stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Tålamod schmolamod

Publicerad 2015-03-31 23:24:59 i Allmänt

En annan blogg som jag gillar är Linn Strelin. Hon är en mycket klok ung tjej och hon uyttrycker sig på ett väldigt fint sätt.
http://ztreliin.se/
 
Jag vill ha hem den där hästen nu. Det har gått två dagar och jag är redan vansinnigt frustrerad över att tar så lång tid och har redan hunnit tänka flera gånger "men varför hör dom inte av sig". Jo för att det gått två dagar.
Tålamod är en dygd. Äh, jag vill ha mina önskningar uppfyllda nu nu nu.
 
För övrigt
 
 
 
Yogat idag, äntligen! Men oh my holy pony vad jobbigt det var, som att börja om helt från början igen, stel och jävlig och blev yr av att bara andas. Nej men om vi skulle ta och låta bli att bli sjuk nu, typ i några år framöver.
 
Strålan har vilat, vi har bara pussat mule, renbäddat i ligghallen och rullat oss det nya spånet.

Nöjd

Publicerad 2015-03-30 21:53:00 i Allmänt

Slask. Mycket bättre än det som varit iaf. Otroligt oinspirerad och tog en körtur, 40 minuter skritt blev det, mycket lugn och duktig tös, Skorpan strutta på bakom, eller försökte köra om.
 
Har fått mer tid på jobbet, så nu har jag schemalagd tid så att jag inte behöver känna mig stressad och orolig för att lönen ska bli tillräcklig varje månad. Nu kan jag känna att jag inte behöver jobba extra varenda gång dom ber om det även om jag säkert kommer jobba en del extra då det finns möjlighet.
Åh så bra det känns. 
Även fast det även innebär 30 minuter tidigare morgnar, snark, och en timmes senare kvällar, snark. 
Mycket nöjd. 
 
Anmält mig till Pay and WE den 6:e så får vi väl se om det brakar åt fanders. Hoppa måste vi visst också göra och jag har aldrig nånsin hoppat med Stråla. Men lycka till. Jisses.
 
 
 
 
Åh som jag har önskat mig ett Rambo Micklem träns till Stråla men det finns inte en suck att jag skulle råd med ett, så nu är jag med i tävling där man kan vinna ett.
Klicka på länken och kom till tävlingen
http://nouw.com/Josefinstromberg/tavling-rambo-micklem-multibridle-18347966

Det blev inget

Publicerad 2015-03-29 22:16:34 i Allmänt

Det blev ingen provridning då underlaget sög. Samma som för Stråla igår, snön bara glider ovanpå isen och broddarna når inte ner och ta fäste. Men det var två väldigt trevliga hästar. Mycket fina i hantering och vädigt lugna och fina. Jag har speciellt fastnat för den ena, det gjorde jag redan på beskrivning. Egentligen så hade den andra trevligare (roligare) personlighet och var en riktig gosehäst medans den första verkar vara mer min typ av häst. Fast jag tror att jag skulle ha väldigt roligt med vilken som faktiskt.
Ja vi får väl se, jag hade egentligen kunnat ta med mig vilken som av dom hem på en gång om det bara berott på mig  men om det blir nått så måste jag visst vänta i MINST 3 veckor. Gah! 
Ska iaf tillbaka och provrida ändå när underlaget tillåter.
Mina bekymer om vikten verkade gå ägaren helt förbi och regerade inte när jag förökte uttrycka min oro att jag ska vara för stor, eller reagerade med att svara "nej men hästen känns inte alls liten att sitta på." Nehej. Okej, det var inte det som var min oro men okej. Det var iaf ingen spetiräka utan det fanns lite massa så det kanske kan funka.
 
När jag kom hem packade jag in Stråla i transporten och åkte till ridhuset. Där hade dom precis avslutat en hoppträning så det var mycket hästar i farten vilket Stråla tyckte var så otroligt spännande och var tvungen att sprätta runt en hel del. 
Cirkuskonster kallas det visst. Alternativt skolor ovan mark.
Suck. Hela registret skulle visas upp och jag är glad att jag känner min häst så pass väl att jag bara tänkt longera så där första gången i ridhus på mycket länge. 
Inte för att jag hade orkat nått annat heller. (Blev väl ändå rätt välmotionerad jag med eftersom att jag inte longerar genom att stå still på ett ställe medans kusen springer runt runt bara.)
Sen blev hon som vanligt snabbt trött. 9 år men så mycket unghäst fortfarande. Gasen i botten i 10 minuter sen är hon så trött så hon nästan måste släpa sig fram.
Nåväl. Avrastad kuse iaf och när hon vä lugnat sig skötte hon sig fint och fick äåven galoppera för första gången på mycket mycket länge. Vilken skitvinter det varit... Verkligen nyttigt att få röra sig på bra underlag och verkligen kunna röra igenom hela kroppen. 
Tror vi åker på onsdag igen. 
 
Nu är jag helt färdig. Ska bara se finalen i farmen och sova

Av stor vikt

Publicerad 2015-03-29 00:12:28 i Allmänt

Hjälp vad jag är nervös för morgondagen. Lena påminde mig om att ta med hjälm. Jaha, ska man provrida också var min reaktion 
Vadå, kan jag inte bara titta på hästen, tycka att den är söt och ta hem den? Det har ju funkat förut. 
 
Mest nervös är jag för att hästarnas ägare ska bli chockade över hur stor jag är. Trots att ordet "viktbärande" användes. Det är inte så stora hästar det handlar om. Mest rädd är jag för att ägarna inte kommer våga säga nått och grina inombords när jag sätter mig på hens pärla. 
Jag tänker iaf säja att dom får lov att säja om dom tycker jag är för stor och att jag är på väg ner i vikt och att minst 10 kilo till ska bort.
 
Detta med vikt och hur mycket hästar kan bära är något som alltid dryftas. Nu senast iom att en storbloggare har kastat ur sig grodor om storlek 44 och choklad. Samma bloggare jag tidigare nämnt att jag vägrar stödja för dennes otroligt elaka överstitteri. 
Samma dag läste jag även på ett hästforum om en som var orolig att sälja sin 160 häst till en som vägde 80 kilo. Men snälla. Jag blir så matt. Kan inte en 160 häst bära en ryttare på 80 kilo så ska man nog ta och fundera om det är något fel på hästen.
Man har läst om att INGEN med storlek 46 borde få rida.
Man läser om folk som tycker att 60 kilo är viktbärande.
Folk som beklagar sig på forum om hur feta dom är och att ingen vill att dom ska rida deras häst för att dom är för tung och sen visar bild på en ytterst normalviktigt människa. 
Osv osv osv. Visst, att rida är ingen rättighet och för tung bör kanske avstå, tung bör välja rätt häst men synen på vad som är för tungt eller tungt är så otroligt snedvriden. 
 
Ständigt dilema det där
 
172cm tjockis på 157 cm varmblodstravare.
 
Sen är ju detta med storlekar ett kapitel för sig. Jag har 3 par ridbyxor, olika märken men alla av storlek 42. Ett par är på tok för stora. Ett par är perfekta och ett par får jag inte ens halvvägs upp på låren...
 
 
Ja jag lär inte kunna sova inatt heller. Inte hjälpt av att jag drack kaffe kl 23 heller. Stupid.
 
 

Heaven and hell

Publicerad 2015-03-28 19:34:45 i Allmänt

Hästen var himmel och underlaget var helvete. Jag trodde verkligen att det skulle ha blivit bra underlag av blötsnön som kom men det la sig ju bara på isen och bildade ett veritabelt helvete. Usch. Vilka ramsor jag svor. Alt var så upplagt för en underbar tur, sol, pigg och glad häst lycklig matte som äntligen orkar rida och så var det Bambiläge nästan överallt.
Men Stråla var så fin, det lilla jag hann känna på så i det stora hela så var det fint ändå. Bästa hästen. Imorgon blir det ridhus för transporten gick igenom besiktningen idag. Whoop! Ridhus varenda dag tills det är barmark känns det som.
 
Trött, ont i lungorna efter en bit trav och helt färdig efter lite humpande av spånbalar, 30 minuter ridning och en promenad i skogen med Skorpan och Ebba. Pust och puh
 
Måste bara dela med mig av en bild jag fann
Bassar alltså <3

Hästgalen

Publicerad 2015-03-27 19:04:46 i Allmänt

Nu börjar det trilla in lite svar så på söndag ska jag iväg och kolla på några pållar. Jag är så pepp och pirrig så jag vet inte vart jag ska vägen. Den ena låter så otroligt lovande och spännande och precis vad jag söker i en tillfällig foderhäst. Ett litet minus då som eventuellt kan vara avgörande men vi får se hur hur det känns när vi ses helt enkelt. 
På det så är jag så sjukt pepp att komma igång och träna med Stråla också så jag kan inte sova på nätterna. Värre än en unge på julafton. Hej hästnörd.
 
Ha ha jamen jag på pricken ju
 
Fast inuti är det så här
Till direkt följd av detta så försov jag mig rejält i morse, efter bara två timmars sömn så nu måste jag nog tupplura lite innan jag far och myser mule med mina pälsklingar.

Otillfredställd

Publicerad 2015-03-25 23:35:33 i Allmänt

Åh! Nu när jag har fått för mig att jag vill ha den där foderhästen så vill jag ha den igår. Jag har verkligen inget tålamod alls med sånt jag vill ha.  
Instant gratification. 
 
Är dessutom galet galet ridsugen det har blivit lite av den varan nu minsan. På lördag ska iaf transporten besiktas sen jäklar du Strålan då blir det hårdträning, nu är det slut så slappandet 
 

Sökes

Publicerad 2015-03-25 00:14:02 i Allmänt

NU vill jag ha en häst. 
Jag tänker mig att det jag är ute efter att köpa det kommer jag inte ha råd med på ett tag så jag tänker mig att ta en häst på foder i några månader och då har jag inte så stora krav på ålder ras osv, en trevlig häst bara.
Så om nån känner till nån häst som skulle vilja bo hos mig nån månad, typ 3 till 8 nånting sånt, så hojta till. 
 
Sen vore det förstås ännu trevligare om det jag tänker mig köpa hade funnits tillgänglig för foder för senare köp. =)

Fortsatt gnäll och ynk

Publicerad 2015-03-23 20:49:29 i Allmänt

Drömde i natt att Leffe vann ett travlopp, i dagsläget, att jag träffade Curt Cobain och att Stråla stod still i en hästtransport en hel natt. Det måste vara den mest overkliga dröm nånsin. 
Stråla hade visseligen tagit sig lös så lite verklighetsanknytning hade den allt. 
Jag skulle visst iväg med henne på morgonon så jag lastade redan dagen innan. Smart 
 
Annars är jag visst en sån som jag stör mig på, en sån som inte kan hålla sig hemma när man är sjuk. Satan så tungt det var i helgen. Jag är verkligen INTE frisk. Men jobba skulle jag, missa 24 timmar på en helg nej tack. Tack vare mitt fina jobb som jag trots allt orkade. 
Idag har det varit status urvriden disktrasa och soffläge.
Tog iaf en promenad med Ebba på skaren, så härligt att kunna gå på skaren. Ebban var iaf piggelin fast matten höll på att dö av den lilla promenaden.
Sen kom Lilleman och mötte upp oss och Ebban försökte få igång honom i lek
Så Lilleman flydde upp i säkerhet
Kasta sig ner på rygg och gled ner. Humor på hög nivå 
 
När vi sen skule gå in så ansåg sig Lilleman för upptagen för att följa, jag försökte tjata men det är ganska lönlöst. 2 minuter senaren när man lagt sig till rätta i soffan ser det ut så här:
Mjau. Varför får inte jag komma in? Mjau. Släpp in mig. Mjau.
 
Jag hade nån ide om att jag skulle rida idag. Ha! Jag är glad att jag orkade ta mig till hästarna (efter en tupplur) och ta ut Stråla med vagnen på en skritt tur iaf. Ner till hamnen och hem och ponnyerna hakade på. Lagom aktivitet för idag.
Vilken jäkla förkylning. Influensa kanske? Vad är skillnaden?
 
 Smaken är tillbaka efter 5 dagars total frånvaro. Hann bli rätt fundersam faktiskt. Inte på topp än den heller men jag känner iaf vad det är jag stoppr i mun och en del lukter. 
2 kilon tappade. Jag är rätt tveksam till att jag kan se det som en vinst men man kan ju försöka se till att dom stannar borta även om jag har tänkt ägna mig åt pizza och pollykaka så snart smaken är åter helt.

Så saknad

Publicerad 2015-03-21 17:29:00 i Allmänt

Ibland får jag lite kramp av sorg över Mayan. Kan vi vrida tillbaka tiden till förra våren så att jag får göra om och göra rätt så vi får ha henne här hos oss.
 
 
Åh. Mitt hjärta är sönder.

Myshäst

Publicerad 2015-03-20 19:34:00 i Allmänt

Tänk att det är en hel vecka sen jag åkte till Skellefte. Sjukt är vad det är.
Tänk även vad glad man blir i själen av en liten tur på sin lurviga häst. 
Mm, hon var precis lika pigg som hon ser ut. Tröttmössa. 
Idag gjorde hon även halter på helt långa tyglar och utan rösthjälp, endast med min kropp. Duktig tös!
Underlaget var extremt dåligt men det är ju inte heller nån nyhet. Gammal skåpmat men lika frustrerande för det. Jag vet att det är totalt lönlöst att vara arg på vädret men det är nog just det att det inte går att göra nånting åt saken som gör mig så arg. Man är så fullständligt utlämnad och maktlös. Jävla skit.
Det där suget efter en till häst blir mycket mindre, mycket mindre när jag tänker på att det snart är vinter igen och ska man då ha två hästar i ishelvetet då blir jag nog dubbelt så frustrerad och arg. Är det lönt? Det är så himla lång period som allt bara är skit.
En häst kan jag stalla upp tillfälligt på anläggning men inte två.
 
 
 
Ikväll är det den nya serien Ack Värmland, den verkade riktigt lovande på första avsnittet. Se den.
 

Uttråkad och solförmörkelse

Publicerad 2015-03-20 13:33:03 i Allmänt

Åh vilka matnojjor jag har. Jag kommer äta ihjäl mig om jag nånsin får tillbaka smaken. Gah! 
Uttråkad också. Nu när man är så där för sjuk för att orka göra nått men för pigg för att ligga och sova. Tråkigt!
Tog en promenad med Ebba i skogen och höll på att flåsa ihjäl mig. Skönt som sjuttsingen var det iaf. Jag hade även tänkt mig upp på hästen lite senare för en skritt tur iaf. 
Är så ridsugen så det kryper i kroppen..
 
Försökte kika på solförmörkelsen också, det var lite svårt oförberedd men jag lyckades se att solen bara var en liten liten skärva och det var ganska intressant att det blev så dassigt ljus ute. Men så for jag till hästarna och Ivan hade ett svetsskydd så man såg jättebra, då var det bara lite kvar av förmörkelsen men ändå rätt häftigt.
 
 
 
Det är btw hur skönt som helst att jobba åt ett företag där man ringer och säjer att man är sjuk och dom bara "ja men herregud du ska inte komma till jobbet, stanna hemma hela veckan" och jag bara "nja alltså jag hade tänkt jobba" "nej stanna hemma nu".
Till skillnad från tidigare arbetsplatser där dom försöker få en att komma och jobba trots att man har 40 graders feber och halsfuss eller typ brytit röven. Om inte annat ser dom till att ge en extremt dåligt samveta genom att ojja sig jätte jätte mycket och "hur ska det nu gå" oj oj.
Bästa företaget. Och fina arbetskamrater och fantastisk arbetsplats. Äntligen vart det min tur att få ha ett superjobb.

Nu är det nog

Publicerad 2015-03-19 18:46:00 i Allmänt

Mycket piggare idag. Halleluja! Idag har jag orkat hålla ögonen öppna, imotsats till att ligga och blunda och lyssna på tv. Har även orkat hålla mig upprätt flera timmar i sträck. Det går framåt minsan.
Ha ha, mycket smickrande bild på Stråla där. Det snygga midjebältet som gör att hon ser extra slank ut är för att en magnet ska sitta på ländryggen.
Och jo, jag har jävligt trasiga skor. Jepp, inte råd att köpa nya. Mina vardagsskor är nästan lika illa fast inte riktigt.
 
Jäkligt jobbigt att göra höpåsar och borsta men kan man sitta en stund i solen emellanåt så gick det fint.
 
Kunde inte riktigt låta bli att ta en liten körtur också. Det är ju iaf jäkligt mysigt och jag är fullt övertygad om att man inte mår bättre av att bara vara inne när man är sjuk. Ut så fort man bara orkar. Ut ut.
 
Ponnyerna hakade på såklart
Det blåste rätt rejält som synes 
Fräsiga frippor på flickorna.
Stråla var kolugn och skrittade på med långa tömmar ner till hamnen och hem igen. Fina fina häst.
Gud vad jag önskar att jag ska orka jobba i helgen. Annars missar jag 24 timmar helgtid.
 
Jag känner ett hett och intensivt hat till snor just nu. Jävligt irriterande. Men det som är mest jobbigt med att vara förkyld är att jag alltid tappar smak och lukt. Totalt. Alltid. Det har ingen betydelse om jag är täppt eller inte, så det beror inte på det. Det bara finns inte en tillstymmelse till smak och lukt. Koskit eller chokladpudding hade kunnat vara vilket som. 
Kattskit eller parfym. Känner ingenting.
Och jag hatar det. Det också.
Det är faktiskt en stor skräck att det ska försvinna helt. Det kan det ju faktiskt göra. Iofs så skulle det vara jäkligt enkelt att gå ner i vikt då och hålla sig smal. Men satan så tråkigt.
 
Trevlig dag men jag vill vara frisk NU.

Håll dig hemma när du är sjuk

Publicerad 2015-03-18 18:26:56 i Allmänt

Nä, det blev ingen ridskola idag, orkar knappt hålla mig upprätt. Nu är jag officiellt sur på folk som inte har vett att hålla sig hemma när dom är sjuka. Sjuk kan man bli lite hur som och man kan råka smitta någon ovetandes att man själv är sjuk tex men Att sitta toksjuk på ett möte och hosta rakt på folk är bara rent ohyfs och sen ska jag förlora arbetsinkomst och ridskoletid bara för att nån annan inte har vett att hålla sig hemma.
Bah!
Eller Som han som jobbade på affären i Töre som väldigt högljutt skröt för hela affären att han minsann jobbade fast han hade feber och han var minsan aldrig hemma från jobbet. Nä han smittar sina kunder istället.
Idiot!
 
Om jag är ute bland folk när jag är sjuk (ibland måste man ju på apotek eller affär eller till stallet) brukar jag iaf försöka låta bli att ens andas eller varna folk att inte komma för nära.
 
Nåväl. Nuff said bout that.
 
Det stör mig också att jag blev så däckad, jag brukar inte låta mig stoppas av förkylning men det är väl febern som gör det. Annars ska det mycket till innan jag inte grejar på som vanligt men igår var det otroligt skönt att ha lösdriftshästar. Det var nog jobbigt att åka dit och ge dom mat. Idag rider Helena.
Har faktiskt orkat ta en liten promenad med Ebba i solnedgången, det var rysligt skönt att komma ut lite men nu är det nog dags att sova lite till.
 
 

Pynklig

Publicerad 2015-03-17 19:34:20 i Allmänt

Att jag ska bli så ynklig av lite feber. Orkar ingenting, orkar inte hålla mig upprätt och orkar knappt ligga. På den nivån är det. Extremt ynklig.
Yogagänget var så snälla och bytte yogadag till tisdag för att jag skulle kunna vara med och så går jag och blir sjuk. Missar jag ridskolan imorgon så hade jag vart sur på riktigt. Om jag hade orkat. 
 
Gonatt!

Prosit

Publicerad 2015-03-16 20:51:00 i Allmänt

Det var himla skönt att åka buss, ner iaf då det var lite folk på bussen, hem var det fullt, varenda plats var full men det säjer ju sig självt faktiskt just en söndag å den tiden. Nästa gång får jag kanske åka nån annan tid. Inte för att det gör nått men det är inte lika avslappnade att måsta sitta och trängas med nån man inte känner.
 
Bra helg som sagt, som alltid. Jag brukar önska att vi bodde närmare varann men då hade det å andra sidan inte varit så här mysigt att komma iväg heller. Det blir liksom lite extra speciellt nu. Lite extra speciellt när Therese kommer hit och lite ännu mer extra speciellt att få åka bort, det blir lite miljöombyte på köpet.
På fredan så gick vi på stan och fikade bla på lördag tittade vi på lite trevlig ridning och promenerade i solen samt såg en riktigt obehaglig film som jag sen hade mardrömar av under natten och på söndag så var vi till en bekant som har 3 bassets (och 9 katter) och hälsade på
4 månder unga Unni. 
Jamen gullesnutt. Så nu har jag bokat en valp  Nåja, anmält mitt eventuella intresse en sisådär 2-3 år från nu. Puppies alltså. Sen hade hon 3 kattungar också. Gullesnutt.
 
Så var den helgen förbi och nu är jag sjuk. Bläh!
Har iaf varit och hängt hos hästarna i finvädret och kunde inte riktigt låta bli att köra Stråla en sväng. Över ett år sen sist. Ponnyerna hakade på och vi skrittade bara ca 20 minuter och det gick bra. Lite bråttom hem blev det och fröken Stråla blev lite svettig trots den lugna turen.
Ska testa göra detta kanske 1-2 gånger i veckan och se hur det funkar. Vore så trevligt att kunna köra också.
 
Fastedag idag och det går som en dans. Tack för det, sist fick jag ju ge upp men idag var det lika lätt igen. Ca 400 kalorier ätna. 

Gott

Publicerad 2015-03-15 21:48:06 i Allmänt

Haft en skitbra helg i Skellefteå. Som vanligt.
Sen är det så gott att komma hem till sina hjärta igen.
 

Nä det gick inge bra

Publicerad 2015-03-13 00:12:50 i Allmänt

Idag gick det inte bra med fastandet. jag kände det redan igårkväll faktiskt och på morgonen var jag hungrig redan när jag vaknade, vilket jag inte brukar vara när jag är inställd på att fasta, men tänkte ändå testa fast vid 16 ballade jag ur och åt en smörgås. Nu har jag också ätit smörgås efter jobbet. Hur som helst har jag nog fått i mig mindre kalorier än en vanlig dag men på tok för mycket för att kallas en fastedag. 
Nåväl, nya tag nästa vecka då. 
 
Imorgon hoppar jag på ussen och åker till Skellefteå några dagar. Det är ju faktiskt knäppt att jag inte tidigare tänkt på att åka buss, det är ju faktiskt mycket billigare och framför allt bekvämare än att sitta och köra.
Jag gillar ju egentligen att köra men det blir bara jobbigare och jobbigare. Kroppen fixar det inte riktigt så det ska bli jätteskönt att bara sätta sig på en buss och åka.
En faktor är väl förstås att Ebba brukar följa för det mesta men nu går inte det. Tråkigt nog. Jag har alltid lite ångest över att lämna henne och ju äldre hon blir desto mer ångest.
 
 

Att stirra döden i vitögat

Publicerad 2015-03-11 23:21:23 i Allmänt

Då åkte jag som vanligt till ridskolan och satte mig och tittade på lektionen före som jag brukar, det är så roligt. Och dom fick hoppa. Så satt jag där och tänkte för mig själv att åh vad roligt och fuskigt, jag vill också hoppa.
Tills jag insåg att vi också skulle hoppa! Helt så där oplanerat så jag inte hade haft en chans att fundera på det i flera veckor utan det var liksom bara gilla läget.
Den som red min häst före mig åkte av med dunder och brak för pållehoppsan hade visst bockat och snubblat i korsgalopp. 
Hm.
Samma häst som förra gången, en väldigt framåt donna som gärna springer och gärna galopperar. Inte utan att jag var rätt så nervös. Men jag fixade pigga donnan väldigt bra faktiskt. När hon började småbocka lite i första galoppen så fick jag lite skrämsel hicka tills jag insåg att jag inte skulle dö av några småbockar och att jag ändå klarade av att reglera henne och ha kontroll på det hela. 
Sen fick jag lite skrämsel hicka då jag fattade att hon taggar ganska bra både på hinder men främst efter med lite glädjerus och småskutt. Men det gick så jävla bra. Alltså så förbannat skitrolig häst att rida. Så jäkla trevlig och så mjuk och trevlig i formen och bara skitrolig att sitta på. Fina häst!
Jag har idag hoppat högre än vad jag gjort på många många år, och det var inte högt alls inte alls men högt för mig. Det var nära att jag bad om att sänka, men det gjorde jag inte. Jag styrde på jättehindren och då är det inte länge sen jag knappt våga hoppa alls.
Idag är jag faktiskt helt sjukt stolt och nöjd över mig själv. Fast benen skakade så styrde jag på hindren. Och jag kan faktiskt rida. Woho! 
Tror ridläraren hade rätt roligt åt mig när jag skrattade högt efter vi tagit oss över hinder med lite bus efteråt. 
 
Jag har stirrat döden i vitögat och haft skitroligt!! Att börja på ridskola är det bästa jag gjort på länge,

Kramar

Publicerad 2015-03-11 16:16:00 i Allmänt

Jag säger alltid att Stråla är den kramigaste hästen jag har mött, och det är hon verkligen. Jag skulle nästan kunna gå så långt som att hon är den kramigaste hästen ever. Jag vet iaf inte om nån häst som verkligen älskar att kramas och kan stå i evigheter. Hon skulle dessutom aldrig tvär knuffas. Aldrig. Det har inte hänt och det kommer inte hända. Jag skulle aldrig få en knock av henne eller ens en hård buff. inte ens en mjuk. Hon bara kramas. Men hela huvudet in i famnen och helst ska man pilla henne kring munnen och mulen också. Mysigast.
 
Bästa som finns

Men suck och snark

Publicerad 2015-03-10 22:46:27 i Allmänt

Jag började dagen med att träna lite. Det är nästan så man skulle kunna tro att jag fått en stroke eller nått annat personlighets förandrande slag.
 
Sen var det möte på jobbet där en väldigt förkyld person satt och hostade rakt på mig i en timme så nu kommer jag bli sjuk lagom till helgen. Prima.
 
Jobbade några timmar och sen. Sen åkte jag ochs kulle hämta en sadel. Var riktigt peppad då det skulle vara en Globus Loke 38, en sån som sadelmakaren rekomenderat och i rätt storlek och som jag skulle få prova och här i Luleå och allt. Men när jag väl får sadeln så är det inte en 38 utan en 36:a  fast jag uttryckligen frågat om det var en 38:a. Något besviken. La på den på Stråla iaf men den var ju förstås för trång.
 
Planen var ett pass på ridbanan idag men där var de för halt. Ett lager snö ovanpå blankis gjorde att stråla halkade med bak då hon skulle skjuta ifrån. Vi testade en stund med lite öppnor och slutor men det blev nog mest spänning i hästen och irritation i matten (helvets jävla skitväder!!) så vi avslutade där och tog en tur efter vägen istället. Det gick mycket bättre. Mycket trevligt, fin Stråla. Körde mycket övergångar, skritt, trav, halt, trav osv. 
Mycket duktig tjej.
 
 
Medans jag väntade på sadeln, det var en del strul där, så åkte jag och hälsade på Leffe. Men hjärtat då. Det var länge sen. Jag lyckas alltid skjuta upp det då det liksom är enkare att låta bli. 
Han var så go. Älskade farbror häst. 
 
 
Och nu såg jag just en på facebook som tyckte att det var en "rolig grej" att tolka genom att låta hästen dra med munnen/tömmarna. Det finns då idioter till allt...

Sol både ute och i sinne

Publicerad 2015-03-09 15:50:00 i Allmänt

Så där ja, en mycket bättre dag. Var på bättre humör och mer stabil redan på morgonen, vaknade dessutom kl 9. Av mig själv. En ledig dag. Weird men okej, steg upp då så vi har hunnit med en hel del solmys
Sen drog jag och Ebba till hästarna och myste på där. 
Blev även en mycket trevlig ridtur på Stråla. Ja idag var hon min toppen pärla igen och jobbade på riktigt fint. lyhörd och trevlig. Jag gjorde rätt okej ifrån mig också då jag äntligen återfått fokus och när jag fått det och saker funkade som jag ville och menade så fick jag lite självförtroende och lite glädje tillbaka också
För dåligt underlag för nån galopp idag men en del trav med bra fäste på isen, den är på många ställe ganska porös, tom att det har börjat tina fram lite mark men mest ser det ut som där framme, is is is.
 
Stormigt väder men idag hade vi iaf (metaforisk) medvind. Fina häst.
 
Nu ska jag med gott samvete spendera resten av dagen i soffan med The Two Towers.

Störd

Publicerad 2015-03-08 21:05:34 i Allmänt

Det är faktiskt otroligt hur bra det går detta med 5:2. Vikten vette fasen alltså, 5 kilo först sen ingenting men det är väl så kanske, det jämnar ut sig i slutändan. Men att det går så bra att äta så lite. Idag har varit enklaste dagen hittils. Jag körde måndag, torsdag och söndag den här veckan för det blir bara torsdag nästa vecka tror jag. Ev en till dag men jag vet inte vilken i så fall.
Det slog mig dock häromdan att det kanske är rätt korkat att fasta när man har en bakgrund av ätströrningar. Jag känner liksom igen det här med att vara så nöjd över att inte äta nånting och har nästan svårt för att äta de 500 kalorier som ska ätas.
Mm. Vi får väl se. Kanske därför det går så lätt. Gammal ätstörningshjärna kopplar in. 
 
 
Annars. Blä

Mörkt

Publicerad 2015-03-07 23:18:56 i Allmänt

Det är tungt nu. Riktigt tungt. 
Det är tur det finns tv/dator. Jag har på några dagar hunnit se Mulan, några avsnitt av Vänner, The Little Couple, The Strain, TBBT och The Fellowship of the Ring. Har även sett en del Farmen, Biggest Loser, Hela england bakar, Sveriges Mästerkock, Ninja Warior och säkert nått mer skräp också. 
Vilket fantastiskt liv. Men det är bara så skönt att förvinna bort i andra världar en stund.
Jag har länge längtat efter att se om LOTR trilogin, nu blev det av att jag började. Det absolut bästa som gjorts nånsin är i kategogri film LOTR och i kategori serier Vänner. Att se Vänner är som att komma hem. Jag älskar verkligen den serien. Trots att jag kan i princip alla repliker så är det lika bra varenda gång jag ser det.
 
 

Man måste tänka på blodtrycket i min ålder

Publicerad 2015-03-07 19:54:00 i Allmänt

Därför har jag bestämt mig för att sluta läsa vissa bloggar. Kanske framför allt en blogg. Det är faktiskt mer än vansinnigt att bloggare tjänar enorma summor på att tex sitta och nervärdera alla som denne anser vara mindre värd på något vis. 
Jag blir faktiskt mer än lovligt irriterad på att man kan sitta på sina höga hästar (inte bokstavligen nu då) och basunera ut sina fördomar som sanningar på ett mycket otrevligt sätt och sen håna dom reagerar. Mycket fult. Ibland är det svårt att låta bli att läsa just på grund av all drama men nu är det nog, Det betendet tänker jag inte stödja något mer genom att klicka in mig på den bloggen.
 
Tur då att det finns bloggar som är bra för blodtrycket. Så som Elviras blogg. jag mår bara gott i hela själen när jag klickar in på hennes blogg. Synd bara att hon inte bloggar lika mycket nu som förut. Det behövs såna här kloka folk som vågar stå upp för hästarna. 
Hon har iaf ett gediget arkiv som man kan läsa.
http://baraelvira.se/
 
Sen gillar jag även Ingrid Skoog också. Hon är ödmjuk och har ett mycket trevligt hästtänk, hon verkligen älskar sina hästar och är ärlig om såväl med som motgångar.
http://ingridskoog.se/
 
 

Åh vad roligt

Publicerad 2015-03-04 23:54:28 i Allmänt

 
 
Men först:
 
Igår red jag Stråla och klättrade i backarna på Näset. Stråla tyckte att det var helt sjuuukt jobbigt. Skritt och trav upp och ner några gånger.
Ganska trevlig tur och det är ju ljust nästan till 18 nu. Hatteluja!
 
Idag red jag Stråla vägen förbi min högubbe. Stråla var ungefär lika pigg som om hon precis hade sprungit ett maraton. Ungefär så. Sirap var det. Troligtvis hade hon lite träningsvärk från igår då hon även var lite stel i början. Vi joggade på lite halt kravlöst och skrittade mycket men vi skulle även ta en galopp hade jag bestämt så det gjorde vi och hon började med att bocka, utan att jag blev rädd faktiskt, jag blev mest irriterad faktiskt och drev på, hon blir liksom så nöjd också när hon får sakta av så det fick hon inte göra. Hon fattade galopp och bröt av några gånger. Väldigt jobbigt för damen men hon har verkligen (som Camilla brukar säja) väldigt dålig arbetsmoral. SÅ fort nånting blir minsta lilla jobbigt så saktar hon helst av. Hon har ju alltid varit så. Alltid.
 
Funderar lite på att ge hennne lite energi tillskott i någon form då jag tycker att hon varit lite väl loj på senaste, jag vill ha kvicka reaktioner. Det är varmt och hon är rätt otränad och det är dessutom päls på G så det kanske vore på sin plats med lite extra energi. Men i vilken form?
Jag gillar ju att hon är som är men lite mer go tar jag gärna.
 
Lite frusterad på henne också då hon inte reagerar på de små hjälperna osm hon alltid lyssnat så bra på förut. Man ska inte behöva använda skänklar och händer på henne. 
Lite missnöjd med dagens pass faktiskt. Jäkligt nöjd med att jag inte gav mig i galoppen iaf och att vi fick till det utan bock.
Skithäst <3
 
Hon blev rätt svettig så hon fick gå utan täcke en stund medans jag tog en promenad med ponnyerna och Ebba så hon fick rulla sig ordentligt och svettas av sig lite och luftas. 
 
Sen var det dags för ridskola. Jag brukar ju gilla att åka dit före och titta på andra som rider men jag hann inte idag då jag pysslade med mina egna lite för länge.
 
Fick en ny häst idag och VILKEN fin häst sen. Jag är helt kär. Det är EXAKT en sån jag vill ha. Perfekt.
Åh så roligt! Jag bara satt och log hela lektionen.
Jag har tyckt att alla hästar jag ridit har varit väldigt treviga förutom den som bara ville lägga sig, men denna, det var en Linda häst.
Hon var framåt, självgående, mjuk och svarade så bra på små små hjälper.
Jätte jätteroligt att rida.
Det hade varit översvämning i ridhuset så vi fick bara en liten plätt att rida på så jag tänkte att då blir det ingen galopp men det blev det och hej bara vad hon galopperade. Jag blev jättespänd först då jag sett att hon kan vara rätt bra på att pipa och studsa lite men det är visst bara om man håller hårt i henne och det gör jag inte. Försöker iaf.
Jag fick verkligen sitta och dra mantrat "slappna av slappna av" för mig själv då det gick ganska undan (i mitt tycke iaf) på en liten liten volt. Jag vet inte när jag galopperat så där på volt sist. Jag måste ha sett skitkul ut, halvt skräckslagen och halvt överlycklig.
Det var bara roligt.
Verkligen en sån där häst som gör rätt om piloten gör rätt och det glimmade till ibland och jag kände mig som en inte helt skitkass ryttare. 
Hon hade även den trevligaste sadeln av de jag suttit i och den verkar dessutom vara ganska trevlig för hästen också. Topp!
Nu hoppas jag bara att jag får rida denna dam dom två nästföljande gånger också. Om två veckor är det visseligen uteritt vilket jag lika gärna hade kunnat hoppa över och är det så här halt så lär det bli inställt då ridskolekusarna är barfota bak. Jag hoppas på isigt väder om två veckor 
Nu mer håller jag inte på att dö av en ridlektion heller, jag blir lite svettig men inte mycket mer än så. Framsteg. 
 
Åh vad roligt!

Gråt och tandagnissel

Publicerad 2015-03-03 12:53:03 i Allmänt

Igårkväll när jag kom till hästarna ville jag bara lägga mig ner och grina över allt vatten som finner sin väg in i ligghallen. Helvetes jävla skitväder!!
Är mer än less och drömmer t.o.m om den där anläggningen med ridhus. 
Ah, vad är väl en bal på slottet...
 
Tack och lov har jag iaf bsta Ivan som håller på att bryta ryggen över att försöka få till det men ligghallen ligger verkligen på sämsta möjliga ställe. Hade det varit mitt ställe och jag hade haft råd så hade jag antingen lagt in grus och sand, ett TJOCKT lager. Eller gjutit skiten.
 
Nu får jag bara försöka skotta och bli ruinerad på spån för torrt i sängen ska dom fan i mig ha.
 
Hur som så vart jag bara på jättedåligt humör och helt matt efter skottande och fejande (det var min fastedag så det fanns inte direkt nån energi att plocka av) så den planerade promenaden blev inställd och jag pyssla bara om dom lite och kramades lite. 
 
Idag ska jag iaf rida men det får bli senare. Nu ska jag gotta mig åt nystädad boda och slappa med datorn på magen en stund och bara njuta av att vara ledig.
 

Oldies

Publicerad 2015-03-01 20:38:00 i Allmänt

För att uppväga tråkiga inlägg så hittade jag en massa gamla bilder. Här är när Bacon var på bete hos oss när Mayan var utlånad på foder. Stråla var 1 år och Bacon var 2.
Leffe han var bara fantastiskt snygg. Kolla bara. Åter igen, vilken sorg att han inte fått vara frisk i sin kropp, vilken dressyrhäst han hade varit.
 
 
Leffe var även perfekt för ungdomarna att vila sig på
Trötta barn <3
 
Gänget
 
Tänk om Bacon hade kunnat minnas denna sommar och var alika god vän med farbor Leif nu.
Snälla fina fantastiska Leif
 

En dag till

Publicerad 2015-03-01 20:06:02 i Allmänt

Det blev visst ingen lektion för Helena och Stråla pga stark blåst. Jag hade nog ridit, så mycket blåser det ju inte  Jag tror att det vart lite longering över bommar istället.
Jag har legat i soffan med Ebba och Lilleman sen jag slutade. Risig i kroppen. 
Funderar mer och mer på att försöka reda ut den igen. Jag har ju noll och inget förtroende för sjukvården och speciellt "min" vc efter alla turer. Blä. Och då får det heldre vara för min del och jag åker mest bara om jag är halvt döende. 
Men jag funderar på om man skulle försöka prova Hermelinen. Kanske. Om jag orkar. Ah.
Dom kan ändå inte göra nått så det känns ju inte lönt.
 
Bara en dag kvar nu sen ledig i två dar. Whoho!! Endast 3 dagar jobb nästa vecka varav en kväll så mycket sovorgon. Det ska bli helt freaking underbart. Och ridas ska det göras. Åh jag hoppas SÅ att bilen och transporten blir klar så jag får beikta dom och sen åka till ridhuset. Kanske det äntligen kan bli WE på fredag? Kanske kanske. 
Det känns så surt att ha betalt ridhuskort och bara nyttjat det en enda gång. Bah! 
 
Har lagt ut Mayans sadel till försljning. Det gör lite ont i hjärtat. 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela