet att bli hovslagare om man skiter i hur hästarns fötter mår. Bah!
Så ska jag börja röra på Stråla lite smått igen.
 
Kom även på häromdan att isarna borde vara fin fina att rida på nu efter all kyla och ingen snö och Ivan sa att det gå en isväg nere i hamnen så är planen att dra ut på isen med Mayan nån dag =) Där borde vi kunna busgaloppera hejvilt. 
Idag gick vi först på promenad jag Mayan, Skorpan och Ebba och kollade in isvägen och sedan tog jag även en cykelsväng med Mayan så hon fick springa lite också. Väldans lajbans sa tant och blev tokrädd för en människa som var ut och promenerade och tog en kurva i jämfota krabbgång och drakblåste lite för säkerhetsskull. 
 
 

Tröttmössa

Publicerad 2014-02-05 20:43:26 i Allmänt

Den där "energin" jag kände här för ett tag sen, den drog lika fort som den kom och jag är tröttare än nånsin typ.
 
Det enda jag egentligen känner för att göra är att sova och ligga i soffan och glo på tv. Det är tur att jag har djuren som får mig att röra på mig iaf. Ja fy snark.

Lyft

Publicerad 2014-02-04 18:41:23 i Allmänt

Det var en trött och lite hängig Stråla idag så vi tog bara en kort kort promenad, troligen påverkad av gårdagens kiro beh.
Jag har även nån ide om jag ska träna lite trick med henne nu när hon inte kan göra så mycket annat, så idag tänkte jag testa be henne lyfta på frambenet bara, för att så småningom kunna möta henne knä mot knä osv. Men nånstans måste man ju börja. Det vara bara det att hon förstod inte alls varför jag stod och petade på hennes ben: Inte alls. Hon försökte liksom inte ens förstå och det såg ut lite som att hon bara stängde av. Stod där och gjorde ingenting. Och jag har tyvärr inte riktigt tålamod till att stå och dutta hur länge som helst men jag tänkte iaf inte ge mig förrän hon iaf rört på benet. En gång så backade hon en bit fast utan att ens lätta på det benet jag petade på. Ha ha.
Till slut så hade hon iaf fått beröm efter att ha lättat något på båda frambenen när jag petade på det, ca 3 gånger var så vi får väl se om nån polett trillade ner till nästa gång vi provar.
Nå hon kan ju inte vara en stjärna på allt.
 
Medryttaren ska rida Mayan, jag ska strax på massage och sen åka å hänga med vän.

Tokhund

Publicerad 2014-02-03 18:44:00 i Allmänt

Känns som att jag skulle behöva skriva om veterinärbesöket men jag känner mig som tom. Hur som helst så känns det som att det kan bli bättre iaf. Men, tja jag vet inte.
 
Stråla fick iaf kiro behandling och det var mycket skit som satt där. Sen gick vi på promenad jag Stråla, Leffe och Ebba.
 
Ebba har varit tokbusig idag
Det är ju inget ovanligt ifs =)
 
Det har varit superhärligt väder idag, kändes nästan som vår, runt 1 plus, och på det så är det ljust ända till halv fem nu. Hur härligt som helst. Enda nackdelen var att det packa så jäkla mycket snö under fötterna.
Det är ju inte bra för nån häst och kanske speciellt inte för hästar med lite problem som behöver hjälp att slappna av i kroppen. Så som mina.
 
Körde Mayan en sväng med Skorpan i snöre. Tyvärr så syntes det på Mayan att hon gick och spände sig hela tiden för snön som fastnade under fötterna, halkade till lite då och då. Det gick lättare att trava än att skritta faktiskt så dom fick springa på en del.
Skorpan var HELT galen. Ponnydåre. Hon börjar vara igång nu igen men det var länge sen hon fick springa ordentligt så idag tog hon tillfället i akt kan man lungt säja.
På slutet snörpte det dock ihop lite för henne. inte konstigt som hon for fram och i värmen med mammutälsen där.
 
Jag chockade Mayan och klädde av henne naken
I några timmar. Skönt och lufta sig lite.
 
 

Brainfucked

Publicerad 2014-02-03 00:32:00 i Allmänt

Igen jamen vad fan. Gah!
 
 
 
 
Annars har jag varit på bio igen, du milde tid två gånger på en månad, mer än jag brukar göra på ett år. Såg The Wolf of Wall Street. Jag gillade den rejält. Riktigt bra. Och Leo levererade som vanligt, jäklar vad bra han var. Och snygg jamen du milde tid! Hot hot.

Kan själv

Publicerad 2014-02-02 16:17:50 i Allmänt

Mayan har ju alltid haft en kansjälv attityd vilket gör livet ganska... intressant ibland. 
Hur som helst så tar hon alltid över när hon tycker att hon kan. "Okej, nu har vi gjort det här en gång, var du tyst, det här fixar jag. Nämen vad fan vill hon nu då? Jag gjorde ju exakt ungefär likadant som förra gången."
Mm. Där går våra åsikter i sär. Jag anser inte riktigt att ´svänga snabbt som tusan åt höger medans man tittar åt vänster´ är en serpentin, inte heller så anser jag att jämfota krabbgång är en skänkelvikning lika lite som galopp på stället är lugn trav. 
Mayan uppfinner även gärna egna gångarter. Kamelgång medlest trestegshopp är en. Fristils svävning kan hon också men hennes specialitet måste vara hellikoptergalopp. Det vill säja när man galloperar med alla fyra benen i luften samtidigt. 
 
Duktig häst. Eller nått...
 
 
 
Ställde in lektionen idag eftersom jag spillde ut medicinen. Känns inte alls läge med en timmas aktivitet då. 
 

Glöh

Publicerad 2014-02-01 16:24:00 i Allmänt

vad jag är trött. Znurk
 
Å lite sur. För vad gjorde jag igår, jag spillde ut typ en och halv dos av Strålas medicin. Bra jobbat jävla klantröv! Dessutom så var det tänkt att hon skulle ha det i 6 dagar till men flaskan innehöll bara för fyra dagar. Så det blev inte så många dar där nä.
Äh!
Inte är det billigt heller så det var ju så jäkla onödigt att spilla de dyra dropparna. 
 
Less på att alltid vara fattig. Så fort jag lyckas tjäna lite bättre, få in en relativt bra lön så är det något som gör att jag ändå går back. Jag hade precis kommit i kapp från förra årets helvete och så kommer nu dessa veterinärräkningar och mediciner.
Ja ja. Så är det. Tur som fan att jag bor i en jäkla boda just nu iaf.
 
Så lite gnäll. Ska ta och försöka ta mig ut med Mays i skogen och busa lite. Se om det ligger kvar nån snö nånstans. Den lär ju inte ge nått motstånd så fluffig som den är men mysigt är det ju iaf.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela