stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Myshäst

Publicerad 2015-02-28 23:09:00 i Allmänt

Mycket bättre dag idag. Mår rätt bra idag och har varit rätt pigg. Inte illa. 
Gått hela dagen och varit så ridsugen och sen på kvällen så fick jag äntigen rida min pärla. Promenerade till ridbanan med tvivel i sinnet, tänkte att den troligtvis skulle vara skit. VÄgen dit var skit, gick knappt att gå. Men dra på trissor, ridbanan var faktiskt riktigt fin. Whoop!
Drog ut två bommar och började med att longera över två upphöjda i skritt och trav lite grann och hon gjorde det så fint, inget snubbel utan klev på jättesnyggt.
Sen hoppa jag upp och red, volter och serpentiner och kvicka övergångar skritt trav och för i fanders så fin hon var! Superpärlan.
Blev ganska snabbt nöjd, ville sluta på topp och så hade vi ju dessutom longerat lite före så red bara ca 15 minuter men vilka minutrar. Big grin på piloten. Hade tom känslan av en happydance i kroppen. Så roligt var det. Allt tillsamans, dit och hem och på banan så vart det nog 50 minuter aktivitet..
Hon var så mysig också, på riktigt kramhumör och bara knöa in huvudet i famnen hela tiden. Älskade häst. Hon är verkligen speciell. Ja våran relation är verkligen speciell. 
 
Imorgon ska Helena rida lektion. Yr varnar för kuling, jag hoppas dom slipper det, idag var det iaf ganska bra lä på banan.
 
Gick sen en liten promenad med Ebba och småhästarna.
 
Nu har jag hittat min kamera. Häromdan på Älvdalens hundhälsa.
 

Bläh

Publicerad 2015-02-27 20:22:02 i Allmänt

Vaknade upp med galen huvudvärk, sprängade dundrande. Låg en stund och funderade på att sjukanmäla mig men åkte ändåoch med hjälp av två treo så fick jag huvudvärken att lätta lite iaf men mitt på dagen fick jag helt vansinnigt ont i magen också så då åkte jag faktiskt hem när kvällspersonalen kom. 1.5 timma tidigare.
Så jag har legat i soffan många timmar och glott på diverse på play kanalerna. Hela tiden sugen på och inställd på att rida senare under kvällen men det har varit och ÄR liksom snöstorm  (regnstorm) ah, så. Nä. Ingen ridning idag. 
Det där med att stå på anläggning blir liksom bara mer och mer lockande för var dag måste jag säga. 
Ser på yr att det ska bli ännu värre åt söndag. Bläh. Hoppas det är något bättre imorgon så vi kan ta oss ut. Jag längtar så till tisdag onsdag och lite ledigt. 
 

Inga fynd

Publicerad 2015-02-26 23:06:05 i Allmänt

Veterinären hittar inget fel på Ebba. Röntgen av hjärta och lungor ser bara bra ut och det är ju väldigt skönt att höra. När hon lyssnade så hörde hon att hjärtat slår lite snabbt och att hon var lite rosslig i lungorna. 
Blodprovet visade inte heller nånting så då vet dom inte.
Vi ska avvakta en vecka och se om det blir bättre och blir det inte det så får vi fortsätta utreda med ultraljud av hjärtat osv.
Nåja. Lite så där antiklimax. Jag är jätteglad att det inte är något allvarligt men samtidigt så är det ju NÅTT. Samma som när vi vär före jul Jag upplever att det är nått men dom hittar inget. 
Oh well.
 
Nu känner jag mig faktiskt jätteless på att jobba och det var en seg kväll. Må nu dessa 4 dagar gå snabbt som tusan så jag får vara lite ledig. 
 
Är även sjukt ridsugen och hoppas på att kunna ta Stråla på ridbanan imorgon. Men man får väl se. 

Spa dag

Publicerad 2015-02-26 00:02:26 i Allmänt

Idag började dagen med slapp. Mycket skönt sen pilade vi iväg till Älvdalens hundhäsla där Ebba först fick en duch, ordentligt ingnuggad med schampoo och balsam (så nu luktar hon som en sommaräng) med tillhörande kloklipp. Sen fick hon massage och laser vilket var otroligt skönt men också ganska jobbigt där det gör ont. Så fick hon avsluta med en stund på vibben medan Lilleman fick sin omgång med lite massage och laser.
Tyvärr har jag tappat bort kameran, jag hoppas jag glömde den där men nån bild blir det iaf inte.
Så himla välbehövligt, jag önskar verkligen att jag hade råd att ge dom iaf massage och laser några gånger i månaden. 
Främst Ebba har varit ganska stel och väldigt öm i ryggen och den här jävla halkan gör ju inte saken bättre. 
Köpte även Glucosamin som jag tänkte testa, som sagt gammal hund allt som kan ge henne en god ålderdom testar vi, även om hon inte direkt har några såna problem, lite stel ja, men då kanske vi skjuter dom problemen framför oss då det alltid blir slitna leder på äldre.
Ja. Bla bla. Egentligen hade nog Lilleman också haft nytta av lite Glucosamin men jag tror knappast att jag får i honom det. Kräsna katt.
 
Ebba på Älvdalens hundhälsa en annan gång i livet
 
Efter det var det bara hem och äta middag, sen på Storheden för lite ärenden och så off till ridskolan. Samma häst idag, jag trodde jag skulle få byta idag då det nu blir 4:e gången med samma häst. Gör inte så mycket för han är väldigt trevlig och vi börjar komma ihop oss och idag var han dessutom rätt framåt så jag inte behövde ägna mesta tiden åt att få fram kuse. 
Vi hade lite balans och sitsträning idag och fick göra lite övningar som min gamla stela kropp sa AJ vad gör du?!? av. Väldigt nyttigt. Vi fick rida med stigbyglarna upplagda framför sadeln som man alltid fick göra när man var liten och det gick riktigt bra. Lite små svårt att sitta mjukt jämfört med Stråla men ändå. Vi fick även trava med benen upplagda framför sadeln. Ha ha, det var spännande men gick rätt bra det med. Sen fick vi avsluta med att rida lätt utan stigbyglar. Det gick bra ända tills det inte gick mer. Pga kramp i låren.
Hej träningsvärk imorgon.
 
Så hem och städa rent i lösdriften. ÄNTLIGEN! Det har varit på tok för sunkigt där inne och luktat amoniak. Inte okej. Nu är det rent och fint och luktar frächt igen.
Fy fan vad jag är less på att vara så här fattig. Mayans bortgång tog kål på mig, inte bara psykiskt utan ekonomiskt. 
Jag kommer aldrig nånsin få råd med en ranta runt i ringen häst. Aldrig.
Funderar lite på att säka foderhäst framöver. Ska ju ha råd att ta hand om den också.
Vi får väl se. Det är skitroligt att rida på ridskola också men en gång i veckan är för lite. Jag vill ha två ridbara hästar hemma. Om man fick det man ville. Nån gång.

Want pt2

Publicerad 2015-02-25 13:22:00 i Allmänt

När jag bli rik ska jag ocså ha så här många ponnyhästar att leka med
 

Urk

Publicerad 2015-02-24 23:18:20 i Allmänt

Då tackade jag visst ja till att jobba i helgen också. Fast då får jag ledigt nästa onsdag istället då jag hade kväll så det var ju bra och lite helg OB är ju alltid välkommet. Jag ska även jobba nästa söndag så det blir 4 heöger på raken, mig gör det ju inget då jag lika gärna kan vara ledig på en vardag. Men det är just det. Jag behöver vara ledig nån dag ockå.
Oh well.
 
På torsdag ska jag med Ebba till veterinären, jag oroar mig lite för att hennes blåsljud har börjat besvära henne. Hon hostar mer nu och i natt hostade hon även i vila så det blev jag ju lite orolig för samt att hon blir väldigt flåsig på promenad. Annars är hon pigg och glad. Jag hoppas dom kan ge henne nån medicin för hjärtat så hon piggar på sig. Jag hoppas även att det "bara" är det och inte något annat. 
Jag fixar inte det nu.
Urk.
Det oroar mig även lite att hon ser lite stel ut efter hon har legat och sovit ibland. Fast då får jag påminna mig själv om att hon ändå är snart 12 år och då kanske det är okej att vara lite stel de första 10 stegen.
Vi ska iaf på Älvdalens Hundhälsa imorgon för en SPA dag med tvätt och massage, laser och vibb. Även Lilleman ska få följa och få lite laser på sin skruttiga rygg.
 
Ebba för 9 år sen
 
Äntligen är det underlag så Skorpan kunde följa med ut. Så Skoråan och Stråla fick sig en cykeltur.

Ledig dag

Publicerad 2015-02-23 21:21:40 i Allmänt

med en massa kärlek. Finaste djuren <3
Jag trodde att jag skulle vara helt borta idag och var förberedd på en sovdag men vaknade upp relativt pigg. Otroligt skönt. 
Det blev en väldigt trevlig ridtur med Stråla i skogen, bara skritt och trav då underlaget i våran galoppbacke var väldigt dåligt, ojämt plogat, ojämt och konstigt underlag. Strålan blev iaf ordentligt svettig och hon var så fin och trevlig på turen. Fina fina häst.
När jag var klar hos hästarna hade det hunnit börja blåsa rejält och snöa små små hårda snäflingor så min och Ebbas promenad blev inte lika trevlig för matten men hund var glad och då är matte glad.
Fina fina Ebba.
Så har vi myst en massa, städat lite. Drägglat över hästar, sett ikapp lite serier som jag inte hunnit då jag bara jobbat och sovit jobbat och sovit. Rastat katten ordentligt.
Varit och lämnat bil och transport på verkstan, förhoppningsvis blir det ordning på båda delarna ganska snart så vi kan åka till ridhus jag och min superpärla till hästapålle.
Imorgon är det bara upp och jobba igen fast jag helst hade varit ledig en dag till men ser fram emot ledig dag på onsdag med fullspäckat shema. 
 
Superpärlan
 

Vakna av ett slick i örat

Publicerad 2015-02-22 23:37:00 i Allmänt

Min finaste goaste Lilleman som driver mig till vansinne tidiga morgnar. Han petar mig i ansiktet, slickar mig i håret eller i örat, han jamar och han trampar runt fast mest så ligger han och petar mig i ansiktet med tassen. Alternativt med morrhåren. Han är ju iksom så rar så det går inte att vara arg på honom men i nattmössan brukar jag muttra fram diverse "kattkräk" och liknande kärleksförklaringar. Det är faktiskt inte helt kul att vakna av en sträv tunga i örat.
Datorn är han jätteintresserad av och kan sitta länge och titta på det jag gör eller kolla på serier med mig. Söt eller söt?
Lite ur fokus iaf. Som sin matte,
 
Äntligen ledig! Men vilket mysigt jobb jag har. Finaste jobbet alltså.
 
Ha ha, nu tänker Lilleman attackera bokstäverna som knappras fram.
 
Ledig ledig ledig. En dag. Ledig en, jobbar en, ledig en, jobbar två ledig två. Lite hattigt men en lugnare vecka och framför allt så kommer lööööööööööönen på onsdag. Det var en jäkla lång månad detta...
 
På rasten idag så åkte jag till ridklubben som jag brukar när jag har tid att fördriva, det var hoppträning pågång och jag tänkte "O´boy vad roligt"!! Men den tanken fick jag snart sura uppstötningar av. 
Det var en människa där inne som gjorde mig så arg så jag var tvungen att gå därifrån. Sällan skådat någon hemskare ryttare faktiskt. Personen satt och sågade i hästen, gnagde med skänklarna OCH petade på den med spöt HELA. JÄKLA. TIDEN. Trots att de till största delen som jag såg mest "stod still" eller gick runt och "instruerade" nån som hoppade. Den fick inte vara i fred inte en sekund och den var så sjukt missnöjd (konstigt) tuggade hysteriskt, grymtade och hade sig,trippade runt  tokspänd och nä fy fan. Otrevlig var människan också och jag fick bara kryp i hela kroppen. Tvi tusan vilket elände!
Där blev man påmind om varför man inte står på anläggning. Jag hade aldrig klarat av att rida i samma ridhus som denne, inte ens att vistas i samma stall faktiskt. Inte för att jag vet om ifall personen ens vistas ofta på anläggningen men bara tanken på det.
Nej tacka vettja ensamheten ute i byn då tar jag hellre att ridbanan är oanvändbar.
 
Imorgon ska vi ut i skogen och mysa, jag och min häst. Sen längtar jag till onsdag och ridskolan.

Ingen fara

Publicerad 2015-02-20 23:21:30 i Allmänt

Jag kom på sen att det kanske kunde tolkas som nått något tråkigt men det var inte så. Det var bara jag som satt och kollade på lite gamla bilder och saknade sommaren och dom som inte finns här hemma mer men tänkte att Leffe han lever ju iaf (han bor bara inte hemma vilket inte är lika deprimerande som att Leia och Mayan inte finns i jordelivet mer) så han fick pryda bloggen lite då jag inte orkat fokusera på att skriva en enda textrad.
Sablar så risig. Nu ska jag inte dra en superlång rant om det igen men jag tror jag har nått skit i kroppen, att det inte bara är för mycket så att säga. Fick lite ont  halsen idag men har ju varit helt slut och konstig länge, orkar ingenting varken psykiskt eller fysiskt. Helt matt liksom och huvet fullt i soppa. 
Bara en halvlång rant.
Men Stråla har fyllt på energi nivån något med sin mjuka vänliga mule och en mysig tur under norrskenet. Fina häst.
 
Lyckades faktiskt föreviga norrskenet. Att det inte vart bättre än så skyller jag enbart på handhavandet och att jag kanske borde lära mig min kamera lite bättre.
Under snöhögen till höger i bild finns en bil och till vänster om husvagnen är släpet. Nånstans i snömassorna.
 
Nu sova. Med lite tur behöver jag inte börja förrän kl 11 imorgon vilket jag inte får veta förrän stax efter 9, det vore bara förjäkla skönt för det ska ändå jobbas till 22 och söndag 10-22.
 
 

.

Publicerad 2015-02-20 19:15:10 i Allmänt

 
 

Gör om gör rätt

Publicerad 2015-02-18 23:22:00 i Allmänt

Tänk att jag har levt med den här skrotkroppen så länge nu så jag borde veta bättre. Men fortfarande så gör jag misstag oh tror att den kan mer än den kan. 
Gör om gör rätt.
Jobbar jag så här mycket så måste jag vila, det bara är så. Egentligen behöver jag ju vila en massa även om jag inte jobbar så här mycket så jag fattar inte riktigt hur jag kunde tro att det skulle gå att bara köra. 
Nåväl
Idag har jag iaf vilat efter jobbet, en tupplur som blev lite för lång och jag vaknade upp 20,30 och tänkte "Nähä, nu blev det ingen ridtur idag heller" men det blev det visst det. Imorgon har jag ju sovmorgon då jag jobbar kväll och allt annat går så fort hos hästarna så en ridtur runt byn blev det och det var så jäkla mysigt. 
Strålan var jättetrevlig. Mest skritt men lite trav också och så satsade vi på en del skänkelvikning idag och var noga med ställning och böjning i kurvor å så. 
 
Så idag har jag gjort rätt, haft en ganska lugn dag på jobbet tack och lov, tog en promenad i solen på rasten efter jobbet var jag så trött så jag inte klarade av att fokusera på nånting, fixade inte att ens läsa en enda texrad bara soppa i huvudet, efter tuppluren var jag visseligen fortfarande ganska yr och vimsig men bra mycket klarare i skallen iaf och en liten trevlig ridtur var precis vad jag behövde för kropp och själ.
 
Gud så jag längtar till nästa vecka. Endast 3 dagar jobb och så kommer lönen på onsdag. Jag vet inte riktigt, folk säjer att januari är den "längsta" månaden lönemässigt men jag tycker att det har varit den här månaden. Länge sen det har varit riktigt sån här kris inför lönen. Det är mycket som behöver köpas och fixas och betalas. Kris och panik faktiskt.
Suck.
Vart är den där trissvinsten?

Små steg

Publicerad 2015-02-18 11:54:00 i Allmänt

Nej det blev inget för Stråla igår, jag tänkte vi skulle fara ut och skritta iaf men jag blev så jäkla yr så det tom var läskigt att köra bil den korta sträckan till hästarna.
 
Nu håller jag faktiskt på att längta ihjäl mig efter att få fara ut i världen och leta efter min nya häst så jag kommer jobba så mycket jag bara kan tills dess hur yr jag än blir. Då får det faktiskt vara en period med lite väl sliten matte, fast jag tror inte att denna vilodag gör Stråla någonting då jag tänkt hon ska få gå onsdag torsdag fredag lördag så kanske det var lika bra. Hade det varit så att hon behövt vila idag så hade jag tagit ut henne igår. Men idag är det bara teori på ridskolan så då ids jag inte fara dit, då aktiverar jag min egen pålle istället.
 
Det är inte bara till en till häst jag behöver pengarna, jag måste även fixa bilen och sen besikta eländet då den får körförbud på lördag och det är inte bra, samt hästtransporten behöver lagas och besiktas även den, det känns som hög prio att få lagad så att vi kan ta oss till ridhus.
Jag vill så himla mycket som inte går att göra nu när det bara är isbana överallt. Jäkla skit alltså. 
Fantiserade lite om hur det skulle vara att ha uppstallad på anläggning. Över vintern bara, några månader. Det hade varit rätt amazing faktiskt. Att kunna använda sin häst som man vill oberoende av väder. 
Jag får nog fundera lite extra på det där med att vinna på triss så kan jag ha båda storhästarna uppstallade på anläggning över vintern. Eller så kan man ju slå på stort och vinna typ drömvinsten på lotto och helt enkelt bara bygga en egen gård med ridhus och anställa folk som sköter hjälper att sköta gården. Det är ju ett alternativ. Men tills dess så fortsätter jag slita på med mina dygnetrunt pass i vården, ett steg närmare en del av drömmen av iaf. 
En hel hästtransport hägrar.

Stäng av hjärnan är du snäll

Publicerad 2015-02-17 18:40:05 i Allmänt

Vaknade upp efter en tupplur där jag drömde att Ebba skulle bli skjuten, jag tog precis ett steg åt sidan för att gå undan men fick panik och vaknade upp med den känslan. Inte nådigt. Fy fan så obehagligt. 
 
Bubblan
 
Är väldigt dålig i kroppen idag men nån gång ska man ju kracha och nu har jag kört på för mycket, jag vet ju det. Nästa vecka jobbar jag iaf bara 3 dagar och tänkte försöka låta bli att ta på mig nå mer, fast frågar dom så säjer jag ja.
Iom att jag är då dålig idag så vet jag inte vad det blir med Stråla, vi får se helt enkelt.
Igår blev det iaf tömkörning och hon var så fin!
 
Jag tänkte lite på det där med om hästen ska tänka själv eller ej och ja det är ju bra ibland, till en del men jag önskar ganska ofta att Stråla inte skulle använda sin hjärna så mycket som hon gör.
Igår tex så hamnade vi i ett läge av "Jamen om jag gör så här då?!? Så Här!?! Det här måste ju vara rätt. Det här va va va aaaaaah!"
och resulterade i nån slags passageaktig (nåja mild överdrift) gångart i nån slags sidepass variant böjd som en banan åt vänster. När allt jag ville var att hon gick rakt fram lite ställd åt höger.
And Im like:
Vi ägnade oss en hel del åt just gå rakt fram och variera att ställa till höger och vänster hon är ju så himla härlig på att göra rätt när hon väl en gång träffat rätt och fått beröm, gjorde lite öppna hit å dit och serpentiner över vägen samt träna på jogg dvs att hon travar när jag promenerar. Gick skitbra. Det mesta gick bara hur fint som helst, vilken jäkla pärla hon är. I grimma förstås. Ibland såg jag mycket tydligt hur väl hon använde ryggen.
Var ute i typ 40-45 minuter och när jag la upp tömmarna sista biten hem och promenerade brevid henne så gäspade hon hela vägen hem.
Riktigt roligt var det, fina fina häst.
 

Rövhål

Publicerad 2015-02-16 18:28:02 i Allmänt

Så körde jag igång v:2 med en 500 dag och det gick ju bra tills vi blev inbjudna till kontoret och dom hade köpt gofika från konditoriet brevid. Mmm.
 Jag kunde ju bara inte förstöra min fastedag med att ta en hel men smakade en liten bit fast även en liten bit gofika innehåller en ryslig massa kalorier så nu får jag suga på en morot resten av kvällen. Mutter mutter. 
Men å andra sidan så smällde hjärnan till och blev vansinnigt trött nu efter en relativt pigg dag så jag tror jag skippar vila som jag tänkt och tar gonatt tidigt istället Så slipper jag fundera på nått att tugga på.
 
 
Är väldigt väldigt ridsugen så imorgon ska jag ta Stråla på en tur, har inte sett nått mer snor nu så det kanske var falskt alarm.
Ev tar vi och tömkör lite ikväll eller en promenad vi får se.
Igår promenerade vi medans det var ljust ute, söndag och relativt trevligt väder innebär ju att fler än häst och hundägare är ute. Även så diverse skoteråkare. Perfekt tyckte jag, då passar vi på att ha lite skoterterapi. Egentligen är hon inte alls rädd för skotrar, oftast bryr hon sig inte alls men som med alla andra fordon så gillar hon inte när dom kommer snabbt. Och var det inte en som gjorde det då. Helvete vad han körde!
Ebba var med på promenad och stod och filurade precis vid ett ställe där skotrarna brukar korsa vägen, det såg ut som att han styrde dit så jag satte fart och galopperade mot Ebba för hade han kört där så hade hon varit död nu. Men han styrde av, tittade rakt på oss och på Stråla som hoppade runt och halkade som Bambi på den glashala vägen, gasade lite mer och flög förbi.
Jävla idiot! Varför ska det finnas såna rövhål för?
På hemväg idag mötte jag ett annat rövhål, detta rövhål satt i en timmerbil och körde rally efter den krokiga flarkenvägen, det var ett spännade möte Men jag klarade mig precis på nån millimeter från att få en timmerbil i ansiktet.
 
Den här bilen illustrerar rätt väl hur jag tänkte mig att det hela skulle sluta
 
 
 
Nåväl. Gårdagens promenad förutom den incidenten var otroligt trevlig och mysig. Det blir inte mycket powerwalk för mig och Stråla när Ebba är med men vi passade på att träna på att rygga avslappnat och jäklar var hon ryggade fint. Så fort jag vände mig om så sänkte hon huvet och ryggade mycket snyggt och prydligt med lätthet. Whooop!!
Tom så att hon var tvungen att gäspa en hel massa. Så där fint och lätt har hon nog aldrig nånsin ryggat. Ytterligare ett tecken på att hon mår bättre i kroppen än på mycket länge.
Vi gjorde lite andra övningar också och Strålan var så lyhörd och fin och fick sig lite träning trots långsam takt.
 
Tänk om underlaget kunde ta och laga till sig lite nu så vi kan hoppa lite också.
 

Oj vad det gick

Publicerad 2015-02-16 10:10:22 i Allmänt

Efter första veckan med 5:2 visar vågen 4 kg mindre. Det är fasen inte illa. Väldigt peppande för fortsatt även om jag förstås fattar att det inte kommer försätta i samma rasande fart.

Svängom

Publicerad 2015-02-15 13:43:08 i Allmänt

Och idag känner jag mer att: Njaaa alltså. Fasiken att jag inte är ledig hela dan och hela veckan för den delen. 
Det svänger fort här.
 
Nåväl, måste åka först kl 17 och vaknade redan vid 10 så jag har gott om tid att både slappa och aktivera djur. Men riktigt ledig är jag först nästa måndag.
 
En sommar för 9 år sen
 

Intressant

Publicerad 2015-02-14 23:53:37 i Allmänt

Fick börja ännu tidigare idag, det var fint det 1.5 timma till. Lustigt det där alltså, nu vill jag jobba hur mycket som helst, kommer hem efter 14 timmar borta och ångrar att jag inte valde samma pass imorgon. Hade kunnat jobba dygnet runt, en känsla jag aldrig nånsin haft förut. Det är ju såklart rysligt skönt att vara ledig men jag trivs så himla bra på jobbet och det generar ju pengar som jag behöver. Har alltid behövt men jag har aldrig förut klarat av att jobba så mycket som jag gör nu.
Fint om snus alltså.
 
Hade en väldigt lång paus mitt på dan då jag hade kunnat åka hem om jag hade idats och bott något närmare men jag roade mig med att åka och titta på lite dressyrträningar på BRK istället. Det var väldigt intressant. 
Instruktören hade en rejäl pipa så jag på läktaren hörde allt hon sa, det gör ju det hela ännu mer intressant då man merkligen får ta del av det som sker.
Jag tyckte att det hela var väldigt vettigt. Att jag kanske inte riktigt höll med om allt eller förstod varför en viss sak skulle göras och kanske tyckte att vissa bitar var för "hårda" så fattar jag poängen i det stora och även om jag kanske tycker att man inte alls ska sparka hästen med sporrarna så kan jag hålla med om att kicka till ordentligt en gång är bättre än ett konstant gnagande eller ta tag ordentligt i tygeln och hålla med stöd är bättre än att såga.
Jag gillade även tränarens lite hårda sätt, jag själv hade nog kissat på mig själv om nån gapat på mig så där, men hon gapade mest om bra saker så som "sluta gnaga med sporren" eller typ "nu sparkar hon för att du sitter och klämmer, då blir hon arg och det har hon all rätt bli" eller "varför tror du att hon gör så där?" "jaa det är för att hon är så.." NÄ det för att DU gör fel" eller "Jag blir tokig när folk skyller på hästen" "sluta glappa med tyglarna" eller muttar för sig själv "jag tror jag blir galen". Svårt att låta bli att skratta lite då. Det hela var med lite glimten i ögat men hon lät så sträng.
Helt klart var iaf att alla hästar jag såg gick bra mycket trevligare och ryttarna red bra mycket trevligare i slutet av sina pass.
 
Jag blev så sugen på att springa iväg och köpa mig en ranta runt i ríngen häst genast och meddetsamma. 
 
En annan sak som hon sa till en som hade svårt för att sitta ner i traven var att då får hästen mycket heldre gå i undertempo så att man klarar av att sitta än att driva på så man tappar balansen.
EXAKT sa jag för mig själv där uppe på läktaren och skickade en muttrande tanke till den ridläraren som jag inte trivdes med på ridskolan som när vi skulle sitta ner i traven tjatade sig blå om att driva på fram. Men en sak i taget hallå va. Jag fixade fint att sitta ner då hästen fjuttade på men då den samtidigt skulle älga iväg, nej. Och en annan i gruppen studsade så det small i sadeln. Hoppla, vad lär man sig av det? 
Nåväl nåväl. Taggad för att fara och titta på fler träningar, det ska jag försöka göra. BRK är så jäkla bra att uppdatera sin hemsida och har bra info. Hejja hejja BRK. 
 
På LRK och PRK s hemsidor finns inte ett skit, så jäkla dåligt. 
 
 
Än en gång facinerad över hur man inte kan se att hästen behöver en annan sadel. Väldigt enkelt ibland faktiskt. Om sadeln glappar baktill flera cm. Byt sadel. Om sadeln glider fram nån decimeter byt sadel. Det kan liksom bara bli bättre. Och för den delen, sadla inte på manken till att börja med och välj en sadel som är gjord för hästryggar.
Så där. Mycket simpelt.
 
Nu fick jag ur mig det också.  God natt! 

Snor

Publicerad 2015-02-13 17:14:02 i Allmänt

Långt jobbpass avklarat. Från 14,30 igår till 13,30 odag. Uppdelat på två platser. 
Stråla är lite snorig så där kan ju svaret till att hon varit lite off ett tag. Så jag avbokade Camilla lektionen jag hade inbokad och så får fröken skritta några dagar. Vi tog en mysig promenad idag och bara strosade på och tittade lite. Stråla tittade mycket. På allt och inget. Väldigt trevligt var det, vi brukar ju göra såna men ibland glömmer man sånt mitt i all träning och sånt som ska presteras och uträttas. Jag tror att vi båda behövde en sån promenad väldigt mycket. Ibland kan det vara bra med lite snor.
 
Pussats och myst.
 
Så imorgon jobb 10-22 så nu är det bara försöka aktivera den rastlösa katten lite också. Han är missnöjd, 
 när matten är borta så mycket.

Gräv över skiten

Publicerad 2015-02-11 23:18:00 i Allmänt

Ja jäklar. Jag åkte och gav hästarna kvällsmat kl 20, dom får vanligtvis mellan 22 och midnatt nån gång så dom fick lite extra mat sen sov jag före kl 21. Som en klubbad.
Har varittrött och konstig hela dan idag också. Konstig i kroppen liksom.
 
Hade lite dötid mellan jobb och ridlektion så jag åkte till ridskolan och tittade på folk som red. Vissa var roliga att se på andra inte. Som ponnyn som hade en sadel som var och flaxade långt ovanför ryggen på den. Hur kan man inte se det och göra nått åt det? Eländigt. Och dom två som red "dressyr" och satt och sågade och gnagde med sporrarna. Ännu mer eländigt. 
Såg en liten hoppträning och blev så himla jäkla sugen på att hoppa. Attans att det har blivit så kasst underlag nu i värmen annars hade jag gett mig på att hoppa Stråla lite. Dags att fixa transporen så jag tar mig till ridhuset, kan man hoppa där lite och det börjar vara hög tid att åka på WE igen. Bah. Jäkla trasiga makapärer.
 
Ridlektionen var rolig idag med. Samma häst som två förra gånger, tydligen så kör dom samma hät 3 gånger i rad nu när det har blivit lite ordning och det är trevligt, då hinne rman lära känna hästen och det gick ännu bättre idag än sist. Mycket trevligt.
 
Nu ere bara sova igen. Trött. Men jobar kväll imorgon så det är sovmorgon. Kväll, natt och sen kort dag på fredag.
Nu har vi fått bra hjälpmedel på jobbet så nu är det så där himla trevligt igen, som jag tyckte att det var tidigare. Himla fint jobb alltså. Speciellt när jag tänker tillbaka på vad jag har fått utstå tidigare. Jisses. Tacksam att äntligen ha fått en så himla fin arbetsplats. Då åker jag mer än gärna ändå till Boden.
 
Ha ha, Lilleman försöker gräva över sin mat. Matten server så äcklig mat, ta bort den liksom.
 
Tjipp!

Får jag sova snart?

Publicerad 2015-02-10 18:48:54 i Allmänt

Lillpruttan verkar inte ha några men efter sin volt igår, inga som jag kan se eller uppfatta iaf. Bra det då. Stråla var lite tung i höger tygel, kan ju ha med det att göra eller bara med en allmänna stelheten jag upplevt. Fast förutom det så kändes hon inte så stel idag och var någorlunda kvick, jäkligt trött i värmen dock och det var inte superbra underlag.
Red barbacka på ridbanan. Promenerade dit som vanligt och jag blir så irriterad på att jag blir anfådd och trött i kroppen av en promenad på 15 minuter. jag borde verkligen inte bli det eftersom att det är så vardag, det är ju nått jag gör ofta. Samma gå med skottkärran. jag blir trött i kroppen och anfådd av att gå i lite snö och lite lätt uppförsbacke för att tömma skottkärran, som jag gör varje dag. Skitkropp!
Inte ens när jag var smal och mer vältränad så fixade jag att gå i trappor utan att få en mild hjärtinfarkt. trots att jag sprang i trappor varje dag i hemtjänsten. 
Nåväl. Vissa dagar är svårare än andra att acceptera att man är som man vart.
Ridbanan i Vårväder, sol och ca 5 plusgrader, lite trött Stråla som sagt men fin. Vi jobbade mest med serpentiner och volter, matten hade lite dålig balans, mer barbacka framöver, jag brukar verkligen inte ha så där dålig balans som idag.
Lite övergångar skrit trav halt skritt trav, jag tycker att hon lyssnar lite dåligt på finliret som jag tyckt bra länge nu men idag behövde hon bara två påminnelser så lyssnade hon jättefint sen. 
 
 
Åh vad trött jag är, jag vill gå och lägga mig NU. Zzzzz.
Tror hästarna får extrem tidig kvällsmat idag, jag orka rinte vara vaken nå mycket länge. 
 
Första "fastedagen" har gått bra. Gillar inte att kalla det för fastedag när man ändå får äta så pass mycket. Har ätit en apelsin, en burk viktväktarsoppa och en omelett med svamp och tomat och är uppe i ca 430 kalorier idag. Om jag håller på att svälta ihjäl senare kan jag knapra på en morot men det är rätt lungt, kvällarna är ju dock värst, på jobbet är det inga problem alls och snart ska jag ju sova så behöver jag ine tänka på mat alls.
Jag bara känner kilona rinna av mig 
 

Vilken vurpa!!

Publicerad 2015-02-10 11:13:00 i Allmänt

Herregud vilken vurpa Holly gjorde igår!
Jag hade bundit fast Stråla och stod och pysslade om henne, Skorpan hade gått ut och Holly var och gnabbades med Stråla lite, trängdes och höll på, Stråla sa åt henne flera gånger att gå bort men det gjorde hon inte.. Så får ponnyn för sig att hon ska gena över Strålas grimskaft, ut genom dörren tydligen och Stråla hör något där bak (det var visst älgar i farten igår också) så hon drar bak huvudet väldigt häftigt varpå Holly gör en dubbel saltomortal, snurrar ett varv i luften i sidled liksom och landar på ryggen!
Jag bara står där och gapar, hiner tänka nått i stil med att nu bryter hon nacken, eller benen.
Herregud. Men Ponnyn sprätter upp lika fort och verkar helt oberörd. Ingen märkbar skada nånstans, ingen av dom verkar ha fått ont. Jag är mest orolig för att det tog Strålas nacke, hoppas förstås att ponnyn inte är alltför mörbultad idag, lite ont bör man ju iaf få av det där. 

Lillpite tripp

Publicerad 2015-02-09 21:58:23 i Allmänt

Jag har hittat min nya häst! 
Om han bara hade varit till salu. Detaljer detaljer. Ibland faller man bara pladask, vilken charmig häst och verkar perfekt på beskrivning. Ack ja.
 
 
Har varit och hälsat på hos Linnea i Lillpite, det visade sig att det är ju Lillpiteranchen som dom har köpt, det hade jag inte fattat, där har jag varit mycket, hade praktik där i två omgångar när jag gick Grans. 
Vilket ställe! Oj oj. Och vilket fint hus och höns och en suverän lösdrift har dom gjort, stallet är mer än skitfint och belyst ridbana. Ja alltså. Ibland antar man en lite lätt grön ton av avund, det här var en sån gång. 
Dammtuss. Höna.
Linneas fina pålle Frej, fångad i en stormvid
Å en himla rar liten bäbis har hon också.
Mycket trevligt.
 
När jag kom hem tog jag Stråla och Skorpan och cyklade lite, hade först tänkt ta dom på ridbanan över lite bommar men jag var sugen på att rida på ridbanan imorgon och Helena kommer troligtvis rida där på onsdag och tre dar i rad på banan vill jag inte, så vi tog en cykeltur. helt perfekt cykelväder idag och Skorpan var pigg som vanligt, hon hade energi nog för en runda till när vi var klar. Jag fattar verkligen inte vart hon får all energi i från.
Stråla var ganska rask i början men blev fort trött. Mycket skritt och en rejält lång travsträcka där vi höll ett jämt lungt tempo lite meditativt sådär, och efter ett tag började hon slappna av och sänka huvudet lite. 
Hon blev rejalt flåsig, ganska varmt också 2+ mest skritt hem bara en bit trav för att ev bli av med lite mjölksyra. 
 
 
Jag tänkte testa 5:2 dieten (alltså "fastedagar" 2 dagar i veckan då man får äta max 500 kalorier och de övriga dagarna får man äta ca 2000) och tar min första faste dag imorgon. Jag har suttit och räknat ganska noga vad jag får äta och gjort matlistor för olika fastedagar.
Det blir intressant. 
 

Spännande värre liksom

Publicerad 2015-02-08 21:11:00 i Allmänt

Ännu en riktigt fin dag med solsken och tack och endast laber bris. Det var dock runt 10 grader kallt vilket jag inte hade förstått så mina lår var kallare än isbitar när jag kom hem, det lustiga är ju att man inte fryser medans man är ute utan först ca 15 minuter inne i värmen så börjar man frysa. 
 
Himla trevlig ridtur med Stråla som inte riktigt kändes helt 100, kändes lite stel och inte så där kvick som hon varit tidigare. Hoppas det bara beror på snömängden, hon vandrar ju inte i hagen som hon brukar = mindre rörslse för kroppen i allmänhet och det hon rör sig är antingen i djup snö eller efter stigar som nu blev rätt knöliga iom regnet och bitvis går det igenom. Inte speciellt optimalt underlag i hagen just nu inte. Alls.
Hon fick iaf lite massage före och rejäl massage plus stretch efter. Tänkte jag testar röra på henne lite mer nu och ser om hon mjuknar av det.
 
Rätt facinerad över hur hon käss att sitta på jämfört med ridskolehästarna. idag kändes hon som en kub. Lika kort som bred liksom.
 
Det blev en ganska rejäl tur med mycket trav och trots att det stod en bil i våran galoppbacke å tog vi en galopp. Jag trodde aldrig jag skulle våga när vi inte hade stöd av uppförsbacken men det gjorde jag och det gick precis hur bra som helst. 
Fin häst!
Hon blev ganska ordentligt svettig så jag släppte henne direkt så hon fick gå och rulla sig
och dricka vatten, det är alltid uppskattat.
 
Sen drog jag ut henne igen, vi stod ute vid trädet och pysslade idag så får hon dels äta lite mer än ponnyerna och dels får vi passa på att njuta av ljuset. 
Men då fick Stråla syn på nått spännande
 
"Stråla ser nått farligt.. Som inte jag ser. Jo där"
Vi måste ju bara passa på att gå och kolla lite närmare
 
Och ändå lite närmare
 
Synd att hon hade fulgrimman på (och en reflex..) men visst är hon rätt tjusig ändå?
 
Monster!!

Landning pågår

Publicerad 2015-02-08 12:46:00 i Allmänt

Jag håller på att landa i vad jag vill ha för häst. Jag har varit och snurrat åt alla möjliga håll och velat och funderat och trott att jag vetat vad jag vill. Men nu känns det som att jag har landat i både hjärta och hjärna.
Jag vill ha en ridskolehäst.
Jag blir faktiskt förvånad över hur roligt jag tycker att det är med ranta runt i ringen ridningen på ridskolan och om jag vill hålla på med ranta runt i ringen ridning så är det en ranta runt i ringen häst jag ska ha.
Precis vad Lena sa till mig för någa veckor sen men nu har jag kommit på det själv också 
Men en riktig dressyrhäst kan jag inte ha, jag skulle bara trilla av mitt i allt bensprattel alternativt klamra mig fast krampaktigt i några år innan jag lärt mig rida på den sprattlande stackarn. För att inte tala om att jag skulle flyga som en vante och bryta nacken om den sprattlande dressyrprimadonnan fick panik över något farligt som en blomma eller en fågel. Så där som bara sprattlande dressyrprimadonnor kan.
Så ett stycke ridskolekuse skulle passa mig perfekt. En sån där lättsam okomplicerad allroundhäst. Även ibland beskriven som "tanthäst" eller "mor dotter häst". Och det verkar faktiskt krylla av dom. När man vet vad man ska titta efter. Så jag vet att dom finns när jag är redo. 
Så en redan färdig eller iaf rätt påbörjad trygg (och FRISK) häst är vad jag ska ha. Sen får jag väl modelera om den lite, antar jag, till vad jag vill ha men bara det att direkt kunna rida ett pass på bana/ i ridhus och verkligen rida och tom galoppera på volt utan problem, utan att ens behöva fundera. Eller rida ut på långtur utan att behöva fundera. Som man kan ligga och rulla på i galopp med som man kan hoppa nått litet hinder då och då trygt och stadigt. En häst som man kan låta vem som helst sitta upp och rida på lite. 
Det är vad jag vill.
En sån häst ska jag ha. 
 
 
Förresten så har jag fått bokningsbekräftelsen till ridlägret med medföljande packlista och nu känns det verkligen på riktigt. Och jag känner mig som 12 igen. Spänd och nervös men framförallt förväntansfull. Skitkul ska det bli!
Jag har suttit och lusläst deras hemsida, tittat på bilder från tidigare läger, ser jätteroligt ut, tittat igenom alla deras hästar och funderat på vilken jag kan tänkas få. Funderat över hur vi kommer bo, vad vi kommer att göra förutom rida. Hur lektionerna kommer se ut hur ridläraren är. 
Ja. Allt sånt. Ruskigt spännande ju! 
 
Det dumma är dock att jag missar en hopplektion på ridskolan. Upptäckte att ridskolan håller på längre in på sommaren än jag trott. Det är inte så många hopplektioner och jag har redan missat en med allt bytande av grupp och så så det känns trist att missa en till men vi får väl förhoppningsvis hoppa en del på lägret. 
 
(Skrev jag just det? Vem är jag? Nu får jag en identitetskris!)
 
 
 

Ponny prutt

Publicerad 2015-02-07 19:27:51 i Allmänt

Ah, jag behöver halm till mina bävrar hästar, dom håller på att äta upp all inredning i ligghallen, dörrarna är det inte mycket kvar av. 
När jag gick där och smorde på crib halt och det vart slut i burken så kom jag att tänka på när jag gjorde eget åt Ragge som åt upp hagstolparna. Jag minns inte exakt vad jag satte i men det var en jäkla massa kryddor så som cayennepeppar och cili osv. Det var bara det att Ragge var visst en man med smak för stark mat så stolparna blev bara ännu godare. Ha ha. Knashäst.
 
Jag har dock inte möjlighet att hämta halm då jag dels inte har några pengar, men det må ju vara när släpet är under 3 meter snö. Det var visst nån som tyckte det var lämpligt att skotta snö upp släpet. Åh ja.
Jag har inte tänkt skotta fram det så på nått vis så får vi nog klara oss utan halm. Jag tog ner en massa kvistar och nått träd åt dom att tugga på och ökar väl höet lite till fast ponnyerna är gode feta. 
 
Ponny ja. Tänk att Skorpan blir 18 år i år. Lika pigg och busig som hon var för 15 år sen. Tänk att vi har hängt i hop i 15 år. Minst 10 till hoppas jag på. Om hon inte äter ihjäl sig bara. 
 
Mycket muntra på denna bild.
 
Nästan lika fint väder idag, bara lite blåsigt. Stråla fick faktiskt vila även om hon sa sig vara rätt missnöjd med det men då fick hon stå och äta lite extra hö medans jag tog småtjejerna på promenad.
 
Holly är ju en filur för sig alltså. Jag blir inte riktigt klok på den där ponnyn. Jag skulle borsta henne mellan låren idag då hon var lite lortig där och hon betedde sig ungefär som att jag höll på att slå ihjäl henne. Hoppade högt varje gång jag tog i henne, drog ihop hela kroppen till en boll (jag övedriver inte) och skakade som ett asplöv.
Nå väl, nuförtiden får jag iaf peta henne i öronen och gå förbi henne med en ikeapåse i handen utan att hon håller på att döden dö. Ganska ofta får jag ta på henne och klappa på henne och tom när hon står och äter och ibland även med ikea påsen i handen!. Men inte alltid. Och försök inte kratsa hovarna på henne bara så där mitt i allt. Nej ve och fasa.
Och så ibland är hon jättekaxig och surrar runt en och kan knuffas och hålla på. Jag kan ju henne lös och hon kommer när jag ropar på henne och det är aldrig några problem att ta fast henne och sätta henne i hagen igen. She doesent make any sense! 
Lilla Holly polly prutt
 
 
Idag har jag yogat för första gången på egen hand. Gick väl ändå ganska bra måste jag säja men nog är det bäst att ha yogafröken som peppar och framför allt håller reda på vad som ska göras och hur länge.
Nu blåser det så det skakar i bodan.

Finväder

Publicerad 2015-02-06 20:18:00 i Allmänt

Ni är ju så rara som vanligt.
Mayan kommer alltid att fattas oss.
 
Jag hade besöksrekord igår. Det är ju trevligt ni är så välkomna så länge ni är snälla =)
Men jag funderar på varför. Det är alltid fler besökare när något tråkigt hänt eller så, om allt går bra under en längre tid så sjunker statistiken ganska mycket och sen när det händer nått tråkigt så går den upp. Har folk ett sjättesinne för tråkigheter eller?
Det är bara en ganska intressant iaktagelse som jag gjort. Sen är det alltid trevligt med kommentarer och jag uppskattar att ni är så rara men dom blir också betydligt fler vid tråkigheter än vid roliga saker. 
 
 
Nu är jag ledig igen 4 dagar, sen jobbar jag massivt i 2 veckor med flera heldagspass och knappt en enda ledig dag så nu är det bara passa på att njuta. Och det har gjorts idag. Solen var framme idag. Solen!! Så underbart.
Jag och Ebba tog en promenad till hästarna, äntligen kan Ebba följa utan att frysa ihjäl, drunkna i snö eller blåsa bort. 
ca -1 och sol. Helt perfekt.
Sen tog jag med mig Stråla och Skorpan och cyklade bort till Staffansvägen och vände. För Strålas del blev det bara skritt medans Skorpan som vanligt fick trava på mycket.
Det känns som väldigt välbehövligt att skritta lite längre på ett hårt och plant underlag efter all jäkla snö  Tror det har blivit lite för mycket för Stråla, hon har visat en del tendenser till det. 
På slutet av våran skritt tur idag så sträckte hon verkligen ut hela halsen och verkade väldigt nöjd och kom ner med näsan mot backen. 
 
Blev ca en timme rask skritt och vi fick träffa på både buss*2 och traktor och en massa massa bilar i olika storlekar (bilar är hon inte rädd för men kan spänna sig lite för stora, typ minibussar). Mycket bra. Det enda Stråla reagerade på var traktorn. Lite spänd vid bussmötet men rörde sig inte.
 
Har kunnat vara ute och pyssla om dom och pussa på dom och Stråla har fått vara utan täcke några timmar och lufta sig också.
Svårt att fota utan att få med egna skuggan när solen ligger så lågt. Strålan ser iaf rätt okej ut i kroppen nu och den där svullnaden har nästan försvunnit helt.
 
Nu är det dock fulväder. Ösregn. Men seriöst 
 
 
Jag har även bakat ananaspaj. Yum.
Jag vet, jag är så bra på att banta.  

Den sista dagen

Publicerad 2015-02-05 12:00:00 i Allmänt

Exakt 10 veckor sen. 27/11 kl 12 sa vi farväl till Mayan.
 
Det är nog så att jag lite grann tappat sugen för hästar rent allmänt. Eller nått. Det är ju så att min glädje, min lycka dog med Mayan. Hon var mitt stora lyckopiller de senaste åren. Den som man bara litar på till 200% som man kan tokbusa med i skogen likväl som ett dressyrpass på banan. Den som inte var rädd för nånting som jag kände utan och innan och den som jag faktiskt (efter alla turer) inte behövde bekymra mig så mycket om hennes måeende. Den som man alltid fick skratta med och gnabbas med.
Stråla är såklart också ljuset i mitt liv, min lycka och kärlek men. Ja.  
Med Stråla så oroar jag mig så mycket för hennes måeende så en del av ridglädjen försvinner. Hon är inte helt trafiksäker så jag kan (vill) inte rida vart som helst. Vi kan inte fara och busgaloppera i flera kilometer, vi kan inte rida på 2 timmars turer, vi kan inte hoppa (jag vågar inte hoppa henne än) osv.
 
Ja. Så är det.
 
Jag trodde att jag inte tog Mayans bortgång så hårt, det var delvis en lättnad, just då för hur allt hade varit. Men samtidigt så tog jag inte heller in att hon faktiskt aldrig mer kommer att finnas hos oss.
Det håller jag på att berarbeta nu.
 
Våran sista dag var, under omständigheterna ganska fin. Jag hade planerat att hon skulle få komma ut på en liten promenad men det var is och stenhårt överallt så det gick inte, jag hade hoppats på att få ta några fina bilder också. Tänkte mig att vi skulle promenera på ängarna och fota lite och så.
 
Hon var så glad, den där sista dagen. Så glad så att jag fick lite panik och fick en impuls att ringa och ställa in allt.
 
Jag bestämde mig samma dag som hon fick kolik. Då jag hittade henne liggades platt på sida och bara stönade, lyfte inte ens huvudet när jag kom. Då tänkte jag göra det på en gång men veterinären som var ut var så otrevlig så jag fixade bara inte att låta just henne ta livet av min häst och att våran sista stund skulle bli så obehaglig. Så hon fick behandla henne mot koliken och sen ringde jag dagen efter till Hästkrematoriet i Boden och dom kom några dagar efter och gjorde allt väldigt fint och värdigt.
Hon tog sig från koliken, hon hade slutat dricka som hon skulle och bajsade inte heller som hon skulle men hon åt bra och mådde så mycket bättre dom sista dagarna än vad hon gjort på mycket länge före det. Hon låg inte ner en enda gång när jag kom dit på dom dagarna, från att ha legat ner väldigt ofta tidigare och såg allmänt mycket piggare och gladare ut. Det gör ju också att man börjar tvivla lite på sitt beslut, tänk om, men kanske ändå. Fast efter att hästen mått dåligt så länge så får man ett annat perspektiv på att "må bra". Väldigt relativt liksom.
Tvärtom så önskar jag att jag lyssnat på min magkänsla och låtit henne gå flera veckor tidigare. Det är mitt största misstag i det hela. Det finns många misstag i hela historien och många om inte.... så hade hon levt dom är däremot svårare att vara säker på men det första, det är jag säker på.
 
Jag la iaf ut täcken och filtar i en gång så att hon skulle kunna gå till trädet, där tänkte jag att hon skulle stå, på täckena tänkte jag, och äta lite gottis och bli ompysslad och njuta av att vara ute. Det tyckte inte hon.
Jag: Nej men vad gör du! 
Mayan: Som jag vill.
 
Jag: Men snälla du du kan inte gå där
Mayan: Det kan jag visst!
Jag: Jaha okej då flyttar jag täcket hit men stå still där nu
Mayan: Nähä det tänker jag inte alls göra. 
Jag: Men snälla Myan stå still! Du har ju hö och äpplen där, på den sidan.
:Mayan: Tyst! Jag gör som jag vill.
Jag: Men det gör ju ont i dina fötter. Snälla du.
Mayan: Nähä det gör det inte alls. Sluta tjata
Jag: Jaha okej stå utanför täckena då envisa krake.
Mayan: Just det!
Mayan: Åh kolla ett fönster. Vad spännande
Jag: Ja absolut visst var det fint. Men du kan vi inte ta några selfies?
Mayan: Okej
Båda: Mys
Mayan: Nä nu räcker det.
Jag: bara nån till.
Mayan: Nej säjer jag. Tyst med dig och klia mig i örat!
 
Det kunde liksom inte ha blivit mer passade än att vi gnabbades in i det sista. Just det var liksom lite extra bra. Det blev inte så där "fint" som jag hade tänkt mig utan det blev precis som Mayan och matte har varit hela livet, finare än nånting annat.
 
Jag är även väldigt tacksam till att hon fick må lite bättre dom sista dagarna och att hon fick promenera ut på gården en sista gång, stolt, med värdigheten i behåll.
 

Onsdag med ridning *2

Publicerad 2015-02-04 23:08:00 i Allmänt

Idag har jag hunnit med att jobba, hämta paket i Luleå, vara förbi biltema och dessutom hunnit rida medans det är ljust. Men halleluja, ljuset återvänder! Det är dessutom ljust på morgonen när jag vaknar nu. Hur underbart.
Fin ridtur med Stråla som var väldigt pigg och lyhörd och kvick. Var bara ute ca 40 minuter kändes lagom för dagen. Imorgon ska hon gå lektion med Helena.
 
Det är ju rätt svårt att få snömängden på bild uppifrån men om vi hade stått i snön hade jag haft den nästan till knäna
 
Snö skiter visst i att jag har gjort slut och fortsätter ihärdigt. 
 
Det här är väl bara en tragisk syn. Eller komisk, hur man nu väljer att se på det
 Skorpan och jag promenerade till ridbanan igårkväll och grejade på lite där, det var inte plogat men hon blev rastad iaf. Idag har Sara haft ut ponnyerna.
 
Ridskolan var jätterolig idag, känner ännu mer att nu äntligen har jag hamnat rätt efter några omflyttningar. Och tror nästan att jag har fått kläm på det här med halvblodsridning nu. Fortfarade svag men det går bättre och bättre.
Idag fick vi rida utan händer, man skulle ge hästen halvlånga tyglar och ta tag nånstans tex i shabraket eller sadelhandtaget som vissa hästar har, så man satt helt stilla med handen och bara rida med kroppen. Det passar ju mig utmärkt, det kan jag ju, och hästen gick riktigt trevligt idag, samma häst som förra gången fast han var betydligt stela förra gången. Eller så är det jag som börjar hitta knappar på de olika pållarna som sagt.. Var lite mer framåt idag också än sist. 
Och sen fick vi galoppera ganska mycket och det var så roligt förutom att min pållekrake saktade av så fort nån annan sa ptro. Lydig häst.
Fast sen startade han upp rätt fort igen. Nackdelen med ridkskolehästar är ju att dom i ganska stor utsräckning gör det ridläraren säjer att dom ska göra, jag brukar dock försöka vänta så att det blir på mitt beslut och inte ridlärarens. 
Allänt skitroligt var det och dom har ju så himla trevliga hästar,

Meningslöst bla bla

Publicerad 2015-02-03 19:20:20 i Allmänt

Näh, det blev inget igår, så sjukt risig, huvudvärken kom galopperande och jag mådde allmänt skit. Sov en stund på soffan, åkte och gav hästarna kvällsmat och åkte hem och sov i sängen. Frös gjorde jag också, ända sen morgonen, det gick bara inte att bli varm hur jag än klädde mig och satte på värmefläkten och begravde mig i täcken så gick det inte att bli varm. 
Att man kan bli så risig av en halvtimmes stressat snöskottande.
 
Bättre idag, huvudvärken har legat och lurkat hela dagen men jag har verkligen fösökt andas och framförallt slappna av, att (som yogafröken sa) verkligen känna på spänningarna och medvetet försöka släppa på dom, och det har visst hållit huvudvärken stången idag iaf.
Nu har jag tryckt en semla och har tänkt fara och dra ut Skorpan på nånting. Kanske tar en promenad till ridbanan och grejjar lite eller så tar vi en cykeltur.
Stråla har varit ut med Helena och skött sig väldigt bra, dom hade även galopperat lite. Fint det.
 
Bara för att Helena redan ridit så är jag såklart ridsugen nu, som en liten unge liksom, när jag får så vill jag inte men när jag inte få så vill jag. 
 
Imorgon är det riskola igen och jag längtar, så roligt =)
 
Har äntligen fått "fast" jobb igen, så mycket fast man nu har som personlig assistent, typ inte alls men en rad att gå på iaf och ett shema att planera livet efter. Inte så många procent just nu men med möjlighet att jobba en hel del extra samt att det kommer bli förändringar i slutet på Mars. 
Det dumma är bara att jag fått varenda torsdagkväll. Torsdagkväll som är yogakväll.  en av mina arbestkamrater var iaf vänlig nog att vilja byta lite med mig så jag kanske får möjlighet att gå iaf nån torsdag. Onsdagkvällar hade jag också fått några men där sa jag att det går bara inte, då har jag min ridning, den har jag betalt för och den ska jag bara gå på. Så det så.
 

Jag har gjort slut

Publicerad 2015-02-02 17:56:00 i Allmänt

Ja nu är mitt och snös förhållade definitivt över. Det kanske kan bli något framöver men just nu är det definitivt slut! 
Snöhelvete!!
 
Började dagen med att köra fast innan jag ens tagit mig nån vart. Precis som jag befarat. Efter 30 minuter frenetisk skottning så jag höll på att hosta upp lungorna, skotta snö stressad = inte jättenyttigt och med svetten rinnande så fick jag anse mig besegrad och ringa till jobbet och säja att det inte gick så bra för mig. Tack och lov fick dom snabbt tag på en som kunde täcka upp nån timme så jag fick tid på mig att ta fram bilhelvetet (jag tror nästan att det förhållandet också är på upphällningen) ur snöhelvet.
Dessutom så fortsätter det snöa och blåsa, vi sa ju att det skulle ha slutat med det till idag! Inte okej snö, inte okej!
 
Nu är jag bara aptrött och hade helst av allt bara velat krypa under täcket och sova till i morgon. Men det går ju inte för jag har visst 3 pållekrakar som står i snöhelve upp till magarna och väntar på sin matte. 
Nåja, väntar och väntar. Men även om jag inte ids motionera idag heller, vi får väl se, så måste jag ju ändå dit och ge dom mat. Vilket aldrig annars brukar kännas som ett problem men just nu gör det det. 
 
Våren, komsi komsi. 
 
 
Jag var så nöjd tiigare idag för att jag minsann inte hade nån träningsvärk. Men den slog till under eftermiddan. Benen, urk aj, och runt revbenen, främst bakom ryggen men runt hela liksom. 
På torsdag missar jag tyvärr yogan för jag jobbar kväll men har gett mig fan på att jag ska försöka hemma. Om jag minns hur man gör. Men det får bli som dert blir. 
 

Mitt på

Publicerad 2015-02-01 21:38:31 i Allmänt

Helena tog sig inte så jag begav mig mot hästarna med tanken att göra iaf nånting med Stråla men jag behövde bara komma utanför dörren så höll humöret på att gå upp i kokläge och sen när vägen dessutom var blockerad av en bil som parkerat MITT på vägen då brann alla säkringar. Nej, det var inte ens lönt att tänka tanken att ta ut stackars Stråla, jag hade antagligen inte varit rättvis mot henne alls. Så vi ägnade oss åt täckesbyte, lite borstning och en massa kramar och mulepussar. Det var en bättre aktivitet.
Den som parkerat mitt på vägen visade sig vara Sara som var hos ponnyerna, hon hade kört fast två gånger på väg till byn och vågade inte ge sig på den oplogade vägen ner till Ivan. Det förstår jag, den var inte kul så det var väl lika bra att jag också fick gå ner. Men man kan ju inte parkera mitt på vägen heller. Ha ha. Nu känns det mest komiskt, vilken idé  tänk om plogbilen kommit eller nån annan som behövde fram, jag må inte spela nån roll.
 
Sen blev det yoga och det var sjukt bra och sjukt jobbigt. Jag orkade allt utom en grej som gjorde för ont i handlederna. Visseligen så höll jag på att få hjärtinfarkt och stroke efter 26 squats men jag gjorde dom. Ha! Ibland är jag starkare än jag tror.
Nu ska jag bara ha bort lite fläsk också som är i vägen. 
 
Nå men imorgon har det slutat storma och snöa och imorgon ska jag och min häst göra nånting trevligt tillsammans. Jajjamensan så är det.
 
Snart får dom krypa in i ligghallen och jag hade liksom för mig att det var ett staket där nånstans också men inte det. 
 

Serier

Publicerad 2015-02-01 12:52:58 i Allmänt

Irriterad irriterad irriterad. Gah. 
Snart kommer krampen och smärtan också. Gud så roligt. Kan man slita ut livmodern? 
Och all den här jävla snön. Nu räcker det!!!
 
Såg två avsnitt av The Strain igår, av nån anledning tycker jag att den är rätt bra trots urlöjliga monster.
Ett dött monster.
Och av nån anledning så tittade jag mig omkring lite extra när jag var och gav hästarna kvällsmat. Fast kanske ändå inte så konstigt då mannen bakom serien är Guillermo del Toro som har gjort en av de mest obehagliga filmer jag sett. Pans Labyrint. Däremot har ju han varit med på Mama också som inte var en bra film. Rätt okej i början men med ett uruselt slut.
 
Det är så svårt att ta farväl av en serie man verkligen gillar. Nu har jag hållit på de två sista avsnitten av Breaking Bad skitlänge. Fast inte lika länge som jag sög på det sista avsnittet av Sherlock, där kommer det ju mer men ändå, det tog ett halvår innan jag såg det sista på s3 
Det är alltid en liten sorg när det är slut.
 
Hittade en annan trevlig serie, Tropy Wife med Malin Åkerman, den gillade jag massor och så gjorde dom bara en säsong. Men gråt. 
 
 
Nu har jag verkligen varit ledig för länge. Eller så har det snöat för länge men jag känner mig så lat och vill ingenting. Eller vill å vill men ids ingenting. Förslappad.
Jag vill åka på IKEA och köpa pottor. Så himla smart och hundra gånger billigare än kavalettistöd. Undar vem som kom på den briljanta idén, ge denne ett nobelpris.
 
Trött. Man blir ju inte piggare av att bara sitta i soffan och glo på tv. 
Helena skulle ha ridit lektion idag men tog sig ingen vart med bilen hon heller, jag tar mig inte ut från gården (idag heller). Få se om hon tar sig hit senare Stråla hade behövt röra på sig eftersom hon vilade i förrgår så om hon inte tar sig kanske jag får ta ut fröken.
Oroar mig lite för om jag ska ta mig till jobet imorgon.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela