stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Svårt att ratta häst

Publicerad 2014-01-31 17:40:50 i Allmänt

Brr. Lite ruggigt väder idag, det är väl blåsten som gör det, annars så flyger det omkring en massa väldigt fluffig fin snö i luften. Det är mysigt.
Jag har träningsvärk från gårdagen. Det gillas. Idag blev det en promenad för Mayan och Stråla plus ett litet pass med långa tyglar för Stråla efter vägen där Mayan hakade på bakom. 
Det är svårt, ack så jäkla svårt. jag far med armen över hästen hela tiden och fastnar där ibland så jag får kramp och skitont. Sen blir jag överkörd av Stråla lite då och då för vi har tydligen inte lärt oss gå rakt fram än. Öppnorna skippar vi efter tidigare nämnda problem och när vi ska träna traven så blir Strålan väldigt peppad och små piper. Det gör ju inget, bara det att jag blir lite nervös att hon ska bralla till när jag är så där nära hennes rumpa.
Ja, inte lätt. På det så ska jag ju hinna med att föra fram fläsket i ett ändå rätt friskt tempo. Pust och puh.
På söndag blir det iaf en lektion för Camilla. Det kan ju behövas, kanske det blir nån styrsel på oss för idag kände jag för att ge upp det där och köra på tömkörning för det behärskar vi ju någorlunda iaf.
 
 
Nu har jag precis varit på massage och det var sååå gott för kroppen. Jisses. Nu önskar jag bara att jag hade varit ledig i helgen också men det är bara bita i det sura äpplet och pallra sig till jobbet.
 

Hästmannen??

Publicerad 2014-01-31 02:40:00 i Allmänt

Vad är grejjen med hästmannen? Nu var det skitlänge sen jag såg filmen och jag tror jag hoppar över den nya filmen. Men det är en gubbe som vanvårdar sina hästar och vägrar göra nånting för att dom ska få det bättre. Han ger dom mögligt hö och låter dom stå i små små bås utan strö i sin egen skit och dynga. 
Ingen vidare "hästman" i mina ögon.
Där är en bild från länsstyrelsens offentliga handlingar som jag fann här: 
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=91820.300
 
 
Älskar man sina djur så ser man till att dom har det bra också. Punkt!
 
 
 
Läser man vidare så blir man ju riktigt mörkrädd över att de finns de som försvarar hans "rätt" att vanvårda sina hästar. Ja se människor...
 

Jäklar vad roligt

Publicerad 2014-01-30 20:45:00 i Allmänt

Idag var det äntligen dags för Eva lektion och det var så himla roligt. 
Hon är verkligen toppen att rida för, hon lyckas alltid hjälpa mig att få Mayan spänsig, mjuk och avslappnad. För att vara Mayan, allt är relativt förstås men jag önskar att någon hade kunnat fota oss för det kändes så bra. 
Tant var stel och struttig i början men efter en kort stund så började hon sträcka ut och mjukna och där hade jag min grand prix häst igen (nåja ha ha). Och glad blir Mayan alltid av Eva lektion, om det beror på allt beröm hon får från ridfröken och även från matte och kanske att Eva lyckas få mig att rida rätt så det blir behagligare.
 
Vi tog även en del galopp idag på Mayans initiativ och då jäklar taggade hon till och fick mig att skratta högt flera gånger. Jäklar vad roligt vi hade, båda två. Fick en del bra tips för den jättesvåra högergaloppen och Mayan kämpade så gott hon kunde.
Sen ville hon inte sluta galoppera. Söttant!
 
Vi promenerade hem mycket trötta, svettiga, nöjda och glada.
Min fina fina 23 åring.
 
Stråla fick sig ett pass på ridbanan igår också. Om man nu kan kalla det för det. Vi gick dit och jag fick hela tiden påminna henne om att inte gasa utan att gå lungt och komma ihåg att ta med sig benen, Väl på ridbanan så tog vi tre fyra varv i trav på lina åt båda hållen, jag tyckte det såg ganska trevligt ut. Tre gånger över en kavalettiradda och så gick vi hem. Det verkade funka. 
Hon stannade till en gång och ställde sig och vilade på höger, då gick vi hem. Sen stod hon och hängde lite när vi kom hem också men inte oroväckande mycket, såg lite trött ut men inte som om hon hade jätteont utan mer som trött efter aktivering.
Ja, herregud, det är till att anlysera. 
Även idag såg hon fin ut, inte svälld om ryggen och såg rätt glad ut, stod inte och hängde vad jag såg. Få se om jag orkar ut med henne en liten sväng senare, är så jäkla trött.

Yes thats me

Publicerad 2014-01-29 19:32:00 i Allmänt

Glad i hågen hoppade jag in i bilen och brummade iväg mot älvdalens hundhälsa där Ebba skulle få sig en spa dag, bara för att på en stund komma på att jag glömt det viktigaste hemma. Hunden. 
Ehhehe.
 
Sen blev jag lite hysterisk för jag hittade inte igen telefonen och sprang runt och letade den överallt. Vart låg den då? På passagerarsätet.
 
Mm, joråsåatte.
 
Det var iaf soligt idag
 
Men det är ju helt sjukt vad lite snö vi har!

Vilket nöje

Publicerad 2014-01-28 23:14:50 i Allmänt

Tänk att det kan vara så roligt att fara och ränna bakom en hästrumpa. Ibland blir jag bara så där... förvånad över vilket intresse man har egntligen. Skotta skit, packa hö, kratsa hovar och dyrt som fan är det alltid är det nått som ska köpas eller fixas och så fara och springa efter eller sitta bakom en hästrumpa. Låter det normalt egentligen? Rida, okej ja. Men resten. 
 
Hursomhelst så tog jag Mayan och Skorpan med mig, hoppade upp på cykeln och for till ridbanan. Gud så skönt det var att cykla btw, det gillade min kropp.
Väl på ridbanan så varierade jag mellan att tömköra och "longera" Mayan, volter, öppna efter långsidorna skritt och trav över bommar både på rakt och böjt spår samt över ett pluttigt litet hinder. Lite gymnastik mao.
Mayan var ack så skeptiskt i början men hennes inställning förändrades drastiskt efter en stund och hon verkade tycka det var riktigt roligt. 
Bra det. Hon har varit lite ovillig att gå ut på senaste och några gånger vänt när jag plockat fram grimman, så vi måste göra roliga saker och förska få tant mjukare i kroppen igen.
På hemvägen så travade vi en bit också vilket både Mayan och Skorpan blev galet exalterade över och drog på utav tusan. Kanske tar en längre cykelrunda imorgon om värdet är lika, bara med Mayan så hon får springa och busa lite utan belastning och bara ha roligt. 
 
Förra vintern. Nöjd över att äntligen funnit täcken som hon slipper få skav av. Bättre sent än aldrig väl.
 
Skorpan, också förra vintern
 
 
 

Uppdat om Strålan

Publicerad 2014-01-28 18:22:38 i Allmänt

Ja, Stråla svarade inte på behandlingen så väl som hoppats så hon ska få en till kur med metacam, det blev ett litet glapp nu på några dagar eftersom veterinären inte var tillgänglig förrän igår (jag ringde i torsdags första gången, kuren var slut i lördags) men förhoppningsvis så finns den på apoteket imorgon. Så nu har vi en liten träningspaus tills hon får medicinen igen.
En dag så gick vi till ridbanan, ganska raskt tempo men bara skritt, gick runt där lite, gick över en upphöjd bom två gånger och hem igen. Det blev för mycket, då var hon väldigt smärtpåverkad efteråt.
Men så länge vi har hållit oss hemmavid så har det gått bra.
Hursom helst så har det verkligen inte varit läge att köra på med trav och galopp så som var tanken. Jag antar att hon måste puschas lite för att få igång musklerna men att hålla rätt balans är svårt, jag ligger ju gärna hellre lite i underkant. Senaste passet då jag försökte leka lite med långa tyglar så tog vi lite lite trav.
Hon är svår att köra långa tyglar med, hon är liksom för lydig och för orädd så hon går ju ner i diket eller upp i en snödriva när jag styr dit med tanken att hon ska stoppa upp och gå i förvänd öppna. Så det blir lite tokigt. Hon behöver tydligen ett tydligare stopp, som en vägg eller iaf ett staket.
Kanske man kan ta transporten till ridbanan...
 
 
På måndag kommer veterinär Anna ut och ser vad hon kan göra för Strålan också. 

Läs

Publicerad 2014-01-28 00:33:00 i Allmänt

Alltså alla måste läsa Mullebloggen. Det är ett måste. Jag hittade den själv för inte så länge sen.
http://mullebloggen.se/
 
Här har vi en liten diskussion mellan Mullehästen och Matte
"Matte: Måste du alltid stå på det lerigaste stället i hela hagen när jag kommer?
Mulle: Det är här jag äter min andra frukost, och just nu är klockan faktiskt andra frukost, så naturligtvis står jag här!
Matte: Klockan är alltid andra frukost för dig.
Mulle: Jag ser inte problemet?
Matte: Kom nu.
Mulle: Okej. Men jag vill att du noterar att jag inte är klar med andra frukost, och inte ens har PÅBÖRJAT tredje frukost!
Matte: Hur många frukostar….?
Mulle: Tre, sa jag ju. Sen är det lunch.
Matte: Naturligtvis. Så dumt av mig.
Mulle: Ja, lite faktiskt."
 
Jamen ni ser ju. Läs.

Fuck off!

Publicerad 2014-01-26 23:08:00 i Allmänt

Jag har aldrig förstått mig på dessa keep calm men nu fann jag en för mig också
 
 

In love

Publicerad 2014-01-26 18:10:00 i Allmänt

Har en fortsatt väldigt bra helg trots att tjejen som var och hälsade på för eventuellt medrytteri och sa oh vad det låter bra och skulle komma och provrida idag kl 14 smsar kl 12 och säjer att hon hittade en annan häst närmare igår. Trots att det står så här i annonsen: "Hon bor ute i brändön dit det inte går så mycket bussar så jag ser gärna att du tänker efter en extra gång om du kan åka ut hit." och trots att det är normalt folkvett att inte vänta tills strax innan man ska ses innan man hör av sig.
 
 
Vädret har ju dessutom varit på topp
Djuren är också glada och mysiga och fina och väldens bästa.
 Det är lustigt (och rätt jäkla irriterande) dock att trots att damen räknas som 23 år nu så är den ständiga diskussionen vi har huruvida man ska springa fort som på en travtävling eller ej. Jag brukar rösta för ej.
 
Å så är jag bara så kär i mitt nya nagellack
 
 Nu ska jag spendera resten av helgen med att glo på missade avsnitt av Paradise Hotel bla.

M M

Publicerad 2014-01-26 11:42:00 i Allmänt

Så jäkla mysigt.
 
 
Jag är så glad och tacksam över de fina människorna som finns i mitt liv som jag tycker så otroligt mycket om.
 

Party

Publicerad 2014-01-25 17:20:01 i Allmänt

Superhärlig dag idag, i natt -30 men på dan endast -11 och sol. Har aktiverat Stråla, Skorpan och Ebba och medryttaren har ridit Mayan.
 
Nu ska jag på fest på jobbet. Få se vad det blir av det men det är lite kul att piffa till sig lite iaf, det är inte ofta.

=,(

Publicerad 2014-01-25 02:01:01 i Allmänt

Fan vad arg jag blev just att Stråla inte får vara frisk. Det är så helvetes jävla orättvist!!

Å så vare kallt igen

Publicerad 2014-01-24 23:34:27 i Allmänt

Gud vad jag hatar min hjärna. Förutom allt annat trams som den hittar på så har den en tendens till att haka upp sig på fraser, låtar och reklamjinglar till förbannelse. Just nu kör den "Flyg flyg flyg, flygresor punkt se" så att jag känner att en god utväg vore att skjuta skallen av mig. Typ.
 
Vädret, hästarna. Tja, det var bra väder i två dagar, nu är det -27 igen. Fast jag hade tagit ut Stråla idag ändå om det inte hade varit för att jag somnade, efter jobbet och ärenden, i nästan 4 timmar. Precis inkommen nu, det blev bara pyssel och en kort kort promenad med Skorpan.
 
Var förbi på hööks och kollade in nyheterna, dom hade såklart inte fått in allt, synd, för detta träns är väldigt intressant
Snyggt och jag älskar att det blir mer vanligt med såna där lösningar på nosgrimman, att tillverkarna börjar inse att inte alla vill ha den fula onödiga snokremmen. Och så var det väldigt fint utskuret bakom öronen. Det är nästan så att jag vill ha ett brunt till Stråla och ett svart till Mayan. Drömma kan man ju.
Sen var det väldigt nära att Mayan fick det här:
Det var liksom väldigt passande.
Men hon fick bara en ny grimma.
 

Det var det där med självinsikt

Publicerad 2014-01-23 20:36:00 i Allmänt

Som en del inte har.
När jag ser att folk som redan har en häst ska köpa en till så tänker alltid: "Å herregud, att dom orkar och har tid"...
 
Idag blev det en ridtur på Mayan. Eller vi promenerade till ridbanan där jag klättrade upp och vi gick över lite kavaletti och försökte mjuka upp extremt stel tant. I höger varv gick det ganska bra, där bar hon sig själv någorlunda, men i vänster. Mamma mia.
Allting var allmänt skitjobbigt vilket jag verkligen förstår som det har varit på senaste men hon ville mest bara springa ifrån allting. Typ galoppera i vänster varvet för det är lite lättare eller bara blårusa rakt fram.
Till slut var hon lite mer loss även i vänster varv men då var både hon och jag sjöblöt i svett. Hej dålig kondis och otränade.
Det är intressant att ridning är den enda sport jag kan ägna mig åt där jag helt struntar i om jag blir svettig, jag hatar att svettas annars, och där jag kämpar mig blå, annars ger jag helst upp så fort det blir lite jobbigt.
Vi tog även och kämpade med förvänd öppna i både skrit och trav, det gick riktigt fint, eller, ja, hon gjorde det ju i alla fall men rusade lite.
 
Jättefin tanta. Nu vore det väl sjuttsingen om vi inte skulle komma på banan igen.
 
Ivan har äntligen bytt
Yum yum.
En period gav han mig brejk tills det trillade ut Brejk från vart enda skåp jag hade. Nu senast har han överöst mig med sportlunch sen i maj.
 

Så kan det gå

Publicerad 2014-01-23 15:54:11 i Allmänt

Men sötaste bästate lilla Ivan då. Jag frågade om han kunde ploga upp en fyrkant som jag kunde ha som ridbana och träna på för det blir för mycket för Stråla att gå till ridbanan, träna och gå hem.
Idag hade han plogat upp en fyrkant.
Men bara fyrkanten och inte det i fyrkanten.
Ha ha ha. Ja ja, nå det går ju fint att ränna runt spåret, vi får väl strunta i volter. Även om det var lite det som var poängen också, att jag skulle kunna longera där förutom tömköra och rida. Ååh.

Plötsligt händer det

Publicerad 2014-01-22 21:45:00 i Allmänt

Typ
Öppnade mailen och Lustigt nog så hade jag fått ett mail från en tjej som låter jättebra. Hon ska komma ut imorgon så håll tummarna nu.

Vackert

Publicerad 2014-01-22 18:15:45 i Allmänt

Det är så vansinnigt vackert ute nu och idag har varit en perfekt vinterdag med sol och -12. Jag har varit väldigt effektiv och har utan att stressa hunnit hämta hö, fixa med foder, köra Mayan, byta täcken och pyssla, testa långtygla Stråla vilket fö gick riktigt bra fast det gick inte att göra förvänd öppna mot vägkanten för då gick hon bara ner i diket, fyllt spån och gett dom mat på tre timmar.
 

Tisdag

Publicerad 2014-01-21 12:52:40 i Allmänt

Ingen medryttare idag heller. Snart blir jag inte ens irriterad för jag nästan räknar med att hon ska säja bort samma dag.
Däremot så är jag säker på att vi kom överrens om MINST en dag i veckan oftast två och det blir kanske en dag i månaden, kanske två. Jag tycker inte att det är lönt att ha en medryttare som kommer mer sällan än en dag i vecka, hur ska man få någon relation med hästen då? Och det sa vi så tydligt när hon började.
Jo jag blir visst irriterad.
Speciellt som jag planerar utefter att hon säjer att hon ska komma.
Suck. Hur svårt ska det vara att finna en medryttare man ka lita på?
 
Idag ska jag iaf till kiron, göra ärenden, hänga med vän och sen bio så vi får väl se om jag hinner/orkar ut med nån kuse i kväll, det är ändå bara runt -17 just så det vore ju trevligt fast tanken var ju att medryttaren skulle ta ut Mayan.
 

Sweet

Publicerad 2014-01-20 18:48:00 i Allmänt

Nåmen hallå dom här ridbyxorna vill ju jag ha

För övrigt så söker jag en ny grimma åt Mayan då hennes har blivit så himla sliten och solkig, går inte att tvätta den fin nå mer. Men jag hittar INGEN som jag gillar.
Den ska vara mjuk för tok känsliga damen och dens ka vara snygg för mig och i nån färg inte bara svart. Hur svårt ska det vara? Ja... Helt inte svin dyr heller.
Synd som tusan att hööks har slut på den modell hon har nu, den har jag gillat som fan.
 
Oh! Nu är det bara -19, bara ut med pållar. På en stund...

Humor?

Publicerad 2014-01-20 15:12:58 i Allmänt

Alltså jag har ju inte världens bästa humor direkt men den här upprepningen som folk tycker är så skojjig har jag svårt för.
Som nu när det är runt -20 -30 så ska varenda kotte säja att "jamen det är ju myggfritt i alla fall".  Barampamp!!
Fniss. Eller så inte.
Eller när man är på bio och dom är klar med reklamen och drar för draperierna igen så är det bara så skojigt att säja "Jaha, nu är filmen slut".
Eh. Eller så inte.
 
 
Jag känner mig lite frustrerad över den här kylan nu eftersom att Stråla skulle komma igång medans hon äter metacam, men i den här takten så kommer vi ju ingen vart. Dom sa ju att det skulle bli varmare idag. Får se om det håller sig under -25 så kanske det blir en promenad iaf, men det gör så jäkla ont att andas för mig när det är så kallt.
Inställd Långa tyglar lektion idag, inställd ridlektion idag, inställd skoning imorgon.
Bah.
 
Och min älskade bil som är trasig i motorvärmaren har trots det startat som en klocka varenda gång, det är typ universums bästa bil, fast i går kväll i -31 så sa batteriet stopp efter alla kallstarter. Lite laddning bara så är den igång igen.

Varmt och gott

Publicerad 2014-01-19 23:13:27 i Allmänt


Nä, idag blev det ingen hästträning. Som varmast har det varit -28 och som kallast nästan -31, så vi skippade det. Jag har bara varit och kastat mat på dom. Nu ör jag var och nattade dom så frågade jag dom om dom frös. Det gjorde dom inte.
Tröck in fingrarna i pälsen på nakendjuren Leffe, Holly och Skorpan och alla var dom varma och goa där inne i lurvet. Härligt.
Såklart har dom fått sig lite extra mat ändå för att hjälpa till att hålla värmen, vi kan ju inte riskera att dom råkar bränna lite fett inte. Hö hö.
Mayan är väldigt varm och go under sina dubbla och Stråla är lagom under sitt täcke.
Alles ist finemang.
 

Haft lite kvalitets häng med Ida istället.
 
Men imorgon får det ta och bli lite varmare igen för nu vill jag träna häst.
 

Min röda helikopter

Publicerad 2014-01-18 21:38:17 i Allmänt

Var till tandläkaren och lagade min trasiga tand på torsdag, igår kväll lossnade lagningen då jag tuggade på en non stop. Det kändes ju mycket lönt att ha betalat 900 spänn för det. Fast det värsta är ju att kanske måsta göra om det. Jag känner bara : ge tillbaks mina pengar så behåller jag min tand. Den har ju funkat som den är i två år.
 
Idag är jag inte pigg. Svintrött och ont i huvudet. Tog mig ut på en ridtur på en mer än lovligt galen liten röding. Puh, jag var helt slut sen, det var inte hon. Men inte heller kan man gasa gärnet när man är 23 år och inte i form. Sist funkade det ju med övergångar, idag funkade det... Eh typ inte alls. Hon hade sitt hellikopter mode inkopplad.
Men då får jag faktiskt påminna mig själv om att bara för några år sen hade jag alls inte satt mig på henne efter hon hade vilat eller bara tagit det lungt för då hade vi riskerat livet. Samt att hon ju faktiskt skrittar och inte bara toktaktar.

Dags för en till tekopp

Publicerad 2014-01-18 00:09:30 i Allmänt

Herregud vad jag skratta åt den här
 
Its a houndvalalanche!
 
Även om jag gnäller över kylan så vet jag vad jag väljer mellan -22 och gnistrande snö och +2 och skridskobana. Man får knarka te så blir allt lite bättre.
 
Åh vad roligt det var tömköra Stråla. Jag tog och satte fast Mayan i bältet på min overall så hon fick haka på också. Gick efter vägen ner till hamnen samt snurrade runt lite på volt i fyrvägskorsningen.
Fick jobba med att 1: Inte älga på 2: Inte trippa fram när man inte får älga på.
Hade bara grimman på och hon var så fin så fin, väldigt lyhörd som vanligtvis, lite problem att stå still hade hon och när vi vände hem så blev det en del kast med huvudet och trampa runt men det lugnade sig ganska fort.
Det märktes att det dels var skitlänge sen jag tömkörde (skämmes!) dels att det var rätt jobbigt att aktivera dom där bakbenen och använda ryggen.
Vi fick till lite öppnor och lite lite början till skänkelvikning.
Hon är ju så jävla söt, så fort hon tar ett steg i rätt riktning och får beröm så fattar hon precis vad hon ska göra. Och hon blir så nöjd när hon är en duktig tjej.
 
Volt åt höger var ganska svårt, då fick hon ju belasta sitt onda ben lite mer och när hon där gjorde några superfina steg och jag ylade duuuuktiiig tjej så började hon tvärgäspa. Så jag var tvungen att stanna och skatta åt henne.
Där skulle vi dock ha slutat för när jag sen skulle göra bara lite till så blev det lite kaos en stund men tillslut fick vi avsluta riktigt fint.
 
Så jävla nöjd. Nu får hon vila i morgon och så får hon gå på söndag och måndag, jag tänkte att det kanske är ett lagom upplägg i början, träna två dar och vila en.
På måndag ska vi få våran första lektion i långa tyglar. Spännande.

Pigg

Publicerad 2014-01-17 19:09:58 i Allmänt

Uppenbarligen så händer det iaf nånting i kroppen iom kiro behandlingarna. Jag blir så pigg. Jag som brukar gå runt som en zombie jämt och alltid behöva vila och tupplura. Nu har jag inte sovit mycket alls på hela veckan.
Intressant. Jag märker även av i kroppen att nånting händer, än är det inte speciellt mycket bättre fast jag märker att det lossnar och får träningsvärk lite här och där.
 
-20 idag också, ja nu får vi för att det har varit så varmt hittils. Jag håller på att frysa ihjäl så fort jag sätter näsan utanför dörren och kan inte alls minnas att jag brukar frysa så här när det bara är .20, det biter genom hela kroppen mer som om det vore -30.
Burr burr.
Fast det är fantastiskt vacker med fullmåne som lyser upp hela världen och på dagarna tittar solen fram över trädtopparna. Det är fantastiskt.
 

Men

Publicerad 2014-01-17 15:20:33 i Allmänt

Så sitter man och försvarar sin rätt att bruka våld på sin hund som inte kan hålla sig.
Alltså.
Dumma jävla människa.
 
 

Rumpeband

Publicerad 2014-01-16 23:23:14 i Allmänt

Då var det dags att börja träna Stråla igen och tack och lov så hade temperaturen stigit till -17 så matten slapp frysa ihjäl. Egentligen så var det inte så mycket träning att tala om men lite aktivering iaf vilket Stråla blev jätteglad över.
 
När vi var hos veterinären så sa hon att jag skulle longera Strålan med en pessoasele varpå jag tänkte: Okej, hon är ju dum i huvet, men poängen var att inte använda inspänningarna utan det hon ville åt var bandet runt benen. Typ som equiband. Eller sån där tejp som sjukgymnaster eller de inom TTouch använder för att få hästen uppmärksam på att den faktiskt har en bakdel att jobba med: Här finns en hel del info om equiband http://careofewards.wordpress.com/category/equiband/ 
 
"Funktionen hos Equiband ligger i en fysiologisk respons mellan stimulerade receptorer som ger aktivitet i muskler efter kommunikation via nerver. Man kan säga att man vill göra kroppen (hjärnan) medveten om vissa muskelgrupper som ”somnat av” (kanske efter en skada) eller aldrig blivit riktigt aktiverade (fått korrekt träning) Det är alltså inte ett beteendemönster man vill förändra, man vill förändra/supporta ett rörelsemönster"
Det är alltså det man vill åt.
 
Så jag gjorde en egen
Lite bättre att offra en gammal benlinda än att betala 2200 kan ju jag tycka.
Jag fick dock ändra om lite när vi kom ut men det var mest det som var syftet med dagen, att testa och vänja Stråla lite, så vi tog en liten promenad. Jag är dock fortfarande osäker på ungefär hur hårt det ska sitta. Jag försöker googla mig fram.
 Imorgon ska jag testa tömköra lite med den på eller så går vi till ridbanan och går över några bommar utan den på.
 
Hi hi, det står faktiskt i pappren från kliniken exakt så här: "Tränas med en Pessoa gjord eller en elastisch bandage rundum baksidan." (
Sen står det mer också, typ allt hon sa, mycket bra för det minns jag ju inte såklart.)
Veterinären var troligtvis från Holland och bor i Finland och jobbar i Sverige. Jag är mäkta imponerad.
Jag tror dock att jag avstår ridningen tills Anna varit ut på återbesök den 2/2 och satsar på Tömkörning och långa tyglar. Körningen ska vi vänta med i ca 2 månader då hon mest använder påskjutet då och inte trampet så att säja.
 

Blah blah

Publicerad 2014-01-16 19:45:00 i Allmänt

Jag skriver och jag raderar, jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig.
Något jag alltid blir chockad över är när folk utan att skämmas berättar när dom har brukat övervåld på sitt djur.
Jag kommer aldrig nånsin att glömma den sommarjobbare vi hade i hemtjänsten som satt och berättade om hur hon brukade spöa upp sin hästjävel för den var dum i huvet. "Ha ha." Och jag bara blev chockad och totalt stum.
Nu har en bekant skrivit på facebook hur hon blev fly förbannad för att hunden kissat inne vid löp och bokstavligt burit ut den i öronen. För att den gör det med flit. Alltså. Nä.
Där kunde jag inte vara tyst.
Ibland hör man också folk utan att blinka berätta att dom trycker ner nosen på sina djur i deras kiss om dom råkat kissa på fel ställe.
Läste även just om en kille som "uppfostrade" sin hund av "kamphundsras" genom att lyfta den i kinderna och knäa den i magen för att den gjorde utfall mot en valp.
 
Ja..
 
 Det som också förvånar mig är människor som inte felsöker. Varför har man det här problemet? Oftast så försöker man bara döda symptomen istället. Vad det än må vara som problemet är. Gapande häst, kissande hund, ett djur gör aldrig nånting "med flit" eller bara för att jävlas.
 
 
Som alltid så tar jag mig an ett sånt stort ämne, flyter iväg, kommer ingen vart och bara blah.

Älskade hästar

Publicerad 2014-01-15 21:51:21 i Allmänt

Vad dom har gjort matte lycklig idag.
 
Efter att ha velat lite så blev det tillslut en ridtur med Mayan och det behövde jag inte ångra. Ebba var piggelin och ville gärna följa nu när det äntligen var lite bättre väder, endast -17 idag, och eftersom Mayan inte riktigt är i gång just nu så tog vi bara en kort sväng efter vägen bakom ridbanan.
Mayan var på bra humör redan när jag gjorde iordning henne och stelheten som hon visade på lina häromdan märkte jag inget av. Matte får åter igen dra slutsatsen varm häst=nöjd häst.
Packade på henne först back on track ryggstycket under sadeln, en yllefilt över sadeln (så jag skulle slippa sitta på det iskalla lädret) och hennes rumpa och så ett ridtäcke på det.
Jag red bara ca 20 minuter och promenerade ca 20. Bara skritt och lite trav. Mayan var som väntat väldigt pigg och det är lite där jag drar mig också då det känns lite halv jobbigt när hon blir överladdad. Men vi lyckades hålla sprättet i schack och hon laddade bara lite, på hemvägen, jag försökte hålla henne sysselsatt med övergångar och halter och bad om att hon skulle fortsätta i den fina lätta form hon hade på bortvägen utan att blårusa och hänga sig i handen. Det lyckades riktigt bra och jag är så nöjd med oss båda faktiskt.
 
När vi kom tillbaka så hade Stråla lagt sig i ligghallen och Leffe stod med henne där inne (ponnyerna var instängda i "boxen"). Stråla gjorde ingen ansats att stiga upp fast vi kom så jag tog av Mayan tränset och lämnade henne lös utanför där hon hittade en höpåse att roa sig med och så gick jag in och satte mig med Stråla i spånet
 
 
 
 
 
 
 
Stråla la sitt stora huvud i mitt knä och somnade
 
Finaste hästen. Vilken underbar känsla att sitta där med henne, blev allt lite tårögd. Det var år sen jag satt bredvid henne och myste när hon legat och sovit, oftast brukar jag låta henne vara när hon ligger eller så reser hon sig och frågar vad vi ska hitta på.
Hon ville hela tiden att jag skulle hålla på henne och hon inte hade sitt huvud i mitt knä så hade hon mulen i mina händer eller så gjorde vi som vi alltid brukar göra när vi kramas stående.
Åh vad jag kommer att leva på den stunden länge. Det var verkligen så otroligt fint och precis vad jag behövde.
Tillslut var jag tvungen att resa mig för Ebba stackarn var ute i kylan. Visseligen med täcke på men frusen tant i -17 måste man ta hand om.
 
När jag satt där kunde jag även konstatera att det inte kyler nånting underifrån och det känns skönt att veta med säkerhet. Då det smällde på och blev så här kallt så frös hela bädden ihop till ett ganska hårt golv så på det så har jag lagt in lite blandat spån och halm. Det verkar vara finemang.
 
Det har varit en allmänt riktigt bra dag.

Lite ljus

Publicerad 2014-01-15 15:57:28 i Allmänt

Åh vad det är underbart att det märks så tydligt att det börjar vara ljusare. Å dessutom lite klart. Underbart. Hann tom fota kreaturen lite.
 
Hela gänget. Stråla avlastar sitt onda ben, som alltid och Skorpan söker mat (som alltid) medans Mayan funderar på om man kanske kan gå ut här nånstans.
 
 
 

Ponnyakuten

Publicerad 2014-01-15 02:15:00 i Allmänt

Då var det dags att reta sig på Ponnyakuten igen. Dumma jävla korkade människor.
 
Okej.
 
1: Köp inte hästar som ungarna inte klarar av.
2: Kolla upp om hästen har ont.
3: Se till att hästen har BRA väl passande utrustning (inte jävla pessoabett och sadlar som ligger helt åt helvete)
4: Rid för instruktör. En bra instruktör.
 
Hur svårt ska det vara?!?
 
Bah!
 
Eller så kan man säga det snällare, som Elvira http://baraelvira.se/2014/january/tankar-om-ponnyakuten.html#comment
 
Ja, jag vet att det är svårt ibland och ingen är perfekt, inte ens jag  men alltså kom igen!! Basic
 
Åh, inte vart det nån motionering idag inte. Hade som tanke att köra Mayan men sätta sig i vagnen i -22... eh... nä.
Funderade på att klättra upp och rida lite barbacka på täcket bara men efter jag hade fixat renbäddat i ligghallen, hämtat halm (åh vad jag hatar att riva halm) hämtat hö och allt annat så var klockan bra över midnatt. Nä, det blev ingen klumpig ridtur i overall som jag knappt kan röra mig i.
 
Men vilken härlig kväll, fullmåne och så vackert, behövde ingen pannlampa. Stod jättelänge i hagen och tittade på hästarna efter jag gett dom nattmaten. Mys.
Stråla är rolig, hon far runt och kollar och provsmakar på alla högar, en del är bara halm, då buffar hon i dom, blir lite besviken och drar vidare. För hennes del känns det skitbra att sprida ut höet så här, hon får verkligen extra aktivering.
Dom andra står ganska stilla med traskar i väg lite då och då och kollar in nån ny tuss.
Ja, det är gott, jag är nöjd med min foderlösning.

Rubrikjävel

Publicerad 2014-01-14 20:48:00 i Allmänt

Mahaha
http://cheezburger.com/154373
Ett exempel, klicka på länken för fler nysnödiga katter

Ack ack. Vad jävla kallt det är, nu får man minsann tillbaks för att man önskat vinter. -20
Burr burr.
Igår tog jag Mayan på lina en liten stund men oj oj så stelt det var. Då kände jag att nej nu måste jag sluta slöa och ta i tu med hästeriet. Å så sitter jag här ändå =S och vill inte gå ut. Det kan ju bero på kylan mycket, att hon var så stel och kantig men lite ridning brukar ju alltid göra gott för tant. Idag fick hon då på sig fler täcken iaf.
Sen så hade det ju underlättat om man hade haft en medryttare som man hade kunnat lita på... Ah, hon är jättebra och fin på alla sätt och vis men vad hjälper det när hon aldrig är här?
 
Stråla skulle jag ju börja träna imorgon enligt veterinären men korkade jag glömde kolla om medicinen fanns nånstans vilket den inte gjorde idag då jag skulle hämta ut den, ingenstans i hela Lule, bra där, så vi får vänta till på torsdag. Inte för att jag har direkt bråttom och jag tror knappast att det spelar nån som helst roll för Stråla heller om hon börjar imorgon eller på torsdag.

Tisdag

Publicerad 2014-01-14 08:18:34 i Allmänt

Lilleman är ju hemskt söt då han nuförtiden alltid ska ligga på min mage, det är även hemskt mysigt. Men. Det resulterar i att jag typ inte rör mig på hela natten = stel matte.
 
Idag ska den stela matten på återbesök hos kiron.

Movieday

Publicerad 2014-01-12 19:11:00 i Allmänt

Herregud vad jag blev uppvaktad igår.
Tänk om alla män vore lika omtänksamma.
 
Ja Edwin han bjöd på bubbel och var mycket mån om att jag skulle äta, vi målade tillsammans, han bjöd på godis och havrekuddar. Vi läste böcker och han bäddade om oss båda noga med filt i soffan. Tittade på bilder på Ebba i min telefon "Ebba Ebba"
Efter en del lek och bus så bäddade han om mig på en madrass i hans rum, gav mig en kram och hämtade en nalle, samt kudde och täcke och från mamma och pappas rum.
Ha ha, sötunge.
Linda Linda Linda.
Ja det känns gott att vara uppskattad men he..re..gud! vad jag var slut sen. Ja idag också för den delen. Puuh.

Idag blev det en riktig film dag, har sett Battleship och den var ju skitbra, alltså riktigt riktigt bra. Sen kolla jag på Iron Man 3 och nu ska jag se Beautiful Creatures. (Nä den sista skippa jag, det var bara skit. Men två av tre är ju inte helt illa)
Mysdjuren har legat i mattes famn
 
Jag kan liksom inte uppbåda minsta lilla lust eller energi till rasta hästar. Vad hände? Vädret sög ur allt ur mig. Jag ska dock försöka ta ut nån en sväng i kväll.
 

Ännu mera LOL

Publicerad 2014-01-10 20:40:00 i Allmänt

Läser lite på buke
 
"En gång för länge sedan stod jag och tittade på en nybörjarlektion, exipagen
står uppställda eftermedellinjen och ridläraren säger "och så lägger ni tyglarna
runt halsen och förbereder uppsittning" Varvid en tjej helt enkelt lägger
tyglarna om sin egen hals. Ja, varför inte, det preciserades aldrig vilken hals
det gällde."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sagt om galopptävling:
"K: hur gick det idag då?
J: sådär, den första tog ut sig på tok för fort, pullade som en galning direkt från start, helt omöjlig att
bromsa. Så det var ju bara att glömma,
Nästa var lite segstartad så han fick
ridas riktigt hårt sista 400, kom tvåa!
Sista var superfin, vart sur en sväng
när hon fick sprut i ansiktet, men kom bra ändå på slutet.
K: bra ändå, för oss blev det inga pengar, bara småsår. (Suck)
J: nej vad trist, något allvarligt?
K: nja, ett balltramp, ett skavsår på en sena och ett
näsblod...dock var det tur, för det var inte lungblödning."
Med lite chockade åhörare som resultat
 
Och denna då, sedd i ett skyltfönster
Den varianten ska jag testa nästa ridtur.
 
Så såg jag det här i en blogg
Hur häftigt som helst ju
 
 
 
Trillade in på Wallöfs hemsida och läser detta:

"Om temperaturen är kallare än -25, har vi vissa gemensamma regler som gäller för alla installade hästar. Detta för att förhindra att stallet och vattenledningarna fryser sönder med stora problem för som följd.

Därför gäller följande:

  • Vid risk för temperaturer runt -25 grader eller kallare, ska varje hästägare ställa i ordning höpåsar för morgon och lunch inne i stallet. Om temperaturen är oviss, ska höpåsar även finnas färdiga vid hagarna.
  • Vid -25 grader eller kallare, släpps inte hästarna ut på morgonen. Blir det sedan varmare under dagen är det hästägarens egen uppgift att släppa ut sin häst.
  • Om temperaturen ligger under vår köldgräns ska inga hästar vistas ute i hagarna. Däremot går det utmärkt att rida, promenera eller på annat sätt motionera sin hästar."
Och känner bara... Mäh! Och vilken tur att man inte står i kollektivstall. -25 är ju liksom ingenting här uppe och nog har väl Wallöfs klarat sig tidigare år?
Observera att man får motionera sin häst. Så generöst...
 
Dessutom så blev jag väldigt facinerad av att det ingår 2 kilo havre i hyran. Alltså va. Jag trodde kunskapen hade kommit längre än så och vad fan ska man göra med 2 kilo havre. TVÅ JÄVLA KILO.
Nåväl, inte mitt problem men vissa har ju lustiga idéer.

Hurriburrburr

Publicerad 2014-01-10 17:23:39 i Allmänt

Fy satan vad kallt det är. -13 och rejäl blåst. Fan inte att leka med. Å jag har ungefär samma kläder på mig nu som då det varit runt nollan men ändå varm jacka, mössa och vantar fast fryser som bara den. Skulle verkligen behöva investera i vardagstäckbyxor tänkte jag nu och kom just på att jag fick ju ett par i fjol. Men vart har jag dom då...
Hos hästarna så är jag alltid bättre på att klä mig bättre men även där så blåser det genom märg och ben.
Det får gärna sluta blåsa nu snön ligger ju inte kvar utan blåser bara iväg.
 
Kallt i bodan är det också så nu måste jag dra igång värmefläkten då och då och igår kväll när jag drog igång den så satte sig Lilleman framför den och kurade. Gullis <3
 
Annars har jag varit till kiropraktorn idag och jag har längtat massor och så blev jag mest besviken.
Nå hon lossade på några låsningar men det känns faktiskt som att det lilla tryckanded som hon gjorde hade ju typ vem som helst kunnat göra. Nåväl, jag får testa att genomgå dessa behandlingar, man blir lite lagom desperat när det gör så jävla ont jämt. Visst förstår jag att hon knappats kunde göra något åt det allmänna onda i kroppen som är det största problemet men jag tänkte hon skulle fixa till min rygg och nacke. Det kanske hon gör också men det kändes liksom så... Futtigt.
Nåväl.
Kanske för att man är van att en massage tar en timma och hela kroppen blir genomgången. Det är dock möjligt att det känns något bättre faktiskt i låsningarna i ryggen just.
 

Tok

Publicerad 2014-01-09 23:26:08 i Allmänt

Mayan är typ proffs på skänkelvikning i galopp.
Åt höger iaf.
Om det då ens hade varit det jag bett om...
Tokiga tant

Burr burr

Publicerad 2014-01-09 19:26:49 i Allmänt

Aww
 
Här har man gått och längtat efter snö och kyla hur länge som helst och när den väl kommer då håller jag på att frysa ihjäl. Har ju liksom inte hunnit få nån motstodskraft mot vintern i plusgraderna som varit.
Nå, få se då om det ligger kvar det här nu.
 
Har köpt Hyaluronsyra åt Strålan idag, Gurkmeja samt Magnesium och så även e-vitamin för musklerna äter hon sen tidigare. Så nu har jag väl det jag kan ge för att boosta henne.
 
Har även hämtat halm idag så hästarna äntligen ska slippa svälta
 
För första gången på länge nu så börjar jag vara lite ridsugen. hur lönt det är att klättra upp på Mayan i snöyran vet jag inte, hon går ju bara sidvärtes
 

LOL

Publicerad 2014-01-09 00:05:10 i Allmänt

 
" * Det är bara att sätta igång! Allt man behöver är ett träns eller en vanlig grimma, ett par långa tyglar (som man kan göra själv av ett långt rep), ett spö (eller en pinne…) och lite godisbitar (som hästarna uppskattar att få när de har varit duktiga) och så behöver man förstås en häst (annars ser det väldigt fånigt ut när man håller på)."
 
Sitter och läser lite om långa tyglar träning och fann detta på Ellen Ofstads sida.
Jag har iaf tränat lite ridning utan häst ibland öppnor och slutor tex, för att få in rörelsen i min kropp och jo det ser säkert jättefånigt ut =P
 
Igår natt satt jag och googlade sadlar till Stråla, jag har ju så snöat in på en brun Globus Clic, skulle behöva mäta henne och se om en sådan skulle kunna passa och vilken storlek isåfall.
 
 

Sockertopp

Publicerad 2014-01-08 13:43:09 i Allmänt

Ivan berättade för mig att hästar ska ha mindre kraftfoder och mer socker. Det hade han sett på tv om det hära fång.
 
Mm. Han hade ju ett halvt rätt iaf.
 
 
Fan, min mage har ballat ut totalt.

Så här gick det

Publicerad 2014-01-07 21:17:00 i Allmänt

Ja det blev en heldag på vift, satan så jobbigt det var att köra i snömodd och halka har skitont i armar och nacke nu efter att ha hållit krampaktigt i ratten, men som tur var så hade jag planerat för det och åkte hemifrån en å en halvtimma före bokad tid, fik köra 40 ganska långa sträckor, tack och lov för lite surr sällskap då också.
Strålan skötte sig utmärkt, hon brukar ju alltid vara lättlastad, går in själv osv men idag har hon även stått helt stilla där inne, annars brukar hon lätt bli less och börja bonka samt trampa runt lite. Det var även första gången hon fick åka brett idag så det kanske var det hon gillade. Matte är trög ibland.
När vi kom fram var veterinären och teamet en halvtimme sena efter att ha åkt från Finland i det eländiga väglaget så att Strålan hade gott om tid att se sig omkring.
 
Det fanns tydligen mycket att glo på där.
 
Viket fint ställe för den delen, och lugnt och skönt, modernt och prydligt. Varför glömde jag fota hur det såg ut?
Nåväl.

Vet Påbörjade undersökning med palpering och märkte då att Strålan var öm och spänd i ländrygg kors, inget nytt där men sedan i skritt och trav på rakt spår så såg hon en 0,5 gradig hälta på höger bak. Snedhet i bäckenet och att h.bak has vrids när hon går. Samt att vänster fram sattes ner hårdare än höger, hon kallade det först hälta men ångrade sig.
Det som var helt suveränt var att dom hade en människa som sprang med kusen så att man själv fick se hur hästen rörde sig. Hur toppen?! Dessutom jävligt toppen för rackel som mig.
Jag såg dock ingenting  ja benet som vreds såg jag och även tidigare har jag ju tyckt att hon inte riktigt rör benen som hon borde man det är så svårt att sätta fingret på det.
 
Böjprov på alla ben helt ua förutom högt på höger bak där blev det 1.5 grad hälta.
 
In på röntgen och röntgade ryggen samt hö bakknä. Jag såg bilderna direkt då dom hade en sån modern och fin apparat, såg genast att det inte var någon kissing spines och där föll en sten från hjärtat, det har jag ju oroat mig för ett bra tag. Däremot så såg veterinären något som jag inte såg, en lindring oregelbunden yta på ett tornuskott.
Det berodde, sa hon, på att ligamentet invid ryggraden har varit rejält inflammerat och varit det ett bra tag så då blev det så.
Och i knät så fann hon en liten pålagring. Det blev spruta med kortison i knät samt metacam för ryggen. Nu ska hon vila i hage en vecka, efter det så ska jag börja sätta igång henne på metacam för att få henne att våga använda den där ryggen och kunna sträcka ut de stela musklerna.
Till en häst kan man ju inte säja att du bör göra så här även om det tar emot för det är bra för dig.
Nu är det sjukgymnastik som gäller i några veckor sedan kommer Anna Semren ut och kollar läget, kanske gör något kiropraktiskt och så hoppas vi att vi ska reda upp det här. Att vi får ordning på kroppen och att allt ska lugna ner sig.
 
Det var ju bättre än jag hade befarit men att det har blivit en pålagring och en påverkan på ett tornutskott känns ju inte bra. Och varför har det blivit det. Det går inte att säja vad som hänt först eller varför det blivit som det blivit.
Jag kommer nog att fortsätta oroa mig och helst hade jag velat ha en egen röntgen så jag hade kunnat kolla om det växer typ varje dag.
 Det känns jättebra att vi får påbörja träningen och uppbyggnad redan om en vecka. Nu ska det bli mycket tömkörning och jag hade som plan redan innan att lära mig det där med långa tyglar, nu är det prio ett. Nu får nog Mayan stå tillbaka lite ett tag känns det som, vi får väl se vad jag kommer att orka med.
 
Jag är väldigt nöjd med veterinären och hela klinik besöket. Veterinären hade även väldigt vettiga tränings och igångsättningstips.
Det var inte det vanliga vila-skritta-trava= allt ska vara bra på några veckor.
 
Ja det är bara fortsätta hålla tummarna.
Drogad kuse.
 
 
Fina fina älskade Stråla.
 

Redo

Publicerad 2014-01-06 20:53:56 i Allmänt

Jag var väldigt i valet och kvalet om jag skulle köra Stråla, velade ända tills jag hade lagt på henne selen, hann ändra mig flera gånger och började även med att göra iordning Mayan. Jag vill ju verkligen inte göra något som gör illa min tös. Men i slutändan så tänkte jag att det är bra att ha något att säja till veterinären imorgon samt att ha "provocerat" henne lite.
Men såklart så tog vi den lätta vagnen och bara en väldigt kort skrittrunda.
Hon ville helst hänga sig i bettet och var stenhård i munnen, ganska lugn när vi gick bortåt, överreagerade lite på läskiga saker (som inte riktigt är normalt) men så fort vi vände hem så började hon takta och härja, slängde med huvudet och ville nästan lätta på framdelen. Och ännu värre häng i tömmen och stenhård vid förhållning.
Lilla tösen.
 
Tur som tusan att jag gjorde transporten redo redan ikväll då den hade fastnat så jag höll först inte på att få på den på kroken då jag var tvungen att vara exakt på för den gick inte att rubba åt något håll vilket innebar ett jävla backande och rattande i mörkret och snön och sen när den väl satt fast på bilen så gick den knappt att få lös. Men till slut så.
Å när den väl var lös så var det ena däcket nästan tomt.
Hade jag måstat hålla på med det imorgon så hade jag nog blivit hysteriskt hysterisk.
Puh. Men nu är den lös, luft i däcken, hönät klart och spånad. Bara ta kusen och åka imorgon då.
Urk.
 
Tack för alla era lyckönskningar.

Kräks

Publicerad 2014-01-06 14:52:22 i Allmänt

Alltså va? Jag gick ju med i viktklubb för 5 veckor sen, jag följde deras tilldelade kalorier och jag blev peppad att motionera mer och det hände ingenting inte ett smack, så här före jul så sket jag i det, jag har ätit utan att tänka på nånting det har blivit lite max mat och en hel del godis och fika osv osv, jag har mått ganska skit så jag har mest legat och inte rört på min nästan nå och har på dessa två veckor gått ner 2 kilo. Eh. Whaa?
Knepet kanske är att må riktigt dåligt samt att ha sjukt ont i magen.
 
Idag hade jag iaf tänkt sätta Stråla för vagnen och köra en sväng för att se hur hon är inför veterinärbesöket imorgon, har försökt röra lite på henne de här dagarna för att hon inte ska ha vilat bort problemet så att säja.
I lördags så tog jag henne på lina en kort kort sväng och hon var inte nöjd och i vänster varv bockade hon i traven redan. Visseligen fick hon ju klampa lite i tung snö.
Ja vi får se. Som tur är så får jag sällskap av Lena imorgon, det hade varit riktigt jobbigt att åka själv, jag börjar nästan grina redan nu. Fy för tusan.
 
Å så är jag ju bara så jävla dum, gudars så less jag är på mig själv.

Paket

Publicerad 2014-01-05 11:59:00 i Allmänt

Jag fick en sån himla fin julklapp i brevlådan
(så där, nu har ni min adress så feel free to skicka mig fler paket. Det behöver inte vara julafton, just sayin)
 
med ännu finare innehåll. Häromdan så testade vi en av grejerna som paketet innehöll
 
Strålas svans blev lite rolig dock, som en stor sopkvast.
 
På nyårsafton fann jag en ny skill, jag är suverän på att öppna ostron
Inte på att äta dom dock, stor supersalt snorlobba, så jag bara öppnade och skickade vidare. Men det var väldigt intressant att prova iaf.
Nu finns det några saker som jag finner äckliga att äta Ostron, Sniglar och Sushi. Blörgh!
 
 
 

Monster

Publicerad 2014-01-04 20:14:00 i Allmänt

 
 
 
 
 
Blöh vad jag har ont i magen, i en vecka nu. Missnöjd.
Å det beror inte på att jag har tuggat för lite hö  det är troligtvis min stressmage som reagerar på all nervositet och oro som härjar runt nu.
 
 

Bah!

Publicerad 2014-01-04 16:50:01 i Allmänt

Det må vara irriterande att inte kunna somna men det är ännu mer irriterande att somna i bra tid, typ före midnatt bara för att vakna vid två tre å inte kunna somna om.
Å mer irriterande är att Internet inte har funkat ute i min boda på flera dar.
Halkan tänker jag inte ens nämna.

Angående slowfeeding nät

Publicerad 2014-01-03 20:23:53 i Allmänt

Fick en fråga om jag inte funderat på Slowfeeding nät med tanke på mina hungriga hästar och jo, det har jag funderat på, jag har tom två stycken.
Däremot så har jag ganska många anledningar till att inte använda dom.
 
* Onaturlig ätställning, risk för spänningar och slitningar - Jag vågar inte riskera på mina hästar som redan är gamla och/eller spänd
* Onaturligt slitage på tänderna . Mayan håller på att tappa sina framtänder och jag vill inte riskera mer slitage i onödan
*Skodda hästar kan fastna - Vågar inte riskera mer skador. Man kan ju göra någon slags låda förstås.
* Dom står mest stilla på samma ställe å sliter i näten.
 
För mig och mina hästar så känns tyvärr inte slowfeeding nät som ett gott alternativ, då tar jag hellre lite extra tid till att sprida ut och gömma så att dom får söka och låssas beta= naturligare ätbetende. Och eftersom det ändå sällan eller aldrig blir lägre uppehåll än 4-5 timmar så är det ingen fara vad Leif än tycker :-P Samt att när jag har halm så är dom väldigt nöjda , då är det ingen hysteri alls, och jag kommer hämta mer halm till veckan så Leif får stå ut med att vara lite "hungrig" tills dess.
Möjligen så skulle jag kunna ha näten till ponnyerna, dom brukar ha dom på somrarna fast dom går ju oftast i samma hage allihopa.

Bzzzt

Publicerad 2014-01-02 15:02:55 i Allmänt

Kortslutning var det ja
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela