stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Host host

Publicerad 2012-03-31 19:15:38 i Allmänt

Hästhår i varenda vrå och helst i munnen. Dom löser så sjukt mycket hår nu så man blir ju halvt tokig av att försöka borsta dom, speciellt Mayan, som varit lurvigare i år än nånsin förr, hon verkar fått för sig att hon skulle kasta allt hår på en gång, idag. Hon är så söt tanten, när hon är så lurvig, egentligen mest om ben och mage, hon ser ut som en busig ponny.

Å så luktar dom så speciellt så här på våren, hästarna, varmt damm liksom. Underbart.

Fick nu veta att det är dags att flytta igen. Jag har bott längst nånsin sen jag flyttade hemifrån när jag var 16, här där jag bor nu, 5 år... Så det är väl lite sentimentalt förståss men jag var ändå på väg iväg.
Nytt jobb och ny bostad. Har erbjudande om att flytta till Siknäs så om inte det dras in så lutar det väl åt att det blir det. Om inget annat hinner hända förståss, det vet man aldrig.

Älskade

Publicerad 2012-03-29 17:51:52 i Allmänt

Idag har världens bästa häst galopperat på volt med matte hängandes i tömmarna, båda galopperna.
Sa jag att hon är väldens bästa häst?
Tänk att den här lilla tösen nu är den härstora tösen som bär omkring på matte och gör matte stolt och galopperar på liten volt.

Hon är ju alltid social och kramig men igår var hon lite extra kramig och när hon mular in sitt stora vackra huvud i min famn då håller jag på att spricka av kärlek till denna tillitsfulla varelse.Det kanske låter som att jag har snöat in på galopp och det kanske jag har lite, det har lite grann varit våran akilleshäl, fast egentligen bara min, när jag nu kommit på vart problemet satt så har det lossnat och det är så fantastiskt skönt. Och från att aldrig haft en häst som riktigt kunnat ta båda galopperna lungt och samlat på volt så är det ju helt fantastiskt.

Inte nervös

Publicerad 2012-03-28 23:51:25 i Allmänt

Så sabla skönt det är att ha semester. Och att sen veta att jag inte behöver tillbaka till den där lägenheten. Men arbetsförmedlingen på fredag lockar inte.. Idag har jag ridit min fantastiska häst och galopperat utan att vara nervös. Superhärlig tur på superhärlig häst, hon är bara världens bästa. Tyvärr blev jag av med Therese redan idag pga tråkigheter, får se om hon kommer tillbaka. Imorgon ska jag dock hitta på icket hästrelaterde roligheter på egen hand så att säja. Tjilevippen!

Dag två

Publicerad 2012-03-25 16:52:55 i Allmänt

Dagg Alva och PrinsenHårfagre (eller Alva)På tur. Jätte mycket trav och två galopper, spännande värre för matte som i sista biten ändå lyckades slappna av. Finaste finaste underbara hästenFör att Stråla ska slippa kånka på mig och få vila lite sista biten så fick Dagg kämpa lite hårdare i stället

'

Hundarna har också haft en bra dag med promenad och busSnygg SkorpanSvettig StrålaGulligaste ungen


Snart dags att packa in hästarna igen och åka hemåt. Imorgon blir det sova för matte som är helt slut i rutan. Och på tisdag så kommer nog Therese tillbaka. Igen! Ingen hejd på det trevliga.

På utflykt

Publicerad 2012-03-24 20:26:27 i Allmänt


Imorse så packade jag in Stråla och Skorpan i en transport och puttrade iväg till Siknäs med universums segaste bil. Det var mycket roligt för Skorpan att få följa, det får hon så sällan, Stråla är ju lite mer van.
Släppte ut dom i hagen brevid Idas och Andreas häastar och det var bara att återse gamla vänner, Stråla känner ju hela gänget sen förr.Sen tyckte dock Stråla att det var dags att visa sig från sina allra snyggaste sida, spånig och dan.


och Skorpan är inte sen att haka på


Filmade en lång bit också där Stråla bla hoppar över stenen här ovan.

Välmotionerade hästar redan innan vi for ut med andra ord. Vi började med att ta och köra Dagg och ha Stråla och Skorpan på släp. Soligt och underbart väder.
Sen gjorde vi lite annat medans hästarna gick i hagen tills vi tog oss en andra sväng på kvällen. Då körde Ida Dagg och jag red Stråla. Vi var på en långtur efter en mysig fin väg, snö men ändå bra väder. Jätte fin Stråla bortåt och tills hon på hemvägen fick syn på något spännande på andra sidan sjön (älgar antagligen) och jagade upp sig bananas. Lugnade ner sig ganska snart igen ändå.
imorgon hoppas vi på sol igen då blir det mer rallande efter siknäsvägarna.

Tjohej!

Helt hysteriskt roligt

Publicerad 2012-03-22 15:47:12 i Allmänt

Passar på att stoppa in flera inlägg när jag lika har tid.


Fast först ska man väl kanske ha sett den här för att förstå varför den första var rolig

Helt underbara.
BANANAAA!!

För att inte tala om dessa godingar
"Skalman blåste rakt in i elden och brann upp." Ha ha haBlöt!

Då var jag fri

Publicerad 2012-03-22 15:03:20 i Allmänt

Ja, det är en lång historia men för att göra den kort så har det varit ett halvt helvete på jobbet. Personen som jag har jobbat åt är en underbar människa som jag har så otroligt roligt med och gillar jättemycket. Men dennes respektive är det motsatta. Väldigt psykiskt instabil.
Efter att jag varit sjukskriven en sväng i februari så blev jag inte tilltalad på två veckor, sen blev jag av med jobbet som staff. Och igår jobbade jag min sista dag, nu har jag tagit ut lite semester tills jag är arbetslös from 1 april. Det känns både otroligt skönt och rent förjävligt. Arbetslös är inte kul och pengarna som knappt räcker till med jobb, hur ska dom räcka till utan jobb?? Men jag hade nog inte orkat vara kvar hursomhelst.

Till helgen ska jag och Stråla åka upp till Ida och hälsa på. Det blir spännande.

Skäggigt

Publicerad 2012-03-08 14:34:13 i Allmänt

Är det inte väldigt lustigt att män har skägg egentligen? Och att det växer med sån exakthet bara på vissa utvalda delar av ansiktet. Och varför har dom det? Är det för skydd och värme, varför har då inte kvinnor skägg? Ja det kan man fundera på.

Blodsmak

Publicerad 2012-03-05 22:59:48 i Allmänt

Motion är bra mot ångesten som kryper omkring. Ut och springa tills lungorna värker. Allt jag försöker ta mig för blir bara bakslag. Stort som smått går åt skogen. Allt samlat blir för mycket. Imorron får jag tillbaka Therese, det blir skönt att ha något annat att fokusera på och någon att kanske dryfta eländet med.

Lite roligare

Publicerad 2012-03-03 17:57:43 i AllmäntKnaskatter äter cheesdoodlesÄlskade finaste myshästarna

På turÅ så en gullunge å hanses pappaNämen!

Publicerad 2012-03-03 17:44:12 i Allmänt

Jag har visst fått en hästtransport

För visst måste den väl vara min när den står halvvägs in i mitt vardagsrum?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela