Vilken fin dag

Underbara hästar! 
Med Mayan blev det en ganska lång ridtur, vi for hela stormviksrundan, egentligen bara 8 kilometer enligt runkeepern och det tog ca 1 tim 20 min varav ungefär hälften i full galopp. Typ.
PIGG tant, så går det när hon fått röra sig så pass lite under veckan men jag tänkte i början, okej spring av dig det värsta då och satt ganska löst då Mayan i full galopp hoppade och parerade mellan diverse trollbon utefter vägen. Så det var dårespring medlest fastklamring första halvan av turen.
Sen tänkte jag att vi kanske kunde vara lite seriösa Andra halvan, och tja, jag satt jag inte lika löst men inte var tant trött inte svetten rann men hon bara: "Galoppera, galoppera, ska vi galoppera nu, jag har ju knappt fått galoppera nånting, galoppera, galoppera. Nu då? Jamen NU galopperar vi. Nu? Nu? Nu?"
Så till slut fick hon galoppera lite till men då sa jag att nu gör vi det sansat det här och jävlar vad fin galopp det blev och jag lyckades rida också. mycket trevligt. Sen var det rallyskritt blandat med diverse sprattel trav på hemvägen. 
Puh.
Älskade lilla knäpp häst
Före
och efter
 
Glad matte
 
 
 
 
 
 
Fin ridväg
 
 
 
 
 
 
Rysligt svettig häst
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det Strålas tur och med lite hjälp av Ivan fick vi till två ganska bra kavalettis på våran hemmabana så vi varvade mellan att kliva över dom och att testa lite långa tyglar. Vilket gick skitbra. Duktig tjej!
Förvända öppnor i båda hållen, jajjemen, gick jättebra. Men det roligaste var traven. Hjälp vad hon travade fint, utan att alls vilja dra iväg. Jobbigt var det förstås att trava så där sakta men oj så duktig. Matte kunde knappast vara gladare över sina fina hästar idag.
 
Skönt att vara naken emellanåt så man får rulla sig ordentligt tycker Strålan. Matten tycker att hon ska låta bli att dra ut allt spån ur lighallen.
 
Godis??
 
1 kommentar