stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Tänder

Publicerad 2018-05-30 02:40:01 i Allmänt

Det är så tungt att vara hemma igen, ångesten slog till per omgående. 
Det är så jävla trasigt nu. 
 
Men, jag har en bunt djur så jag kan inte fly och hade jag inte dom så hade det varit ett kompakt mörker.
 
Vi har kollat tänder i dagarna. Det var ändå dags men jag blev lite stressad av Hollys bortgång så först åkte Leffe till evedensia när dom var på Hertsön. Han är världens mildaste varelse men tandläkare tycker han INTE om så dom fick droga honom ganska ordentligt. 
Han var faktiskt nära på ramla flera gånger men protestera kunde han ändå. 
(iallafall bättre än den gången  han gick iväg med både mig och veterinär, på väg ut genom ett fönster, trots drogad)
Han har iallafall fina tänder. Tydligen rent förvånansvärt fina tänder för sina 26 år, trots ett noggrant sökande hittades inget annat än lite vassa kanter.
PPID prov togs också, det var dock  lite otydligt så vi ska ta nytt till hösten. Eventuellt så ligger han precis i gränslandet.
 
Idag var det Stråla och Skorpans tur. Vi åkte till Hästkliniken i norr i Boden. 
Det var väldigt fort gjort då det var jättefina tänder på båda tjejerna också. 
Även Skorpan har speciellt fina tänder för sin ålder, hon har ju faktiskt fyllt 20 år.
Så himla skönt att ha så okomplicerade hästar så det inte är några problem att packa sig iväg själv. Inte ens lite tjorvigt att åka själv med två stycken. 
 
Finhästen 
Lite blåsigt idag 

Hard work work

Publicerad 2018-05-27 16:56:27 i Allmänt

Ibland har man det bättre på jobbet än andra gånger
 
Kiruna i sig kan få vara för min del tråkigare stad får man leta efter och kallt som i satans rövhål men att få se personen jag jobbar hos så glad är underbart och vi har haft det fruktansvärt bra.
 

Fint

Publicerad 2018-05-25 00:27:15 i Allmänt

Hänger i Skellefteå med Therese. Så himla himla skönt för min trasiga själ. 
 
Hittade en flickvän till Lilleman 😍 tänkte ta med hem 
Fått rida Smash. Jättetrevlig kille 
 

Pure evil

Publicerad 2018-05-22 02:38:34 i Allmänt

Stråla har den jobbigaste matten i hela Sverige, galoppera över höga bommar i värmen och på MORGONEN dessutom
 
Huff puff 
 
Hon fick lite sympati från Linnéa så nu planerar hon att flytta till det där Piteå bara hon listar ut hur Buss fungerar. 
Hon ser fram emot alla karameller hon kommer få när hon kommer fram. Jodå 

Mm

Publicerad 2018-05-18 23:52:19 i Allmänt

Jag orkade visst känna mer. Jag hade visst hur mycket känslor som helst kvar 
Kan det aldrig ta slut 

Farväl Holly

Publicerad 2018-05-17 17:17:08 i Allmänt

 
 
 
Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt "nu orkar jag inte mer" men tydligen så gör jag det. Men nu orkar jag inte känna mer. Nu är det färdigt. Jag har bitit ihop och jag har brytit ihop men nu stängde jag ner.
Nu orkar jag inte känna mer. 

Hopp och lek

Publicerad 2018-05-13 23:26:20 i Allmänt

Efter att ha sovit och sovit lite till så släpade jag mig iväg till hästarna, tog en tur med Stråla som bara känns bättre och bättre tack och lov för det, mest skritt och lite trav.
Sen tog jag Leffe på  lina och han bara larvade sig och bralla runt. 26 år, bah!
 
 Han är ju som rolig gubben, finns inget bättre än att få göra något. 
 
 
Oooooch, nästa helg ska jag å titta på en häst... Hepp.

Så less

Publicerad 2018-05-13 14:26:26 i Allmänt

Provade vara på jobbet igår men det gick dåligt, jag kunde inte andas och blev yr av allt (och jag undrar om inte det faktum att det slog ut som sjutton i Boden gjorde att det blev ännu jobbigare)  så jag fick åka hem och jag åkte hem och somnade och sov och sov. 
Vad fan är det för fel på mig?
Jag tror iofs att det är allergi och förkylning i samspel och att jag redan är väldigt nersatt efter att varit sjuk så förbannat mycket redan. Men jag vill inte mer!! 
Dom här två gör det iallafall något lättare att andas en stund. 
 
Höga vattennivåer nu, i Boden är det helt galet mycket 
 
Så sjukt sugen på en till häst nu, och jag har ju en tendens till att agera efter lust och inte efter hjärna så det är tur att det just nu inte är så stort utbud på hästar. 
Men en foderhäst några månader hade varit något.. 
 
Tror jag måste sova lite till 😴

Stång

Publicerad 2018-05-11 19:30:32 i Allmänt

Zzzz vad jag är trött! Men idag har jag iaf varit ute i 5 timmar. Fan inte illa. Först en promenad med Ebba på en timme ungefär, sörjer att dom pajat våra fina ridvägar vid lilla sandtaget när dm tagit ner all skog och lämnat hur mycket bråte som helst över stigarna. Tragiskt.
Sen pysslat om alla hästarna och ridit Stråla lite. Red i hamnen, lilla skogsdungen som finns där är så bra för lite gymnastik innan vanliga skogarna tinar fram och så dressyrade vi lite på hamnplan. Jätteroligt.
Stråla tyckte det var jättejobbigt men kämpade på bra. Duktig tös
Så tramsigt att jag inte vågat prova stångbett förut, hon tivs ju superbra på det. Har visseligen haft kimblewiket men stång är ännu bättre.
Tog en liten sväng med shettisar och cykeln också, dom var ute med Ivan igår en sväng.
Jag och Stråla var ute med Leffe och hans medryttare en liten sväng igår. Det är så underbart när sommarens ridvägar börjar tina fram
 
Igår provade vi ett träns som jag köpte i Stockholm på second hand och konstaterade att Stråla nu har 7 träns. Det känns väldigt rimligt...
Men då kan vi iaf variera bett (ett bettlöst alternativ) hur man vill utan att behöva späna upp spännen och så. Ska bara köpe ett bett till också och ett par tyglar behövs. Eh.. 

Tussilago

Publicerad 2018-05-09 19:44:22 i Allmänt

Stråla fick på sig tappskon idag och brodden bort, så himla skönt, världens bästa hovslagare har jag.
Sen tog jag Leffe och Stråla och gick till ridbanan och så fick Stråla springa lite på lina, hon såg SÅ mycket bättre ut än förra veckan endast några få bockar, sist var hon kantig och ovillig och bockade nästan konstant. 
Kanske djupvågsbehandlingen gjorde gott. Nånting har iallafall blivit bättre. 
Var till läkaren igår för jag kunde inte andas, och det svartnade för ögonen när jag hostade, fick inhalera där på plats och fick med mig luftrörsvidgande och kortison att inhalera hem, idag är det lite lättare faktiskt
 
Faktiskt en allmänt ganska bra dag 

Djupvåg

Publicerad 2018-05-07 18:27:00 i Allmänt

Stråla har fått prova på djupvågsbehandling idag, ska bli spännande att se om det ger något resultat. Hon har varit ganska knackig nu ett tag. 
Har även bokat in en behandling till mig själv framöver, måste ju testa om det är så bra som det låter. 
Hon gav iallafall tydlig respons på att det hände saker i kroppen. Ska bli roligt att känna på henne sen, nu har vi en tappsko och matte har feber och kan inte andas, men sen.
Sen har hon även akupunktur och massage inbokat och så ska hon få mer djupvågsbehandling också framöver. Nu vill jag ha en fräsch häst inför sommaren. 
Jag vill även ha en till häst, det där jäkla suget blir nästintill oemotståndligt så här på våren.
 
Fascinerad över hur mycket man kan sova, det är inte många timmar jag har varit vaken sen i fredags. 

Sjuk

Publicerad 2018-05-07 00:22:00 i Allmänt

Å så blev jag sjuk igen och ingen vanlig löjlig liten förkylning i vanlig ordning, nej totalt däckad. Iofs ganska skönt att bara sova och inte tänka så mycket men med tanke på hur mycket jag redan varit sjuk 2018 så är det svårt att inte deppa sönder.
Det har verkligen varit ett helvetesår hittills, jag hade roligt 2017 men straffet kom tusenfallt.
 
 
Idag har jag iallafall orkat vara ute en liten stund men inte mer.
 

.

Publicerad 2018-05-04 18:37:00 i Allmänt

Jag brukar köra på bit i hop men nu har jag gått full blown bryt ihop. 
 
Jävla skitliv 

Bra skit

Publicerad 2018-05-02 21:39:06 i Allmänt

Har plöjt hela s 6 av The walking dead på ett dygn, den är för jävla bra den serien men helvete så mycket ångest. Har en del klagomål förstås, som att dom lägger en liten gasbinda på ett sår som håller på att förblöda, som om det skulle hjälpa, och hur fan kan dom bara lämna sånt som går att äta eller dricka, hur kan hästen vara skodd, varför blir man bara dödligt sjuk av ett bett och inget annat och hur kan zombiesarna väsa och fräsa när det dom bara är ett tomt skal eller totalt trasiga? Men försöker se förbi det.
Har aldrig nånsin pratat så mycket med en tv serie /film, den ena jäveln är dummare än den andra o h det är hela tiden nån som ska sätta dom andra i skiten och är dom inte dum så är dom klantig. 
Gah! 
Och alla bara dör. Men det är lite det som är bra, man kan inte slappna av och tro att någon ska överleva bara för att dom hör till innegänget, inte så förutsägbart. 
 
Det är väl pga min egen ångest som jag lyckades se hela säsongen på så kort tid, den har liksom nått nya höjder, så fort jag snuddar vid tanken på något av allt det som är tungt så svartnar det för ögonen, bokstavligt, och hjärtat är på väg att galoppera ut genom bröstkorgen och det går inte att andas. 
Så se serie och lyssna på podd, inte ge tankarna fritt spelrum. Hålla huvudet ovanför ytan. Till vilken nytta vet jag inte men än dock. Trampa på.
Hoppas jag hinner få hem s7 till helgen, fast jag vet dock redan vad som händer i första avsnittet. Hur fan klarar dom av att hålla sig ovanför ytan? Fortsätta framåt.
 

Ont i hjärtat

Publicerad 2018-05-01 23:33:07 i Allmänt

Det gör ont av många anledningar nu.
Fan
 
En del är att jag Varit och sagt hejdå till Frej, pysslat om och pussat ordentligt på honom och hoppas verkligen på att han får ett gott liv framöver.
 
Gulligaste korkskruvslockiga benen 
 
Min egen häst har någon form av vårkänslor tror jag och jag blir mest trött på henne. Jag har inte riktigt ork och tålamod till trams nu. Jag vill mest krama på henne, där är hon iallafall alltid fantastisk. Mattes gosetös 
 
Det är tungt nu...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela