stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Oj nu blev det fullt upp

Publicerad 2013-05-31 22:17:57 i Allmänt

Å så blev jag inringd på Jobb mitt i allt, så jäkla bra, men lite stressigt förstås. Hann precis klart med flytt å städ för att landa i boden 20.30. Slutar kl 15 imorgon så då blir det att flytta hästar så jag lär ju vara klar lagom till midnatt å sen iväg å jobba igen kl 8 på söndag till 8 på måndag, ledig en stund men då ska jag göra ett uppdrag i boden tillbaka och jobba kväll å natt, gå av tisdag morgon och iväg till Piteå på det fjärde å sista uppdraget. Å kanske ett besök =) Å så jobb på onsdag igen. Mm, jag lär ju sova ungefär hela torsdan.

Flyter

Publicerad 2013-05-31 12:26:00 i Allmänt

Men vad fasiken, det går riktigt bra. Tryckte i mig en näve piller och satte på magneten så går det att röra sig igen. Det gick fan inte när jag vaknade... Att vara inne och städa är en ganska bra syssla en sån här dag. Speciellt när man får hålla på och plaska i vatten. Sovrummet är helt klart.
Känns riktigt bra. Bara pausa lite.
 
Nu tar jag och öppnar min lilla blogg igen så hela vida världen kan läsa om mitt gnäll. Varsågoda.

=(

Publicerad 2013-05-31 10:34:15 i Allmänt

Det är lite svårt att röra sig idag. Verkar ha blivit nån inflammation i nacke axlar. Och det är lika vidrigt jävla varmt idag.
 

Uuh

Publicerad 2013-05-30 22:22:00 i Allmänt

Hu hu uuu.
Det kan inte vara nyttigt för en tjockis som mig att anstränga sig så i värmen. Fy fan, hjärtinfarkt nästa.Ja det var inte långt ifrån svimma iaf när de störta grejerna skulle bäras ner. Å så upp och ner och upp i 28 grader i skuggan. Man vad fan!
 
Ja jag orkade bara inte ta precis allt idag, det var liksom bara helt slut soppa i kroppen. Stopp.
Ja, jag hade ju även varit i stallet och tjorvat med gräsgiriga djur och vatten och även försökt tvätta en matta vilket var rätt skönt jobb i värmen.
 
Jör att inte tala om hur ont det gör i kroppen. Hå hå ja ja.
 
Äsch, nu börjar jag tycka synd om mig själv snart igen.
Varför kan inte jag få hitta nånstans där jag och mina djur kan bosätta oss på längre tid? Trött som fan på att vara rotlös.
Hatar att flytta. Drygt som fan att alltid behöva göra allting själv...
Mm. Lite bitter över den här resan nu.
Suuurt.
Kan jag inte bara få lite flyt för en gångs skull? Och ett jobb. Tack.
Nä fy fan nu blev det gnälligt, dags att stänga ner för dagen.
 
Å så är det en flugJÄVEL här och bråkas. Gah!!!

Hamster

Publicerad 2013-05-30 14:19:27 i Allmänt

Oh vad trött jag blev. Kan det inte vara klart nu?
Nåväl, även om det inte ser ut så är det inte så mycket kvar. Jag ska bara orka bära ner det för trappen också många varv och det är lika satans varmt idag. Om inte varmare...
Ungefär en miljon gånger lättare att flytta den här gången jämfört med sist för ganska exakt ett år sen.
Tänk om man hade kunnat låta bli att hamstra och bara kasta eller skänka bort ALLT som inte används. Nej det kan vara bra att ha... Jo jo.
 
Nu är det iaf Christer på radion så jag får lite sällskap i packandet.

Kör så det ryker

Publicerad 2013-05-30 01:49:34 i Allmänt

Just det ja. Igår så var veterinär Anna till Prille och kollade upp honom
Hon fick även ge Mayan b-vitamin i spruta. Det behöver hon pga hennes sjukdom.
Jag fick en uppenbarelse härom dan, att man kan vara så trög fast ja har ändå gjort rätt så det var ju bra det. Mer om det en annan dag.
Men som det då var så började vi prata om Stråla, jag har ju försökt få tag på Anna flera gånger för att prata om Stråla för jag oroar mig så. De senaste två gångerna jag ridit så har det dessutom klockat så förbaskat i henne, precis där skadan varit.
Men nu fick jag då höra än en gång att jag är för försiktig. Då har både veterinären och ET:n sagt det så nu är det verkligen dags att ta i tu med träningen än lite mer. Inte för mycket men lite mer ändå och att jag måste sätta på mig skygglapparna då hon ibland sväller igen. Måste bryta ner lite för att bygga upp. På rätt sätt alltså.
Dressyrkrumelurer och backträning mm.
Klockandet beror på att det har varit skadat och att musklerna inte är iordning än med dom måste aktiveras och stärkas.
Anna sa även att jag gott kan börja testa att galoppera och jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte varit sugen. Nu är jag så trygg på henne igen att jag faktiskt kan tänka mig tanken att galoppera barbacka. Så vi får väl se.
Även fast både Anna och Maria varnat för att bockarna troligen kommer komma bara för att Strålan förväntar sig smärta men kommer lägga sig då hon får känna efter.
 
Nu ska dom dock få vila medans vi flyttar klart. OM det blir tid får dom komma ut och promenera lite men jag tvivlar. Måste verkligen lägga fokus på flytten.
Planen är att packa klart och köra alla grejjer imorgon och sedan städa ur på fredag och sedan flytta hästarna på lördag. Eventuellt på söndag då jag måste hinna göra en hage också.
 
Igår var jag och Mayan och skulle bada i bergviken och Mayan blev jätteglad och traskade glatt ut men hann bara plaska lite så sjönk vi jättedjupt... =( provade på ett annat ställe men samma där. Det blev ett riktigt antiklimax.
När vi kommer till brändön så är det första vi ska göra BADA. Om värmen håller i sig. Ja man kan ju gå där som träning också även om det inte är tokvarmt. Bra grejjer. Blir kanon träning för Stråla också.
 
Stråla fick dra vagnen på kvällen igår och hon var så seeeeg så jag fick verkligen mana på henne flera gånger och påminna mig själv om att detta är Stråla som frisk, inte bli orolig.
Min trygga segprupp är tillbaka!
 
 

Hot hot

Publicerad 2013-05-29 20:37:08 i Allmänt

Jag har fått ett litet extrajobb som består av fyra små uppdra, idag har jag avverkatt vå av dom och det innebar även en roadtrip till Överkalix först och sedan till Haparanda. Jag är JÄKLIGT glad att jag hade mammas bil med AC. Annars hade vi avlidit
 
Jag tycker inte riktigt att det är okej att det är nästan 30 grader i maj. Ja jag veeeet att man inte ska klaga men jag fixar inte sån värme.
Dessutom så kan man ju fundera på om det här är den sommar vi får och allt är slut sen....
 
Vi tog en badpaus i kamlunge
 
Och imorgon ska det vara lika varmt när jag ska flytta och bära grejjer. Urk.

Mums!

Publicerad 2013-05-29 00:08:25 i Allmänt

Ooooh ho ho. Strålan har fått det här idag. Åh hon kommer bli så snygg när jag till slut har råd med en sadel.
 

WOW

Publicerad 2013-05-28 02:02:23 i Allmänt

Aah. Jag är kär. igen.
Amen kolla bara. En sån skulle ju lilla prinsessan Mayan ha.
Den är ju helt Amazing.
Bara hosta upp 30 000 så.
 
Fast då får man ju en sadel som verkligen ska passa helt perfekt för både häst och ryttare.
 
"WOW Sadlar är fullt anpassningsbara efter häst och ryttare. Alla delar på sadeln  kan anpassas efter era behov, allt från bomvinkel,  kanalens bredd till bommens form. Sadlarna kan enkelt justeras  när hästen ändrar sig eller när man byter häst."
 
"WOW är speciellt anpassade för kvinnor och detta märks framförallt i utformningen av sätet som är format för kvinnors bäcken. Sätet är oerhört mjukt med en extremt smal midja för att främja en god sits. Sittytan är också bred för att ge utrymme åt kvinnors sittben och ger ett bra stöd. Sitsen är även helt sömlös vilket minimerar risken för skav."
 
Bra där! Inte en dag för sent...
 
Mm. Väldigt intressant. Dom ska dessutom komma upp till Luleå för sadelprovning någon gång i sommar. Gah! 
Ah, nåväl, Nån dag kanske. Till Stråla någon dag långt långt in i framtiden. Men Stråla behöver inte lika mycket bling.
Det är ju så jäkla häftigt att man kan få dom precis som man vill ha dom. Nått sånt här till Stråla kanske
 
Jag tror jag måste sälja min själ till en crossroaddemon. Eller iaf vara med på utprovningen. Prova kan man ju alltid göra. Ju...

Moody mares

Publicerad 2013-05-27 21:21:00 i Allmänt

Oh vad jag har fått vara ond på mina modiga märrar idag.
Stråla höll på att sparka sönder stallet medans hon vrålade avgrundsvrål för att hon fick stå i boxen brvid Dagg en stund. Hej brunstig... La av en jättespark när jag var inne i boxen med henne, helt fokuserad bara på en sak. Det är liksom inte okej.
Skorpan och Prille har gått på släp tillsammans och när vi kom hem så skulle Prille prata lite med henne, hon hotade visseligen och lyfte på hoven några gången men när han inte flyttade på sig så dängde hon på honom utav bara tusan. no mercy för sega farbröder liksom.
Och Mayan då, massivt kontrollbehov och ska bara lägga sig i vad alla andra gör och tramsa runt liksom.
Liksom hallå. Eländiga hormon märrar!!
 
Ja munkpepparn hjälpte ju inte alls för Stråla, möjligtvis så var hon något bättre en stund och nu är det slut så hon är helt tokig igen.
Fick några andra örter för Moody mares som hon får nu men det verkar ju vara bah humbug!
Mm, undrar om det är just Dagg som gör henne så här dryg (helt okontaktbar) eller om det är rent allmänt alla karlar utom pappa Leffe. Högfertil ålder kanske? Hade ju liksom tanke på att ha dom på bete med två andra hästar men är det en valack så vette fan alltså...
 
 
 

Städdag

Publicerad 2013-05-26 19:02:49 i Allmänt

Idag har jag städat och fixat i friggebodan så nu är den redo att inhysa mig över sommaren. Igen. Det tog sin lilla tid eftersom jag bara lämna allt å drog i höstas å sen har det kastats in skräp där när mina gamla bilar skulle skrotas. Suck. Biljävlar. Nu e jag på jobbet.

Solsting

Publicerad 2013-05-25 16:14:47 i Allmänt

Uj vilken värme. Nästan plågsamt. Det tog 20 minuter att gå till stallet med en värmetrött basset, mot för vanliga 7.
Hästarna var lojja och jag blir så påverkad av värmen och solen så jag blir helt matt. Värmeslag på en gång.
Nåja, nu har jag rakat benen så nu kommer det att regna resten av sommaren så slipper jag gnälla på värmen då
 
Vad roliga runkeeper är, en app som jag äntligen lyckats få igång och använde på en liten cykeltur med Mayan. Jag kom iaf fram till att hästar skrittar ca 6 kilometer i timmen. Det hade jag iofs räknat ut själv förut också men ändå.
När jag kom hem fick jag det här meddelandet på mailen:
"Congratulations on tracking your first activity with RunKeeper! This a cause for some serious celebration.  Many people across the globe do not engage in any type of regular vigorous exercise so you're just awesome."
 
Ha ha, ja vad bra jag är som har cyklat 4 kilometer på 40 minuter. Woho!! Nu blir det fest ikväll.
Slog av den en stund också och promenerade över en gammal äng och ner så hon fick plaska lite. Glad tant.
 
Sen hade jag tänkt tömköra Stråla men nej alltså det gick bara inte i värmen. Så jag tog en liten ridtur istället och dressyrade lite på en annan gammal äng.
Utan bett kors i taket.
 
Först var hon väldigt okoncentrerad men när jag började be henne lyssna på mig så var hon skitfin.
Tyvärr var ängen väldigt sluttande så det är svårt att göra något vettig men efter långsidan så gjorde vi öppnor fram och tillbaka. Lite serpentiner, försök till volter och avslutade med slutor.
Fina fina tjej.
Å vad jag längtar till vi kan börja träna på riktigt!
Och åh vad jag längtar till ridbanan. Relativt vettigt underlag på nära håll och bommar. Lovely!
 
Vi fann även ett gryt av något slag
När vi kom hem så fick hon massage med liniment och blev jätteavslappnad och bara stod och gäspade.
 
Leffe har tappat en sko igen så han får vila.
Ponnyerna fick bara komma ut och svalka sig med vattenslangen fast Holly höll på att döden dö. Man kan ju tro att hon aldrig sett en hästätande vattenslang förr.

Era rackarns lurkare

Publicerad 2013-05-25 01:36:56 i Allmänt

 
Vad intressant att det är många fler som läser än de som sa att de ville... Hö hö. Varför vara så rädd för att säja ett pip undrar jag?
Jag låste ju främst bara av en anledning så det gör ju ingenting och Eftersom jag la ut mitt lösen i någras bloggar så är det ju inte så konstigt men ändå
 
 
Eller jo, lite konstigt är det ju att folk som jag inte känner som inte ens kan säja till att de vill ha lösen är intresserade av mitt liv... Lite weird.
 
Alltså, det hade ju varit en jättefin bild om det inte hade varit en bassetrumpa nere i hörnet  Vi skrämde upp ett gäng sjöfåglar och jag fick bara bråttom att fota deras flykt.
Det är inte alltid Ebba förskönar en bild. Ho ho.
 

Flyttlass ett avklarat

Publicerad 2013-05-24 20:16:29 i Allmänt

Första flyttlasset avlämpat.
Ja jag fick tag på Ivan på telefon idag, då säjer gubben: "Jag har byggt en hage när kommer ni?" Ha ha ha. Ja jisses, att jag ens tänkte att han inte ville ha dit oss.
Det blev en rejäl utandning när han sa det. Nu ska jag bara få honom att förstå att vi måste göre en ligghall i gamla skithuset till vintern. inte så mycket göra, bara öppna dörrarna och skyffla in sand och spån. Klart. Nå vi har ju sommarn på oss så.
Hämtat sista hölasset hit. Nice. Bara en vecka kvar här nu då. Ska passa på att ta en tur till ridhuset nån dag innan flytten.
Fast.... Elsladden på transporten är heltrasig nu...  Den har varit dålig länge men nu när jag koppla på den så fick jag det inte att lysa alls.
 
Inte så mycket gjort med hästarna idag förutom det vanliga pysslet. Kört Skorpan 20 minuter och Mayan och Stråla fick gå bakom. Mycket galen ponny som helst bara hade galopperat.
Det går rätt bra med andningen för henne än så länge, förutom när hon var som mest i gasen, då blev det lite väl ansträngt.
 
Mitt lilla lejon på spaning

Busdjur

Publicerad 2013-05-23 22:37:48 i Allmänt

Åååh, jag är så jävla hästnördig! Och med all rätt.
Har varit ut på en underbar ridtur på en taggad tant och flinat som en fåne. 1 timmas ren lycka.
Red över koberget och sen upp till lilla sandtaget och runt hem via stjickuträsket. Det blev en hel del galopp och den var verkligen kanon idag, rund och lätt och smidig. Busgalopp i skogen efter sandstigar, lite kringelkrokar hit och dit. Jag satt och sa wiii hihihiiii hela tiden.
Skritt över stock och sten, trav i fin form. På hemvägen la vi os och rullade på i galopp en bra bit så jag blev trött i benen och Mayan blev skummig i svett, någon trötthet visade hon dock inte förrän 10 minuter senare när vi skrittat (eh ja...) och travat av lite. Då blev hon trött så då klev jag av och gick hem.
Underbara härliga vackra bästa 22 åriga häst i hela vida världen!!
 
Leffe fick dra vagnen och Stråla och Skorpan gick bakom. 45 minuter skritt och lite lite trav.
Leffe var lite busig och smet ut ur stallet. Ha ha. Han stod i boxen och funderade ett bra tag medans jag höll på med Stråla och så vipps så tog han och busade till det och gick och ställde sig utanför stalldörren så gick jag och hämtade in honom igen.
 
Å så var det så gott att komma hem till Ebba igen som jag alltid saknar sjukt mycket när hon inte är med mig.
 
Bilen är det bara skrota. jag har sån tur.
 
 

Skogstroll

Publicerad 2013-05-22 18:25:24 i Allmänt

 
"Man skall aldrig glömma att hästen är huvudsaken och man själv är bisaken. " /Linde von Rosén Den kloka kvinna som red på sin Castor genom Europa på 1920 talet. Jag är i boden hela dan idag och har jobbat några timmar på förmiddan och hade sen tre timmars lucka innan kvälls å nattpass. De flesta hade kanske gått och satt sig på nått fik i stan, men jag, jag köpte en sallad och åkte ut i skogen...

Litet hölass

Publicerad 2013-05-21 23:14:00 i Allmänt

Har ridit runt nya stigen idag, barbacka på min Leif och han var S Å  J Ä V L A fiiiin.
Tjejjerna var med på Mayan och Stråla också. Vattenpölarna som Mayan hade så kul med sist var nästan borta nu men lite var det kvar och det var nog skönt att svalka sig i värmen. Leffe blev lite svettig under traven fram till stigen, det blev blött i rumpan, och lite flåsig. Skönt med vatten.
 
Fina fina älskade Leff
I höstas i sitt numer strimlade regntäcke
 
Annars har jag haft en risig dag. Nu kommer allt som inte kom förra veckan.
Försökt plocka lite och prismärka lite hästgrejer som ska säljas på Idas affär. Hoppas nån vill köpa nått av mitt skräp.
Trots att jag tyckte jag hade 2 timmar på mig så tyckte jag inte att jag fick till det som jag ville. Men senare i veckan ska jag ju börja packa på riktigt och köra hästgrejjerna till Ivan. Vare sig han vill eller ej.
Jag tror att han bara hör jäkligt dåligt och att jag kanske är otydlig fast jag har pratat med honom 2 gånger öga mot öga så tycker jag ju att det borde ha gått in.
Jag kan liksom inte se hur han inte vill att vi ska komma, han som ringer flera gånger i månaden och säjer att han saknar mig.... Bara han inte börjar bli dement....
Nåväl. Det blir nog bra.
Jag ser fram emot att flytta så jag slipper ränna så förbannat fram och tillbaka. Rätt så jäkla less på det.
Nu i kväll har jag varit till byn och lämnat Ebba för jag ska jobba ett dygn från imorgon.
 
Och så har jag hämtat hö i liten toyota
Jodå, 4 balar fick jag in så det räcker till på torsdag när jag får en bil med drag.
Lite speshul var det va  Nåväl. När jag hade hästarna i byn så kunde jag ju köra hö PÅ bilen, på taket, lite enklare.
 
Nu längtar jag till på torsdag så jag får rida igen. Tror det blir Mayans tur på torsdag.
 
 
Men HUUUUUUR ska jag kunna sova utan min Ebba inatt?

Jisses

Publicerad 2013-05-21 10:39:00 i Allmänt

Tänk om man hade haft obegränsat med pengar så att man kunde köpa alla hästar man ville ha...
Den här blev jag lite kär i den här gången. Det är alltid nån ny...
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=721378
Det faktum att det står så här: "så kräver han tid, tålamod och kunskap i ridningen då han har sadeltvång" I annonsen och så rider dom med en illasittande glappande sadel  Det fick mig ju inte att vilja åka och hämta den nå mindre...
 
Eller den här va: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=719841
Be My Casanova. Alltså den är ju som gjord för att bo hos mig. Och skulle passa fin fint tillsammans med Be My Star aka Mayan.
Va va va. Eller hur!
 
Även den här kan få flytta hem till mig och min stora hästgård
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=719440
Jag lovar att inte hacka den med sporrarna.
Undrar om det är passage dom tror att dom gör?
 
Ha ha, fy fan, jag som är helt felfri kan ju sitta och hacka på alla andra. Proffsryttarn... =/
 
Den här kan jag ta
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=715315
Ge mig
 
 http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=716948
Den här annonsen är ju bara tragisk...
Å nej, hästen måste vila i 3 veckor. Bara sälja. Bah!!
 
Nä men alltså. Alla varmblodstravare och alla fuxar kan väl flytta in hos mig. Det blir bra det =P
 
Ha ha, dom här har inte ens orkat bemöda sig om att vända på bilden
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=713400
 
Å så kan jag ta den här hästen. verkar ju hel härlig och väldigt vacker. Men kolla på typ bild 19 neråt.
http://edetsjoanna.bloggplatsen.se/
 Ha ha ha
 

Finaste!!

Publicerad 2013-05-20 22:18:00 i Allmänt

Fast.... Jag har ju världens bästa hästar så det är ganska gott at vara jag emellanåt.
Jag trodde också det var klart med Ivan men på senaste har det varit så jäkla svårt att kommunicera med honom, jag vet inte vad det beror på. Gammal farbror hör dåligt kanske? Vet inte riktigt.
 
Hursom så klättrade jag upp på Stråla i kvälls solen, utan fegsnöre idag minsann så jag flög av flera gånger och vid möte med lastbil så skenade hon genom hela byn...
Eller så inte. Nej hon känns verkligen som sitt gamla vanliga jag igen, så trygg och fin.
Och fruktansvärt sävlig och disträ. Man får verkligen försöka väcka upp henne men hellre det än att hon ska vara stressig och i gasen för det är inte hennes natur.
 
Jag blir så himla glad och tacksam över mina hästar när jag läser inlägg som dessa:
 
 
 
Osv osv.
Jag tar hundra gånger hellre en trygg häst än tävlingsresultat. Om man nu måste välja.
Överlag har jag så svårt för att förstå att man inte ska kunna rida ut på sina hästar eller ha dom i hage eller annat som man inte skulle kunna göra. Allt man bara vänjer dom vid går.
 
Hursom... Jag och Stråla ägnade oss åt att ställa åt höger och vänster på rakt spår, höger var mycket svårare men lossade ganska fort. Öppnor och skänkelvikning.
Sötaste öronen.
Ingen risk att hon ska frysa om dom iaf.
Så mötte vi på en lastbil och hon tog bara ett litet kliv åt sidan. Efter att ha försökt springa fram och titta på den. ingen bra idé å kolla nära på en lastbil i farten tyckte jag dock.
Red ca 25 minuter, promenerade en bit hem och körde lite ryggning också.
 
Leffe och Mayan fick komma ut på en liten sväng runt koberget bara.
 
Sötaste fluffplutten låg upp och ner och trampade igår natt.
Alltså HUR söt får man bli!?!
 
Å förresten. En utställningshelg blir ju inte 7 timmar sammanlagt utan 7 timmar per dag.

Sug!!

Publicerad 2013-05-20 16:58:00 i Allmänt

Jamen vad fan! nu har jag blivit erbjuden jobb i Kalix också... Två stycken. Jamen det är ju fantastiskt.
It sucks to be me....
 
Slut deltidsdagar på a-kassan. Ännu mindre pengar.
 
Å mitt drömhus är till salu fortfarande
http://www.jnf.se/houseimagelist.aspx?guid=3KCQI90V9PB3P3MV&from=Hemnet
Om jag bara hade haft några miljoner till övers för att kunna köpa och sedan ha det...
Jag hade i och för sig nöjt mig med i princip vilket hus som helst. Nånstans att bo helt enkelt.
På 12 dagar är vi hemlösa jag och hästarna. igen. Underbart....
 
Ivan tjorvar, om han bara hör dåligt, är lite trög eller inte vill ha oss där vet jag inte men jag har en stor klump i magen iaf.
 
It really sucks to be me...
 

Det är svårt ibland

Publicerad 2013-05-19 23:48:38 i Allmänt

I fredags när vi var ute och red så tittade Therese på mig och sa: "hur går det, du ser så koncentrerad ut". Vad jag då ägnade mig åt var att ha Mayan på rakt spår med lät ställning åt båda hållen utan att bogar och rumpa fladdrade iväg och med rygg och rumpa aktiverad utan symaskinsben.
Det lilla kräver nog så mycket koncentration, Det är svårt att rida när man kommer på detalj nivå.
 
 
Ikväll har vi varit ut och cyklat jag och fuxfröknarna. Stråla var lite dryg och var mest fokuserad på allt annat och funderade på om hon kunde stanna och äta gräs ibland. Var ner till hamnen och travade runt där lite och så över en gammal äng. Offroad med mormors gamla cykel och två knasiga fuxar i snöre. Ja ja. Man är väl lite speshul...
 
 
Jag är så jäkla hästnördig också, nu har jag bara hästarna i tanken hela tiden och bara längtar efter att få vara i stallet och att få grejja med dom och rida osv.
imorgon hade jag iaf tänkt rida Stråla lite igen.
I fredags fick hon sig lite massage enligt Marias anvisningar och hon var mycket mer mottaglig och slappnade av istället för att trampa runt vilket jag tar som ett tecken på att hon känner sig bättre.
 
Fina tjejjer!
 
Liten blivande chafför
Tur bilen funkar dåligt med husnycklarna...
 
Tooodels

Oy with the poodles already!

Publicerad 2013-05-19 19:33:37 i Allmänt

Uj uj. Helt slut efter en utställningshelg. Ca 75 pudlar igår (blä) och 85 blandade jyckar idag. Timmarna som jobbas kanske inte är så fantastiskt många, runt 7 timmar sammanlagt brukar det bli, men det är jävligt intensvivt utan rast förutom kisspaus.
Vi har verkligen haft sommar och även om det är helt underbart så tar värmen på krafterna också. 7 timmar ute i gassande sol i hög koncentration. Jag blir helt borta och det var knappt jag höll på ta mig hem, 2.5 timmar i bil utan ac på det. Uuuuuurk.
Nu har jag sovit en stund å ska dra till stallet.
Imorgon blir det en "vilodag" för min del. Sen är det bara sätta igång och packa.
Nu när det till slut börjar vara lite trevligt att bo här igen så ska jag flytta... Story of my Life.
Oh well..

Sommardag

Publicerad 2013-05-17 23:50:32 i Allmänt

Helt fantasktiskt underbart härlig dag idag.
Ridtur i skogen över stock och sten och hittade en ny stig som blev en ny perfekt runda att rida.
8 timmar i stallet med avbrott för middag och fika med Ida.
Mayan tyckte det var hur kul som helst med en ny väg och dessutom så hittade vi ett flertal stora djupa vattenpölar som hon stannade och plaskade i. Härliga häst!!
 
 
Nu är vi i brändön i friggebodan, imorgon är det upp med tuppen för att åka iväg till pite och jobba på hundutställning och Therese åker hem efter en mycket trevlig vecka.

Go Katniss!

Publicerad 2013-05-17 00:06:46 i Allmänt

Vi har just sett The Hunger Games och det var en film i min smak. Riktigt bra!
 
 
 
 

Mysdag

Publicerad 2013-05-16 18:27:35 i Allmänt

 
Alla hästarna har fått vara ut och alla hästarna har fått smaka på årets första gröngräs som ÄNTLIGEN har börjat gro. Just som jag tappat hoppet för vårat kalla norr. T-shirt premiär för matte dessutom.
Whoop whoop!
 
Imorgon blir det ridning igen Yey!!
 

Fint

Publicerad 2013-05-16 11:27:33 i Allmänt

Det var så fint över vattnet igår när vi var ute och promenerade.

Onsdag

Publicerad 2013-05-16 01:15:46 i Allmänt

Idag har vi varit i boden och rantat runt.
Sen har Stråla fått komma ut och dra vagnen i 25 minuter.

Tisdag

Publicerad 2013-05-14 18:58:16 i Allmänt

Då var bloggen stängd, jag orkar bara inte med dramat. Så slipper jag att det jag skriver om sprids runt hela byn. Kanske öppnar igen efter jag har flyttat härifrån, vi får se hur det känns.
 
Igår var vi ut och körde Mayan en sväng, hon var helprillig innan vi kom oss iväg eftersom att Ida och Andreas höll på att grejja med transporten så trodde Mayan att det skulle hända något så hon var väldans på tårna. ända tills vi promenerade ut från gården. Jaha, var det inte mer än så här liksom.
Körde mot viken, på hemvägen fick hon dra på ganska ordentligen uppför en liten backe. Ha ha ha, hon är som rolig lilla travartanten.
Sa jag att vi körde i grimma?
Hrm...
 
Sen tog vi Stråla, Leffe och Skorpan på en promenad en liten bit upp för berget vid lappkullen. ute en timma typ.
 
Idag har vi ridit Leffe och Mayan på en mystur upp på ett annat berg/backe vad fan och runt förbi stjuckuräsket hem.
Pigga och glada gammeldjur. Syns hur nöjd Leffe är. Hjärtat.
Mycket klätter, kliva i skogen och luffande i skritt. Lite trav och för mig och Mayan blev det en liten galopp bakom.
Jättefin tant. Mycket trevlig tur.
 
Och så har jag ridit Stråla i 10 minuter, promenad först och sen lite jobb på ängen. Gick dåligt, blött, lite okoncentrerad fröken och så var det superjobbigt för henne. Speciellt öppna på volt i vänster varv, då fick ju hennes dåliga vänster bak jobba så hon försökte bara orma iväg och bogen flöt ut. Korta korta bitar fick vi till det.
Fin tjej.
 
Väldigt roligt att ha sällskap. I lajk!

Prilligt

Publicerad 2013-05-13 12:30:00 i Allmänt

 
Det blir för mycket drama för mig. Jag orkar inte. Min blogg mina tankar.
Nu hade jag för mig att det var söndag idag men det var visst måndag redan idag så det blir låst ikväll.
 
Vi råkade hitta en köttbulle igår
 
Inte min dock. Det blev Idas ponny
Lilla Prille 19 år ska bo med Dagg och hålla honom sällskap när vi flyttar.
Han är det tjockaste vi sett och han hade de fulaste fötter vi sett så idag har det blivit verkning och efter uppdrag bantning blir han nog en riktigt fin ponny. Ja det är han ju redan, positiv och jättesnäll.
 
Vi var på många onödiga kringelkrokar runt skellefteå så vi har blivit ordentligt beresta där.
Hälsade på Prinsen i hans nya hem också vilket Ida tyckte var jätteroligt som synes.
 
Sen plockade vi upp Therese efter vägen. Så nu har jag en ursnygg stadsbo på besök. Så det kanske är bäst att gå och duscha så hon slipper skämmas för mig. Tjipp!!
 
 

Zzzzz

Publicerad 2013-05-13 01:49:09 i Allmänt

Låååång, intressant händelserik dag. Blir en uppdate när jag vaknat imorrn nån gång. Det blev en köttbulle iaf.
 
På måndag blir det lås och bom, just so you know.

Ut på äventyr

Publicerad 2013-05-11 22:50:00 i Allmänt

Ni kan skicka ett mail också om ni inte vill lämna kommentar.
raggsocka79@hotmail.com
Jag kommer att låsa bloggen på måndag.
 
Leffe hade tappat en sko idag men Andreas var snäll och slog dit den igen. Hoppas den sitter kvar nu.
 
Imorgon ska vi iväg på äventyr. Kl 7 styr vi kosan söderöver.
Jag har för mycket i huvudet och kommer inte att kunna sova så nu ska jag roa mig med att kolla på Ezra Miller i We Need to Talk about Kevin. Han var ju helt underbar i The Perks of beeing a Wallflower så jag har high hopes.
 
 
------------------------
Riktigt bra film faktiskt...

Låsa?

Publicerad 2013-05-11 17:14:00 i Allmänt

Suck vad trött jag blir.
Jag har haft Mayan i 13 år och Stråla sedan hon föddes, JAG måste väl ändå veta bäst vad jag kan och inte kan göra med mina hästar.
Vet inte om nån annan än Ann =) hunnit se att jag låste ett tag men Vill ni fortsätta läsa kan ni väl lämna en kommentar så jag kan skicka lösen ifall det blir låsning igen.
 
Men nu vill jag iaf visa fina Stråla igår. lite spänd pga den andra hästen
 
 
Vänta nu, sen när har jag en mulåsna? Trav iaf =P
 
Öppna på volt
 
Sen blev hon så trött så trött. Jobbigt att koncentrera sig så =)
 
Nu kom jag lite av mig med att skriva vad jag hade tänkt men hon är för jäkla fin iaf min tös. Båda mina tjejjer. Fina älskade hästar.
Synd att kameran är så kass och att jag glömde att man kan filma =/

Hopp och skutt

Publicerad 2013-05-10 17:43:00 i Allmänt

Idag har vi varit till Kalix ridhuset med Mayan och Stråla. Dit har vi aldrig varit förut, bra miljöträning. 
Tjejjerna fick turas om att rida Mayan och jag tömkörde Stråla.
La ut lite cavaletti som dom fick både skritta och trava över
och så satte vi upp ett litet hinder som Mayan fick skutta över några gånger.
Vad sjuttingen hände med Mayans ben på första bilden?!
Det måste vara runt två år sen hon hoppade sist.
Fin tjej.
Förutom när det kom in en annan häst i ridhuset som Mayan avskydde blotta synen av. Krokodil tant delux. En gång kom den på tok för nära så tant laddade och brände av en massiv bakutspark med suraste minen hon kunde uppåda.
Kärring.
Jättebra träning för Stråla så jag är supernöjd att det kom in en till häst. Hon skötte sig utmärkt. Lite pip och små mini mini sprätt bara.
 
Ska lägga in lite bilder på fina Stråla också men nu ska jag promenera iväg på middag minsann.

Kära transport

Publicerad 2013-05-09 20:08:30 i Allmänt

Så jäkla gott det är att komma hem och sätta sig i soffan med en kopp kaffe och en bit kaka som mamma har bakat efter en lång dag i farten.
Det som stör är att det nu har varit tre korta strömavbrott på 30 minuter. Så datorn stänger av sig och det stör i tv tittandet. Morr.
Regnigt väder idag. Blööö. Kallt och regnigt. Jag emigrerar snart.
Testade att köra Stråla idag. Var lite orolig hur det skulle gå, om hon skulle tycka att det var okej, hoon taktade de första 10 metrarna sen slappnade hon av, som att hon kände att det inte gjorde så ont så lunkade vi på 10 minuter bortåt, vände hem så blev det lite mer bråttom igen men även där lugnade hon sig snart och lunkade hem.
Skönt.
 
Hämtat lite hö, bytt däck på transporten och konstaterat att den behöver renoveras lite. Färgen har börjat flagna och väggarna har börjat murkna, inte bra. Plus att det har gått en lampa och så behöver man byta strömsladden å så.
Det blir lite pyssel i sommar. Passa på att dra ut mattan och kolla golvet också kanske. Jag vill ju att den ska tjäna mig i många år. Nu när jag äntligen har en egen transport. Har ju tyvärr inte haft möjlighet att använda den alls i närheten av vad jag hade önskat. Men, bara att jag har den är underbart. Den får INTE gå sönder.
 

Eat my dust suckers!

Publicerad 2013-05-08 23:51:53 i Allmänt

I kväll har jag kört min galna häst i grimma. Bara för att jag kan.
Nöjd tant efteråt
 
Var på royalhästsport efter jobbet och det kan ju ha råkat följa med mig en grimma hem som får pryda min galna ponny
Är det nån av mina hästar som är galen på riktigt så är det ju hon. Milda Matilda! Sprutti bang bang och bock och hopp och gasen i botten, fullt ös medvetslös. Sisten är en rutten sill. You snooze you loose, eat my dust suckers!
Jag är glad att jag slipper sitta på henne iaf
Prinsen
 
Översvämning på väg till jobbet
 
Renar som har bosatt sig precis vid vägen
Dom är på samma ställe varenda dag. Ja ja, bara dom inte promenerar ut på e4:an därframme.

Fruktansvärt

Publicerad 2013-05-08 17:12:10 i Allmänt

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16741909.ab
 
Det är inte första gången det händer och knappast sista.
Det är så fruktansvärt att man knappt vågar tänka på det. Vilken fruktansvärd  död. Bortglömd i en bil i 8 (!!!) timmar och inte kunna ta sig nånstans. Vad den ska ha skrikit, vilken panik... Man kan ju bara hoppas att han fick tuppa av och bli medvetslös ganska snabbt i alla fall.
Sen kan man ju tänka paniken på pappan när han kommer ihåg att han glömt ungen. Vetskapen att man dödat sitt barn.
Vansinnigt. Ofattbart.

Ja e int bitter

Publicerad 2013-05-07 19:32:31 i Allmänt

Nej då inte alls. Jag ska bara kasta ut datorn så jag slipper läsa om hur bra väder det är där "söderöver". Folk som solar i bikini och hästar som släpps på bete...
Vad är det mot att ha snö kvar? Vill man så kan man ju nästan åka skidor fortfarande.
Det är samma sak varje år, jag är så nöjd med mitt val att bo i norr och är inte ett dugg bitter.
Inte alls

Hacka inte på mina djur, då blir jag ond

Publicerad 2013-05-06 23:14:00 i Allmänt

Så himla härligt att kunna vara ute och rida på kvällen, vara tillbaka kl 22 och det fortfarande är LJUST. Underbart! Fast det var jävligt kallt alltså. Hoppas inte det är en försmak av sommaren. I år vill jag gärna ha lite mer värme och mindre regn än i fjol. Men bara det blir sommar så är jag nöjd. Faktiskt.
Det blev en ridtur på Leffe ikväll och han var superduper fin idag också. Jättefräsch och fantastiskt fin. Han som har varit lite småknackig ett tag. Men det gjorde väl gott att bli av med vinterdojjorna antar jag plus att jag har börjat ge både honom och Mayan Nypon, Glucosamin och Gurkmeja. Jodå, lika bra att köra på med allt på en gång. Men det borde inte verka så snabbt, dom har bara fått det en vecka ungefär. Nåväl, jag ska inte fundera så mycket på varför han mår bra, bara njuta av att han gör det.
 
 
I förrgår kom jag ihop mig med Ewa om ifall man kan rida bettlöst eller ej.
Jag blev riktigt arg när hon envist påstod att jag inte kan rida mina galna hästar utan bett. Men vad fan, hur kan det då komma sig att jag gör det och det går bra?? Jag bara undrar.
För det första så är mina hästar inte galna. Att Stråla var lite tokig en av de två gånger vi har varit ut var ju inte Stråla som Stråla är, men det fattar ju inte hon tyvärr hon har dömt henne totalt på den enda gången. Sen har vi mött på dom när Mayan har sprättat runt lite och ja Mayan kan väl vara lite smågalen ibland men det är ändå inget som säjer att bett gör någon som helst skillnad.
Bett bettlöst, samma effekt, samma resultat liksom.
Så när hon sa att jag tror vad jag vill och jag sa att det inte handlar om att ro utan det handlar om fakta och Mayans medryttare på 13 år kunde intyga att det gick precis lika bra att rida utan bett som med så kom argumentet om att man inte, lagligt, får köra eller rida häst utan bett i stan. Den lagen vet jag ingenting om men.. Ja alltså, jag är ju inte i stan men hästarna så jätte ofta...
Hacka på mina djur och jag blir riktigt ond, försök tala om för mig vad jag kan eller inte kan göra och jag blir ännu ondare.
 
Som när det var barnridning och jag blev tillsagd att det såg så illa ut att jag ledde Stråla i grimma, att jag borde sätta grimmskaftet över näsan på henne och att man minsann inte får lasta ur hästar i grimma på tävlingar.
Ja alltså nu var vi ju inte på nån tävling och klarar man inte av att hantera hästen i grimma så ska den kanske inte gå på barnridning över huvudtaget...
Bah!!
 
Barnridnings situationen blev det som tur var ingen diskussion av då jag bara skrattade åt påståendet och konstaterade att vi inte var på någon tävling. Kom och tänka på det idag då det ganska snart är midsommar igen och om någon vill att vi ska komma och jobba i år också så inte blir det något bett denna gången heller.
(Inte heller tänker jag och Stråla gå i ett i 4 timmar för en fjantsumma. Max 2 timmar går vi. Men det hörde inte hit kanske)
 
Ha ha, ja nu drev jag iväg i något babbel igen.
 
 
På tal om mina galna hästar föresten. Mayan har ju lite separationsångest som varit lite värre än vanligt de senaste veckorna. Jag tog in Stråla, Leffe och Skorpan i stallet och lämnade dörren till vindskyddet öppen med kedjan för
så här
 
för jag skulle tillbaka och ge Mayan mat. Så när jag går med hinkarna mot hagen igen så hör jag kabrak och skrammel så kommer tant galloperande mot mig.. Enligt spåren utanför och kedjan som satt kvar så måste hon ha hoppat över...
Galna häst.
Jo jag får säja så
 

Booooring

Publicerad 2013-05-06 17:00:05 i Allmänt

Nackdelen med att ha en bra dag (för jag hittar ju nackdelar i allt =P) är att livet blir så fruktansvärt tråkigt. Same same. Så idag var det till och med lite roligt att åka på arbets, bara göra något annat liksom. Jag gick på en ny mataffär fast jag egentligen inte behövde nånting och så åkte jag en helt annan väg/omväg hem och tittade lite.
Ja, bara det piggade upp och var lite roligt så hur jävla tråkiga dagar har inte jag?
 

Dagsform

Publicerad 2013-05-05 20:02:00 i Allmänt

Japp det blev en liten ridtur på finaste Mayan. Hon fick sig lite massage först och sen gav vi oss iväg förbi lappkullen och upp på berget där, kanske halvvägs upp. Det blev mest skritt eftersom det var så brant och hon ganska nyligt har fått behandling så tog vi det lugnt och fokuserade på att ryggen skulle vara med. Vi tappade den med jämna mellanrum men fick upp den igen. Travade lite här och där, ingen galopp idag.
Där det var slät mark så drog vi några öppnor och skänkelvikningar.
Jättefin tjej som blev ganska trött.
 
Jag kom på just det att det är ju inte bara hästarnas dagsform jag måste ta hänsyn till, min också ju och den var rätt bra idag så det var nog rätt val att rida en sväng idag i alla fall.
 
Först av allt så tog jag och Stråla en promenad, här och där gick vi så att hon fick lyfta lite extra på fötterna och så tränade vi ryggningar som så småningom ska göras i uppförsbacke för att hjälpa henne träna upp länd/rumpa/rygg. Lugnt och sansat med koncentration på uppgiften och huvudet lågt. inte så lätt som det låter alltid men hon var duktig.
 
Nu ska jag äta fisk och potatis till middag, mums! Titta på The Perks of Being a Wallflower och hoppas den är bra. Har läst mycket gott om den.
Igår försökte jag titta på Neighbour For Sale som skulle vara en komedi med Will Ferell. Det var snarare ett mycket sömnigt urtråkigt drama.
 

Rida?

Publicerad 2013-05-05 15:27:38 i Allmänt

Väldigt ridsugen och funderar på om jag kan rida Mayan idag istället för imorgon som var tanken. Hmm..
Ganska knasiga funderingar kanske med tanke på att de flesta rider sina hästar 5-6 dagar i veckan, men Mayans upplägg är inte sånt. Jag tycker överlag inte om att rida eller just att hästarna ska behöva bli ridna 5-6 dagar i veckan. Variation tror jag på, även om man såklart kan variera ridning så ne, det känns inte bra för mig helt enkelt. Att hästarna får motionera/röra på sig utan någon belastning alls iform av ryttare eller vagn då och då, det tror jag på, och att variera körning och ridning. Det skulle nog alla hästar må gott av.
Sen är jag tyvärr fruktasvärt dålig på att jobba hästen för hand, tex tomkörnings osv som också är kanon träning. Nackdelen med att ha 5 hästar.
Kanske skulle ta å pallra mig iväg till stallet och kolla dagsformen på tant och sluta babbla.
Men jag längtar så tills Stråla är helt fisk igen så jag iaf har en häst som jag inte behöver fundera så förbannat mycket om det är okej att rida eller ej och kunna, om jag vill, rida närsomhelst.
 
 

Wonderbar

Publicerad 2013-05-04 20:20:00 i Allmänt

Finaste mysLeif har bjudit på en underbar ridtur i vårsolen.
Jag har en rysligt dålig dag rent kroppsligt men att få klättra upp på Leffe och sitta där och slappna av, känna av och bara gunga med gjorde väldigt gott för kroppen.
Leffe var dessutom väldigt fräsch idag och pigg och glad farbror. Solen sken och Mayan knatade på efter och verkade fin hon med så man kan ju inte bli annat än på bra humör alltså.
Sen var det så jäkla skönt att komma hem och lägga sig i soffan och mysa med Ebba och katterna och slumra lite lagom.
Å så en kvälls promenad med Ebba i kväll solen.
Kanon dag.
 
Ponnyerna fick promenera tillsammans med W och Stråla fick vila och gå i skogshagen bara.
Imorgon ska alla andra vila och Stråla ska få komma ut en liten sväng. Har fått lite mer igångsättningstips av Maria så nu ska hon upp på topp igen lilla fröken.

Happy b-day

Publicerad 2013-05-04 02:27:27 i Allmänt

Nu får jag ju skämmas igen. Jag har allmänt dålig koll på när alla mina djur fyller år förutom Stråla, där har jag stenkoll, men jag var rätt säker på att Skorpan var född 4 maj -97. Så jag tänkte gratta henne på födelsedan. Men så ser jag ju att hon är född 1 maj -98! Så hon är ju bara 15 år, rena barnrumpan, ja det var ju det jag tyckte när vi var ute å promenera idag, hon var rysilgt i gasen ungdomen.
Så grattis på 15 år dagen i efterskott sötponny!
 
Här är Skorpans pappa, Furunäs Sahib, född -87 och still going strong!
 
och Skorpans mamma inte i livet längre men socker söt som bäbis -91
Drar hem hö, duktig mamma

?

Publicerad 2013-05-03 16:25:00 i Allmänt

Tack så mycket för era hålla tummar.
Jag är väldigt osäker på hur det gick. Jag mitt dumma nöt gick ut riktigt kasst med ha glömt bort vad det var för jobb jag var på intervju om. Bra där! Men jag får väl försvara mig med att jag läst så många jobb annonser och sökt så många jobb så det blev lite rörigt i mitt huvud. Sen tyckte jag det kändes bra och jag kunde ge dom relativt bra svar, som alltid helusel på att framhålla vad jag är bra på. Är jag bra på nått alls? Eh..
Sen kom då frågan om problem med nacke/rygg... Ja.. Jobbet verkade inte jättefysiskt tungt men det är ju klart dom väljer en frisk person i första hand.
Ja vi får väl se helt enkelt men det känns ju lite som, kommer jag nånsin att få ett jobb med den här kroppen? Kommer jag nånsin att orka med ett jobb?
Ah, just nu klarar jag ju knappt av att ta hand om mig själv, Hygienen är under all kritik alltså, duscha är ibland bara helt oöverkomligt och raka benen, ja det gjorde jag iaf för massörens skull. Lite väl mycket info här kanske, men det är lite på den nivån det är nu.
Igår målade jag naglarna för första gången på flera månader. Det brukar jag ju göra ofta annars men det har bara inte gått. Orkar inte. Fast jag har tänkt på det ungefär varje dag i två månader. Städa har jag ju aldrig prioriterat men nu har jag velat göra det, men icket mäktat med.
Men jag vet ju också att det är en ond cirkel, med ett jobb får man in pengar och får en bättre fungerande lite mer uppstyrd "vardag" och en lite extra mening med livet. Ibland känns det som att jag bara vill ligga i min soffa och gömma mig från världen i diverse serier men det vill jag ju inte egentligen. Jag vill verkligen ha ett jobb, men finns det något jobb som vill ha mig?
Att sluta i hemtjänsten var ju bland det bästa jag nånsin gjort men också bland det dummaste, där var det ju så att dom hade mig och kunde inte göra sig av med mig.
Jag vet ju även att jag dippat djupare än på länge denna gång och jag ska upp igen även om det kan kännas som en evighet bort.
 
Jag hoppas iaf att dom vill ta nästa steg och träffa mig igen, jag fick en bra känsla av företaget också.
 
 
..................
Men hur härliga illustrationer gör inte den här tjejjen?
http://noukah.blogg.se/index.html
Alla som har blogg.se finner den på högersidan i översikten.
Kolla bara på den här bilden

Rida

Publicerad 2013-05-02 21:10:33 i Allmänt

Tog en liten ridtur på tant idag som planerat, på med ländtäcket i snö vädret, blöh. Först lite promenad i sommarhagen som uppvärmning sen skritta runt skogshagen för att se vart den var trasig, vart tant tagit sig på rymmen härom dan. Sen en liten tur efter vägen i skritt och trav och en liten galopp och jajjamen, hon kändes fräschare, hade bra gung i skritten dvs ryggen var med, slet ingenting i tyglarna och kändes allmänt mer som vanligt. Lite struttig i traven i början men galoppen var fin. Nice!

Intervju

Publicerad 2013-05-02 16:44:01 i Allmänt

 Imorgon efter Maria har varit ska jag på arbetsintervju. Skickade en ansökan i natt och och imorgon intervju. Håll tummarna nu!

1:a maj

Publicerad 2013-05-01 21:53:29 i Allmänt

Skorpan har fått dra vagnen idag för första gången på nästan ett år =)
Det tyckte hon om, sötponnyn.
 
Ebba har fått leka med sin kära Bobbe
Matte har haft sovmorgon och det har varit soligt och varmt. Rätt bra dag.
 
 
 

Vår?

Publicerad 2013-05-01 00:32:00 i Allmänt

Nu är det första maj, nu är det vår. Nu ska det bli varmt och ingen mer snö. Okej?
Inte enligt yr.no dock http://www.yr.no/sted/Sverige/Norrbotten/Siknäs/langtidsvarsel.html riktigt aprilväder ser det ut som med snö och sol omvart annat.
Jag är så jävla less på att bli blöt om fötterna nu. Och dessutom har jag ingen jacka heller längre, dragkedjan som har strulat ett bra tag gick nu helt sönder. Men seriöst, borde inte kläder hålla längre än en säsong? Eller har jag för höga krav?
Speciellt som jag tyckte att jag la ner lite extra pengar på att köpa kvalitets skor i somras och så är dom redan i småsmulor. Ja jag vet inte.
 
Fortfarande sjukt ridsugen. På torsdag ska jag i alla fall klättra upp på Mayan enligt Marias order och känna hur hon känns och för att ha en liten referens till Maria som ska kolla på henne på fredag och se om hon rör sig bättre.
Strålamys för något år sen
Våran första ridtur i skogen.
Längtar hem till brändöns underbara ridvägar.
 
 
Mayamys för något år sen. Snart snart kan vi bada igen.
 Längtar hem till brändöns suveräna badplats.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela