stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Olja

Publicerad 2011-07-28 16:18:24 i Allmänt

Är inne i ett riktigt hästil (igen) och det är så roligt, är bara ridsugen hela tiden och det är ju kul nu när jag rider Stråla mer.
Både Leffe och Stråla brukar ha en tendens till att bli som sega råttor på sommaren så jag har lagt till lite energi i form av olja, dessutom skulle det vara bra för att hålla borta fång + rikt på omega 3 mm så linfröolja till till alla utom Mayan nu då.
Hur som så har Stråla verkligen blivit fin på det, hon är pigg och alert trots att det vissa dagar är +25. Hon är riktigt rolig att rida då man slipper sitta och tjata på henne att gå framåt. I förrgår var hon även riktigt på gång med galoppfattningar. Dock så kan jag nästan tycka att hon blivit lite väl tittig så jag kanske får minska lite på dosen så hon blir lagom, pigg utan att tramsa. Igår såg hon en cykel, ve och fasa!!!, och började backa och kasta sig med vagnen bakom. Det är trams.
Leffe däremot, han har typ ingen lust att motionera alls så där ska jag prova öka lite.. Det är likadant varje sommar och så blir jag orolig att han inte mår bra men han är mest trött och varm. Leffe är en häst som gärna går in i sin box och sover. Är han hemme brukar han tydligt visa att han gärna stannar inne i stallet en stund.

Igår fick jag nog av mitt långa sopiga hår så jag tog en sax och klippte bort 3 dm. Inte riktigt så mycket hade jag tänkt mig men det växer ju som ogräs så det är inga problems.

Oschysst

Publicerad 2011-07-26 15:02:07 i Allmänt

Tja, igår blev det hagbygge vilket gjorde mig på grymt dåligt humör och trött som satan. Varför ska det alltid trassla i tråden? Å så fick jag inte vara ifred från jobbet på min lediga dag vilket också gjorde mig lite pissed.
Så det blev då inget motionerande av häst igår, idag ska jag dock ta en ridtur på min flodhäst.
Däremot blev det shopping och fynd på Cargo hästsport som hade 50% rabatt på det mesta, 40% på resten.
Nu när jobbet är i full gång igen så går dagarna och veckorna ännu fortare.

Flodhästen


Jag har aldrig påstått att jag har smala och vältrimmade hästar men en del bilder är fakiskt lite oschyssta.

Maysan går med ponnysarna i hagen och är nöjd och glad, jag tycker även att hon ser ut att må riktigt bra.

Promenad

Publicerad 2011-07-21 21:13:31 i Allmänt

Har promenerat en kort sväng med Maysan, första gången på över en månad, å hon såg så nöjd och glad ut, matte blir så glad i själen. Å så har jag rastat ponnyn i lina och hon var heltossig. Busponny. Igår var vi å badade med hela betesgänget. Mys.

Typiskt

Publicerad 2011-07-19 22:58:18 i Allmänt

Typiskt nog så blev veterinären skadad och sjukskriven på lång tid. Nu vet jag ju inte riktigt vad jag ska göra med Maysan, jag orkar inte med en till, eller samma, som inte har en aning om nånting. Blä. Ridit bästaste Stråla och tjoat henne till en galopp, det är svårt det där. Hon var ändå pigg, alert och fantastiskt duktig. Har även blivit så lugn vid möte med andra hästar och jag vågar rida efter vägen, (trots risk för lastbilar alltså) nu. Hon är så trygg mitt hjärta.

Slemsäck

Publicerad 2011-07-15 22:15:51 i Allmänt

Röntgenbilderna var helt UA, toppen =) Men hon är ju fortfarande halt vä fram långt ner. Kanske troligt inflammation i nån slemsäck i nån led.
Men mysteriet med bakdelen är löst... Det var/är korsförlamning, någon form av korsförlamning som jag inte minns vad det hette men väldigt logiskt i alla fall. Så damen är medicinerad mot det nu då och nya prover ska in på tisdag. Det blir alltså fortfarande inget bete för damen men hon får i alla fall promenera och gå i en större hage.

Utställningsdags i helgen igen.

Det är ganska toppen att ha Idas hästar här, då får jag ju hit henne också, riktigt ofta =P

Mysteriet Mayan

Publicerad 2011-07-13 19:19:22 i Allmänt

Roa mig sa jag, mjo, något jag däremot är bra på är att Oroa mig. Har tillbringat dagen med att vänta på vetrinären som sa han skulle komma halv två men dök upp först halv fem, men det är ju så det är, det dyker upp akutfall osv och han ringde faktiskt halv tre och sa att han var sen. Så ska han komma tillbaka på fredag så då vet jag ju vad jag gör den dan också. Man ska verkligen inte ha andra planer då man behöver veterinär.
Hursom så är han helt säker på att det inte är fång i alla fall och det är väl nästan det jag jag har tyckt, typ. Det har ju varit så konstigt. Han hade några ideer om att det kan komma uppifrån eller inifrån, vilket jag själv varit inne på lite grann. Jag ska i alla fall försöka ta ett urinprov... Hrm.. Önska mig lycka till.
Han gjorde även böjprov på damen och hon var rejält halt vänster fram, han trodde det satt långt ner, typ hovbroskförbening eller nått, så där tog han röntgenplåtar.
Han gjorde en massa olika undersökningar och den här veterinären kändes otroligt mycket bättre/tryggare/kunnigare än hon som var ut först. Och han verkar kunna häst.
Han tyckte även att Maysan var en väldigt snäll och fin häst, det sa han många många gånger och det suger man ju åt sig som matte. Han tyckte även att hon hade väldigt fina ben för att vara så gammal och fd travare. Det lustiga är ju dock att hon var jättetjock bak igår, men inte idag, och att hon hade rejäl puls igår, men inte idag. Typiskt det då...


Det är såååå skönt att det är svalare väder nu, flugorna blir även lite lugnare då.
Vetten gav Mayan en B-vitamin spruta som skulle vara bra om det var nått med nerverna. Skulle även funka bra mot flugor sa han så vi hoppas på det, jag och Mayan.

Gasa

Publicerad 2011-07-12 12:51:16 i Allmänt

Just ridit lektion på Stråla. Hon är så fin men jag är inte van vad hästar som inte gasar av sig själva så det blir lite svårt ibland. Jag har börjat lära mig att man måste vara lite bestämd (jag är van att om hästen inte självmant går framåt utan gärna stannar eller bara segar, då är det något som är fel) med fröken ibland för att hon ska gå framåt och att jag måste ändra/anpassa min ridning från att bromsa till att gasa och uppmuntra framåt. Det är fruktansvärt lärorikt att ha olika hästar och man måste verkligen se upp med hur man använder sin kropp för att det inte ska bli missförstånd.
På slutet la Eva fram lite bommar som vi skulle trava över, då blev Stråla lite alertare och tyckte det var ganska roligt.
Min fröken är även väldigt facinerad av sin lillasyster och hänger nära Alva och Aniara hela tiden.
Hjärtan.


Det blir ingen Therese pga av migrän. Men jag kan säkert roa mig ändå.

Fantastiska hästar och underbara sommar

Publicerad 2011-07-11 13:49:49 i Allmänt

På lördag så blev det då en sista ridtur i bensbyn tillsammans med Lena och Bacon och mer galopp, så duktig tjej. Bara matte som måste försöka låta bli att vara lite skraj, men det släpper nog snart. Stoppade sen in henne i transporten och tog henne till Ivans där Leffe, Aniara och fölet Alva väntade. Det var väldigt odramatiskt precis som när vi släppte dit Leffe med flickorna A. Så fick dom gå i hagarna brevid varann tills idag då vi släppte ihop dom, också det så odramatiskt så dom nästan var tråkiga, jag hade förväntat mig lite spring i alla fall, men inte. Kloka fina älskade hästar.
Jag är facinerad över hur fort dom tydde sig till varann och att Aniara inte tokvaktar fölet. Men dom är ju så snälla mina hjärtan. Stråla är väldigt nyfiken dock och jag tror hon är lite sugen på fölbus.

Snart kommer Therese på besök. (edit: nä det gör hon inte alls det...)
Sista underbara semesterveckan nu. En hel vecka kvar och så bra det har varit hittils, trots en del små missar i planeringen eller vad man nu ska kalla det.

Det var en jädra smäll

Publicerad 2011-07-08 17:40:44 i Allmänt

Då har jag fått prova på att bli påkörd bakifrån. Jag hade stannat för bilden framför skulle svänga vänster och så drämmer en annan bil in i mig med en jävla fart och en jädra smäll. Jag satt och tittade på bussen säjer gubben som klev ut, det var mitt fel, jag var ouppmärksam. Mmm jodå, det kan man ju säja. Min första tanke var ju Ebba! som satt där bak, men han hade väl lyckats väja så precis att det mest tog i min vänstra baksida. Sen fortsatte han en bra bit innan han fick stopp.
Sen när jag kom hem lyckades jag snubbla i stallet (i dom jävla hålen i golvet som bara blir större och större som jag alltid snubblar i) och störta och skrapa knät och slog mig i sidan.
Bra dag....

Har fått låna en TENS av sjukgymn, äntligen, men bara över helgen. Kanske jag kan bli av med låsningen jag gått med i bröstryggen i över 2 veckor.
På ett tag kommer Ida med hästarna. Hoppas det går bra iaf.

Å igår körde vi Stråla med Lenas fin sele och fin vagn. Första gången Stråla hade baksele på sig, inga problem, duktigaste tösen, pigg och glad i värmen.
Lena var lite nervös och redo att hoppa av för att jag körde i grimma, hi hi, det är ju ingen fara med lilla fröken Stråla. Jag känner mig då alltid så trygg med henne.
Bacon gick bakom på släp.
Idag är det för varmt för att rida, pysslar med lite annat.

Finbesök

Publicerad 2011-07-06 21:03:40 i Allmänt

Idag har jag varit så satans risig, ända tills jag fick klättra upp på min häst. Bästa medicinen.
Vi red en lite längre tur idag och tog våran första uppsuttna galopp. Tjoho!! Duktig tös! Varmt och svettigt var det men så roligt och mysigt. Bacon är jättekär i sin syster och hon går helst nära nära.

På fredag får vi finbesök här i hästhagarna. Då kommer Idas Aniara och lilla fölet Alva hit och ska gå på bete med Stråla och Leffe. Så mysigt.

Imorgon blir det till att ringa veterinären igen, tror jag vill att dom kommer ut och tittar på Mayan igen, jag vet inte riktigt vad jag tycker och imorgon är sista dagen på medicinen. Jag skulle vilja veta säkert vad det är. Kanske vore lika att åka in till ATG eller nått.... Hum.

I bensbyn

Publicerad 2011-07-05 22:29:59 i Allmänt

Har kört Stråla till Lena för lite miljö och annan träning. Allt var väldigt odramatiskt. Red en tur också och såg lite spännande saker.

Luktar likadant

Publicerad 2011-07-04 23:41:16 i Allmänt

Har varit i mosters stuga utanför älvsbyn hela dan, där spenderade jag mina somrar som barn då min mormor och morfar också alltid var där. Det luktar precis likadant som för 25 år sen. Underbart. Mitt kusinbarn var också där, på besök från stockholm tillsamans med pojkvän. Så söta så. Moster har världens finaste DS gårsdshund som Ebba har haft väldigt roligt med, ja jag också för den delen, har anmält mig frivillig som hundvakt.. Kära tant Maysan fyller 20 idag! Hon verkar må något bättre och är iaf sitt lugna jag igen, har väl accepterat den nya situationen som den är. Äter nu metacam istället för butta och det är ju smaskigt som godis.

Nice day

Publicerad 2011-07-01 19:40:07 i Allmänt

Har varit och häslat på Markus i öjebyn idag, gått på marknad och shoppat strumpor, saft och bröd. Ebba fick en friare i form av en liten chihuahua hos Markus (satans kamerasladd var är du!?) och väldigt många komentarer och en hel del kel på marknaden. 
Sen tog vi ett härligt dopp i hamnviken, regnet gjorde bara att det var väldigt lite folk= skönt.
Superhärligt i vattnet. Sen badade vi Ebba i älven å så var jag tvyngen att åka hem.
Lämnade min Hector sadel till en intressent på hemvägen, tyvärr så är den till salu nu, ingen idé att hålla på den bara för att jag tycker om den när ingen häst kan ha den.
Nu ska jag ut och köra Stråla, eller rida kanske...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela