stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Rymlingar

Publicerad 2016-06-30 23:07:00 i Allmänt

Igår var Leffen på rymmen, älgarna hade haft sönder hagen mot skogen, inte första gången men det gör ju inte så mycket för hästarna går ju inte genom skogen, speciellt inte ensam, eller?
Jo det gjorde Leffe, han promenerade iväg genom skogen till grannarna och hälsade på, stod utanför deras bro, dom förstod vart han hörde hemma och ledde hem honom igen, efter vägen.
Ha ha. Så jäkla söt han är.
Även Ebba har varit på rymmen, hon brukar ju aldrig gå från gården men idag promenerade även hon iväg till grannarna, andra grannar den här gången, till dom närmaste grannarna som har hund. Hon skulle väl kolla om det fanns nått lämpligt ragg tanten , senare var hon påväg igen men då hejdade jag henne halvvägs.
 
Typisk basset komfort.
 
Idag har jag städat, målat och ridit Stråla. 
Fröken kändes ganska matt i kroppen idag, inte så konstigt, det blir nog lämpligt med en vilodag imorgon. Vi red genom skogen till Staffansvägen, runt i skogen och så hem efter landsvägen för i skogen var det så mycket mygg att både Stråla och jag fick panik. SÅ vidrigt mycket mygg! 
Mest skritt, lite trav som inte vart kvalitativ alls och några galopper, lite trötta galopper.
 
Det blev inte direkt någon sovmorgon idag heller men då låg jag iaf kvar i sängen i 2 timmar och bara var, skönt det med. Imorgon ringer väckaren 6.30 då ska vi till kliniken med Rino.
Håll tummarna för den vackra vita imorgon,.

Taxen

Publicerad 2016-06-30 01:13:27 i Allmänt

Så himla trevlig sovmorgon blev det inte, ont i magen (jäkla menshelvete) och Ebba var bökig och orolig, hon löper så kanske det var mensvärk där också. Vi fick iaf en mysig och lugn vilostund senare på dagen.
Det var mysigt trots att jag fick ligga med halva röven utanför soffan och med benet på soffbordet för att Ebban låg så mysigt på min plats i soffan med huvudet på min bröstkorg. Gick bra att sova så också, med benet på bordet.
 
Red ett pass på ridbanan i afton väldigt duktig tjej, jobbade på bra, lite jobbigt i vänster varv och speciellt öppna i vänster. 
Efteråt for vi en extra sväng i skogen för lite galopp, den där jävla galoppen bara låser sig på banan, i mitt huvud, nu är det ju BARA där problemet sitter. Det är som fan så svårt det ska vara att bli av med sånt där. Jag vågar inte ens försöka för att jag är rädd att det ska bli fel, jag vågar inte ens testa för att jag är orolig för att jag ska spänna mig och för att det ska bli kaos. Vi kan ju, hur svårt ska det vara. Dagens ursäkt i min hjärna var mina nya ridbyxor som är sjukt halkiga, så jag tänkte mig att jag skulle tappa balansen och störa henne. Jag är inte rädd mer som i rädd för att hon ska bocka, bara rädd för att det inte ska gå bra. 
Jag tror jag behver lite proffshjälp igen.
Galopp ute gick hur fint som helst, superfin galopp.
 
Alltså, vem behöver åka till Gröna Lund? Här får man både en rolig åktur och lustiga husetpeglar på hemmaplan. 
 
Tog Rinon med cykeln en lite längre sväng, pigg och glad kille men vilket mygghelvete. 
Det är vansinnigt mycket mygg i år och dom är överallt hela tiden, det går inte att komma undan dom nånstans vilket är extremt ovanligt. I skogen är det nästintill olidligt och jag drar mig för att promenera i skogen, det går liksom inte då måste man ha högre fart så man hinner undan. 
Tvi sjutton!
 
 

På äventyr

Publicerad 2016-06-29 00:12:00 i Allmänt

Denna dagen började med att jag steg upp före fan, vet ofs inte helt säkert när fan stiger upp men troligtvis inte före kl 9 på en ledig dag iaf. Jag steg upp kl 7. Idag igen. Åkte till tandhygienisten och satt där och väntade i 30 minuter innan jag fick reda på att tandhygienisten var sjuk. 
Skojigt. Verkligen. 5 mil i onödan och 2 timmar bortslösade på ingenting, det är bland det värsta jag vet, slösad tid, är det nån som ska slösa på MIN tid så är det jag själv.
 
Åkte hem och stoppade Stråla i åklådan och så åkte vi och hälsade på Ulrika och Slätta i Gäddvik.
 
Jag är så jävla stolt över min häst, hon är verkligen helt fantastisk, så  lugn och trygg. Världens bästa.
Inte bekymrad för fem öre över att vara på ett nytt ställe, nya hästar, ny miljö. 
Världsvan liksom. Trygg.
Älskade häst.
Det flög jetplan över våra huvuden, dom låter inte lite dom, Stråla bara kikade omkring som för att se vart det där som lät var nånstans, som att det skulle komma ut ur skogen nånstans, såg inget och brydde sig inte.
Såg en travare i full kareta för första gången, stannade och gnäggade åt den. 
Mattes fintös.
 
Fantastiska ridvägar i Gäddvik, helt makalösa, jag vill tillbaka rida mer, rida mer överlag.  Så roligt.
Fint sällskap, perfekt väder, perfekt allt faktiskt. Det enda som fattades var lite galopp 
 Ute och luffade på i över 2 timmar.
 
När jag kom hem kraschade jag i soffan en stund innan det var dags för yoga, fin yogakväll, sista gången, sommarlov från yogan nu.
 
Efter yogan ut med Rinon en sväng. Sötkillen. Tog cykeln ner till hamnen och promenerade lite där.
 
Ganska fullspäckad dag, imorgon blir det SOVMORGON och semesterchill hade jag tänkt mig. Det enda som står på agendan imorgon är rida Stråla och promenera Rino sen får vi se

Special

Publicerad 2016-06-27 23:24:17 i Allmänt

Prins Special som inte kan äta ur en hink som en normal häst. 
Trodde i min enfald att det skulle gå okej under sommaren, att det han välter ut ändå äts upp då det ligger i gräset eller i höet. 
Lackade ur lite när han kastade iväg hinken så dyrbarheterna där i flög vida omkring och Prins Special vägrade äta det som var utspritt. 
Det är en jäkla procedur att äta ur krubba också men då får han iaf i sig det efter många om och men. 
Ibland är jag rätt glad att han går själv, så vansinnigt omständigt det hade varit att få i honom mat annars. Jisses. Hö är han ju så ointresserad av och petar i sig höstrå för höstrå så Stråla hade hunnit inhalera hans mat innan han ens hunnit blinka.
Piggelin och glad kille på promenad i dag.

Semester!

Publicerad 2016-06-26 23:51:00 i Allmänt

Efter en väldigt fin jobbvecka, avslutad med en väldigt fin jobbhelg tillsammans med min favorit kollega och en massa intressanta samtal, en människa som jag önskar jag hade i mitt liv inte bara på arbetet, så är det nu SEMESTER!
Och jag känner mig lugn, nåja relativt, inte alls så där tokstressad och fulltändigt utmattad som förra semesterveckan.
12 dagar ledigt känns faktiskt som en evighet, blev lite sur på Ivan som kläckte ur sig att "det går fort, det är snart över" inte vad jag behövde höra tack så mycket. Stiga upp tidigt imorgon för hovslagaren kommer kl 8.
 
 

Gla missommar

Publicerad 2016-06-24 19:37:33 i Allmänt

Själv jobbar jag 24,5 timmar så det blir varken snaps eller blommor i sjärten för min del.

Fintur

Publicerad 2016-06-23 19:46:59 i Allmänt

Vi hade en fantastiskt fin ridtur i går kväll jag och Stråla. Solen har äntligen visat sig och Strålan var jättefin, troligtvis lite träningsvärk från tisdagens ganska hårda hopp pass men det hade jag tänkt på så vi jobbade mest i skritten, flytta framdel, flytta bakdel, flytta hela hästen, forma efter vägens och stigens kurvningar, dressyr i skogen helt enkelt, vilket vi iofs allid ägnar oss åt mer eller mindre men lite mer under gårdagen. Joggade på i trav, en galopp och på hemvägen skritt trav övergångar.
Jättefin, framåt men lugn tjej. Gud vad hon börjar ha ork nu.
Fantastiskt kväll 
 
Finhäst!

Tisdag var det va?

Publicerad 2016-06-22 01:23:58 i Allmänt

Idag efter jobbet har jag varit 5.5 timmar hos hästarna. extremt sällan jag orkar eller hinner så många timmar efter en arbetsdag men det var mycket att göra, mycket pyssel och fix och sen hjälpte jag Helena vid hoppning. Stråla hade varit tokstollig när dom red och värmde upp och även sen hade hon eld i baken, hoppade riktigt snyggt iaf och galopperade hur bra som helst, hon blev rejält svettig och fick göra sig av med en hel del energi, sen gick hon gäspade hela vägen hem. Fintösen.
 
Skorpan hakade på till skogen, min fina fina ponny, ponnyn med krut och dynamit i brallan. 
"Hörrö! Tänk på att du är gammal och har ont i knät!" "Man kan du ta det lungt eller?" 
Inget av detta hade Skorpan fått något PM om så matten kunde ta sig i brasan.
Syntes iaf ingenting av knäskadan, tvärt om, hon rör sig riktigt snyggt.
Min fina fina ponnyprutt.
 
 
Lika trött som innan semestern fast jag typ sov i en vecka. Bara 4 arbetsdagar till iaf så är det lite mer semester.

Slut semester

Publicerad 2016-06-19 23:24:00 i Allmänt

Då var den semesterveckan slut, jäklar vad fort det gick.  Blir så frustrerad på mig själv när jag inte kan koppla ner hjärnan, kan inte njuta av stunden för att jag bara är någon annan stans. 
Har iaf klarat av att se en film idag, det var fint, 2 filmer den här veckan, score! X-men Days of future past blev det idag, riktigt bra. Blev dock att jag delade upp den i två för jag somnade mitt i, det är ju det som är nackdelen när hjärnan är nog lugn för att se film då är jag istället så trött att jag knappt orkar hålla mig vaken genom den och idag gick det inte riktigt. 
 
Hämtat hö och lite annat pyssel, shettisarna har fått komma ut, pigga och glada och nöjda ponnypruttar.
Promenad med Ebba och höll på att frysa ihjäl. Jävla skit sommar. 
Klaffsa runt i lera i hagarna,  tur man kan skölja av fötterna sen
 
Rinos mugg mår ju inte fint i det här helvetet, haltade på vänster bak idag, ungefär där kännde jag för att lägga mig ner och sparka och skrika och grina.
Sluta jävlas!!

Intressant

Publicerad 2016-06-19 11:01:00 i Allmänt

Eh. Tur att jag redan har 3 hästar för mycket
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=960672
Men fiiiiin  och namnet, alltså. 
Tänk att vissa hästar gör en pirrig bara så där, det finns så många fina fina och så finns det dom där speciella.
 
Det är så intressant med annonser, hur folk formulerar sig och vilka bilder dom väljer att lägga upp samt prissättning. Prissättning tycker jag är väldigt intressant, hästar som för mig ser väldigt likvärdiga ut, beskrivs på liknande sätt, samma ålderskategori, samma utbildningsgrad osv osv, kan variera mellan 20 och 80 tusen. 
 
Och nordsvenskar, mellan 8 (vad är det för fel på den?) och 75 tusen. 75. 
75 tusen!! Skiter den guld eller??
Groteskt fet var den också så man kanske får fång på köpet.
Oh nu var jag elak.
 
 
Fötterna
 
Vilken vacker, PRE/ardenner
 
 
 
 
 
 
Angående avdelning intressant:
Igår var jag och tittade på dressyrtävlingar och tänkte att jag kanske ska sluta noja över mina hästar som rör sig galet mycket bättre än ungefär hälften av hästarna på tävlingen. Rörelsestörningar javisst. Det var några som jag tänkte att dom borde få nån slags tillsägelse för oren häst men inte.
Sen var det ryttaren som försökte gräva sig genom revbenen på hästen med sporrarna, seriöst, jag har aldrig sett något värre, inte för att hästen gick fram ändå, placerad blev dom dessutom. Ungefär där försvann mitt hopp för dressyrtävlingar.
Överlag en hel del hackande, spända hästar, slitande i munnar. Ja. Traditionell ridning som är så accepterat. 
Men så var det några fina harmoniska också, och gott om vackra hästar förstås.
 
Nja, jag fortsätter nog nojja och vara rädd om mina hästar. 
 
 
 
 
 
Åh dilemma och grublerier. Hjärta hjärna hjärta. 
 

Lördag

Publicerad 2016-06-18 22:46:53 i Allmänt

Den här donnan 
Fick Leffe att slå knut på sig själv 
Och Rino att spärra upp ögonen för att se bättre bakom lurvet
(tjockis)
 
 
Alltså. Det. Måste. Sluta. Regna. Nu. 
Vafan!

Bären

Publicerad 2016-06-17 23:30:56 i Allmänt

Ibland ska man visst ha lite flyt. Allmänt bra dag, mått rätt normalt idag, lite tråkigt att det ska ta mer än halva semesterveckan att bli folk igen bara.
Åkte på hööks rean och sökte regntäcken, speciellt Rino behöver nytt täcke, velade i säkert 20 minuter, plockade åt mig ett täcke som inte var på rea, la tillbaks det, grävde i rea korgen igen, tog ett annat täcke som inte var på rea, grävde i korgen och for hem utan täcke, när jag kom hem ser jag på FB att en bekant säljer täcken så fick jag mig två stycken täcken trots allt, billigare än på hööks. Happy day liksom. 
Däremot så köpte jag kläder åt mig själv på hööks, ingenting till hästarna, say whaaat!?!?
Plockade åt mig ett träns som jag la tillbaka, tittade knappt på schabraken för även om jag hade kunnat så behöver jag inget. Men det blev 3 tröjor och en jacka. Väldigt behövligt.
 
Så har jag fått en ny målarbok också, en som jag suktat efter men jag har gett mig själv köpstopp i den kategorin, jag behöver ingenting. Men det var en vänlig själ som inte gillade boken så då fick jag den.
Påbörjade lite i den och blev så löjligt nöjd med bären.
 
Nu är jag bara rädd att förstöra resten av bilden 
 
På kvällen avtog regnet (seriöst, regn, igen, jävlaskitsommar, igen) och jag och Stråla, tokpigga stolleStråla tog en ridtur. 
Hon var rädd för jäklart ALLT. Höll på att hoppa i diket för att gräset lagt sig så det var annorlunda mot det andra gräset. Alltså hallå. 
Oh, en vattenpöl, oh en sten, oh ett träd, en till vattenpöl, GRÄS!!!, vattenpöl, plast, oh en sten mer plast!!
Det är verkligen inte Stråla. Ibland kan hon söka saker saker att kika på men hon brukar inte reagera så att man nästan sitter löst hela tiden, jag brukar alltid kunna avstyra när jag känner var hon tänker kika på. Mystiskt.
Framåt var hon också, red en rejäl runda och travade massor och galopperade en del, hon blev inte svettig, knappt varm och slog inte av på takten, pigg ändå in i mål.
Kan det verkligen vara så att hon bara har kondis och energi? Jag börjar såklart genast fundera på vad som är fel, om vi måste åka till veterinären omedelbums eller bara genast och på en gång.
Kanske jag kan ha lite is i magen och se varthän det barkar
Förutom diverse dikeskänningar och hjärnbryderier så var det en väldigt fin ridtur. Hon känns ju superfin iaf.

Men hatteluja

Publicerad 2016-06-17 00:08:59 i Allmänt

Datorn lever. Inatt började den uppdatera till windows 10 och när den var klar med det så fungerade inte musen, touch musen, som den skulle, jag läste på lite och skulle visst uppdatera drivrutiner eller vad det nu var, datorn startade om och fastnade i det läget, sen har den sttt och tuggat på "starta om" i typ 24 timmar nästan. Det har inte gått att göra nånting och även fast jag drog ur sladden och satte i den så tuggade den vidare. 
Men nu jävlar är den igång igen, efter en sväng med "oh nu är den igång men inget funkar" ta i trä. Fan jag fick lite panik där ett dag, hur skulle jag överleva utan min kära dator? 
Musen funkar fortfarande inte som den ska men den funkar iaf!! 
 
Jävla windows 10, mutter mutter, varför ändra på nått som funkar? Mutter mutter.
 
Idag har varit en effektiv dag, något piggare i skallen nu är det bara kroppen som är skit. 
Planterat blommor åt mamma. Masserat Rino som var väldigt stel kring manke och bogar, speciellt på vänster sida, kan ju lika väl vara det som orsakat hältan, nu har jag inte sett nånting sen i fredags och han har ändå sprungit och härjat i hagen del också. Tog en promenad med Rinon som först var lite loj, trött av att ta gräs tror jag, sen piggelin.
Tog ut Shettisarna som fick beta lite medans jag mockade i deras hage (dom går i Rinos vinterhage på banting nu) fick bort en hel del skit. Tog en promenad med shettisar och Ebba men här började kroppen göra för ont så vi fick vända ganska på en gång tyvärr, kom bara till grannen. 
Hem och måla lite och göra en till rabarberkaka, den första försvann visst.
Jag har lite svårt att färdigställa saker men den här blev iaf klar idag och jag är lite nöjd ändå trots mest kludd.
Har gjort en del färdiga men jag har massor påbörjade och hattar mellan och får sällan nånting klart. Nu har jag inte riktigt haft ork heller, det går liksom inte att måla när man är för trött då blir det bara pannkaka. 
 
Sen tillbaka till hästarna och följa Stråla och Helena till ridbanan och assistera med lite bommar så Stråla har fått trava över upphöjda bommar samt prova på galoppbommar, det var svårt för dom var för långt ifårn för henne först, kan visst inte riktigt räkna med 3 meter som är det vanliga utan lite mindre. Men jäklar vad fint hon galopperade, nästan som en vanlig häst nu ju. 
Efter en massa surr med Helena så har jag visst varit hos hästarna nästan 6 timmar idag.
 
Fläckigafaran och jag var ut igårkväll/natt en sväng också 
 
Nu är jag ridsugen och imorgon ska jag rida hur mycket det än regnar.

Dog tierd

Publicerad 2016-06-15 22:31:22 i Allmänt

Igår sov jag hela dagen. Nåja, jag lyckades se en film, Pixles, som jag tyckte var rätt bra men annars sov jag. Eller var medvetslös är nog mer korrekt beskrivning. Glömde bort att det var yogatisdag gjorde jag också. 
Sen på kvällen lyckades jag iaf masa mig ut på en liten promenad med Rino och Ebba, han fick beta en massa efter vägen, samt ta en kort sväng med Stråla och cykeln och så hem och sova igen. 
Försökte finna en bild som beskrev mitt tillstånd igår och den här var perfekt
Faktiskt exakt så.
Sov till 12,30 idag nästan lika jävla trött idag också men idag har jag iaf varit in till stan och hämtat paket, varit förbi Lena i Bensbyn
och gjort en hage så att Leffen nu håller sig på betet. Stråla vart så in i bängen sur och avundsjuk.
 
Sen var energin fullständigt slut. Totalt kaputt. Men jag hade ju hästar kvar att motionera, orkade bara inte rida så Stråla fick en tur med cykeln igen, en längre tur den idag med mycket trav, hon var väldigt loj och jag var glad att jag inte red då mitt humör och min kropp var åt helvete. Var tvungen slita av mig skorna efter halva vägen då fötterna gjorde så jävla ont och hela benet domnade bort. 
Skitkropp!!
Sen orkade jag inte med Rino utan linimenterade Stråla och åkte hem. 
Gjorde rabarberkaka och precis när jag stoppade den i ugenen gick strömmen. Jippi liksom. Men kaka belv det tillslut och humöret något bättre så kanske Rino får komma ut nu en sväng.
 
 
Det blev ingen tripp till Skellefteå då Therese är sjuk och det är tråkigt på så vis att jag hade sett fram emot att träffa Therese och att åka till SKellefteå brukar alltid vara fint men jag tror inte jag hade klarat av att köra. Jag känner mig dessutom så stressad över allt som jag behöver göra här hemma så på sätt vis var det ändå lika bra.
Jag får försöka senare, i Augusti kanske det faller sig bättre.
 
 

Leffe <3

Publicerad 2016-06-14 00:18:00 i Allmänt

Första sovmorgonen blev inte så bra, som jag förstått, jag är fortfarade i beredskap, dessutom så ringde det från jobbet på morgonen, jag svarade inte, låt mig vara när jag har semester!!! , men kunde förstås inte låta bli att börja fundera på vad det kunde tänkas vara som var viktigt på min semester och oroade mig för min person som ligger på sus och är nyopererad. 
(Nä om man skulle byta yrke, jobba med en dator som man slipper bli känslomässigt engagerad i vore ju fint  )
 
Hjärtat bankade i hundranitti och så mycket sovmorgon blev det inte. Zombiartad dag då också, ont ont aj aj. 
Åkte till hästarna där Stråla fick massage och Leffe fick gå lös och beta som han brukar, han uppskattar dock inte det så som han borde utan vill hellre vara med. Hjärtat. Gick och ställde sig i ligghallen flera gånger.
 
Lite sur för att han inte kom ut i hagen på andra sidan och Stråla är i hagen och vill inget hellre än att komma ut på gården och beta. Nötter 
 
Jag storstädade ligghallen därför var den öppen utåt och avsängd mot hagen, det brukar jag alltid göra och nu var den extra grisig efter storm och hästar som häckat där inne och en matte som inte orkat mocka. Men nu är den städad, typ 7 skottkärror senare, kalkad och nyspånad. 
 
Man kan även ställa sig och stirra in i väggen en stund
Här har han precis varit inne i höbodan, den andra öppna dörren och ätit ur en höpåse istället för att beta frodigt gräs 
 
Sen började det regna rejält så jag for hem och sov en stund, hade ändå varit 4 timmar hos hästarna, sen tillbaka och pyssla lite igen, hem och klappa Ebba i soffan samt plocka lite kvistar till hästarna och så tillbaka för kvällsmat och Rino pyssel samt låta honom beta en stund.
Det var den dan det.
Imorgon hade jag tänkt göra en hage som jag kan stoppa Leffe i så att han håller sig på gräset och äter 
Häromdagen så tänkte jag att han skulle stå och beta medans jag for ut med Stråla men då kom han galloperandes när vi hunnit till grannen, borde jag ju förstått, förra året gick det inte heller
han skulle promt följa.
Mitt på dagen vill jag dock inte riktigt att han ska gå lös på byn.
 

Oh happy day

Publicerad 2016-06-13 00:56:11 i Allmänt

Semester!! Whoop!!
Vag har varit så vansinnigt trött på jobbet idag och yada yada men jag trodde verkligen att jag skulle sova efter jobbet, det gick dock inte jag bara låg och tänkte på saker och kände mig allmänt stressad och även orolig för personen jag jobbar hos. En del att fundera över och en kropp som gjorde ont. 
Drog mig iaf iväg till hästarna och vipps så var tröttheten, huvudvärken och allt elände bara som bortblåst och jag var liksom... glad. Och pigg. Och hipps vipps var klockan midnatt.
Jahapp.
Det blev en ridtur med Stråla i skogen vid lilla sandtaget där stormen hade försett oss med två små hinder
Ja jag sa ju att dom var små men lagom, jätteroligt och Stråla blev supertaggad och sög rejält på hindrena, sen sökte hon även efter dom hinder vi brukar sätta upp när Helena och hon har hoppat. Men det är för högt för mig, fegisen.
 Det finns en annan stock sen tidigare så det blev sammanlagt 5 små skutt och 3 gånger som Strålan själv bjöd in till galopp, så fantastiskt roligt. Fina fina häst, hon är kanonfin att rida nu, riktigt rolig. 
Så kul att jag hann med en gång till den här veckan.
 
Jag fick ett il tidigare idag, eller egentligen något som jag tänkt på ett tag, om jag skulle haft en till häst, bara över sommaren för att rida när Rino bara är skadad. Men jag sansade mig då jag insåg att jag knappt orkar med dom jag redan har.
Fast visst hade det varit kul.
 
Rino fick en kombinerad skritt och betesvända till hamnen, såg ingen hälta fast jag stirrade så ögonen höll på ploppa ur skallen.. I förrgår haltade han några steg efter att han kastat sig och rulla mitt i allt.
Mysko.
Skicka alla goda tankar ni har till Rinon så han får bli frisk nån gång. Finkillen. Så himla söt och rar och go.
Så fantastiskt rar personlighet. 
 
 

Snart

Publicerad 2016-06-11 23:04:56 i Allmänt

Ett arbetspass kvar nu och sen en vecka semester, jag ska få sluta tidigare imorgon så istället för 8-22 så blir det 8-17 så jäkla skönt, det blir ändå över 50 timmar den här veckan och över 50 timmar förra veckan. Känner mig helt urlakad och kroppen protesterar högljutt, så himla skönt med en vecka semester. Tänkte åka ner till Therese en sväng. 
 
Gosepruttar
 

Hutter hutter burr

Publicerad 2016-06-09 22:39:56 i Allmänt

Alltså inte för att klaga men ska det vara 10 grader inomhus och 4 utomhus, i juni? 
Eller jo, jag klagar. Jag vet att jag tyckte att det var skönt med lite svalare väder men alltså sluta driva. 
Det här plus vinterhandskar och ändå isbit, det är fan inte okej. 
 
Det var förresten runt 28 m/s i igår och då hamnade vi på svår storm vilket känns betydligt mer logiskt. 
Det ligger träd lite här och var.
 
Hursomhelst så hade jag och Stråla en fantastiskt fin ridtur idag, jag hade kunnat rida hur länge som helst oj så fin hon var. Och det var min enda möjlighet att rida den här veckan 😭
Just nu sitter jag och funderar på hur jag ska komma åt ett till täcke så att jag inte fryser ihjäl men utan att störa Ebba och Lilleman som placerat sig ovanpå mig.

Det blåser lite

Publicerad 2016-06-08 21:49:00 i Allmänt

Jag har nog faktiskt aldrig varit med om något värre stormväder, på vintern ja men inte på sommaren. SATAN vad det blåser, på riktigt så att jag hållit på att blåsa omkull och då är jag jävligt tung, mycket yta för vinden att ta tag i också iofs men alltså va fan.
21m/s i vindbyarna, heter visst bara halv storm enligt wikipedia men då vill jag verkligen inte känna på riktig storm...
Bodan som jag bor i hoppar och far så jag funderar faktiskt på om den verkligen ska stå kvar, ska åka till hästarna nu och hoppas att Rinos sovstuga står kvar, hoppas att skogen runt om tar emot det västa så den inte rasat ihop Eller att något träd har fallit gubevars. 
Ska jag kunna sova i natt?
Rino själv höll fullkomligen på att frysa ihjäl när jag kom hem från jobbet, jag hade aldrig kunnat tro att det skulle bli riktigt så här illa så han stod på ängen, i sommarhagen med bara ett tunnt tunnt täcke som var sjöblött, blöt in på huden kom han rusandes och nästan skriandes när jag kom och räddade honom, frös så han hoppade. Lilla hjärtat. På med ett varmt täcke för att suga upp vätan innerst och ett vintertäcka ovanpå, in i vinterhagen med sovstuga och lä och hö.
Ska åka dit nu som sagt, byta täcke och se så huset står kvar och fylla på med hö.
 
Dagar som denna som man verkligen hade önskat sig ett riktigt stall...
Inte för att det egentligen går någon nöd på dom med täcken och tillgång till ligghall men ändå, det hade liksom känts skönt i själen att kunna stoppa dom i varsin box en stund.
 
 ---------------------
Som uppdatering så var det väldigt lungt hos hästarna, i Rinos hage blåste det nästan ingenting. Gott det.

Trött

Publicerad 2016-06-07 22:27:46 i Allmänt

Tröt trött trött trött trött trött trött trött trött trött trött trött trött.
Trött.
Och trött.
5 arbetsdagar till sen en vecka semester. Just nu känns det som att jag skulle behöva sova hela den veckan. 
 
Stråla och Rino har fått akupunktur idag
https://www.facebook.com/balanstcmhast/posts/1309654615728598
 
Jag har mest sovit. 
 
Sa jag att jag är trött?

Måndag

Publicerad 2016-06-06 22:43:53 i Allmänt

Mycket positivt med Rinon idag, kändes lite tröstlöst där ett tag faktiskt då vänster bak såg ut som skit och så hälta på vänster fram dessutom. Idag ser bakbenet fint ut för första gången på mycket länge, 6 dagar efter hovfix. Ingen synlig hälta och pigg och glad häst. 
Imorgon ska han få akupunktur, jag försöker massera honom så gott jag kan, kyler ben och hovar och har på magneter han ska även få en liten metacam kur. Nu jävlar får han lov att bli bra!
 
Promenerade i skogen idag och plopp så låg han och rullade i sanden 😂 han är som rolig.
 
Stråla har varit ut med Helena idag och tränat kondisen igår fick hon en liten sväng med cykeln, mest skritt, lite trav.
 
Igår kväll på jobbet ballade min kropp ur totalt, det var tur att det var just det jobbet och att det enda som stod på agendan var en lugn hemmakväll. Helvete så dålig, imorse var det något bättre men runt 10 blev det dåligt igen och jäkligt nära att jag var tvungen åka hem men en halvtimme i soffan och en näve piller så klarade jag även det arbetspasset.
Oj så skönt det ska bli med semester nästa vecka. 

Siesta

Publicerad 2016-06-05 17:30:38 i Allmänt

Rino låg och vilade i hagen så jag provade gå dit och prata med honom jag fick ju förra sommaren, oftast brukar jag låta dom vara och inte störa när dom ligger och vilar men det är ju så mysigt, han låg lungt kvar, lite fundersam men slappnade fort av när jag satte mig ner
Efter en stund började han nicka till, precis så där som småbarn brukar göra när dom är väldigt trötta så jag la mig ner och då gjorde han också det <3
Sov och drömde, sprattlade med benen och flappade med läpparna. Första gången jag sett en häst sova på riktigt. 
Kom upp igen då Ivan lät, och låg och nickade till, blev förnärmad när jag skrattade åt honom
och somnade om igen 
 
Lite över en halvtimme låg vi och vilade tillsammans. 
Söta rara killen.
 
 

Mjohopp

Publicerad 2016-06-04 22:42:33 i Allmänt

Först och främst, ja det är toppenroligt att vara på extrastället och jobba men ack vad jag känner att mitt vanliga jobb är det rätta. Det är dessutom så extremt drygt att ha sovande jour fast det kommer att bli även på ordinarie jobbet snart. Usch! Hemma i natt iaf, åh så skönt, Ebba och Lilleman kräver en massa mys. Gullisar!
 
 
Imorgon blir det dygnsjobb igen, 16 timmar på ena stället och 8 på andra. 
Jag blir stressad, rastlös och hungrig av att jobba natt jour. Så många timmar till spillo liksom, även om jag inte gör så mycket mer hemma så är det ju kvalitets tid med fluff och pluff liksom.
 
Massa hästmys har jag också hunnit med efter jobbet
 
Helena har promenerat med Rino idag och tyckte inte att han haltade, bara att han var lite öm på grus. Jag såg heller ingen hälta då han promenerade runt i hagen.
 
Red Stråla i dressyrsadeln, jag trodde ju att den satt illa på Stråla för att det hade ruggat i pälsen men det visade sig att det inte var den som hade ruggat. Kanske den funkar ändå, Jag tyckte den kändes superskön att sätta sig i idag, röven min är för stor förstås men den ska ju bli mindre hade jag tänkt. 
Red på ridbanan, fin häst med mycket energi, lite stelt och springit i början men hon jobbade fint på slutet, skrittade ut en sväng efteråt också. 
 
Päls och rygg såg fin ut efteråt.

Hm

Publicerad 2016-06-03 18:07:21 i Allmänt

Nja. Jag vet inte riktigt. Tog en liten sväng med Rino i skogen, han hade väldigt bråttom och ville mest småtrava men kändes inte dålig, mest pigg, fast lite brydd blev jag då det inte riktigt är Rino. Fast han har varit sån nån gång förut också. Tog två korta travbitar men skrittade mest. Han lugnade ner sig till slut och skrittade lungt och avslappnat på långa tyglar och kändes fin. Till vi kom ut på grusvägen, då blev han tokhalt på vä fram.
Mystiskt.
Han ömmade väldigt på grus så kanske det ändå är kotten, dvs hoven, som spökar fortfarande trots att vi han fått på sig sulor.
Eller så kommer det bakifrån och blev värre av rörelse och inte bättre. 
Hm.
 

Hoppelihopp

Publicerad 2016-06-02 11:55:00 i Allmänt

Födelsedagsblomstrena var goda hälsar Stråla
 
Stråla spenderade sin födelsedag med att hoppa i skogen med Helena, jag var med och byggde hinder och var redo för flygande pinnar men hon hoppade så jävla fint. Duktig tös! Riktigt taggad. Sista vändan var hon nog lite trött i benen för då flög sista hindret och hon bjöd inte riktigt lika bra. Hon fick avsluta med att hoppa ett mini kryss bara för att avsluta fint.
Sen gick vi ner till hamnen och badade jag och Stråla, riktigt skönt i värmen.
 
Vilken fantastisk försmak av sommaren vi har fått, nu utlovas lite svalare väder och jag, klagar INTE på finvädret, kommer att må lite bättre. Värme är bara inte riktigt min grej, jag vill ha sol men svalt och lite bris om jag får beställa men allt annat än regn är kalastoppen! 
 
Seriöst ge mig!
http://www.svenskfast.se/gard/norrbotten/pitea/blasmark/tallbacken-22/132834#bilder
Huset är helt perfekt stort, 48kvm och ladugården är underbar!! För att inte tala om marken runt huset, perfekt som hage. Alltså. Ge mig.
 
I motsats till ge mig så var nog det här bland det fulaste inredningar jag sett.
http://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-hogsbole-pitea-kommun-smaskarsuddsvagen-125-9310535
 
Nu händer det grejer på jobbet, spännande, äntligen blev det lite fart på sjukvården. 
I helgen vankas fin och mysig jobbehlg på mitt extraställe och sen är det bara 5 arbetsdagar innan lite semester. En vecka semester, en vecka jobb och sen 12 dagar semester igen.
Det blir fint det.
 
 
 

Happy happy b-day!!

Publicerad 2016-06-01 10:27:00 i Allmänt

Idag fyller världens bästa skithäst 10 år! 
Det är helt sjukt att mattes lilla bäbis är 10 år. Att vi har hängt i hop i 10 år. 10!!!
 
 
 
 
Första gången jag "red"
Vild och galen 
 
Tror det var 3:e gången jag körde henne, körde henne hemifrån till betet. Lika vild och galen.
 
2:a gången jag red blev innomhus, det gick fint att ratta omkring inomhus.
 
 
Stråla fick åka på utbildning i körningen till Strosien och även vara på uppfostringsanstalt i några månader. Ett halvår bodde hon hemifrån i Siknäs och Storsien. 
På vintern innan hon fyllde 4.
 
Pappa Bergakungs vackra rumpa
 
5:e gången jag red for vi ut i skogen själva.
3.e gången promenerade Therese brevid oss och 4;e gången red jag på gården.
 
 
På besök i Bensbyn hos Lena och Baycon
 
Och Zorro <3
 
Ett annat besök i Bensbyn
 
 
En ridtur tillsammans med Therese och Leffe
 
På besök i Siknäs, på tur med Dagg och Ida
 
Svettigt värre
 
 
Första gången i ett ridhus, hon försökte komma åt den vackra hästen bakom speglarna men den försvann bara när hon närmade sig.
Tror det var den här turen hon ramlade då vi skulle över en plogvall och fastnade, kom inte upp men låg bara och väntade tills jag fått lös selen och sa åt henne att kliva upp.
Underbara kloka fina häst!!
Saknar den där grimman, den åt hon upp.
 
På gång igen efter att ha varit konvalcent från ryggskadan då hon bockat så matten blev riktigt ridrädd, på henne. Därav fegsnöret också. Så jävla nervös men det gick. 
Fröken fuxöra
 
I Kalix ridhus och tömkörde innan vi flyttade tillbaka till Brändön igen.
 
På besök i Bensbyn igen
 
Trasigt bakknä
 
I ridhuset på Öbacka, på gång igen efter knä konvalecens
 
Första we träningen
 
Andra we träningen
 
Therese och Turbo var på besök
 
Den här sommaren var hon på topp
 
We i Råne
Lite munmassage
 
Vi förlorade våran Mayan och livet blev allmänt svårt
 
 
Pay and WE
Festis kom
 
 
Sen förlorade vi honom också
 
 
Åkte till Therese i Skellefteå
 
 
 
 
Fick dubbla kot och karpalledsinflammationer pga IR EMS.
 
 
På gång igen
 
 
 
Jahapp, några utavalde delar av Strålas liv, så mycket vi har hunnit med. Om nu nån annan än jag själv ids se på alla bilderna och tycker att det är roligt. 
 
Min fina fantastiska allra bästa. Som jag har tillverkat helt själv liksom.

Tisdag

Publicerad 2016-06-01 00:31:11 i Allmänt

Alltså hovslagaren kom redan idag och fixade Rinos fötter. Oväntat men fantastiskt. Nu ska Rino blir bra, så det så. Fixade fötter och order från veterinären att börja träna. Idag fick han bara en kort skrittsväng.
 
Hade ju tänkt rida en rejäl tur med Stråla idag men tiden bara försvann så efter yogan tog vi en lättare kvälltur istället. Mest skritt, lite trav och några galopper. I skogen och lyfta på benen, flyttade kroppen lite hit och dit, lätta skänkelvikningar.
Hon var lite springig i traven i början och stretade emot handen så vi gjorde några övergångar så vart hon mer med mig.
Trevlig liten tur. 
Imorgon ska hon få hoppa med Helena. 
 
6 timmar hos hästarna idag.
En härlig sommardag idag med.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela