stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Vackert

Publicerad 2014-09-30 18:24:00 i Allmänt

Nu har jag fått prata med kirurgen och det lät ändå ganska positivt. Det är en relativt lätt operation fast det finns saker som kan komplicera det och det är ganska stor risk att han slutar andas på operationsbordet. Men om han dör där och då medans han är sövd, då lider han ju inte. Överlever han bara själva operationen så är prognosen god. 
 
När jag var på apoteket idag så hittade jag tabletter av passionsblomma som ska vara ångesdämpande, lugnande och även milt muskelavslappnande och smärtstillande. Dom köpte jag.
http://www.naturmedel.org/sidor/passion_p.html
 
Jag och hästarna har haft en riktigt mysig stund vid vattnet
 
Tur jag hade min fina stövlar på mig så jag slapp bli blöt
 
Vackra hästar <3
 
Stråla blev rätt trött av att posera, det är ett hårt jobb att vara fotomodell
 
 
 
 

Kris och panik

Publicerad 2014-09-29 19:01:00 i Allmänt

Idag slutade jag andas igen. Jag är så spänd så skulle nån peta på mig skulle jag nog gå av som en överspänd gitarrsträng.
I helgen har jag tydligen andats lite och slappnat av om än bara pyttelite så märktes det iform av en grym huvudvärk med synbortfall och typ konstant flimmer för ögonen. Speciellt högerögat såg jag knappt nånting på. 
Hade konstiga svettningar som bröt ut helt plötsligt och gjorde tröjan sjöblöt, för att sen sluta lika snabbt.
Hjärtat skenar hela tiden som om jag har sprungit en mil typ.
 
Visst är det så att glädjen och kärleken med djur överglänser all oro och sorg men ibland undrar man ju varför man utsätter sig för sånt här.
 
Lilleman har iaf fått vara ute en stund idag, han höll på att gräva sig ut genom golvet i natt, han är verkligen inte glad inomhus så han fick gå ut och lufta sig under uppsikt.
Ett tag försvann han lite och då var det full panik på matten som galloperade runt på gården och ylade Liiiilleeeemaaaan. När han sen kom, ganska omgåeende egentligen, så var han väldigt anfådd, han hade varit bort mot vita huset där på bilden och sprang över ängen.
Han var ändå nöjd ganska snart och jag hoppas han kan sova bättre i natt. 
 
Fick inte prata med någon veterinär idag, dom var upptagen när jag ringde och skulle ringa upp men det har dom inte gjort. Det lät iaf som att det skulle bli operation först om en vecka. 
Eftersom inte alla gör just den operationen så måste vi vänta på en ledig tid och Lilleman är så pass pigg att det inte är nån akut brådska.
Känns både och. Hade varit skönt att göra det så det är gjort men skönt att slippa ta tag i det riktigt än. 
 
Urk.
 
 
Nej jag ska inte skaffa nån häst just nu. Nu måste jag först och främst klara av att ta hand om de jag har.
 
 
Kris och panik minst sagt.
 
Dessutom hade jag på lut att få sälja en sak men när jag stoppar in den i bilen för att åka och skicka ser jag en jättestor spricka så det blev ju såklart inget med det. Nä för hur kunde jag nånsin tro att nånting skulle gå bra.
 
 
Å nu tappa jag synen på högerögat igen...

Den kan jag ta

Publicerad 2014-09-29 10:02:00 i Allmänt

Nu hittade jag en häst jag vill ha
http://www.blocket.se/ostergotland/Bra_amator_travhastar_56384765.htm?ca=1_9&w=3
Tanig och eländig. Bra ålder och inte riden. Precis vad jag vill ha. Fattar dock inte riktigt vilken som är valacken och vilken som är stoet men jag tror den mörka är stoet.
Däremot så har ju den värsta paniken om Mayan lagt sig och jag har insett att jag inte behöver skaffa en häst genast och meddesamma. Inte för att jag har råd heller. Herregud. Nu ska Lilleman opereas först så får vi se hur många slantar det blir där. Många....
 
Den här gillade jag också
http://www.blocket.se/goteborg/8_arigt_VBL_sto_soker_hem_56365509.htm?ca=1_9&w=3
 
 
Det blir så att Anna kommer till Stråla nästa vecka, onsdag troligtvis, och då ska hon få lyssna på Mayan också, så börjar vi där och går vidare därifrån utifrån vad hon säjer.
 

Det blir operation

Publicerad 2014-09-28 21:10:02 i Allmänt

Tack så mycket 
 
 
 
 
 
Det kommer bli så att dom får prova operera. Jag ska ringa imorgon och be att få prata med kirurgen och bara prognosen efter själva operationen är god, bara dom kan ge ett gott besked om att han får ett gott liv efter så ska dom få prova. Om det visar sig att det är för mycket skadat eller för svårt att operera när dom väl har öppnat honom så får han somna in där och då, jag vill inte försöka hålla liv i honom till varje pris men han ska få den chans han har.
Så länge han kämpar ska jag kämpa för honom. 
 
 
 
 
 
 
Det var en sån chock att få det beskedet, att det var så allvarligt hade jag aldrig trott. Och jag är bra på att tro det värsta. 
Veterinären verkade så nedslagen och ledsen och på henne lät det som att jag skulle låta honom somna in fast så här i eftehand så tror jag att hon lite tog det för givet eftersom att han är en oförsäkrad katt. Det kanske inte är så många som ens överväger att operera en oförsäkrad katt?
För mig så får det inte spela in, jag skulle aldrig nånsin förlåta mig själv om jag inte skulle göra allt jag kunde för pengars skull. Det är ändå bara pengar. 
60% chans att han överlever. Det är i alla fall på den positiva sidan. Right?
Om vi har lite tur, har jag tänkt, OM, varför vi skulle ha "tur" mitt i allt. Så var det där förra veckan som det skedde nånting. Det kanske inte var så här illa från början, eftersom han inte visat några symptom tänker jag.
Vetrinären sa att det var väldigt konstigt att han mått så bra så länge.
Men Det kanske var först då nånting brast ordentligt och fick tarmarna att flytta på sig. Kanske dom inte har hunnit växa fast.
Kanske.
 

Beslut?

Publicerad 2014-09-26 20:54:35 i Allmänt

Lilleman har diafragmabråck.
Veterinären grät när hon kom med beskedet.
När han blev påkörd i somras så gick nånting sönder inne i magen på honom så att tarmarna nu ligger runt hjärta och lungor.
Om han ska kunna överleva så måste han opereras men opereras han så är chansen att han klarar sig endast 60%.
60% är väldigt lite. Rasande lite.
Jag vet inte vad jag ska göra!! Om prognosen hade varit godare hade det inte varit något att fundera på. Men att utsätta honom för något sådant, en stor operation med konvalecensen efteråt, när han redan varit med om så mycket, det känns inte rätt. Samtidigt som han ändå är så pigg. Hade han varit sämre hade det också varit ett lättare val.
 
Mitt egoistiska jag vill ju göra ALLT allt allt för att få honom att finnas kvar hos mig men är det rätt?
 
 
Just nu så lutar det åt att dom får prova. Öppna honom och se. Om det ser illa ut låta honom somna in där och då. 
Jag vill inte plåga honom men jag vill göra allt som står i min makt.
 
Förbannar mig själv för att jag inte varit in med honom tidigare och bett dom kolla igenom honom igen.
Förbannar veterinären för att dom inte såg nånting då dom röntgade direkt efter olyckan. 
 
Fördelen med att grina så här förbannat är att man blir trött. Helt slut faktiskt. 
Jag ringde och sa bort Mayans veterinärtid på måndag, jag måste ta mig igenom det här först. En sak i taget. Jag orkar inte annat.
 
 
Kom gärna med era tankar, jag har så svårt för att tänka just nu jag behöver lite kloka människors hjälp.

Jag orkar inte

Publicerad 2014-09-26 16:35:00 i Allmänt

Åkte till veterinären i tron att få lite medicin med hem. Kommer hem med ett beslut att ta som jag inte vet om det finns i mig.
 

Mycket veterinär blir det..

Publicerad 2014-09-25 21:05:17 i Allmänt

Var på hööks och fingrade på ett fint shabrak tills jag kom på att jag kanske aldrig får rida Mayan mer.
Tittade på en grimma som Mayan hade varit fin i tills jag kom på att...
Då blev jag ledsen och illamåeende och gick därifrån.
 
Dessutom så är det nånting som inte är som det ska med Stråla. Jag hoppas på att det bara är att hon behöver justeras av Anna. Nästa vecka kommer hon och checkar läget.
Det blir mycket veterinär nu.
Lilleman imorgon. Mayan på måndag och Stråla på torsdag.
Jisses då.
 
Försökte ta några fina bilder i det häftiga kvällsljuset men Stråla var så missnöjd och såg mest ut så här
 
Men vi har redan fått lite ordning på halsarna. Både Mayans och Strålas. Protein minsann. 
Lyckades få fram öronen med hjälp av några ungar på gården brevid. En snabbis iaf. Hon var verkligen missnöjd.
 
En som inte är missnöjd är Ebba. Ja kanske för att det börjar vara kallt men då har hon ju sin superduperfina höstjacka
 
Har köpt en wellpurmadrass åt mig själv på Jysk samt en ny kudde så nu hoppas jag på att kunna sova ordentligt. Sjukt trevlig personal på Jysk btw. 
 
 

Stor var den

Publicerad 2014-09-24 23:29:37 i Allmänt

Min mage har ju alltid varit väldigt känslig. Iaf sen jag förstörde den i yngre dar men stresskänslig har den alltid varit.
Den gör ont eller ballar ur vid stress eller oro, jag måste äta på en gång när jag blir hungrig annars blir det magknip för mycket värktabletter tål den inte så jag brukar försöka undvika att ta piller när jag är ledig, då jag jobbar är det tyvärr ett måste.
Så tydligen är det så att allt det där på en gång, stress, oro, värktabletter och lite mat ger smärtor ala dubbelvikt med likblehet, frossa och flimmer för ögonen.  
Ja mysigt värre.
 
 
En väldigt rolig sak var härom natten när jag körde hem från jobbet och fick tvär väja för nånting mitt på vägen. "vad fan var det där" sa jag för mig själv "det var då inte en katt" och var tvungen att vända om och kolla. Då är det en bäver som är ute och promerar mitt på vägen. 
Men herregud så söt söt den var där den vaggade fram. Jäkligt stor var den också.
Sur blev den på mig som förföljde den med bilen och bländade den. Som tur var så jagade jag till slut ner den i ett dike för sen kom det några bilar till. Man ska inte vara mitt på vägen mitti natten, det kan gå illa.
Åh, jag har alltid velat se en bäver på riktigt så det var riktigt roligt. Men vad sjuttsingen gjorde den ute och promenerade på vägen? Inte riktigt bäverns habitat. Från örarna mot bensbyn gick den. 
Såklart hade jag inte kameran med sig så jag fick stjäla en bild från google.
 

..

Publicerad 2014-09-23 17:20:12 i Allmänt

Jag var nära att börja grina när jag pratade med kliniken igår. Hon sa förstås att det inte behöver vara så att hjärtat är slut bara för att man ser pulsen men tyckte att vi skulle komma in och kolla upp det, speciellt med tanke på att hon ändå varit tröttare än vanligt iaf. Så på måndag har vi tid.
Jag har haft panik. Varit halvdöd och haft så ont i magen. Svårt att förklara det panikläget. Tok kollat hästannonser och blev jättestressad av att det inte fanns en enda häst som jag ville ha. Varför jag nu tyckte att jag behövde det. 
 
Jag vet inte riktigt varför det tog mig så hårt. Kanske för att det aldrig nånsin fallit mig in att hjärtat kan ta slut på tant. Dumt förstås men det har verkligen inte det. Det mesta annat har jag nog tänkt på, benen, kroppen överlag, tänderna. Jag vet ju att hon är gammal och att hon inte kommer leva hur länge som helst. Nån gång ska det ju ta slut. Hon har kämpat så länge, hon har överlevt så mycket.
Jag vet även att om det nu är så att hjärtat är slut så kommer hon ju inte dö imorgon. Hur det än blir så har vi tid kvar. 
 

Godmorgon och godnatt

Publicerad 2014-09-22 07:38:19 i Allmänt

Jag är bäst på att jobba natt! Inte trött alls medans när jag jobbar dag är jag så trött så jag är mest en vandrande zombie. 10 timmar nattjobb har bara flugit förbi medans 6 timmar dagjobb känns som en hel evighet.
Åh vad jag hade velat ha en natt tjänst. Iaf en som innebar kanske hälften natt, det hade varit helt fantastiskt.
Nå nu ska jag iaf sova för att jobba kvällspass på några timmar. Det lär inte hinnas motionera några hästar idag, igår fick dom sig bara en promenad. Kanske ganska lagom att ta det lugnt efter att ha blivit justerade i fötterna. Fast matten är så ridsugen och nu känner jag att jag vill passa på. Nu kommer kylan -3 i natt, snart är det stenhårt i backen alternativt ösregn i några veckor. Jodå, pessimist konsulten, nu har vi haft det så jäkla gott så snart blir det eländigt. 
 
Nervös över att ha denna hovslagare så långt bort, boeende i östersund, ifall det blir akut behov av brodd, fick broddhål på alla skor utom Strålas framskor för hon behövde en storlek större skor och då hade han tyvärr bara obroddade. Det var ju också lite intressant att hon haft för små skor, inte så konstigt att hon varit så sjukt ömfotad...
Eller om vi får nån tappsko. Jobbigt läge då.
 
 
Måste även ringa veterinären och chefen innan kvällsjobbet. Det är jag också nervös över. Uh!

...

Publicerad 2014-09-21 12:15:01 i Allmänt

Jaha... Ja nöjdare med denna hovslagare än så länge iaf. Nogran och pratsam och verkade ödmjuk och trevlig och la ut skorna så inga trångskodda fötter denna gång. Visade och berättade om vad han hittade och tyckte om saker och ting. 
 
Mindre trevligt Däremot, så när han höll på med Mayan så sa han: "hon börjar få dåligt hjärta" och påpekade på pulsen som syntes i halsen. Och där dog jag lite. Tankarna gick genast till Zorro och hur hans puls syntes. 
Fast å andra sidan så undrar jag om hon inte haft den där pulsen länge, jag tycker mig känna igen det utan att jag reagerat på att det faktiskt inte ska synas, vilket såklart inte gör det mindre oroväckande men man kan ju leva väl med hjärtfel också och det har ju inte märkts på henne. Förutom att ja, att hon varit lite tröttare än vanligt 
Minns också att dom lyssnade igenom henne ordentligt när vi var till kliniken i våras och dom hörde inget konstigt då. Försökte känna på henne om jag kunde känna hur hjärtfrekvensen var men det gick inte. 
Urg. Nåväl, blir till att ringa kliniken imorgon och åka in och kolla upp det iaf. 
 
Nu måste jag iaf försöka att inte tänka på saken för nu måste jag sova. Ska jobba natt i natt nämligen. Mycket trevligt även o jag blev nervös över det också då det var så länge sen så jag vet inte om jag minns vad det var jag skulle göra. 
 
Urg 
 

Fail

Publicerad 2014-09-20 21:33:53 i Allmänt

Och det gick ju ganska precis skitdåligt 
Herregud, vi gick inte alls åt samma håll, snacka om totaligonerad klump uppe på. Men efter övertydlig gånger 100 samt fuskande med grimskaftet fastsatt i grimman samt lite morötter så funkade det efter ett tag. Att svänga vänster var dock i princip omöjligt, jag vet inte varför, jag tyckte jag var tydlig men det kan hända att mina stela höfter pekade åt fel håll. Efter en kvart så kunde jag iaf ratta precis vart jag ville utan hjälp av grimskaftet.
Det var intressant, måste göras om. Är ganska rejält förvänad faktiskt då Stråla brukar lyssna på minsta lilla förändring i kroppen.
Tror att vi måste ta och rida lite mer för Eva för att få tillbaka det där finliret och känsligheten. 
 
Imorgon kl 8 kommer hovslagaren och jag längtar ihjäl mig! Hoppas hoppas på att få riktigt fina fötter. 
Sen ska Mayan böra promeras igång igen. Idag kunde jag inte känna nån skillnad alls. Jättefin i benet.
 
 

Stackars lilla vän

Publicerad 2014-09-19 23:40:00 i Allmänt

Jag kom just på vad jag ska göra imorgon, hovslagaren kommer först på söndag så Stråla ska inte göra något ansträngande med sina fula fula fötter, men då kan vi ju passa på att gå till ridbanan och se om jag lyckas ratta runt henne där utan utrustning. 
Bra idé, det har jag tänkt på ett tag, det borde inte vara några problem alls.
 
 
Jag fann en död katt idag när jag var ute och promenerade, fy vad det var obehagligt, jag blev väldigt berörd. Kanske dels för att Lilleman kom hem så dålig i går kväll.
Efter jag försökt ta reda på vem som ägde katten utan framgång så blev jag så jävla arg på att man bara lämnar den där vid sidan av vägen. Kör på en kat och lämnar den åt sitt öde. Satans jävla idotsvin!!
Och efter det kom tanken...: Tänk om någon skadar katter med flit. Det får inte vara så och jag vill inte vara den som får rikspanik över "naturliga" händelser. Men min hjärna kunde inte låta bli att gå dit, Lilleman var i så risigt skick i gårkväll och en katt hittas död dan efter. Dessutom så har Ivan sin kattunge borta borta och han berättade senast igår att han fått katter skjutna. 
 
Nu var det iaf någon som hämtat upp den stackars katten annars hade jag tagit hand om den, så ovärdigt och fruktansvärt sorgligt att bara ligga där. 
 
Mayan funderade länge över den lilla och tyckte även hon att det var obehagligt.
 
Lilleman mår iaf bra nu (knack knack), sur över att han inte får gå ut. Imorgon för jag väl försöka våga släppa ut honom igen, en stund iaf. 
 
Nu är det äntligen helg och ledigt igen. Jag har tagit ett beslut, på måndag ringer jag chefen.

Lilleman

Publicerad 2014-09-19 12:45:40 i Allmänt

Åh fy fan. Jag trodde jag skulle svimma när jag kom hem från jobbet inatt och Lilleman var risig. Det räcker nu liksom! Han lät kontisgt och haltade mer än vanligt och såg allmänt ut att må dåligt, ansiktet och kroppshållningen. 
Försökte ropa in honom innan jag åkte men han kom inte vilket är ovanligt och gjorde mig orolig bara det.
 
Hursom så blev han bättre under natten och vid 4 sov han så lungt på min mage så då somnade jag också lite till och från.
Kl 8 ringde väckarklockan för att stiga upp och ringa veterinär, då såg han ut som vanligt och var upp och åt lite. Inga konstiga läten. Ringde två gånger till veterinären men det var typ en timmas kö och eftersom han verkade så pass pigg så beslutade jag att avvakta.
Med min tur kommer han att bli jättedålig i helgen igen. Fast min teori är att det hade hänt nånting, kanske att han blivit jagad av grannens elaka katt och han är ju tyvärr inte så pass hel från påkörningen att han fixar att bli jagad eller vara i slagsmål. Därför vill jag inte ha honom ute när jag är borta eller då det är mörkt men inne kan han inte enbart vara. NU får han vara inne idag iaf så får vi se.
Först trodde jag att han var sjuk, förgiftad eller nått, ja tankarna skenar, men nu tror jag just att det hänt nått som blev för jobbigt för honom och han fick väldigt ont i sin kropp. Ja han ville inte riktigt att jag skulle ta i honom heller, och definitift inte klämma på honom för att se att han var hel, medans det gick bra i morse.

Tunna hästar och oro

Publicerad 2014-09-19 01:16:31 i Allmänt

Nånting har stör mitt öga när jag har sett mina hästar på bild ett tag, både Mayan och Stråla jag får väl skylla på extrem hemmablinhet för först nu slog det mig. Dom har ju tunnat ur. Båda två. 
Speciellt halsarna ser väldigt konstiga ut. Egentligen så har jag väl sett det på Mayan tidigare men det blev så himla tydligt iom de två senaste bilderna jag la upp på henne här i bloggen. Och i samma veva slog det mig att det är ju samma problem med Stråla.
Om man jämför dessa bilder från i början av sommaren
 
Med dessa
Så ser hon ju överlag mycket trevligare ut i kroppen på de övre och speciellt halsen på de undre har hon tappat muskler med endast ett späcklager i överkant. Det är väl det som gör att det varit svårare att se på Stråla att hon tappat muskler, allt fett. 
Ser hon inte plattare ut om rumpan också? 
Så nu måste jag ju fundera på vad jag ska göra åt detta. Mayan tänker jag att ösa på mer mat åt, kanske försöka ge henne lucern och olja två gånger om dan. Men Stråla, vill jag ge henne mer mat? Fast hon kanske behöver protein ändå. 
Kanske det är så att slutslängen på betet har varit näringsfattigt. Lite näring men mycket socker. Eller, betet i allmänhet då jag inte direkt haft nå superbra beten. Testar öka proteinet lite på henne också, började öka det lite i augusti inför pälssättning men då fick hon sina gallor så då drog jag ner igen. Kan det vara nått sånt enkelt plz.
Träningen borde det inte vara något fel på som jag kan se det.
 
 
Nu sitter jag här mitt i natten och mår illa. Lilleman är sjuk. Jag orkar inte. Seriöst jag orkar inte.
Väntar och ser om han inte blir sämre än vad han är just nu så ringer jag vet så fort dom öppnar blir han sämre så får vi åka in nu inatt.
Jag orkar inte, varför kan inte mina djur bara få vara friska och må bra?!?
 

Mitt hjärta smälter

Publicerad 2014-09-18 15:15:59 i Allmänt

När jag släpper ut Stråla i hagen igen så kommer Mayan och möter oss (hon är mätt på hö och har redan ätit sin hink) hon går förbi Stråla mot mig och gnäggar hummande. 
Alltså, jag är en liten pöl bara. 
Älskade häst. 
 
Hon har dessutom blivit så himla kramig. Hon har har alltid tyckt om att goas och msa men nu vill hon görna stå med huvudet i famnen och hon har aldrig förut riktigt gillat att bli pillad på mulen så som Stråla älskar men nu vill hon gärna det också. Det är bara mys. Fina fina goa häst.
Kände ingen skillnad på benen idag heller, ytterst lite varmare på insidan av hö kota. Förhopningsvis kan vi börja sätta igång snart igen. 
 
 

Sadelhelvete

Publicerad 2014-09-18 12:01:15 i Allmänt

Dom blev lika påverkade igår som förra gången av akupunkturen. Idag tänkte jag bara ta Stråla på en promenad eftersom hon var så fruktansvärt trött dan efter förra gången också. 
Fast jag är så ridsugen. Massor. I helgen kommer iaf hovslagare, halleluja! Efter det ska jag även börja promenera med Mayan som bara var just lite lite varm igår. 
Åh, jag vill ju passa på att rida NU medans det är bra väder och lite ljus kvar. Snart nog är det ändå kolsvart och isgata.
 
Sadel åt Stråla går inte bra. Den jag ville ha var förstås för smal, som väntat. Men då fanns det en som kanske skulle kunna passa men då finns det bara brunt i ett läder som är 3000 (!!) kronor dyrare och en svart sadel köper jag inte ny, det känns bara inte rätt att lägga pengar på nått som jag egentligen inte vill ha. Brun kanske skulle  komma in framöver så jag får väl vänta. Har jag väntat så här länge får jag väl vänta en stund till. Eller vinna på lotto och köpa en WoW. 
Aldrig mer ska jag ha ett soffbord till häst. Mutter mutter. 
 
NU slog det mig att jag drömde att jag fick avliva Stråla. Åh herregud vilken hemsk dröm. Bäst å pila dit och se så dom mår bra. 

Höstsol

Publicerad 2014-09-17 12:52:16 i Allmänt

Igår kunde jag inte känna någon skillnad på Mayans framben så hon fick gå ut i stora hagen med Stråla.
Både Mayan och Stråla var så gosiga och kramiga igår det var en allmänt helt underbart mysig dag.
Nu blir det akupunktur på en liten stund.

Sne

Publicerad 2014-09-15 21:03:41 i Allmänt

Nääää vad nu då. Det här ser ju inte bra ut alls
Å varför har jag inte sett det där förut? Fotade henne lite idag inför att evetuellt få hem och prova sadeln jag nämde häromdan eller en annan variant. Men det där är ju inte bra. Dags att ringa Anna nu då. Jag hade tänkt göra det ändå men inte riktigt än. 
Fast å andra sidan, nu när jag kollar, så såg hon ju ännu sneare ut i våras precis då vi började sätta igång så det kanske är helt normalt att hon inte riktigt rätat ut sig helt ännu.
Eftersom hon har sina skador som aldrig kommer försvinna så är det väl klart hon snebelastar sig också. Har bara inte tänkt på det riktigt förut. Nå väl, dags för Anna koll hursom.
 
 
Ska skicka en ryggprofil med posten till ÅF, spännande som fasen om det finns nåt till oss. 
 
Idag var Mayan lite mer svullen igen. Spolade benet ordentligt, det blev inte igår utan kylde bara med kylbalsam, uppenbarligen inte lika effektivt. Idag har det blivit både och.
Bli frisk nu tanta
 

Dagen efter

Publicerad 2014-09-15 13:53:02 i Allmänt

Ja... vad ska man säga. SD är tredje största parti. Jag har aldrig förr varit så engagerad i politik eller varit så upprörd över dito. Det var hetsiga diskutioner på fb igår och sen kunde jag bara inte sova.
Blinda människor. 
Sen att folk som jag trodde var vettiga och intelligenta sitter och försvarar sd och de som röstar på sd. Äh, det är inte okej.
Blah!
Hursom ny regering i alla fall, det känns underbart och så tyckte jag att Löfvens tal var väldigt bra och han lovade att dom inte kommer att sammarbeta med sd och pratade om ett solidariskt, antirasistiskt och feministiskt sverige. Det ger hopp för framtiden.
 
 
Mayans ben var mer svullet nu idag igen. Fast mer svullet är inte mycket svullet men mer än väldigt lite iaf. 
 
Åh vad tråkigt jag som är så ridsugen och vart så träningspeppad och så blir Mayan skadad och Stråla är stel och har problem med fötterna. 
 

Valet och fula fötter

Publicerad 2014-09-14 21:55:20 i Allmänt

Ska jag också skriva om valet då. Jag röstade Fi faktiskt. Jag velade mellan miljöpariet och Fi in i det sista men efter att ha läst något klokt om hur Fi skulle väga ut SD så var valet klart. 
Egentligen så är jag vänster partist i grunden men sist röstade jag på miljöpartiet. Det känns som att det behövs tänkas lite extra på miljön.
Sverige demokraterna alltså. HUR FAN har det kunnat bli så här? Vad är det för FEL på folk. 
Har inte tittat så mycket på tv när jag varit ledig men nu när jag börjat jobba så har jag sett alla valreklamer som rullat om och om igen och SDs gör mig bara så illa till mods. Så genomskinlig. Så... Alltså, går folk på det där? 
Och Jimmie Åkesson ger mig the creeps. Så obehaglig. 
 
 
Har på valvakan i bakgrunden nu och det ser iaf jäkligt lovande ut nu för ett regerings byte. SD tappar lite och FI kommer fram lite men kommer knappast att komma in i riksdan som jag ser det.
 
 
Mayans ben ser bra ut, det var visst bara nått tillfälligt att det var lite mer svullet igår en stund för på kvällen var det redan fint igen.
Det är bara lite lite svullet och lite varmt. Hade det varit i princip vilken annan häst som helst så hade det inte oroat mig alls. Det som oroar mig mest med Mayan är hur hon ska tåla vilan. Bara den inte blir alltför lång så borde det väl gå bra.
 
Stråla fick massage idag, väldigt spänd i ryggen så det var välbehövligt. Sen tog vi en sväng med cykeln och så stretschade ordentligt efteråt.
Nu ska hon få skritta tills hovslagaren kommer, om det kommer nån. Hon är så ful om fötterna så jag skulle vilja grina en skvätt, ja Mayan också. Och det är bara 5 veckor sen skoning och dom har varit jättefula i två veckor redan. 
 
Fått tag på en annan som jag har gott hopp om att denne ska vara bra.  Min ordinarie verkar vara fortsatt sjuksriven. Svarar inte så det är svårt att veta.

Yllesocka

Publicerad 2014-09-13 20:01:58 i Allmänt

Skadad häst är ett bra botemedel mot sömn. 
Jag som tänkte till inför min första arbetsdag och steg upp tidigt igår och var igång hela dan för att vara trött och få lite sömn. Det satte google stopp för. 
Google är underbart men ibland bör man inte läsa vad som kan vara för fel: Läste om uttänjda ligament och skadade senor och såg framför mig att senan skulle vara jättesvullen på morgonen. Det var den tack och lov inte. Det såg riktigt fint ut i morse, det har varit nollgradit i natt (första frosten) och jag var där sent och kylde, det kanske var väldigt bra.
 
Efter jobbet så var det mer svullet igen men då är min teori att det har varit väldigt armt på dan och hon har stått väldigt still i sin lilla hage. Jag hoppas på det. Kylde iaf länge så får vi se hur det ser ut nu inför natten igen.
Suuuuck.
 
Gick bra att jobba även om jag hann få lite ångest inför. Har iaf lyckats samla energi och kunde göra ett gott jobb igen. 
Det känns faktiskt som att jag har varit ledig hur länge som helst och inte bara 18 dagar. Det har varit en så produktiv och fantastiskt fin semester.
 
Ebba rullade sig i rutten fisk så hon har fått sig ett bad, eller en dusch och en ordentlig renskrubbning, hon är så rolig för hon gillar ju faktiskt det och det bästa är ändå efteråt när man ska torka och pyssla om henne, det är så MYSIGT. När Leia levde så slickade hon Ebba torr och det var ännu mysigare.
Hm.. Vad tråkigt lite bilder på Ebba och Leia tillsammans jag hade.
 
 
 
Förresten, hur tant är man när man måste sova med yllestrumpor för att man får så värk i höfterna när fötterna är kalla?

En nästan lika lång update

Publicerad 2014-09-12 20:55:00 i Allmänt

Haltade i skritten i hagen när jag kom tillbaka, dom vandrar så fruktansvärt mycket, det är helt sjukt mycket knott. Så jag gjorde en egen liten hage åt Mayan men före det så kylde vi benet ordentligt
och alla andra också för säkerhetskull. Hon verkade tycka att det var skönt då hon nästan somnade. Samma sak förra gången, hon bara stod och halvsov.
Gumman.
Tog en ridtur på Stråla som var ganska stel, säkert efter gårdagen då det var mer än hon är van vid. Troligt träningsvärk också.
Vi gick i skogen och lyfte på benen (inte bland nå stenar) och snurrade runt träd. Sen kom vi ut på en äng och såg en älg som just sprang in i skogen och Stråla blev väldigt gloig och spänd. Så istället för att bara passera ängen som tänkt så dressyrade vi lite där tills hon lugnade ner sig och slappnade av och jobbade riktigt fint. 
Testade rida med Bausherbettet men nej inte alls. Det var ju det hon sa redan igår. Tvi tvi och blä.
Lite allmänt... obrydd så vi fick jobba på att lyssna på små små hjälper.
Ordentlig stretch efteråt.
 
Hemma igen så kolla jag Mayan Å så gjorde jag en "typiskt mig grej" kände på benen och blev så fundersam för att "Oj nu är hon ju inte svullen alls. Men! nu är hon ju svullen OCH varm om andra kotan istället! varför då varför då?"  till 3 minuter senare då jag kom på att det visst var samma ben.
Virrpanna.
Så mindre svullen men lite varmare.
 
Poppnissarna
 

Lång utläggning om halt häst

Publicerad 2014-09-12 17:00:56 i Allmänt

Och såklart skulle jag inte sagt att Mayan är på gång för nu är hon halt. Gråt.
 
Fantastiskt härligt väder så jag bestämde mig för att ta en ridtur fast jag red igår, brukar ju helst inte rida henne flera dar i rad, tänkte passa på sista semesterdan och så.
Vi gav oss av och njöt av vädret och skogen, det var supermysigt. Skrittade jättelänge och gick i skogen och lyft på fötterna mitt där i skogen så hamnade vi ett stenskravel, jag tänkte där jag satt att jag hatar stenskravel. Att gå över stock och sten i skogen är superbra men blir det för stenigt, det är vet värsta jag vet-väldigt lätt att göra illa sig.
Men vi kom ut därifrån och nr vi kom upp på stigen igen skulle vi trava men hon kändes väldigt konstig ( fast travade glatt på ändå) och det var ett annat konstigt än att hon bara var stel som brukar men jag ville ändå tro att det bara var det. Vi skrittade vidare via gymnastikstigar så hon verkligen fick röra igenom kroppen (där vi även blev livrädda för en bärplockare och hoppade in i skogen. Eller ja, det var bara Mayan som blev rädd men jag fick åka med in i skogen) tog en kort galopp eftersom att hon då brukar lossna ännu bättre om det är stelhet, galoppen kändes fin men då vi saktade av till trav så tog hon några rena steg sen var hon tydligt halt.
Skit skit skit!
Klev av och kollade fötterna, tyvärr inget som fastnat i hovarna. Kände igenom benen noga men dom kändes som vanligt, väldigt fina faktiskt, inget konstigt alls. 
Så vi gick hem och grubblade på vad fan det kunde vara. 
Det kändes som att det var höger fram och när jag ledde henne så bad jag henne trava några steg och även då såg det ut som höger fram.
Kylde benen ordentligt när vi kom hem, allihopa för säkerhetskull, samt kletade på kylbalsam. Och då upptäckte jag att hon svällt lite runt höger fram kota. Det var faktiskt väldigt skönt för en hälta utan några som helst spår kändes fruktansvärt otäckt. 
Min teori är att hon vrickade sig där i stenskravlet eller att hon överanstrände sig alternativt vrickade sig igår då den snabba galopp svängen blev ganska ojämn och stenig innan vi hann sakta av. Men troligtvis så var det idag nånting hände eftersom att svullnaden kom först när vi kom hem och inget märktes tidigare. 
 
Var förbi nyss igen och hon är väldigt tydligt svullen runt kotan. Inte jätte, inte inte heller direkt varm.
Hoppas bara det är något som läker snabbt, Mayan behöver verkligen inte en konvalecens igen. Och helst utan veterinär då matten redan är nig fattig, vi avvaktar över helgen iaf om det inte blir akut sämre.
Ska åka dit på en stund och kyla mer.
 
Tappade helt lusten för att åka på WE träningen ikväll. Ska väl aktivera Stråla med nånting iaf, få se vad. 

Sadel funderingar mitt i natten igen

Publicerad 2014-09-12 01:14:19 i Allmänt

Happ, nu har jag hittat ännu en sadel som kanske skulle kunna passa Stråla
http://www.hastaffaren.se/sv/till-hasten/sadlar/sadlar/bomlosafullflexibla-sadlar/maxflex-fina.html
Snygga var dom också
Stulit bilderna från google.
Men det var ju detta kanske. troligtvis är den för smal den också men hur ska jag kunna veta vad för sadel som passar när jag aldrig får prova en, sadelmakaren som lovat sen i maj. Suck. 
Snart köper jag bara en sadel och hoppas på det bästa. Jag gillar verkligen INTE den bomlösa på Stråla. 
Fan också att all min lön försvann i veterinär räkningar och andra skiträkningar. Jag vill ha en SADEL. Wuäää!
Helst av allt vill jag fortfarande ha en WoW dock men det finns iallafall nu tre alternativ som kanske kanske skulle kunna funka till en tredjedel av WoW priset. Eller begagnade Globus finns ju för mellan 4-8000, det gäller bara att det är rätt färg också då det är ont om bruna.

Pigg häst

Publicerad 2014-09-11 21:16:56 i Allmänt

Gud vilken härlig ridtur vi har varit på jag och Helena. 
Mayan var superpigg. Så mycket energi som hon hade idag har hon inte uppvisat på ett tag faktiskt. Kan det vara akupunkturen? Hon var inte ens trött efter en lång väldigt snabb galopp i uppförsbacke. Skitkul. När vi var på väg hem hade hon så nedrans mycket energi kvar att vi tog en extra sväng med en väldigt härlig galopp över en äng också. 
Över ängen blev det mest hopp och bock på Stråla dock men uppför galloperade hon fint. Min teori i efterhand var att det, ja dels är jobbigare uppför sklart men att det blev hopp och bock över ängen var nog för att Helena försökte sig på högergaloppen och den är mycket jobbigare.
Mayan har varit mycket lugnare ett tag och jag har tänkt att det kanske är åldern som har kommit i kapp henne men å andra sidan kan det ha varit sommarvärmen också. Nu verkar hon visst vara på G igen och hon är ju bara så jäkla rolig.
Söttant!
 
Ja hon var ju jäkligt alert i Skellefteå också.
Det blev många timmar hos hästarna idag, superfint väder och en massa pyssel och alla hästar är aktiverade och har fixat lite med vinterhagen å så.
 
Testade ett bacherbett på Stråla men hon ville mest spotta ut eller drog upp det och tuggade på det. Det var dock fel sort, det var för lätt och galet stora ringar i mundelen. 
 
Igår var jag och Ebba bla i Bensbyn och hängde en del. 
Bla så tittade vi Bacon som skuttade runt på ridbanan. Och så gick gick på en promenad med våran Leif. Jädrar vad han är pigg och glad. Fina gubben. 
Han fick sig även en massa kramar och lite morötter. Han tycker nämligen inte om äpplena jag plockade i Skellefteå, dom är bara blä. Han smakar inte ens på dom utan vänder bara bort huvudet eller knuffar undan dom. 
Jag försökte peta in en bit i munnen på honom en gång men den åkte ut lika fort  Tvi.
 

Stark?

Publicerad 2014-09-11 12:37:08 i Allmänt

Gud vad jag tycker att det låter knäppt när folk säjer att hästen blev lite stark. Ja en häst är alltid stark. Jag fattar vad det betyder  men det borde väl finnas något bättre uttryck för det. 
Ännu värre när folk frågar vad dom ska ha för bett för att hästen är så stark. 
Yikes! 
    

Fläckiga faran

Publicerad 2014-09-09 19:21:50 i Allmänt

Räcker ut tungan åt matte som gormar på henne att hon ska stå still så jag får fota. Helt hopplöst att fota hästar som ska vara i famnen.
Fläckiga faran var TRÖTT idag. Herregud. man hade kunnat stoppa 3 äpplen i hängläppen. Jag frågade akupunktören vad vi skulle göra idag och hon sa att vi kunde rida som vanligt men att man märker om hästarna är trötta och så. Jo trött var ordet. Red en sväng men det blev bara skritt för hon gick nästan och släpade mulen i backen. 
Kvicknade till något då vi gick över viken och plaskade lite men nej, jag tror aldrig jag varit med om en så trött pålle. 
Sen tog jag en liten cykelsväng med Mayan och Skorpan och fann en enorm svamp
Brevid fanns en lika stor men den hade ruttnat och stank ve och fasa.
 
Mys mys dag. Herregud vilken fin semester jag fick. Tack för det, det var precis vad jag behövde. 3 dagar kvar bara njuta för allt vad tygen håller.
 
Nån som vill ha en kattunge? 
 

Akupunktur

Publicerad 2014-09-08 19:25:26 i Allmänt

Både igår och i förrgår när jag gick å la mig så låg bara där å fånlog. Men en Ebba på sidanom med huvudet på axeln och en Lilleman på magen som spinner och snarkar. Hur kan man inte. Mys på hög nivå. 
Dessutom så hade jag en så fin stund i går kväll när jag var och gav hästarna kvällsmat i fullmånens sken och det var helt stilla och 12 grader varmt. Stråla glänste i månskenet och det var bara så fridfullt att stå där med dom och bara vara.
 
Hittade en bra film också, Frozen blev det och Disney levererar ju alltid. Det var väl inte det bästa jag sett men helt okej. Fast herregud vilken vilken sorglig och tragisk histioria egentligen. Riktigt jäkla tragiskt. Vilket Disney ofta är. När man tänker efter.
Sen fattar jag inte riktigt varför Elsa har fått mest uppmärksamhet, det var ju Anna som var den coola (pun NOT intended) och riktigt fränt med fjordingar.
 
 
Idag fick då mina damer akupunktur
Det var väldigt intressant och Mayans spända muskler slappnade av nästan på en gång. 
 
Båda blev väldigt trötta
Mayan somnade nog lite till och från och vinglade när hon skulle gå ut igen och snubblade på tröskeln.
Blir intressant att se om vi märker nån mer skillnad framöver. Dom ska få igen nästa vecka.
 
Plockade som vanligt med en massa äpplen från skellefteå. Så facinerad av hur fina dom är, precis som köpta. Jag håller på att baka äppelkaka för fulla muggar. Har redan gjort slut på två stycken. Inte själv var bara lugn. Nu har jag tre på gång och ska stoppa i frysen.
Nom nom

Hoppelihopp

Publicerad 2014-09-07 20:34:46 i Allmänt

Ja jösses då, i ett plötsligt infall av kaxighet och lite för höga ambitioner så tyckte jag visst att vi kunde hoppa 50 cm idag, inga problem, nej nej sänk inte det där hindret.
Nåja. Det vart visst så att matten höll på att trilla av över vartenda hinder. Jag skyller allt på för långa stigläder, jodå minsann vi är faktiskt dressyrfolk mhm.
Kul var det iaf fast vi kanske skulle hållt oss till 30 cm så vi hade kommit undan med hedern i behåll också 
 
Skorpan var också med och strutta runt och fick bära ungar
Otroligt väder med 20 grader i skuggan. 
Lite mys vid solväggen
Innan matten skottade ur ligghallen. Puh. Nu är jag så nedrans trött och söker en bra film att se. 
 
Imorgon ska Mayan och Stråla få akupunktur det ska bli väldigt spännande, det har dom aldrig fått förut.

Hästfest

Publicerad 2014-09-06 20:44:00 i Allmänt

Idag har vi varit på hästfesten i Boden. Otroligt trevligt. Kanonväder, hästar och fantastiskt sällskap, kan inte bli så mycket bättre.
Sen fick vi bettvittna både väldigt god ridning och inte så god ridning men det är ju så det brukar vara.
Min favorit var iaf Roger Laestadius som visade western ridning, det såg väl almänt trevligt ut och sen plockade han av tränset och det såg ännu trevligare ut. Ett gott exempel på god ridning
Med tränset i handen
 
Efter följde ett exempel på riktigt usel ridning, fy så sorgligt.
 
En annan favorit var kallblodet som visade monté
Så vacker! och helskotta vad det går undan, imponerande. 
 
Har även myst lite på en av världens finaste själar i hästform
 
 
Bra dag och mycket trevligt evenemang. Efteråt var jag så peppad och sugen på att åka och hitta på nått med mina egna donnor men även trött, så trött så det blev en massa mat och kraschlandning i soffan. Uj, jag blir alltid så slut av så många nya intryck och folk. 
Ska dock ta en liten cykeltur med Mayan och Stråla i mörkret, på en stund. Mayan måste få röra sig lite inför hopningen i morgon.

WE-träning

Publicerad 2014-09-05 23:11:59 i Allmänt

Å visst inte gjorde hon det, hon skötte sig precis hur bra som helst, lite sur åt de som galopperade när dom mötte oss men bara så att hon la bak öronen, inte mer, det är nog bara en vanesak.
Vi började med att gå in i ridhuset och kolla lite, det var tomt men allt var uppställt redan.
Det enda hon reagerade lite på var bron, hon blåste lite åt den, sa Fnork och sen ställde hon sig på den
 
Ja, allt annat var liksom en baggis när man heter Stråla, ena tunnan var hn tvungen att välta och hinken var hon tvungen att checka för godis annars gick allt perfekt. 
Vi tom galopperade utan att matten blev ens ett skvatt nervös. Däremot gick det dåligt som fan då jag tappa balansen och störde henne samt att vi hade ungefär noll bjudning så många steg blev det inte och i högern blev det bara anslag inget mer. Med det blev! Ha ha!!
 
Finaste tjejjen
Nu måste vi träna på kondisen för den är inte god. 
Tråkigt också att det ska vara så jäkla varmt i det där fina ridhuset, vi höll på att storkna, Stråla dröp av svett och så även jag, jag kunde ju inte ta av mig yttertröjan för där hade jag ju morotsbitar i fickorna. 
4 andra ekipage där inne är ganska lagom för oss som är så ovan, roligt var det och i åker nog ästa fredag också.

Totalt kaos

Publicerad 2014-09-05 12:20:22 i Allmänt

Tänk vad ett ridpass kan påverka en så otroligt. Nu har jag gått och haft ångest för gårdagens pass ända sen, ja sen jag klev av hästen igår. Ett bra pass kan göra en hög på lycka länge länge medans ett dåligt kan ge ont i magen i evighet. 
Mayan var mer eller mindre galen igår. Det var 3 andra hästar på banan förutom hon och Stråla och då blev det total kortslutning i hennes hjärna då hon måste ha full koll på vad alla gör HELA tiden. Hon kastade med rumpan och tänkte kicka så fort nån red ens i närheten av henne, hon var halvt hysterisk så fort nån var i närheten av Stråla, hon försökte springa fram och attackera en ponny som galloperade mot henne men var säkert 20 meter bort.
Hon hoppade runt eller vägrade gå framåt. 
Ja fy fan vilket kaos och Stråla var inte bättre hon, hon backade i hundranitti och stod på bakbenen ungefär hela tiden.
 
Men det var ändå inte det som ger mig magknip utan att jag blev så arg. Tänk om jag bara hade kunnat hålla mig lugn iaf men inte då... Dumma dumma matte. 
Jag blir så frusterad på att hon ska bete sig så där, hade inte Stråla varit med så hade hon varit helt lugn, det är jag övertygad om, fasiken, hon har ju varit runt 25 hästar i Skellefteå och varit hur cool som helst. Hon har alltid varit vaktig om sina flockmedlemmar (inte bara Stråla) och är polisen med ett extremt kontrollbehov men nånstans så trodde jag väl inte att hon skulle bete sig så där. 
Å Stråla kan också sköta sig, det vet jag ju.
 
 
Själva hoppningen gick så där, en possitiv grej är iaf att jag verkar ha blivit av med hopprädslan helt. När jag väl fick Mayan framåt vilket var typ dödens då hon hade inte bara en handbroms i utan flera stycken. Det var att springa bort från Stråla som var det hopplösa och när hon väl gick framåt så gick det i någon udda kamelgång med kroppen åt ett håll och huvudet åt ett annat.
Suck.
Några fina galopper fick vi till och då gjorde hon även fina språng.
 
 
Om jag bara kunde släppa det där nu och gå vidare, Mayan har säkert inte grubblat på saken under natten och är säkert lika glad nästa gång vi ska rida. 
 
Ikväll tänkte jag dra Stråla till Råne för WE träning. Helt övertygad om att hon inte kommer härja runt som hon gjorde igår.
 

Hemma igen

Publicerad 2014-09-04 20:57:11 i Allmänt

Det tar på krafterna att vara borta minsann. Var hemma runt 21 igår och sov före 22. Helt slut. Idag är det lika, inte en gnutta energi i kroppen så vi har en slödag. Ikväll ska vi dock till ridbanan och "provhoppa" lite inför "pay an jump"en som ska vara på söndag. Helena kommer med idag med Stråla men på söndag blir det bara jag och Mayan som ska häva oss över typ 30 cm hinder. 
 
Stråla var helt till sig av lycka när vi kom hem igår, oj vad hon sprang och skrek och Ivan sa att hon hade börjat en bra stund innan vi anlände.
Även Mayan verkade glad över att vara hemma och var tvungen att springa runt runt lite hon också, sen har hon promenerat varv på varv, både igår kväll och idag. Tror hon är glad att ha en stor hage att röra sig i igen. 
 
Även om det är underbart att vara borta så är det ganska skönt att vara hemma också. Hemma hos alla andra pälsklingarna.
 
(Detta ovan skulle ha publicerats för läge sen men dålig uppkoppling. Oh well.)
 
 
Vi fick en jättefin sista ridtur i Skellefteå, vi hittade en runda som gick genom skog och över ängar, fantastiskt bra träning för hästarna att gå där sen var man tyvärr tvungen att passera detta
Den här gick det en väg runt men en annan fick vi gå på kanten. Längst ner i högra hörnet här på bilden så skulle vi passera skogsdungen och där stod det en potatislåda full av sabeltandade tigrar så Mayan var kvick och gjorde undanmanövrar så vi inte skulle bli uppätna.
=/ Herregud vad hon for, det var år sen hon reagerade så där häftigt på nått utan att ens stanna och fundera, bara tvär kasta sig. Två gånger. Bah.
Sen kom vi ut efter vägarna där vi var härom dan och så efter travrakan hem, så blev det en del trav och galopp.
 
 Efteråt var Mayan dyngsur i svett, det var en väldigt varm dag 
Då är det väldigt skönt att stå i stall med vattenspilta. Herregud, det var nog det bästa nästan =) Vattenspilta med varmvatten, den lyxen har jag aldrig haft i nått stall jag stått tror jag.... Nope.
Blöt!
Kolla, tom svettig genom schabraket, det har nog aldrig hänt förr
 
Sen packade vi in oss i trnasporet och åkte hem och jag var som sagt helt slut när vi väl var hemma. Dels väldigt fullt upp i Skellefteå och dels väldigt jobbat att sitta och köra så långt. Men ack så jäkla roligt. 

Fint

Publicerad 2014-09-02 23:22:28 i Allmänt

Redan dags att åka hem imorgon. Känns ju jäkligt trist. Men än är det lite kvar.
Det har gjort sjukt gott det här

Första september

Publicerad 2014-09-01 22:50:04 i Allmänt

Fin fin ridtur idag, det blev inte som tänkt men det blev bra ändå och helt underbart väder.
Travar efter travbanan =)
Hittade mysiga avstickare iform av sand och gräs vägar. Det är lite halleluja för travfolk alltså dom har så fina vägar.
 
Delade på gräs precis som Lady och Lufsen. Love is in the air. Mayan är väldigt förtjust i Turbo och hummar och fnittrar åt honom hela tiden.
Blev en del mysiga galopper. Mayan var inte lika stollepigg som tidigare men pigg och fin. Speciellt helt suveränt trevlig efter grässtigen vi hittade, vilket fint schwung det blev både i traven och galoppen. Jättestor skillnad på när vi sen kom ut på travbanan igen, genast lite "knackigare" i steget. 
Fina fina donnan min.
 
 
På morgonen var vi på Royal hästsport som hade helt sjuk rea. Tyvärr fyndade vi ingenting,eller, jag hittade en vinterjacka men hade hoppats på mer fynd. Det var 50 till 80% rea. 
 
Det är så myyyyyysigt. Jag tror inte vi åker hem.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela