stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Och

Publicerad 2016-04-30 15:44:17 i

såna här dagar glömmer man nästan att det alls har regnat 
Även om man blir påmind av den extremt höga vattennivån.

Neverending var det ja

Publicerad 2016-04-30 00:59:29 i

Några få borsttag bara. Jisses.

Ridit Rinon en liten sväng ner till hamnen och runt där. Roligt. 

Ridit Stråla på lektion för Eva. Arg på min kropp som inte samarbetar. Strålan var iaf väldans duktig. 

Skottat skit så jag knappt kan röra mig. Ont.

Nu jobbhelg med långpass. 

Näe

Publicerad 2016-04-27 23:32:05 i

Vart är Noa med arken? Syndafloden är över oss. 
Fy satan vad vatten.

Helvetesväder

Publicerad 2016-04-26 19:23:11 i

Jag hatar verkligen sånt här blötväder. Hatar. Allt blir så jävla jobbigt. Värst är ju soppan i hagen. Tvi fan!!

Idag har vi iaf inte kurat, jag har skottat diken så skitvattnet ska rinna undan lite iaf. Och Stråla har sprungit fint i lina 
Skrittat och travat, mest Skrittat, över bommar och så galopp. I början hopp och studs och bock och jämfota med bakbenen. Efter ett tag lossnade det och hon galopperade jättefint sträckte tom fram halsen och frustade nöjt. Roligt att se. Något svårare i höger varv. 

Ingen yoga, det var så mycket att göra med hästarna så jag fick prioritera bort den tyvärr. Nu måste jag äta, är helt skakig och matt, och sen betala räkningar. Tvi.

Hm

Publicerad 2016-04-25 21:57:18 i

dagens planer på bomjobb på ridbanan blev omkull blåst kan man väl säga. Innan jag var hemma från jobbet så for det blötsnö från höger till vänster och från vänster till höger. 
Så jag kurade inne istället 
Och att döma av hur torra hästarna var nu när jag var och gjorde kväll så har dom gjort det samma. 

Suckar lite och konstaterar än en gång att det är helt omöjligt att hålla igång hästar på ett vettigt sätt nu för tiden, om man inte har ridhus vilket man ju inte har. Det är liksom kroniskt skitunderlag och 90% skitväder. 
Förut var jag inte lika kinkig heller utan drog ut hästarna i snöstorm och i 30 minusgrader. 

Vissa veckor hade jag verkligen behövt mer hjälp med hästarna. Det stressar mig att jag bara kommer ha tid med dom onsdag och fredag den här veckan när idag gick bort. Kanske jag får lov att dissa yogan imorgon för att hinna med hästarna då också. Vi får la se hur vädret ter sig.
Nästa vecka. Då jäklar är det bästveckan igen. Jobbar bara onsdag och torsdag. Jag ÄLSKAR den veckan. Ska bara plöja den här först. 

En till

Publicerad 2016-04-24 15:34:18 i

Fantastiskt fin vårdag. 
Alltså Ivan 😁


Nu är jag snortrött igen. Trött men nöjd. Bilen har fått på sig sommarskor också. 
Äta, vila och en stund med målarboken väntar nu.

Lördag

Publicerad 2016-04-23 21:32:03 i

Fantastiskt fin vårdag och riktigt varmt och gott i solen. 
Ebba hoppade i ett sumpdike på våran promenad så hon fick sig en dusch också. 
Stråla och Rino har fått en tur med cykeln. Strålan var pigg och glad och såg fräsch och fin ut, Rino däremot var trött och snubblig och stel i bogarna.

En enda hästbild blev det, en kass en, jag har varit för upptagen med att kamma hästar, skotta skit och pussa mular.

Efter middagen skulle jag bara blunda en liten stund, vaknade 2 timmar senare med huvudvärk. 
Nå jag har ändå orkat med mycket mer än jag trodde idag. 

Massage

Publicerad 2016-04-22 21:02:43 i

Både Stråla och Rino har fått massage idag. Herregud vad dom njutit. Speciellt Stråla, hon gäspade så ögonen rullade runt i skallen på henne och hon höll på att slå knut på tungan 
Kramig var hon också, mattes gotös. 

Rino kom inte med på bild mer än såret.

Lånar en bild av akupunktören för att visa utvecklingen
10 veckor idag. 

Nu bara en timme jobb kvar sen ledig helg. 

Eh

Publicerad 2016-04-21 19:30:23 i

Varför i hela Hälsingland hade jag över 200 besökare i förrgår? 
Jösses. 

Ute på landet är det viktigt att matcha minsann. Det var dock inte ett dugg planerat.


Snart är den här veckan över, jag tycker att den är så tung, så många kvällar på jobbet och jag hinner/orkar ingenting. Längtar till helgen. 

Intressant

Publicerad 2016-04-18 00:13:16 i

Jag ÄLSKAR ljudböcker. Jag älskar böcker överlag, bibliotek och bokhandlar, men jag klarar inte av att läsa längre, det hade varit en enorm sorg om det inte funnits ljudböcker. En ljudbok gör dessutom resorna till och från jobbet riktigt angenäma.
Jag vet inte hur många jag har plöjt och hur många jag sörjt lite när dom tagit slut.
Nu håller jag på med en bok som heter Stjärnfall. Den första boken hette Stjärnklart. Av Lars Wilderäng. Dom är SÅ jävla bra. 
Speciellt den första, den kan jag rekommendera åt alla.
Det handlar om hur elektronik slås ut och vad som händer då. Det är otroligt intressant och spännande och sätter igång massor av tankar hos mig. Får mig att vilja rusa iväg och köpa torrvaror och konserver och ljus och ja... Förbereda sig liksom.
Hur hade jag klarat mig.
Så otroligt beroende vi är av elektronik.

Den andra boken som jag nu snart är klar med är lite mer spejsig, rätt så jättespejsig, och faller nog inte alla i smaken fast jag tycker den är sjukt bra. 

Stjärnklart av Lars Wilderäng läs den eller lyssna på den. 

Skitliv

Publicerad 2016-04-17 20:17:03 i

Villfarelser är väldigt ofta spot on 😁

Kattan

Publicerad 2016-04-16 18:56:08 i

Är hemma igen. Sluta skrämma matten 
Gammal bild, julstakarna är inte kvar.

Snö

Publicerad 2016-04-16 14:17:58 i

Något hade iaf ätit upp maten som jag hade ställt ut, kan ju vara något annat djur också fast jag försökte gömma undan den. Förstår dock inte varför hon inte skulle ge sig till känna om hon är i närheten. 
Hoppet är väl inte på topp.

Igår fick både Stråla och Rino en sväng med cykeln.
Först Stråla som var ganska seg och snubblade mycket på den mjuka ojämna vägen. Vi for ner till hamnen och gick runt på skogsplätten där, lyfta på benen, runt träd, upp och ner och över stockar, sen en extra runda med cykeln då jag bad henne skritta på i rask takt. 
Mindre snubblig sen.
Rino och jag drog ner till viken i skritt och trav, oj vad han tyckte det var skönt att få trava på. Sträckte ut halsen, öronen fram och frustade friskt. Lite små backar upp och ner efter den vägen också. 

Nu sitter jag på jobbet och även om det känns fint så är det ändå lite småsurt med helgjobb ibland. Nu i helgen missar jag både hingstpremiering och Lotta träning.

Rätt bra att vinterdäcken sitter på än

Lovely life

Publicerad 2016-04-15 23:19:47 i Allmänt

Nu är min lilla gråa katt borta sen igår. Inte ett spår. Jag som mådde rätt bra igår och halva dan idag har åter fått domningar i ben och armar och svårt att hålla mig upprätt och det svartnar för ögnen med ojämna mellanrum.
 
 
Ja se det är fantastiskt.
 

Såret

Publicerad 2016-04-15 11:50:00 i Allmänt

När man glömmer är det liksom fint att kunna se tillbaka och inse hur bra det faktiskt är nu
 
 
 
 
9 Veckor.

Rehabfunderingar

Publicerad 2016-04-14 17:19:00 i Allmänt

Idag har Stråla fått sig lite massage, en snabb ryggmassage, av våran fina Ullis som tyckte att Stråla kändes fin i ryggen, bättre blir det.
Ulrica är under utbildning till Equiopat, ni hittar hennes sida här: http://www.ulricare.se/
Hon hade fått lite feeback av sina lärare som dels hade sagt om Rino att han måste få tid. Min första reaktion var "No shit sherlock!" men jag glömde då att det inte är så självklart för alla.
Tänkte precis på just det igår, även om jag hemskt gärna hade velat rida så behövde han en promenad i skogen och gymnastisksera så då gjorde vi det.  
(Skog och skog, det hade tinat fram ett ställe där vi kunde gå lite upp och ner och lyfta på benen och snurra runt träd) 
Man får fan inte vara ego när man har häst. Man måste lyssna på vad dom behöver för stunden och ja precis ge dom TID. Jag blir ledsen i själen när folk inte har tid, lust eller vad fan att ta hand om sina hästar när man inte kan rida på dom. Då är dom inget värd mer. Det är så sorgligt. Att rehaba en häst kan ta år för att inte säga resten av livet.
Låta dom vila en vecka om dom är halt för att sedan köra på. Eller "Jag har försökt med rehab i två månader men det blev inte bra".
Att ha häst innebär att man måste vara beredd från början på att det kan bli långa konvalecenser och de flesta hästar skadar sig på något vis nån gång i livet.
Jag vill rida och jag har häst delvis för att jag vill rida och det är bland det roligaste vi gör tillsammans, men jag älskar även att bara umgås med dom. Det är jätteroligt och mysigt att bara gå på en promenad. Det är jätteroligt att träna från backen. Att se saker ge resultat är också superkul.
 
Hur man rehabar är också intressant. För mig är det så lite rehab det kan bli att sätta på inpänningar och longera tex. Det är precis tvärtemot rehab och snarare ett fint sätt att göra hästen mer illa.
 
Jag vet även att mina hästar verkligen gillar att umgås med mig också. Dom vill alltid vara med, dom vill alltid stoppa huvudet i grimman, dom kommer springande när jag ropar på dom, dom gnäggar och pratar och dom är glada.
Jag må ha skruttiga eländiga hästar och kanske kommer vi ingen vart, inga tävlingsresultat eller presationer men vi gillar varandra och jag gör allt som står i min makt för att dom ska må bra och leva väl. Många bakslag får vi efter vägen men då får jag göra om och göra rätt.
Väldigt uppenbart skaffar jag häst med hjärtat inte med hjärnan men det är tydligen så det ska vara. Jag är bra på rehab så det är väl det jag får ägna mig åt.
 
Nu vill jag bara att skogarna ska tina fram ordentligt, det kommer bli guld för mina skrutton, ut och offroad och efter dessa fina stigar.
 

Sömn

Publicerad 2016-04-13 09:57:59 i

För första gången på länge, väldigt länge, har jag sovit till väckaren ringde utan att vakna förtisju gånger och kolla på klockan. Eller i panik och tro att jag försovit mig. 
Somnade på spikmattan och minns inte ens att jag har plockat bort den. Kanske yoga och spikmatta är ett vinnande koncept? 

Rinon var inte trött i måndags, jag trodde han skulle vara mör efter sina bravader på söndagen men inte det,  han var glad och taggad och härjade friskt. Igår var han dock lite lugnare fast nån galoppfattning blev det bredvid mig när jag promenerade, visst har jag sagt att han är rätt häftig? 

Det var väldigt skönt i solen igår. 

Svimma

Publicerad 2016-04-12 03:15:50 i Allmänt

Nu har jag läst ordet svimma så många gånger att det låter helt sjukt. Svimma. 
 
"Det finns flera anledningar till svimning. Känslomässig stress, upplevelsen av smärta och oro i samband med obehagliga situationer"
 
"Men även stress, rädsla och smärta kan orsaka blodtrycksfall och göra att du svimmar. Detta eftersom stress, rädsla och smärta överstimulerar vagusnerven i hjärnan vilket kan ge kraftiga blodtrycksfall."
 
Lite för många gånger den senaste tiden. Nånting är på riktigt galet med mitt psykiska tillstånd. Dont know what to do däremot...
Man kan andas hur jävla mycket som helst. Hjälper inte ett dugg.
Snörvla och snora lite på den vackra vita hjälpte något. För stunden. 
 
Snubblar över nyheten om två delfiner som dog av stress http://ekuriren.se/nyheter/inrikes/1.3971283-delfiner-dog-av-stress och snörvlar lite mer...
 

Skitgöra

Publicerad 2016-04-10 19:26:00 i Allmänt

En till fantastiskt fin dag. Hoppsan så hade det gått 5 timmar av hästmys och skitskottande
det var magen och humöret som sa till att det var dagt att fara hem och äta.
 
Fantastiskt vad dom skiter på en vinter. Och överallt  Man borde väl kunna dressera dom att skita på ett ställe bara, gå på låda liksom? Det andra alternativet jag funderar på är att sluta ge dom mat.
 
 
Massa hästmys
(Holly, queen of the skithög)
och en ridtur tillsammans med Helena och Rino
Rino var väldans i gasen och körde passage med jämfotahopp i början, sen har han sjåat på så han gjorde sig själv helt slut. Man kanske ska ta det lite lungt vid igångsättning? Bah sa Rino, nu kör vi! Vända om hemåt, NEJ tack! 
Stråla var inte heller riktigt nöjd tydligen och drog iväg mot ridbanan på hemvägen. Ha ha.
Hon var jäkligt fin iaf. Vi skrittade mest, flyttade bog och bakdel och "masserade" igenom kroppen enligt Monicas tips, gick jättebra, gjorde lite travövergångar, otroligt lyhörd. och 4 galoppfattningar. Jag tränade på att inte spänna mig och sa åt mig själv att jag absolut inte fick dra henne i munnen i fattningarna och då släppte jag tyglarna helt istället   Ja se lilla hjärnan, det är inte alltid lätt. Trevliga galoppfattningar blev det iaf.
Rino stod och tjurade och ville inte gå, hemvägen, tills han kom på att han var långt bakom så då drog han igång en bockserie istället.
Jösses då.  
Jag tror den mannen kommer vara ganska mör imorgon. 
 
 

Blött

Publicerad 2016-04-09 22:05:37 i Allmänt

Nej ridbanan var inte brukbar idag, skrittade runt en liten stund och försökte träna på vad vi fick med oss från kursen fast det gick lite halvdåligt med det dåliga underlaget, Strålan kämpade på iaf och släppte fint emellanåt. 
Sen tog vi en liten sväng runt byn, lite trött tös idag, försökte iaf jobba henne lite, det blev nästan bara skritt men gjorde några travövergångar, det gick segt och hon var inte riktigt med mig, sista sträckan på hemvägen började hon rusa så i traven så vi gjorde trav-halt-trav-halt istället och jäklar så fin hon blev då lyfte ryggen och jobbade väldigt fint, lyhörd och med. 
Mycket nöjd. Allmänt mysig liten tur men är så sugen på mer ridbanejobb, hoppas den tinar fram fort nu. Skulle vara roligt att kunna löshoppa lite också. 
 
Tinar gör det iaf. Dags att sjösätta båten snart
Lagat mina gummistövlar som läkt in massor med vatten men dom läker ändå, kanske måste köpa nya fast jag köpte ju Tretorn för att slippa köpa nya typ varje år 
 
 
 
Annars slö dag med tv tittande, påbörjat s1 av Vampire Diarys minns ingenting så det är lite roligt, Damon gör dock hela alltet så här i början iaf. Sovit 3 timmar mitt på dan också väldigt skönt. 
 

Fina fantastiska djur

Publicerad 2016-04-08 22:26:47 i Allmänt

Jag fick inte vara fri från jobbet trots ledighet, stressnivåerna har varit höga emellanåt. Men nu har jag sagt ifrån, jag tror att alla mina säkringar brann och jag höll på att svimma av, bokstavligt talat, för att jag blev så upprörd. 
Nu hoppas jag verkligen att jag får vara ifred resten av helgen. Tjaffsa kan man väl göra på arbetstid annars kommer jag gå sönder om jag inte får lna jobbet när jag går därifrån, det är ändå alltid bitar som är med mig hela tiden.
 
Nåja.
Det har varit superhärligt väder och jag har hämtat hö och skottat skit i hagen samt hjälp vattnet rinna undan. Otroligt tillfredställande. Till slut var jag tvungen ge mig för jag kunde knappt räta på fingarna.
Har karvat hår från Leffe och shettisarna, kliat borstat och myst, det var väldigt uppskattat, tom av Holly som inte brukar gilla när man borstar eller ens tar på henne ibland. Jättemysigt. Kramat Stråla massor. Gohäst! Bästa fina gohäst. 
 
Förresten, ja det kommer nog komma tankar om kursen . Jag håller fortfarande på att processa det hela tror jag fast främst har jag inte haft tid eller ork. 
 
Efter några timmars jobb hos hästarna och en promenad med Ebba for jag hem och placerade mig i soffan med ljudbok och målarbok. Underbart! Som jag längtat. 
 
Sen på kvällen blev det en ridtur på Stråla tillsammans med Sara och Rino.
 
Finhästen i sin nya snygga sadel fast ja jag vet, det ser för jävligt ut med svarta stigläder.
 
Fina fantastiska underbara varelse
Mest skritt för Rinos skull men tog en liten trav och två galoppfattningar också.
Med helskodda ridbyxkor sitter jag nästan för fast i sadeln, skinnet är så fint så helskodda ridbyxor på det och det är som fastklistrat. En vanesak kanske men lite svårt när jag är van att halka runt som en snorlobba på nybonat golv i den bomlösa. Tycker även att fröken rör sig mycket bättre i den nya. Rör sig mycket mer. 
 
Överlag en otroligt fin och produktiv dag, imorgon hoppas jag på att få sova lite också och att resten blir lika fint som idag. Hoppas även att ridbanan är användbar imorgon, det hade varit roligt.
 
 

Ledig

Publicerad 2016-04-08 00:40:01 i

3 dagars ledigt 😊 

Längtar

Publicerad 2016-04-06 13:18:56 i

Längtar så enormt efter helgen. Ledig fredag lördag och söndag. Det ska bli SÅ skönt jag är helt färdig efter senaste tidens bravader. Rörigt utav tusan på jobbet, trasig bil och en suveränt rolig men ack så utmattade kurs. Idag känner jag mig lite mer som människa igen men trött trött trött. Igår och i måndags var det helt sjukt. Så risig. Helt borta i huvudet och ont som fan. Så. In. I. Helvete. Ont. 
Och så blir jag irriterad för att jag mår så risigt. Fortfarande efter alla år. 
Då jag är pigg och peppad och inspirerad så drar jag igång så mycket tankar och önskningar och planerar för vad som ska göras och så dippar jag totalt, orkar ingenting och blir besviken. Fast det har varit så i... Tja. 10-12 år. 

Nåväl. Ledig helg snart och jag ska sova, skotta skit i hagen, sova, mysa med alla djuren, måla, vila, titta på tv, sova, måla, rida och mysa. 
Snart.

Så fint

Publicerad 2016-04-05 21:36:28 i

Dagen vart lite som den vart men ett litet ridpass på Rinon gjorde fölsedan riktigt bra 😊 
Han kändes finare än jag förväntat, högerbogen kändes lite knackig men ändå inte allra värst. 

Faktiskt ganska precis 2 månader sen jag satt på honom sist.

Zzzzzz

Publicerad 2016-04-04 21:00:39 i

Vansinnigt trött idag. Och som överkörd av tåget. Trött trött trött. 
Har spenderat 6 timmar med att frakta biljäveln från Boden till verkstaden. 
Sova snart. 

Släpp fångarna loss det är vår

Publicerad 2016-04-03 23:35:44 i

Efter 1 vecka på box och 6 veckor i sjukhage har Rino äntligen fått gå ut i hela hagen. 
Han var dock mycket skeptisk 
Vadå varsågod? Här har det varit stopp i 6 veckor liksom. 
Hagen är så fin nu och jag hoppas och tror att det ska göra honom väldigt gott, att han ska våga belasta skadade benet mer och komma igång i kroppen.
Det var en fröjd att se honom promenera runt, inget spring, och undersöka, så gott i mattehjärtat. Och benet använde han väldigt fint. 

Redo

Publicerad 2016-04-01 22:02:17 i Allmänt

Fullt upp hela dagen, mycket att göra med förberedelser när man ska åka, även för djuren som blir hemma.
Men nu är allt klart och väckaren är ställd på 5.50, frukosten är klar i kylen och jag tror att jag har packat allt som behövs. 
Bara dra en dusch och försöka sova lite sen.
 
Mycket spännande detta.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela