stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Fredagdårå

Publicerad 2017-04-28 20:12:00 i Allmänt

Äntligen bättre, som att trycka på en knapp. Stört. 
Men bra dag överlag. Sol och relativt vindstilla. Lång promenad med Ebba sen till hästarna och masserade Stråla, omdöme mycket skönt, väldigt spänd, speciellt höger sida, både fram och bak, tog henne sen i kapsonet och gick ner till hamnen. Gjorde lite öppnor efter vägen, gick i mini skogen där nere samt longerade lite i vägkorsningar och nere på hamnplan. 
Seg häst idag, igår cyklade vi en sväng och hon var svinpigg, hopp och sprätt och fullt ös medvetslös. Idag var det mest medvetslös 
Men hon jobbade på fint ändå och gjorde allt jag bad om utan att tjura eller vara lat. 
Gjorde några galoppfattningar och vänstern var problematisk, svår att fatta och hon kickade några gånger, som att nånting behövdes kickas lös. Sen galopperade hon men inte bra. Högern var jättefin. 
 
Behöver börja rida på riktigt nu, hon är tjock.
 
Sen skottade jag skit i hagen och drog ihop lite grenar, dom röjde ju träd i hagen i fjol och lämnade så himla mycket bråte efter sig, suck vilket skitgöra men det blev genast stor skillnad men massor massor kvar. 
Pust och puh.
Kammat shettisar, rengort öron på katt och hund, klippt klor, tvättat hund och lagat en massa mat inför helgen. 
Ja, rätt produktiv dag. Bra dag.
 
 
Alltså ibland säger det bara klick
Sitter just nu och tänker "örnsköldsvik är ju inte så långt bort, man kan ju åka och titta iallafall"
Ögonen..

Helvete

Publicerad 2017-04-27 21:09:18 i Allmänt

Tisdag kom och tisdag gick alldeles för fort. Två fina dagar, tisdag och onsdag, men sen slog pmsen till med full kraft. Vilket jävla helvete det är, ibland smyger den förbi och ibland är den jävlig och så ibland, som nu, totalt överjävlig. Kanske för att jag redan varit lite låg eller så har jag varit lite låg för att den varit i faggorna.
Hursom så är det verkligen sjukt att hormoner ska får göra livet till ett helvete med jämna mellanrum. Det spelar ju liksom ingen roll att jag vet att det "bara" är pms, ja kanske lite eftersom att jag ändå vet det och det var jobbigare innan jag förstod varför livet blev så satans svart ibland. Och det är en tröst att det går över men det blir inte mindre jävligt ändå. 
 
 

Piggelutt

Publicerad 2017-04-23 23:11:40 i Allmänt

Dagens psykiska tillstånd har varit minst sagt udda. Både glad och deprimerad typ. Upp och ner, inte omväxlande, utan samtidigt.
 
Längtar till det blir tisdag.
 
Stråla var skitpigg idag, tog en tur med cykeln, hade egntligen mest tänkt låta henne skritta i ett friskt tempo men hon var så pigg och glad och ville springa så då blev det en hel del trav också i olika tempon och även en galopp som fröken själv bjöd på. Och några småskutt och en del ruskande på huvudet.
Kul att hon känner sig så piggelutt och hon ser fräsch ut och känns bra också. 
 
Japp japp... Spännande värre..
 
Kan det bli tisdag nu

Ännu bättre

Publicerad 2017-04-22 22:40:40 i Allmänt

Åh, idag har jag hämtat hem ett lass hö och sen körde Ivan fram traktorn så att jag kunde skotta skit i skopan,
 
 
det är så lång väg till gödselstacken och uppför och blött och snö och jävligt så man orkar verkligen inte gå många vändor, speciellt inte med kärran full i blöt skit, huff och puff, men med skopan framkörd så fick jag rengjort i ligghallen ordentligt, det blir ju så sunkigt där inne nu när det är så här blött ute och jag har dessutom varit dålig och inte riktigt orkat hålla efter, mockat såklart och hållt rent gubevars, min tolerans för sunk i hästarnas ligghall är LÅG men nu är det tipp topp och fullt med fluffigt spån och det är så vansinnigt tillfredställande.
Fick även bort en massa skit ur hagen och det känns fint.
 
Sen en jätterolig ridtur på Stråla. Jag var så slut i kroppen efter allt skottande och bärande så jag kände verkligen inte för barbacka eller jobb vid hand så jag drog på sadeln, det gick fint, ingen åverkan på såret efteråt men jag tror inte sadelgjorden bör vara på varje dag ännu.
 
 
Hursom så var fröken superfin, härlig energi och vilja och faktiskt helt perfekt, jag började längta efter nästa ridpass redan innan jag klivit av. Kul kul kul.

Längtar till ridbanan tinar fram så vi kan börja använda den igen. 
Och skogen, framförallt skogen. 
 
Sen hem och duscha och byta om så var det fest för hästfolket här i byn, mitt introverta jag hade ingen lust att gå men tänkte att jag nog bör göra det och det var riktigt trevligt, men nog så högljutt på slutet och fulla människor är verkligen drygt när man själv inte är en av dom, så skönt att fara och natta hästarna och sen åka hem och grisa ner sig i soffan.
 
Jag vann skitkastar tävlingen btw, och stega 14 meter tävlingen. 
 
Planen för morgondagen är: Ingenting.

Rätt bra ändå

Publicerad 2017-04-21 23:11:00 i Allmänt

Bra dag idag och nu är jag ledig helgen efter 7 arbetsdagar. Sen jobbar jag bara måndagkväll+sovande jour och så ledig från tisdag kl 8 till på lördag tack så mycket.
Så ja, rätt fin dag trots låg emellanåt men inte konstant. 
 
Stråla tyckte att jag var dödligt tråkig som än en gång drog med henne ner till hamnen för att lyfta på benen i den mini lilla skogsdungen som tinat fram där.
Du kan gå själv runt träden sa hon och blev tvärtjurig. Jävla meningslöst påhitt liksom, bara snurra runt träden, då kan man väl lika gärna stanna kvar där man stod från början.
Bah humbug!
Allmänt låg energi på henne och jag blev lite irriterad på det, på hemvägen mötte vi en annan häst med extremt hög energinivå som slog följe hem till oss för lite terapi och jag klappade lite på Stråla och tänkte att nog är det rätt skönt med en Ferdinand ändå.
 
Har även ägnat mig åt paj och målarbok. Mysigt, länge sen jag kände mig inspirerad i målandet, har kluddat på lite här och lite där men idag fick jag feeling igen. Kul.
 
 
 
Och mest glad är jag för att Helena är tillbaka efter 4 veckors frånvaro, som vi har saknat henne. 

Risigt

Publicerad 2017-04-21 03:13:30 i Allmänt

Haft några riktigt dåliga dagar, varit så himla dålig i kroppen och låg mentalt. 
Inte varit så här risig på länge. 
Lite påverkad av allergi också som säkert har sin del i att göra allting sämre. 
Idag har det varit riktigt skitväder och jag har passat på att ligga i soffan och glo på supernatural. 
 
Ungefär så där pigg är jag 

Ridit

Publicerad 2017-04-18 19:16:45 i Allmänt

Idag blev det en selfie 
En promenad med Ebba 
Och en ridtur med Stråla 
Fyra veckor sen operationen och sadelgjord är fortfarande inte aktuellt på ett tag men barbacka funkar ju. Förutom att det kändes otroligt vingligt för matten i början, inte ridit på länge och definitivt inte barbacka men man kommer fort in i det. 
Igår for vi en sväng med cykeln och gjorde av med lite energi. 
Idag red vi i backarna på näset samt jobbade i skritten. 
Mycket duktig tjej, roligt.
Men nu vill jag ha bort broddarna och all jävla snö. 

Lek

Publicerad 2017-04-14 21:54:00 i Allmänt

Idag har vi tränat på levad.
 
 
Eller så har vi lekt och haft roligt, hon är så jäkla pigg nu fröken och efter att vi lekt fram en näst intill perfekt trav, alltså den var fab, nere i hamnen och hon fått så mycket beröm så var hon supertaggad och bjöd på både det ena och det andra, fick tom nån liten galoppfattning där i snöre när vi promenerade hem. 
Jätteroligt hade vi och Stråla fick bra träning på samma gång. 
 
Ja ibland kanske det behöver bli så att man inte kan rida av en eller annan anledning för att man ska påminnas om hur mycket man kan göra avsuttet och för att inte tala om hur gott det gör för relationen att just leka och har roligt utan fokus på prestation och då bara råka prestera helt fantastiskt av bara farten. 
 
Mindre roligt var att halka på isen med två fulla vattenhinkar i händerna. Jag blev både blöt och mörbultad. 

Nötter

Publicerad 2017-04-14 12:18:10 i Allmänt

Mina nötter fick syn på en annan häst på promenaden igår. Stråla blev tvungen att dansa och drakblåsa och hoppa och grymta 
 

Ja så kan det vara

Publicerad 2017-04-13 21:58:25 i Allmänt

Så har både Stråla och Ebba fått akupunktur idag då.
Sen gick jag en promenad med Stråla och Leffe och Skorpan fick besök av en liten tjej och hennes mamma. Dom fick jag en väldigt god känsla av så det vore trevligt om dom stannar ett tag istället för att bara försvinna som dom flesta gör.
 
Å så gjorde jag ett dåligt val som inte bara gav mig ångest men satte mig i en väldigt dålig situation, gick fint ändå och jag fick iaf förstå något lite extra. 
Japp japp. Så kan det gå.
 

12:e april redan

Publicerad 2017-04-12 23:25:53 i Allmänt

Jösses.
 
Började dagen här 
Hem och sova och sov jäkligt bra dessutom. 
 
Promenad med Ebba och så hästpyssel.
Jag och Stråla gick ner till hamnen, där tinar det alltid fram en liten liten plätt som är perfekt för gymnastik före allt annat har tinat fram. Så vi gick runt där och lyfte på benen och lite upp och ner samt snodde runt träd.
Sen gick vi ner på hamnplanen och grejade lite. Mycket duktig tjej! och det var roligt att göra något också 
 
Imorgon är min enda lediga dag den här veckan och sen jobbar jag dessutom 7 dagar i rad varav dygnet runt under helgen. Stråla och Ebba ska få akupunktur. 

Lite babbel

Publicerad 2017-04-11 23:22:37 i Allmänt

Det blev faktiskt en liten tur med hästarna idag och nu är det det ju dessutom ljust ända till jag åker iväg på nattjobb. Det är hur underbart som helst. Så nu kan jag sova utan att missa allt dagsljus och sovit har jag faktiskt också gjort idag. 
Nöjd. 
Sist jag jobbade natt blev det sova 6 timmar på tre dygn. 
Och så en roadtrip på det. Ja se så stollig man kan vara. Det gick bra ända till jag var nästan hemma igen. Speedad 
 
 
Öh, nå hästarna ja, skalade av lite hår och klättrade upp på Leffe och tog Stråla som handhäst. Leffe var kanske lite knackig men Stråla var pigg och rask. 
 
Imorse möttes jag av detta 
Det var helt iallafall.
Nå, ett varmare täcke åkte på för ännu är det för kallt (och för att inte tala om ostadigt) väder för en dålig kropp att vara nakenfis dygnet runt. 
 
Imorgon ska vi försöka jobba lite. Vad vi gör vet jag inte än men börja aktivera kroppen igen. 
 
Och så lugn man kan bli i själen av ett enda ord. Intressant. 
 
Fina lilla Doris växer, fortfarande bäbis men stor i kroppen. Ett riktigt charmtroll 
 
 

Spånigt

Publicerad 2017-04-10 22:52:38 i Allmänt

Nu har ungefär hälften av mina tappra läsare gett upp. Jag förstår.
 
Hästarna har fått vila nu igen, förra veckan var jag ju sjuk och sen borta fredag, lördag, söndag och idag prioriterade jag annat samt tyckte att det regnade för mycket och, tja, en dag hit eller dit liksom. 
Hm, det går segt med mitt hästeri alltså. Nå lite längtar jag iaf efter att sätta igång Stråla och ännu lite mer längtar jag till all snö är borta. Imorgon ska vi iallafall göra något. 
 

Sår

Publicerad 2017-04-09 22:26:36 i Allmänt

Stråla hade goda nyheter till sin hemvändande matte, ett sår som läker fint.
Kanske väldigt svårt att se på bild dock 
 

Nej sannerligen inte

Publicerad 2017-04-09 17:11:02 i Allmänt

Vilken konstig, annorlunda, udda helg där ingenting gick som tänkt men blev otroligt fint ändå. 
On my way home 

torsdag

Publicerad 2017-04-06 23:46:00 i Allmänt

Strålan. Min lilla stollefia. Det ska bli intressant att börja rida henne igen för hon är SÅ pigg. 
Kul.
Såret tar dock en jäkla tid på sig så sadelgjord efter 2-3 veckor som veterinären sa är ju inte aktuellt, däremot tänkte jag att man kanske kunde börja lite barbacka nästa vecka.
Nu varar det inte längre och är inte en stor grop, det är liksom bara hud som fattas.
 
Nu har jag packat och är taggad inför helgen. Sova vet jag inte om det blir så mycket av i natt.
 
 
Men SUR för att mina skor inte har kommit än. Söliga jävla post. Och frustrerad för att jag inte hittar mitt fina unicornhalsband. 
Bah.

Happ

Publicerad 2017-04-05 21:03:00 i Allmänt

Så, då var jag ett år äldre då. Blev sjuk igår så jag har firat med att ligga i sängen typ, mår iaf bättre idag än igår, igår var det risigt. Men så länge jag är frisk till helgen så är jag nöjd.
 
Strålas sår fortsätter bli bättre. Helena är sjukskriven både från jobb och hästar i några veckor (och har varit ett bra tag) så jag känner mig lite handikappad på den fronten. Lika bra ändå att Stråla inte är igång just nu, ganska lägligt ändå. 
 
Åh, jag längtar efter mina skor, hoppas så att dom hinner komma imorgon.
 

Plötsligt händer det

Publicerad 2017-04-03 16:11:07 i Allmänt

Och kärleken bara slår till. Som en blixt från klar himmel, som ett slag i magen. Pulsen går upp och man blir så där fladdrig i magen och lite besatt av tanken. Eller mycket.
Så till slut så bara måste man klicka på beställ. 
 
Jag och skor går vanligtvis inte ihop, jag har svåra fötter att hitta sköna skor till och jag är extremt kräsen. Alltså extremt. 
Men dom här var nog bland det finaste jag har sett nånsin
http://www.adidas.se/dam-gazelle
och adidas brukar passa mina fötter
Hade jag varit miljonär hade jag nog köpt ett par av varje. Sååååå fina. Men det fick bli ett par. Det var lite ångest över priset men när jag väl finner skor som jag verkligen gillar då ska jag ha dom också.
Nu fick jag dock ångest över dom jag valde och skulle vilja ångra mig... Eller? 
Gah!
 
Hoppsan. Jag beställde 2 par 
 

Såret

Publicerad 2017-04-03 01:48:00 i Allmänt

börjar se bättre ut 
Fröken är väldigt nöjd över att ha fått börja promenera 
 
Klättra i snöhögar och hoppa i diken gör gott för själen. 

Alltså

Publicerad 2017-04-01 23:03:48 i Allmänt

 
 
Jeezuscat är lika rolig nu som första gången jag såg den för typ 10 år sen

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela