stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Hoppsan igen

Publicerad 2013-04-30 19:50:00 i Allmänt

Jag skulle bara ta en liten tupplur och vaknade 4 timmar senare. Fyra timmar!! Ja ja, då är jag ju ordentligt sovd iaf.
Dagen började med att Ebba försvann medans jag gav hästarna frukost, hon gör ju så med jämna mellanrum, inte ofta men det händer och jag blir alltid vansinnigt rädd och orolig.
Dessutom hade jag en massagetid att passa så efter ca 30 minuters sökande och ropandes så kommer hon promenerades längs vägen (där jag flera gånger farit fram å tillbaka). Jäkla hund!
Sen till massagen men det gick bra ändå.
 
Ska snart ta en promenad till stallet och kanske lite extra lång så jag och Ebba får röra oss lite.
Det blev mycket riktigt en liten sväng med hästarna igår, jag var dock lite grinig och hästarna var stökiga och tramsiga, det var lite allmänt rörigt av någon anledning så det var inte så harmoniskt, men nu så får dom vila med idag gott samvete iaf.
 
Pissigt regn väder igen med inslag av snö. Blöh!

Ruttet

Publicerad 2013-04-29 18:22:02 i Allmänt

Åå vilken rutten dag, enormt risig och så jävla ont i varenda del av kroppen så att bara tanken på att röra sig gör ont. Ja det gör ju förstås ont att vara still också. Uuurk.
Vädret som består av regn och blötsnö hjälper inte till.
Å så är jag mest bara stressad över att jag kanske inte orkar ta ut hästarna idag. När ska jag lära mig att det är okej att ge dom vila emellanåt?!? Fast nu var det så att det var planerat vila imorgon för jag ska och få massage å se om jag får lite mer ordning på kroppen. Knappast att dom lider av 2 dagars vila heller, speciellt som dom får gå i andra skogshagen och traska runt och lyfta på fötterna. Men eftersom jag vet att dom mår bäst av att röra sig så gnager samvetet.
Känner jag mig själv rätt så kommer jag antagligen släpa mig ut med dom iaf i kväll.
 
Det är så roligt att Carpe Fucking Diem alltid lyckas lura mig, om jag slår på radion och inte vet vad som är på, tänker på vad klockan är och så kommer det något "reportage" som får mig att tappa hakan och säja: nääee. Ha ha.
Idag hade jag koll på vad det var för program och skrattade gått åt "ekonyheterna" där dom rapporterade att en elev hade tagit fel sylt i skolmatsalen.
 
Slö dag. Fast jag har iaf jobbat på morgonen, ja natten och varit på granngården och på Ica. Ooooh, spännande.

Nästa begär

Publicerad 2013-04-28 21:17:00 i Allmänt

Jag har inte ens tillfredsställt ett innan nästa slår in. Ja förstås Mayan fick sig ju ett nytt träns, men nu är verkligen sadlar prio ett, ändå så har jag börjat nära en önskan om ridstövlar. Vart ska detta sluta alltså, med hög hatt och frack? Det är dyrt å vara dressyrnörd. Snart måste jag nog köpa mig ett halvblod för 70 tusen åxå.

Sött

Publicerad 2013-04-28 15:19:00 i Allmänt

Pappas hund är lite söt
 
Leffe är också ganska söt
Fast han ser lite rolig ut när han håller på att ömsa päls. Byte till ljusare bekvämare sommarpäls.

Mys

Publicerad 2013-04-27 23:10:39 i Allmänt

På väg ut på ridtur i kvällssolen
 
På ridtur i kvällsolen
 
Fina tjejjen. Bara skritt i ca 30 minuter. Bad lite då och då om lite extra aktivering av rygg och bakben det gick hon med på fint. Däremot så fick vi träna på halter idag, hon lyssnade inte alls på min kropp och när jag tog i tyglarna så stretade hon emot lite. Jobbigt kanske? Gjorde kanske 20 stycken och när vi på slutet fick två där hon lyssnade på min kropp så hoppade jag av.
 
Promenerat med Mayan å Skorpan, gått i skogen på de små fläckar där det gick för att aktivera även Mayans rygg.
 
Vilken otroligt mysig dag.

Lovely

Publicerad 2013-04-27 15:03:41 i Allmänt

Så här halvvägs in är jag jättekär i det här ekipaget
Jacqueline Brooks från Kanada på hästen D-Niro född i Sverige till och med. Hästen var som en stor pansarvagn men blyg och försiktig som en liten nassehäst, med en mjuk och fin ryttare med enormt underbar inställning.
Hon har en även en härlig facebook sida
 
Den bästa kommentaren hittills var den manliga kommentatorn som sa att "hästar är mänskliga varelser". Ha ha.

En baggis

Publicerad 2013-04-27 13:06:00 i Allmänt

Det har varit en hel del dagar nu när det har blivit lite för mycket och dessutom för lite sömn, men igår fick jag äntligen en slö kväll och i morse sovmorgon och jag har dessutom sovit bra inatt. Underbart.
Nu tänker jag inte heller göra många knop på några timmar då den nyblivna dressyrnörden ska titta på världskupfinalen i kür och alla dessa vackra fantastiska hästar.
Sur att jag missade grand prix och all uppståndelsen med blommorna. Ha ha, herregud, det hade varit intressant.
Hoppas jag slipper förfasa mig allt för mycket över hackande sporrar, dreglande munnar och dragandes i stång.
Jag har dessutom slagit på tv:n åt Stråla så att hon får se vad vi ska göra nästa år. Herregud, piaff, passage och galoppombyten borde ju vara en baggis för en häst som gör levad, caprifol och blå viol.

Jag har bestämt mig

Publicerad 2013-04-26 21:13:00 i Allmänt

Mayan ska få en ny sadel. Så småningom och om jag hittar någon som damen accepterar.
 
Dessutom så är jag kär. För Strålas del så vet jag vad jag vill ha. En brun Globus clic
Sååå fiiin. I love it! 
Jag tror att det är en sadel som kan passa Stråla också efter alla nätter av påläsning, den finns dessutom upp till 38 i bomvidd, bara hoppas en sån är vid nog för ladugårdsväggen.
Dessutom rätt rimliga priser på dom.
Håll tummarna för att det ska vara våran sadel.
Det finns en till salu i Luleå, en svart dock men det hade varit super att få prova och se hur den ligger och eventuellt se om den hade kunnat tänkas till Mayan också. Men hon som sålde ville inte att man skulle få prova först. Eh.. hur fan ska man köpa en sadel utan att prova? Nå, bara söka vidare Stråla har ju ändå en del att bygga och så vill jag ju höra vad Maria säjer om henne också.
 
Det finns en brun 36 i Kalix och hon lånade gärna ut den så jag hade tänkt testa den idag men då strejkade bilen. Bah!
 
Nåväl, Mayan igår då.
I väntan på Maria.
Tant kände på sig att något var på gång och började tramsa runt och hetsa och stressa. Sen när Maria väl kom så var det som att hon sa, jaha, var det bara det här, åh vad mysigt.
Ja visst fann hon lite grejjer, lite öm i ryggen och revbenskanten, hals och nacke men främst så har hon styvnat till i hela överlinjen.
Mayan är en häst med väldigt hög spänningsnivå i kroppen, alltid och har alltid varit. Hon har dock, som Maria sa, ändå funnit sitt sätt att fungera på, nu hade det nog blivit lite mycket, bägaren hade runnit över så Maria hade en del att jobba med.
Hon har ju även en hög spänningsnivå i huvudet som gör att det blir ännu svårare att få henne att slappna av och vara mjuk,
Så trots att hon är sån som gör henne väldigt svår at jobba med och som gör att hon får kämpa mycket så har hon ändå relativt bra överlinje, lite tunn på "rätt sida" av halsen men utan att för den delen ha byggt en enorm underhals, rund om rumpan och magmusklerna aktiverade. Hon har fallit ur lite i ryggen senaste månaden men det beror nog på detta att det blev lite för mycket.
Överlag så har Mayan så mycket bättre inställning till saker och till livet nu än hon hade förut, när Maria hade väldigt mycket att jobba med, ofta.
Förr om åren så hade hon varit jättearg när någon varit och grejjat med hennes ömma punkter, nu är hon mest nöjd.
Det bekymrar mig inte att det har blivit så här, (nästan mer förvånande att det inte skett tidigare 5 år utan behov av ET, inte illa) nu har hon dessutom fått fina fötter, dom var väldigt väldigt fula, fram växer dom ojämt och har även det alltid gjort så och nu blev det lite för länge mellan skoningarna. ( på ena bilden ovan ser man hur ojämna dom blir, högern blir hög och smal och vänstern flyter ut) 
Pälsfällningen är snart över så nu ska Mayan få ta det lite lugnt ett tag så tror jag han ska vara på banan ganska snart igen. Så gott hon kan.
med en bra sadel så kommer jag att kunna hjälpa henne ännu bättre också, om vi hittar nån som sagt, tant är kräsen och med de minnena hon har av tidigare sadelproblem så kan det bli svårt men hon kan lika gärna säja ja tack om vi hittar rätt.
 
Och det sista Maria sa var att hon är fräsh och fin för sin ålder =)
 
mys i solen medans hovslagaren jobbar.
 
 

Znark

Publicerad 2013-04-25 22:56:12 i Allmänt

Stööön.
Jag har varit vaken sen kl 6 i morse och sen har det varit fullt upp hela dan till nu. Det är ju tyvärr inte riktigt min kopp te så nu är jag minst sagt APtrött.
 
Leffe och Skorpan har varit ut och traskat runt byn, Stråla hade trampat av sig en sko så hon fick inte följa, bra tajming dock med hovslagaren på G imorgon.
Skriver om Mayans Maria besök en annan gång men jag känner mig ganska nöjd iaf.

Myssommar

Publicerad 2013-04-24 19:04:17 i Allmänt

Är på jobbet å får intensiva flashbacks från förra sommaren. Underbart, snart är det sommar igen och jag hoppas att jag får jobba lika galet mycket som förra sommaren, å mysigt ska vi ha det och hitta på roliga saker. Imorgon kommer Maria och jag tror att hon ska få titta på Mayan först och så Stråla nästa vecka, då har det gått en månad sen hon fick sista behandlingen av Anna. Å så kommer hovslagaren på fredag och fixar fötter. Hoppas vi kan få ordning på det här nu så mina kära flickor får må bra, så jag kan slippa oroa mig och så är jag så JÄVLA ridsugen.

Come on lets smurf

Publicerad 2013-04-24 00:30:38 i Allmänt

Jag har roat mig med att titta på Smurfarna och den var ju skitbra. Nåja, ganska underhållande iaf vilket är ganska mycket, det är svårt för en film att hålla mitt intresse. Jag är ju så himla mogen så Gargamel och katten Azrael gav mig många goda skratt.  Dessutom var det en basset med i filmen så det blev ett extra plus för det.
 
Klassiska smurfar
 
 
 
 

Kära luleå

Publicerad 2013-04-23 21:57:46 i Allmänt

Pissig regnig blöt äcklig dag. Ont som tusan i gammelkroppen och så har jag spenderat kvalitetstid på arbetsförmedlingen här i Kalix. Mmm, det måste ju vara det mest menlösa man kan göra. Varannan till var tredje vecka ska jag dit, dom ser otroligt peppade och engagerade ut (eller inte), säjer: Antar att du sökt de jobb som finns. Jo säjer jag. Så får jag ett papper där det står att jag ska återkomma på tre veckor. Seriöst? Värdelöst.
I Luleå så var det besök en gång i halvåret och ringa telefonförmedlingen lite då och då och uppdatera.
Bah! Trams!
Hela Kalix är Bah trams!! Pissigare håla får man ju leta efter.
Kära Luleå jag ska aldrig mer referera till dig som "surlule", allt är förlåtet snälla ta tillbaka mig.

Seriously, what the hell?

Publicerad 2013-04-23 01:03:00 i Allmänt

Rätt bra låt men alltså, är det jag som har sett för mycket Supernatural eller är det dom som gjort videon som varit lite väl påverkade? Hm?
Det kryllar ju av demoner, bring on the holy water.
 

I taste good

Publicerad 2013-04-22 19:54:00 i Allmänt

Stormen verkar lugna sig plus att det har klarnat upp.
Fast det var inte det jag ville säja utan att jag har fått tid med Maria Ö på torsdag. Så jäkla skönt att det inte var lika lång vänte tid denna gång, om nu inget händer då.
Å så kommer hon tillbaka nästa vecka på fredag också så får vi se om hon får titta på Mayan eller Stråla först.
 
Och jag har fått årets första myggbett, redan igår hade jag två som har kliat nå vansinnigt hela långa natten, idag har jag fått ytterligare några till. Jodå, mig hittar dom så fort dom vaknar dom blodsugande kräken.
tydligen är jag väldans smaskig.
 
 
Nä jag skoja bara, huset blåser omkull strax...

Storm!

Publicerad 2013-04-22 16:11:04 i Allmänt

Jamen herrejävlar vad det blåser, skulle ta in en kärra spån i stallet men spånet blåste bort innan jag ens fått det i kärran. He va int lönt.
Jag tänkte om jag eventuellt måste ta in nån över natten, Mayan är ju så jävla taskig och släpper inte in Leffe i vindskyddet när det är riktigt kasst väder, då står hon själv mitt i öppningen och håller koll på sitt kungarike. Kärring!
 
Har i alla fall varit ut och kört tant (då fick Leffe passa på att stå i vindskyddet) som var rätt lugn trots blåsten, tre gånger blev det jämfotahopp med galoppsprätt. Körde först en runda där hon fick springa av sig lite sen tog vi en skritt runda med Stråla och Skorpan bakom.
 
Har även hackat och skottat i Strålas å Daggs hage för att leda undan vatten och helst att det rinner bakåt och inte fram till grinden. Nu börjar det bli smålerigt där, imorgon skulle det regna så... Urk.
Ja fyra timmar går fort.
Nu, palt =P
 
 

Annonser

Publicerad 2013-04-21 22:11:34 i Allmänt

Så jag hatar när folk inte skriver ut bomvidden på sadlar dom ska sälja. Det är ju liksom det viktigaste.
Sen så "har legat på ett kallblod", säker ju inte ett jävla skit.
 
Det är riktig underhållning att läsa annonser, nu läste jag en häst där det står: "Riden dressyr samt western vilket gör att hon är väldigt lyhörd för hjälperna."
Ha ha ha. Va?!
Eller vad säjs om annonsen med en bild på en häst som hoppar en stor oxer och är tränad bla för Maria Gretzer och sen står det Obs, ej hoppning endast dressyr.
Hmm?
 
För att inte tala om alla annonser på fantastiskt vackra hästar med enorm utstrålning och så en bild på en liten brun häst som står och äter i en hage.
Eh.
 
Just bilder överlag är intressant, bättre dålig bild än ingen bild men en bild som man inte ens vänt på, eller en jättesuddig bild, eller en bild på en häst i en hage i täcke som ser ut som en prick i horisonten, eller en bild som säjer tvärt emot texten är ju ganska dumt att lägga ut.
Och ska man sälja bomsadel så är ju en bild från sidan och en bild framifrån önskvärt.

Blöt

Publicerad 2013-04-21 13:44:11 i Allmänt

Jag har ALLTID trasiga skor så när det är blött ute så blir jag ALLTID blöt. Jag är så jäkla less. Eftersom jag alltid har ont om pengar så är skor en sak som jag inte prioriterar, har dessutom otroligt svårt att hitta sköna skor. Förra året så inveterade jag dock i dels nya stallskor, vardagsskor och gummistövlar. Köpte även ett par vinter ridkängor och dom är fortfarande relativt hela men dom kan jag inte ha nu då dom är skitvarma. Men alla andra skor läker in vatten, konstant. Suck!! Även stövlarna även om dom är det bästa valet rent torrhetsmässigt så är dom ju rätt kassa att promenera i om jag vill göra det.
Ah, vilka problem jag har. Men det är äckligt att vara blöt om fötterna.
Annars är det ju helt underbart att det tinar så här mycket, en del skillnad dock på brändön och här. Nu vill jag ut i skogen, ut i lingonriset. Nu!
 
Nu är klockan bara typ halv två och alla hästar är rastade. Med hjälp av tjejjerna.
Nu palt till lunch. Yum! Har tio paltar med mig hem, ca 8 fick mamma och pappa plus att jag var förbi och lämnade några hos Ivan och de vi åt igår. Det blev en rejäl laddning minsann.

Koma

Publicerad 2013-04-20 20:33:28 i Allmänt

Varit och gjort palt med mamma idag. MUMS!!
Men snacka om paltkoma.

Å så en rubrik igen

Publicerad 2013-04-19 21:40:12 i Allmänt

Varit ut med tjejjerna idag, cyklade med Skorpan som var helt galet pigg och busig. Sötponny!
Det vart en hel del bock och spark från Skorpan som helt överlycklig över att få vara igång, hon peppade även Mayan till en bock och spark. Strålan var hel lugn. Älskade knashästar.
 
Jätteglad tant
 
Stråla var inte lika sur som hon ser ut
 
Försökte ta fina kort på Skorpan på gården men hon skulle bara vara inne i kameran
Sen gick hon in istallet igen och städade hinkarna. En gång till.. bara för säkerhetskull
 
Sen kom Lena och Tita på besök. Jätteroligt.
Mycket bra dag.
 
Jag är dock lite orolig för min Stråla då jag tycker att hon är så öm i ländryggen. Trots att hon gått med täcke på sig. Mycket fundersam och jag får inte tag på veterinär Anna för att rådfråga. Har försökt i flera dar nu. Att lilla medryttaren rider känns helt okej för hon är så lätt men jag oroar mig för att jag ska vara för tung ändå. Samt vågar jag köra henne? Ingen aning. Gah!
Jag hade velat ha upp punktat, så här ska du göra dag för dag.
Åh jag vill rida och träna. Gah!

Min ponny

Publicerad 2013-04-19 14:47:32 i Allmänt

Jag vet inte riktigt men jag tror att tiden med Holly har fått mig att uppskatta Skorpan så otroligt mycket mer, missförstå mig inte jag har alltidtyckt otroligt mycket om min ponny men nu förstår jag precis hur mycket jag älskar henne och hur mycket min ponny hon är.
13 år har vi kamperat ihop och man märker verkligen inte att åren går. På Skorpan skulle man lika gärna kunna tänka sig att hon fortfarande är 3 år. Jag hoppas att jag kommer att få ha henne minst lika länge till att inte andningen ställer till det för henne.
 
Min glada goa busiga envia tuffa underbara lilla rallyponny

Dyngsur

Publicerad 2013-04-18 22:05:21 i Allmänt

Min regnjacka som var jättebra förra säsongen har tappat funktionen så jag var sjöblöt innan jag ens var framme i stallet. Å Ebba fick jag dra med mig, missnöjd basset. 
Tråkig dag med bara regn, jag hade planer på att rida Stråla och cykla med Mayan igen men har bara varit legandes i soffan hela dan. Nåja, nästan iaf.
Det är dessutom ingen idé alls att dra ut ovilliga hästar i regnvädret, inte direkt så att dom heller tycker det är kul. Nej då hoppar vi över det och väntar på bättre tider.

WTF?

Publicerad 2013-04-18 14:06:00 i Allmänt

Hade en väldigt sjuk dröm inatt.
Jag var på gården där jag bodde förut och gick in i huset där gårdens nuvarande innevånare bor, bäddade på soffan och la mig och sov...
När jag vaknade så började jag plugga in datorn och skulle blogga lite när jag hör att gårds folket kommer, på skoter fast det var sommar, så får jag panik och kommer på: men vad fan gör jag! Packar mina saker i en ryggsäck som inte går att stänga och hoppas jag får med mig allt. På väg ut genom dörren blir det uppenbart att jag hade inte bara hunden med mig utan även båda katterna. Så med katterna och datorn under armarna plus en filt som jag skulle ha med mig och en överfull ryggsäck på ryggen går jag iväg till mitt fordon som är en cykel...
Jag hade iaf cykelkorgen på.
 
Det kanske är det som är lösningen, cykla runt och tjuvsova hos folk som inte är hemma...

Köp lite grejer så jag kan köpa en sadel eller två

Publicerad 2013-04-18 03:05:00 i Allmänt

Jag vill ha en sadel så jävla mycket så jag tror jag blir galen. Eller inte bara en, mer och mer önskar jag en ny sadel åt Mayan också.
Om vi ska fortsätta utvecklas så är en bra dressyrsadel ett måste.
Vad ska jag göra? Jag har hyst förhoppningar om att skattepengarna skulle räcka till i alla fall en sadel. Det gör dom INTE... 3000 får jag tillbaka, efter avdrag för resor restskattföre...blöh, det räcker ingenstans.
Inte till nånting som jag hade velat ha dom till. Jag behöver sälja bort lite grejer.
 
Jag har en bomlös sadel till salu
2000 plus eventuell frakt.
Inklusive lädergjord.
 
En loksele
3000 plus eventuell frakt.
 
En shettis sadel
500 kr plus ev frakt. Inklusive stigläder, stigbyglar och sadelgjordar.
 
Har även ett supersnyggt westernträns med tillhörande brösta fast ingen bild just nu.

Spånigt värre

Publicerad 2013-04-17 22:21:00 i Allmänt

Ja, mina slöa små katter som satt i huset och tittade på mössen som sprang över golvet. Som någon slags katt teater.
"Vad sa du, jaga dom? Nää gör det själv"
 
Telefonen dog när jag var i stallet så jag hade ingen koll på vad klockan var, när jag kom hem såg jag att jag varit där 4,5 timme. Kors vad tiden flyger när man har kul.
Och det så var det det där med nöjen, högst relativa. Har fortsatt gårdagens projekt med att göra riktigt torrt och fint i alla vindskydden. Kom ett nytt lass spån igår.
Har hackat en kanal i ponnyhagen så vattnet inte sa rinna in i deras vindskydd. Svettigt.
Har masserat Stråla och borstat henne noga.
Skorpan rullade sig i ungefär en kvart i sträck när hon fick komma in i en box, och då överdriver jag inte, den ponnyn verkligen älskar att rulla sig. Så henne var det också en del att borsta på och en jävla massa hår att dra bort, så skönt att bli av med en massa päls.
Tog en cykeltur med Stråla och Skorpan.
Tog in Mayan och pysslade om henne också och tog en cykeltur med tant också.
Plus allt annat pyssel. Det blev visst 4,5 timmar.
 
Kan det vara underlaget tro? Att det är så jäkla blött och mjuk nu när dom är van vid att gå på is och hårdare underlag. Plus långa fötter, dags för skoning.
Måntro.
Maria kunde ge svar först på fredag om/när hon kunde komma. Nästan så jag skulle vilja att hon tittade på Stråla också, för säkerhetskull. Vi får se.
 
 
Förresten. Om ni vill ha lite roligt, kolla in den här tråden på buke
http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1186720
och förfasas över fruktansvärda hus!
Men vart har folk smaken egentligen?? Va va va?

Kycklingvinge

Publicerad 2013-04-16 22:31:07 i Allmänt

Sådär ja. Nu har jag fått mina katter att börja äta kycklingvingar. Bara svälta dom lite först. Hö hö.
Lata jäkla kattskrällen ska sin mat serverad i silverskålar, måste tugga!! Jisses då.
 
Idag blev inte som tänkt men rätt bra ändå. En ridtur på lilla tant som kändes så där. Det är nånting som inte riktigt är som det ska. Vad det då beror på. Man kan ju hoppas att det är pälsfällningen och så men jag har hört av mig till Maria Ö och hoppas hon har tid för en koll. Det skadar ju aldrig ändå.
Det som är lite lustigt är ju att hon var hur fin som helst när vi red lektion men turerna före det och så idag har känts lite konstiga. Plus att hon sliter i tyglarna som om det inte fanns någon morgondag. Inte på lektionen.
Skummelt!
Red bara ca 30 minuter, promenerade resten. Framåt och inte stel, men lite konstig som sagt.
 
Nåväl. varit till byn och gratulerat min gamle far också som fyllde år idag. Fått mat och tårta.
Redan hungrig igen. Kroniskt hungrig. Jäkla menselände.
 
 

Hem

Publicerad 2013-04-15 21:14:44 i Allmänt

Om någon har någon ledtråd om någon bostad i lule området så var vänlig hojta till.
Helst i krokarna brändön örarna då men allt är av intresse.

Blöh!

Publicerad 2013-04-15 18:15:56 i Allmänt

Tack vare natten underbara storm/regn väder så var Stråla jätteöm i ländryggen. Bara en skrittpromenad bakom Leffe och nu står hon inne i stallet med Back on Track och magneter och marinerar. Som själva fan att hon inte kan ha sitt nya fina täcke på sig i hagen. =(
Inatt åker iaf nåt annat täcke på, verkar inte som att hon använder vindskyddet så mycket heller. Mmm. Crap.
Leffe såg lite knackig ut. Skorpan hakade också på och hon var tokpigg och glad. Sötponny. Ska prova sätta igång henne lite mer nu när halkan är över och se hur det går med andningen.
Mayan fick vila, tänkte mig eventuellt en ridtur på tant imorgon.
 
Såg den här på facebook.
So true
 

Ridtur i solen

Publicerad 2013-04-14 20:57:00 i Allmänt

Jag och Lilleman har kollat på ponnyakuten
Sötaste! Han var verkligen intresserad av hela avsnittet.
Å fan vad fult det ser ut med tv:n i bakgrunden. Dubbelt upp. En man och hans fruar på TLC. Ett minst sagt intressant program. I dont understand it. Men det är ju jag det...
Ponnyakuten var ganska okej den här gången det har varit så sjukt mycket svammel och pissiga gästtränare. Dessutom är hoppning så ointressant så jag vet inte vad.
Oh well.
 
Jag har ridit min Stråla idag
Tog på fegsnöre bara så jag skulle kunna slappna av lite bättre och för att ha nått att hålla i mig i när hon sprättar iväg som jag förväntar mig att hon ska göra  Så störande att man inte kan nollställa hjärnan. När hon var 3-4 år så red jag ju barbacka i grimma för fan! Skärpning.
Hon var då jättemysig idag. Första kvarten gick hon dock och gnäggade, höll på att glo ögona ur skallen på ridskolans hästar som skymtade på håll. Ganska seg och gloig överlag men så får hon gärna vara. Seg och fundersam. Vi gjorde lite skänkelvikningar över vägen som gick jättebra. Travade en liten bit och det gick hur fint som helst, överlag så var hon stabilare idag också. Eller så var det jag som var stabilare. Lite mer avslappnad för var gång.
Så vände vi hem och hon fick genast bråttom. Men inte så bråttom att hon blev odräglig. Det gick att göra halt och stå stilla lugnt och avslappnat, inget trampande och vi mötte en unge på fyrhjuling som hon blev rädd för men tog mest ett steg åt sidan. Vilket tur att jag hade fegsnöret så jag kunde hålla i mig  Hö hö. Lite taktande, försökte distrahera henne med serpentiner.
När hon var helt avslappnad igen så klev jag av. Nöjd.
Sen mötte vi två minishettisar och då var hon förstås tvungen att sprätta runt och visa upp sig och sjåa på. Längtar tills munkpepparn anländer, jag förväntar mig mirakel!
=P
 
Känner mig så peppad att rida henne nu (trots att jag är spänd, fast egentligen är jag nog inte så spänd som irriterad över att jag överhuvudtaget är lite nervös) så jag får nog hejda för att ta en långsam igångsättning. Jag vill prova galoppera, jag vill rida lektion, jag vill prova hoppa, jag vill jag vill.
Jag vill ha en sadel!
Myshäst!
 
Cyklat en sväng med Mayan, premiär för i år. Underbart. Leffe fick vila fast han ville inget hellre än följa med ut. Gubben.

Wonderbar

Publicerad 2013-04-14 02:15:00 i Allmänt

Jamen det är ju helt underbart hur jag fungerar. Gått omkring och bara velat sova hela jävla dan och när jag väl får sova så är det helt jävla omöjligt. Ja då ska jag fundera och ha lätt panikångest över ungefär allt. Om dom där tankarna hade kunnat låta bli att hemsöka mig på nätterna just. Vart är John Blund när man behöver honom?

Znark

Publicerad 2013-04-13 20:03:09 i Allmänt

Så satans trött idag. Började dagen med att ta en promenad med Ebba men det var som att gå i sirap, benen ville bara vika sig och om jag hade blinkat lite för långsamt hade jag somnat gåendes.
Såsade på i 45 minuter och gick sen till stallet och fixade. Tjejjerna har varit igen och Stråla var helt fin i benet så vi tog en liten ridtur.
Det är så härligt att vägarna börjat tina fram.
Efter lite instruktioner så skötte sig fuxarna fint. Stråla var iofs trevlig hela turen men jagade upp sig lite över en häst som sprang och gnäggade i sin hage.
Leffe var jättefin idag. Duktig gubbe.
 
Sen tog tjejjerna in och borstade ponnyer och gick på promenad med dom och jag gick hem.
 
Om nån vill göra bananpannkaka så tar man och mosar en banan och vispar i 2 ägg plus lite salt. Steker på låg värme tills den blivit fast och gyllene.
Väldans enkelt. En del påstår att det smakar precis som vanlig pannkaka, det gör det INTE. Men helt okej med kvarg och hallon till. Fast man kan ju ha vilka tillbehör man vill förstås. Sen finns det ganska många varianter också,
 
Det verkar dra ihop sig till oväder, som utlovat, antagligen det jag känner av. Tur jag har en massa bra att se på och B&J i frysen. Nu ska jag se smartare än en femteklassare vilket jag faktiskt tycker är ganska kul underhållnings tv.

Grupptryck

Publicerad 2013-04-13 12:59:00 i Allmänt

Ja, jag har fallit för grupptrycket och gjort bananpannkaka så som alla andra. Den höjt till skyarna i alla möjliga sociala medier och ska vara underbart god och väldigt nyttig. Så då var jag bara tvungen att prova.
Ja nyttig må vara men god, nja. Det blev definitivt bättre med kvarg och hallon till, utan hade jag inte ätit den alls, med blev den helt okej men inget jag tror jag tänker äta igen. Den var himla enkel att göra iaf.
 
 

PMS kärring

Publicerad 2013-04-12 21:02:21 i Allmänt

I nästa liv ska jag enbart ha rakade halvblodshästar. På stall. Med dubbla halstäcken. E
ller vänta nu... i nästa liv ska jag vara klok och inte ha några hästar alls.
 
Idag har jag dessutom en riktigt dålig dag, det har varit rätt okej ett tag (rent psykiskt, kroppen har varit åt helvete) men idag skulle jag bara vilja dra täcket över huvudet och gömma mig från världen eller åka bort. Nånstans...
Dessutom så är jag så satans grinig och skitsur på allt så jag antar att mensen är på gång. Det är ju helt sjukt att det ska påverka så jäkla mycket. Jag kanske borde prova lite munkpeppar jag också. Jävla PMS kärring.
 
Har beställt munkpeppar åt Stråla plus att jag läste att nypon skulle vara väldigt bra för leder så det ska gamlingarna plus jag själv få och så pepparmint till Mayan och Stråla plus djävulsklo åt Leif. Nu ska vi exprimetera lite. Ja Leffe har ju ätit djävulsklo till och från i flera år på ETns inrådan.
Stråla är fortfaranade svullen men nu är hon svullen i hela benet istället. Kylt och promenerat plus haft på magneterna.
Mayan har jag kört en sväng. Ganska loj dam idag, ja för att vara Mayan alltså.
 
 

Torsdag

Publicerad 2013-04-11 19:00:08 i Allmänt

Strålan var fortfarande svullen så det blev bara pyssel och kylande av ben. Svullnaden hade börjat rinna neråt något, hoppas den försvinner fort :-( Hade planerat rida henne idag och vila för de andra men då blev det pyssel å mys och en liten promenad med Stråla och Skorpan. Hade ändå knappt sovit nånting heller. Sover verkligen varanan natt. Nu sitter jag på jobbet och längtar efter att få gå å lägga mig :-P

Crazy ass!

Publicerad 2013-04-11 02:14:00 i Allmänt

Läste en skvaller tidning på jobbet, jag hatar skvaller tidningar (även dom som försöker förklä sig och kallar sig kvällstidning ala aftonbladet eller expressen. Bah!) dom gör inget annat än att gotta sig och förfasa sig och speciellt kändisarnas vikt och utseende. Tragiskt.
Men då råkade jag se Christina Augilera och hon har blivit fet. Å det må ju vara det säjer jag ingenting om men vad har hänt med hennes röv?? Den ser ju helt galen ut.
 
Sen kan jag ju också tycka att man kanske skulle kunna välja några andra scenkläder än dessa
Men nu skulle jag inte hacka på henne, det är la härligt om hon trivs vilket jag inte alls tror på med tanke på hennes viktpendling inte tyder på ett gott mående (I know) 
 
 
Men nu var det inte hennes vikt som intresserade mig Det var röven som inspirerade till detta inlägg.  He hrm.
 
Ja fy fan för att vara kändis och bli synad i minsta detalj jämt jämt. inte ens kunna klia sig i näsan utan det ska bli en rubrik i nån skittidning.
Mmjo finns mycket man kan säja om skvallerblaskor och deras "journalistik". Skulle aldrig i livet få för mig att stöjda skiten mer (gjorde förut tyvärr...)
 
Å tv 4:as fantasterna, borde hetat nördarna. Och nörderi är härlig. Programmet, vette tusan. Dom vill gärna göra folket som är med ännu nördigare och så dessa överdrivna applåder. Nej det är inte nödvändigt att applådera i en kvart för att en Star Wars fantast känner igen Luke Skywalker  
 
 
Nu började jag googla andra rumpor och en annan galen röv är ju Kim Kardashian
Nattligt nöje

Svullen has

Publicerad 2013-04-10 22:42:30 i Allmänt

Idag har Lilleman fått vara ut för första gången på 4 veckor
Han tyckte det var otroligt spännande och ganska läskigt, han tom skakade, av rädsla eller upphetsning, vet inte riktigt men han verkade mest orolig och glad samtidigt. Gick först runt ute på baltanen och pratade med mig innan han tog mod till sig och gick ner för trappen. Det var lite ångest hos mig också, jag han ångra mig flera gånger när jag väl bestämt mig för att prova släppa ut honom.
Han var bara ute en timma sen satt han bakom dörren och ville komma in. Så det gick ju bra.
Skönt.
 
Sen skulle jag ut med hästarna nu på kvällen och hade bestämt mig för at köra Stråla. Jag hade dock på tok för bråttom, ville hinna med sista ljuset och stressade på grejjerna och bara dammade av lite snabbt.
Inte bra.
När vi gått en bit så ser jag att Stråla är svullen om vänster has. Suck.
Antagligen spark. 3 sår och svullen på utsida has. Inte varm och verkade inte direkt ha ont. Men då kunde vi ju inte alls göra som tänkt. Så det blev bara en kort skritt sväng idag också.
Suck suck suck.
Kan mina hästar få vara friska nu??
Hon hade ganska bråttom den lilla bit vi han vara ute, taktade och små travade hela tiden.
Då funderar jag såklart på om det blev för jobbigt för henne eller om hon tror att det ska vara jobbig. Hon är uppenbarligen kvar i tron att hon har jätteont. Samma när Anna var. Undrar hur jag ska få henne ur den tron?
Eller så gjorde hasen ondare än jag tror.
Hm...
Ja orolig blir jag iaf.
Efteråt fick hon stå med magneter både på ryggen och på båda bak. Tvättade och kylde hasen.
 

Tisdag

Publicerad 2013-04-09 21:25:40 i Allmänt

Mayans öga var då helt bra idag. Puh!
Annars dålig dag. Trött ont.
Hästarna har varit ut å skrittat en kortis, inte vad jag tänkt med så blev det.

Stackars lilla Mayan

Publicerad 2013-04-08 22:45:00 i Allmänt

Ja lektionen men Mayan var toppen, hon var jättepigg och glad och ganska mjuk redan från början men på slutet var hon riktigt fin alltså. Ah.
Jag vart dock väldigt trött efter 45 minuters trav. Hej kondis. Dessutom så har jag på senaste haft så satans ont i knäna och det vänstra bråkade en hel del plus nacke och axlar så på slutet kunde jag inte riktigt njuta av att rida utan tyckte bara det skulle ta slut.
 
Nu på kvällen har jag varit ut och ridit Stråla. Inte alls speciellt nervös idag utan det kändes tryggt. Däremot så tror jag att Stråla var lite orolig att det skulle göra ont. Hon spände sig lite just då jag satt upp och gick sen ganska stelt första biten. Men sen klev hon på bra, slappnade av och var så där kolugn som min Stråla ska vara. Skrittade på långa tyglar och mös. Korta tyglar och jobbade lite lätt med ställning. Tog trav i 100 meter.
Förutom att det är sjuk balansträning för min del så känns det efter den här ridturen helt okej att rida barbacka ett tag. Fina häst.
Mm, jag är ändå van att rida barbacka en hel del men Stråla är så unghästig och ormig i kroppen så det är ganska ostadigt. Men vi ska bli stabilare.
 
Sen avslutade jag dagen med att göra Mayan illa.
Ja men vad fan vilken ångest, stackars stackars lilla gumman.
Skulle ge dom kvälls hö och hon var lite för påflugen och skulle ta hö från min hand så jag vifftade till med armbågen och träffade henne rakt i ögat.
Väldigt tydligt störd och hon ville inte riktigt låta mig titta sen heller, inte för att jag varit elak utan för att det var obehagligt. Försökte lysa med telefonen men då knep hon bara igen ögat hårt. Tog in henne i vinskyddet och kollade och det rann massor och hon såg lite svullen ut. Däremot så verkade hon i alla fall inte ha tappat synen och det var bara genomskinlig vätska som rann.
Ja men herregud lilla gumman. Åååh.
 
Ögon är nog ändå tåligare än man tror men ont fick hon ju.
=,(
 

Bekvämt?

Publicerad 2013-04-08 13:48:23 i Allmänt

Tydligen...
 
Jag är super trött efter lektionen men oj så bra det gick. Tant var på topp idag.

Inte missa

Publicerad 2013-04-07 23:10:14 i Allmänt

Roar mig med att titta på Betners Ingenting är heligt och han är ju bara för jävla bra.
Så ser jag att han minsann ska komma till Luleå också. Whoop whoop. Visseligen först den 14:e december men det får fan INTE missas.
 
Nu hittade jag inte just det klippet jag ville visa, om våldtäkter. Men ids man kan man se hela på youtube.
 
Imorgon ska jag dra Mayan till ridhuset för lektion. Ser jag fram emot massor. Sen hade jag tänkt klättra upp på Stråla igen, försöka andas och ta en tur i skogen. Oj oj...
 

Hormonhäst

Publicerad 2013-04-07 18:26:20 i Allmänt

För första gången nånsin har jag vågat låta någon annan rida Stråla. Ja förutom när hon burit på barn och då hon bar på min vän K.
Jag har lite ångest men det är bara att inse att jag behöver hjälp, speciellt när jag blivit så himla nevös så kan jag behöva någon som kanske är lite modigare än  mig, nån som inte har alla bockningar i bagaget.
Så igår kom det två systrar på 13 och 15 år, jag var inte säker på vad vi skulle göra med hästarna, om jag alls ville låta dom provrida eller om vi bara skulle ta Mayan men jag fick en bra känsla så vi for ut med den äldre systern på Mayan och den yngre (dessutom!) på Stråla och jag på Leffe.
En liten tur på 45 minuter med mest skritt och kanske 100 meter trav. På  hemvägen så blev båda fröknarna lite uppspelta och Mayan hade tokbråttom som vanligt och Stråla blev sur när Mayan for upp i hennes rumpa, men dom verkade reda ut det bra. Det var ju svårt att se hur det såg ut men när jag tittade bak så såg det trevligt ut och i traven så var Stråla helt lugn och lyssnade väldigt bra på sin lilla ryttare som dessutom verkade ha väldigt god balans.
Lite ridskole fasoner som dom behöver få bort och några pass för Eva så kan det nog bli bra tror jag. Vi får väl se.
 
Idag har det varit DM i skogskörning här i byn och precis när jag skulle bege mig ut genom dörren och dit och titta så kom Ivan och Peter från brändön och hälsade på. Så det blev inget DM för mig. Jättetrevligt att dom kom men just lite fel tidpunkt bara.
När dom väl hälsat på hästarna och åkt hem så tog jag Stråla med mig och tänkte passa på att titta på lite nya hästar med henne, promenerade förbi banan där dom körde i skogen vilket var helt sjukt spännande för Stråla som gick från sovande kolaseg till sprättande kvittrande.
Gick upp mot gården en bit men stannade på behörigt avstånd och tittade lite. Pratade med en bekant och så.
Så kom ägaren till stället där det hölls och sa att vi inte fick komma upp vilket jag absolut kan förstå.
Synd ändå för hon hade verkligen behövt stå och titta lite jag blir så trött på att andra hästar ska vara så förbannat spännande. Hur ska man träna bort det om man inte får vara bland andra hästar?
På hemvägen gick vi förbi skogsbanan igen och då var Strålan tvungen att visa sin fina levad eller capriol eller vad det nu heter när dom hoppar med både fram å bak.
Suck!
Jag blir ju inte mindre nervös om hon ska ha såna där övningar för sig.
Jag ska testa ge henne munkpeppar och se om hon lugnar sig något i humöret. Hon är dessutom tokbrunstig KONSTANT och det är rätt drygt det med. Tror hon blir ännu mer uppspelt när det är en massa brunsthormoner som rusar omkring.
 

Andas

Publicerad 2013-04-06 21:57:57 i Allmänt

Vi packade in Stråla och Mayan i transporten igår för att åka till ridhuset, men när vi kom dit så hade dom stängt, låst och gett hästarna kväll tidigt tydligen. Trist som attans men när vi lika åkt dit så passade vi på att använda ridbanan och det funkade också. Det blev inte som tänkt men det var jättebra miljöträning för Stråla som tyckte att det var riktigt spännande och var lite på tårna i början, gick runt med henne tills hon lugnat ner sig och försökte sen klättra på staketet till ridbanan för att komma upp på henne. Medans jag stod där så lyckades jag bli så sjukt nervös, jag är aldrig modig men nu blev jag så nervös att jag knappt kunde andas något jag däremot är det är envis. Hade jag tänkt rida så skulle jag minsann rida också.
När jag väl kommit upp så kunde jag börja andas igen. Skrittade runt lite, väldigt spänd med handbromsen i, tills jag kom på att det faktiskt är min trygga finns Stråla som jag satt på så till slut vågade jag be henne kliva på lite och till sist även trava lite grann också.
Whoop whoop.
Ja jag var så himla kaxig och tyckte att det skulle väl inte vara några problem att rida barbacka ett tag men nog hade det varit skönt med en sadel. Nu ska vi dels känna efter om Strålan är som hon ska och brukar samtidigt som jag ska få tillbaka förtroendet och tryggheten, barbacka. Kanske inte den mest lysande situation men det är bara bita i det sura äpplet och se det som bra träning.
 
Mayan fick ett bra träningspass med Ida som tömkörde henne. Såg riktigt trevligt ut det jag såg.
 
När jag ridit klart, en kvart kanske, så gick jag runt lite med henne igen. Sprang, stannade, vände, sprang, vände, stannade, sprang osv osv. Vi lekte lite helt enkelt och Strålan blev tokpepp, hon tyckte det var skitkul. Att skritta runt med handbromsen i var inte så roligt så hon hade somnat lite mentalt men nu vaknade hon till och börja hoppa runt och gjorde skolor ovan mark.
Bustös!

=)

Publicerad 2013-04-05 23:35:54 i Allmänt

Tack så mycket alla =D
Nu är jag aptrött efter en riktigt lång dag så jag sa bara äta lite mer smörgåstårta och sen sova gott, hoppas jag, Lilleman är odräglig och höll mig vaken halva gårnatt.
Men jag har i alla fall firat min födelsedag med att rida lite på min Stråla. Lite lite.
Whoop!

Pepp och opepp

Publicerad 2013-04-05 00:12:00 i Allmänt

Åååh jag känner hur peppen attackerar mig! jag skulle nästan kunna ge mig ut och rida NU nu nu nu. Men jag får nog gå och lägga mig istället så jag kanske orkar med att rida imorgon. Eller ja nu vart det ju idag. Jag hade dock tänkt köra Stråla imorgon för det råkar visst vara så att jag fyller år och då kommer i alla fall mamma och pappa upp plus att jag måste in på arbets och Ida tänkte bju på lunch så jag vet inte om jag hinner rida både Mayan och Stråla imorgon och jag vill inte att nån av dom ska stå. Ååååh vilket underbart dilemma. Jag skulle dock kunna ge min högra hand för en ridbana för då hade jag kunnat fusk rasta Mayan på ridbanan t.ex. 
Plus att jag verkligen hade velat ta båda över bommar då dom verkligen skulle behöva jobba med att lyfta benen, båda damerna. Och peppen att börja träna med Stråla nu igen är på topp. Milda makaroner.
 
 
Och arbetsförmedlingen. Ja vad fan ska man göra. Jag ringde ju om ett jobb tidigare för nån vecka sen och kvinnan jag pratade med sa då att jag skulle få komma på intro och hejsan hoppsan. Eftersom hon inte hört av sig så provade jag ringa upp igen och hon sa då att hon kollat på min gamla sjukfrånvaro och vågade inte anställa mig... Nej, det är väl mitt öde. Vem fan vill ha en arbetare vars kropp inte håller. Fast det är ju en jävlig skillnad på hemtjänsten och pers ass jobb om det nu inte är ett sånt som jag var på intro på här tidigare. Och som vikarie i alla fall.. Där tappade jag hoppet om att nånsin få ett jobb. Ja eller jag fick ju ett som jag inte kunde ta. Lyckat.
Så just nu känns det som att enda lösningen är att helt skola om sig och börja jobba med nått annat. Men vad??
 
 
_____________
Såklart kan jag inte sova när jag bara kan tänka på hästar. Hej nörd.
Roar mig med att läsa TR eftersom att jag och Stråla snart ska ut och tävla MSV.
Ho ho, nåja.
I alla fall så läser jag då detta:
 
Dressyrens mål är att göra hästen lydig, användbar och angenäm att rida, så att alla rörelser kan utföras med små och omärkliga hjälper utan synbar ansträngning för ryttaren. Hästen skall ge intryck av att den av sig själv utför rörelserna. Genom systematisk stegring av gymnastiskt arbete skall muskulaturen och ledgångarna ges sådan styrka och elasticitet att hästen under ryttaren kan röra sig med bibehållen balans. Detta visar sig i fria och spänstiga gångarter, i likformighet, lätthet och ledighet vid rörelsernas utförande. Hästen skall snabbt, mjukt och villigt följa ryttarens, så vitt möjligt, omärkliga hjälper. Hästens bakben skall i alla gångarter röra sig energiskt. Vid minsta anfordran av ryttaren skall bakbenens framåtdrivande eller uppbärande kraft ökas. Hästen skall vara på tygeln. Såväl på stället som under rörelse skall den, med väl inrättad bakdel, så att bakbenen följer frambenens spår och med eftergift, ständigt bjuda framåt. Ryttarens hand skall behålla en jämn, lätt och mjuk förbindelse med hästens mun. Med stadigt huvud och fritt buren hals, där nacken som regel är högsta punkt, samt med nosen i eller något framför lodlinjen, skall hästen stödja lika på båda tyglarna. Med sluten mun och med tungan under bettet, skall den lugnt tugga på detta.
 
Ryttarens inverkan
Ryttarens inverkan skall vara mjuk med korrekta men fina och i det närmaste omärkliga hjälper. Effekten av ryttarens hjälpgivning skall visa sig genom att hästen utför de i programmet föreskrivna rörelserna på ett korrekt sätt.
 
Detta står ju då alltså i tävlings reglementet som alla som tävlar och alla som dömer tävlingar borde ha läst. Så varför ser man så mycket som går rakt emot detta?
Varför ser man elitryttare som hackar och hackar med sporrar? Hästar som dras och mer eller mindre sågas i hop långt bakom lod på för hårt spända kandar stänger?
Hästar som är uppenbart störda av bett och gapandes deglar och hackar tänder. Sällan man ser en sluten mun på en kandarhäst på elit nivå. (nu tittar jag ju inte på alla dressyrtävlingar som finns men de jag har sett räcker för mig att bilda min uppfattning)
Mysterium.
 
Här fick jag också en tanke, jag hänger mycket och läser och tittar på bilder och filmer på dressyr på Buke och där ser det ofta så där trevligt ut som jag vill att det ska göra. De som är riktigt duktiga utan att vara elitryttare.
Bara en intressant iaktagelse.
 
(Sen kanske jag måste förtydliga att jag inte tycker att alla elitryttare är krattor jag hoppas ni förstår vad jag menar)

Glada nyheter

Publicerad 2013-04-04 18:50:00 i Allmänt

Strålan är jättemycket bättre i kroppen!! Bättre nyheter än så kan man knappast få.
Hon var fortfarande lite stum i SI leden men den var på gång, ländryggen och sadelläget var bra, Det satt fortfarande en del i revbenen och så hittade hon även en del skrot i halsen på vänster sida.
Anna sa även att Stråla var helt fin i benen och de flesta hästar har nånting i kotlederna men inte Stråla, mycket positivt. Även nacken som de flesta hästar har problem med var fin på Strålan. Dessutom så sa hon att de flesta hästar med Strålas problem även får andra relaterade problem som Strålan inte hade så det var ju positivt upp över öronen!
Hon sa att hon trodde det berodde på att jag ändå lyssnat på hästen när hon betett sig konstigt och inte tvingat henne.
Så jag må ju känna mig som en idiot för att jag inte upptäckt nått tidigare men har ändå gjort nånting rätt och känslan har ändå funnits där.
Så nu är det bara börja rida igen (!) Kors då, det hade jag inte förväntat mig, alls. Japp, "upp och rid" är ordern för nu. Jag frågade vad jag ska göra nu närmsta dagarna då hon är nybehandlad. "Upp och rid".
Å jag som lite grann hade väntat mig att hon skulle säja att jag absolut inte kan rida på min häst som har jätteont i ryggen innan jag gått ner i vikt massor. Mmjo, visst har jag haft den tanken att hon har blivit dålig för att jag är för tung. Men så är tydligen inte fallet ändå.
Inget återbesök behövs förrän om ett halvår om allting går som det ska.
Så nu blir det till att träna på balansen tills jag funnit en sadel. Hon sa att det kan vara lika bra att rida barbacka nu några månader för det kommer förstås att hända en hel del med ryggen nu när hon är frisk och kan använda den ordentligt igen.
Åååh vad roligt.
 
 
Varit på körtur med Mayan som var skitfin. Joggat på i trav i lugnt avslappnat tempo, där hon tom sänkte huvudet, efter vägen på andra sidan sjön. Mycket trav och givetvis var hon inte kolugn hela turen men väldigt väldigt trevlig.
Jag höll dock på att frysa ihjäl.
 
Och och jag har hälsat vårens första svanar välkommen. tre stycken flög in nu när jag gick hem från stallet.
Bilden är stulen från google.
 

Paketstrul

Publicerad 2013-04-03 20:02:00 i Allmänt

Näh! Det var inte alls mitt fel, mitt paket sitter fast i Göteborg nånstans. Borde jag vara förvånad..
Alla hästarna har fått vila idag och jag har städat alla vindskydden och kalkat ordentligt. Det har börjat lukta så mycket amoniak nu när det blivit varmare. trots att jag försökt hålla efter och spåna rent och så. Tyckte det blev lite bättre lukt på en gång.
 
imorgon kommer Anna till Stråla igen... Nu är det bara hålla tummarna för att hon ska ha blivit något bättre.
Jag har inga förhoppningar på att jag kommer att få börja rida riktigt än men jag är så sugen på att sitta lite på min tös igen och ännu mer sugen på att komma igång med träning. Men det får ta den tid det tar.
 
Fasiken vad tiden går fort! Swoooch!
Och nu när det är ljust så här länge så är det helt hopplöst att förstå vad klockan är.

Bada

Publicerad 2013-04-03 16:11:05 i Allmänt

Å det var ju såklart mitt eget fel eftersom jag hade fyllt i fel telefon nummer för sms avisering. Bra jobbat! Så jag får åka in till grannbyn senare och se om jag får ut mitt efterlängtade paket.
 
Varit och badat med min person på jobbet idag. Så skönt. Och oj vad det märks att jag har slarvat med min egen bassängträning. Nu minns jag inte ens när jag var sist. Kan det ha varit i somras?
Jag försökte passa på att göra en del av de övningar som jag hade på mitt program och herregud så stelt och ont det var. Efteråt kändes det genast mjukare och bättre. Ja jag visste ju att det gjorde nytta och nu fick jag det bara ännu mer bevisat. Men att åka till lule 1-2 gånger i veckan härifrån när man dessutom inga pengar har, det har tyvärr inte gått.
Nu kanske jag kommer att få bada på arbetstid en gång i veckan fram till sommaren i alla fall och det är inte illa alls även om det förstås vore bättre att vara själv så man kan träna på sitt eget fullt ut. Jag har funderat en massa på att börja om och det är väl bara ta sig i kragen och Just do It!

=(

Publicerad 2013-04-02 20:38:47 i Allmänt

Men åååå vart är mitt paket? Har abstinens efter säsong 4 av supernatural. Å TBBT för den delen. Den var skickad förra tisdan så den borde ju ha varit framme senast idag. Ååååå. Vilket ilandsproblem. Inget bra att titta på.
Snurf!

Hoover Horse

Publicerad 2013-04-01 19:02:36 i Allmänt

Det var lika gott att det inte blev nått ridhus idag för det var underbart ute och Mayan var riktigt trevlig idag. Hon var glad och lagom pigg, idag kunde hon förstå vitsen med att skritta på långa tyglar emellanåt även om  det kommer inslag av tjuvtrav då och då. Fast den dagen hon helt slutar med det då är det dags att oroa sig för tant för då har hon nog gett upp livet.
På sina ställen så har det tinat fram mörka fläckar av grusväg och när jag tyckte att hon skulle galoppera över en sån så blev hon The Hoover Horse. Och när jag hade en vansinnigt farlig idé om att hon skulle trava lugnt förbi en sandhög så blev det lite balett övningar.
Var bort till Bergnäset och den vägen är ganska mycket backig upp och ner och kurvig så det blev automatiskt bra träning. Tog en längre trav bla uppför och hon höll bra tempo utan att gasa hela backen också. 3 kortare galopper och lite blandat skritt trav med mest skritt.
 
Kort promenad med Stråla och Skorpan.
 
Jag har lyckats glömma laddaren till min telefon på jobbet så jag måste åka till boden imorgon igen... Suck.
Tur jag har min gamla telefon iaf som dessutom har bestämt sig för att fungera igen. Den har inte kunnat skicka sms på jättelänge men nu går det igen.. Knas!
 
Das Hoover Horse

Nein!

Publicerad 2013-04-01 09:28:00 i Allmänt

Nu har det hänt. 5 dagar innan jag blir 34 nu är det kört, nu går det bara utför. Jag hittade mitt första gråa hårstrå igårkväll  
Lite konstigt känns det allt. Det blir liksom så tydligt att nu är jag inte ung längre, jag vill ju gärna tro det.
Sen började jag fundera, man säjer ju alltid att man blir gråhårig av bekymmer och att man kan bli gråhårig av skräck osv, inte för att jag vill ha en bortförklaring men det vore intressant att veta om det fanns sån sanning bakom för det är så pass vedertaget.
Nä det enda är väl bara att man får börja färga håret lite oftare helt enkelt så kan jag fortsätta inbilla mig att jag inte är en dag över 25.
 
 
Är så sugen på att åka till ridhuset men samtidigt är det så fantastiskt väder så det vore synd att stänga in sig också. Plus att det kostar en del att åka samt att jag är lite slö också... Fan att det inte finns nån ridbana.
Nästa måndag ska jag iaf rida lektion.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela