stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Ser ni?

Publicerad 2018-02-28 00:51:00 i Allmänt

Alltså på riktigt less på folk som bah åh det kan vara farligt att göra ditten och datten när man är sjuk
NEJ det är inte farligt att röra lite på sig när man sjuk. Nej man kanske  inte bör TRÄNA men lite aktivitet i sakta mak är enbart hälsosamt. Man ska alltid röra på sig det man kan och orkar, så det så.
Ta i trä och så vidare men kanske det börjar ge sig.
 
Sötgnuttar, du är sällan man får mocka ifred utan att dom bah: "ro hit med karamellerna, vi vet att dom finns"
 
Ebba och Stråla fick akupunktur idag. 
Jag passade på att göra en liten studie i hur mycket ett öga talar. 
Jag tycker att hästarnas ansiktsuttryck är väldigt lättlästa överlag men även om man enbart studerar ett öga så talar även det om mängder. 
 
Det här ögat är lite bekymrat. Här kom även Ivan in och kallade henne "ängslig" inte vad jag skulle säga men ändå väldigt tydligt. Hon var lite bekymrad och kanske även kände lite smärta då Andrea hade satt nålar på ett ömt och känsligt ställe.
 
Det här ögat börjar vara lite trött, hon börjar slappna av och njuta av behandlingen 
 
Ett piggt och nöjt öga, glad. Strax här efter börjar Andrea plocka bort nålarna då behandlingen är klar.
 
Fundersam. Ivan startar traktorn just utanför fönstret.
 
 
Sen är det ju klart att det underlättar när man känner hästen samt vet vad som händer. Men 
Ser ni det jag ser? 

Historien upprepar sig

Publicerad 2018-02-26 13:57:37 i Allmänt

Roade mig med att kolla tillbaka i bloggen på bla  januari februari 2017 och "livsandarna återvänder" användes även där och Stråla var ofriserad även då.
Även dålig på att rida och sjuk. 
Tyckte det var lite småroligt. 
 
 
Läste i bloggen och kollade igenom lite gamla bilder och kom in i en massa minnen från den där omtumlande tiden, minnen och tankar om hur mycket som har hänt med mig det här året.
Det vart ju definitivt inte som jag hade hoppats men herregud vad fint det har varit och vad jävligt det har varit men jag skulle inte vilja ha en sekund ogjort möjligen ändra på vissa saker för en möjlighet till vad jag kanske önskat  men det är för sent att grubbla på nu och jag vet dessutom inte ens vad jag egentligen önskar. 
 
"Ibland kanske vägen i sig är själva målet" skrev jag i januari förra året. Jag var visst rätt klok då. 
 
Det är så roligt att man kan lära sig nya saker om sig själv även när man börjar närma sig 40 att det fortfarande finns dörrar att öppna. Att det fortfarande finns dörrar som man inte ens visste fanns.  Mycket spännande.
Ja jävlar vilket roligt år det har varit. Hoppas på ett lika roligt till. 
 

He jer nalta kallt

Publicerad 2018-02-26 01:47:00 i Allmänt

Förbannade förkylning! Så less jag blir. Mår sämre idag, kanske för att jag satte mig och körde igår i 300 minusgrader och höll på att förfrysa typ allt. Stort skratt på skåningar som gnäller över -7. Ja ja det är säkert kallt för dom men vad fan. 
Nåväl. Trevlig körtur iaf med pigg fröken som tuffade på så svetten rann om henne. Jag fick tom bromsa henne ganska mycket vilket inte är helt vanligt. Om jag bara inte hade varit en isbit trots påpälsad till nästintill orörlig
 samt väl inpackad med filtar, så hade vi varit ute ännu längre. 
 
 
 
 
 
Hm, måste ta fram saxen nån dag.
 
Så idag har jag inte orkat så mycket, var på Storheden och köpte lite mat åt mig själv och åt djuren och flåsat. Det är på riktigt helt sjukt hur anfådd jag blir av att bara gå några ynka steg. Bubbel och gurgel i bröstkorgen.
 
Ikväll tog jag iaf ut hästarna en sväng, gick till ridbanan
Leffe var mer än lovligt busig och sprang in på alla gårdar och avfarter för att sen springa om oss igen grälade på honom men skrattade samtidigt, för det är ju faktiskt väldigt roligt. Stråla såg inte humorn i det hela och var lite lätt missnöjd men hon är ju snäll iaf.
Släppte lös dom på ridbanan så fick dom springa lite Leffe gav sig ganska fort så fick Stråla lösgaloppera lite.
Mycket mycket duktig tjej. 
Testade att "löslongera" också, faktiskt aldrig gjort men det gick ju hur bra som helst. Som om vi aldrig gjort annat, byta varv var väl det som var svårt, måste fundera på hur jag ska förmedla det med min kropp för när jag vifta med pisken trodde hon jag mena galopp. 
 
Nu fan MÅSTE jag bli frisk. Har superroliga saker att se fram emot om en vecka. Dö jävla virus, DÖ. 

Vesslan och Benne

Publicerad 2018-02-25 01:39:54 i Allmänt

Efter att ha bingelyssnat på över 290 avsnitt av Simon Gs Arkiv Samtal så blir man ju lite ledsen när det är över, ja det är ju inte över men jag kunde inte lyssna oavbrutet. Så jag började lyssna på broderpodden Specialisterna med Simon G, Anton Magnusson (mr Cool) och Albin Olsson. Väldigt skeptisk och med rynkad näsa i början men så man lär känna personer efter att lyssna på så många timmar och förstår vilka fina människor det finns bakom dom där skämten, börjar uppskatta en humor som man inte har förstått förut, omvärderar en massa samtidigt som man skulle vilja diskutera vissa saker med dom. 
Det bästa av allt är nog deras vackra vänskap, det är SÅ fint.
 
Och nu har jag bokat biljett till Vesslan och Benne i Umeå i slutet av april och känner mig nästan lite nervös över att få se dom på riktigt Ha ha
 
När man blir så djupt inbjuden i någons liv, det är liksom, konstigt.
Avsnittet där Simon berättar om uppbottet från sin flickvän eller avsnittet där Anton får en panikångest attack. Låten "Jag önskar att du blir ful" är så vacker, jösses vad jag grina första gången jag hörde den, sällan det händer.
 
 
 

Gla

Publicerad 2018-02-24 00:43:10 i Allmänt

Jag var lite för kaxig igår och tyckte att jag mådde rätt bra men efter att ha jobbat ett dagspass idag så är jag inte så kaxig mer. Lätt att jobba natt då det handlar om att sitta och mitt dag jobb är INTE tungt men jag kan ju faktiskt inte gå 10 meter utan att bli andfådd.
Och den jävla hostan 😷
Annars är jag på väldigt bra humör, ta i trä och så vidare, man vågar ju knappt tänka tanken. Men har varit på ovanligt gott humör i flera dagar. Kan det vara våren som är i antågande? Våren brukar ju göra gott för mig.
Selfie på det 
 

Livsandarna återvänder

Publicerad 2018-02-22 00:08:16 i Allmänt

Idag hade jag en tid på röntgen kl 11 så passade på att skynda mig ut med Stråla direkt efter jobbet, hade bara tänkt mig en kort skritt tur men det var så vansinnigt härligt så det blev en längre sväng i alla gångarter. En mycket lugn tur men jag orkade ändå. Bitigt om näsan - 23 och lite vind
Men så himla härligt. Solen, den livgivande solen. Och skogen med sin frid och ro
Fröken Stråla var så fin och trevlig. 
Lite rolig bild, ser ut som att hon är helt slut men hon bara tuggar på en godis. 
Superglad och pirrig hela jag efter det. 
Åkte till sunderbyn och röntgade foten som fortfarande gör svinont efter jag vrickade den i september. 
Åkte hem och försökte sova, gick mycket dåligt och nu sitter jag på jobbet och muttrar över att doft och smak inte funkar igen. 

Halleluja amen

Publicerad 2018-02-21 03:07:16 i Allmänt

Luktsinnet kickade igång idag!!!
Perfekt dag för det dessutom då jag fick sniffa på något extra bra en stund. 
Det funkar inte perfekt och går upp och ner men ändå, det funkar och så även smaken. Alltså. Det funkar sämre men jag har iallafall känt smaken av en ostmacka och te och korv och potatismos. 
Ja och en chokladbit. Ljuvligt. 
En hel vecka utan att känna minsta lilla smak eller doft alltså fattar folk hur vidrigt det är? Hur mycket som ligger i dofter, hur mycket minnen och känslor och njutning som ligger i dofter. 
Och smaker. 
Och man ska sannerligen inte googla skiten då man får läsa att man minsann inte helt omöjligt kan förlora doft och smak för alltid efter en förkylning. Så jävla tragiskt.
 
Och tillbaka på jobbet igen och den här lilla sötsaken 
 

Bubben <3

Publicerad 2018-02-19 22:39:11 i Allmänt

Alltså Leif. Vi hade hovslagartid idag så jag gick och tog på alla grimmor så det skulle vara klart, Leffe blev jätteglad och puttrade och hummade men vi skulle ju inte gå ut, vi skulle bara vänta på hovslagaren.
 
Men där stod han vid grinden, tappert väntande när dom andra åt, för han hade ju tagit på sig grimman, han var redo att gå på tur 
Med jämna mellanrum kasta ett otåligt öga på sin vansinnigt långsamma matte. 
Huhuhuh puhpuhpuh. Bubben 💖 så vi gick ut en sväng, om jag hade vetat att hovslagaren skulle bli väldigt sen, visste att han skulle bli ganska sen men om jag vetat att han skulle bli väldigt sen hade vi kunnat gå på tur. Nu gick vi bara och såg oss omkring lite 
Och satte oss på en spark och sola lite och så 
Så underbart med solen, det känns verkligen i hela kroppen att livsandarna börjar återvända. Ljuvligt. 
 
Fast det är långt ifrån vår än och efter 3 timmar hos hästarna var jag både isbit och aptrött.
 
Jag vill ha tillbaka mina smaklökar nu. Nu nu nu nu nu nu nu nu

Nice

Publicerad 2018-02-19 02:01:41 i Allmänt

Vilket glädjerus jag fick av att vara ute och åka rallyhäst i afton, bortåt var det inte så mycket rally, ganska lagom, kanske att hon verkade lite trött men den tröttheten var helt bortblåst på hemvägen så hon fick trava på, vi hade varit ganska långt så det blev en bra joggingbit att trava hela hemvägen, nå inte hela hela men, på slutet innan det är dags att skritta av så rullar hon över i galopp och galopperar en gode bra bit i friskt tempo, så roligt och så höll jag på att flyga ur vagnen också pga skoterspår över vägen =gupp.
Ha ha
 
Mys mitt ute i mörka skogen 
 
Så ordentligt rastad tös. 
 
Jag försöker boosta mig med smoothie, ja ja, det var ju så dags nu men va fan bättre sent än aldrig. 
Fortfarande inte en tillstymmelse till smak, lustigt nog känner jag lukten av citron, inte smaken, bara lukten men det ger ju hopp iallafall. 
 
Ebba får fortsätta posera framför snö pga.. ja.. buttloads med snö
Och så är hon så jävla gulli också
Sne grånäsa 

Men gråt

Publicerad 2018-02-18 16:22:47 i Allmänt

😭 fy fan, sex dagar utan smak och luktsinne, det är VIDRIGT!
Får snart matpsykos, började fantisera om brunch i natt. Brunch och pommes såna där stora krispiga och smörgåstårta och fralla med ost och kanelbullar  😭 
Och snart tror jag att jag börjar gråta på riktigt. 
 
 

Körtur

Publicerad 2018-02-17 11:26:00 i Allmänt

Jag var så jäkla nöjd igår för att jag fick snilleblixten att köra min häst. 
Blev så dålig igen att jag orkade ingenting, sov hela torsdagen och mådde fullkomligt skit. Läste lite hästbloggar och fick ångest för att jag vill också ha en vältränad häst plus att hon ju behöver röra på sig men så slog det mig, körningen som jag har glömt bort totalt.
Drog fram den fullständigt översnöade vagnen tack och lov är snön väldigt fluffig så det gick fin fint men så tappade jag vagnen och krossade en ruta i Ivans bagarstuga med ena skackeln 😬 oops
Han blev tack o lov inte sur. 
 
Åkte hem och vilade och såg film och sen ut och köra 
Det var väldigt skönt att få vara ute lite, väldigt mysigt och så perfekt att få hästen välmotionerad med minsta lilla ansträngning från min sida. 
Svettig tjej sen. 
 
Undrar hur länge sen det faktiskt var vi var ute med vagn... 
 
Ebba var inte nöjd då jag tyckte att hon skulle posera för att visa hur mycket snö vi har. Detta är mitt på gräsmattan, min bror har skottat en gång till sin husvagn. 
 
Tappat smak och luktsinne totalt som vanligt när jag är sjuk och det är SÅ HIMLA frustrerande. Jag är inte ens täppt i näsan eller egentligen ens speciellt snorig så jag förstår inte varför det blir så, jag HATAR det 😭😭
Femte dagen nu utan smak och lukt.
 
Annars piggare idag, fortfarande hosta och perkulatorandning men mår betydligt bättre. 

Men förbannat

Publicerad 2018-02-16 23:18:49 i Allmänt

 Men satans helvete vad irriterande. Skrivit ett låååångt inlägg, sparar i utkast och så försvinner det bara. Satans skit blogg.se!

Men grattis

Publicerad 2018-02-14 02:52:00 i Allmänt

Helena skickade ett sms igår och undrade om hon kunde ta torsdag och onsdag, enda dagarna hon kunde,  okej sa jag och suckade lite för att jag är så jäkla slut men hästen behöver röra på sig. 
Släpade mig iallafall ut med Stråla en sväng efter jobbet imorse men bara skritt för jag orkade verkligen ingenting. 
Fin häst annars, kändes gungig och mjuk i kroppen. 
Sen när jag skulle åka förbi och ge hästarna mat innan jobbet på kvällen så var ju Helena där, då hade hon skrivit TISDAG och onsdag i smset. Alltså min hjärna, suck... 
Gjorde absolut bara gott för Stråla att gå två vändor men det kändes så onödigt att Helena tagit sig ut i snöstormen i onödan. Snö ja. Nu räcker det... Faktiskt. Alltså. Stopp 
 
 
Vaknade fö med lite feber men då kändes det för sent för att sjukanmäla sig, jag hoppas bara att jag inte smittar nån men det är ju redan för sent i så fall. 
Jobbigt läge när det går så upp och ner hela tiden, konstant slut men i övrigt är det definitivt inte en klassisk förkylning. 
5:e veckan dock. Så jävla less. 
Hostar så jag kräks emellanåt, stundvis inget speciellt. Varvat torr hosta med extrema mängder slem.
Zzzz

Ridtur

Publicerad 2018-02-12 22:43:00 i Allmänt

Helena tog Stråla lördag och söndag för jag var så risig, idag tog jag henne själv på en ridtur men helvete vad jag blev slut och på vägen hem höll jag fullkomligt på att hosta upp lungorna. Less. 
Fröken verkar också ha tappat en del, hon blev både flåsig och svettig av lite trav och en kort galopp.  
Annars känns hon okej, oriden men det ska väl bli ordning på det. 
 
Det blev mest skritt och inga direkta önskemål från min sida om annat än att hon skulle jogga på framåt
 
Fniss 
 

Lördag

Publicerad 2018-02-10 21:08:42 i Allmänt

Fabulus view!! 
Satsade på att få valuta för pengarna vid frukosten istället 
Heh 
 
Äntligen en dag med vettigt väder, dvs inte - 300 eller snöstorm. Visserligen blåst men man kan ju inte få allt.
Jag blev helt kaputt efter 20 minuter promenad. Helt värdelöst. Känner mig superfet och otymplig och slapp och orkar ingenting, nu vill jag bli frisk så jag orkar röra på mig och kunde känna mig lite mindre flabbig.
Nåja. 
 
Stråla fick behandling av et Maria Öhman igår, det var välbehövligt. Hon fick godkänt och var bättre i kroppen än sist Maria kände på henne vilket var över två år sen kom vi fram till. Herregud vad tiden går. 
Stumma hårda muskler som behöver cirkulation. Dvs skärpning nu matte nu är det dags att komma igång ordentligt igen. 
Men det känns bra att ha gjort en check samt fått behandling innan vi tutar på. 
 
Skorpan är söt
 

Sockergryn

Publicerad 2018-02-09 01:21:06 i Allmänt

Det går faktiskt bra att rymmas i sängen också 💖
 
 

Mer apröv

Publicerad 2018-02-07 19:38:30 i Allmänt

Sjuk.
Suck. 
Hostar så jag kräks, lite feber och allmänt risig. 
Blöh 
 
Något liten säng men det får gå 

Apröv

Publicerad 2018-02-06 23:11:29 i Allmänt

Fy vad det blir dåligt motionerade av Stråla. Lördag var hon ut med Helena men söndag var det nästan - 30 och jag var aprövtrött måndag fortsatt aprövtrött och fortsatt kallt tog en kort sväng med cykeln, bara skritt och Leffe gick med lös.
Idag fick vi iallafall till en ridtur, kort pga aprövtrött men trevlig. 
Endast - 18 men blåste så kallt som fan. Strålan var stel som sjutton i början. För kallt och för lite motion, ändå fin och kom igång ganska fort. Endast lätt motionsjogg alla gångarter,  inget annat
Fintösen men oooh den där Späcknacken 😥
Önskar jag kände nån som ville rida lite när jag är så här jävla dålig. Funderar på att gå till läkaren men det lär förbli en fundering. 
Istappar i näsan 
 

Vackert

Publicerad 2018-02-04 09:12:14 i Allmänt

 
Idag kallt som sjutton. Vilken jäkla vinter, nu fick vi tillbaka för all is och skit tidigare år. 

En fredag

Publicerad 2018-02-02 20:09:34 i Allmänt

Var och yoga igår, det blir inte så ofta, det är så mycket ivägen. Det var jobbigt, herregud. Och fel kläder hade jag, byxorna åkte ner, tröjan åkte upp och magen trillade ut. 😒
 
Efter yogan gick jag med Stråla till ridbanan och skulle longera, hon var lite tjorvig och slet en del i linan, jag orkade inte med det och tappade henne och hade glömt stänga grinden så hon drog hem i full kareta. 
Suck.
Tur jag hade gramantyglar i läder som longerlina så den gick av istället för att trassla in sig runt benen. 
Hel häst iallafall som fick en liten runda med cykeln sen. 
 
 Idag har jag besiktat bilen som hade ungefär en miljard fel, nu är jag less, dags att skaffa ny bil. Sund ändå då den går så jäkla bra.
Sen till Frej och rida en sväng, han var ganska tjurig på att försöka vända hem hela tiden men annars fin 
Var väldigt vackert ljus. 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela