stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Koko

Publicerad 2009-11-29 17:15:37 i Allmänt

Gubben igår var visst en välkänd knäppgök och anledningen tills hans vrede var att han anser att man inte får köra där. Trots att det inte finns något förbud och att stället är packat med parkeringsplatser.
Knäppgök var det ja...  (hopas han bröt ett finger eller två...)

Bilen gick sönder idag, det var en slang från kylaren som spruckit och innan jag upptäckte att det var det som var felet så höll jag på att frysa ihjäl i bilen, ingen värme alls.
Kallt idag, kom nu snön, kommsi kommsi kom.

Nu blir det en varm dusch och sen sova, bara ösa på en massa hö åt hästarna så får dom klara sig.
Som vanligt så gör jag en massa planer som det inte blir nånting av, när ska jag lära mig att ta dagen som den kommer och slippa alla besvikelser?
Att göra det jag orkar när jag orkar.

Some people

Publicerad 2009-11-28 22:36:20 i Allmänt

Idag fick jag bli fly förbannad. Kommer och kör väldigt sakta ut från gården på jobbet då det står en man med en hund som tittar på mig när jag kommer, kliver ut precis framför bilen varpå jag såklart stannar. Mannen skakar på huvudet som om det är jag som är korkad och går runt på passagerar sidan och slår näven skithårt i fönstret (!!!!) så det skakar i hela bilen och börjar sen rycka i dörren som är låst.
Jag hade ingen som helst lust att få en vrickad utskällning av en helgalen surpung så jag åkte iväg, men jag ångrar det nu, hade varit intressant att höra vad jag hade gjort för förfärligt brott som gav honom rätten att ge sig på mig (min bil).
Jag blir lika förvånad varje gång jag möter på idioter vad är det för fel på folk?
Live and let live anyone? Orka hålla på så där som en del gör...

Well well.

Nu ska jag försöka sova för att orka jobba imorgon, bara stoppa i mig en glass först. Våran lokala affär säljer ut alla glassar för att få plats för julgodiset så jag har proppat frysen full.
Pepparkaks sandwich är min drog just nu. Smask.

Hästarna brydde sig inte alls när jag gav dom mat i morse, först såg jag inte alls till dom sen såg jag att Mayan stod bakóm hörnet och kikade på mig.

Mhm jodå

Publicerad 2009-11-26 21:50:21 i Allmänt

Jäklar också.
Lite sovmorgon idag, sen satte vi på takplåtarna på vindskyddet så nu är det äntligen klart. Hästarna blev glada när dom fick inviga det och sprang ut och in och bråkade om vem som skulle vara där inne. Mayan var först in.
Sen har jag motionerat hästar och mig själv, fått hem en massa granris åt hästarna.
Varit och shoppat lit enya gardiner och två nya mattor och lite annat smått och gott.
Fick väldig julkänsla när jag var på rusta och dom hade så mycket kul som jag hade velat ta med mig hem.
Tror jag ska åka och hämta lite spån nu så jag kan bädda i vindskyddet också. Fast jag har grymt ont i axlarna och lite överallt.
Ja jäklar vilken produktiv dag.


---------------------

23.30
Jodå nu har jag bäddat fint åt hästarna också, hämtat ett lass spån och kärrat in det i vindskyddet, jävulskt tungt att dra skottkärran i 2dm lera, å så halm på det. Nu kan mina pållar sova ute helt lagligt.
För jag kan ju erkänna att dom tidigare har sovit ute utan nånstans att gå in, inte i år då för det har vädret inte tillåtit. Men förra året var vintern så kanonbra så jag bara bäddade med halm ute åt dom och så fick dom sova ute alla dagar det var bra väder.
Nu kommer dom också att få komma in i stallet vid dålig väderlek och ibland annars också, för riktigt bra lösdrift hade ju behövt en betydligt större och bättre hage.
Det blir i framtiden då jag har ett eget hus. *Drömmer*

Helt otroligt

Publicerad 2009-11-25 23:37:47 i Allmänt

Skulle bara vila en stund efter jobbet men vaknade kring halv elva... Helt otroligt, har varit helt borta och inte märkt av väckaren som jag hade ställt, vaknade hel vimsig och trodde jag försovit mig till jobbet och sen trodde jag att det var imorgon.
Försov mig dessutom i morse, igen (!) var helt säker på att jag vaknade första gången väckaren ringde men icket, 5 gånger måste den ha ringt.
Vad fasen ska man göra för att vakna av väckaren? Jag brukar ändra signal nån gång då och då för det är som att hjärnan vänjer sig vid signalen och kopplar bort den.
Nu kom jag just på att jag har kvar ett presentkort på HM sen jag fyllde år. Fy fan vad najs, precis vad jag behöver just nu.

Nu blir det en väldigt sen middag.

Gnäll

Publicerad 2009-11-24 21:00:58 i Allmänt

Ont i magen hela dagen. (Det var faktiskt ett omedvetet rim där.)
Vädret är ren skit och dynga.

Blä!

All ledig tid spenderas så här:
 <-- AliceJag har fått hjälpa grannen lite idag, det känns bra. Inte så mycket eller på det sätt jag hade velat men ändå =P

och en underbar söndag

Publicerad 2009-11-22 22:44:27 i Allmänt

Har haft ännu en underbar dag i hundarnas tecken. Idag var vi på hundcaféet Tassa in på bergnäset. Igår var vi ju då på Hundhuset, även det på bergnäset. Det var nog bara 7 bassetar idag, plus att även tant Leia fick vara med.
Det kommer att komma en till bildbomb, jag orkar bara inte idag =P

Jag har totalt tappat stinget vad gäller hästarna och det blir typ inget motionerande alls där. Mycket sporadiskt.
Och även om vi faktiskt har fått se solen i helgen (!!!) så regnar det nu igen och det är så satans mörkt och underlaget suger babianballe.
Men jag har kommit igång att massera lite igen, vilket verkligen behövs på Mayan, stel som en pinne spec på höger sida idag. Leffe är redan ganska mjuk, även om han också har lite spänningar, det går ju liksom inte att komma undan helt, men han njuter bara.
Det är ju också en väldigt bra häst aktivitet även om motionerandet för tillfället får stå tillbaka.
Leffe talade även om att han behövde få skapet tvättat så det blev blev en räjäl skrubbning där och gissa om han njöt.

Lite kvällsfika ála middag nu då kanske.

En lördag i himmelriket

Publicerad 2009-11-21 22:13:19 i Allmänt

För en sann basset fantast så är det en dröm att komma in i ett rum som är fullt av goda, glada busbassar och deras mattar (+ en husse)

Jag tror att jag fick det till 13 sammanlagt


Bosse kör sina bästa moves för att flirta med Ebba
Maggan har hittat sig ett eget hus


Lunch dags


men Bosse är fortfarande mest intresserad av Ebba (s rumpa)


Men ett gäng bassar blir det så klart en hel del mys och gos


Mot slutet av dagen var de flesta trötta...


och då är det bra att ha en vän att luta sig på


Det var även en väldigt lärorik dag då man fick många aha- upplevelser och vi tränade på att bedömma alla våra hundars exteriörer.
Även om jag är lite (mycket) partisk) så är Ebba exteriört riktigt bra och det skär så i mattes hjärta att det inte fick bli några valpar från henne och Bosse.

Jag är helt salig och har verkligen fått träna mina fånflins muskler igen.
Underbara hundar

En rädd gubbe och en förnärmad tant

Publicerad 2009-11-19 23:23:53 i Allmänt

Väntrummet på rehab var fullt och brevid mig satt en man och drack kaffe, det börjar killa i min näsa och jag nyser, precis så som ska nysa, bortåt och i amvecket, varpå mannen ställer sig upp och går mitt i rummet och står där och dricker sitt kaffe (!) tills det blir en plats på andra sidan rummet ledig, då sätter han sig där.
WTF?

En av våra damer kallade mig för tant idag, jag tant?!?!?
WTF?

.

Publicerad 2009-11-18 23:57:41 i Allmänt

Jag är mycket piggare idag och pappa fick behålla sitt finger.
Bra dag
=P

Lustig häst

Publicerad 2009-11-18 00:51:32 i Allmänt

Min far har fått spendera natten på akuten.
Genast tänkte jag att han fått problem med knäna igen eller varför inte hjärtat? Men det var en kraftig blodförgiftning. Han hade lyckats skruva sig i fingret men trots att vi tvättat och plåstrat om så hade det hunnit gotta till sig väldigt fint med bakterier där i. Det är ju så äckligt i hagen nu i det här vädret så det var väl egentligen ett brev på posten om man tänkt efter lite. Sticksår och väta och värme och skit och lera.

Varit upp till siknäs och tittat på Stråla idag. Allt väl med henne, hon har blivit jättemörk, ännu mörkare fux än tidigare. Lustig häst det där till att ändra färg hela tiden.
Hon var inte alls bydd i mig och det är väl bra, ser det som ett tecken på att hon har det bra där och trivs.
Nån dag när jag orkar ska jag fara och påminna henne om att jag kan vara ganska trevlig att umgås med. Jag har ju bara sett henne 3 gånger sen hon flyttade. Min tanke var väl att fara dit emellanåt och göra nånting med henne men orkar inte. Som sagt så har hon det kanon bra där och det är superskönt för mig att ha henne där.Ebba har fått busa av sig lite med Annie. Hon är så tokbusig och här hemma har hon ingen som vill busa med henne.

Snickare

Publicerad 2009-11-16 23:22:27 i Allmänt

Idag var det bestämt att vi skulle jobba med vindskyddet från kl åtta på morgonen, så fort det ljusnade, men när jag vaknade så kände jag mig överkörd av en mjölkbil och nertrampad av en flock skenande elefanter så jag låg och hoppades på att far skulle ha glömt alltihop och det verkade lovande. Men halv tio dök han upp, bankade på dörren och jagade upp mig så vi har faktiskt fått klart nästan allt, det är bara taket nu som ska skruvas fast. Jäklar vilket bra samarbete vi hade, damn good teamwork.
Jag har varit lite rädd för att det ska bli för jobbigt för pappa eftersom han inte varit riktigt kry så jag har varit lite fundersam uti att fråga honom, bland annat därför vi är så försenade men han har själv tagit upp det och nu tror jag att han tycker det är jätteroligt att ha en uppgift och att känna sig behövd.
Han tycker allmänt att det är roligt då jag ber om hjälp med nånting, det får hela gubben att lysa upp.

Leffe var väldigt intresserad av bygget och stod brevid och snackade en hel del.
Han är så mysig med sitt hummande och brummande.

Sen kom Kajsa och körde på med en två timmars och jag fick order att göra så lite som möjligt resen av dan. Jo tack, som om det ens hade gått att göra nånting. 
Trots att det har vräkt ner regn igen och tagit bort precic all den fina snön och att I don´t feel good at all så är jag jäkligt nöjd med dagen.

Ösregn

Publicerad 2009-11-15 22:12:29 i Allmänt

Regnet bara vräker ner nu. Fy fan vad trist.

Igår var jag så slut så klockan sex sa jag god natt till hästarna och gav dom massor med mat, tog 2 fyllepiller och halv åtta sov jag.
Idag har jag varit riktigt pigg. Fyllepillrena har inte heller gjort mig speciellt snurrig den här gången och värken lättade avsevärt om än inte helt så klart.

Jag lyssnade på P3 dokumentär i dag om sjukhusmorden i slutet på 70-talet. Över 20 gamla människor som blivit mördade på ett sjukhus utan att någon fattade vad som hände innan dom kom på personen på bar gärning.
Det var helt otroligt. Tyvärr hörde jag inte exakt allt som sades men det var väldigt intressant.

Annars bråkar datorn och jag är miss Crankypants.

Rally

Publicerad 2009-11-12 00:03:29 i Allmänt

Idag har jag varit ut och brummat rally med ponnyn och Mayan på släp.
Dom började tävla med varann på hemvägen och det går nog inte att förstå hur snabb lilla tjockis ponnyn är om man inte har sett det med egna ögon. Sen blir hon väldigt uppspelt och är mycket svårare att få lugn än de föredetta travarna. Hon blir som en övertänd gallopör.
Roligt är det i alla fall att busa lite.

Sweet cakes

Publicerad 2009-11-11 00:40:47 i Allmänt

Okej, nu vet jag vad jag vill ha när jag fyller år.
Titta titta. Inte för att jag vet om jag skulle klara äta upp den. Aawwie.
http://www.flickr.com/photos/debbiedoescakesnet/550505711/in/set-72157613990235167/

Eller ta en titt på alla andra fantastiska skapelser:
http://www.flickr.com/photos/debbiedoescakesnet/


Vilket påminde mig om en annan tårta jag sett som jag INTE vill ha. Nasty.  Mahaha.


And. I is doing a little happy dance whit a big smile on mah face.Bräda

Publicerad 2009-11-09 22:49:20 i Allmänt

Kajsatiden idag blev inställd så då tog jag den fina dagen i akt att börja pyssla med hästarnas vindskydd tillsammans med pappa. Det är egentligen nånting vi skulle gjort för länge sen men det har varit älgjakt och jobb och dåligtväder ivägen. Men idag satte vi igång, och jag min dumme fåne hade tänkt mig att det gör vi på 2 timmar så är det klart. Det tog 3 bara att lista hur det var det skulle sitta ihop. Som ett väldigt stort pussel.
Sen fattades det en massa delar också, alla bärande bräder. Så det är långt ifrån klart.

Leffe såg helt fin ut när han sprang i hagen idag. Kanske inbillar jag mig, jag har en tendens att vara lite över orolig, eller så kanske det var något tillfälligt. Håll tummar och tår.

Ebbas favorit "leksak", efter diverse pinnar, är frusen hästlort, med dom kan man ha skitkul (mahahaha)

Och läkaren förresten, gjorde inte ett jävla skit.

Snöbus

Publicerad 2009-11-08 21:22:55 i Allmänt

Äntligen har det kommit snö. Ebba är tokbusig och roar matte med sina ryck fnatt. Hysteriskt roligt.
Igår blev det en lång hundpromenad och en liten ridtur i snön. Väldigt härligt.
Och dagen avslutades med att jag lagade fisk till middag, sik tror jag det var, duktiga jag.
Tråkigare var att Leffe inte kändes helt fräch, det märktes inget när vi var i skogen men då vi kom ut på asfalterad väg så var han inte ren vä fram, jag vet ju varför (Kan vara och antagligen är det, den leriga eländiga hagen och överlag sopiga underlag som sliter på hans trasiga ben) men det gör ont i magen.
Idag tog jag en promenad med honom och han var jätte glad och rask så länge vi gick på mjukt underlag men ute på asfalten blev han mer dämpad.

Idag har jag förutom promenerat med Leffe och vovvar varit till mina föräldrar och grattat pappa på farsdag och ätit gudomligt god mat.

Så har även denna helg rusat iväg utan att jag egentligen gjort nånting.
Imorgon är jag också ledig, då ska jag till min läkare och se om han kan fixa till mig lite ;) sen blir det Kajsa tajm.

Det är inte helt lätt att fota en snövild basset.


För övrigt så retar jag mig på tre:s reklam med två killar som får bensinstopp och använder sin finurliga mobil med gps för att promenera till först bensin (okej det kan jag köpa) men sen promenerar dom till däck tjosan också. Hade dom tänkt bära däcken tillbaka då eller? Jag menar, vad säjs om att använda den finurliga telefonen?

Vackra

Publicerad 2009-11-06 23:13:51 i Allmänt

Så stiliga killarna var på röda mattan igår. Wow wow wow.Det är föresten en ganska rolig upplevelse att sitta och vänta på en HQ bild på Bill med min tröga upkoppling. Innan den har laddat upp och innan den har anpassat sig till skärmen. Allt i extrem närbild.
Först kommer det hår, hår, hår, hår, lite mer hår, hår och så PANG kommer dom där ögonen som får mig att trilla av stolen, sen hinner jag precis bara titta upp över kanten igen så kommer läpparna och lämnar mig till en våt fläck på golvet.
Ha ha.Dead.

Slask

Publicerad 2009-11-06 22:02:17 i Allmänt

Eftersom att jag missade den fina snöiga kvällen igår så fick jag ju ta mig ut i slask och isig snö den här kvällen istället. Det låg kvar lite snö som ändå lyste upp vägen ganska bra och underlaget var mjukt så det gick bara fint. Skönt för både hästarna och mig att komma oss ut, det har blivit lite dåligt med hästeri den senaste tiden.

På Idol ikväll så skulle dom sjunga världens bästa låt.
Men det är ju omöjligt, hur kan man ens välja en låt som världens bästa?
Knepiga val hade dom då gjort. Jag menar... inte en enda hade ju valt Tokio Hotel. Pffft. Ha ha ;)
Nej men jag anser det vara ett omöjligt uppdrag att välja världens bästa låt. Finns ju sååå mycket.
Och och, jag brukar ju gilla killar med kajal. Mums, men inte alla passar inte i det såklart och det gjorde absolut inte Idol Calle. Nope.

Sweet dreams are made of this

Publicerad 2009-11-05 23:32:13 i Allmänt

Somnade efter jobbet och drömde mysiga mysiga drömmar. Ville inte vakna och efteråt var det så där att man undrade om det varit på riktigt.

Trodde jag skulle få något gjort efter jobbet men kroppen tyckte annat.

EMA: Beonce är så vacker, Katy Perry är lite enerverande, Foo Fighters bra, U2 super och så käraste som vann BEST BAND (såklart) och uppträdande som avslutades i fire. -07 vatten och -09 eld. Amazing.

Stråla mår mycket bättre och det har kommit snö. Underbart.

Sweet dreams are made of this...

Japp

Publicerad 2009-11-04 23:50:14 i Allmänt

"Postat av: Ida
Hellre lite småfull än å ha ont... tummen upp"

He he, sant bb. Så jag tror jag satsar på ett piller ikväll också.
Fast jag tycker det är svinäckligt att vara groggy och mosig så är det väldigt facinerande att värken lättar.
Is amazing.


Försöker låta bli att oroa mig för min Stråla..

Imorgon kväll är det EMA från Berlin och TH uppträder med underbara World Behind My Wall.

Fylle piller

Publicerad 2009-11-04 21:02:16 i Allmänt

Det gick bra att jobba fast jag fick så förbannat ont så på kvällen efter att ha ålat och vridit utan att kunna göra nånting som inte gjorde ont så gav jag mig på att prova de där pillret igen.
Men den här gången gick det bättre. Förra gången kändes det som dagen efter en fruktansvärt blöt natt, nu känns det mest bara som att vara lite på fyllan. Snurrig och vinglig. Men det bästa av allt, det gör mycket mindre ont.
Helt otroligt.
Det är ju så jäkla roligt att jobba.

Halt häst

Publicerad 2009-11-02 21:20:28 i Allmänt

I helgen har jag sett tre bra filmer. The Proposal- Rolig mysig film, betydligt bättre än många i samma genre.
Monsters vs Aliens, ja fniss och så Flickan som lekte med elden, den var väl helt okej, den första var mycket bättre, lite seg första timman men ganska spännande andra timman och jag hade svårt att hålla mig vaken men det var inte filmens fel.
Ska jobba imorgon då, jag är lite orolig faktiskt. Idag har jag t.ex varit på rehab + kört till siknäs ToR och jag är helt slut i både kropp och knopp. Suck.

Ida ringde tidigare idag och sa att Stråla var halt. Orolig för min tös så kändes det bäst att åka upp och se med egna ögon. Det var inte så farligt och vi hittar inga sår, svullnader eller värme mm wse så vi avvaktar tills i morgon.
Får lätt ont i magen då djuren inte mår bra.
Nu ska jag gå och ge hemmahästarna kvällsmat och sen sova.
Det skulle vara intressant att se hur mycket jag skulle sova om jag inte var tvungen att gå upp med jämna mellanrum.
Hur det ens är möjligt att vara så här trött. Det är inte klokt, inte alls, inte bra, jag vill inte hamna i samma som förra vintern. No no no.

Blogg beroende

Publicerad 2009-11-01 00:43:58 i Allmänt

Nu har jag lagt till ännu en blogg i min samling. Jag är lite sen eftersom det är en stor och populär blogg men jag har bara aldrig tittat in där förut.
http://fokis.se/
Men äntligen har jag hittat nån som bloggar om prylar som intresserar mig. Som får mig att säja oh ah, men gud så söta.
Det är ett måste att titta in. Fin söt blogg.

Jag älskar bloggar och har ett antal på ca 15 st som jag kikar in på varje dag och några jag kollar då och då. Både små och stora bloggare. Vissa engagerar mer än andra förstås. Och något som gör mig upprörd är när "mina" bloggare inte uppdaterar

Jag mår fortfarande illa som fan och tänker absolut inte ta de där tabletterna igen. Det är ju som typiskt, inte första gången jag råkat ut för äckliga biverkningar.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela