stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Häsloppis

Publicerad 2013-01-30 01:32:26 i Allmänt

Idag känner jag mig ännu nyttigare, fast nu är det natt och jag är just hemkommen.
Har varit på arbets, på bibblo- älskar bibliotek, hos Ida och Edwin mm.
 
Sen har jag varit i stallet i över 5 timmar. Masserat både Mayan och Stråla och ridit Mayan.
Jag tror att Mayan har stått väldigt mycket stilla när hon har varit i ponnyhagen, jag såg det igår när det snöade hon hade inte flyttat sig någa meter och var dessutom ganska tjock i bakbenen vilket hon blir när hon står mycket still, plus att det var snöstorm igår som inte direkt är hennes favoritväder, hon var ganska spänd runt skulderbladen och lite stel på ridturen. Tog bara en ganska kort tur med skritt och trav, sidvärtes rörelser å så. Även lite ouppmärksam och jag var i ganska dålig balans och trött i benen så det var överlag ingen topptur men trevlig ändå.
Flyttade om dom igår igen så Mayan är med Leffe och Stråla igen.
 
Stråla var redan bättre i kroppen än sist. Jag har inte rört henne så mycket för att jag ville att Maria skulle titta på henne först men nu kommer inte Maria (gah!) så nu kör jag på.. Släppte på en hel del grejjer idag och Strålan höll på att gäspa käkarna ur led.
Förhoppningsvis så kommer Kajsa Sandröm ut någon dag, hoppas hon har tid snart. Jag brukar ju oftast ha ut henne när det är någonting och hon är ju grymt bra så egentligen vet jag inte varför jag frångick ett fungerande koncept. Det straffade sig i alla fall. Lång väntan på ingenting. Jag kan tyvärr inte vara irriterad på Maria som blir sjuk men jag blir ändå irriterad och frusterad på själva situationen.
 
Sen har jag och Ida tvättat och smort hästprylar inför hästloppisen i piteå i helgen.
Kom och handla.
 Den 2 feb mellan 10 till 14 i kopparnäs byagård/gamla skolan.
 
Imorgon ska jag jobba!! Tjoflöjt, tre veckor sen sist.

Din opålitliga hjärna

Publicerad 2013-01-28 21:07:36 i Allmänt

Om ni inte just såg vetenskapens värld, se det då på play
http://www.svtplay.se/vetenskapens-varld
Sjukt intressant om hur hjärnan tolkar saker.
 
Jag kom i alla fram till att jag ska ägna en massa tid åt att titta på Jan Brink och Kyra Kyrklund och sedan bli proffsryttare. Jamenvisst.
Undrar om det fungerar på hästar också, dags att ställa en tv i hagen kanske?

Måndag

Publicerad 2013-01-28 17:31:00 i Allmänt

Milda makaron vad jag svettas.. Det är lite jobbigt att släpa fläsket iklädd skoteroverall genom två decimeter nysnö.
Till stallet, fram och tillbaka mellan hage och stall minst 10 gånger, ibland med skottkärra, på promenad med Mayan och Skorpan och så hem igen. Plus alla de vanliga stallsysslorna.
Nu först, precis när jag kom innanför dörren så kom plogbilen.
Det känns som att jag har fått ett ganska bra träningspass idag måste jag säja. Jobbigare än de flesta zumbapass.
Puh!!
Känner mig lite nyttigare idag, varit  hos hästarna mer än 4 timmar och grejat på. Bara hoppa i duschen, göra lite middag och slappa med gott samvete framför tv:n.
 
Mayan fick sista slurken metacam igår, den är smaskens tycker Mayan, och hon uppvisade igen smärta idag. Hoppas det håller i sig när allt smärtstillande gått ur kroppen. Måste googla på hur lång tid det tar.
Kanske vi kan ta oss en ridtur imorgon om hon är lika glad och nöjd som idag.
 
 

Att posta detta inlägg försök 30..

Publicerad 2013-01-27 20:58:29 i Allmänt

 
Jädra internet, det bara hängde sig. Men nu då?
Så här låter det alltså när Mayan skrämmer flörtar med pojkar
 
 
Snälla pilla mig lite i rumpan också. Men inte så där, inte bita!!
Vänligen observera Strålas kvittergnägg i slutet av denna. Gulligaste gnägget ever har hon
 
Mayan brukar skrämma de flesta med sitt skrikande, dom förstår liksom inte att hon bara flörtar. Dagg blev ju lite arg första gångerna men dom har vant sig.
Innan Mayan var min så hade jag mina hästar Ragge och Fragge (ja dom hette så) i samma stall som henne och Fragge behövde bara visa sig så vrålade Mayan så där. Tokkär fröken, det var inte besvarat...
 
Idag har jag legat med magont halva dagen och så varit och zumbat igen. Inte mycket vettigt gjort idag heller.

Hej livet

Publicerad 2013-01-27 01:45:00 i Allmänt

Du får gärna sluta jävlas nu.
 
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det bara trillar in utgifter som löven på hösten. På det så blev det utebliven a-kassa pågrund av ett papper som jag glömt skicka in. Ja det är ju underbart...
Jobben växer inte på träd och de jag söker verkar inte vara ett dugg intresserade av mig. Kan bero på att jag är så satans usel på att skriva personliga brev kanske, vad vet jag.
Trillade ner i en depression här i höstas och det är jäkligt kletiga väggar, förbannat svårt att komma upp igen.
Det liksom bara hopar sig, och ju jobbigare det blir, desto mer passiv blir jag och klarar inte riktigt av att ta tag i saker.
 
Dessutom blir jag så frustrerad över att inte komma nån vart alls i ridningen. Det känns som att jag har stått och stampat på samma ställe hur länge som helst. Nu har jag ju dessutom transport och ridhuskort men krassliga hästar. Alltid är det nånting som sätter käppar i hjulen.
 
Nu får det fan vara nog!!
 
 
 
 
 
----------------------------------------------
Quicktime var det ja!! Halleluja!
 
 
 

Barnsliga fånerier

Publicerad 2013-01-26 22:17:29 i Allmänt

Ja riktigt goda vänner är vi inte min dator och jag. Dels så ladda jag ner Google toolbar som jag tycker är så finurligt praktiskt. Men det syns inte fast det står att den finns där och jag har gjort allt för att få fram den. Sen tjatar den om script fel på var och varannan sida trots att jag gjort allt för att tala om att jag inte är intresserad av scriptfel.
Inte heller vill den vända bilderna rätt väg.
 
Oh well.
 
Jag reflekterade över en sak igår när jag och Ida och Edwin var på storheden och handlade och fikade.
Att vi fånar oss som bara den med ungen men jag har nog aldrig nånsin sett folk med barn leka och fåna sig så. På stan eller andra allmäna platser alltså.
Jag gör fula grimager, knasiga ljud, jagar ungen, kittlar honom, hoppar och skuttar och tramsar och fjantar. Fick en hel del blickar när jag hade honom i min famn och galloperade (vilket ungen älskar) in på ica maxi. Men se det skiter jag fullständigt i. Jag bryr mig rent allmänt väldigt lite (nuför tiden) om vad folk tycker och tänker om mig.
Det är ju roligt att leka, det är roligt att göra ungen glad, att få honom att skratta, att han tycker att man är en ganska skojjig person att umgås med.
Jag kanske inte skulle göra det om jag träffade honom flera timmar varje dag men, tja, hans mamma gör ju likadant . Vi är väl bara barnsliga kanske.
 
Har haft ut Stråla, Leffe och Mayan på lite aktiviter idag.
 
Har sökt och funnit lite zumba instruktionsfilmer på youtube. Älska youtube. Så nu blir det till att träna in lite hemma så man inte känner sig helt bakom flötet i grupp.
 
Den här var ganska bra, men hallå, den farten hon har är ju övermänslig
 

Natten till lördag

Publicerad 2013-01-26 02:05:34 i Allmänt

Är lite irriterad över att jag nu inte kan ens se mina filmer som jag filmat. Störigt. Det gäller förstås bara att hitta rätt program att ladda ner, men min förra dator sa vad man skulle ladda ner för att kunna se dom.
Nåväl. Jag inser också att min kamera kanske inte är fullt så usel som jag beskyllt den för att vara då bilderna ser ungefär 100 gånger bättre ut på den här datorn. Tjoflöjt!
 
Mayan fortsätter äta rysligt bra, 12 kg hö per dag stoppar hon i sig. Fortsätter hon så här kanske hon blir tjock på köpet.
 
Har varit väldigt lite med hästarna nu i två dagar så imorgon ska jag nog ta och aktivera dom lite också.
 
Sötponny rullar
 
Och jag är vaken på tok för länge som vanligt...

Ny dator

Publicerad 2013-01-25 19:56:44 i Allmänt

Varit på Media Markt och köpt en ny dator med hjälp av en rätt het säljare. Han kan ju ha grumlat mitt omdömme men än gillar jag datorn.
Det är himelskt att ha en som inte allt tar en kvart att göra. Visst var jag väldigt medveten om att den jag hade var trög, men nu först märker jag exakt hur trög den var. Ach så ljuvligt.
Whoop whoop!!
Nu har jag mycket att ta igen efter att först varit utan nät och sen utan dator. Det går ju bara inte.

Kaputt

Publicerad 2013-01-24 18:37:13 i Allmänt

Ja då tokdog datorn. Stendöd. Mayan fortsätter äta riktigt bra. Skönt.

Mayans mun

Publicerad 2013-01-23 21:16:00 i Allmänt

Äntligen funkar internet igen.
Ja Mayan hade ju då jätteont igår och kunde knappt äta, hon tog hö i munnen och spottade ut det igen, väldigt tydligt störd och sin ilska tog hon ut på Leif. Det jag själv kunde hitta var att hon var jätteöm högt upp på utsidan av ganachen, försökte pilla och grejja men även om hon är vansinnigt snäll och tillåtande så gick det liksom inte att få upp armen hela vägen dit upp.
Hon är ju dessutom van att jag grejjar mycket med hennes mun då hon har jättefula framtänder. Dom håller på att trilla ut allihopa, två har hon redan tappat och det är hål och packar sig och ruttnar och elände så det är bara borsta och gräva och peta och trots att man skulle kunna tänka sig hur sjukt ont det ska göra så är det inga problem. Hon tycker tom att tandborsten är ganska trevlig.
Hursom det var bara ringa veterinären. Ingen kunde komma igår men på fm idag kom Ingrid Ragnarson. Tur jag har lucern så jag kunde blöta upp och ge henne några kilo av det.
 
I väntan på veterinären, Mayan älskar när man pillar henne i öronen, ju mer man gräver desto mer njuter hon
Tja, så kom Ingrid och konstaterade att hon var jätteful i framtänderna, eller ja, gammeltänder sa hon. Jo så kan det bli när man är 22 år. Men hon blev väldigt förvånad över att hon är så fin i resten av munnen vilket är tur för det är ju främst de tänderna hon behöver.
Nåväl, inget speciellt hittades, ingen inpackning, ingen lös tand eller liknande. Men tydlig smärta. Hon spolade rent ordentligt och raspade lite. Skrev ut metacam och rekomenderade att Mayan skulle gå själv så att hon får peta i sig det hon kan.
 
Vackra tant
Tja, ett litet mysterium men Mayan är ju väldigt väldigt känslig dam och, tja lite dramaqueen ibland. Men det kan ju även vara så att hon fått nån spricka som inte syntes eller kändes.
 
Det blev i alla fall så att jag satte ponnyerna med Leffe och Stråla och Mayan får gå själv i ponnyhagen nu då några dagar.
Jag gav henne 4 kilo hö till lunch och när jag kikade till henne kl 18 så hade hon ätit upp allt. Det trodde jag inte, väldigt positivt.
Kan hända att det räckte med att raspa till och skölja ur.
 
Ponnyerna och Leffe var bara en underbar syn, synd det inte fastnade på bild bara, Leffe och Holly är så kära.
 
Och Mayan som flörtade med Dagg och Prinsen var också en härlig syn. Ska ladda upp några filmer imorgon. Nu har jag ju kommit på hur man gör det. Roligt.
Det är skönt att dom kommer så bra överens allihopa så att man kan möblera om lite så här när det kan behövas.
 
Idag har vi zumbat igen, lite lättare denna gång tyckte jag.

Ont

Publicerad 2013-01-22 23:32:41 i Allmänt

Mitt internett har lagt av, frusterande. Mayan har fått jätte jätte ont i munnen. Veterinär igen. Jippie! Stackars lilla tant kan knappt äta.

Zumba

Publicerad 2013-01-20 22:23:20 i Allmänt

Har varit och provat på Zumba för första gången nånsin och ja... eh... det var ju... intressant.
Det var på ABF här i töre och dom kallde det för kompiscirkel så dom hade en zumba film på en stor skärm och så stod vi åtta stycken och försökte hänga med de käcka brudarna på skärmen.
Alltså, det hade nog varit lite lättare om man nånsin i sitt liv har testat tidigare så man kunde några steg iaf men ja herregud det var väl bara försöka haka på så gott det gick och ja jag har ju då ingen som helst talang för att dansa och måste få lite tid på mig för att lära mig steg åt vilket håll osv osv.
För min del hade det nog passat bättre med typ en grundkurs film att börja med men man får väl fladdra på med fläsket så gott det går. Det var ju gratis i alla fall.
 
Sen var jag ut och skritta runt byn med hästarna. Stråla hon förstår inte alls vitsen med att hon bara får skritta nu.
Innan vi skulle ut så drog jag då av Leffe med borsten lite och sa åt honom att: Dig behöver man ju inte borsta ens, du är ju hur ren som helst. Varpå han la sig och rulla...
Jaha, tack då.
Ha ha ha. Sötgubbe <3

Nästan huslig

Publicerad 2013-01-20 01:33:21 i Allmänt

Och så här söt är man när man får smaska apelsin
Det var en fantastik dag idag, nästan som vår i luften. Jag passade på att skotta skit i hagen när den blivit lite uppluckrad av solen.
Passade även på att lufta Mayan som fick njuta av att vara naken en stund
 
Fick med alla 7 hästarna på samma bild
Har mest umgåtts med hästarna idag, pulat på i hagen och njutit av att just kunna göra det, bara vara med dom i hagen utan att frysa ihjäl.
Synd bara dom har så svårt att stå stilla på rätt ställa och posa lite snyggt di små kreken. Hels ska dom ju vara I kameran om dom fått.
Sen tog jag ut Mayan på en barbacka sväng där vi jobbade mycket med serpentiner och öppnor. Ganska kort sväng bara skritt. Jättefin tjej.
 
Fina bästa underbara älskade hästar.
 
 
Sen har jag lagat mat och bakat cheesecake och Ewa och Ida har varit här och ätit och surrat och druckit vin. Var över hos en granne en stund också. Väldigt trevligt men sen så fick jag en sån sjuk huvudvärk, nacke huvud. Inte att leka med den värken.
Var riktigt dålig igår men lite bättre idag, fast jag borde nog hållit mig i skinnet en stund till, kanske inte skulle ha skottat en massa skit idag. Nåväl.
Fick massage av Ida och det var ju helt fantastiskt. Hon borde ta å bli massör tycker jag. Dock så lättade det nu först efter en näve piller...
Mer skit var att min cheesecake som fö vart sjukt god åkte i golvet när jag skulle stoppa in den i kylen
Jag sörjer den fortfarande, tvi tusan alltså. Tur vi hade hunnit äta upp nästan hela i alla fall.
Jag är alltid lika facinerad då jag lyckas göra god mat och dessutom baka. Jag följer aldrig några recept, ibland kan jag kolla lite på ett ungefär och sen höftar jag och så grisar jag och skvätter men gott blir det.
Jodå, lite stolt är jag allt över mina husliga prestationer. Mhm

Hungrig Leif

Publicerad 2013-01-19 21:49:35 i Allmänt

Leffe blir lite uppjagad när det är dags för hinkskramlet.
Han tycker att han borde ha fått sin hink för minst flera minuter sen, jättehungrig och helt utsvulten.
 

Jobbelijobb

Publicerad 2013-01-18 16:38:00 i Allmänt

Sitter och söker jobb. Alltid lika roligt...
Men jag har sagt det förut och jag har sagt det igen. Jag förstår inte hur man kan vilja gå arbetslös. En liten stund är det skönt ja, sen blir det bara stress och den lönen den behövs ju så jälva mycket.
Fast det värsta är nog dagarna som bara går och är likadana och ingenstans tar man sig för man har inte råd och inget kan man göra för man har inte råd och tråkigt att inte ha ett jobb att åka till och se nått annat än byn. Gah!!
Tur jag har hästarna att sysselsätta mig med iaf, annars hade jag nog blivit knäpp.
Om jag bara hade kunnat få en fast tjänst hos en kund liknande de två som jag har jobbat hos. Minus galna anhöriga då tack.
 
Gosedjur
Prydnadskatt

Dagens lektion

Publicerad 2013-01-17 14:53:00 i Allmänt

Jag funderade en del på om jag alls skulle ta Stråla på lektionen idag men beslutade mig för att jag ville höra vad Eva hade att säja om henne plus att jag tänkte att lite skritt och trav gymnastik bara borde göra henne gott.
Eva sa att hon var annorlunda, inte riktigt som hon skulle i bakkärran och främs i vänster bak, det stämmer ju väldigt väl ihop med mina fynd.
Hon sa att det inte är en hälta men att hon hade dålig rörelse i bakbenen och lite ojämt tramp, vinklade höfterna lite grann åt fel håll samt att hon skjuter ut högerbogen och knuffar mig åt höger, det kände jag ju tydligt. Efter lite serpentiner i trav så la hon även väldigt mycket tyngd i handen på mig, också en grej som hon definitivt inte brukar göra. 
Min fantastiska häst kämpade på och gör så gott hon kan. Hon var väldigt följsam och mjuk och gör allt jag ber om. Hjärtat. Ibland är det svårt med dessa hästar som håller inne och kämpar på.
Dels är jag inte så bra på att rida att jag känner de små problemen, utan att någon påpekar dom för mig, så där så jag kan sätta fingret på vad det är, bara att det är något. Så lektionen gjorde definitivt nytta.
Jag har ju märkt att det inte riktigt varit helt som vanligt med henne men inte kunnat sätta fingret påt.
Hon blev dock bättre och mjukare i slutet så det tyder på att det bara är muskulärt iaf. Vi jobbade mest i skritt, lite öppna, ställa, mjukgörande jobb på volt, liten fyrkant och serpentiner.
Finaste bästa underbara hästen.
Det går ju dock inte att säja att bockproblemen beror på detta men det känns ju troligt.
Nu blir det lätt rehab arbete och ingen galopp alls på ett bra tag, tills hon är helt fräsch i kroppen igen. Då blir det spännande att se vad som sker.
 
BTW Eva tyckte att hon var tjockare nu än hon var i sommras... Näää, så jäkla hemmablind är jag väl inte. Visst är hon tjock men i somras var hon fet som en slaktsugga. Tror att vinterpälsen lurade hennes öga lite.
Få ta nån bättre exteriör bild och jämföra lite.
Hursom så har jag faktiskt tänkt att jag nog måste dra ner höeet lite och försöka peta i Mayan lite extra på sidan om. Kan liksom inte ge alla tre efter Mayans behov, då blir det bara tjockisar. Samtidigt som man ju vill ge dom lite extra när det är så satans kallt.
 
Lite roligt var det när jag hängde upp ett hönät i hagen härom dan, Mayan som är van dom där småmaskiga sen tidigare gick dit direkt istället för att äta det jag lagt på marken.
När jag först hörde talas om att dom heldre skulle välja nätet än att äta fritt så tänkte jag: jomenellerhur... men dom gör ofta det. Intressant.
 
Och förresten, jättetack Cricko också för tips däremot så låter ju det där skitsvårt. Tömkörning har jag väl lite lite koll på fast det är svårt det med. Men det där är ju ännu svårare.
 
Tack alla!!

Jaha, mer funderingar

Publicerad 2013-01-16 18:29:00 i Allmänt

Ja nu fick jag nått mer att fundera på, vilken tur för det är så lite som rullar runt i hjärnan...
Idag gav mig tid att gå igenom Mayan och Stråla ordentligt.
Började med Mayan som var hur fin som helst, jag hittade ingenting på henne, ja lite lite spänd vid höger höften men det var knappt värt att nämna. Hon som alltid haft mer eller mindre spänningar i kroppen. Facinerande!
Jag vet ju att jag upplever henne som bättre än någonsin i ridningen så det är härligt att hon känns så i kroppen också.
Sen tog vi en ridtur jag och Mayan efter stora vägen och körde skänkelvikningar i skritt och trav, i traven var det lite svårare för vänster skänkel. tog en ganska lång galopp och hon orkade hålla takt och tempo nästan hela biten.
Härliga häst!!
 
Sen var det Strålas tur och jag fick erkänna att jag har haft fel fast att min magkänsla haft rätt. Jag hittade en hel del på henne. Speciellt på högersida var hon väldigt störd och speciellt runt manken, däremot satt de största spänningarna i ryggen precis ovanför virvlarna på båda sidorna. Hittade även en del i rumpmusklerna.
Ja jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på annat än att man är bra dum ibland och hemmablind kanske. Fundera på varför jag inte gått igenom henne ordentligt tidigare mer än bara känt lite ytligt?
Så då kan man ju alltså fundera på om det trots allt är på grund av detta som bockandet förssigår, eller om det har blivit så här pga av bockandet?
Det vore faktiskt ganska skönt om det var så enkelt att det skulle vara något fysiskt.
Massera kan jag ju
Rehabilitering kan jag
Rida kan jag inte
Stänga av min hjärna kan jag verkligen inte
Sen gick vi på en promenad och Stråla fick täcke på sig för att hålla sig varm i sina knådade muskler. -22 idag, brr.
 
Jag längtar verkligen till Maria kommer, nu är vi i stort behov av ett proffs känner jag.
Först på det fysiska planet och hjälper inte det så är det bara erkänna att jag nog måste ta hjälp med ridningen också för att komma förbi den här blockeringen. Det gäller bara att hitta nån frivillig som dessutom ska godkännas av mig att få sitta på min diamant. Ho ho.
 

Tar med Maries tankar här också, dom är rysligt nära mina egna och alla tankar är väldigt uppskattade:

Tankar ang. Stråla. Såsom du beskriver det lutar mina funderingar åt det psykiska hållet. Djur kan man aldrig lura. Inte ens när man verkligen mentalt förberett sig och kännt att "Nu ska jag spänna av, tänka possitivt och inte låta djuret ana vad jag känner" så lyckas man alla gånger. Djur känner energier, tankar och minsta spänningar. Jag tror att galoppen bara blivit lite "jinxad" för er, du har upplevt rädsla och obehag och Stråla har snappat upp detta och reagerar med detta beteende, hon blir bromsad, du kanske känner dig spänt och hon får lite negativ energi och häver ur sig det med en bock. Även i vagn så sitter kanske minnet kvar av just galopp som lite knökigt och hon reagerar. Sedan är det lättare sagt än gjort att få bukt med men jag har verkligen upplevt precis detta. En kvinna som haft dålig upplevelse på en helt annan häst, fick precis samma reaktion på en främmande häst när hon red den. Jag hade inte samma upplevelse i bagaget och hästen funkade utan problem i den situationen med mig. Bara lite tankar :) Hoppas det löser sig i allafall!!

Svar: Ja det är lite där jag är i mina tankar också. Ganska precis där faktiskt. Fast idag fick jag lite annat att tänka på, det är inte lätt detta med hästeriet alltid.Tack för att du vill dela med dig av dina tankar.

Harmoni

Publicerad 2013-01-15 23:06:00 i Allmänt

Jag är så glad att mina katter kommer så bra övverens. Äntligen. Dom är ju långt ifrån goda vänner men dom accepterar varann. ller, ja surtanten har äntligen börjat acceptera Lilleman och han har slutat hoppa på henne. Ända sen dom flyttade hit har det varit väldigt harmoniskt.
Just nu:
Efter att ha tjaffsat i nästan 2 år så trodde jag aldrig att dom skulle kunna umgås så här. Min fina kära kissekatter.
 
Mys på hög nivå förra veckan. Nu är julen bortstädad.

Funduleringar

Publicerad 2013-01-15 14:15:00 i Allmänt

Tack till er som vill dryfta lite tankar med mig om min häst. Det uppskattas.
Jag lägger upp det här också.
 

Postat av: Ann

Jobbigt :( Synd att inte jag kan komma och vara kamikazepilot ;)

Hon kan inte ha fått några nya muskler som klämmer nånstans kanske? Har du fått henne genomklämd av nån sen hon började krångla?

Svar: Ja det är nog bara du tar och flyttar upp igen helt enkelt.
Mja alltså jag går ju och oroar mig lite för att det ska vara något fysiskt problem eller något som stör henne men jag tror faktiskt inte det.
Däremot så ska hon kollas och tanken var ju att det skulle skett i fredags men det vart att vänta 3 veckor till. Lång väntan att alls få en tid och lång väntan innan den infaller.
Suck.
 

Postat av: Linnea

Jag tänkte också kläm eller muskulärt, men å andra sidan skulle hon ju ha besvär hela tiden är min spontana tanke och inte bara vid vissa situationer..Hm. Hur ligger hon till i brunst? Jag tror mer på humör och hormoner eller sådan kombination.. Så himla svårt de där, allt skulle vara så mkt lättare om dom kunde tala! Men har hon varit såhär förut eller blev det efter flytten?

Nä, jag har faktiskt inga andra spontana ideer..

Svar: Hon har ju alltid kunnat bralla lite just vid galopp men i somras när vi var ut och galopperade med Mayan före, det var då hon började mastodont bocka.Sen har vi ju kunnat galoppera utan bockningar också.
Jag tror att det bara har blivit en grej för oss, att hon behöver mer galopp i kroppen och att hon skulle behöva någon som vågar driva på framåt istället för mig som blir rädd och bromsar.
Men som sagt så är hon på väg att kollas upp av Maria Öhman så vi får väl se om hon kan hitta något.
Egentligen så vore det kanske bra om det var så att det berodde på nån smärta som går att laga till.

Humöret var det inga problem med den här gången alls. Lycka sparkade åt henne flera gånger och hon bara muttrade lite med öronen bakåt men löd och la sig på tryggt avstånd bakom.
Så förra gången när hon var så förbannat sur är det troligt att hon hade nån hormon rusning också.
 
---------------
Hon är då i mina ögon väldigt mjuk och smidig i kroppen, hon har inga märkbara problem, hon flyttar och böjer och ser och känns helt ok ut.
Jag har lite kropp muskelkunskap, är nästan utbildad till hästmassör även om det var ett tag sen och jag tyvärr är dålig på att praktisera och jag är ju definitivt inget proffs.
Samtidigt som det finns små tecken på att det kanske finns något som stör henne, som gör att jag oroar mig för att hon skulle ha ont.
Man skulle ju kunna tänka sig att det är något när jag sitter på med all min tyngd men hon bockar ju i vagn också.
Ibland och ibland inte.
Nu ska hon få vila och promenera idag och imorgon och så ska vi rida lektion på torsdag. Ska bli intressant att se om Eva tycker att hon ser ut som hon brukar när det var länge sen hon såg henne.
Jag tar jättegärna emot mer tankar om ni har.
 

Scared

Publicerad 2013-01-14 18:19:00 i Allmänt

Vilken tur, Strålan var riktigt fin idag, inte alls som förra gången vi var ut med Ewa och hennes hästar http://stjarnstralar.blogg.se/2012/november/tilt.html#comment
Idag så var hon jättelugn och inte alls så där arg, lite småtjaffs med ponnyn Lycka med öronen bakåt men inte mer.
Vi gick bakom dom, brevid dom, framför dom och hela vägen bortåt var Strålan så lugn och harmonisk, det var helt undebart. Hon låg inte på, hon stressade ingenting och var reglerbar och tokmysig.
 
Fast sen när vi skulle vända hem så började hon hetsa lite varpå Lycka säjer åt henne att sluta med det där, rejäla bakutkickar åt Stråla som fogar sig och lugnt går bakom.
Sen började problemen.
Ewa gasar iväg i trav (ja för det första så gillar jag inte när nån ändrar gångart utan att meddela) och det är nerförsbacke så jag håller in Stråla lite, jag gillar inte att trava nerför, speciellt inte okontrollerat, hon blir lite orolig för att hon hamnar på efterkälke men sköter sig, hon faller in i galopp och jag tänker okej, hon bompar på i ganska trevlig galopp och så lägger hon av och bockar och sparkar bakut.
Man är inte så kaxig när hovarna viftar framför ansiktet på en...
Å när hon väl börjat så var det tydligen svårt att sluta, en gång sparkade hon till skackeln ganska rejält.
Sluta bocka jävla häst, jag kommer ju aldrig nånsin våga rida på dig!!
Jag önskar mig en kamikazepilot som kan galoppera och galoppera så det inte blir en ännu större grej än det redan är.
Jag önskar mig även en slagrem så hon kan galoppera på med vagn utan att man ska behöva oroa sig för att få en hov i huvudet.
Överlag var hon jäkligt fin förutom en del hemåt hets och så detta hoppandet.
Tvi och blä, jag blir bara mer och mer rädd för att rida henne, vad ska man göra?

Köpes

Publicerad 2013-01-14 14:13:25 i Allmänt

Finns det någon som har en slaggjord till övers? Eller tips på hur man kan göra en egen?

Schabraken växer på träd i siknäs

Publicerad 2013-01-13 22:48:22 i Allmänt

Godingarna njuter av solen
 
Det blev en ridtur på Strålan idag, bort till lappkullen och en bit upp på berget, eller kullen eller vad det då är. Det var tungt då det hela tiden lutar uppför och ca en decimeter snö så vi tog det lungt. Varierade skritt trav och jag kännde mig som en riktigt sopig ryttare.
Strålan upplevdes inte alls så spänd som sist däremot väldigt stum i munnen i början, lossnade lite och kom även ner och slappnade av ibland, bitvis korta bitar gick det riktigt bra och jag känner hoppet
Men satan så kort hals hon har, när hon spänner sig så har man öronen i famnen.
Vad lätt man snöar in på en häst när man mest rider en och samma, alla är så olika, bara min tre är väldigt olika och det gäller att ställa om sig.
Längtar massor efter lektionen på torsdag, nu ska det väl vara tusan om det inte blir av.
 
Efter vägen så hängde det ett schabrak i ett träd, vem tappar ett schabrak liksom , men Strålan märkte det först när hon var precis brevid så hon höll på att skita ner sig.
Sen tänkte hon gå och dra ner det, det fick hon inte.
 
Mayan fick komma ut på skritt tur efter Dagg.
 
Imorgon ska vi ut och köra med Ewa och Bulta, få se om Strålan blir lika tok som förra gången. Sen ska Alva åka till sitt nya hem och Prinsen ska försöka charma en intressent.
Funderade ju på ridhuset med Mayan imorrn men det skuter vi på, kanske tar det på tisdag.
 
Blixten skrämde Andreas som stod och höll på med elen till ponnernas vattenbalja. Haha "Vad fan!"
Sorry.
 
Ebba är ännu lite piggare idag, skönt när det märks förbättring. Fast framför allt är hon HUNGRIG, och det är väl ett gott tecken det med men hon får ju inte äta mer än 4 dl ris å torsk om dan än ett tag.

Helikopterdrake

Publicerad 2013-01-12 21:40:00 i Allmänt

Ja visst blev det en ridtur med Mayan idag, i solsken dessutom. Jag satt där på hennes rygg och tänkte att för några år sen då hade jag aldrig ens funderat på att rida efter att hon stått i två dagar, då hade hon antagligen mest flippat runt. Så jag startade alltid en "vila" med att rasta av henne som handhäst eller framför vagn minst en dag innan ridning.
Jag känner mig alltid tryggare bakom häst än på häst, det gör liksom inte lika mycket om dom skulle hoppa lite, dessutom så har fd travare en tendens till att lägga energin framåt i vagn istället för uppåt eller åt sidorna, vilket alltid känns bättre när man inte är så himla kaxig på hästrygg.
Hursom så var hon ialla fall väldigt pigg och i början gick det inte att trava, tant bara låg på och skulle bara dra iväg eller satsa på galopp och jag är inte alls stark än känner jag, så jag hade svårt att hålla ihop henne, det blev mest fladder. Vi körde lite trav skritt övergångar innan jag lät henne galoppera av sig lite.
Sen på hemvägen blev hon luftburen två gånger för att sedan stanna och drakblåsa.
Men visst, jag förstår henne, skogstrollen har jaktsäsong på röda små travare just nu.
 
Sen tog jag ut Leffe och Stråla tillsammans med Ida och Dagg på en skritt tur i byn.
 
Varit i stallet i 5.5 timmar idag och glömde såklart min frukt hemma så det resulterare i grinig matte på slutet.
 
Det märks att Ebba inte är frisk, men det kanske jag inte borda ha väntat mig heller, oron kryper omkring men hon är ändå uppe och skuttar lite emellanåt. Hennes vän Bobbe har varit och hälsat på och hon blev jätteglad när dom kom men inte orkade hon leka.
Hjärtat.
Kokar mera mat åt henne just nu, ris och torsk är vad som står på menyn nu det närmaste.
 
Imorgon ska jag ge mig ut och rida Strålan, måste få bort dom här hjärnspökena som växer i mitt huvud.
 
 Förresten, det här var ju bland det roligaste på länge:
http://www.ketchupmamman.se/2013/01/we-shall-overcome-funkar-ju-alltid-har-jag-hort/#comments

Rida och bukeutbrott

Publicerad 2013-01-12 00:30:00 i Allmänt

Åh, jag är helt galet ridsugen, och har en liten energikick. Hoppas det håller i sig till i morgon. hade tänkt att jag skulle rida Leffe och kanske Mayan också. Och sen skulle jag verkligen behöva ta i tu med att städa lite, det har varit lite åtsidolagt ett tag nu, jag har som försökt att hålla en gång i veckan sen jag flyttade hit, nu var det nog... eh, före jul. Eller?
 
Men seriöst, Bukefalos. Ja alltså den sidan är både underbar och full av, äh skit å vara pk, idioter.
Fan vad less jag blir på alla som ska hacka och peta och bara antar att alla är helt dumma i huvudet utan minsta lilla kunskap. Plus den lilla del som bara är rent allmänt elaka eller bara ute för att jävlas.
Gah!!!
Nu minns jag i alla fall varför jag mest läser där och inte skriver nånting.
Ska man yttra ett ord om sin häst eller hund som man själv känner jävligt väl så bör man skriva heeeela deras livshistoria för att inte få de mest dumförklarande kommentarer.
Så, avreagerad lite.
 
Rida var det ja. Jo Maria ET:n skulle ju ha varit igår men hon var tyvärr sjuk, lika väl för jag var ju inte hemma men trist att behöva vänta tre veckor till =( Åh ja.
Sen var det ju tänkt att jag skulle rida lektion imorgon men det ställde jag in pga av Ebba och gör nytt försök på torsdag.
Så om jag nu vågar lämna Ebba (och inget annat händer) så pass så är planen, rida Leffe och Mayan imorgon, rida Strålan söndag, ridhuset med Mayan på måndag och så lektion på torsdag.
Så får vi se hur det går då ja.
Nu vill jag faktiskt komma nån vart, är less på att stå still, less på bakslag. Vi var ju så på gång i våras jag och Strålan.
 
Piaff, passage och galoppombyten nästa. Tackar och bockar och hoppas hästen inte gör detsamma.
 
 
 
 
Förresten så är Prinsen tillsalu
Korsning Nordsvensk/Kallblodstravare ca 150cm. Född-06
Trevlig liten filur. Synd att man inte kan ha hur många som helst.
 

Vilken bra fredag

Publicerad 2013-01-11 18:44:14 i Allmänt

En mycket piggare Ebba som är glad att vara hemma igen.
 
Veterinären sa att det var lite otroligt att hon piggade på sig så pass fort, hon var inte hoppfull igår. Usch.
Nu måste jag verkligen vara noga med vad hon äter och hålla koll på magen så att inget sånt här händer igen.
Dom är inte helt 100 på vad som var flelet men teorin är att hon fick ett litet tarmvred och att det påverkade hjärtat som i sintur inte är så ungt länge plus med blåsljud, vilket fyllde lungorna med vätska.
Hon har fortfarande lite vätska kvar men det bör försvinna av sig självt, hon blev lite flåsig och hostig under sista biten av hemfärden men sen har hon skuttat runt här hemma en stund.
 
Nu ligger hon här brvid och snarkar gott så livet är som det ska igen. Typ.
 
Tack till alla rara som brytt sig och alla som velat hjälpa. Underbara människor.
Och Ida och Andreas som även fixat mina hemmavarande djur. Bästa.
 
Och lilla Edwin som även han har fått vara hos doktorn har fått komma hem om än utan röst. 
Bra dag detta.

Andas ut

Publicerad 2013-01-11 10:21:09 i Allmänt

Goda nyheter!
Ebba får komma hem i eftermiddag. Kl 14.30 ska jag få hämta henne, hon hade piggat på sig rejält.
 
 

Mitt hjärta är lite trasigt

Publicerad 2013-01-10 16:54:00 i Allmänt

Jag har nog aldrig varit med om en värre väntan i hela mitt liv. Först på att få åka iväg till veterinären, i Gammelstad sa dom kl 15 först, i Öjebyn sa dom kl 13, dom var ju så noga med att dom skulle ha lunchrast men till slut sket jag i det och åkte ändå, hann dit precis före tolv och dom tog in henne på en gång för att hon var så pass dålig.
Konstaterade att hon var väldigt tungandad vilket jag också märkt men jag trodde det berodde på att hon hade ont i magen, hon låg och skakade och små krampade mellan diarre och kräkningar. Det gick fort, från att väcka mig kl 4 och skutta runt, själv gå ner för trappen och springa över gården, till att 8.30 knappt kunna stå på benen.
När vi då fick komma in hos vet så tog dom röntgen på en gång och sa: "Det här ser inte bra ut" och det visade sig att hon hade lungorna fulla i vätska. Eftersom hon har ett blåsljud på hjärtat sen tidigare så var det väl ett ännu större orosmoment. Dessutom såg levern väldigt liten ut och vetrinären sa att dom skulle låta en expert titta på det men att jag skulle förbereda mig på att det kunde vara slut.
Och den väntan var inte av denna värld. Jag är inte beredd att förlora Ebba ännu, det går inte, hon är mitt hjärta, mitt allt.
Det går bara inte.
När jag tillslut fick träffa veterinären igen efter 2 timmar så sa hon att prognosen såg god ut trots allt. Hon tror att dom ska kunna hjälpa henne.
Ännu vet dom inte exakt vad som är felet men hjärtat har inte krachat, levern kan vara helt normal avvikelse och alla andra prover dom tagit såg bra ut.
Men varför blev hon så dålig då? Och så fort?
Nu är hon inlagd i öjebyn och jag spenderar natten i luleå för att vara lite närmare om något tillstöter.
 
Mitt gryn, mitt allt.
 
 
 
 
Nu är det en ny jobbig väntan på morgondagen. Men ändå skönt att hon är i goda händer och sjukt oroligt.

Hjärtat

Publicerad 2013-01-10 09:08:17 i Allmänt

Usch usch, nu är Ebba sjuk, och det är 100 gånger värre än att vara sjuk själv.
Veterinären kl 15, dom hade inget tidigare.
Hjärtat...

Pizza pizza

Publicerad 2013-01-09 20:54:42 i Allmänt

Jag vill ha pizza, hamburgare, pommes, älgfärsbiffar, räkor.
Vilken tur att jag bor långtbortiingentsans och inga pengar har, annars hade jag åkt på max.
Imorgon kanske det blir pizza till middag dock,med räkor på, för en pizzeria har vi rätt nära till och pizza har jag inte ätit på två månader om inte mer, kanske tre...
Det hjälper ju inte cravings att titta på sveriges mästerkock direkt.
 
Å för bara en stund sen så gnällde jag över att dom bara gnäller om mat i Farmen, efter 2 dagar där så är dom utsvultna.
Jag är inte så mycket bättre som är utsvulten efter ett dygn med magsjuka

Kräk

Publicerad 2013-01-09 16:09:00 i Allmänt

Tur att det var en snabbt övergåeende magsjuka. Jag sov typ hela dagen igår, förutom att gå upp och kräkas med jämna mellanrum och ut en sväng med Ebba halv tre så sov jag till kl sex... Sen låg jag i soffan, tog en till sväng med Ebba och var tacksam över att ha en så pass slö hund, för att inte orka mer och snarka säng kl 22.
Idag vaknade jag av mig själv halv tio och det händer ju aldrig i vanliga fall.
Underbart väder -7 och SOL så jag drog till stallet. Fortfarande ilamåeende, ont i magen och rätt svag men det ska mer till för att stoppa mig. Feber och ja magsjuka då, det är väl det. Annars är jag så van att må dåligt och ändå vara igång. Jag mår ju liksom aldrig 100% bra, aldrig nånsin, det är bara dåliga och mindre dåliga dagar rent fysiskt.
Nåväl, nu skulle det ju inte bli ett sånt inlägg.
Tog en körtur med Mayan framför rockarden och Strålan bakom. Var sugen på att rida men det är så otroligt skönt att kunna köra. Kräver mycket mindre av mig som människa att sitta bakom i vagnen än uppe på ryggen.
Myan var fasligt pigg och glad medans Stråla var lite... loj. Mm, hon gör mig så fundersam min fröken. Underbart skönt att Maria kommer på fredag.
"Mitt" hus där till vänster igen. Har vait en skola en gång i tiden.
 
Sen när jag kom hem från stallet så möts jag av en härlig doft, det visar sig att Ebba, som vägrade följa till stallet, hade ätit kattmat och sen spytt... i soffan...
(edit: nej felskrivning hon hade inte ätit kattmat, hon hade ätit kattSKIT)
Rart.
Varför var hon tvungen att spy i soffan just liksom? Tur jag hade ett överdag på soffan, allt åkte in i tvättmaskinen, hoppas bara det går bort, lukten har jag svårt att bli av med och det doftar inte hallon.
Kanske måste skrubba näsan också.
 
Lite mer bilder från idag

Magsjuka

Publicerad 2013-01-08 14:48:38 i Allmänt

Det blev inget ridhus idag, det blev magsjuka.
Uuuurk. Ebba har pysslat om matte så gott hon kan, hon märkte på en gång när jag började må dåligt.
Ja, hela familjen Nilsson och halva bröllposfolket har ju haft magsjuka så det var nog ine så jättesmart att hänga med Ida häromdan.

Peppade hästar

Publicerad 2013-01-07 18:09:07 i Allmänt

Ah vilken mysig hästdag. Toppen väder och jag var ganska okej så jag tog mig upp och ut innan det hunnit bli helmörkt.
Kälktur med Stråla igen som var rysligt taggad
, nä hon var riktigt lugn och trevlig. Tog först en runda i byn för att köra förbi stallet och bort till lappkullen.
Inte helt fel utsikt att glo på en hästrumpa med fantastiskt vacker svans.
Vackra frostiga träd och vackert ljus. Ah, jag gillar ju vintern skitmycket egentligen, om bara min kropp också hade tyckt om den.
 
Där uppe till vänster bor jag.
 
Sen fick Leffe komma ut på ridtur och han visade sin absolut snyggaste sida på fotosession
Leffe däremot var väldigt taggad på turen och hade bara trav i tankarna, så fort jag kortade tyglarna så satte han upp huvudet, släppte ryggen och tänkte dra iväg.
Så det blev ingen trav alls för farbror, utan skritt med fokus på att sänka huvudet lite och komma upp med ryggen, svårt idag då han var så på men tillslut så accepterade han att korta tyglar inte betydde dra iväg i trav, inte idag heller, precis som alla andra dagar.
Ännu en sån där djupt inrotad travarsak som sitter kvar och kommer fram emellanåt.
Jag är iallafall väldigt nöjd med att han är så pigg och glad igen och anser att han är i högsta tävlingsform.

Väderomslag

Publicerad 2013-01-06 22:11:00 i Allmänt

Det blev Mayan som fick komma ut på en liten tur tilsammans med Ida och Dagg.
Det började snöa och blåsa rejält men Mayan var nöjd och glad trots det, hon brukar avsky sånt väder och bara gå emot vinden. Även hon tyckte nog att det var roligt med sällskap. Vi hoppas att det komer att bli oftare nu framöver.
Bara skritt vi körde lite skänkelvikning och några öppnor också. Ganska mjuk dam idag. Trevligt.
 
Antagligen så har vädret en del i mitt måeende idag, det brukar ju kunna ha det. Nu börjar jag längta efter våren, åtminstone mars med mera ljus.
 
Hade tankar på att åka till ridhuset med Stråla imorgon men jag tror att det blir en körtur imorgon och så åker vi dit på tisdag istället. Det är den preliminära planen så får vi väl se vad väder och ork tycker om saken.
Bilder som jag stulit utav Ida http://idaspysselochfix.blogg.se/ från våran senaste körtur. Vackraste Strålan.

Sömnigt

Publicerad 2013-01-06 14:08:15 i Allmänt

Äsch, det hjälpte inte, dålig dag idag.
Trött dag.
Hade tänkt mig rida Strålan idag. Få se om det blir så eller om jag tar det imorgon. Något ska i alla fall göras med hästarna. Men senare.
Tjock dimma idag.

Leffe

Publicerad 2013-01-06 00:59:00 i Allmänt

Idag har jag hunnit med mycket och varit klok och vilat emellanåt så jag förhoppningsvis slipper må som en skithög imorgon.
Slutade jobbet kl 8 och åkte och hämta hö direkt, lasta av det direkt och städade ur transporten så att den är redo att ta oss till ridhuset här nån dag för nu har jag löst ridhuskort. Tjo, vad roligt!!
Sen blev det prompa med Skorpan, Holly, Ebba, Ida och Edwin. Pigga glada ponnyhästar, ja Skorpan hade lite åsikter om vad Edwin gjorde.
Sen hem å slappa och sova en stund och drömma väldigt konstiga drömmar.
Gick tillbaka till stallet.
Jag har bara promenerat till stallet en gång på tre veckor, jag har inte orkat gå för lungorna, men nu går det utan att bli yr. Tjo!
Konstigt att jag inte gått upp i vikt dessa tre veckor, jag har ju gjort allt det vanliga jobbet som ska göras men inte orkat med nån extra motion alls.
Oh well, jag klagar inte.
Så blev det en liten ridtur på Leffe där jag tog med fuxfröknarna som handhästar.
Har börjat lägga in lite lite trav för Leffe nu också. Första traven idag började han med att vara mjuk och fjädrande i steget, jobbade bra med rygg och bak och jag hade ingenting i handen, men han orkade inte så länge så la han sig i höger tygeln, tappade ryggen och drog iväg. Men en stund där så svävade vi på små moln. Fina killen.
Oj vad pepp han blev sen, roligt att få trava. Tog en på hemvägen också men då vart Stråla så i gasen så det vart svårt att göra nått vettigt med Leffe, tills hon lugna sig så fick vi några trevliga steg igen.
Glad.
Snygging
Jag brukar säja godingar åt mina hästar, idag sa jag det bara åt Mayan åt Leffe, och då blev det gamla godingar.
 
Å har Ida varit på besök.

Zznark

Publicerad 2013-01-04 11:01:16 i Allmänt

Tvi tusan vad jag är risig idag. Det är dessutom extra muntert när man börjar dagen med att länta efter kvällen så man får gå och lägga sig igen.
Väldigt vackert väder dock. Hästarna får vila idag, jag ska åka till luleå och sen jobba
.
Hade helst spenderat hela dagen såhär:

Bilder från idag

Publicerad 2013-01-03 22:34:00 i Allmänt

En av svängarna jag for ut tog jag med mig ponnyhästarna. Skorpan hon var i gasen från start, som hon alltid är. Rolig ponny det där.
Hon ligger på och är sur för att hon inte får vara först. I början så var det även lite pip och bock. Pigg lurventuffs.
Holly hon knatade på bakom
Men sen minsann blev Skorpan omkörd och det var Holly som låg på och ville dra om
 
Skorpan mår riktigt bra nu. Har varit utan medicin i två månader och visar inga tecken på att ha svårt med andningen alls.
Funderar och funderar på om jag skulle våga prova köra henne, hon tycker ju att det är så roligt. Ja, även jag tycker ju det. Om jag bara hade haft råd med en loksele ifall det skulle vara bättre.
Oh well.
Hårig som en mammut är hon i varje fall
Å söt som en sockerbit.
 
Mayan
fick komma ut på en ridtur, vi for efter själva siknäsvägen ut mot e4:an så att säja. Där har vi aldrig varit förr så Mayan tyckte det var roligt.
Den vägen är lite bredare än skogsvägarna och perfekt för skänkelvikning kors och tvärs. Även lite öppna i trav ägnade vi oss åt. På hemvägen var hon uppmjukad och super fin och så fick vi oss en trevlig galopp också där jag försökte få henne lite mera samlad, det var tungt men emellanåt var hon rund och fin.
Jag är så otroligt tacksam över varenda ridtur jag får med Mayan. Att hon dessutom skulle vara så här fin och att vi skulle få ha så här roligt ihop, det hade jag väl aldrig kunna tro.
Bästa tant undrar vad som smällde där borta. Tror nån smällde smällare.

Min coola häst

Publicerad 2013-01-03 17:34:11 i Allmänt

Det blev en kälktur idag också
I 2 timmar var vi ute. Körde Fram och tillbaka för att träna på att inte ha så förbannat bråttom hemåt. Det är nått som gör mig tokig, att det alltid ska vara sånt rejs hemåt. Så därför föröker jag så gott det går träna på att hemvägen inte alltid betyder ut i hagen och ÄTA. Vilket blir lite tokigt eftersom att jag i princip jämt har lunch eller kvälls fodring efter jag varit ut.
Men idag var det bra väder, -10 och jag hade tid så då tjoffa vi på fram och tillbaka och stannade vid stallet och for iväg igen.
Ena vändan gjorde Strålan saker och ting lite väl spännande genom att snubbla när vi skulle över den lilla lilla snövallen in i skogen, ramla omkull och la sig på högerskakeln och tog sig inte upp.
Hon är ändå för härlig den hästen, ingen panik, ingen stress, bara låg och väntade på att jag skulle lossa henne från selen, passade på att klia huvudet i snön medans jag stod över henne och joxade med selen 
Klev upp, spände för och så fortsatte vi.
Jisses så skakig jag vart och jag gissar att väldigt många hästar också hade blivit det, alternativt försökt vräka sig upp med risk för att fastna mer och kanske tom skada sig.
Hjärtat <3
Och självklart hade jag glömt mobilen i stallet.
Hon gör ju så när hon rullar fast också, kontaterar att hon inte kommer nån vart och ligger och väntar på hjälp.
När hon var liten så rullade hon fast sig jämt och ständigt, nu händer det bara då och då tack och lov, nu när hon är så stor så jag inte får loss henne själv.
 
Nu ska jag vila lite och tänkte lägga in mer bilder senare.
Tjoflöjt!

Varmt

Publicerad 2013-01-02 17:49:35 i Allmänt

Idag blev det en kälktur med Strålan före å Mayan efter. Passa på att plumsa i snön medan den fortfarande är mjuk. Strålan sjöblöt i svett i värmen.

Prisa gudarna!

Publicerad 2013-01-01 21:45:00 i Allmänt

 Skatteåterbäringen är här!! Eller, mja, men mitt internet funkar igen och jag tror jag blir lite toklycklig. Fy fan vad surt det är att vara utan när man vant sig.
 
Inte för att jag just i detta nu kan komma på allt det som jag tidigare har velat skriva ner.
Men nu är det i alla fall ett nytt år och i går var jag på Meldersteins herrgård för att barnvaka Edwin under Idas systers bröllop.
Snacka om att ungen körde slut på mig. Fullt ös medvetslös ungefär hela tiden. Upp och ner för trapporna där for vi säkert 20 gånger. Om inte mer.
Ibland krypandes med en jävla fart
(tårta på finbyxorna )
 
Ibland promenerandes
 
Vi lekte i snön medan själva vigseln pågick, vi hittade en glasdörr att ha roligt med, emellanåt så kastade jag i mig lite god mat och försökte höra talen vilket var halvt omöjligt eftersom att ungen vägra sitta tyst och stilla, men bröllopstårtan var helt gudomligt god och det tyckte även Edwin. Så till slut så hittade han även två ljuslyktor som gjorde att han satt stilla i säkert 10 minuter
Puh!
 
Annars så har vi haft skitväder, regn och tö.
Strålan blev tyvärr vilandes i 3 dagar och Mayan i 2 men idag tog jag ut dom och körde Mayan med Stråla bakom. Båda tyckte dock att det var på tok för varmt och Strålan var ganska halvslö och Mayan väldigt lugn trots 2dagars vila. Jättesvettiga tjejjer när vi var hemma igen.
På hemvägen hade jag bara tänkt låta dom skritta i pricip hela vägen men mitt i mörka skogen så hörde jag ett ljud som lät som ett elakt skratt och jag brukar verkligen inte skrämma upp mig så där men det blev rallytrav hemåt. Jävlar vad det var läskigt, gåshud allover. Den vägen far jag aldrig mer i mörkret. Tvi tusan.
Leffe å ponnierna har också varit ut idag.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela