stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Burr

Publicerad 2016-02-29 18:29:26 i

Vintern säjer adjö med dunder och brak, glöm inte mig liksom, och har bjudit på runt -20 -25. Kallt som i jävulens arsle.
Varmare på dagen tack och lov. 
Men imorgon är det mars och det är ljust både när jag åker till och när jag åker hem från jobbet så nu är helvetestiden över. Bye Bye. Aint gonna miss ya! 

Söndag

Publicerad 2016-02-28 18:37:45 i

Äntligen en dag med sol hela dagen. Underbart. 

Rinon är fortsatt mer än lovligt stollig och dansar fram, inte lika mycket tokkast idag men oj så mycket energi. Skritt är för mesar, passage ska det vara. Och när jag säger åt honom så blir det spansk skritt, det är säkert det människan vill. Sötnöt.
Såret blir bättre och bättre. Etsar bort svallköttet med lotagen 

Såg Ant Man igår. Loved it. Skitbra. Tittar på, nåja tittar och tittar, Extinction nu, en zombie film, inte så bra. 

Störd

Publicerad 2016-02-28 03:04:41 i Allmänt

Jag är så störd när jag inte går och lägger mig fast jag är så trött att ögonen går i kors. Jag har liksom godnatt ångest. Sova på dagen är inga problem men så fort det blir kvll/dags att sova så går jag i baklås. 
Det blir såklart värre när jag är stressad över nånting eller så. 
Jag hatar verkligen att det här hände nu. Att det hände punkt. 
FML. Oh ja så dramatiskt men jo på riktigt. FML.

Lördag

Publicerad 2016-02-27 21:47:00 i Allmänt

Solen sken och fåglarna kvittrade, ända tills jag bara tänkte tanken att jag skulle ut med hästarna, poff var det tokmulet och började snöa  
Ironin.
Trots 13 minusgrader så var Skorpan härligt solvarm när jag var och gav dom lunch. 
BTW så gick min vinterjacka sönder i torsdags, äsch tänkte jag, jag får köpa en ny till nästa år, det är ju vår snart. Fredag morgon var det -19.
Ironin.
 
Nå det var trevligt ändå med en tur på Stråla, fintösen.
Ivrigt spanande på rådjuren som tog sig en eftermiddagssiesta i skogen. Som om hon aldrig sett dom förut, bara varje dag. 
Ser helt okej ut i kroppen nu, lite överflödigt fett men om man tänker på hur hon kan ser ut så är hon jättefin.
 
Känns väl timat med kiro på fredag, det behövs ju med jämna mellanrum och nu är det definitivt dags.
Väldigt trevlig tur med mattes tös. Hon har varit lite undanskuffad nu när Rino varit dålig så hon är lite extra mattig nu och vill kramas och ha uppmärksamhet.
Idag stoppade hon in huvudet innanför min jacka och skulle stå så och kramas.
Häromdagen när jag stod och hackade is utanför ligghallen så stod hon mitt i skottlinjen, det flög is och snö på henne men hon bara skulle vara nära och helst stoppa upp mig så vi kunde kramas. 
Speciell häst. 
 
På Rinon sprutar det energi ur öronen och han kan knappt hålla sig på marken. Han kryddar sina promenader med passage och levade och alla möjliga blandade sprattel.
Efter tredje gången han hade kastat sig runt i cirkel samtidigt som alla benen sprattlade åt olika håll och avslutat det hela med att stå på bakbenen (för att han kanske hörde nånting eller kanske såg nånting, eller kände nånting, han vet inte riktigt men det var viktigt att reagera) så höll jag på att få ett bryt på honom. Eller jag fick det. 
Efter fjärde gången så fick han gå i KORT snöre med en muttrande matte hela vägen hem.
Puh.
Ska försöka gå en lite längre promenad imorgon så han får lite mer fysisk och psykisk stimulans. 
Fick fjäska lite för honom sen och umgås lite så vi inte skulle skiljas som osams.
 
Det är så himla roligt med målarböcker fast jag är rätt kass jämfört med många andra.
Skönast att måla med tush, får tyvärr så ont i händerna av träpennor, men svårt

Två veckor

Publicerad 2016-02-26 21:37:52 i

Ja, två veckor har gått, jag glömde fota såret idag men stygnen är tagna och vi har fått lotagen till svallköttet, det gick jättebra och jag tycker att såret ser helt okej ut.
Sara, som är helt underbar och åker från Boden för att hjälpa, hade sin bäbis med sig vilket Rinon tyckte var spännande 
Svårt att fånga minen på bild dock.

Eh

Publicerad 2016-02-25 22:26:04 i

Oh hihihi. Starstruck. 

Hoolabandoola

Publicerad 2016-02-25 01:42:42 i Allmänt

Titta stackars sötnöten har fått ärr runt mulen av bremsen 
Det har varit sårigt och skorpigt nu är det ett rosa ärr runt mulen. Jag gillar inte brems och jag tycker att dom inte borde användas av någon annan än veterinär, att dom definitivt inte borde säljas till kreti och pleti att användas lite bara för att. Ska dom finnas och användas så är det endast vid kris siutuationer och nödfall. Brems är ett kraftfullt verktyg och helt vansinnigt att använda tex för att rycka man och annat trams. Nu hjälpte det på Rino och det var en sån situation att sår runt mulen inte spelar nån större roll. 
Men tex på Skorpan så fungerade det inte alls, hon blev bara förbannad och mer bråkig. 
 
Finkillen
Han fick hållas kort på promenad då han mest bara ville sprattla. 
 
Jag känner mig lite lätt förvirrad angåeende vilken dag det är och vad som har hänt när. Jag har nästan glömt att vi fick besök av Ulrica idag. Väldigt trevligt men det liksom försvinner i alla andra tankar. 
Leffen och Ebba blev väldigt nöjda över besöket, Leff somnade nästan då Ulrika pillade på honom och Ebban blev allmänt överlycklig, trots att ingen Gibson var med.
Har sysselsatt mig idag med att städa, måla i min målarbok och göra pizza förutom allt det vanliga pysslet hos hästarna som alltid tar längre tid än jag tror. Helena har ridit Strålan en sväng.
 
Leff <3
Men vad sjutton gör han med sitt bakben...

Tisdag

Publicerad 2016-02-24 00:08:00 i Allmänt

Börjar känna mig lite mer som folk igen, har sovit massor och börjar klarna lite i huvudet. Jag har varit vansinnigt zombietrött i flera dagar. Så där så jag nästan somnat gående.
Jag ska nog tacka nacken för nackspärren, det känns verkligen som att det var kroppens sätt att sätta paus. 
 
Ebba har varit på bushumör, som vanligt 
 
Sockergryn
 
Jag har ridit Stråla, hon ville gå till ridbanan så då gjorde vi det, det var dock väldigt tungt underlag så red bara en stund där och sen en extra sväng hem. Hade sadeln idag, min nacke var rätt nöjd över det och vi kunde både trava och galoppera. 
Väldigt fin tös. Vi båda hade dock svårt att fokusera då det var två andra på ridbanan men det gick rätt bra ändå. Hon är så himla trevlig att rida.
 
 När vi kom tillbaka från turen låg både ponnyerna och sov i ligghallen. Gullenuttar! Vi störde dom men det tog en stund innan dom ställde sig upp. Det är SÅ sällan jag ser Skorpan ligga ner. Såg så himla mysigt ut när dom låg där båda två. 

Positiv dag

Publicerad 2016-02-23 00:40:34 i Allmänt

Det behövdes. 
Rinos sår ser mycket bättre ut (som synes på bilderna) och luktar mycket bättre. Bandageomläggningen går bättre och bättre fast jag behöver fortfarande hjälp, han har slutat kicka men drar upp foten typ upp i skapet, slurp. Vig som fan är han.
Dricker gör han också och äter sin soppa om än inte utan att gnälla lite.
Min nacke är betydligt rörligare, tandvärk i skallen och ont i nacken men inte lika vidrigt som i helgen. 
Jag har inte känt mig totalt sönderstressad och har tom kunnat slappna av lite och tom mysa både en stund på morgonen och en stund på eftemiddan. 
 
Och det bästa av allt, jag har hunnit/orkat med en liten ridtur på Strålan i snöyra. Fina fina bästa Strålan. Jättemysigt.
Vi skrittade mest, travade lite men det gillade inte nacken och huvudet, gjorde små trav övergångar annars jobbade vi skritten. Superduktigt tös! Tror det var väldigt välbehövligt också med lite skrittyoga för fröken. Nöjda frustar efter en stund och hon jobbade väldigt bra.
 
Fintösen förra veckan
 
 
Hunnit renbädda åt alla hästarna och pratat en stund med allihopa. 
 
Det är ändå skönt att ha Rino hemma igen, det är ju här han ska vara och så blir det lättare för mig, slipper köra 4-6 mil extra varje dag och kan hälsa på alla hästarna sammtidigt. Betydligt billigare också, mindre soppa. Måste ändå köra och köpa bandage typ varannan dag. Varför jag inte bara köper ett enormt lager på en gång vet jag inte riktigt. 
 
 

Såret

Publicerad 2016-02-22 20:53:50 i

Har gått från detta i lördags 
Till detta idag 

Båda bilderna är före tvätt. 

Prins Delux

Publicerad 2016-02-22 01:18:59 i Allmänt

Läser igenom lite gamla inlägg, mest från början för att jag är ridsugen och ville återupleva lite trevliga ridturer. Tidigare idag så skrev jag till Anna att jag känner mig som världens sämsta fodervärd och hon svarade "inte lätt att vara värd till kräsen häst" och det kan man ju konstatera när man summerar våran tid tillsammans, Prins Rino kräver specialbehandling, han har beställt The Delux Treatment minsan. 
Han har nog orsakat mer magknip än alla de andra tillsammans. 
Jäkligt dyr i drift är han också.
Och ändå är det största magknipet av alla att Anna ska vilja ha tillbaka honom. Det går ju inte. Han är min nu, om så inte på papper men i själ och hjärta. Och jag är hans. No matter what. Vi har liksom bondat rätt hårt. 
 
 
 
 

Tja

Publicerad 2016-02-21 20:39:23 i

Jag undrar nästan om inte nackspärren är min kropps sätt att säga att jag måste chilla lite. Fast djuren ska ju ha det dom ska ha ändå. 
Rinons sår kanske inte är så himla tokigt ändå, illa är det, och fult, och varar lite. Men det är inte svullet, inte varmt och han har ingen feber ligger på stadiga 38.2. Han är pigg och glad och går på benet, bandaget är dock vansinnigt äckligt.
 
Fina fina killen. 

Usch. Känner mig som världens sämsta fodervärd, tar död på en och tar sönder en annan. 
Urk.
Han bara MÅSTE bli bra.

Pappa var med och hjälpte lägga om såret igår och var fascinerad över den snälla fina hästen.

Bit ihop

Publicerad 2016-02-21 13:42:07 i

Även om jag typ konstant känner mig på gränsen till att bryta ihop totalt så gör jag aldrig det. Bryter inte ens ihop lite grann. Beklagar mig lite när jag känner att det håller på att pysa över, biter ihop och krigar vidare. 
Det är liksom bara tugga på. Finns inga alternativ. 

Awesome

Publicerad 2016-02-20 17:00:31 i Allmänt

Få se nu, Rinos sår är infekterat, luktar apa och har bildat svallkött. Skorpan äter inte vilket innebär att något är väldigt galet och jag har fått nackspärr.
Fantastiskt.
 
Igår ville dom som ägde stallet bli av med oss så det var bara skotta fram transporten, åka och köpa vinterdäck (en till välkommen utgift) byta däck och åka och hämta honom. 
Han var lite stressad och lite ovillig att gå på men gjorde det till slut, DUKTIG KILLE, jag var ett vrak, så nervös att jag bara skakade, skakade så mycket att det var seriöst svårt att hålla fötterna på pedalerna för dom höll på att hoppa av. Sen höll jag på att tuppa av halvvägs då jag blev iskall bortdomnad och det svartnade för ögonen, fick slå mig själv HÅRT i ansiktet för att klarna.
Hade som tur var Sara och hennes mamma med som hjälp och stöd, dom körde bakom. Körde 20 hela vägen och vi kom fram inte trasigare än tidigare så det var ju en vinst, Rinon hade inte ens stress svettats. 
 
Fy fan. Utan alla fina människor hade jag inte klarat detta. Så är det bara. Jag brukar alltid vilja och påstår ofta att jag alltid klarar mig själv, men inte en sån här gång. 
Nu har pappa varit och hjälpt mig byta bandaget. Lukten sitter fortfarande i näsan. Urk.
 
Jag måste vara en väldigt väldigt väldigt dålig människa. 

Trött

Publicerad 2016-02-18 21:39:36 i

Det tär det här. Ifall nu någon trodde att det var enkelt. Hemmahästarna hinner jag inte med, orkar inte.
Skulle behöva ta hem Rino snart men jag har ingen aning om hur det skulle gå till.

Han tänker ge mig magsår på riktigt genom att sprattla och hoppa på sin lilla promenad runt ridbanan. 
Fast det ger en stunds lycka i själen att se honom så glad.

Mäh

Publicerad 2016-02-17 13:49:39 i

Då är väl det sjuka att inte hopp och Western ryttare får samma kritik, inte att dressyrryttarna får det.

Umeå

Publicerad 2016-02-16 21:25:28 i

Är i Umeå med jobbet, har fått fina rapporter från Rino under dagen.

Fann en liten kompis här 

Fniss

Publicerad 2016-02-15 18:53:30 i

Det allmänna läget är väl lite bryt ihop och bit ihop.

Gänget fick gå in i Rinos hage, tänkte att dom kunde roa sig med att trampa upp där inne lite, dom blev väldigt i gasen av det 

Söndag

Publicerad 2016-02-14 23:30:46 i Allmänt

Znark. Det är svårt att sova med allt det här och mycket att göra. Och mycket åkande. Helt slutkörd. Tog ledigt imorgon för att orka. För att fixa allt innan tisdag då vi ska åka till Umeå sjukhus med personen jag jobbar hos. Kl 05,00 måste jag börja jobba på tisdag, åker hemifrån 04,15 alltså och jobbar till på onsdag kl 20. Det mesta är fixat, Sara ska ge medicin på tisdag och så. 
 
Har varit länge hos Rinon idag, det bästa var en liten stund i hans box med en kaffemugg i handen. Kryddad med lite extra hästdreggel
Pysslat och bara umgåtts, envisats med att blända honom
 
Sen kom Sara och vi hjälptes åt med att lägga om bandaget. 
Så här ser såret ut idag
Översta stygnet har lossnat annars ser det helt okej ut ändå.
 
Det var en pärs.
Att lägga bandage på 500 kilo djur som karatekickar beväpnad med järnskor och brodd är inte helt enkelt ska jag tala om. Han var nog väldigt övertygad om att jag skulle stickas precis som hon i förrgår. Stackarn.
Till slut gick det iaf men han har världens fulaste bandage och jag oroar mig för att det inte blev nog bra. 
Såret på höger ser superfint ut. La om det men det bandaget hade rört sig nu i kväll så jag tog bort det så får vi se hur det ser ut imorgon.
Annars så har Rino kastat det förtoende vi byggt upp i soporna. Ungefär nån gång vid tredje sticket i halsen. Nu litar han inte ett dugg på mig och hoppade fnorkande iväg i ett hörn när jag försökte bjuda honom på en morot efteråt. 
 
Fy för i helvete vad jag önskar att jag inte hade behövt sticka honom flera gånger till. 
 
Usch, nu blev jag jättenojjig för att bandaget sitter för löst. 
 
Sen har jag städat ur transporten och varit in till stan, satan så dåliga vägarna är, har ALLA plogbilar gått i ide?? på OK gör det själv och spolat bort allt blod. 
 
Oroar mig även för hur mycket jag måste betala för transporten som blev riven av brodden. 
Det blir en saftig historia det här. Inte för att jag är förvånad, jag ska inte ha inte ett öre över och inte heller ska jag ha en lugn och smidig stund i livet. Nope.
Det är en ruschkana från det ena helvetet till det andra. Tjoflöjt!!
 

Jaha

Publicerad 2016-02-14 13:15:49 i

På box går det tydligen utmärkt att både äta soppa och dricka vatten. 
Kanske han behövde förlora en massa för att förstå att man måste vätska upp.

Varning för sår

Publicerad 2016-02-13 23:55:00 i Allmänt

Hur han ramlade är väldigt svårt att veta och veterinären som var ut var väldigt fundersam på hur han fått såret, hon sa flera gånger att han måste ha fått upp nånting underifrån, fastnat i nånting som kommit in under skydden.
Såret var så ojämt och stort och fult så hon trodde inte att han hade kunnat göra det själv.
Men det finns ju ingenting i en transport som kan orsaka såna skador. 
Väl? Undersökte transporten mer noggrant idag och fann en skruv som sticker ut med blodstänk runt och tjockt blod som runnit. I resten av transporten är blodet mer utsmetat så det är väldigt tydligt att det är skruven som är boven. På något sätt har han kommit åt den och sen han han kanske ramlat av smärta. Ingen vet exakt hur det gått till. 
 
Det var så fruktansvärt otäckt. Det blev ett fasligt liv efter vägen mellan Örarna och Persön så hela ekipaget for som en orm över vägen så vi stannade på macken i Persön och såg då att han låg ner. Började sprattla upp efter väggarna men tog sig ingenstans, jag fick panik och vet inte riktigt vad jag gjorde, jag gick därifrån bla. Efter att ha sett min första häst Fragge kasta sig runt och dö i en transport så är det extra traumatiskt. Jag var helt övertygad om att det var slutet. Nästa häst liksom. Mayan, Festis och nu Rino.
Tack och lov hade jag Helena med som höll lugnet och gick in till honom och pratade med honom och konstaterade att det var fullt med blod. 
Stråla stod på andra sidan om honom och var väldigt upprörd.
 
Jag försökte ringa Anna men inget svar, hon var ju på träningen som vi var på väg till.
Helena ringde en vän som bodde precis brevid macken och kom och hjälpte.
Vi började med att backa ut Stråla och sen föra sidoväggen åt sidan och öppna upp framåt, fronturlastning och dra honom ut framåt så han sen kunde häva sig ut. Vinglade, skakade så han hoppade, sjöblöt i svett aldrig sett en häst svettas så och ståeende på 3 ben med blodet rinnandes. hur många tankar jag hann tänka och i full panik försöka få tag på någon vetrinär, Hjärnan funkade inte, fingrarna funkade inte, slog fel flera gånger, hörde inte vad telefonsvararen sa, fick ringa om igen, tröck fel, fick upp bilder istllet för telefonen, det kändes som en evighet att lyckas ringa någon.
 
När veterinären tillslut svarade så hade jag samlat mig nog för att se vart skadan satt, veterinären sa att jag skulle binda nånting runt för att stoppa blödningen, det fick bli min halsduk, och att vi skulle ta oss till något stall. Ute kunde vi ju inte stå. 
Så vi gick till ett stall som tack och lov är väldigt nära macken och blev så fantastikt väl mottagna där. 
Så otroligt fina och hjälpsamma människor som ställde upp igårkväll. Utan dom så hade katastoren varit ett faktum.
 
Rino var inte speciellt medgörlig och sparkade åt veterinären trots 2 doser lugnande så han knappt stod på benen, brems och jag som höll upp ett framben.
Det lyckades bara bli 4 stygn men bättre än ingenting.
2 timmar väntande på veterinär och 4 timmar veterinär. 
 
Nu får vi se hur det utvecklar sig. Prognosen verkar osäker, främst pga hålen in i hoven. Stygnen är även stor risk att de slits upp av svullnaden och så finns ju alltid risk för infektion. 
Han får bo där i stallet i Persön nu tills han kan åka transport igen. 
Fantastiska människor. Dom har faktiskt skött Skorpan en gång för 10 år sen. 
 
 
På höger bak har han också ett sår, som man kanske skulle kalla stort om man inte hade det där brevid, med ett jack in i kronranden.
Sjöblöt i svett, totalt plaskblöt rinnande i svett, hela täcket som han hade på sig var sjöblött. Skakade. Vilken pärs för den fina lilla killen och på så gott humör idag. Hjärtat. 
 
 
 
Provade Strålas sadel lite snabbt men den var nog tom för vid, det trodde jag aldrig
 

Mardrömsfredag

Publicerad 2016-02-13 14:22:12 i

Förlåt, det är fruktansvärt dumt att skriva såna inlägg men jag var så slut. Helt färdig nu också och har ränt runt på apotek och diverse affärer med byxorna utåin 

Måste gå och lägga mig en stund nu, har gjort ärenden och varit hos Rino som står i ett stall i grannbyn. 
Vi var på väg på we träningen igår kväll då Rino ramlade i transporten och trampade sönder sig rejält. Riktigt fult sår men det värsta är två hål i hoven, in i kötthoven. 
Väldigt glad och go kille trots allt 

.

Publicerad 2016-02-13 00:52:27 i

Ja vad ska man säga. 
Han lever iallafall och det är det viktigaste just nu.

Så spännande

Publicerad 2016-02-11 18:23:29 i

Strålas sadel har kommit, jag är som ett barn på julafton men kan inte hämta den förrän imorgon. Spänningen är olidlig. Hoppas nu att den passar fröken 

Sötkatten på jobbet 

Oj, nu vart det många bilder på Stråla

Publicerad 2016-02-10 22:55:00 i Allmänt

Det blev en ridtur på Rino idag också tillsammans med Helena och Stråla. Jättepigg och glad kille, vi red runt Staffansvägen men herregud så dåligt det gick att rida, jag bara for omkring som en köttbulle i för mycket gräddsås där uppe på stackars Rinon. Noll och ingen kroppskontroll och trött i kroppen från igår. Om man ska det från den ljusa sidan så är det ju otroligt roligt att han travar så mycket bättre nu men jag måste genast få mer pli på mig själv.
Jätteduktig och fin kille iaf. 
 
Skorpan är halt, det har hon ju varit hela tiden men nu ser jag det också, det är dock inte alarmerande så hon slet iaf inte sönder nånting i sin framfart. 
Sen tror ju jag att hon har rejält ont, hon är ju av det virket att man biter ihop och knatar på oavsett så när hon blir jätteirriterad när man tar på knät och visar hälta då har hon ont. 
Veterinär är såklart konsulterad ochsåvidare. Vi har även ett veterinärbesök med ultraljud inbokat om ungefär en månad. På veterinärens inrådan.
INTE på Evedensia. Skitställe. 
 
Stråla är faktiskt fux, hon har dock gått från att vara en fuxig fux 
 
 
 
Till detta
 
 
Mattes fintös.

Mina fina

Publicerad 2016-02-09 22:55:51 i Allmänt

Åh. Mina fina hästar. Fin ledig dag öht. 
Stråla först ut och eftersom hon har tjatat i två dagar nu om att få gå till ridbanan så fick hon det idag. Woho liksom! Tungt underglag där dock så tanken var att bara rida en liten stund men det var så roligt och Strålan var så fin så jag red nog för länge. Mest skrittjobb men ändå en hel del trav, öka på långsidorna och korta upp och samla i hörnen och på kortsidorna och så mitt vad det var så samlade vi även upp energin vi fick av ökningarna och kortade upp även på långsidorna. Så jäkla fin! 
Sen tog vi även och galopperade lite fast att träna på den svåra galoppen med barbackapadden var visst en dålig idé då både jag och padd gled åt fanders. Hon kasar den lite allmänt åt höger men i galoppen så drog den iväg helt. Lite sned dam. 
Jätteduktig i vilket fall som helst.
Jag red och red så jag blev så trött att jag inte orkade hoppa av sen. Helt slut i hela kroppen. Strålan vart svettig och säkert ganska slut hon också av det kassa underlaget. 
Tror det blev 30 minuter på banan för vi var ute en timme sammanlagt. 
 
Duktig tös!! Massor av klapp och godis.
 
Sen Rino. Jag har ju inte ridit honom på ett bra tag då det helt enkelt inte har känts bra/läge att göra det. Men idag kändes det bra och helt självklart så då gjorde jag det.
(Han har förstås rört på sig ändå 5-6 dagar i veckan)
Rinon var pigg och glad hela svängen men jag var så matt i kroppen efter Stråla så det gick dåligt att rida. Rino var så mycket finare i traven än han brukar, han har ju bara blivit bättre och bättre men nu bättre än nånsin vilket även innebar svårare att sitta på när matten är så sanslöt otränad och slapp. 
Så det fick bli mest skritt. Vi gjorde lite trav skritt övergångar och samma med galopp. Fina fina hästen, lyssnade till minsta lilla förändring och önskan från mig. Suveräna lilla häst. Otroligt roligt att rida och jag bara fånflinade hela tiden. 
 
Dom gör mig så glad mina fina hästar (förutom när dom får mig att slita mitt hår i frustration )
 
 
 

Rymlingar

Publicerad 2016-02-09 00:24:38 i

Fy skam vad trött jag har varit idag. Sov till kl 12 som en klubbad, jättekonstig sovställning typ med kudden på pannan istället för huvudet på. Vaknade och konstaterade att det var knepigt och att armarna domnat bort totalt och somnade om. 

Promenad med Ebba och en tripp till storheden för att besikta bilen och köpa spån och sen somnade jag sittandes i soffan efter middagen. 
Zzzzzz

Skrittsväng med Rino, Stråla och cykeln. 
Sen for Stråla, Leffe och Holly ut ur hagen, tur som sjutton att inte Skorpan hakade på men innan jag fått Rino ur vägen och in hagen och snöras från taken fick de tre musketörerna att dra i full galopp vilket inte Skorpan tyckte var så roligt och kutade som den kanonkula hon är runt runt i hagen och skriade innan jag fick stopp på henne. Jättefint för hennes knä, verkligen. Superbra... 
Andningen hade ju också snörpt ihop sig totalt och hon bara väste.

Tur kan man väl ändå säga att underlaget efter vägen fortfarande är bra och inte blankis i värmen. Barfota gammelgubbe i full galopp liksom. Jisses. Det räcker med en skada i taget. 
Nå när jag väl tog mig iväg för att hämta rymlingarna så dom kom och mötte mig i skritt iaf, då hade dom sprungit färdigt. 
Det klonkade en del i Skorpan efteråt. Får väl se hur knät mår imorgon...

Fröken Fröjd

Publicerad 2016-02-07 22:52:31 i

Vilken fröjd Stråla var att rida ikväll. Jag hade förväntat mig att hon skulle vara lite loj och kanske lite träningsvärkig, varmt är det också. Men inte. Det var raska steg och glada öron hela vägen. Lite besviken blev hon när hon inte fick gå till ridbanan, hjärtat, jag vet ingen häst som tycker att ridbanan är så rolig som hon gör.
Massor med härlig energi och jag fick till och med proa henne, det hör inte till vanligheterna. 
Ren och skär glädje på hästryggen.

Nu är det fredagsmys

Publicerad 2016-02-07 20:14:21 i Allmänt

Kl 16 idag började min helg och det känns så otroligt skönt. Verkligen en sån där fredagsmyskänsla vilket jag nästan aldrig har annars. Alltid skönt att vara ledig men fredagsmys brukar gå mig förbi. 
Sen jobbar jag bara 2 dagar och sen ledig 3. Älskar den här veckan! 
Det blev inget motionerande av häst igår, det blev skottning och bärande för matten och både Rino och Stråla sprang ganska mycket i hagen. Stråla fick en snabb massage också medans Leffe åt, Lefe tar också lång tid på sig att äta men det beror mest på mängden. Gammal man. Jag har iaf lyckats göda upp honom riktigt bra, rund och fin i kroppen nu. 
Hursom så tänkte jag ta ut Stråla på en lättare joggingtur nu istället. 
 
Häromdagen kollade jag Nellie Berntson (eller vad hon nu heter) s blogg där hon tipsade om säsongen av ponnyakuten där honv ar med, vilket jag inte hade en aning om, men började titta lite och vilken fin säsong. 
Jag vet att den senaste säsongen jag såg tyckte jag bara att det var trams. Tramsigt och ointressant producerat på tok för mycket blaj och lite träning och så vart jag bara arg på ungarna som var med och på diverse tränare. 
Säsong 3 är det som gäller btw. Det är gulliga ungar och mycket intressantare producerat, man får se massor från träningarna och hästarna. Visst finns det en del jag hade velat "räta till" typ sadeln på den ena ponnyn som bara ser för eländig ut, samt rycka bort pessoa bettet på en annan och så tycker jag kanske att man skulle överväga att låta en ponny som har såna aversoner till bommar och hoppning slippa hoppa istället för att tvinga den, men överlag bra. 
Den mentala coachen Andy Swärd tyckte jag var awesome. 
Jag grinar typ konstant för att ungarna är så gulliga och duktiga med sina hästar och för att det är så fiiiint när det går bra för dom. Lite PMSig ja. Därav diverse andra utbrott under veckan. 
Men ja. Bla bla jidder jadder. Fin säsong iaf, titta på den.
http://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/ponnyakuten
 
Nä nu ska jag dra ut i snöyran. Så stört väder -22 igår morse runt 0 i går kväll -12 imorse och runt 0 nu. 
Välkommen sköna maj, typ helst igår.
 
Inte maj men midsommarafton förra året

Suuuuuuck

Publicerad 2016-02-06 20:24:04 i Allmänt

Jösses vad det var trögt att ta sig till hästarna idag. Egentligen väldigt sugen, både ridsugen och allmänt sugen på at umgås med dom. Men det blåser ju.
Gnynk.
Förut så hade jag hoppat av glädje över snö och drivvind och kastat mig ut för att träna häst innan dom kom och plogade bort snön. 
Nu sitter jag och önskar att det ska sluta blåsa och att dom ska ploga bort varenda flinga.
Usch. 
Måte ta mig snart, tänkte sova nåorlunda tid idag, det blir så jobbigt att jobba när en är uppe halva nätterna. Måste även röra på både Stråla och Rino, Stråla för att hon gick ett så (för henne) pass hårt pass igår och Rino för att han behöver det och för att han ska vara finare när Helena tar ut honom imorgon än vad han är om han får stå.
Behöver röra på mitt eget döfläsk också. En promenad kanske?
 
Nä nu är det bara packa sig iväg.
 

Underbart

Publicerad 2016-02-05 22:41:00 i Allmänt

Vilken underbar dag jag har haft idag. Verkligen vad jag behövde. Själavård.
Började med att kliva upp tidigt och åka till tandläkaren. Eller tandhygienist kanske. Kontroll av tänderna iaf. Var sen så jag sprang från parkeringen och uppför två trappor och sen höll jag på att dö. 
Hursom så INGA HÅL! Whoop whoop! 
 
Hem och äta och sen till hästarna.
Jag och Stråla tog en lång ridtur, hela Stormviks/Ökholms rundan. Solen försvann dock men temperaturen var perfekt och underlaget likaså.
Det är absolut inget fel på ork och energi hos fröken, det enda som sviktar ibland är motivation och arbetsmoral. Visst blev hon rejält flåsig för londisen är väl inte på topp, precis som hos matte. Fy vad jag är otränad. Herregud. Håller på att storkna av en stunds lättridning. Med ridning dock så ger jag inte upp utan rider på. För att det är roligt.
Mycket galopp blev det. Oj så kul. Strålan var SUPERFIN och jag bara satt och flinade. SÅ roligt. Många skrittpauser också.
Sen blev även traven suverän och jobbade på så bra. Drog dock två bakutsparkar i traven. Det är något nytt. Inte en en enda i galoppen och så kommer det i traven. 
Jag blir fundersam som vanligt. Hon såg glad ut då hon gjorde dom och det var bara två små samt att hon tog en jättefin galopp även efter. Inget att dra på alla cylindrar på än iaf men def något att hålla koll på.
 (Strålas späcknacke behöver fler såna turer)
 
Vi blev rätt svettiga båda två. Så länge det inte är iskallt så brukar mina hästar alltid få gå ut och rulla sig naken då dom blivit svettiga, det är ju så skönt
 Jag rullade mig inte i snön.
 
Sen Rino.
Jag har lagt till "De lo contrario , les envío de vuelta a España!" i mitt hojtande men han fnissar bara åt mig. Jag vet inte om det beror på mitt uttal.
Fick iaf i honom 5 liter vatten med soppa men inte utan att han iaf försökte välta ut eländet. Hoppade 3 meter bakåt när jag vrålade neje!! Sen åt han snällt. Men sakta. Jisses. Det tog 20 minuter att få i sig det.
Jag ska aldrig mer klaga på att Stråla är glupsk. Det är ju en dröm att ha en häst som inhalerar allt som man sätter framför näsan.
 
Han är iaf vansinnigt söt. Kolla munnen. (Men vad blurrig filmen ser ut)
 
 
 
Alltså ljudet på den här. Så lät han i 20 minuter 
 

Ljud på är ett måste 😁

Ett filmklipp publicerat av Linda Lidberg (@mayastrala) Feb 5, 2016 kl. 6:14 PST

 
 
När han väl druckit och ätit upp sin soppa så drog vi på tur med cykeln. Tokpigg Rino drog några sprattel efter vägen och jag ångrade att jag inte drog på skydden. For till ridbanan och la ut upphöjda bommar som vi gick över tillsammans samt jobbade med lite öppna och andra grejer. Mycket duktig kille. Sen tog vi en extra sväng med cykeln för att göra av med lite överskottsnenergi. 
Nu är han iaf sig själv igen. Alldeles sprattlig och stollig. Fining. 
 
Mamma fyller år idag så dom bjöd på Entrecote och jag bjöd på tårta. Det var SÅ gott och kanske lite extra efter en väldigt aktiv dag. 
 

Sammanbrott

Publicerad 2016-02-05 16:52:50 i

Jag fick ett fullständigt sammanbrott på Rino igår. Eller i natt. När jag kom hem från jobbet där runt midnatt. Jag kämpar som ett svin för att han ska få i sig vätska och han bara dissar det. Välter ut det eller bara skiter i det.
Ruinerar mig på äpplen och allt som kan tänkas vara gott gör alla möjliga anordningar. Väntar på honom. Och väntar. Special behandling delux. 
Så när han igår bara välte ut det så ylade jag "vill du ha kolik och dö?!!? Va? Är det det du vill'?! Ditt otacksamma Kräk! Du kommer ju att dö fattar du inte det!?!" 
Han bara tittade på mig och såg lika nöjd och glad ut som alltid och förstod inte alls vad hans människa satt på backen och jiddrade om. Så nu har jag övergått till att hojta "beber agua puto caballo!" och hötta med näven åt honom så fort han är inom synhåll. Det kanske kan få poletten att trilla ner...

.

Publicerad 2016-02-04 02:20:00 i Allmänt

 
Känner mig inte direkt övergiven men ständigt bortprioriterad. Minst viktig. Tråkig. Ledsen. Tackar gudarna för djuren, av dom är jag aldrig bortvald.

Förstörd dag

Publicerad 2016-02-03 20:26:00 i Allmänt

Jag hatar att vänta. Det är faktiskt bland det absolut värsta jag vet. att bara vänta. Jag har en tröja som jag älskar där det sår "Dont waste my time" och den är SÅ spot on. 
Veterinären skulle ju komma runt 14-15, jag var hos hästarna 13,30, pysslade och grejade, runt 14.30 var jag klar med allt pyssel och tog ut Skorpan ur hagen och började bli rastlös. En stund efter 15 började jag bli rätt irriterad och Skorpan började bli jävligt rastlös. 
Runt 15.45 så började grina av frustration att bara vänta och vänta och hålla på att frysa arslet av sig. 16.10 sa Ivan men kom in och värm dig och hällde upp kaffe, precis som jag skulle sätta kaffekoppen till munnen så kom veterinären. Då var klockan 16.20. 
Jag är fortfarande grinfärdig av frustration. Om jag bara fått veta så hade jag ju hunnit motionera hur många hästar som helst innan. Och jag hade hunnit ut i solen. 
Hela min lediga dag förstörd. 
 
Vet konstaterade även att Skorpan fortfarande är jättedålig i sitt knä. Så pass att hon inte vågade ge henne lugnande med risk för att Skorpan tappar balansen och sliter sönder hela knät. 
Arg som fan på Evedensia i Boden som inte ultraljudade då vi var in. Enbart röntgade. Som inte ens kände att hon är jättekrunchig i knät. 
Jag blev bara ännu mer anti dom. Jag har avskytt dom länge men nu vill jag kalla dom för inkomptenta as som inte borde få ha med hästar att göra överhuvudtaget. 
 
Eftersom jag kände att jag inte ville ha väntat i över 2 timmar helt i onödan så tog vi Strålas tänder istället. Det var ändå dags för det. Dom var fina, lite vass bara annars jättefina tänder.
Kanon emalj hade hon, "sån som man borde avla på", om man kunde välja ut bara tänderna ur genpoolen. 
 
Medan Stråla nyktrade till så  tog jag och Rino cykel ner till hamnen och promenerade två gånger upp och ner i branta backen där och så hem igen, en kortis bara för jag var på så sjukt dåligt humör vid det laget. 
Rino gjorde mig iaf tillfälligt gladare.
 
Glad och busig. Fina killen. Alla gångarter hann han med.
 
När jag mockade ligghallen så stod Stråla och Leffe och myste
Stråla flyttade på huvudet nån gång då och då men stoppade hela tiden tillbaka det dit. Mysigt ju.
 
Skopan väntar på veterinären.
 
Jag som hade så fina planer för dagen och så blev det riktigt jävla skitdag. Tvi!!!

Oh och ah

Publicerad 2016-02-02 23:18:40 i Allmänt

Vilket drama det blev på jobbet nu då, och vad energi det suger, jag blir galen. Det lustiga är ju att jag satt i bilden på väg till jobbet igår och tänkte att det är fantastiskt att det är så lätt att åka till jobbet, det är nästan alltid roligt och så kommer jag fram och får bli heligt förbannad. Det har varit tjaffs fram och tillbaka hela tiden men jag trodde att det hade lugnat sig, men icket och det är bara en enda person som rör upp för alla andra.
Suck pust och stön.
Nu måste jag försöka släppa det till på torsdag då vi ska ha ett litet möte så får vi se.
HELT slut. Och kroppen har protesterat rätt fint idag, jätte ont i nacke och huvud och allmänt konstig i kroppen efter gårdagen. 
Fick jobba över lite och stressa som en tok för att hinna på yogan, väl på yogan höll jag på att somna så fort jag satte mig ner. Seriöst. Så himla skönt faktiskt.
Bra yoga idag. Lämplig för mitt närvarande tillstånd. 
Efteråt bara en kort promenad med Rino och Ebba, Helena har ridit Stråla. 
 
Igår tog jag och Rinon en tur med cykeln. Han höll även på att skrämma mig då han inte visade sig när jag kom. Gav dom andra hö men ingen Rino.
Ropade till slut på honom med lite lätt panik i rösten, för nu har han brutit benet. Eller fått kolik och ligger nånstans i kramper.
Bonk bonk hör man och fram kommer en spånig yrvaken kille. Va? Vad är det frågan om?
 
 
Nya hööks katalogen kom idag. SÅ mycket fint. Oh och ah. Det rycker i shoppingnerven. Fast först måste jag köpa två sadelgjordar, inte på hööks dock, vilket faktiskt behövs, sen kanske jag förhoppningsvis kan låta bli att köpa sånt jag inte behöver. 
Dom här ridbyxorna var jättefina men jag är väl ändå för fet för dom
 
 
 
Imorgon skulle jag engentligen upp tidig för veterinär Anna och sen Ullis men Anna ändrade och kommer fört vid 14 och Ullis har elände med sin vad. Jisses vilken långdragen historia det blev, stackars. Krya på dig!
Jag ska soooooooova. Och sen rida Stråla och så får vi se hur dagsläget är med Rinon, idag inte bra. Öm som attan. Tror han skulle behöva lite bommar på ridbanan kanske. 
 

Vilken åktur

Publicerad 2016-02-01 18:26:00 i Allmänt

Oj vilken känslomässig bergodalbana den här dagen har varit. Nu är jag helt slut.
Det bästa var iaf att jag kanske ÄNTLIGEN har funnit någon som förstår och kan hjälpa mig på rikitigt med värken. 
Att efter så många år finna någon som förstod allt trots att jag sa en tiondel. Förstå. Jag har dock inte riktigt tagit in det hela då det är så mycket annat som är skit som drar runt i hjärnan. 
 
Ingen har nånsin fattat på samma sätt förut, så då slutar jag liksom försöka förklara. Gick dit för att jag tänkte att människan kanske kunde få ländryggen att sluta göra så in i helvete ont en liten stund. Det som en del kan, lätta på det överjävligt onda en liten stund. Jag gick dit och tänkte att jag ids inte dra allt, bara fixa ryggen så jag kan röra mig.
Nu har ett litet litet hopp tänds om att det kanske kanske tom kan bli bättre på heltid. 
Just nu gör det bara mer ont dock. 
 
Alltså personen visste tom att mina händer och armar ofta domar bort och varför. Utan att jag sa det, för det har jag inte sett som ett primärt problem, det bara är så liksom. 
Jag har haft så ont så länge och på så många ställen att jag själv inte riktigt tänker på alla delar mer. De är den kroppsdel som skriker värst för tillfället som får uppmärksamheten. 
 
 
Sen får vi väl se om det i slutändan verkligen blir bättre men bara det att någon förstår och uttrycker saker som är så spot on gör mig lätt grinfärdig.
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela