stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Well, Happy new year then

Publicerad 2009-12-31 16:37:44 i Allmänt

Det blev en väldigt slö dag men på en stund ska Sessan ta mig och hundarna upp till siknäs och så kommer vi inte hem förrän nästa år.
Ho ho.

Gott nytt år!

Fina

Publicerad 2009-12-30 23:16:02 i Allmänt

Det tog ett bra tag att hitta någon som dög efter min föredetta. Min gamla stora kärlek.
Men nu tror jag att jag har funnit nån som det känns rätt med. Som med lite tur och en del jobb kan bli något långvarigt. Kanske inte så jädra snygg men ändå fin och det är ju slutligen de inre kvaliteérna som räknas.
Ja, jag tror att det håller på att bli kärlek...


Hi hi


Min prinsessa


Att jag är knäpp (eller kanske bara lite eccentisk) det är ju redan konstaterat så jag brukar prata med Sessan (så som med mycket annat) och berömma henne för att hon är så duktig och så fin och så får hon en liten klapp eller två.


Jag ångrar nästan att jag inte tog en extra tur på nyårsdagen. Gah! Det hade gett lite slantar. Men å andra sidan så måste jag vara ledig också, jag vet ju att jag inte orkar... Men men. Jag vill ju.


Å så lite gnäll. Satan vad det värker i röven! Och vad jag är less på att det gör ont. Eller alltså, inte I röven men där och neråt högerbenet där jag gjorde illa mig när jag ramlade av i somras. Det gör fortfarande ont. Hela tiden. Varje steg jag tar, kan absolut inte springa och ibland värker det som sjutton. Vafan!?!

Tja

Publicerad 2009-12-29 21:43:23 i Allmänt

Det blev varken chips eller film igår, det blev en het dejt med John-Blund.

Ibland är jag lite läskig när jag kör bil, ganska ouppmärksam. Nästan nära på att köra på en cyklist idag. Inte nära egentligen men ändå lite obehagligt.

Oj vad jag har lite att säja idag. Bra dag på jobbet, kändes tungt att fara dit men roligt att vara där.
Det är kallt, snöigt och vackert. Underbara vinterland.

Nu då

Publicerad 2009-12-28 17:39:20 i Allmänt

Vad gör jag nu då? Nu har mina besök farit och nu känner jag mig rastlös. Trodde jag skulle vilja sova hela dan i dag men jag tom vaknade relativt tidigt. Har hunnit hämta hö och fixa hagen som ponnyn bara gick ut ur innan folket kom.
Hon är rolig Skorpan, hon har bara knallat in och ut ur hagen som hon själv vill i flera dar. Hon går ju ingenstans och jag har haft så mycket att göra så hon har fått hållas. Men nu har jag dragit om strömmen så nu får hon faktiskt stanna där inne med de andra två.

Katten har i alla fall äntligen kommit in. Vet inte vad hon har fått för knäpp som inte vill komma in. Den här gången var hon ute i tre dygn, jag har sett henne och hört henne men inte fått in henne. Bad Kajsa prata med henne så det kanske var det som hjälpte...
Well well. Promenad är jag inte så sugen på, det blåser ju som sjutton här över ängarna och i skogen är det så mycket snö.
Mmm. Chips å film i soffan låter mycket bättre.

Kramar hitåt

Publicerad 2009-12-28 14:30:57 i Allmänt

Det var länge sen jag hade mina knasiga drömmar men inatt var det dags igen. Kortfattat så drömde jag bla att jag var på fest hos Siv på jobbet och sen for vi på konsert typ klassiskt där började jag skjuta folk, klädde ut mig, tog lite knark och flydde från polisen. Väl ute så var jag en tv-spelsgubbe som hade låg energi nivå och skulle ta mig till Frasses för att fylla på men ramlade raklång mitt på vägen och kunde inte röra mig.
Knas.

Kajsa säjer att jag behöver kramar, så frivilliga vet ju vart jag finns.
Ho ho.

Det var det

Publicerad 2009-12-27 08:55:40 i Allmänt

Min dator har inte varit på på flera dagar. Väldans ovanligt.
Julafton jobb till 16 sen till min äldre bror med familj för god mat, gott sällskap, fina julklappar, väldigt sköna fotöljer och en bra film sent på kvällen .
Jag fick ett bettlöst träns vilket var suveränt då jag har gått och kikat på ett sånt länge länge men det har inte blivit av.
Juldagen, jobb till 15 sen hem till mina föräldrar för middag med båda mina bröder och deras avkommor. Fasen dom som bor i älvsbyn är ju 16, 18 och 20!! Men hallå, sluta bli äldre för sjutton. Jag kan ju inte ha en brorson som är 20. Nooo.
För mig blev det tyvärr att avrunda tidigt då jag var fruktansvärt slut i både kropp och knopp. Så jag t.o.m hoppade efterrätten. Tsk tsk.
Annadagen jobb delad tur och sömn däremellan. Längtar otroligt mycket till imorgon då jag är ledig (=sova) och Kajsa kommer för behandling. Sweet.

Ja god jul då

Publicerad 2009-12-23 20:40:38 i Allmänt

Lyckades försova mig idag också!?! Jag förstår inte hur jag gör förutom det att jag inte lyckas sova på natten. Men hur lyckas jag låta bli att vakna? Helt hopplös.
Annars har det varit en bra men intensiv dag. Handlat julklapparna efter jobbet och det var nästan inge folk alls i farten då jag var. Mycket konstigt.
Mängder med snö trillar ner på oss och jag oroar mig lite för att det ska bli svårt att ta sig fram imorgon.
Nu tuggar jag på knäck och ska snart krypa ner i sovpåsen bara jag får in katten. Hon blev skjaj för nått och sprang och gömde sig.. Jag är mycket mycket trött.

God jul gott folk


Skorpan förra året då vi var och julade för några barn i byn.


Just nu kom Skorpans lilla skötare förbi med en julklapp åt jag. Jag blir alldeles rörd, så rart.
Hon ska också få en liten klapp hade jag tänkt med jag hade den ju inte klar. Typiskt..
Fick även den obligatoriska julklappen utav gubben Ivan. Han är också så rar.

Vad säjs om att knacka

Publicerad 2009-12-21 23:36:07 i Allmänt

Slutade riktigt tidigt idag, kl 12, det kändes jättekonstigt och nu känns det inte som att det var idag jag var på jobbet.
När jag kom hem så kom det en gubbe och fixade tvättmaskinen, jag visste visseligen att han skulle komma men inte när och han bara kliver in utan att knacka. Sånt stör jag mig på, det är väldigt simpelt att bara knacka lite. Hyresvärden gör likadant. Häromdan så satt jag på toa med öppen dörr när han bara knatade in. Har nog aldrig fått på mig byxorna så snabbt.
Hursom så är tvättmaskinen fixad nu, halleluja så härligt, det är bra att ha kontakter.

Snöstorm hela dan, det var skönt att komma hem och få på sig torra strumpor sen har jag nästan bara slöat resten av dan.
Hästarna älskar vindskyddet, det är så kul att se att dom gillar det vi har slitit med, speciellt Mayan, hon har bosatt sig där inne. Nu när det blåser så här så lägger jag höet precis utanför och då står hon inne och bara sticker ut huvudet så pass att hon kommer åt maten. Min lilla fryslort.

Härligt med massor med ny snö. Nya bilen tyckte inte likadant dock och vi hade lite svårt att komma överrens om vilket håll vi skulle åka åt. Jag vet inte hur många gånger jag snurrat runt idag och hamnat i en helt annan färdriktning.

17.10

Publicerad 2009-12-20 17:13:06 i Allmänt

Det blev en väldigt trevlig middag hos Ida igår och den lilla smak jag kände av maten så var det gott.
Mesta tiden var vi bara tjejer då Anderas hade blivit utkastad.

Födelsedagsbarnet herself:


Klappade såklart lite på min häst också. Hon har blivit ännu högre. Stor dam.
Stråla , Dagg och Prinsen


Nu ska jag ut och röra på mina hemmavarande hästar.
När jag var ut igår så körde jag förbi en gård där dom stod och eldade och myste och både Mayan och Leffe höll på krypa ur skinnet. Eld är farliga grejer.

Hur ska det gå? Spänningen är olidlig

Publicerad 2009-12-18 23:33:16 i Allmänt

Hade inte tänkt blogga idag men det har som blivit ett litet beroenda att plita ner några ord varje dag.
Hur storbloggarna däremot lyckas få till massor av inlägg per dag, det förstår jag inte riktigt. Men då har dom ju även publik att underhålla, jag har bara mig själv att underhålla.Mi hi.

Grymt trött idag, blev ingen sömn i natt och då jag inte tog några piller idag så blev förkylningen så mycket mer påtaglig. Åkte hem fyra timmar tidigare från jobbet, jag hade ändå gjort klart planeringen. Hoppas jag, var lite luddig i mössan.
När jag kom hem var inne temperaturen på hela 8 sköna grader (ännu kallare i köket) så jag for till mina föräldrar och lånade deras soffa medan hyresvärden lagade till värmen. Nu är det 22 grader och jag svettas.

Så irriterande att mina förkylningar alltid tar bort all lukt och smak. Jag som älskar att äta, då är man berövad det nöjet också *gråt*
Dessutom är det födelsedagsmiddag hos Ida imorgon, hur ska detta gå?

En dag inte som alla andra

Publicerad 2009-12-17 21:52:36 i Allmänt

Började med att bli väckt av ett "var är du" samtal från jobbet då jag mitt aschel hade ställt klockan på sju då jag börjar sju. Bra jobbat! Speciellt idag då det dessutom var lite extra viktigt att jag var på jobbet helst före sju.

Hade även bestämt mig för att ta i tu med ett samtal som behövdes ta i tu med. Jag drar mig annars gärna för det som kan vara lite obehagligt men det blev bra i slutändan. Jag tror att vi är så mycket mer på samma nivå än vad vi trodde och det troddes nog en hel del åt höger och vänster. Men det är ju så när man inte vet, då tror man. Så det känns jäkligt skönt i alla fall.

Kallt kallt kallt, jag börjar ångra att jag sagt att jag gillar det här vädret. När jag kom hem stod ponnyn och åt ur fodersäckar med soja och betfor för glatta livet, innetemperaturen låg på 12 grader och stallet hade frusit.

Bästa kommentaren idag var BSF Roger som sa att turister är som en flock kor som springer lite åt olika håll, så där på sitt Roger sätt och verkligen jämför turisterna med korna hemma. Det är ju så sant också.
Turister hittar på så mycket korkade saker också så som tex åka vagn genom städer baki en utmärglad halt häst. Korkat!

Hästarna har fått fina fötter.
Jag nyser vidare.

Rudolf med röda mulen

Publicerad 2009-12-16 21:30:57 i Allmänt

Det är jag det. Nyser, snyter och snoret flödar. Mycket charmerande.
Jag tror aldrig jag har varit med om att jag har nyst så här mycket i samband med en förkylning, jag brukar mest få ont i halsen. Att jag såklart nyser nån gång då och då är ju klart men nu är det nysattack på nysattack varpå även tårarna flödar. Mycket enerverande.
Sa jag inte att jag inte hade tid att vara sjuk va? Jag vill inte.

Glömde ta med mig mina mumsiga makaroner till jobbet men det fanns ju smörgåstårta. Mycket bättre.

Kallt och vacker väder. Underbart. Äntligen är det vinter på riktigt.

Mosiga makaroner

Publicerad 2009-12-15 23:29:05 i Allmänt

Känner mig sjuk idag, jag har inte tid att vara sjuk nu.

Skulle tanka nya bilen men hittade inte vart man öppnade tanklocket, sökte som en tok men inte, så till slut så ringde jag tjejjen som sålde bilen och hon lät väldigt fundersam, hon tänkte väl vad fan är det nu då.
Sen när hon fick veta vad jag ville så lät hon lättad.

THs nya video har kommit ut idag. Kärlek.

I'm ready to fall
I'm ready to crawl
On my knees to know it all
I'm ready to heal
I'm ready to feel

Take me there
Men suck... Jag kokade snabbmakaroner i 10 minuter. Mumsigt. Skyller det hela på TH så lätt att drifta iväg åt nått annat håll.
Nå dom får duga till lunch imorgon i alla fall, tycker jag är nog ambitös som ens gör i ordning lunch i förväg, det är jag fruktansvärt dålig på

Då var jag med bil igen

Publicerad 2009-12-14 23:44:35 i Allmänt

Ännu en dag har flutit förbi.
Har varit och hämtat hem mina nya bil, en Ford mondeo blev det, den hade allt jag ville ha och verkar vara i fint skick så den fick det bli. Nu hoppas jag verkligen att den tickar på utan problem i några år.
Skulle bara behöva installera min cd i den också, om jag vet vart jag har den... Hmm.
Det är ju så mycket roligare med cd och inte bara radio. Det blev aldrig att jag satte in den i Jettan för där kände jag på mig att den inte skulle vara så länge.
Sen har vi bogserat Trerranon på verkstan, hoppas den går att rädda, det är en fin bil.
Och på tal om trasiga manicker så är min tvättmaskin också trasig, trodde först bara att det var något stock i den men den verkar vara rent trasig.
Så om jag ser skitigare ut än vanligt så vet ni varför. Kanske jag måste önska mig en tvättmaskin i "julklapp" istället för bidrag till min konsertresa i februari. Mycket mycket tråkigare..
Och på tal om det så skulle jag behöva beställa lite biljetter och någon sovplats. Oj oj, det närmar sig.

Gått på en promenad med alla djuren (utom katten då förstås) och Skorpan sprang lös. Hon är mycket roande.

Å så har jag klätt julgranen. Måste bara köpa glitter också, mycket glitter ska det vara =)

Stilla snöfall

Publicerad 2009-12-13 23:22:04 i Allmänt

Tappade andan totalt, det hade jag inte väntat mig. Nervös, spattig och smått speedad hela dan.
Jag tycker inte om det här. Jobbigt.
Crap.

Bilen blir en ford, hämtas i morgon.

Mysig snöpromenad tillsammans med grannpojkarna. Ebba och Bengt busade gott.
Lugnt. Skönt. Stilla.

Misslyckad

Publicerad 2009-12-13 03:22:01 i Allmänt

Jag misslyckades med sovandet. Lyckades somna en stund men drömde att jag skulle äta en sur godisrem ! öh) som jag råkade svälja utan att tugga och när jag drog upp den ur halsen så jag vaknade jag med världens hostattack och höll på kvävas. Väldans obehagligt, kändes precis som att jag haft den sura remmen i halsen.. Sen var jag klarvaken.
Har i alla fall tittat egenom bilderna från julfesten, det blev några pärlor, ha ha.
Däremot raderade jag alla bilder på mig själv redan igår, synd, det hade ju också varit lite kul.

Iväg till jobbet om tre timmar. Skitkul...

Idag, igår, imorgon

Publicerad 2009-12-12 22:09:24 i Allmänt

Som vanligt är vi bäst på julfester på mitt kära jobb, och som vanligt blev det kanske lite för mycket att dricka trots att jag lovat mig själv att ta det väldigt lugnt, det är liksom så svårt att låta bli i det roliga sällskapet.
Men jag mår faktiskt riktigt bra idag, bara väldigt seg och för en gångs skull så har jag inte någon dagen efter ångest. Sweet.
Fast min bakismage klarade inte riktigt av att se en av våra kunder borsta tänderna och spotta i en mugg, då höll min pizza på att komma upp igen. Tur dom säljer pizza på jobbet förresten, den satt ganska fint.

Ska fara och titta på en bil imorgon, hoppas den är nånting att ha.

Nu, duscha och sova. Delad tur imorgon. Suck.

För övrigt skulle jag bara vilja gråta en skvätt då jag läser om stalkerdramat. Att vissa människor inte har några som helst gränser.

<3

Publicerad 2009-12-11 02:17:38 i Allmänt


Aaaaawwww

WALL-E <3

Fina fina underbara film


Ho ho, Merry Christmas

Publicerad 2009-12-10 21:24:12 i Allmänt

Har varit på stan idag, först rehab där jag hade blandat ihop mina tider och hann bli lite irriterad tills jag kom på att det var jag som var fel ute och inte sjukgymnasten som var sen. Hrm Ooops. Men jag hann ändå och till mitt försvar så brukar hon vara sen.
Nåväl, det var superskönt så pigg och mjuk i kroppen och med en subway macka i magen (gottigott) gav jag mig ut på stan för jakt på kläder till mig själv och julklappar.
När jag parkerat kom jag dock på att jag hade glömt mitt presentkort på HM (klant) och efter ett kontouttdrag så var det bara att konstatera att några jeans hade jag inte råd med. Vart tar pengarna vägen egentligen? När jag var yngre var jag så jäkla bra på att spara, nu försvinner dom bara. Men jag hittade lite av det jag sökte i alla fall och känner mig trots allt ganksa nöjd. Nu är jag åtminstone redo för julfesten imorgon.
Resten av kvällen ska spenderas med färg i håret och filandes av naglar bland annat. Ho ho.
Inte så ofta jag har tillfälle att göra mig lite fin inte.
Dagens ilandsproblem består i vilka skor jag ska ha på mig. Dilemma dilemma.

Måste förresten bara påpeka att nogger mint är skitäcklig. Urk.

Ho ho

Skitväder!

Publicerad 2009-12-08 22:53:14 i Allmänt

Vem klarar av att hålla humöret uppe i det här förbannade skitvädret?
Jag försökte just vara ute i typ 40 minuter men jag lyckades bara bli jäkligt grinig. Naiv som jag är så tänkte jag att i skogen går det säkert bra att gå, men i helvete.
Dessutom får jag skitont i varenda led i kroppen av det här vädret plus att man går som man skitit på sig för att slippa halka och slå ihjäl sig och blir än mer spänd i hela kroppen.
Dessutom så tror jag att mensen är på väg igen vilket alltid gör allting mycket värre.Plastsläde

Publicerad 2009-12-07 23:24:47 i Allmänt

Plasten från halmbalen är himla bra att använda som "släde" då man ska med ett stort lass halm till hagen. Väldigt lätt och smidigt.
Tänk så harmoniska hästar man får då man kan ha dom ute dygnet runt och kan ge dom fri tillgång på halm och mkt hö, inga bråk vid matstunder och lugna goa hästar, som på sommaren. Annars ska dom (Mayan) alltid tjaffsa vid utfodringar även om dom får mycket mat så ska hon bråkas bara för att, och Leffe är så glupsk och rädd att bli utan (ätstörningar) så det blir inte speciellt harmoniskt. Det blir så att så fort dom ser mig så börjar dom tjaffsa i hagen för dom tror dom ska få mat, nu tittar dom bara lite på lite på mig.
Jag önskar mig fortfarande en större hage och en riktig lösdrift men det här duger som ett gott substitut så länge.

Än en gång förbannat

Publicerad 2009-12-06 23:51:40 i Allmänt

Det har varit en skön helg med mycket sömn, hästmys, film, pizza, bio och lite kvalitetstid med kära Ida.
Jag kan även raportera att det är varmare inne nu, det tog för mycket värme till stallet.
Hästarna sover inne i natt, det ösregnar.

och just i detta nu sitter jag än en gång och svär över min tröga uppkoppling som bestämt sig för att göra livet liiite svårare för mig. Mutter...

Äntligen helg

Publicerad 2009-12-05 01:03:15 i Allmänt

Vilken vecka det har varit, total kaos på jobbet varenda dag plus att min kropp inte alls har varit samarbetsvillig så jag har gått på ren vilja och det faktum att trots kaos så är det jäkligt roligt att jobba.
Ibland blir man så glad för det lilla, som när man lyckas få envisa damen att duscha, då är det nästan läge för en liten happydance.

Idag jobbade jag bara till 12 (sweet) sen var det rehab och så hem och sova en liten stund, sen har jag mått riktigt prima hela kvällen. Nu fryser jag igen. Nått är det med värmen, grannen har också kallt, jag har 15 nu inne. Kanske inte funkar som tänkt då det drogs värme till stallet och till potatislagret på samma.

Det ringde en kvinna idag och undrade om stallplats och även om jag kanske hade kunnat få en liten slant för det så kändes det skönt att kunna säja nej, att Stråla kommer snart hem igen, jag vill faktiskt inte ha nå stallgäster jag älskar att vara själv. I alla stall jag har stått tidigare så har det varit tjaffs, mer eller mindre i vissa stall har det varit vidrigt, det verkar vara en liten grundlag i stall men nu är det bara jag och bara mitt fel om det inte är sopat osv och jag gör precis vad fan jag vill med mina hästar utan någon annans åsikter. Jag kan dansa crazy hur mycket jag vill och snacka skit med mina hästar.
Jag är en liten ensamlort, trivs bra själv, fast ja, ensam är jag ju aldrig. Speciellt efter en dag av att vara förbannat trevlig med tanter och farbröder på jobbet så kan jag verkligen njuta av att bara vara själv
Pilutt.

Tokhästar

Publicerad 2009-12-02 23:45:18 i Allmänt

Har just varit ute på en månskenstur med mina älskade pållar.
Körde Skorp med Mayan och Leffe på släp.
Dom var tokpigga allihopa men speciellt Skorpan, jag lät henne springa på lite som hon brukar men så satte dom världens tokgalopp genom byn hela högen bockandes och brallandes. Ha ha. Tok. Det gick nästan inte att få stopp på Skorpan.
Fantastiskt väder, kan det hålla sig så här nu så kan jag nog hålla igång mina hästar också.
Extra härligt idag med en fullmåne som lyser upp i natten <3

När jag kom till hagen och skulle hämta hästarna så kom Mayan ut från vindskyddet ochjag har sett Skorpan där inne ganska mycket, så det används =D

Nu är det nå knas med min värme igen. 13 grader inne! Det är ju inte klokt. Nåväl, bara gräva ner sig under täcket.

Bomb

Publicerad 2009-12-01 22:57:14 i Allmänt

Tänkte jag skulle göra en till bildbomb från förra helgens basset träff.
Det blev mer en liten smällkaramell. Blev inte lika mycket bilder då det var ganska trångt där inne.

Holger och hans husse


Maggan sov mest


Eller så funderar hon på om det finns någon plats för henne i köket


Ebba var också rätt sugen


Asta, Sally och Ebba


Bästa bilden, Sally ser verkligen ut att njuta av Alices "uppvaktning" hi hi.Det har varit en vacker men tung dag idag som fick ett bra avslut tillsammans med bästa grannen.

Crap

Publicerad 2009-12-01 01:29:43 i Allmänt

Vilken jäkla rörig dag på jobbet. Där ett tag var jag väldigt nära att explodera och var ganska bitig åt några riktigt tröga vikarier. Och jag bara avskyr när folk måste vara så förbannat högljudda och dessutom inte lyssnar för fem öre när man försöker komma med en lösning.
När jag kom hem så kastade jag mig bara på soffan och sov som en stock till 22.10... Suck.
Snön blev slask och halka.

Mysiga älskade hästar gör matte varm i hjärtat.


I wish I had someone to talk to

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela