stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Åh

Publicerad 2014-12-31 12:11:00 i Allmänt

Nyår då. Värdelös högtid.
 
Det är bara stress över att det ska vara fest. Nyår är en sån där högtid där man ska ha en massa vänner och vara bjuden på fräsiga fester och supa en massa. Nu först som det börjar kännas okej att det inte är så. Att jag känner mig bekväm i mig själv att vara själv liksom. Men det har alltid vetit en stress. Nyår och midsommar.
Nej tacka vetja vardagar.
Nu ska jag jobba och det blir säkert toppen. Lite ångest övet att inte vara hemma och titta till djuren. Ebba och katterna har det gott med mina föräldrar och hästarna går det säkert ingen nöd på heller. Men det är ju den andra delen som är skit med nyår. Alla idioter som tycker det är roligt att smälla bort sina pengar. Idioter är vad dom är. 
Ge pengarna till mig istället för att slösa dom på sånt som skadar på djur och människor. 
Vilken idioti. Att det inte bara förbjuds.
 
Leia finns inte mer, hon låg alltid under ett bord och skakade av rädsla, Ebba är rädd men nöjd om man bara är nära henne.
Hästarna blir förstås lite oroliga men det brukar vara lungt. Jag hoppas så innerligt att det kommer vara lungt nu när jag är långt borta på jobbet.
Fy.
 
 
Och så ska man göra nån sån där årsresume.
Ja min årsresume kan man dra som ett ord.Veterinärbeök.
Vill man använda några fler ord så kan man lägga till ångest. oro och sorg.
 
Det har varit en del fina stunder förstås. Ganska många, men just nu minns jag inte dom. Vissa är för tunga att minnas just nu. Det jag är gladast över under året är att jag och Mayan åkte iväg till Skellefteå. Det var det absolut bästa och jag är så glad att vi fick den resan.
 
 

Kändis

Publicerad 2014-12-30 13:43:23 i Allmänt

Leffe finns på Kurirens hemsida =)
 
 
Kanske skulle ta och hälsa på honom idag, hade tänkt tidigare men då startade inte bilen.
Igår var en slö dag, gjorde typ ingenting. Cyklade till hästarna i -25 och gav dom lunch sen tog min lust slut så fast jag var fasligt uttråkad så gjorde jag ingenting på hela dan. Glodde på Robin Hood den tecknade, väldigt bra, några avsnitt av Breaking Bad, bra men rätt deprimerande. 
Fixade bilen och åkte och tankade plus fyllde kylarvätska.
 
Idag har Helena haft ut Stråla. Jag ska åka och hämta Mayans aska.

Pinsam

Publicerad 2014-12-29 13:33:57 i Allmänt

Jag lagade mina skor med silvertejp igår, det är ett hål som det drar sabla kallt genom när det är så här kallt. Silvertejp är bra till det mesta men inte till fäste på snö. Det resulterade i att jag damp i backen när jag klev av Stråla. Mycket smidigt. Sen fastnade jag i kamerasnöret som hängde ut ur fickan (ett låååångt snöre) när jag graciöst skulle försöka häva mig upp i på tok för mycket och för stora kläder, och bumpade omkull på rumpan igen.
Detta beskådades dessutom av 3 personer (vad tusan gjorde dom ute i kylan, hade dom inte kunnat hålla sig inne som vettigt folk va va) 
Det lustiga är att jag inte ens tyckte det var pinsamt. Stråla som jag dessutom släppte när jag ramlade, det var väl lika bra så jag inte slet i henne, hon stod bara där och väntade på att matten skulle kravla sig upp, det är liksom inget ovanligt att matten håller på och tramsar sig.
Det som var lite pinsamt det var nog att jag glatt sa "Jodå det gick bra, Jag har satt sivlertejp på skon, det var därför det blev lite halt". 
Vem fan sätter silvertejp på skon!?!
 
 

Finfint

Publicerad 2014-12-28 15:54:00 i Allmänt

Igen. underbara snö, underbara kyla, underbara vinter!!!
 
Det enda jag hade kunnat önska är lite mer soljus men med snön så gör det inte så mycket att solen knappt visar sig. Främst hade jag nog önskat att jag var morgonpigg men idag ställde jag iaf klockan för att hinna ut i ljuset. 
Min bil som alltid startat som en klocka oavsett väder, gav upp idag. Jag förstår den, den har verkligen kämpat på. Dags att ta i tu med det där att laga motorvärmaren kanske. 
Nå det är ju inte långt till hästarna så en promenad blev det, det är mest när Ebba ska med som jag helst inte promenerar och hon följer inte med när det är -22.
 
Stråla var så fin så fin. Som vanligt. Stannade vid ridbanan och kvittrade åt gänget som var där och red, glodde lite på skäckarna vid min högubbe. Gick som en klocka hela turen. Fina fina häst. 
 
 
Underbart! Härliga vinter härliga häst!!
 
Skorpan fick sig promenad med longering. hon jobbade på bra, riktig snyggt efter ett tag när hon lossnade i kroppen och trampade på istället för att bara pinna på med raka ben. Och självgående är hon. Det var länge sen jag longerade henne. Jättelänge sen. Sa trav och så travade hon tills jag sa nått annat. Fina ponny.

Vinter vinter vinter!!

Publicerad 2014-12-27 18:27:44 i Allmänt

Snö snö snö. underbara snö och underbara kyla. I love it!!!
Observera Holly där baki vid skjulet. 
 
Det blev så att vi gick till ridbanan idag, jag blev så sugen på att dra fram lite bommar och på att passa på att använda ridbanan nu när den faktiskt är bra för en gångs skull. Och så behövde Skorpan röra på sig så hon fick haka på.
La upp bommar som en solfjäder med två på backen och två förhöjda och longerade Strålan. Som vanligt longerar vi på vårat siv och inget nötande runt runt runt bara. Tränade på övergångar och rent allmänt på att ha fokus på matten och inte ute i skogen. 
Lite loj, fick driva ganska mycket för att traven skulle hållas igång (inte i början men efter ett tag och speciellt över bommarna) Men fin och lyssnade bra. Snubblade några gånger över bommarna och travade jättefint över för det mesta. Avslappnad och i en rätt trevlig "form" för det mesta, ner och fram. Spände till lite ibland.
Jag älskar att hon är så här lugn och loj, det är liksom Stråla som hon ska vara. När hon heldre stannar och funderar än gasar. Även om det ororar mig ibland (har så gjort hela hennes liv då jag är så van vid gasen i botten hästar) så får jag påminna mig om att det är så. Är hon på, springig och sprättig då är det något som inte stämmer.
Gos å mys när vi kom hem igen.
 
Imorgon tror jag det blir ridtur.

Usch då

Publicerad 2014-12-26 23:13:47 i Allmänt

Eeehh. What the what?!?
 
 
Ibland när man har lite att göra så kan man ju stta och fundera på vad i hela friden folk håller på med. Om man sen känner för att bli ledsen i ögat så kan man titta på bilder på u-lands hästar. Typ här (där jag trillade in då jag googlade på bett): http://apn.blogg.se/index.html (Inte bara hästar) Det känner man troligtvis inte för men det kan ändå vara lite nyttigt. Det som gör mig mest arg med sånt, samma när vi var i egypten och såg alla dessa magra halta hästar slita, det är ju alla jävla korkade turister. Åk inte med dessa hästar. Idioter!
Oj vilket underbart jobb dom gör dom som orkar jobba med det. Jag själv skulle bryta ihop omgående.
 
Nu ska jag fara och krama lite på mina egna hästar och ge dom kvällsmat, dom har varit ut på en liten promenad med Sara idag.
Imorgon tror jag det blir ridning för min del. Jag vill men vi får väl se vad Stråla behöver.

Juldagsmys

Publicerad 2014-12-25 23:39:41 i Allmänt

I kväll har vi haft roligt i ridhuset.
Stråla var tämligen övertygad om att titthinderponnyn var en riktig ponny och plöjde rakt gemon dressystaketet för att hälsa på den.
Muppo!
Hej ponny!
 
Hon var även väldigt övertygad om att växterna vid hopphindret var ätbara
och rev ner dom gång på gång.
Muppo!
 
Hon var dessutom ganska fundersam uti att dom andra hästarna sprang runt och mot henne och runt henne. Det är hon inte van och förstår inte riktigt att dom inte vill henne nånting bara för att dom galopperar förbi. 
En vane sak. 
Annars skötte hon sig förjäkla bra. Fina fina häst.
Efter lite travjobb höll hon dock på att storkna och dröp av svett i varma ridhuset. inte lätt att vara utegångsfår alltid. 
 
Grinden gjorde hon faktiskt skitbra, sidepassen, som brukar vara hennes special blev ganska skit, hon stressade upp sig lite där. Att rygga ut ur gången var första gången vi testade och det gick hur bra som helst förutom att hon inte lyssnad epå mig utan gjorde som hon själv tyckte och bonkade in i "väggen" flera gånger och höll på att ta bommar och sockerbitar med sig. 
 
Jäkligt roligt var det iaf och vi åker troligtvis dit nästa gång också.
 
Imorgon är det dags att jobba igen. Jobbade igår också. Men sen är jag ledig lördag söndag måndag tisdag. Whooop. Och jobbar nyår.
 
 

Filmsnuttar

Publicerad 2014-12-25 09:56:00 i Allmänt

Ha ha ha. Åh herregud, sitter och laddar upp lite filmer. Long time overdo liksom. Men den här från när vi var i ridhuset på min födelsedag. Jag tyckte det gick undan som bara tusan mot "hindret" här.
Mm. Ja, se själva.
 
Fina fina bus damen.
 
Och ett kort kort klipp på Strålan i somras. Men sablar i min lilla låda vad hon är fin. Ja jag vet, partisk. Men, godbit.
 
 
Ikväll ska vi iväg till Råne på WE.

Galna gamlingar

Publicerad 2014-12-24 20:06:30 i Allmänt

Så här stollig har Ebba (och min far) varit hela kvällen. 
 
God Jul gott folk!

När hon är som hon är

Publicerad 2014-12-23 15:17:25 i Allmänt

Gud vad det är konstigt att göra klart allt hos hästarna på dryga 2 timmar. Står där som ett fån när allt är klart och tycker att det fattas nånting. Oj vad det fattas nånting. Någon.
 
Stråla är iaf värdens finaste. Vi tog en tur till Staffansgården idag, genom byn där det var skoter, barn på pulka, bilar och en lastbil i farten. Hon ryckte lite i musklerna när lastbilen pös, annars rörde hon knappt ett öra. Genom skogen på dels helt orörda stigar, endast skogens egna hade tassat lite fram och tillbaka, snötyngda träd och tystnad. 
Helt underbart.
Över ängar med betande rådjur och ut på vägen och glo på grabbarna. Där tänkte Stråla parkera, dom var fina.
 
Hon var verkligen så där perfekt som hon är när hon är som hon är. Kolugn men ändå framåt och lyhörd. Mysig och go. Vi skrittade mest men travde en del också både genom snön och på plogad väg. 
Fina fina älskade häst.
En annan dag. Glömde kameran hemma idag. Måste verkligen investera i en ny telefon snart. 
 
 

Det ska jag minsan

Publicerad 2014-12-22 21:11:24 i Allmänt

Det är lite halvjobbigt när man går på Ica och börjar grina för att det inte är ett tänt ljus på Mayans blodpöl.
 
Gumman... Du saknas mig
Jag tänker att jag ska skriva ett inlägg om de sista dagarna men det går lite dåligt.
Nej det går fortfarande inte att titta på bilder på henne.
 
Snurf
 
 
Iaf skönt att vara hemma igen, har sjukt ont i huvudet. I hela jag. Sängen på jobbet är inte bra för mig, alls. Här hemma sover jag riktigt bra sen jag köpte min wellpur madrass, det är det bästa köp jag gjort nånsin. Om sen bara de underliggande madrasserna inta hade varit så nerlegade så hade det varit perfekt.. Inte ont i knäna nå mer och jag vaknar aldrig av att ryggen har "gått av" inte heller så fastnar jag och kan inte röra mig nå mer. Ganska grejt alltså.
Ibland måste man investera lite i sig själv också inte bara i hästarna. När jag nån gång lyckas flytta till nått vettigt boende igen så ska jag minsan investera i en ny säng också, då kanske man äntligen kan sova som en prinsessa utan ärt.
 
Har varit iväg och köpt hundmat och kattmat på Älvdalens hundhälsa och sen på storheden och köpt hästmat och människomat och lite annat.
 
Dom är lite irriterade dom där tiggarna. Dom förvinner alltid när jag ska ge dom pengar. 
99 gånger av hundra så går jag in på affären utan kontanter, kommer ut med lite kontanter i handen med tanken att ge till tiggaren som satt utanför när jag gick in. Men då är denne borta. 
Troligtvis har dom gått in och värmt sig men dom hade väl kunnat vänta lite va.
 
 
Stråla fick massage idag. Jättespänd och öm om rumpan och spänd i ryggen. Troligtvis pga den eländiga halkan vi har haft. Sen tog vi bara en kort promenad hela gänget, alla hästarna, Ebba och jag.
Pållarna har varit igång ordentligt med Helena och Sara i helgen. Igår hade Strålan galopperat med ryttare för första gången på väldigt länge och gjort det väldigt fint. Kul.
 
Ebba föresten ja. Veterinären ringde om proverna idag och det är inget fel på hennes njurar heller.
Jahopp, det var ju rysligt bra. Allt är mer eller mindre bara toppen med tant hund så det är väl bara matten som är nojjig då. Kan ju vara åldersrelaterade förändringar som gör att jag tycker att nått är på tok.
Pigg och glad är hon iaf. Älskade hjärtat.
 

Pepp

Publicerad 2014-12-21 19:23:31 i Allmänt

Nu vill jag hem och rida. Var förbi och kikade på we träning på rasten och blev jättepeppad. Bara 12,5 timme kvar på jobbhelgen som varit sjukt bra.

Hålligång

Publicerad 2014-12-20 12:04:17 i Allmänt

Herregud vilken rolig kväll igår. Absut det roligaste arbetspasset ever och tom roligaste kvällen på länge. Trerätters middag med underhållning och sen dans på allstar till kl 3 med kul folk. Idag, efter endast 4 timmars sömn, känns det som att jag supit en vecka i sträck typ. Tant är inte van med sånt där hålligång för alkohol kan jag då inte skylla på.

Dinnertime

Publicerad 2014-12-18 21:33:05 i Allmänt

 
Och just nu känner jag mig så här
 
Idag fick jag iaf veta att jag har fortsatt jobb efter nyår, hur eller var vet jag inte riktigt men iaf hos en av mina personer och det känns jäkligt skönt. 
 
Det blev lite mycket denna dag så jag har inte hunnit ut med nån pållehäst, jag tror Strålan får vila idag, fast hon redan vilat typ måndag tisdag, och så rider jag imorgon innan jobet. Sen har Helena henne i helgen för jag jobbar från 15.30 fredag em till kl 8 på måndag morgon. Då blir det att hon rids 3 dagar efter varann så det blir nog ändå okej med vila idag. (Övertygar mig själv här).
 
Mycket ja, inte som jag tänkt mig alls. Först hudläkare själv kl 8 få se om det blir nån ordning på mitt böldansikte. Sen direkt till djursjukhuset med Ebba där jag trodde jag skulle lämna henne men dom tog bara ett blodprov och gav henne mat sen fick vi återkomma två timmar senare för ett till blodprov. Så där fick jag två timmar att fördriva på storheden, hittade en kjol iaf till imorgonkväll men jag hade hellre varit och pysslat med hästarna.
Nå och så hem en sväng för att sen åka till Boden och ha personalmöten, för båda som jag jobbar hos och så hem en snabbis, förbi högubben och betala lite och där blir man alltid fast längre än man tänkt och så iväg på yoga.
Puh!
 
Nu. Middag!

Fina

Publicerad 2014-12-17 23:16:04 i Allmänt

Fina hästen min. Äntligen fick jag mig en ridtur på min egen häst. Finaste hästen liksom. Det är 15 dagar sen sist. Suck. Kan vi få komma igång nu? Please.
Hon var lite kort i fram i början, om det var för känningar av skadan, allmänt stel eller osöker på helvets isen. Kanske en kombo av alla. Det blev bättre eftersom iaf även om hon hela turen kändes lite stel och väldigt oriden. 
Hon var dock med på allt och försökte så gott hon kunde. Finaste hästen. Efter sista traven lossnade det ganska ordentligt och jag hade gärna ridit längre men jag kände att en kort tur var nog för fröken. Vi har iaf tränat på att korta och länga skritten (gick rätt dåligt då hon skulle länga blev det mest framåtramling eller trav) vi har gjort skänkelvikningar, gick bra, öppnor, gick också bra mycket svårare åt höger iaf samt "serpentinbågar över vägen, gick jätte jättebra.
Uschiamig vad hon har tappat. Hon må vara fet här men även relativt musklad. Nu vill vi vara igång igen. 
 
Imorgon ska Ebba in till veterinären igen för ytterligare utredning. Suck. Nu tror dom att hon kan ha nått fel på njurarna då han har nå skumma kristaller i urinen som dom inte riktigt vet vad det är. En vanlig sort och en ovanlig sort hade hon iaf.
 

På led

Publicerad 2014-12-16 18:00:00 i Allmänt

Nej jag är verkligen missnöjd med söndagens lektion, nu kände jag mig verkligen som en superkass ryttare men främst undrar jag vad det var med hästen jag red. Hon var så go och mysig i boxen, jättesöt och rar förutom att hon typ hela tiden stod och sparkade åt boxgrannen som brydde sig föga.
Sen var hon jättearg åt sadeln när jag skulle sadla och var lite öm i ryggen. När vi sen skulle gå ut ur boxen så började hon med att kasta sig bakåt, redan där började man ju fundera, sen när vi kom i ridhuset så vill hon på att börja med att lägga sig ner och jag tänker "men gud vad är det för fel, kolik eller vad??" men dom säjer att "hon brukar göra så". Jaha liksom. Hon provar även lägga sig en gång till när vi skrittar fram.
När vi sen börjar trava så springer hon bara och lyssnar inte på mig för fem öre, jag har ingen kontroll alls och hon är STENHÅRD i munnen. Det går allmänt skitdåligt och ridläraren som är ytterligare en annan (4 lektioner och 4 olika ridlärare) har oss att gå på led och ingen får bryta ut (?!!!!??!!??!!?) alltså hallå. Man ska reglera avstånden på andra sätt men på led är det som gäller trots att man har ett helt jäkla ridhus till förfogande.
Jahapp.
Efter ett tag så får pållen ett bockanfall och där blir jag riktigt rädd och frågar ridläraren om det är nått fel på hästen. Det visste hon inte.
Nå vi står stilla i mitten en stund och sen bestämmer jag mig för att prova igen. Blir hängandes i tyglarna på stackars hästen men till slut får jag iaf någon slags kontroll och kan reglera henne iaf lite grann och när jag fick bli tät hästen så lugnade hon ner sig lite och kände väl inte att hon behövde springa ikapp med den framför och ha en i baken hela tiden. Jag sket även i påradridningen på slutet, vilken idiotisk idé. Och det är den ridläraren vi ska ha hela vårterminen.
Nej missnöjd. Stackars pållahäst och jag vill bara tillbaka och få revanch, så där jäkla dåligt ska det bara inte gå.
Jag har dessutom skitont i nacke, axlar och huvud efter den dragkampen.
Inte bra alls.
 
Var ju även och hälsad epå min man i söndags, det var länge sen, oj vad roligt det var. Han var så glad och hummade och puttrade och buttade och hummade och så tog vi en liten promenad för det var ju skitfint väglag i söndags även för en barfota häst och jag fick småspringa för att hinna med gammelman. Herregud vad han var pigg och glad och busig.
Hjärtat
Finaste Leif. Var förbi idag också och klappade lite.
 
Igår ösregnade det precis hela dagen (helvetsjävlaskitvinter) så vi gjorde inte så mycket. Kurade inne i bodan och såg film. Vi han med 22 jump street, Divergent och Maleficent. Alla tre helt okej filmer där dom två senare var av det bättre slaget. Inte illa 3 av 3, annars tycker jag att de flesta filmer nu mer är enbart skräp.
Ganska mysigt ändå med en sån dag faktiskt men detta väder gör ju att man vill hänga sig.
 
Idag hade ju all snö regnat bort men så även den mesta isen så vi tog en promenad med Stråla och Skorpan i skogen.
 
Och nu har vi vinkat av Therese. På återseende.

Error

Publicerad 2014-12-15 16:19:01 i Allmänt

Åh vad dåligt det gick på ridlektionen! Åh så dåligt. 
Det var en riktigt svår häst som dessutom började bocka och var inte piloten nå kaxig alls efter det. 
 

Köttbulle är också en form

Publicerad 2014-12-14 14:46:25 i Allmänt

Då har Stråla fått sin sista led behandlign, verkligen facinerande hur fort det har gått ner. Enligt veterinär Anna så tar ett sånt ödem runt två vecor att försvinna om det ska sälvläka, med leden tog det mindre än en vecka. Nu ska hon sättas igång igen. 
Tog en cykeltur idag med Stråla och Skorpan. Skorpan var mer än lovligt galen, som en krutdurk hela tiden. Sen kom det en bil som körde efter oss en lång stund vilket stressade henne massor så hon var mer i luften än på backen. Visst är det bra när folk tar hänsyn och är försiktiga men det är nästan värre med dom som ligger och smyger bakom så där än dom som blåser om.
 
Fullblod i köttbulleformat
Jag har även en ettrig fluga i köttbulleformat
Det är tur hon är söt för hon är rysligt enerverande.
 
Och så den vackraste av dom vackra. Eh..
På en strax ska jag åka och hälsa på Leffe sen plocka upp Therese på busstationen och så off to ridskolan =)
 

En stund till

Publicerad 2014-12-14 00:15:14 i Allmänt

Nu börjar det gräva i mig efter en till häst. Det har varit så fruktansvärt tråkigt nu när Stråla varit skadad och hur det än är så vill jag ju ha en till. Jag hade tänkt vänta till våren men vi får väl se. Än så länge sitter jag på mina händer när jag ser nån häst som kan vara intressant. Lustigt nog så har det börjat dyka upp väldigt många hästar som faller inom mina "krav". Jag söker dom inte ens dom bara liksom ploppar upp framför näsan på mig.
Ja, vi får väl se. Å andra sidan går tiden ändå så fort så jag borde ju kunna vänta i alla fall nån månad till. Jag måste även reda ut vad det är jag verkligen vill ha. Fasen också, låna en mage och tillverka en egen dressyrpålle hade ju varit fint alltså. Riktigt fint. Men då blir det inget rida av på minst 5 år 
 
Mm.
Ja vi får väl se. 
 
Hursom så har jag tänkt vara nogrann den här gången. Titta på flera olika och inte ta första bästa som jag tycker synd om eller blir kär i. Det är tanken iaf.
Framför allt få lite ordning på ekonomin först. Sitt på händerna en stund till.
 

Slött

Publicerad 2014-12-13 18:57:41 i Allmänt

Jag har ännu inte tagit mig på den där promenaden jag skulle gå på. Blev otroligt ridsugen men jag tror hon ska slippa bära på mig en stund till, även om det är i princip helt bra nu. Hon ska få en sista omgång led behandling imorgon. 
Har spenderat dagen med att slappa, klappa hunden, slöa, klappa katten, tupplura, undvika att tänka på borden, klappa hunden, tupplura lite till och klappa katten.
 
En precis vad jag behövde dag.
Just nu sitter jag och lyssnar på lite julmusik. Kanske skulle dra till med en glögg också. 

Fnöh!

Publicerad 2014-12-13 12:36:15 i Allmänt

Fnöh fnöh fnöh!!!!

Fredag 12;e december

Publicerad 2014-12-12 21:29:35 i Allmänt

Jag har träningsvärk i armar och rygg efter gårdagens yoga. Bra. Det var ett bra yoga pass. Sjukt stel men min fokus blir bättre och bättre, igår bättre än nånsin. I början var ju fokusen och andningen nästan oöverkomligt svår och att ha fokus i tredje ögat var en omöjlighet. Men det är väl så med allt, övning ger färdighet. 
Är bara glad att jag hittat nått som passar mig, som jag verkligen vill gå på och som gör mig gott. Dessutom bara så perfekt att det är här i byn så att inte det faktum att man måste åka nånstans sätter käppar i hjulet.
Hoppas det kommer fortsätta.
 
Drömde en sjukt otäck dröm, min spegelbild levde, svår beskrivet men ruskigt läskigt.
 
Fick jobba extra idag, det behövs verkligen och med detta jobb går det hur bra som helst. Men nu är jag trött och i stort behov av ledighet. 4 dagar är inte fel. Imorgon ska jag göra så lite som möjligt. En rejäl promenad med Stråla sen ska jag bara peta mig i naveln resten av dan.
 
Idag hade jag en tanke om att stanna och kolla på WEn i Boden eftersom att tanken att åka på WEn i Råne med Stråla blev spolierad. Men jag orkade bara inte. Tyvärr, det hade varit roligt, dom skulle träna på bana. Jag åkte hem, köpte pizza på vägen och snarkade i soffan iställlet.
 
 
Lucia imorgon. Känns helt sjukt. Vart är julkänslan nu för tiden? Det ser även ut som att vi får en grön jul. Alternativt lite silver blank.
Otrevligt.

För jobbigt

Publicerad 2014-12-12 11:37:00 i Allmänt

Jag klarar inte riktigt av att se på bilder av friska Mayan. Inte heller klarar jag riktigt av att prata om henne.
Benen har dock slutat vika sig när jag kommer på att hon är borta. Kanske för att jag förtränger det istället.

Fina ni

Publicerad 2014-12-10 16:42:00 i Allmänt

Nu börjar jag komma tillbaka lite och tack snälla alla som lämnat fina värmande och kloka ord. 
Stort stort tack och kramar till er allihop.
 
Här tänkte jag lägga upp en bild på Mayan men då börja jag bara grina så ni får en sån här istället
 
 
 
 

Tisdag 9:e december

Publicerad 2014-12-09 18:24:45 i Allmänt

Åh vad trött jag är. Nu är det mer min normala trötthet, den dära svintrött och slut och hela kroppen gör förjävla ont men kan inte sova och inte slappna av tröttheten. Men det har blivit lite för mycket. Jobbade alla dagar utom söndag förra veckan men nu jobbar jag bara ett 13 timmars pass imorgon och ett 4 timmars på torsdag, sen är jag ledig i 5 dagar, det ska bli skönt.
Sen blir det massiva arbetspass nästa vecka igen men på fredag den 19:e så ska vi, jag och den jag jobbar hos, gå ut och äta trerättermiddag och se en show. Betalt. På arbetstid. Löneförmåner.
Jag är helt: whoop whooop så jävla kul. Äntligen får jag vara med på roliga saker. Det är man värd efter allt slitande i vården.
Åh vad jag vill forstätta jobba hos dessa två.
 
Stråla är mycket bättre. Hon fick behandlig med led-ljus igår och svarade otroligt bra på det. Idag är svullnaden (som igår var ännu större än i söndags) hälften av igår och hon rörde sig relativt obehindrat. Redan direkt efter behandlingen igår så märkte man skillnad att hela hästen blev gladare och rörligare. Hon hon hade inte legat ner nånting söndag till måndag, hon är alltid spånig från topp till tå vanligtvis, alltid, men inte ett enda spån på hela henne. Direkt efter behandlingen gick hon och vilade.
 
Imorgon ska hon få igen, Helena är där med henne då jag jobbar, och så en gång till i helgen så borde det om det fortsätter så här bli bra ganska snart.
 
 

Ponnyridning

Publicerad 2014-12-08 20:10:00 i Allmänt

Igår var det ju ridskola igen och det var roligt den här gången också.
Denna gång fick jag rida en ponny. Jag tror dock att den iså fall var absolut maxad, den kändes inte som en ponny. Kallblodsliknande och en av dom som jag tyckt varit väldigt fin när jag gått förbi. Det visade sig att även denna var ett stort charmtroll. Mysig, social och go. 
Jag hade fått höra att han hatade sadel och att han verkligen ogillade att bli borstad. Tja, han började med att vifta lite med bakbenen när jag skulle borsta men jag brydde mig inte och bara borstade på med den lediga handen mot hästkroppen hela tiden. Han slutade väldigt snart att vifta med benen.
När jag kom med sadeln så visade jag honom sadeln först så han fick titta och lukta (som jag oftast gör med mina egna hästar) och han bet lite i sadelgjorden, sen var det också bra. 
Den här kusen var lite mer vad jag hade väntat mig av ridskolehästarna men ändå långt i från. han började med att vara väldigt stum i munnen och slita i tyglarna samt att gå åt ett helt annat håll än det jag ville och jag fick övertala honom en del för att han skulle springa. Men innan lektionen var slut så var han mjuk och lyhörd och vi kom väldigt bra överens.
Fin ponny.
Han hade ett steg som är mer likt det jag är van och en bättre sadel än den andra så jag behövde inte kämpa i motvind.
 
Vi hade ytterligare en annan ridlärare då den ordinarie var sjuk och jag fick väldigt bra beröm, ridlärarna tar sig tid med varje elev vid avskrittngen och ger feedback, det är väldigt bra. Hon tyckte jag hade en bra och stadig sits och tyckte att jag red väldigt bra.
Eh, jaha tycker du det. Okej. Jaha. Tack då.
 
Jag antar att allt är relativt och det beror på vad man jämför med förstås men visst är det roligt att höra.
Jag får en kick av den här ridskoleridningen och en självförtoende boost. jag kanske är rätt okej med hästar ändå, jag förstår dom, kan umgås med dom och rider inte helt uruselt.
 
Jag är även den enda som ylar BRAAAA lite då och då. Det har verkat uppskattats av både pojkarna jag fått rida.
Oh! Vad jag ser fram emot nästa söndag. Om jag har lite tur så har jag Therese här då också.
 

Men suck

Publicerad 2014-12-07 14:28:00 i Allmänt

Och så var Strålan skadad. Vem är förvånad? Räck upp en hand eller tre. Ingen? Nej jag tänkte väl det. 
Suck suck suck.
Kom till hästarna och började med att ge dom hö och fick ropa på Stråla som stod i skogen, redan där högg det till i magen ordentligt hon är ju alltid först fram vanligtvis. När jag sen såg hennes otroligt konstiga gång så kände jag bara NEJ NEJ NEJ. Vad är fel. 
Hon gick väldigt försiktigt och lite vingligt och såg allmänt hänig ut. Hon fick äta lite sen tog jag ut henne och klämde och kände.
Helst ville hon inte röra sig alls och jag fick nästan dra med henne ut ur hagen. Fång! Säkert fång. Men hovarna var kalla och ingen puls alls fann jag hur jag än sökte. Forstätta utredningen med att minituöst känna igenom benen medans hon stod och åt mer hö. Ingenting. Hovarna, ingenting. Ryggen. Ingenting. 
Va fan.
Magen? Kolik? Nja. Andas lite häftigt. Feber? Tappat bort feber termometern, fan också.
Inget snor ingen hosta. 
Va fan.
Tog henne på en liten promenad för att det är bra om det skulle vara magen och i det allra flesta fall är det bara bra att röra lite på sig. Jätteovillig och hängig och gick med huvudet lite på sned hela tiden.
Men då såg jag det till slut. En stor svullnad nedanför halsen.
Syns lite halvdåligt men det är en rejäl bulle. Hård och varm och JÄTTEÖM.
Skönt ändå att hitta problemet och att det inte var något allvarligare än så men det är ju nog så illa. 
Kylde den och jag fick knappt stryka över den med svampen. AJ.
Smorde in isbalsam, satte på magneter och gav henne metacam.
Troligtvis har hon väl halkat i hagen. Det är bara stenhård och knölig blankis nu. Jävla skitvinter.
 
Kolla vad stickelhårig hon är i ansiktet. Sötnäsan.
 
Jag satt igår och tänkte på vilket jävligt år det här har varit, visst har det haft sina ljuspunkter men överlag så har det varit mest elände och så tänkte jag att året är inte slut än, det kan hinna hända mycket på de veckor som är kvar.
Mm.
 
 
Dags för ridskola på en stund hoppas det blir bra iaf...
 

Hoppas

Publicerad 2014-12-06 18:00:02 i Allmänt

Ibland är mitt jobb väldigt hårt. Idag tex har arbetspasset bestått i att äta julbord.
Puh. Jag gjorde som vanligt mitt bästa och arbetade hårt, så hårt så jag knappt kunde andas efteråt. Mätt, gud vad gott det var.
 
Jag har så himla fint jobb nu alltså, jobbar hos två olika personer men båda är en fröjd att vara hos och det är bara trevligt att fara till jobbet. Det är så otroligt skönt efter ett år med mindre trevlig arbetsplats..
Visst kan det vara lite påfrestande ibland, både psykiskt och fysiskt som pers ass jobb oftast är, men oj nej vad glad jag är över dessa två. Båda har jag ju jobbat hos tidigare, den ena ganska många år som extra men nu finns det lediga tjänster där. Hoppas hoppas verkligen att jag får fortsätta, har schema fram till 4 januari sen ska dom bestämma sig hur dom vill ha det framöver men dom säjer att dom tycker om mig så jag vågar hoppas.
 
Drömde om Mayan i natt. Drömde att jag satt på en läktare och att det var en uppvisning i westernrididning och Mayan blev riden av en väldigt duktig ryttare. Hon var så fin och hon gjorde tom galopp ombyten. 
 
 
Ivan och hans rådjur då, häromdagen så satt det två gubbar och passade på dom.
Jag blir så arg, så fruktansvärt fult gjort. Jo dom är vilda och lovliga att skjuta men att sitta på Ivans gård och passa på rådjuren som dom vet går förbi där för att han brukar mata och tycker så mycket om, det är bara fult, slött och jävligt oetiskt.
 
Hästarna vilar, ponnyerna kan inte gå nånstans efter gårdagens regn (jävla skitvinter) och Stråla har gjort sig förtjänt av en vilodag så matten ska krypa in i nystädad boda och se på film. Guardians of the Galaxy.

Ont

Publicerad 2014-12-05 19:40:40 i Allmänt

Igår var jag iväg och besiktade transporten när jag sen körde in på gården igen blev Stråla jätteglad och kvittrig.
Det gjorde ont i själen.
Nej det var ingen Mayan i transporten.
Skorpan är jättehängig, hon blev deprimerad när Mayan flyttade till siknäs ett år så troligtvis är även hon väldigt ledsen. Varför jag glömde bort att tänka på att även hon sörjer? Strålan har jag ju tänkt på men inte Skorpan. Så dumt, Skorpan och Mayan har ju hängt ihop i 14 år, Mayan som var den som tog Skorpan till sig det första hon gjorde när jag hämtade hem ponny, Ragge vara bara elak men Mayan tog henne under sina vingar sen har dom varit bbfs.
Åh.
 

Tröttheten

Publicerad 2014-12-03 23:14:29 i Allmänt

Blodpölen stör mig inte alls. Tvärtom faktiskt. Jag går och tittar på den varje dag och tänder ett ljus där. Det känns nästan värre att den kommer att försvinna såsmåningom men då började jag tänka att blodet kommer gå ner i backen och för alltid bli en del av gården. Då kändes det bättre.
 
Jag är så sjukt trött. Jag vet att jag tjatar om det men det är nästan lite läskigt. Jag är ju van vid att vara trött. Alltid. Vansinnigt trött. Så den här tröttheten är nått ännu värre. Konstant nästan som drogad. Vimsig och knappt ögonlocken håller sig uppe...
Idag tex så somnade jag på jobet. Det var de sista 45 minuterna och personen jag jobbar hos gick och vilade och jag hade rast och la mig på soffan och somnade. Hårt. Att slumra till är inte så konstigt, det händer lite då och då men jag bara slumrar. Man kan ju inte sova sova på jobbet liksom. Men nu vaknade jag inte ens när den andra personalen kom för att byta av! Hon hade varit där inne ett tag, pratat med personen vi jobbar hon och tom försökt väcka mig. Men inte. 
Helt borta.
 
Cyklat med Strålan idag, ett kondis pass, mycket jobbigt tyckte Strålan. Hon fick sträcka ut ordentligt i trav också vilket hon verkade tycka var kul men mest var hon trött typ hela turen. Lite väl varmt idag också.
 

Bubblan

Publicerad 2014-12-02 20:42:00 i Allmänt

Jag fick vänta till idag på provsvaren på Ebba. Dom tog blodprov och kollade lite allt möjligt, urinprov samt röntgen på lungorna. Att blåsljudet inte förvärrats kunde hon konstatera på en gång iaf så det var ju skönt.
Då ringde hon till slut idag och började med en lång utläggning om värden osv och jag kände bara "Men gud! kom till poängen nån gång! Säj vad det är för fel på min hund. Vad kommer hon att dö av och hur snart" 
Vad hon till slut kom fram till var att blodprovet var bra, allt såg fint ut. Urinprovet påvisade kristaller och det innebär att hon troligtvis har urinsten och röntgen på lungorna visade på en liten förträgning.
Förträgningen (ingen cancer iaf... Puh) kan vara fullt normalt för en så pass gammal hund men vi ska röntga om på typ en månad för att se om det händer nått eller om det står still.
Den eventuella urinstenen måste vi in igen och ultaljuda så får vi väl se om det blir operation och så. Antagligen. Ja varför inte, mer kostnader sitter ju fint. 
Nåja pengar pengar men jag blir glad om det ändå var något sånt och inte värre.
 
 
Stråla och jag tog en ridtur igår kväll, först gick vi på banan en sväng och skrittjobbade lite. Öppnor och slutor och volter och hon jobbade på så bra och följde mig perfekt.
Ganska tungt underlag, helt okej men lite för tungt för henne som inte är helt hundra.
Efteråt for vi bort till min höbonde och travade fram och tillbaka. Temopväxlingar där det var otroligt jobbigt att trava sakta då ville hon bara sakta av eller började vingla. Blev bättre på slutet iaf och hon började smaka på en någorlunda form.
 
Jättetrevligt pass med fina fina Strålan.
Efteråt fick hon massage och var ganska ordentligt spänd i länden.
 
Idag har dom fått vila allihopa. Det är jättekonstigt att bara åka dit och ge mat. Efter 5 veckor med 6 timmars stalljobb per dag känns det helt sjukt att allt kan fixas på kanske 30 minuter. Jättekonstigt.
Jag tänker hela tiden att jag ska fixa mat åt Mayan eller mocka eller vad som helst. 
Ingen Mayan kvar. Bara en tom grimma, en tom sadel, ett tomt täcke och en blodpöl på gården som snart är borta den med.

Look up into heaven

Publicerad 2014-12-01 16:25:00 i Allmänt

 
Don't cry for the horses
That life has set free
A million white horses
Forever to be

Don't cry for the horses
Now in God's hands
As they dance and they prance
To a heavenly band

They were ours as a gift
But never to keep
As they close their eyes
Forever to sleep

Their spirits unbound
On silver wings they fly
A million white horses
Against the blue sky

Look up into heaven
You'll see them above
The horses we lost
The horses we loved

Manes and tails flowing
They gallop through time
They were never yours
They were never mine

Don't cry for the horses
They will be back someday
When our time has come
They will show us the way

On silver wings they will lift us
To the warmth of the sun
When our life is over
And eternity has begun

We will jump the sun
And dance over the moon
A Ballet of horses and riders
on the winds
to a heavenly tune

Do you hear that soft nicker
Close to your ear?
Don't cry for the horses
Love the ones that are here

Don't cry for the horses
Lift up your sad eyes
Can't you see them
As they fly by?
 
A million white horses
Free from hunger and pain
Their spirits set free
 
 
Do not stand at my grave and weep 
I am not there. I do not sleep. 
I am a thousand winds that blow. 
I am the diamond glints on snow. 
I am the sunlight on ripened grain. 
I am the gentle autumn rain. 
When you awaken in the morning's hush 
I am the swift uplifting rush 
Of quiet birds in circled flight. 
I am the soft stars that shine at night. 
Do not stand at my grave and cry; 
I am not there. I did not die. 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela