stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Oj oj

Publicerad 2018-06-25 22:09:08 i Allmänt

Nu blev det jobbigt, jag blev väldigt förtjust i den här hästen  så himla trevlig.
Och bara det faktum att den ställde sig på bakbenen typ 10 gånger medam jag red och jag inte var rädd en sekund.
Alltså 💖
 
Ska bli väldigt intressant att träffa häst nr ett imorgon igen och sen se hur ägarna på båda respektive hästar tänker.
Gah 

Semester i sikte

Publicerad 2018-06-23 21:54:57 i Allmänt

Hade en väldigt rafflande midsommarafton. Först barnridning med Skorpan i hamnen i regn och blåst.
Sen slappande med katt på magen och em cykeltur med Strålan
Just nu är jag superpepp över min semester, nåväl så pass superpepp som jag kan bli med tankar om att allt ändå kommer att gå åt skogen.
Men om det blir som planerat och som jag verkligen verkligen verkligen hoppas att det kommer bli så åker jag till Skellefteå på måndag och tittar på en häst.
På tisdag ska jag fara till ena hästen som jag redan träffat och rida utan att matte är med. 
På onsdag morgon packar jag in Stråla i transporten och åker till Kalix och tittar på WE tävling för att sedan vara med på en träning.
Sen på kvällen kommer Therese och Smash till oss och det ser jag fram emot så mycket att jag knappt vågar tänka på det. Det är liksom inte sant förrän dom är på plats.
På torsdag blir det we träning i Kalix igen och sen  vet inte exakt hur länge dom stannar men iallafall flera dagar tillsammans med Therese och Smash 
Och jag som vill planera och veta har gått bananas i huvudet om allt jag vill hinna göra.
Voffsan som fortfarande äter dåligt. 

Mer tänder

Publicerad 2018-06-22 01:34:25 i Allmänt

Igår var det Ebbas tur att vara till tandläkaren. Ja har ju tyvärr dragit på det för länge bara för att jag tycker att det är så himla läskigt att låta söva en så gammal hund men hon har ju haft problem med tänderna hela livet och det var förstås väldigt väldigt dumt av mig att tänka så. Hon började äta så dåligt för nån vecka sen och när hon en dag började blöda ur munnen så var det ju bara packa sig iväg till veterinären.
Veterinären sa att hon är så pass pigg och i bra form så att en sövning inte skulle vara något problem och eftersom att hon hade ont i munnen så var det ju inget att fundera på.
 
12 tänder fick dom dra. Hugaligen. Men nu är det gjort och Nu hoppas jag att hon ska börja äta bättre igen utan att bli matad med gaffel.
Det blev en lång dag för mig som jobbat natt och sen inte ville åka från Töre ifall det skulle hända något så jag hängde runt i Töre mellan 9-16, gick och kollade på att ammalt museum, satt på en sten vidd vattnet, åt lunch, körde runt lite samt sov en stund i bilen
 
 
Kl 16 fick jag veta att hon iaf var vaken och mådde bra men fortfarande blödde väldigt mycket så dom ville behålla henne. Åkte hem, halv åtta ringde dom och ville egentligen behålla henne över natten men jag fick med henne hem.Faktiskt ganska onödigt att lämne henne då jag kan passa henne själv och hon mår mycket bättre hemma.
Dessutom så slutade hon blöda ganska direkt när vi kom hem också. Det första hon gjorde var att sno kattmat, på något vingliga ben men än dock.
Hjärtat. 
Idag kanske hon är något tröttare än vanligt men verkar ha hämtat sig väl. Äter inte fantastiskt bra än men jag har kokat kyckling, ris och köttfärs och hoppas på att aptiten ska kicka igång när munnen läker.
 
Fin fin ridtur idag
5 timmar hos hästarna. 

Tarot

Publicerad 2018-06-20 06:09:13 i Allmänt

Jag tror inte egentligen men när det är precis som om det är rakt till mig så är det svårt att tvivla.
Problemet är väl att jag inte vet vad jag ska göra med det sen. Mer än att se att någonting tydligen vet allt om mig. 
Kanske borde överlåta kortfipplandet till någon som kan. Eller eventuellt lära mig på riktigt, hur man nu gör det. Eller fatta vad jag ska göra med det sen mer än tycka att det är läskigt att det alltid stämmer så förbannat spot on 
 
"Man känner sig övergiven och kanske utesluten, till den graden att, om man behöver hjälp, inte kan be någon om något. En personlighet som har lärt sig att klara sig själv även under de svåraste tiderna. En personlighet som saknar mycket men ber aldrig om hjälp."
 
Du upplever förvirring, hämndbegär, rädsla, förtryck, ofrihet, manipulation och känner dig utnyttjad. Du låter din passion styra ditt omdöme. Du känner dig begränsad och känner dig styrd av egna eller andras begär. Du möter olika frestelser. Du blir någons syndabock eller upplever dig själv som martyr. Du dras till människor eller vanor som inte är bra för dig."
 
Det är som om tiden står still och ingenting nytt händer. Visst vill man göra framsteg och kanske hitta en lösning, en ljusning. Men det tar nog ett tag till innan man gör det. En personlighet som går genom en tid av förändring som däremot är långdragen. En person som inte vet vad han eller hon skall ta sig till."
 
 
Detta kan jag ju iofs bara hoppas på
 
På kortet finns en regnbåge avbildad och det betyder att processen du gått igenom närmar sig slutet. Du inser att alla svårigheter du gått igenom har hjälpt dig att bli hel. "
 

Bra dag

Publicerad 2018-06-18 00:57:00 i Allmänt

Började med att vakna efter en supertung natt med  extrem huvudvärk och illamående. Så nära på att ställa in dagens aktiviteter för att jag mådde så dåligt men tryckte i mig massor med piller och packade mig iväg. Sen blev jag också pga att hjärnan inte fungerar, men det löste sig gott.
Huvudvärken och illamåendet gav sig något, solen gassande och Strålan var helt underbar.  Fina duktiga fantastiska häst.
Superpärlan.
När hon gjorde en helt magisk galoppfattning blev jag så glad att jag tappade koncepterna helt. 
Ha ha  jag kan verkligen inte hålla mig. Det är tur att man är bland vänner och med folk som delar ens glädje och inte tittar snett.
Nej det var så himla roligt,  Anke lyckas verkligen ta oss framåt varje gång och hon tycker även att Stråla blir finare för varje gång hon ser henne och det är ju jättekul.
 
Sen jättegod mat och trevligt prat. 
En dag som jag behövde så galet mycket.
 
När jag kom hem sent på kvällen så blev det även en tur med cykeln i kvällssolen med Leffe och Skorpan 
 

Fredag

Publicerad 2018-06-16 00:10:12 i Allmänt

Den här veckan blev inte heller som tänkt angående hästträning och annat som jag hade tänkt. Men idag blev det iallafall en väldigt trevlig ridtur med Strålan och dom andra två är också motionerade.
Väldigt fin tjej. 
På söndag ska vi iväg och träna för Anke, dom pass jag  har ridit på ridbanan sen i höstas går nog nästan att räkna på en hand. Känns som att det kommer att gå pissdåligt  Och jag är EXTREMT otränad (men har iallafall kunnat börja andas igen och därmed röra mig lite mer.
Men men  det är bara packa sig iväg och göra det vi kan.
Ramlat en massa träd i hagen också. Suck....
 
 

Aha

Publicerad 2018-06-14 01:42:00 i Allmänt

Har ju haft problem med "myrkrypningar" RLS i flera år, det är vidrigt faktiskt.
Men jag har ätit medicin mot det och hållit det gott i schack men på senaste så har det eskalerat och även  muskelkramperna som jag också haft i flera år men egentligen inte gett någon uppmärksamhet. På min medicin står det 1-3 tabletter per dag men nu måste jag ofta  ta fyra för att det göra någon verkan. RLS beror på låga dopaminnivåer och det har jag inte alls tänkt på förut
Japp japp, det makar a whole lotta sense det
 
 Sen har jag förstås ingen aning om vad det har för betydelse egentligen eller vilket som är hönan och vilket som är ägget. Just nu har jag ju sjukt många anledningar till depression och ångest men det verkar ju iallafall hänga ihop på något vis 
Och när jag tänker på det så började RLS första gången jag var sjukskriven och behandlades för depression och jag trodde att det berodde på medicinbiverkning men egentligen berodde det förstås på serotoninet. 
Alltså på riktigt, är det inte helt jävla uppåt väggarna galet att man ska behöva googla sig till det 10 år senare ?!?
Allmänläkare är ta mig fan helt värdelösa.
 
Och även att RLS och fibromyalgi verkar ha ett samband. Ja se där ja. 
Så. Ett inlägg som inte var intressant för någon. 

Nr 1

Publicerad 2018-06-13 01:06:32 i Allmänt

Var och hälsade på häst nr 1 idag, supertrevlig häst. 
Provade rida lite lätt och der kändes jättebra. Då får vk se vad som händer men det vore fint om den hästen skulle komma till oss.
Ska titta  på några till också om jag orkar ta mig för. Det är liksom lite stopp i maskinen.
 
Och imorgon ska Ebba till veterinären så det beror på vad som händer där också.
 

Fittrubrik

Publicerad 2018-06-09 01:49:33 i Allmänt

Igår var jag nästan helt ångestfri på hela dagen men man ska inte ropa hej för idag slog den till med förnyad kraft. Av paniknivå och nära på lämna jobbet mitt i allt. Men stannade kvar och rörde till saker med min röriga hjärna och gjorde även bort mig ganska rejält.
Oh well. 
Så mitt i det så la jag ut en annons om häst på foder sökes, MÅSTE få in hjärnan på något annat.
En häst är den ultimata ångesthanteringen.
Så, la uu en annons och fick genast flera intressanta svar. Jag blir så himla rörd när folk som vet vem jag är vill lämna sina hästar till mig.
Fick så himla fina ord från ett håll. Och fick även höra saker  som tränaren Monika hade sagt om mig efter en kurs som fick mig att gråta lite så fint.
Inte sant, men fint. Fantastiskt fint. 
Så nu har jag ett gäng hästar som jag ska titta på till veckan, spännande. Två som är väldigt intressant och speciellt en som hade varit ett perfekt upplägg om det funkar.
Jag kanske är jävligt korkad men hoppet ÄR väl det sista som lämnar människan. 
Jag hoppas på idiotiska saker och jag hoppas på detta.
 
Stråla har varit jättefin på tur både igår och idag. Det blev en konstig vecka detta men hon är iallafall motionerad.
 
Leffen motionerar sig själv
 
Jag käka mandelpotatis och aioli till kvällsfika.
Live fat, die yum!
 
Jag är så sjukt lynnig också. Hinner liksom med tio moods på 5 minuter  Förutom ångest, den är där nästan jämt och sliddrar omkring, kryper, gnager, ålar runt som slemmiga daggmaskar, river och klöser. 

Blah och bläh

Publicerad 2018-06-06 04:22:00 i Allmänt

Absolut sist på bollen med snapchat och ingen aning om hur man hittar folk. 
Hursom så tog jag den här bilden imorse 
och skrattade i ungefär en kvart. 
 
Stråla och Skorpan var på rymmen på morgonen och har tryckt gräs så dom var sprickfärdiga. Då kunde man hålla sig för skratt. 
Hela hagen var riven men Leffe han stod kvar och var olycklig för att han inte fick följa. Fjant. 
 
Å jag är så trött! Sinnessjukt jobbig natt. 
Och andningen är sämre, tycker att det är som en odör av var när jag andas och så har det börjat väsa och så gör det ont.
 
Var till läkaren förra måndagen och eftersom jag haft så himla ont runt hjärtat också så tog dom även ett ekg och jag förstår väl att det säkert är ångesten men det vore ju kanske dumt att ignorera ont i hjärtat speciellt som det gör mer ont när jag anstränger mig men känns hela tiden och även i vänster arm. 
Och egentligen så skulle jag vilja gå dit och säga hej jag har sån jävla ångest, ge mig stark stark medicin så jag slipper känna något mer men å andra sidan sidan så är jag rädd för att dom då ska avfärda allt annat helt och hållet. 
Och egentligen skulle jag behöva vara sjukskriven för jag orkar egentligen inte alls men jag måste för jag har inte råd att vara sjukskriven. Men jag orkar inte. 
Nätterna orkar jag fysiskt men inte psykiskt och dagarna orkar jag psykiskt men inte fysiskt... 
 
Men hur som så sa läkaren då att om andningen inte var bra på fyra veckor till så skulle dom fortsätta utredning, så typ två veckor till. Eller två och en halv. 
Prover ser okej ut, lite hög sänka men bättre än förra gången iallafall. 
Bläh

Coolt

Publicerad 2018-06-05 01:16:09 i Allmänt

På lördag fick Stråla hoppa, utan någon på ryggen fick hon hoppa studs och sen ett hinder på ca 60 cm, typ ett stigsprång googlade jag mig till att jag gjorde.
Hon fick jobba ganska ordentligt, hålla tempo hoppa ordentligt, inget larv, och hon var jätteduktig. 
Stråla har nästan alltid vätskeansamlingar på kroppen, hon är ödemig, bullig, bubblig och så har hon sin ländrygg som också alltid är bullig pga skadan, mer eller mindre. Det intressanta är att efter hoppningen så har hon varit jättefin i kroppen. Knappt nå bubblig alls. 
Min enda slutsats är att hon verkligen fick igång HELA kroppen iom hoppa, det är ju rörelse och cirkulation som alla veterinärer och behandlare rekommenderar. Inte bara lunka utan rejält men säkert så fisrider jag ändå mest. (speciellt när jag haft så jobbigt att andas) 
Så nu tänkte jag att vi skulle försöka satsa på att hoppa en gång i veckan och se om det bara var en engångs grej eller om det kan vara tricket. 
 
Jättehärligt väder under helgen
 
 
Jag har även gjort en massa rabarbersaft, så sjukt gott, och en väldigt god rabarberpaj 
Finponnyn börjar redan gå ihop lite. Antar att lite rörelse är bättre än ingenting.
 
Idag blåste sommaren bort, det blev så satans kallt så vinterjackan åkte på igen men frös gjorde jag ändå. 
 
Det är mer tungt att leva än vad det är trevligt men man kan ju le lite och låtsas en stund. 
Hittade en hästsko som verkar vara väldigt väldigt gammal. Jag tänker låtsas att jag tror att den ska ge mig tur. 
Men egentligen så tror jag att jag inte är värd mer än detta. Uppenbarligen så är jag inte det 

Födelsedagstjejen

Publicerad 2018-06-02 02:28:00 i Allmänt

12 år alltså, mattes lilltös.
 
Vi var på långtur i magiskt väder. 
 
 Det är svårt för ångesten att hålla greppet i såna här stunder. 
Men ibland är det som att jag knappt märker att det är sommar och fint när det är så tungt på insidan. Vakuum eller totalt kaos. 
 
Vaknade med båda mina katter i famnen, dom som har avskytt varandra i 7 år låg och myste och spann ikapp. Det var lite stel stämning emellanåt men Lilleman tom slickade Aska på tassen. Det var då hon riktigt slappnade av. 
Det var ingen jättestor överraskning då dom faktiskt har umgåtts relativt vettigt i några veckor nu men det var ändå en sån himla fin stund. 
Sen var jag tyvärr tvungen att bryta upp för jag skulle iväg på djupvågsbehandling. 
Det var intressant må jag säga. 
Det gjorde ont, rysligt ont på vissa ställen och det skakade, ganska rejält ibland, men jag blev bara tröttare och tröttare så att jag låg och dräglade och snorade och var nära på somna hela tiden. 
Sen fick jag massage också och när jag sen skulle upp efter 1.5 timme på bänken då var jag helt borta. Det var... Tja.. Som om man fått tio öl i huvudet. Drogad.
Jag brukar bli yr och luddig efter massage men aldrig varit med om något liknande. 
Jag sluddrade och fnissade och vinglade och fick blunda med ena ögat för att kunna fokusera på att swisha. Inte bara ludd i huvudet, tjock gröt. 
Dunderpåverkad
Men så mår jag bättre i kroppen nu än efter någon annan behandling som jag provat. 
Så det blir en omgång till vid midsommar och jag måste boka in en tid till Stråla igen när jag nu kännt på det själv. 
 
 
Och. Vågar inte tro nånting, men jag kan andas för första gången på typ fem veckor. 
Det är långt ifrån bra men jag håller inte på att svimma av att gå tio meter och sitter jag still kan jag andas relativt normalt. 
Då vet jag inte om det beror på att jag inhalera like a crazy person igår pga sjukt less, eller om det kanske satt någon spänning och nöp åt andningen. 
Kanske bådeoch vad vet jag. 
Bara jag kan andas så är jag nöjd. 
 

Powerpony

Publicerad 2018-06-01 00:37:00 i Allmänt

Ja hon är sprängfet, jag vet, och det är inte bra, jag vet det också, det är därför jag har börjat sätta igång henne igen. 
Men jag tycker att hon är himla häftig. 
 
Och rolig att jobba med. 
 
Skorpan har fyllt 20 år och har varit min i 17 år. Det är också ganska häftigt.
 
Hästen jag tänkte titta på åkte nån annan stans och jag borde verkligen inte och jag har varken råd eller ork, speciellt inte nu, men jag vill ha en till häst. Och jag känner mig själv och kommer inte välja det kloka valet. Speciellt inte nu när jag behöver dränka ångesten. 
Så om jag känner nån som känner nån som har en häst till övers. Foder eller billig, så hojta till. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela