stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Tack för allt

Publicerad 2016-08-31 20:33:33 i Allmänt

Nu har han galopperat över regnbågsbron. Min hjälte, min vän
Det gör så ont

Bull fucking shit

Publicerad 2016-08-28 15:42:57 i Allmänt

Helvete vad jag blev provocerad av att se detta i mitt fb flöde.
Nej men för i helvete att allting "happens for a reason". 
Eller ja, jo, om The Reason är av synnerligen elakartad art.
 
Kräks på alla liknande klämkäcka citat.
HATAR dom. Innerligt.
 

Bästa jobbet

Publicerad 2016-08-27 21:00:41 i Allmänt

Hur underbart är det inte att ha ett jobb som det bara känns roligt att komma tillbaka till efter semestern?  
Just nu har det faktiskt varit extra extra suveränt då jag har fått tänka på  annat än tragedin en stund och faktiskt känna sig lite normal även om det bara är tillfälligt. 
 
Tack fina ni som kommenterar, tårarna sprutar. Mitt mantra är att han har fått en fin sista tid och han har fått bli en lycklig häst. Det är fantastiskt fint. 
Bara det att han skulle ha fått vara en lycklig häst i många många år till... 
 

Sista semesterdagen

Publicerad 2016-08-25 23:39:00 i Allmänt

Angående Maries kommentar om inlägget nedan såfick jag igår frågan "finns det inget att göra??" och jag vet att det inte var illa menat men jag ville bara skrika NEJ FÖR DÅ HADE JAG GJORT DET!!!! 
Och det är där min ångest slog rot för jag började förstås tvivla. Har jag verkligen gjort allt, tänk om, tänk om. Tänk om det är fel beslut, tänk om.
Men när jag såg honom linka omkring idag så kände jag att det är rätt, han är glad och lycklig men han har ont. 
Även om han skulle kunna bli bra om ett halvår ett år så kan han inte gå och ha så här ont så länge. Det är inte rätt bara för att man själv så innerligt vill ha honom kvar.
Och nej, bra skulle han aldrig bli, han har sina förändringar i strålbenen så han skulle på sin höjd bli smärtfri ett tag.
 
Fin dag iaf mellan störtskurarna av tårar. 
Stråla var jättekramig och go och vi tog en mysig ridtur. Hon kändes inte helt hundra idag heller och jag oroar mig såklart över henne också. Snart måste vi åka in och ta bort inken så då får dom nog kolla igenom henne samtidigt så vi inte har dragit på oss några eländiga ledinflammationer trots allt. 
Hon var inte lika knackig i som i förrgår men hon är inte helt okej. 
 
En som får moffa gräs
 
Och en som inte får det
Ha ha, surmule.
 
Rino fick umgås lite med Holly också för jag fick nån idé om att ev släppa ihop dom, den har jag haft ett tag men tänkte att han skulle få gå med en kompis sista tiden. Men han tryckte upp sin mule mellan hennes lår och fick stånd så den iden fick jag släppa.
Jag visste ju det egentligen, att han är för hingstig. Han hade nog aldrig gått att ha med någon annan häst tyvärr men har har iaf fått ha kontakt med och umgås med andra hästar vilket han inte fått i Spanien.
 
Imorgon är det dags för jobb igen.
Jag har ångest för att jobba 8-22 både lördag och söndag. Så mycket tid med Rino förlorad men Sara och Helena ska ta hand om honom så han kommer ha det gott iallafall.

Oj oj

Publicerad 2016-08-25 20:11:13 i Allmänt

Jag förstod att det skulle bli svårt att sova men det värsta var inte att somna även om det var svårt utan att vakna flera gånger med massiv ångest. I min hjärna fanns det tydligen en sjuhelvetes massa kansken och om varför. Jag är faktiskt förundrad över att jag alls har fungerat idag men hästarna har gjort allt. 
Att spendera tid med Rino ger bara glädje, man kan liksom inte vara ledsen i hans närhet, i närvaron av hans sprudlande underbara person.
 
Hur ska jag överleva det här?
 
 

Onsdag

Publicerad 2016-08-25 00:08:03 i Allmänt

Oj vad man får ont i huvudet av att gråta mycket och trött blir man. Utmattad. Ändå vill jag inte sova, sitter och kämpar emot ögonlocken som vill falla ihop. För oftast är det precis då ögolocken börjar ramla ner som tankarna kommer och dom orkar jag inte med. 
 
Det har varit en fin dag, superhärligt väder och jag har varit hos hästarna mellan 11 och 18.
Först påbörjade jag att städa vilket verkligen behövs men jag hann inte mer än börja så kom Ulrica och masserade Stråla. Stråla var väldigt öm i rumpan igår och hade jättesvårt med galoppen. Hon hade  varit på rymmen tidigare under dagen igår och ätit gräs (och Ivan har än en gång missat att han måste ringa mig OMGÅENDE när hästen är ute ur hagen, suck. Hon kan faktiskt dö fick jag förklara för honom än en gång) så Stråla fick sig ett ganska rejält pass trots allt, fång vill vi inte ha så då tar vi lite öm i rumpan. Vi gick mest i skogen i lingonriset men rullade även på i galopp dels för att se om hon lossnade och dels för cirkulationen. Efter turen kylde jag benen länge.
Nåväl, hon svarade bra på massagen och stod fint på båda bak efteråt, istället för att vila ömsom det ena och det andra benet. Blir intresseant att prova rida imorgon och se om det känns någon skillnad.
Sen kom Ann. Jätteroligt, häng och en massa hästkli och så gick vi en promenad till hamnen med Stråla och Leffe.
Helena kom förbi en sväng och säger att hon mår bra från hjärnskakningen nu och i samma veva även Anna och där blev dagen mer sorglig än fin. 
 
Älskade vän

Sorg

Publicerad 2016-08-24 18:28:00 i Allmänt

Att ha djur är att slitas mellan gränslös glädje och fullständigt förtärande sorg.
Fina fantastiska Rino 
Nu är det verklighet, nu är beslutet tagit, nu finns det inget kanske mer.
Nu ska jag bara försöka låta bli att bryta ihop.
 

Lång utläggning om sjuk katt

Publicerad 2016-08-22 23:07:43 i Allmänt

Det känns som jag har hakat upp mig men alltså, är det inte det ena så är det det andra, eller det tredje, eller det fjärde, eller det femte, eller det sjätte, eller....
 
Lilleman är det som har skapat oro den här gången, han började kräkas igår på dagen och efter jag lämnat Therese på bussen så kräktes han konstant, det kom inte så mycket bara lite skummig vätska men han var som en vattenspridare liksom.
Som tur var hade jag lite diarsanyl hemma som jag petade i honom samt fick honom att lägga sig och vila en stund så lugnade kräkningarna ner sig, petade i honom lite diarsanyl med jämna mellanrum och en del fick han behålla och en del kom upp igen. Lite hängig men ändå uppe och relativt pigg så trots att jag var på väg till veterinären i panik så avvaktade jag. 
12 timmar kan man fasta en katt, absolut max ett dygn, sen blir det farligt, så vid 2 på natten provade jag ge honom lite blötmat ublandat med vatten för att han skulle få i sig vätska också men när han bara klöktes åt det så blev jag lite lätt stressad.
Ställde väckarklockan på 7.30 för att ringa veterinären så fort dom öppnade vaknade dock vid 6 och provade ge honom lite mat som han faktiskt åt. Klöktes lite men lyckades behålla det, såg relativt pigg ut så jag bestämde mig för att fortsätta avvakta. Faktiskt ett rent ekonomiskt beslut, hade jag inte varit så in i helvete skuldsatt redan så hade jag åkt omgåeende. 
Hursom så lyckades jag peta i honom lite mat med jämna mellanrum under morgonen/förmiddan, genom att lägga det framför näsan på honom i sängen, han har givetvis legat i sängen själv under natten medan jag har legat i soffan för att inte störa honom. Framåt 12 så kom han över i soffan och gosades och verkade ännu piggare.
Har varit och köpt pro-kolin som jag har petat i honom samt något special kräkfoder på djurkliniken. 
Han har klökts några gånger men fått behålla maten jag gett.
Rätt trött dock.
Håll nu tummarna för att det var allt. Jag har ju rätt dåliga erfarenheten av att tro att katten bara är lite sjuk och så är det något livsfarligt.
Jag orkar inte mer.
 
Vräkt ner regn hela dagen så jag har ägnat mig åt kluddikludd
Färgerna blir alltid så himla konstiga när man ska fota dom.
 
Näst efter en stund på hästryggen så är ljudbok och målarkludd det absolut bästa för lugn och ro i själen. För en stund.
 
Har även bakat en vansinnigt god kaka
Det kan man ju också försöka beöva hjärnan med.

Söndag

Publicerad 2016-08-22 02:04:27 i Allmänt

Idag har vi vinkat av Therese för den här gången, lika fint som alltid att ha henne här, det är så roligt att ha någon att hänga med lite ibland och ha en kompis att hästa med.
 
På kvällskvisten tog jag och Stråla en tur, gick över viken, det var en fantastiskt vacker kväll
Sen red vi en enxtra runda för lite extra träning, fröken var ganska spänd idag och i början av turen kändes hon inte riktigt helt hundra men det lossnade så hon kändes superfin efter ett tag.
 
Nu vägrar bråkar bara 

Besök

Publicerad 2016-08-20 23:46:12 i Allmänt

Vi har Therese på besök över helgen, mycket mycket trevligt. 
Igår kväll tog vi Leffe och Stråla och gick till ridbanan, Leffe var SÅ nöjd över att få vara med 
Han fick gå lös medan jag red Stråla. 
Gjorde övningar som vi fick på Monica kursen, Stick-to-me gjorde hon jättebra, handarbetet fick vi inte till riktigt.
Från ryggen var hon en pärla och vi jobbade på med att gymnastiksera, superduktig tjej. Varvade med galopper nästan som att vi inte gjort annat än att galoppera på banan liksom.  Provade oss på högern också utan att få prestationsångest, bara göra det och VÅGA försöka och tro inte fan att vi fick en fin högergalopp också,  ett kvarts varv på stor volt. 
Så sjukt stolt och nöjd.
Idag, eller ikväll snarare har Therese ridit Stråla på tur, jäkligt mörkt blev det, jag cyklade bredvid och dom var jätteduktiga båda två. Stråla tyckte det var lite roligt när matten cyklade bredvid och sa wiiiiie.
Då sa Therese "oh! Nu går det för fort" 
 

Hoven

Publicerad 2016-08-19 22:01:09 i Allmänt

Jodå, skon gick på utan problem men inte är det ju en fin fot.
 

Inte en lugn stund

Publicerad 2016-08-18 23:19:41 i Allmänt

Man hinner kinappt andas ut efter den ena paniken innan den andra kommer. 
Jagmenar, det är inte utan att man får lite hjärtklappning när man hittar en sko med en halv hov i
Jaha, nu blir det nödslakt, nu behöver vi inte fundera nå mer på den saken. 
Såg framför mig hur kötthoven var framme och hästen inte kunde gå. Tittar upp på hästen som kommer promenerande mot mig och ser helt obekymrad ut.
Puh.
Skickar iväg ett mms med bilder åt hovslagaren som ringer upp nästan omgående med en plan och kommer tidigt imorgon.
Puh.
Fixar iordning en toffla med en bit liggunderlag, lite självhäftande binda och silvertejp.
Hästen promenerar utan problem till minihagen jag fixat.
Puh.
Ganska precis ett halvår efter olyckan. 
 
Kul, lär det nog inte bli varken för hovis eller för mig. Uschiamig.
 
Blev inget gjort med Stråla idag för jag har putsat fönster och städat och fejat, samt plockat hallon och hjälpt pappa lyfta stockar så ungefär när jag hittade skon så tappade jag all ork och när jag sen kom hem så tappade jag allt och slet ner persiennerna. Dom hade hakat upp sig och det hade jag visst inte något tålamod alls med så nu ligger dom ute på gården.
 
.Det var väldigt fint där vi var och plockade hallon och vi tog oss en liten paus och njöt av sensommaren
 

Onsdag

Publicerad 2016-08-17 22:33:00 i Allmänt

Mycket bättre dag idag. Sovit superbra och massagen var riktigt bra, lite lagom plågsam för att släppa på lite spänningar men inte lika plågsam som thaimassagen jag brukar vara på, den hade jag bara inte pallat måste mjuka upp mig lite vänligt först innan jag vågar mig dit igen.
 
Fjällöringen har sprattlat i lina
Tränat högergaloppen mestadels. Först Stick-to-me men helvete vad jobbigt sa Stråla och det tog ett tag innan hon var med i både kropp och knopp.
Sen galopperade hon riktigt fint 2 av galoppfattningarna i höger gjorde hon riktigt bra, jag var noga med att hon skulle göra just galoppfattningar och inte tokrusa in i galopp bara.
Duktig tös!
 
Sen har jag sett en hel film utan avbrott och utan att bli uttråkad, fantastiskt och SÅ mysigt. Apornas planet (r)Evolution, superbra film! Nu ska jag ge mig på uppföljaren, Dawn of the planet of the Apes
 
 
Sänder en extra tanke till Ulrica och Jasmine idag
 

Tisdag

Publicerad 2016-08-16 23:59:55 i Allmänt

Idag blev en väldigt lugn dag, väldigt välbehövligt jag har varit så vansinnigt dålig. Sämre än nånsin tror jag. Började på lördag så kursen var riktigt jobbig, Speciellt lördagen. Ska skriva mer om kursen senare. 
Men idag har jag verkligen chillat och njuiut av att ta det lungt och inte ha några borden, försökt gymnastiksera och stretcha kroppen lite. Det är så jäkla jobbigt när man knappt kan röra på nacken utan att hela världen snurrar, illamårende och yr och ett helt gäng plåtslagare i huvudet. Och så resten av skitkroppen på det då. 
Äh. Nuff bout that. Imorgon ska jag på massage iaf, 4 dagar räcker.
Igår var vi ut och plockade hallon, jag Ivan och Ebba
Det är sjukt vad hallon det finns och dom är enorma. Jag hade tänkt fara en sväng idag också men orkade inte. 
Hovslagaren har varit och skott Stråla och Verkat Leffe. 
Leffe och jag har kört lite Stick-to-me vilket han nailade, prickfritt, kul verkade han tycka att det var. Han tycker ju iofs att allt är kul. 
Helena har ramlat av Stråla och fått hjärnskakning. Jag känner mig superskyldig men hon sa själv att det var för att hon inte spänt sadelgjorden och hovslagaren sa att jag inte skulle tänka så då jag inte ens varit i närheten. Nåja. Ändå. 
 

Rino

Publicerad 2016-08-15 22:44:00 i Allmänt

Det var inte så goda besked från kliniken, dom såg ingen förbättring och sa att det är tveksamt att han ens mår bra av att gå som hagsmycke. Men efter samtal med Anna som har lite andra tankar än klinikveterinären, en annan syn på hästar och hästkroppar än de flesta veterinärer, så finns ändå fortfarande en strimma hopp. 
Det är ju detta med djuren, att slitas mellan hopp och förtvivlan, mellan gränslös glädje och omåttlig sorg. 
 
Jag regerade knappt på klinikveterinärens ord om att det i princip är kört. Jag visste det, jag fick det bara bekräftat, jag har redan bearbetat det i 6 veckor. 
Nu är jag inte så ledsen, mest arg över att denna fantastiska häst inte får vara en frisk häst men han är i alla fall en jävligt glad häst.
Jag har under dagen gått runt och tänkt att det är nog lika bra ändå, det blir så otroligt mycket enklare om han är borta, Prins Special är jävligt knepig att sköta om, för att inte tala om pengarna jag skulle spara.
Jag har tillskrivit Anna tankar som hon inte verkar ha, jag har tänkt att det är väl lika bra att låta honom gå nu, i veckan, varför dra ut på det?
Ja visst, så det är lika bra.
Men ändå, när Anna ringde och andades om att det kanske kanske finns hopp så slappnade hela jag av, huvudvärken lättade och jag blev liksom bubbligt glad i hela kroppen. Visst är det det jag vill, att han ska LEVA, att han ska få fortsätta vara en glad häst och min fantastiska vän.
 
Iom det akademiska tänket kanske jag kan få verktyg till att hjälpa honom till ett gott liv.
Kanske.
Kanske.
 
Hoppet ÄR det sista som lämnar människan. Så länge det finns liv finns det hopp. 
Anna ska komma ut någon dag i veckan och titta på honom så får vi diskutera närmare vad som kommer ske. 
 
Kanske.
 

.

Publicerad 2016-08-14 20:19:04 i Allmänt

Hade tänkt dela med mig av lite tankar från kursen men jag har så ont i nacke och huvud att jag knappt vet vad jag heter.
Måste dessutom försöka finna lite energi inför morgondagens veterärbesök med Rino. 
 

Redo

Publicerad 2016-08-12 22:04:31 i Allmänt

Bilen fullpackad inför helgens kurs. Väderkartan är inte samarbetsvillig så det är mycket kläder och täcken och grejer som ska med också för att vi ska tåla att vara utomhus många många timmar. 
 
Stråla och jag tog en barbackatur i skogen idag och jag har hittat balansen igen!  Whoop. Det var inga problem alls idag och då har jag ändå inte ridit barbacka på ett tag. 
Stråla är inte helt hundra. Suck. Det var segt så in åt helskotta, jag fick driva konstant för att få lite engagemang. Hon kom igång på slutet och kändes normal igen och riktigt trevlig i traven. 
Ja vi får väl se vad Monica säger imorgon. 
Jag tror att det är det att hon antingen kommit åt för mycket gräs vilket är skit när man är IR EMS. Eller så har hon ätit något giftigt. Hon äter ju ALLT. En dålig egenskap när man blir sjuk av det. 
Plus att hon hade behövt skos om för minst en vecka sen, helst två. 
Nåväl nu är det bara packa sig i säng och hoppas på att få sova nån timme. 

Åh nej

Publicerad 2016-08-11 23:56:45 i Allmänt

Prestationsångesten.
 
Här satt jag i godan ro och tänke att den här gången är jag inte nervös, jag känner mig lugn, nu vet jag ju vad det är för folk och hur instruktören är osv. Förra gången var jag nog på svimmningsgränsen för att jag slutade andas totalt. Jag tror inte att jag var speciellt närvarande. Som i en dimma liksom. 
Men nu kände jag mig lugn. Jadå. Och vi fick ju så mycket beröm, oj så fina ord vi fick. 
Så tänkte jag för mig själv att det vore en god idé att kolla på filmerna från förra kursen, för att få en liten uppfräshning av vad vi gjorde och så. Bra uppladdning liksom.
 
Eller INTE.
Men hur såg det ut då? Jisses amelia amalia. Så hemskt. Stråla var ju superfin och duktig och hela faderutten, men piloten. Ujsing ujsing.
Och så fick vi ändå så väldigt fint beröm från fröken. Så där så jag blev väldigt generad, va vem pratar hon om, typ så. Varför kan jag inte förstå när jag ser filmerna. Alls. 
 
Sen kommer tankarna om att vi kanske borde ha UTVECKLATS sen sist. 
Nej snarare tvärt om skulle jag nog säja.
Dessutom har Stråla varit lite knackig de senaste dagarna och hur knackig piloten är ska vi inte tala om.
Inte heller ska vi tala om hur feta vi är. Det är späcknacke på både häst och matte.
Så nej, eller ja, utvecklats kanske vi har gjort men åt FEL HÅLL. Invecklats liksom.
 
 

Findag

Publicerad 2016-08-11 21:23:32 i Allmänt

Spenderat dagen på Noliamässan i Piteå tillsammans med pappa. Det var väldigt trevligt och riktig qualitytime med far.
Många timmar blev det, det var perfekt väder och perfekt mycket folk, alltså inte så himla mycket. 
Sen hem till hästarna och mysa och roa mig med att bygga hinder och titta på när Helena och Stråla hoppade, det är så himla roligt. 
Så fina!
 
Nu är jag supertaggad på kurs i helgen. 

Vad är det nu för dag?

Publicerad 2016-08-11 02:14:22 i Allmänt

Hoppsan hejsan vad tiden går fort, det har redan gått 3 dagar av min semester, mycket kvar förstås men måndag och tisdag minns jag knappt. 
 
Måndag var jag med Ebba till veterinären och för att göra en lång historia kort så har hon ont i ryggen. Hjärtat. Fick bära ner en gammal hundbädd åt henne då hon inte får och heller inte riktigt vill/kan hoppa upp och ner i soffan mer. Inne hos oss har jag gjort en liten ramp så att hon enkelt kan kliva i och ur soffan
Sen kom Ulrica förbi och hade sina hundar med sig, vilken lycka det var för Ebba och fint för matten att få ha dom där en stund, allihopa. 
Stråla fick lite behandling och njöt som vanligt i stora drag
 
 
Typ drogad häst.
 
Rino fick pyssel och gos.
 
Tisdag fick Rino pyssel och gos och en promenad, han verkar riktigt knackig så jag har helt lagt varenda liten förhoppning i soporna inför återbesöket på måndag. Nu tar vi bara en dag i taget och matar kusen med godis.
Det var det där med vit häst, nytvättad vit häst.
Men lätt att damma av iaf
Hjärtat
 
Idag red jag Stråla en sväng, hon kändes fin i kroppen och såg bra ut från marken, väl uppe på ryggen så var hon väldigt matt i kroppen, speciellt bakärran var inte med. Hon svarade bra framåt med det fanns inget engegemang och energi i rörelserna och hon blev fort trött. Nästan så hon släpade fötterna både fram och bak. 
Imorgon ska hon få hoppa några skutt med Helena, jag hoppas det sätter lite snurr på kroppen. Lite gymnastik inför kursen.
För snart åker vi på kurs. Jisses så fort det gick, ska bli skitkul.
 
Fingubben
 

OS i Rio

Publicerad 2016-08-08 23:56:34 i Allmänt

Tittar på fälttävlan, terrängen, jag får ont i magen av snubblingar, otäcka utbrytningar och omkullridningar men vilka makalösa hästar!  Vilka krigare!  Dom är verkligen helt otroliga. Kan inte låta bli att tänka en tanke på dressyrhästarna som ballar ur över en blomma bredvid banan...
 
Och vilka atleter sen. Dom krigarna skulle skratta ihjäl sig åt Strålas "hårda" pass, semester kallar dom det. 
Jävlar vad dom älskar sitt jobb, fantastiskt roligt att se glädjen och inställningen hos hästarna.
Sen är ju vissa ryttare ena as förstås men det är en hel del fina guldkorn alltså, som rider fint och schysst och berömmer. Underbart.
Skrot att jag missade fälttävlansdressyren igår det hade varit jäkligt kul att jämföra med den vanliga dressyren. 

Överlag

Publicerad 2016-08-07 15:50:32 i

Det är något väldigt provocerande med att personen som jobbat 3.5 timme vill gå hem tidigare när man själv har varit på jobbet 38 timmar i sträck... 
Det är även väldigt provocerande med folk som bara sitter på röven med näsan i telefonen eller i en tidning så att man får göra exakt allt själv. 
När det är dötid skiter jag fullständigt i vad folk gör, dom får läsa, lösa korsord, facebooka, blogga 😝 vad fan som helst men lyft på röven iaf nån gång under dagen. 
Jag förstår inte hur man kan så totalt bara ignorera att nån annan far omkring och gör allt.
Bah!!!

Överlag har jag iaf ett fantastiskt fint jobb.  Sista rycket nu, jag är SÅ taggad på semester, nästan 3 veckor ledigt. Sweet! 

Det skulle jag inte överleva

Publicerad 2016-08-06 17:51:34 i Allmänt

Läste just ett blogginlägg som satte sig i hjärtat 
http://paudden.blogg.se/2016/august/det-storsta-sveket-2.html#comment 
Jag kan inte tänka mig någon värre känsla. Jag blir helt kall över blotta tanken på att eventuellt få en känsla av att ha dödat min bästa vän i onödan, för mitt eget höga nöjes skull. 
Nu har jag läst den bloggen ett tag och jag har inte den känslan om hästägaren i fråga. Men får man själv den känslan så spelar det nog ingen som helst roll vad någon annan tycker. 
Det är verkligen det svåraste beslutet och jag har varit tvungen att ta det ibland men jag har alltid känt i hjärtat att det varit rätt, fruktansvärt men rätt. 
Däremot har jag tänkt att "om inte" "om jag bara hade" "så hade det inte blivit så här". Men när man väl är där så har det slutgiltiga beslutet varit rätt. 
 
Nej jag kan inte ens tänka tanken. 
Oåterkalleligt, vilken ångest. 
 
Jag kan inte ens tänka tanken att överge något djur pga dyrt, går inte att rida, besvärligt osv, det går bara inte. 
 
Jag hade två katter när jag gick gymnasiet, dom gav jag bort för att jag inte hade nånstans att bo. Men som jag ångrade mig. Jag kan fortfarande känna ångest över det och sakna dom. Helvete vad jag grät och mådde dåligt. Nej det kommer aldrig mer hända. 
Många många år senare lärde jag känna en person som var släkt med människan som ägde mina katter, för dom fick byta hem en gång till, och jag fick träffa dom och se att dom hade det bra iallafall. Dom levde och dom hade det bra och jag mådde så dåligt. 
 
Kan inte ens föreställa mig tanken på att avliva utan att ha krigat in i det sista för då skulle jag också hamna i den känslan och det skulle jag inte överleva.

Men så fint dårå

Publicerad 2016-08-05 18:36:54 i Allmänt

13 blåsor kan jag räkna till på underläppen. Alla bah: ooooh så intressant!! Men ursäkta mig men det gör så jävla ont 😭 för att inte tala om hur äckligt det är när det varar och geggar. Återigen, tack gode gud för munsårsplåster.
 
Hade en fantastiskt mysig dag igår, gick av jobbet kl 8 väldigt fint var det på jobbet också, väldigt fint, och åkte hem och placerade mig i soffan med Ebba som var helt vansinnigt kramig, supermysigt. Kollade på en massa avsnitt av "gift vid första ögonkastet" på SVT play och grinade, jag tror mina hormoner är lite crazy jag grinar hela jäkla tiden. 
Väldigt intressant program iaf och vissa av deltagarna blev jag så förtjust i.  Ragatan Eva not so mutch, jisses vilken vidrig människa. 
 
Sen målade jag och lyssnade på Özz Nujen och grinade lite till, lite skratt och en hel del gråt, angående flykt och Sveriges tillverkning av minor och bomber. 
Så fruktansvärt. Så förfärligt. Och folk har MAGE att klaga över flyktingar. Vidrigt.
 
Åkte till hästarna och myste med Rinon, fantastiska underbara väsen. 
Gudomliga lilla person 
Bara att vara nära honom och umgås gör mig varm och lycklig ända in i själen.
Hur det än slutar det här är jag så tacksam över att ha denna individ i mitt liv och ha fått möjlighet att conecta så och hjälpa honom att komma ut ur sitt skal och bli en lycklig och älskad häst.
Väldigt väldigt speciellt faktiskt. Lite som min egen lilla "Min häst story" liksom. 
En once in a lifetime häst 
 
Sen en perfekt ridtur med världens bästa Stråla 
En lite längre ganska lugn tur. Hon var lite sådär sävlig som hon ska vara men ändå med energi och tryck och bjöd på en suverän ridkänsla. Gjorde en galoppfattning från skritt som blev helt makalös och jag sa "ooh! Hihihi" och så fick vi några fantastiska kraftfulla galoppsprång så jag var tvungen att oh:a och hihihi:a igen. 
Fina fina häst. 
Traktorer mötte vi också flera stycken, fort körde dom och vissa hade gödselvagnar bakom, stora ekipage, Stråla vickade inte ens på örat åt dom DUKTIG tös. Stort framsteg faktiskt då stora fordon alltid har skrämt henne lite, speciellt om dom kommer fort.
 
Fin fin dag så jag fick samla energi inför lång jobbhelg. 

Men cheezez så less

Publicerad 2016-08-05 00:44:51 i Allmänt

 
 Old news, jag vet, men oj så drygt. Jag har hur mycket jobb som helst framför mig och är egentligen hur trött som helst men kroppen är liksom i panik läge...
Fantastiskt. 

Dreggel

Publicerad 2016-08-03 14:37:21 i Allmänt

Spenderade hela dagen dregglandes i soffan igår, i soffan pga sjukt risig, vansinnigt ont i hela kroppen, obeskrivligt ont i nacke och huvud, yr och illamående och trött, eller snarare utslagen. Och dregglande pga ont i munnen, hela underläppen är helt grönvarig, så sjukt äckligt, och så tycker tydligen kroppen att den ska producera extra mycket saliv bara därför. 😕
Det var jag som hängde på låset på apoteket i morse och köpte munsårsplåster, alltså vilken fantastisk uppfinning. 
Helt sjukt så äckligt, det hade ju inte gått att vara bland folk utan plåstret.
 
Blev iaf en mysig barbacka skrittur med Strålan igår kväll, hon verkade nästan lika trött som matten. 
 
Ebba var pigg och fick roa sig med att söka godis, det är en bra sysselsättning. 

Sleten

Publicerad 2016-08-02 01:40:00 i Allmänt

Vem behöver restylane liksom?
Det enda som behövs är lite härliga munsår. 
Gigantus underläppus.
4 blåsor, varav 3 på underläppen, aj som in i helvete vad ont dom gör. Jag brukar inte ha munsår, funderade lite på om det är min kropp som försöker säja att jag jobbar lite för mycket. Eller nått. Jag brukar ju sällan lyssna på nånting den försöker säja mig så den får väl prova nått nytt. Synbortfall börjar jag vara så van vid.  
Jag är ungefär så trött som jag ser ut också, bara ungefär 10 resor värre, satan vilken tung dag det var idag och så har jag tagit på mig ÄNNU mer jobb, 70 timmar ska jag jobba den här veckan...
Jag kommer att vara hemifrån i jobbrelaterat 90 timmar. Det är jävligt mycket. 
Jag oroar mig faktisk för hur jag ska må i slutet av veckan. Tur iaf jag är ledig imorgon.
 
Eftersom jag har valt att ha min semesterersättning på lönen så får jag ingen betald semester så för att ha råd att vara lite ledig så får det bli så här, fast jag har egentligen inte råd att vara ledig alls utan borde jobba 70 timmar i veckan konstant för att bli fri. 
Oj oj.
Lyckas iaf skrapa ihop 133 timmar på två veckor, det får duga för sen ska jag verkligen försöka njuta av ledigheten utan att oroa ihjäl mig.
 
Nåväl, nej, finare var iaf en fantastiskt fin stund med Stråla i kväll, då försvann allt annat ett tag
 
 

Happiness 💗

Ett filmklipp publicerat av Linda Lidberg (@mayastrala) Aug 1, 2016 kl. 2:08 PDT

 
Just efter det filmklippet svängde fröken upp mot ridbanan 
Tror inte det finns nån häst som gillar ridbanan så mycket som Stråla gör. Jag hade ingen lust och egentligen mest tänkt mig en skritttur men vi gjorde ett riktigt fint pass på banan. Mattes duktiga fintös.
 
Imorse när jag var och gav frukost låg båda pojkarna och sov, kassa bilder med det var så fint, Rino ligger ju ofta men Leffe ser jag inte ligga så himla ofta. 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela