stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Bäbis

Publicerad 2011-05-31 22:01:18 i Allmänt

Har varit och kikat på Idas nykläckta föl idag. Strålas lillasyster. Bedårande liten en. Men vad less jag är på regnet... Nu räcker det. Jösses.

Lilla Stjärna

Publicerad 2011-05-29 20:53:58 i Allmänt

Jag är en periodare då det gäller böcker, dvs periodvis plöjer jag igenom bok efter bok, nu har jag även upptäckt ljudböcker (redan) vilken fantastisk uppfinning. Det hela började då jag skulle hitta på något att roa min mor med då hon låg inne och började låna böcker åt henne. Samtididigt som alla jäkla radiostationer får mig att vilja stoppa in en diskborste i örat och gräva runt i hjärnan lite. Så fantastiskt skönt att slå på en bok när man kör, det gör det hela mycket mycket roligare. Så började jag även ligga och lyssna på kvällarna medan jag liggaer och gnider mig på min spikmatta. Perfekt!

Bland de första böckerna jag lyssnade på var Lilla Stjärna av John Ajvide Lindkvist. Grymt bra bok.
Lilla Stjärna är berättelsen om två flickor.

Klippt från adlibris
"Under en svamputflykt hittar svensktoppsartisten Lennart ett spädbarn nedgrävt i en plastpåse. Han räddar flickan till livet och hennes första skrik gör honom stum. Ur den lilla kroppen stiger en serie perfekt träffade toner. Han tar med flickan hem och gömmer henne i källaren. Hennes obefläckade musikalitet ska ge hans liv mening.

Hon är Flickan med det gyllene håret.

Vid samma tid föds en annan flicka i en mellansvensk stad. Hennes liv rymmer inte många glädjeämnen. Hon upplever sig själv som grå och alldaglig med få begåvningar och ännu färre vänner. Hon tröstar sig med elaka hyss och trollande på olika nätforum.

Hon är Den andra flickan.

Så småningom korsas de två flickornas vägar. En brinnande vänskap växer fram, med förödande konsekvenser för alla som kommer i dess närhet.

Lilla Stjärna är en historia om kärlek och besatthet, om en röst ifrån en annan värld och idoldyrkan driven till sin spets. Hur långt är du villig att gå för den du beundrar över allt annat?"

Snott från DN:
"Ajvide Lindqvist gör inte bort sig, så som fullvuxna brukar göra när de skall beskriva den speciella kultur som dessa flickor lever i. Han kan jargongen, spelen, drömmarna och låter det inte gå till överdrift"

Det var det som jag genomgåeende kände, att han kunde beskriva den kulturen så väl. Kanske jag tyckte att boken var så bra för att jag drog paralleller till tjejer man mött på TH-forum. Kanske.

Lyssnade även på "Låt de Gamla Drömmarna dö" En novellsamling av densamme.

26/5

Publicerad 2011-05-26 10:19:20 i Allmänt

Igår var min moster på besök med sin nya Dansksvenska valp och Ebba var sååååå förtjust. Än en gång typisk att jag inte kan ladda upp bilder.
Lillen hette förövrigt Ebbe... Ebba och Ebbe.

Onsdag

Publicerad 2011-05-18 17:28:41 i Allmänt

Stoppade mina knarkare i sommarhagen en stund igår. Dom firade det med en massa bock och skutt. Leffe är roligast att se när han skuttar runt. Busfarbror.

Har nu tagit ett steg i rätt riktning. Känns roligt.

Trött...

Nu ska jag ut å rida min lilla Stråla.

Skillnad på folk och folk

Publicerad 2011-05-17 15:20:12 i Allmänt

Suck. Bloggade via telefonen i fredags men det har inte gått in ser jag...

I helgen var jag i alla fall upp till överkalix för hundutställning. Pappa sa flera gånger att jag inte borde åka med tanke på hur jag lät, eller inte lät. Men jag åkte och tja, gratis hotelrum, gratis mat (fika, godis, läsk) och en massa fina hundar kan man väl stå ut med men nog var det lite tungt allt.
Hotelrum är man inte van att bli bortskämd med direkt så det var inte inte illa, fick dessutom ett stort fint rum med altan och kanon utsikt, precis brevid fanns relax avdelningen med bubbelbad och kanon utsikt även där.

Det sjuka med hundutställningar är den stora klass skillnaden på domarna och ringsekreterare. När dom dessutom satte oss i samma rum, borden brevid varann och läste upp menyeerna: Ni vid det här bordet ska äta gravad röding och rom till förrätt, renfilé till varmrätt och åkerbärsparfait till efterrätt. Och ni vid det här bordet ska äta kyckling och klyftpotatis och kladdkaka till efterätt....
Plus att dom vid andra bordet fick dricka vad som helst och vi fick vatten..
Det blev bara sååååå fel.. (och här menar jag inte att vi också skulle ha renfilé men sätt oss då inte precis brevid varann eller ge domarna också kyckling, den var jättegod.)
Oh well.

På hemvägen så kom vi precis då det skett en rejäl olycka utanför töre.
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=6162837

Tok!

Publicerad 2011-05-12 15:06:45 i Allmänt

Åh vad jag är trött idag. Har blivit tokförkyld och jag som ska upp till överkalix i helgen och jobba på hundutställning. Utomhus... =S
Aj aj. Började redan i lördags så jag tänkte att det hinner väl gå över men det blir bara värre, idag har jag ingen röst och vill bara sooooova.
Häromdan hade vi 23 grader varmt! Det är ju helt galet och för varmt för årstiden.
Gräset det växer så man rent ser det och hästarna är helgalna och skitjobbiga. Dom har bara gräset i sikte. Aldrig nånsin skulle jag stå ut om dom dom betedde sig som dom gör på våren året om, gräset är som knark för de stora fyrbenta kräken.

Stackars jag

Publicerad 2011-05-08 20:30:45 i Allmänt

Stööön, ont i magen, ont i halsen, lock för öronen, matt i kroppen. Synd om jag.

Jag har bestämt mig

Publicerad 2011-05-05 13:32:17 i Allmänt

Jag har tagit ett beslut som känns väldigt bra. Så får vi sen se om det blir så men än så länge känns det bra bara att ha tagit beslutet, jag är så bra på att vela och en förändring av detta slag är vad jag behöver.

Jag köpte en ny kamera sladd igår men tro inte fan att jag köpte fel jäkla sladd. Bah!!
Undrar dessutom om jag får lämna tillbaka/byta den, då jag fick massakera hela förpackningen för att få ut sladden...


Var med Ida och shoppade igår, nå jag shoppade inte så mycket men ett nytt träns till Stråla blev det med ett födelsedagsbidrag av Ida. Tack tack.
Ska prova det idag tänkte jag, bettlöst ofc.Och förresten. Hur kul var inte det här:
http://www.blocket.se/lulea/2___3_medryttare_33584030.htm?ca=1_9&w=1

Eller är det bara jag som har mesig humor.

2/5

Publicerad 2011-05-02 15:05:42 i Allmänt

Nu har mamma kommit hem från sjukhuset där hon har varit i två månader. Ett tag låg hon även på IVA uppkopplad till en helvetes massa apparater, men nå nu är hon då hemma igen och det känns nästan konstigt att sluta ränna till sunderbyn var och varannan dag.

Sköna maj välkommen

Publicerad 2011-05-01 11:47:16 i Allmänt

Lektionen gick jättebra, Stråla blev dock trött väldigt fort, jobbigt för hennes lilla huvud, och då fick jag henne knappt att gå framåt. Jag är liksom inte van vid hästar som inte gasar av sig själva så det är svårt, men hon ska ju såklart inte pressas för mycket heller. Brukar bara vara med halva lektionerna men henne.
Jag red barbacka och satt riktigt bra i traven också, tidigare har hon varit lite små vinglig att sitta på men det går bättre och bättre.

Jag börjar faktiskt tycka att jag är, inte en bra ryttare, men helt okej, och att jag kan rida mina egna hästar på ett relativt bra sätt. Däremot så skulle jag säkert inte kunna sätta mig på okända hästar och få det att gå lika bra, men det skulle vara kul att prova.
Dessutom så skulle behöva träna höger galoppen på någon häst som kan, den sätter min kropp stopp för, så den är tyvärr både jag och mina hästar urusla på och jag vill inte att det ska bli samma för Stråla.

Nya medryttaren tyckte att det var jätteroligt och hon vill fortsätta. Tjohej! Så nu är det bara hoppas att det håller i sig.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela