stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Nä nu jävlar

Publicerad 2015-05-31 17:04:50 i Allmänt

Nej du universum, du får ta mig fan döda mig om du ska ha ner mig för gott!!

.

Publicerad 2015-05-30 19:33:43 i Allmänt

När slutar man resa sig igen?
 
Är det någon ide när man ändå bara åker på käftsmäll på käftsmäll eller blir nersparkad så fort det börjar ljusna. Man må nästan vara korkad att bara fortsätta tro och fortsätta hoppas.

.

Publicerad 2015-05-30 01:37:00 i Allmänt

FÖRBANNADE JÄVLA SKITLIV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 
 
Farväl Festis
 
 
Don't cry for the horses
That life has set free
A million white horses
Forever to be

Don't cry for the horses
Now in God's hands
As they dance and they prance
To a heavenly band

They were ours as a gift
But never to keep
As they close their eyes
Forever to sleep

Their spirits unbound
On silver wings they fly
A million white horses
Against the blue sky

Look up into heaven
You'll see them above
The horses we lost
The horses we loved

Manes and tails flowing
They gallop through time
They were never yours
They were never mine

Don't cry for the horses
They will be back someday
When our time has come
They will show us the way

On silver wings they will lift us
To the warmth of the sun
When our life is over
And eternity has begun

We will jump the sun
And dance over the moon
A Ballet of horses and riders
on the winds
to a heavenly tune

Do you hear that soft nicker
Close to your ear?
Don't cry for the horses
Love the ones that are here

Don't cry for the horses
Lift up your sad eyes
Can't you see them
As they fly by?
 
A million white horses
Free from hunger and pain
Their spirits set free

Lagen om alltings jävlighet

Publicerad 2015-05-29 19:57:00 i Allmänt

Jag vet seriöst ingen som har lika mycket our som mig. Är det nått som går bra så är det genast något annat som ska jävlas. Gånger 300.
Festis fick kolik idag. 
I samma veva tappade jag telefonen i ett sumpdike så den stendog. Hur handikappad är man inte utan telefon då?
 
Ungefär en skitfredag.
 
Varit hemma en sväng oh ätit lite. Vilket jag glömt eller inte hunnit göra på hela dan. Bara åka tillbaka och promera med hästen.

Men för fan!!!

Publicerad 2015-05-28 23:36:07 i Allmänt

Men för faaaaaan sluta regna!!!!
 
Jag blir galen. Seriöst!
 
Jag har bara gått och väntat på en tappsko i leran och idag kom den. Inte konstigt alls. Det här är det vidrigaste nånsin. Om jag hade haft stall med boxar hade jag ta mig fan inte släppt ut hästarna alls. Dom hade garanterat haft det bättre i en box än med lera upp til magen.
Fy fan för i helvete jävla skitväder! Ständigt detta skitväder! Först hela hösten sen hela vintern och nu hela våren. 
Man ska väl då för fan inte behöva ha 200 grams täcke på hästfan när det snart är JUNI!!!
 
Fuck iiiit jag säjer upp mig från det här

Jag vill också!

Publicerad 2015-05-28 20:18:01 i Allmänt

Åh nu är jag redan less igen och vill bara hem till mina djur. Saken blir ju inte bättre av att sitta och glo på fb och diverse bloggar där det läggs upp ridbilder. Oh så orättvist!
 

Andas ut

Publicerad 2015-05-28 00:03:02 i Allmänt

Åh, idag lossade ungefär ett ton problem från mina axlar. Helt plötsligt var det visst flera stycken som ville köpa grejer av mig så nu är iaf mina ekonomiska bekymmer lösta. För den här gången.
Snälla älskade djuren håll er friska nu så matten hinner lägga upp en buffert för kommande veterinärbesök. Tur som fan att man har försäkringar iaf. Om än inte på alla.
Dyra lilla kissekatt.
 
 
Det är så skönt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Dessutom kommer skattepengarna snart och då minsann kanske jag har råd att köpa nya skor också. Jag har liksom gått omkring i trasiga skor i ett år. Ett år.
Köpte ju nya ridskor via horsemeup men dom var tyvärr för små och det verkar vara helt omöjligt att få byta dom. Sämre kundservice har jag aldrig varit med om. Handla inte från horsemeup säjer jag bara!
Åh, tänk om jag kan köpa nya skor och slippa få variga skavsår på hela fötterna. Hur underbart.
Hade även behövt lite nya kläder. Hade varit ganska trevligt.
 
Förutom det så har jag sovit typ hela dan. Soffläge blev det, till kl 18 har jag legat och småslumrat. Sen åkte jag iväg till Boden där jag och Ebba först tog oss en promenad på ett trevligt ställe som vi hittade förra onsdagen och sedan ridskola.
Det blev inte uteritt idag då det regnade lite. Äh wussies 
Men det blev ett helt suveränt pass inne i det torra ridhuset. Fick rida jättehästen idag igen och jäklar i min låda så FIIIIIIIIN. Åh vad roligt det var. idag visste jag ju redan från början hur jag skulle få igång honom och han är så känslig, svarade på minsta lilla och travade både jättefort och jättesakta beroende på vad jag bad om och jag har suttit ner i traven nästan utan problem i både den långsamma och den raskare traven. 
När jag kom till honom fick jag ett spö i handen av personen som red honom före mig med orden "det här lär du behöva". Eh nä.
Fina fina häst. Jag vill ha med honom hem till mig. Den känsliga hästen som lyder minsla lilla vink den sitter dom och bankar på och piskar på, så mycket spö som han får och bara stänger av. Jisses då så sorgligt 
Vid eftersnacket med ridläraren sa jag "Åh vad fin han är" och hon svarade "ja jag har alltid sagt att han är den bästa".
Kanske dom borde se att han inte passar på ridskola. 
Nåväl.
 
Nu har jag iaf samlat på mig energi och blivit av med huvudvärk som bankat på så nu kanske jag orkar med mina 43 timmar på 4 dagar. 
Mina hästar har fått vila idag. Det blir en väldigt lugn vecka för dom, det gör nog inget då det blev rätt mycket förra veckan. Festis får gå 3 pass den här veckan, väldigt lugna pass och Stråla får 4 lite rejälare.
Nästa vecka blir det träningsläger igen, då är det slut på lugnet 
 
 

Problem?

Publicerad 2015-05-27 12:48:00 i Allmänt

Absolut i-landsproblem, visst. Men att ha ständig värk och vara kroniskt trött så att jag inte orkar göra allt som jag vill göra, det är ett problem för mig. Att sen jobba 62 timmars vecka är också ett i-landsproblem (på hög nivå) och att känna att jag måste vila för att alls orka med absolut. 
 
Att ha ständig värk och en ibland förlamande trötthet som ständigt finns i kroppen det tror jag inte att någon i u-länderna ser som ett problem men det är ett problem för mig.
Och hjärnan som ständigt grubblar på andra i-landsproblem så som om man har råd att betala djurens veterinärräkningar gör det hela ännu lite jobbigare och hela kroppen ännu lite tröttare.
 
Hur det känns att leva med kronisk värk går inte att föstå för någon som inte har det. Så det må låta som en löjlig bagatell om man funderar över motionera häst eller ligga i soffan men det finns en hel del bakom det också. Även om det inte är ett riktigt problem.
 
Nej jag är verkligen inte på topp nu, varken fysiskt eller psykiskt. 

Vilken soppa

Publicerad 2015-05-26 22:42:16 i Allmänt

Om man tycker om soppa, och fisk, så kan jag verkligen rekommendera dessa soppor
Galet goda och speciellt den till höger. Nom nom.
 
Jag borde verkligen koka mer soppa själv. 
 
Är lite i valet och kvalet att åka till ridskolan imorgon eller ej. Jag vill helst bara ligga i soffan hela dan. Fast samtidigt så vill jag rida Festis, och Stråla men Stråla ska få slippa ryttare tror jag men hon hade dock behövt röra på sig, men det ska visst ösregna hela dan och då skulle det passa bra att bara ligga i soffan och ladda inför en mastodont helg på jobbet.
Och på ridskolan är det bara uteritt. Vilket jag lika kan stå över egentligen men det hade samtidigt varit lite roligt att se deras ridvägar som verkar så fina plus att det är motion. 
Hmmm. 
What to do what to do?

En massa jidder

Publicerad 2015-05-25 22:44:39 i Allmänt

Jag är skönt blå lila tvärs över röven. Samt bulig och blå på ena vaden och sträckte armen gjorde jag visst också. Så helt klarade jag mig visst inte =)
 
Gud så less jag blev idag. Trött och less. På allt man ska oroa sig för och allt som ska rännas hit och dit och funderas och fixas och grejas.
Det ska bli så himla skönt att bara komma hem och kasta sig i soffan efter jobbet imorgon. Tjejerna fixar hästarna så jag behöver bara åka hem och slappa nån timme innan yogan.
Så behöver jag bara åka dit sen och krama dom och ge dom kvällsmat. 
Blä vilken skitvecka, bara tanken på helgens arbetspass gör mig lite lätt illamående. Bit ihop det är ändå bara 7 arbetspass kvar innan semester. varav några aplånga pass men ändå.
 
Vet inte riktigt hur jag räknade igår. Men nu är det 7 pass kvar. Inte för att jag är less på jobbet egentligen. Mest på vissa och på just grejen att åka dit och så. 
Jag vill fisa på hemma med mina djur. Just nu känns inte ridlägret så lockande heller, Jag har bara ångest och panik över allt fett som inte vill försvinna. Tänk om jag åker dit i onödan. Tänk om jag är för tjock? Kul...
 
 
Stråla var jättemysig idag, riktigt kramhumör.
Vi for till ridbanan och invigde pottorna. Skritt och trav över pottorna, Strålan var jätteduktig trots att matten hade lite problem med avstånden. Svårt när man inte riktigt är van, förut har hon behövt väldigt små avstånd mellan men nu behöver hon tydligen lite längre.
Sen galopp på volt. Två fattningar i båda varven och så fick hon rulla på en stund åt båda hållen. Det går lite ortare än jag hade önskat men hon är ju inte nog stark än så det kommer.
Mycket duktig tös iaf.
 
Har fått en sele såld så den ska jag packa ihop och skicka imorgon. Det är lite halleluja över det. Sen var det en och kikade på mitt western set som jag har till salu men hon ville pruta 200 och jag har redan sänkt priset massor så nej. Handsytt, helt unikt och huvudlag, brösta samt tyglar för 800 är inte dyrt. Även om ingen vill betala det så behåller jag dom hellre. Dom är ändå specialbeställda till min Fragge.
 
En som ska prova min sadel imorgon också så håll alla tummar det bara går. 
 

Mina eluttag

Publicerad 2015-05-24 23:26:08 i Allmänt

Ah, vissa personer lyckas bara suga ur all energi ur en och inplantera en massa irritation. Ibland kan man inte undvika dessa utan måste umgås med dom och det blir ibland lite overload.
Då var det sen så skönt att få komma hem till det här:
Snacka om energiboost. 
 
Så här ser det ut lite varstans och har gjort länge, vad är det för djur som gör detta?
Nått djur som äter insekterna i de döda träden antar jag, men vilket djur.
 
Sen åkte jag och Ebba till hästarna och nu när det äntligen blev lite sol och lite värme så växer gräset så det knakar
Omnomnomnom
 
Och sen tog jag och Festis en ridtur. Faktiskt våran första helt själva, vi har varit ut utan hästsällskap en gång men då var ju Therese med på cykel. Jag har mest varit lite fundersam på om vi alls skulle ta oss nånstans eller om vi bara skulle backa ner i diken med tanke på hur det gick på provridningen. Men det gick hur bra som helst.
Hade tänkt rida in på ridbanan men det var folk där och jag ville inte gå dit i mina mjukisbyxor och foppatofflor, folk tycker troligtvis redan att jag är nog... eh speciell..
 
Försökte få honom att powerwalka men det gick väl så där, krävde ständig drivning för att han i nte skulle återgå till sitt luffsande och han tyckte att jag var sjukt jobbig som ville att han skulle anstänga sig så.
Han är verkligen inte snabb den där kusen. Mer Ferdinand liksom, sitter hellre här och luktar på blommorna.
Sen försökte jag få honom att trava på fram också vilket han tyckte var skitjobbigt även det. Pust och stånk, i uppförsbacke, du är ju inte klok flämt och flås och som inte det var nog så skulle jag visst galoppera lite också, i båda galopperna och inte bara tio steg vardera utan säkert 100. Flås flås.
 
Red bara till våran höbonde och hem igen, inte speciellt lång tur. Imorgon får han helvila.
Sakta men säkert.
 
Våran tur började dock inte helt bra, han välte omkull våran uppsittningpall, med mig på. 
Denna
Jag är mest facinerad över att jag inte gjorde illa mig.
 
Stråla har fått vila idag och imorgon tror jag att hon ska få inviga våra pottor på ridbanan, i lina hade jag tänkt, det har inte blivit att använda pottorna tidigare då det varit så mycket ivägen men nu är vi på G igen. Så vi får väl se beroende på dagsform och om det är nå folk på banan.
 
Åh vad jag är i behov av semester nu. 6 arbetsdagar kvar.

Det gör ingen lycklig

Publicerad 2015-05-23 21:17:18 i Allmänt

Äntligen blev det sol. Om så bara för ett tag. Man får liksom gräva fram hästarna ur leran alternativt fiska upp dom ur nått vattenhål.
Så jälva vidrigt. 
Uppehåll i en två dagar sen kommer det mera.
Det är nått galet med våran värld.
Det hade tom snöat idag, inte i Boden där jag jobbar men hemmavid. Dessutom så skänker jag en tanke till de tappra på WE tävling idag och är glad att jag och Stråla inte var redor för tävling på riktigt, jag hade nog ställt in en dag som denna. Tvi tusan! 
 
Festis fick inte vila idag utan jag drog med honom ut på promenad (som ju egentligen är vila det med) stå i en lerpöl och glo gör ingen lycklig, så promenad och pyssel med gräsätning var en lämpligare aktivitet. 
Mycket trevligt. Myshäst. Ponnyerna fick följa på promenad i byn och Stråla har varit ut och motionerat med Helena.
 

Tandagnissel

Publicerad 2015-05-22 23:27:00 i Allmänt

Hur deprimerande är det inte när lönen förvinner lika fort som den kommer in på kontot? Och det dessutom är kvar en bunt med räkningar obetalda.
Det är ju så man vill grina. Jag var glad i ungefär 2 sekunder över att lönen kom redan idag. Sen började jag beta av räkninghögen. Fy fan.
Det spelar liksom ingen roll hur mycket jag än jobbar så är det ändå inte nog. 
 
 Har i panik lagt ut lite annonser. Om nån bara kunde köpa Mayans sadel skulle många problem lösas faktiskt. Men den har ju legat ute länge och ingen har velat ha den hittils.
Borde verkligen botanisera i mina vanliga grejer också och se om något går att slja. Typ nu.
Suck.

Ja se hästar

Publicerad 2015-05-22 18:20:19 i Allmänt

Ibland blir man bara så här 
Som när man spenderar en timma med att göra en skogshage åt hästarna så att dom ska få lite skydd från blåst och regn samt slippa stå i lera och dom är rädd för skogen  och springer runt som dom hade eld i baken.
 
Hästar...
 
Visseligen så kastade dom sig in i skogen, i full galopp så klart, och sen ut igen lika fort så imorgon har jag troligtvis avslitna skor, brutna ben och köttsår alternativt en spetsad häst på pinne.
 
Den här hagen. Stråla har ju liksom varit där många många många gånger förr.
 
Hästar...
 
Kan det bli nått vettigt väder snart? 
 

Uppdat om dagarna som gott och nöjd och stolt över mina fina superhästar

Publicerad 2015-05-21 23:54:00 i Allmänt

Hjälp vilken tur det här ekipaget hade ändå, jag får ont i magen av att se på
http://www.hippson.se/hippson-tv/skon-fastnar-i-magplattan-over-hindret.htm
 
Jag är så vansinnigt nöjd med Festis, vilken kille. Det var inte himlastormade pang på störtförälskelse men jag valde med hjärnan den här gången och jag tror att det kan bli kärlek, det spirar. Han är så fin.
Hade inte tänkt rida idag utan hade tänkt promenera eller cykla med honom men då var Helena på väg ut med Stråla och undrade om vi skulle haka på så då gjorde vi det. Jag red i mina väldigt fladdriga, utsvängda mjukisbyxor och foppatofflor. Nåväl. Inget jag inte gjort förr men kanske inte helt optimalt.
Foppa lär det iaf bli ett tag framöver för jag kan inte ha skor på mig, nu måste hälen få läka. Jag höll nästan på att kräkas av varet i går och jag är inte speciellt kräsen av mig.
Aj.
 
Hur som så har vi premiär badat idag  Solig och helt ljuvlig kväll och Festis gick i vattnet utan problem. Inte lika ivrig som Stråla som skvätte vatten hejvilt, men lungt och tryggt. Så gick vi över viken och red sen en extra runda hem. Jobbigt tyckte Festis, mycket jobbigt. Jag längtar så tills han är mer i form.
Nej usch vad nöjd jag är. Han är så trygg och stabil och mysig.
Finkillen.
 
Nu blir det promenad imorgon, vila på lördag och så ev ett litet pass på ridbanan på söndag. Sen blir det nog lite lugnare nästa vecka för båda hästarna då jag jobbar ganska mycket.
Men. Men . Men. Det är bara 6 arbetspass kvar, sen är jag ledig i 14 dagar. Whoop!! Så himla skönt det ska bli. 9 av dom dagarna kommer spenderas på tåg och långt ner i Småland. Gud så spännande.
 
Stråla hon har gjort slut. Nu är det färdigt med smekmånaden och suröron och pip och tjut och kick och spark. Stoskrälle liksom. Men. Det var så här jag hade förväntat mig att hon skulle vara. Nu får dom väl lära känna varandra utan en massa rosa moln i vägen liksom.
Fishäst.
 
Söndagens Lotta träning gick jättebra, vi fick rida själva och på känd mark den gången då det blev lite strul och sura miner på lördagen.
Sen kom Therese och följde med mig på cykel då jag red Festis en sväng.
 
På måndag så red vi en långtur på 2 timmar, hela stormviksrundan och lite till, jag på Stråla och Therese på Festis. Bilderna i tidigare inlägg.
Stråla var ganska stojjig i början en sen lugn och fin. Galopperade en del och tösen fröken var skitfin, oj så hon galopperade och matten uppepå var inte rädd. Alls. Inte ens när hon började bocka i sista galoppen, ingen rädsla. Alls. Sjukt nöjd. Äntligen kan jag galoppera med min häst utan en knut i magen. Det är stort.
 
Tisdag blev det vila då det ösregnade hela dagen. 
 
Onsdag red vi en sväng ner til Stormvken. Stråla var betydligt lugnare och mycket trevlig. Gjorde dock en jättebock i galoppen, samt några små, jag hojtade åt henne att sluta härja och sen galopperade hon jättefint. Superpärlan. 
 
Ridlektionen på ridskolan igår var helt okej, fick rida min favorit, inte storhästen från förra gången men jag är nöjd, jag vet inte om jag hade fixat honom med min smärtande häl. 
 
 

Uck

Publicerad 2015-05-20 23:07:32 i Allmänt

Therese har varit här i några dagar och det har varit otroligt trevligt. Som vanligt. Det är ju bland det bästa jag vet, att få hänga med Therese i några dagar. Men nu har hon åkt hem och Imorgon är det bara att återgå till vardagen efter 5 lediga fina dagar med sol och reg om vart annat och en massa häst.
 
Har så in i helvete ont i hälen, den är full i var, mycket äckligt. Uck!

Wow liksom

Publicerad 2015-05-17 00:10:00 i Allmänt

Så fina hästar jag har äran att ha i mina hagar. Idag har jag spenderat 11 timmar med dom. Började dagen med att vänta på hovslagaren och medans vi väntade på hovslagaren som var lite sen så fick Stråla gå lös och beta lite och Festis fick snacka lite med ponnybrudarna för första gången.
 
 
 
Senare åkte jag och Stråla iväg på Lotta träning och jag är så imponerad av min häst, hon var så lugn fast vi var på ett helt nytt ställe med många hästar, mycket kossor runt ridbanan och grejer lite överallt. Mycket att titta på för fröken men helt lugn.
Ett tag gick hon mest och glodde på kossorna brevid banan och hade inte riktigt fokus på mig varpå jag säger: "Hon är så intresserad av kossorna" och Lotta svarar: "Ja men underbart, vi behöver alla någon som är intresserad av oss, så fint att hon kan bidra med det då"

 
Man bara måste älska Lotta.
För övrigt är jag väl lite så där nöjd, jag älskar att rida för Lotta men det känns inte som att vi får komma nån vart. Idag fick jag rida tillsamans med ett barn så vi fick skritta runt och träna på stopp och start och svänga. Det är ju iofs skitbra att träna på grunderna för hur det än är så är det så lätt att halka in i den ridningen jag INTE vill ägna mig åt så det är toppen att nöta nöta men samtidigt så kan vi ju så mycket mer och vill så mycket mer än starta och svänga.
Imorgon ska vi iaf rida med en som jag vet är ganska duktig så då hoppas jag vi får det lite mer avancerat. Vi får se dagen som kanonbra milöträning och repetition.
 
När vi kom hem igen så var det bara stoppa i sig middag och sen slappa i soffan ett tag innan det var dags för nästa häst. Det var nästan lite motigt att ta sig iväg igen men bara nästan. Så drog med mig Festis till ridbanan där vi averkade vårat första dressyrpass tillsammans. Men vilken pärla! Hjälp vad rolig han var att rida.
Det tog en liten stund innan kommunikationen var på topp, en liten stund bara, det var så mycket att titta på, men sen. Ja du jäklar vilken dressyrpålle. Där fick jag också känna att jag kanske kan rida ändå. Jätteroligt. Och inga missförstånd alls vilket jag kände lite på provridningarna eftersom han är så pass mycket westernriden så fick jag svar som jag inte hade förväntat mig. idag fick jag bara det jag jag förväntade mig..
Han tuffade på i fin form och när jag bad honom höja ryggen lite så höjde han den massor, la till ytterskänkel lite så fick jag sluta på volt i trav, så enkelt och smidigt. Tjoff tjoff bara. Vilken häst. 
Låg lite bommar framme också vilka han klev jättebra över.
Hade kunnat rida hur länge som helst men fick ge mig efter ett tag då vi får ta det sakta men säkert. Dessutom var ridbanan SKIT. Inget ovanligt. 
 
Oh vad roligt, nu vill jag rida mera mera.
Han kan konsten att chilla, idag har jag funnit honom så här två gånger.

Jamen grattis och tack underbara liv

Publicerad 2015-05-16 00:10:11 i Allmänt

Stråla skulle egentligen få vila idag då hon ska gå kurs i helgen men tog henne och pysslade om henne lite och lät henne beta lite gräs och märkte att hon var sårig i baken. 
Har ju försökt tvätta bort brunstkladdet men varit på tok för dålig, inte riktigt idats då det är konsistens kåda på eländet och med bara kallvatten är det inte helt lätt. Dumt. Så dumt.
Stackars häst.
Helt skinnflådd.
Så nu är svansen tvättad ordentligt och hela rumpen är tvättad med ljumet vatten och olja. Aj sa Stråla.
Stackars häst.
Tog henne sen på en runda på byn så att det skulle få torka upp ordentligt där bak, när hon rör sig håller hon ju ut svansen så det blåser in och svansen fick torka i blåsten. Skorpan hakade på.
 
Efteråt så ville jag inte ta på henne ett täcke med svansband så dom ligger och skaver på det skinnflådda så tog på ett gammalt innetäcke. Tog ut Festis ur hagen och ser inte hur det gick till med plösligt har Stråla täcket i munnen och far bakåt gapandes. Jag pratar till henne och hon står still tills jag kommer och hjälper henne. Då var täcket tydligen trasigt och på något vis så hade kantbandet fastnat i munnen på henne.
Stackars häst.
Men vilken tur att jag stod precis brevid när det hände och att hon är så pass lugn och klok. 
Nu har hon sår i munnen.
Stackars häst.
 
Så nu får hon gå utan täcke vilket det är på tok för kallt för hennes rygg för. 

Och vi ska rida kurs imorgon. Med skinnflådd röv, sårig mun och stel rygg.
 
Ja ja tackar ja. tur iaf att bettlöst är lika naturlig för oss som bett.
 
Blev ingen ridning på Festis som planen var, när jag var klar med Stråla så var klockan nästan 22 så jag ides faktiskt inte börja dra honom till ridbanan men framför allt så orkade jag inte engagera mig i någon riktig ridning så vi tog en premiärtur med cykel. Det gick iaf hur bra som helst. Han fattade snabbt vitsen med att gå brevid cykeln och inte bakom, tugandes på pakethållaren. Så vi tog en sväng runt byn och ner till hamnen i skritt och trav.
Fina häst.
 
Annars så gick min nya bil sönder igår. Som om jag inte redan var totalt ruinerad efter att den förra bilen gått sönder och jag sedan varit tvungen att köra pappas as till bil som bara drar 2 liter milen. Det är 8 mil ToR jobbet.
Grattis. Nu har jag haft det för bra ett tag. Det går ju inte för sig, måste genast vägas upp. Jodå, jag bröt ihop lite igår kväll när bilfan dog. 
 

Sökes

Publicerad 2015-05-15 17:05:42 i Allmänt

Känner jag nån som har ett rakt bett till salu? Typ 11,5 eller ev 10,5.
Vill gärna få prova först.

Huff puff

Publicerad 2015-05-14 23:24:00 i Allmänt

Uppdaterat detta inlägg, det var så dåligt skrivet att jag höll på att få krupp. Jag hatar min telefon , den är sjukt usel och att ge sig på dumma idéer som att blogga via den är det vansinnesutbottsvarning på
 
Igår fick jag rida ridskolans största häst, 178 enligt uppgift. Jag har sett honom som en vidrig häst att rida, alternativt och mycket troligt i mina ögon, en häst det är otroligt synd om då han knappt rör sig framåt på lektionerna och får en del spö för det förstås, vilket han ignorerar totalt som i att det går inte fortare framåt iaf..
Jag rider aldrig med spö på ridskolan, tycker att det ska gå lika bra utan och det är ju inte som att det hjäålper heller, på nån häst, dom har som stängt av..
I skritten i början svarade han jättebra, kändes väldigt fin och lyhörd, när vi sen skulle börja trava så ville han inte verkligen inte alls, ungefär där tänkte jag ge upp men efter ridläraren hade gapat på mig att sluta klämma med skänklarna och jag (efter lite muttrande) gjorde som hon ville så kom pålle minsann igång. Och jäklar vad han kom igång :-)
Vilken trav. Ho ho . Jättefin vart han, och rolig. Det var tur att detta pass inte var i början, jag minns när jag fick rida näst största hästen, då höll jag ju på att kissa på mig av skräck. Denna gång var jag inte rädd en sekund. Trots att det gick undan som sjutton på långsidorna.
Jag har faktiskt aldrig aldrig sett den hästen röra sig så fort förut. Ja han brukar ju knappt röra sig alls. Jag är rätt nöjd med mig själv faktiskt. Men sen orkade jag ju inte rida utan hade fullt sjå med att hänga med. Riktigt träningspass, jag var svettig precis över allt. Hoppas jag får rida honom nästa gång jag gillade verkligen den hästen. Och snäll och go. Myshäst.
 
Det har verkligen gjort mig gott att rida på ridskola, fått lära mig flera olika sorters hästar och blivit av md en del rädsla och osäkerhet och fått mer tro på mig själv.

Vågat

Publicerad 2015-05-14 18:37:40 i Allmänt

Gick en promenad med Festis idag längs kuststigen, han tyckte dock att havets vågade våg var väldigt otäck. Det blåste så mycket så det var full fart på havet, kanske inte nått han är van vid. Längtar till imorgon då ska vi ta ett pass på ridbanan. Och sen Längtar jag till helgens Lotta träning med Stråla. Strålan har varit duktig med Helena idag.

Findjuren!

Publicerad 2015-05-12 22:56:31 i Allmänt

Alltså, hur gulliga!?! 
Det är ju nästan så man bara dör den dära söthetsdöden.
Raringar.
 
Jag började dagen idag med att vara väldigt grining, sov dessutom till kl 13. Sjukt trött, så redan där var ju dagen på tok för kort liksom. Sem var det bara regnigt, lerigt, blött och eländigt. 
For ut och cyklade med ponnyerna och Holly var lite odräglig, så där som Holly är ibland och går mig på nerverna totalt. Fortfarande regningt och blött och jävligt. Ungefär där tänkte jag skita i dagens planer att rida Festis men det började iaf klarna upp lite smått så jag fixade i ordning hästarna och Helena kom och vi for ut och DÄR blev mitt mulna humör till solsken. Fina häst. 
Premiärturen avklarades med bravur och plus i alla kanter.
Pigg och glad trygg och stabil. Hoppade typ 5 cm då ett andpar flög upp en meter ifrån oss. Det var allt. Vilken pärla jag har fått förmånen att låna. 
Vi skrittade mest men travade en del och han bjöd på en väldigt trevlig trav som jag inte fått känna på tidigare, vid provridningarna blev det mest jog. Tog en galopp också. Iiih så roligt. En häst som kan galoppera utan knussel. En häst som uppför sig. Inget rusande och inget tramsande. Whooop!!
Jätteroligt. Festis blev nog ganska trött, han funderar på att säga upp sig, han hade inte skrivit under för träningsläger. 
 
Trav
Stråla skötte sig jättebra hon med. Kär som attan men lyckades gå nästan hela turen utan att brunsta men hon var dock tvungen att gå och peta honom i rumpan hela tiden. Dutt dutt, pet pet.
 
Vi var ute lite länge så jag blev sen till Yogan och hann inte äta före, kl 14 åt jag en banan och lite yoghurt sen fixat hästarna, cyklat, promenerat och ridit så det fanns inga krafter kvar till yogan. Musklerna var liksom helt döda. Förutom när dom krampade ihop sig. Sendragskänlsa i hela kroppen. Typ aj.

Brunstäckel

Publicerad 2015-05-11 21:51:47 i Allmänt

Men jag tror jag kräks vad dryg Stråla var att rida idag. Om någon har försökt rida på en drogad häst som går och bresar så vet ni ungefär hur det kändes. Hur lätt är det när hon går och försöker bli påsatt av nån som inte ens är i närheten?!?
Blev ju lite bättre när vi kom en bra bit hemifrån men hon var som hög under hela turen, helt i det blå. Gud vad glad jag är att jag varit förskonad från såna här brunster tidigare, trots så många ston, Mayan märkte man aldrig nått på, Stråla han inte heller varit direkt påverkad tidigare, lite med Dagg men inte så här psykiskt flummig som hon är nu.
Och vilket kladd! Ungefär samma konsistens som kåda, hela rumpan, bakbenen och svansen. 
För att inte tala om lukten.
 
Det får gärna gå över typ NU. 
 
Jag är lite orolig för att det inte är så bra för hennes kropp heller att stå och brunsta hela tiden, det bli ganska påfrestande för rygg och bakknän.
Ökade munkpepparn till dubbel dos.
 
Förutom det så är hon inte som hon ska i ridningen. Fortfarande springig och lägger sig i handen och käns lite kort i steget.
Provar att rida mycket uppmjukande och vara väldigt noga med stretch och massage och ser om det blir bättre, det kan vara att hon inte riktigt ordnat till sig i kroppen efter kirobehandlingen. Det har varit lite för kallt (jäkligt svårt detta med täcken alltså, jag vill att hon ska få vara utan men det är uppenbart inte bra, nu fick hon på sig dubbla), hon brunstar och håller på och så gjorde hon ju en vurpa igår. Hon har dessutom en svullnad efter en spark mitt på magen, knytnävsstor, den kan nog bidra en del till att hon kändes kort. Kanske. Inte helt behagligt med en stor svullnad på magen. Fast hon brydde sig inte nr jag klämde på den, satte iaf isbalsam för att hjälpa ta ner svullnaden. 
Blir det inte bättre ganska snart dock så är det väl bara åka in på kliniken.
 
 
Blev ingen ridning på Festis, han vart sjukt onöjd när jag tog ut Stråla så han motionerade sig själv rätt bra i hagen. Herre vad han for omkring, typiskt nog hade jag glömt kameran hemma, han gjorde ena riktiga superman moves ibland. 
Jag tog iaf ut honom sen och han var lite mer fundersam idag, om det var blåsten och missnöje över att Stråla lämnat honom, några gånger hoppade han till lite. Men det var lite. Typ nån centimeter.
Det hade säkert gått utmärkt att rida ändå men när han inte var helt nöjd så ville jag inte börja med det och jag själv hade galet ont i ryggen och var allämant slut. Borde ha åkt hem å vilat efter jobbet som jag tänkt men ville hinna ut innan det utlovade regnet. 
Nåväl, vi fick umgås och han var lika trevlig idag. Go och mysig kille. 
 

Imorgon var tanken att vi skulle prova rida ut i skogen tillsammans med Helena och Stråla. För Festis del tror jag att det blir jätttebra men vi får väl se om det alls går med Stråla. 
Kanske om han går först så hon slipper gå och bresa och önska att han ska hoppa på henne.
 
Ivan berättade att Festis har legat och vilat 3 gånger idag, det var skönt att höra att han finner ro till det, och den ena gången så stod Stråla brevid honom med ena frambenet på hans rygg. 
Älskade lilla knäppgök
 
 

Så nöjd

Publicerad 2015-05-10 19:35:00 i Allmänt

Åh vad nöjd jag är! Festis är så klok och har kanonbra inflytande på Stråla. Hon är bara stareyed och helt upp över öronen in love. Han är vänlig men bestämd. Och lugn. Vilken lugn häst. Så imponerad. 
Vi gick på promenad idag, kollade in byn och ridbanan, visst tittade han lite men för att vara första gången på ett nytt ställe men ny människa så är han helt otrolig. Nån enstaka gång kunde han stanna upp och titta lite extra men hela tiden bara lugn.
 
En å en halvtimme var vi ute och utforskade. Efteråt släppte vi ihop dom. Stråla fick lite däng när hon blev för närgången, däng på ett bra vis. Tydlig, vänlig men bestämd. Det hade liksom inte kunnat bli bättre, snart fattar hon förhoppningsvis att han inte är intressead av att sätta på henne. 
Stråla dängde inte tillbaka utan tog tillrättavisningarna på ett utmärkt sätt. 
 
Du hallå du. I love you
 
Kolla Strålas förväntansfulla min
 
Idag sprang dom minsan lite grann. Lite. Stråla hann med en vurpa också, obroddad på blött gräs gjorde visst att det slirade i svängen
Kolla Strålas fotarbete 
Closeup
 
Jahapp, 6-7 timmar hästhäng och jag längtar redan tillbaka. Imorgon efter jobbet är planen att rida Stråla i skogen och eventuellt prova rida Festis på ridbanan lite alternativt bara ta en promenad imorgon också men jag är så sugen på att hoppa upp och han är ju så cool.
 

Bildbomb

Publicerad 2015-05-09 22:37:07 i Allmänt

Jag må ju vara lite partisk men min häst är faktiskt fantastiskt snygg
 
Nåväl vi börjar väl från början.
Det blev att hämta Festis lite tidigare pga omständigheter men det var nog bara bra det ändå. 
På väg till transporten
Det visade sig att den vanligtvis lättlastade hästen inte alls ville åka transport. Han är van att åka lyxigare åk än min antika. Men matte var envisare så efter en halvtimme ungefär så var han inne och stod kvar.
Hemfärden gick bra men ut hade han jäkligt bråttom. Väl ute var han iaf hur lugn som helst. Jag är väldigt inponerad faktiskt. Helcool. Vi måste dock träna på transporten såmåningom.
Stråla sprang lite i hagen när hon insåg att det var en häst som kom men hon lugnade sig väldigt fort när hon inte fick ett uppjagat gensvar.
Lugn häst liksom
 
 
Jag hade faktiskt förväntat mig iaf lite spring och skrik när jag släppte honom i hagen brevid Stråla men inte. Inte nått. "Hej hej. Puss puss. Ooooooh vad du är fin I love you" och det var det.
Nu är min oro bara att Stråla inte ska sluta brunsta. har gett henne munkpeppar en vecka i förebyggande men det verkar ju inte ha hjälpt. Jag hoppas verkligen att han ignorerar hennes inviter och säger ifrån att han inte är intresserad. 
Imorgon ska jag ta en promenad med Festis på byn och Stråla och Helena ska följa med, efteråt tänkte jag släppa ihop dom.
 
Det här var det vildaste dom gjorde
Oj vad jag längtar tills imorgon så jag får åka dit igen. 
Idag har jag först varit hos mina hästar i två timmar och förberett, sen till Festis i 2 timmar, en timma till på hemmaplan när vi anlänt. Hem och vila en stund sen tillbaka i 2 timmar till, hem en sväng och så tillbaka en halvtimme för kvällsmat. 
 
Har prompat med ponnyer i backarna på näset
Viktigt med vätskepaus
 
 

=)

Publicerad 2015-05-09 16:07:48 i Allmänt

Nu är han häääär
Stråla är jättekäääär
 
och jag är helt slut. Måste vila lite. Återkommer.

Vilken dag

Publicerad 2015-05-08 23:10:25 i Allmänt

Uj vilken dag. Det mesta som kunnat gått fel har gått fel och resten har jag strulat till själv. 
Nära på att börja gråta när den otrevliga personen i receptionen blev skitsur för att Ebba kissade på golvet. Sur som ätticka blev hon trots att jag förklarat att hon hade varit tvungen att hålla sig för att dom skulle kunna ta urinprov. En 12 åring med urinbesvär och proppfull blåsa liksom. 
Hoppas personen i fråga bara hade en dålig dag annars hör hon verkligen inte hemma att jobba på ett djursjukhus.
När hon sen kissade på vågen 3:e gången inne på djursjukhuset så blev iaf veterinären inte ett skvatt sur och när hon sen kissade en 4:e gång på britsen då blev veterinären bara glad för det trillade minsann ut 2 små stenar. Perfekt tyckte veterinären, kunde inte bli bättre då hon ska sicka dom på analys så får vi veta exakt vad det är för stenar hon har.
 
UL visade även att stenarna håller på att lösas upp så förhoppningsvis så behövs ingen operation.
Hatteljua liksom.
2500 kr för 2 minuter in och ut hos veterinären. Helt sanslöst faktiskt.
 
Nåväl, bara sockergrynet mår bra.
 
Efter veterinär besök, strul i kvadrat, (nära på att börja grina på biltema också men den gången mest pga lågt blodsocker vilket blev bättre efter en hamburgare och en cola), samt en massa ärenden gjorda så var klockan såklart bra mycket mer än jag tänkt mig.
Bara iväg till hästarna och började där med en ridtur på Stråla. Äntligen! Det var allt för länge sen. Tog en tur i skogen och passade på att kliva runt i mossan som äntligen tinat fram. 
Fröken var väldigt fin och trevlig. I traven blev hon dock lite springig och stum i munnen. Jag hade trott att det skulle ge sig efter hon fått behandling av Anna. Men å andra sidan så var hon rätt öm i ryggen då jag dumt nog plockat av henne täcket igår. Det var tydligen för snabbt, det blåser fortfarande kalla vindar som ine är bra för dåliga ryggar.
Oldie
 
Sen gjorde jag hage, eller hagar. Festis och Stråla ska få gå brevid varandra på ängen i några dagar innan hopsläpp. Ebba var en ivirg hjälpreda som alltid när det ska byggas hage, varv på varv hakar hon på.
Hjärtat.
 
Och efter det blev det puts av ponnyhästar och en cykeltur med dito. 
Sen hade jag spenderat 4.5 timmar hos hästarna och var mer än lovligt slut så resten får jag spara till imorgon men Festis ägare vile hinna rida och pyssla om honom innan jag hämtar honom så det blir nog inte så tidigt. Kanske jag tom hinner rida fröken Stråla en sväng imorgon med, vi får se.
 
Nu sitter jag med massage dynan för ryggen bestämde sig visst för att krampa ihop, det knakar och far i den som tusan just nu.
 
Som jag har längtat efter denna lördagen och nu känns det helt sjukt att den redan är här. Hjälp vad spännande.

Uppkäftiga våg

Publicerad 2015-05-07 19:18:34 i Allmänt

Nu är jag arg på min våg, vi är rätt osams. Jag tycker det känns som att jag gått ner lite, en kollega sa att det såg ut som att jag gått ner lite. Vågen sa "inbilla dig ingenting tjockis" och räckte ut tungan åt mig.
 
Elaka skrälle! Nu har jag bara 4 veckor på mig att nå mitt mål. Troligtvis inte doable men jag måste prova.

Snart

Publicerad 2015-05-06 15:50:22 i Allmänt

Få se nu, har jag sagt att jag längtar till Lördag? Å snart är det lördag. Iiiik.
 

Kan det bli lördag nu?

Publicerad 2015-05-05 16:54:18 i Allmänt

Festis var ren på böjprov och på arbetsprov men lite sned i bäckenet (?) stum i SI-leden ungefär vad jag hade väntat mig så det är ju ganska perfekt. Han hade även en blubb i sadelläget som troligtvis kommer av att han är för tjock så han har fått sadeltryck.
Klart det hade varit bättre om han varit 100% men vilken häst är det? Inget alarmenrande, blubben kommer gå till sig och bakkärran ska Anna fixa kriopraktiskt när han bott in sig hos mig och gått ner i vikt. 
Så nu är det helt bestämt, på lörag kommer han. Iiiih.
Matte är lite ledsen och jag är lite glad.
Han var så himla glad och sprättig idag, det var riktigt kul att se. Han tyckte det var rysligt roligt att springa fram och tillbaka med matte och blev riktigt showig och snygg samt sen del hopp och skutt på lina på banan. 
Jag blir ännu mer nöjd med mitt val när jag ser det. Jag vil inte ha en tokgalen häst men lite fart får det gärna vara och det har jag inte riktigt fått se tidigare.
Nu fick man ju även se att det finns en hel del dressyrigt att ta fram där om jag klarar av det. Han hade ena jäkla fina sprättiga framben. Som Anna sa också, att han ändå är så spänstig och fin i rörelserna fast han är så tjock, tänk vad tjusig han kommer bli när han är mer i form.
Ohlala.
 
Kan det bli lördag nu?
 
Sen kom Anna till Stråla och fixade till henne så nu är det bara sätta igång damen igen. Vi tog en cykeltur och det var rätt bra sprutt på henne också. Jag tror hon har lite vårkänslor, tycker det har varit lite väl mycket sprutt på senaste. Men å andra sidan så har hon inte arbetat så mycket heller utan mest lullat på och så blev det promenad fredag, vila lördag promenad söndag och vila måndag så det finns nog lite överskottsenergi. Det är ju så, hon är i så fin form nu och utan allt fett och med kondis och styrka så blir det ju också mer överskottsenergi vid vila.
 
Sen har jag städat hage, skottat skit och fixat i dikena och plockat kvistar och gamla träd. Jag måste dock göra en hage på ängen inför hopsläppet, jag vill inte släppa dom i vanliga hagen, det känns som för stor risk att nån gör illa sig om dom ska springa genom lerhål och genom skogen. Nä, på ängen får det bli, gott om yta, slätt och torrare.
Kammat ponnyer som fortfarande löser sjukt mycket hår, speciellt Holly och hon har typ lika mycket kvar.
Puh.
 
 
Pausar lite nu inför kvällens yoga.

Sömnigt

Publicerad 2015-05-04 18:57:17 i Allmänt

Sovit 12 timmar, hästarna fick rätt sen lunch kan man ju säga. Sen har jag legat i soffan med katten på mage och hunden inklämd brevid och kollat på film och knappt ens orkat bry mig om att det är soligt ute. Tanken att jag skulle vilja ut och promenera med Ebba eller cykla med hästarna har förstås slagit mig men jag har skjutit undan den till förmån för att vila. 
Iväg på affärn en sväng samt tanka så jag tar mig till Festis imorgon och nu är det soffläge igen. Rysligt sliten.
 
Men imorgon är det redan tisdag. Herregud så spännande. 

Mera hull

Publicerad 2015-05-03 21:31:59 i Allmänt

En annan intressant sak detta med hull är ju hur man ser på olika raser.
Hundar tex, jag vet inte hur många som påpekar åt mig att Ebba är tjock, ständigt ständigt, även då hon varit i totalt topptrim har jag fått höra att hon är en tjock hund. Medans folk som har vinthundar i kanonhull får höra att dom har magra eländiga hundar.
Sen när vi träffar andra bassetar som är så feta så dom knappt kan gå är deras mattar väldigt ivriga på att tala om att deras hund minan inte är tjock, Bassets ska se ut så minsan. Mnja.
Det kanske är lite samma med vissa hästraser, typ Nordsvenskar ska minsan vara maffiga. Jo maffiga men inte tjocka. 
Och ni har säkert rätt i att det har med okunskap att göra många gånger. Som med allt annat, en ovilja att se det som inte är helt bra. 
Ja, inte helt lätt.
 
Roligt är också att nu sist vi var till vetrinären så tyckte hon att Ebba var lite tjck, vilket jag inte riktigt höll med om, fast jo kanske lite rund ändå, men hon fick iaf ett specialfoder för sina urinvägar det skulle även vara bra för hullet enligt denna veterinär. Nu, en månad senare med det fodret är Ebba tjock på riktigt. 
Det tyckte jag var lite komiskt. Få se vad vetten säger när vi kommer på återbesök.
 
 
Fortsätter kurera mig med ingefära, citron och honung. Och sömn. Sov 2 timmar efter jobbet. Ska försöka ta en lugn dag imorgon också och bli frisk men sen har jag inte tid att vila nå mer. På tisdag morgon ska jag åka till Festis och vara med på veterinärbesöket bara för att det är intressant. Sen kommer ju veterinären till oss.
 
Åh vad jag längtar. Den tog slut iaf denna långa dryga vecka.
Kom till oss nu 
 
Här är förresten ponnyn jag var och tittade på. Visst är jag stor men jag är ändå förvånad över att det inte såg värre ut'
Så himla vacker liten häst. Jag föll pladask när hon började med att bita tag i min tröja men hon var mer som Stråla i utbildning och det ska bli så roligt med en häst som kan en himla massa mer än vad jag kan. 

Hull

Publicerad 2015-05-03 14:04:00 i Allmänt

Disskussion på ett forum på FB om huruvida en häst är tjock eller inte. Eller disskussion, en bild lades ut och det efterfrågades hur det tycktes hästen ser ut i kroppen. Hästen på bilden är fet. Riktigt fet med depåer men den är på god väg, har varit helt grotesk faktiskt. Det absolut värsta jag sett och jag har sett många groteskt feta hästar.
Hursom så svarar jag och många andra att ja hästen är tjock. Jag tycker dock att den är fin och att dom har gjort ett gott jobb. På god väg liksom så det säjer jag också förstås.
Men det som förvånar mig är alla som tycker att den ser helt normal ut. Och citat " Är denna häst tjock!? Vad är det då jag sett för hästar på premieringar??"
Ja tydligen feta hästar då är ju min tanke.
Jag blir riktigt upprörd faktiskt. HUR kan man inte se fettet?!? 
Men det är väl så det är i allmänhet. Oh min häst är så biffig. Nej den är fet. Jag blir tvungen att stänga av aviseringar för att inte gå bananas.
 
Och en annas sak. Varför tar folk så jäkla illa upp om det kommenteras hull på djur? 
Om en häst är fet eller lite tunn så tar folk åt sig som att det vore ett personligt angrepp. 
Hemmablinda kan alla bli och att Stråla är tjock är ett faktum, att hon varit fet är också ett faktum och inget som jag tar illa vid mig om någon påpekar. Däremot kan jag bli lite trött om folk känner att dom måste påpeka sånt gång på gång eftersom det i mina ögon är väldigt uppenbart men så är tydligen inte fallet för alla. 
Skygglapparna på och så ger vi våra djur välfärdssjukdomar. Alternativt skiter i att ge den maten dom behöver. Proteinbrist är också en sån dar sak som syns rätt tydligt ibland men som aktivt ignoreras.
 
Sjukt fet Stråla
På tok för tunn Maysa
 
 

Träningspass

Publicerad 2015-05-02 22:41:18 i Allmänt

Å så vart jag sjuk. Igen. Men suck. Vad händer med mitt iunförsvar på våren? Nåväl, sålänge jag slipper halsfluss *3 som förra våren så får jag väl vara nöjd. 

Men jag vill inte vara så här trött, jag har för mycket att göra.
 
Kunde såklart inte låta bli att skotta skit igår så när jag åkte till jobbet sen orkade jag knappt lyfta armarna. Det är ett bra träningspass att skotta blöt skit och sen att köra lasset i uppförsbacke på blöt mark för att tömma det. Puh!
Kunde inte riktigt låta bli att skotta lite nu ikväll heller. Det är en nackdel att jag blir liksom manisk när jag väl börjar med nått, det är allt eller inget.
 
Nåväl. Försöker kurera mig med ingefära, citron och honung. Jag har inte tid att vara sjuk.
Så var det visst dags att deklarera också.

En arbetsdag till sen är det en lugn vecka. 
 
Host host, så fint jag har det på bordet. Så där ser det alltid ut. Överbelamrat med godis och diverse bra ha grejer som man måste ha på en armlängdsavstånd. För det går ju inte att stiga upp hur som helst när man har ett sånt här sockertryne i knät.
 

Intressant

Publicerad 2015-05-02 17:09:00 i Allmänt

"hästar fick fång redan innan vår moderna hästhållning kunde ställa till det för dem. Wallet har gått igenom 1 119 ben från hästskelett som finns på museum. Delarna var mellan några hundra tusen och upp till 3,5 miljoner år gamla. 
Tre fjärdedelar av de sedan länge döda hästarna visade tecken på att ha haft kronisk fång. De flesta bara mild eller måttlig sådan, men drygt sex procent hade haft allvarlig kronisk fång."
 
Där ser man...
 
http://www.hippson.se/artikelarkivet/forskning/alder-och-hull-storsta-riskfaktorerna-for.htm

Saknad och längtan

Publicerad 2015-05-01 16:48:47 i Allmänt

Jag fick som jag ville, en del regn och soffslapp. Jättemysigt. Sen ringde chefen och behöver mig på jobb i natt. Suck. Jag har verkligen ingen lust alls, min enda lediga dag och så mycket som jag är borta så vil jag vara hemma med Ebba och Lilleman på nätterna iaf. Nåväl, det blir iaf lite mer klirr i kassan, inte mycket då det gäller natt men ändå 5 timmar och nästa vecka jobbar jag bara onsdag och torsdag. 
Fast jag käner verkligen suck men kan inte säga nej. Inte till dom här.
Ska ge mig ut snart, solen tittar fram och jag tänkte först ta en liten promis med Ebba och sen en längre rask promenad med Stråla.
 
Igår var en dag då Mayan saknades lite exta. Började tänka på att det snart är badsäsong med hästarna och det går inte att tänka på att bada med hästar utan att tänka på den sjöhäsigaste sjöhästen av dom alla
Åh så sorgligt det är att hon inte finns hos oss fysiskt.
 
Har fortfarande så svårt att tänka på henne och det som varit utan att fälla en tår. Finaste gumman, så saknad. Det kommer bli extremt konstigt att bada utan henne.
 
 
Uff 
 
 
Jag längtar iaf väldigt till att få hem Festis. Det ska bli intressant att se hur han och Stråla kommer funka ihop, Stråla är ju inte speciellt socialt intelligent vilket Festis är, han kan nog lära henne ett och annat om vett och etikett skulle jag tro. Jag är lite rädd för att hon kommer bli tokbrunstig och bete sig som ett as som hon gjorde när hon gick med Dagg men jag tror inte att Festis kommer acceptera det och han är ju van vid att gå med ston. Dagg var ju ett as han med så...
Tänker iaf förbereda med munkpeppar för att dämpa ev brunstattack.
Det ska bli himla spännade att prova rida honom på hemmaplan också, om vi alls förstår varandra på ridbanan, om vi tar oss nånstans i skogen eller om vi bara kommer backa ner i diken. 
Det får väldigt gärna bli nästa helg nu genast och meddetsamma.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela