stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Lurv

Publicerad 2015-09-30 20:13:27 i Allmänt

Tack vare bästa hovslagaren så fick jag och Lurvas oss en väldigt trevlig tur
Jag måste lära mig att fläta det här lurvet.
 
Pigg och glad häst, lite stel i början men mjuknade efter ett tag. Fick våran första galopp sen svackan, jobbigt som fan sa Rino. 
Ibland är det frusterande att han är så som han är att rida men så glömmer jag bort att han är van att bli buren. Med kandar och sporrar. Och inte ett skvatt van vid att gå i skogen. Så när man helt plötsligt ska ta ansvar över sin egen kropp på ojämn mark dessutom, då blir det jävligt svårt ibland. Det blir bättre och bättre men fortfarande ryhsligt svårt, speciellt om det finns saker att titta på som distraherar. 
 
Svårt att få osuddiga bilder på pigg häst också 
Nu får det gärna bli fredag så jag får rida igen.
 
 

Vilken tur jag har

Publicerad 2015-09-29 21:37:21 i Allmänt

Ja vilken tur va, att jag har en till häst att rida. Jättetur. Verkligen. 
Eller så fick jag ägna dagens tänkta och efterlängtade ridtur till att finkamma hage efter skojävel. Ett uppdrag som fick avslutas utan att nämnda skojävel funnits.
"Hur svårt kan det vara" ingen skog inga diken ingen lera. Jävligt svårt tydligen.
 
Nå nu måste jag ju inte rida för att det ska vara trevligt att umgås med hästarna, det är så himla fint bara att umgås. 
Tog med mig Ebba och Leffe på promenad, Leffe jäkligt skitig för Ebba var så ivrig att gå.
 
Sen blir det inte så himla mycket promenerat när man är ute med gammelgubbe och gammeltant
Men mysigt
 
Vad var det som fladdrade!!
 
Påbörjat i Rinos hage, dom har röjt undan en massa döda träd och kvistar så det har blivit jättefint där, ska bara plocka bort allt också. Nu kan jag dessutom göra en bra lösning på sovstuga åt Rino utan att behöva slita ihjäl mig. Det blev riktigt bra. Nästa vecka hade jag hoppats få färdigt den.
 
Stråla ska till kliniken nästa onsdag. Länge dit. 
 
 

Åh knäppgök

Publicerad 2015-09-28 21:42:20 i Allmänt

Jag har redan ridabstinens.. Bara tanken på att inte få rida Stråla på några veckor gör mig jättestressad. Och sätter griller i huvudet på mig på en gång. Men nog hade det ju varit roligt att rida på ridskolan den här terminen också... 
Ja ni fattar. Knäpp.
 
Fast något som jag har funderat på redan tidigare är att dom hade tänkt ha en hopgrupp för hopprädda. Eller för de som hoppar med skräckblandad förtjusning. 10 gånger under hösten. Alltså det hade ju bara varit awesome!
Men råd har jag inte. 
Troligtvis får jag skippa Lotta också när hon kommer upp i Oktober. Det känns inte som att Stråla kommer vara igång då och som att jag behöver pengarna till veterinär räkningar.
Få se nu, hur var det. Så fort eknomin så lite som börjar räta upp sig ens det minsta så kommer nästa veterinärräkning.
Jag tror jag driver runt alla länets veterinärer på egen hand.
 
Jag har iaf lilla Rino att rida runt på och det ska jag göra imorgon, jag var visst ledig imorgon. Hur underbart?
 
Kanske får passa på at steppa upp Rinos träning lite nu. Sen han kom har han gått ungefär varannan dag, inte slaviskt men som mål har det varit varannan. Innan han kom gick han ju ungefär 3 dagar/ vecka, då jag var där och före det typ ingenting.
Kanske dags att utöka lite nu. 
 
Gullepluttekatten
 

Skit också

Publicerad 2015-09-28 20:04:44 i Allmänt

Det där gick ju sämre än hoppats... Strålan är lite halt runt om. Inte halt som jättehalt men lite reaktioner på böjprov främst vänster bak och vänster fram. Lite annat jox också och teorin är socker. Vilket jag ju förstått egentligen. Så svullen, depåig och konstig i kroppen som hon är ska man inte vara när man inte gått på fullt bete och motionerar så mycket som hon gör. Jag har hela sommaren sagt att hon inte tål gräs. Hon blir jättekonstig av att typ bara titta på gräs.
Att hon när hon blir så svullen och stel och depåig så påverkar det hela kroppen och resulterar i hältor. 
Så vi är remitterade till kliniken för grundligare undersökning av hältan och diverse prover så vi får reda på mer exakt varför hon inte tål gräs. Jag kom även på att jag måste ta ett PSSM prov. Det känns väl som att det är rätt troligt att hon har det när Mayan hade det.
Så det var ju himla tråkigt även om jag hade det på känn, att det var något mer än bara ryggen, därför bad jag om böjprov. 
Är egentligen inte direkt orolig bara vi får ordning på hältorna och svar på varför hon blir som hon blir så ska jag nog kunna hålla det i schack, en får vara jäkligt strikt med dieten bara och inte slarva. Mayan blev ju så otroligt mycket bättre bara jag fattade vad det var som behövde göras. 
Hur som så blir det inget mer bete för fröken.
Det jag är orolig för är bakknäna. Bara dom inte tagit mer stryk. Denna gången verkade det vara mer vänster bak än höger där hon har pålagringen.

Idag har vi nött ridbana

Publicerad 2015-09-27 20:26:05 i Allmänt

Rörflen är jag väldigt nöjd med. Det ser jättefrächt ut och hästarna äter det med god aptit fast det tar mycket längre tid att få i sig än höet. Ponnyerna tycker att de grövsta stråna är för grova och har tom lämnat dom. Jag säjer att ni får gott gnaga på dom, det blir inget annat.
Den nackdel jag ser är att det är ganska blött, som hösilage, så det går inte att strö med, spelar ingen roll för min del för jag ska ändå bara fodra med det men jag är rädd för att det ska hinna mögla innan jag fodrat en hel bal. Det gjorde å andra sidan alltid halmen för mig också så. 
Jag kommer köpa fler balar rörflen.
 
Leffe gillar att rulla sig i lera
 
Jättefin dag idag. Stråla och jag hade en ridlektion för bästa Eva inbokad, berättade om mina funderingar kring det kroppsliga på Stråla och jobbade med det. Mycket skrittjobb, samla med kvicka bakben, länga skritten, samla länga. Öppna på volt, små volter i volten, öppna. Samla länga osv osv.
Jobbigt som fan sa Stråla men lossnade jättefin och jobbade så himla bra. 
Jag önskar jag hade råd att rida för Eva flera gånger i veckan, det blir alltid så himla bra med hennes ögon på mig.
Lite travjobb också även där lossnade hon fint.
 
Imorgon är det dags för veterinär Anna, jag hoppas verkligen att det bara är något lättare eftersom att det till viss del går att rida lös. Ska bli intressant men såklart nervös.
 
Sen gick jag och Rino till ridbanan
(Åh vad det är tråkigt att posera)
 
Där vat var tteam träning med Camilla. Rino var jätteduktig. Bommar så sjukt jobbiga och allt det här med kroppskontroll är också sjukt jobbigt men han gör som alltid allt man ber om och lite till och växer flera meter med beröm. 
Fina fina vackra vita.
Vi fick en pekpinne som passade oss perfekt
 
Vi har iaf gått slalom och i labyrint både framlänges och baklänges och över bommar, inte under bommar dock. Och så har vi fått lite fler ttuch grejer att göra för den lilla krattiga kroppen.
 
Cricko och Bolinder i slalom
 
Inger och Trollgutt backar ur labyrinten
 
Sanna och Barock är på väg att gå, Rino tyckte att den andra vita var intressant
 
Superbra dag och en fin helg överlag. Nu har jag fått en massa energi till jobbet i veckan. 
 

Spöken

Publicerad 2015-09-26 19:35:56 i Allmänt

Solen har visat sig idag. Den underbara efterlängtade. Ebba njöt i fulla drag
Och hästarna fick vara nakna. I flera timmar innan det började regna igen. 
Jag och Rino tog en fin tur tillsammans med Helena och Stråla. Idag såg Rino spöken minsann. Först blev han stel och lite spänd av ett gäng som höll på att plocka upp potatis med tillhörande mystiska mackapärer. Sen i skogen så tvärnitar han och blir jättespänd, ingen annan ser nått, han slappar av och går fram och så helt plötsligt så hoppar han till. Jag var så oförberedd så jag höll på att trilla av. Ha ha. Ett till ryck gjorde han så det måste ha varit nå spöken i buskarna. 
Han kan minsann också reagera som en vanlig häst.
 
Tycker att den här bilden blev så himla fin. Inga filter eller så, helt naturlig. 
 
Nu har jag hämtat en bal rörflen, ska bli spännande.

Bästaste Strålan

Publicerad 2015-09-26 00:19:00 i Allmänt

Trots regnet tidigare idag så red jag iväg på Rino men efter 5 minuter av piskande regn så gav jag upp, varken jag eller Rino tyckte att det var ett dugg kul och Rino gjorde nå konstiga grodhopp då det blåste löv i röven på honom. Nytt försök imorgon. 
 
Efter några timmar ärenden som resulterade i vansinnig nack/huvudvärk, så där vansinnigt ont så det inte gick att röra sig eller ens gapa lite utan att det känns som att huvudet ska explodera så blev det en massa treo och kinamat och en liten stund ryggläge på kökssoffan, sen var jag fit for fight igen och sugen på en kvällstur med Stråla
Kass bild, ser ut som ailiens anfaller ungefär, men underbar tur. Finaste fin tösen. Red barbacka i hala mjukbyxor och eftersom det var mörkt så tog jag fegsnöret på men det behövdes inte. Hon hoppade dock över en vattenpöl, tramsfia, men annars superfin. 
Tänk så en tur på hästryggen kan totalvända ett shitty humör och göra en rätt shitty dag till en jäkligt bra dag. 
 
1,2 mil promenerade idag. Igår då jag bara jobbade så blev det samma resultat som en dag i soffan, 4 kilometer.

Alltså

Publicerad 2015-09-25 17:16:00 i Allmänt

Vädret fuckar med min mentala hälsa. Uppehåll ända till jag kom till hästarna, ösregn och storm de två timmar jag var där och sol när jag duschat och åkte in till stan. Det är total psykbrytsvarning på det alltså 
Vinden viner i håret på den vackra vita

Rörflen

Publicerad 2015-09-25 01:09:00 i Allmänt

Det fortsätter regna och jag försöker verkligen att inte få ett till utbrott. Lugn och fin apelsin. Långa djupa andetag. 
 
Idag har det inte varit mycket häst, mest bara jobb.
Längtar enormt mycket till imorgon då jag får rida Rino igen. Stråla ska också få komma ut men jag vet inte riktigt vad hon ska få göra. Hon har varit ut med Helena idag.
Tre dagar ledigt nu, tre väldigt fullspäckade dagar. Massor att göra, får väl se hur mycket som hinns med. Rida ska jag iaf. Och så ska jag hämta rörflen åt hästarna. En testbal så får vi se. Det finns inte så väldigt mycket att läsa om rörflen men det verkar intressant.
 
Stråla käkar rörflen i Skellefteå
 
Therese och Turbo mitt i maten, förra året. Jäkligt högt gräs alltså
 
Nu borde jag verkligen sova, är inne i en period nu när det inte går så bra att sova, går sällan riktigt bra men ibland sämre än andra gånger.

Så tar vi ett lite mindre gnälligt inlägg när jag fått avreagera mig lite

Publicerad 2015-09-23 20:25:00 i Allmänt

Min hemmasnickrade cheesecake blev verkligen sjukt god! Vilken tur att jag inte har tid att baka speciellt ofta..
Idag blev det nästan 1 mil promenerat, det lär bli 1 mil när jag gett hästarna kvällsmat. Kan inte riktigt låta bli att fundera på hur fet jag hade varit om jag inte haft hästarna för nog bränner det allt några kalorier. 
Och tänk. När jag jobbade i hemtjänsten. Hur jäkla många mil om dan blev det då tro? Inte konstisgt att en var smalare då liksom. Fast då höll jag ju på att stressa ihjäl mig istället och mådde skit.
Det är en annan sak som slagit mig. Hur mycket mer jag orkar. Det är sällan jag måste vila flera timmar efter jobbet nu, ganska ofta fixar jag att göra grejer direkt efter, lite mat bara så är jag fit for fight igen. Men jag är inte van så jag tror fortfarande att jag ska måsta kracsha några timmar innan jag klarar av att göra nånting alls. Efter så många år liksom.
Coolt.
 
Blev en ganska trevlig ridtur på Rino idag, hann precis ut innan det blev mörk men regnet slapp vi minsann inte. Jo jag var liksom korkad nog att tro att vi skulle få ha uppehåll. 
Nå jättepigg kille idag, riktigt riktigt rolig. Åh vad kul han kommer bli. Vi gick till backarna på näset och klättrade lite, han var riktigt stark uppför det är nerför som är jobigast, svårt pga stela bogar antagligen, men han lyssnar så himla fint och jobbar så himla fint när ja ber honom, han gör verkligen så gott han kan och lite till. 
Prinsen. 
Idag kom han galopperande när jag ropade på honom, öronen spetsade och med det där mysiga gnäggandet.
 
 
Dom här två nötterna har en massa skydd i sin hage, träd och skog, och en massa torr fin mark att vara på, ändå står dom som de nötter dom är och hänger i leran vid grinden 
 
Dom här täckena är fö också skitbra, håller mot regn i evigheter. Köpta på hööks för några år sen. Lite väl stora i bogen bara.
 
Några stackars blommor som kämpar på
 
Fick nya scheman på jobbet idag och jag är så galet nöjd. Jag har fått en till ledig dag, så på 4 veckor har jag 13 lediga dagar, samma timmar som förut bar alite omstrukturerat och dessutom mycket bättre. Nu slipper jag jobba 6 dagar varannan vecka, nu kommer jag jobba rullande: 5 dagar 2 dagar 5 dagar 3 dagars veckor. 
Whooop whooop! Känns som att det kommer finnas en ärlig chans att hålla igång hästar i vinter och kanske jobba lite extra utan att slita ihjäl mig.
Skitnöjd. 
 

Fuck it!!

Publicerad 2015-09-23 19:57:18 i Allmänt

Jag blir galen sluta reeeeeegnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Det är helt förbannades jävla sinnessjukt hur jävla mycket nederbörd kan det komma på ett år????
Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!
 
Det är bara börja bygga arken för snart går världen under.
 
Helst seriöst, jag blir galen. Jag vill bara lägga mig ner och skrika och gråta och sparka. Jag hatar hatar hatar hatar regn. HATAR det!!!
 
 

Några kilometer blir det ändå

Publicerad 2015-09-22 20:43:59 i Allmänt

Jag har börjat använda stegräknare, jag tycker att det är rätt intressant, tyvärr är den ju inte på hela tiden men man får ett hum iaf. Igår tex gick jag 8 kilometer, i söndags gick jag 1.1 mil och idag när jag bara har legat i soffan och endast gjort det viktigaste med hästarna så blev det 4 kilometer.
En går visst mycket mer än en tror ändå.
 
Det blev några till avsnitt av American Horror Story idag, den är inte så jätteläskig ändå, kanske jag tom skulle våga titta när det blivit mörkt ute. 

Leveranstid

Publicerad 2015-09-22 14:15:10 i

Den 21 augusti beställde jag ett par ridbyxor igår kom dom, den 21 september. Intressant. Jag hade hunnit tro att dom aldrig skulle komma alls. Nu var det mina favoriter all times så jag är himla glad att dom kom trots allt. 

Måndag som lördag

Publicerad 2015-09-21 23:56:00 i Allmänt

En välförtjänt mysdag
 
När den vackra vita kommer när jag ropar, hela vägen med öronen spetsade och hummande och puttrande då blir jag så rörd så det blir en liten tår i ögonvrån.
 
 
Känns som lördag idag. Supermysig sovmorgon sen började jag dagen med att hämta ett lass hö.
Efter frunch blev det ridtur på den hårfagre som var pigg och glad och superfin.
Sen ridtur på Strålan som inte ville ha sadel så hon slapp. Kändes fin hon med. Hon fick även massage vilket hon njöt rejält av gotösen.
Massa hästkramar och mulemys sen hem och baka cheesecake och landa i soffan med film och en kramsjuk Ebba och en Lilleman som snarkar så det dånar.
 
 

Äntligen söndag

Publicerad 2015-09-20 23:52:00 i Allmänt

Mycket bättre dag idag bara ett smärre utbrott igår. Med 5 hästar, 2 katter och en hund att sköta om så kommer det dagar när man liksom bara för nån minut hade kunna lämna bort dom till första förbipasserande. 
Dessutom blir jag väldigt påverkad av väret och regnet förstör så jävla mycket och det största stressmomentet nu är vinterhagarna. Varför kunde det inte vara uppehåll tills jag fått ordning på dom? Men det hade inte varit mitt liv om det inte hade jävlats.
 
Idag fick Stråla på sig skon igen och tog en tur med Helena och jag och Rino har myst i mörkret. Nej han är så rätt fast det var förstås en enorm besvikelse att han inte funkade i flocken.
Idag har han fått ordentligare massage och han känns redan bättre än sist jag klämde på honom. Han tar verkligen till sig massage otroligt bra och det är väldigt lätt att släppa på hans spänningar. Han börjar även tokgäspa på en gång man börjar ta på honom. 
Sen fann vi ett ställe som kilade nå så infernaliskt och se honom riktigt släppa lös och göra "oh vad sköööt" miner det är som balsam för själen och jag bara fånflinade åt honom. Han som i början av sommaren tyckte att jag var jättekonstig som försökte klia honom och fattade ingenting. 
Se honom komma ut ur sitt skal mer och mer och våga släppa lös och förstå att jag bara vill honom väl och han har tom slutat misstänka att jag ska slå honom med borsten liksom. 
 
Sen gick vi på promenad och jäklar vad busig han var. Då blir jag lite osäker för jag har aldrig haft en häst som vill busa så förut. Han blir taggad och busar ännu mer då jag skrattar åt honom och så berömmer jag för att jag tycker att det är så roligt att han vågar och vill istället för att gå som en halvdöd. Men samtidigt så känner jag honom inte så väl och litar tyvärr inte på honom till 100% det finns en liten liten del av mig som tänker "tänk om han tvärflippar på mig som på Leffe" så jag vågar inte låta honom busa lös. Inte när han busar mot mig som han gör, jag vet inte hur jag ska bete mig och jag vet inte vad han gör om jag låter honom. Så jag jag bad honom sluta busa, sen tog det ett tag innan vi kunde promenera normalt för då skulle han antingen äta gräs (slita dra i grimskaftet) eller så trodde han att han måste prestera och så blev det lite kaos i hjärnan så vi fick köra lite följa John tills han slappnade av och fattade grejen med att bara vara ute och promenera. 
 
Fin kväll iaf. 
 
Ebba hängde med på promenaden. Bustanten
 
Nu är jag ledig två dagar, Woho! jobbar två och sen ledig tre. Så himla skönt.

Förbannade kreatur

Publicerad 2015-09-19 21:49:00 i Allmänt

Ibland så sliter man sitt hår och tänker att man ska sälja hästarna (inte för att nån hade velat köpa mina ök) och satsa på virkning eller frimärkssamling. Alltså fatta vad många frimärken man kunde köpa om man inte hade en enda häst. Och vilken drastisk minskning det skulle bli på stressnivån. Man hade kunnat sova på nätterna istället för att oroa sig över att en vilsen Spanjor ska bryta benen på nån sten tex.
Så man förbannar sig lite extra för att man inte ens kan göra som vettigt folk och skaffa hästar som kanske inte har tusen problem redan från start som man måste oroa sig för. Nej man gör så ovettigt som möjligt och samlar de mest eländiga kräken på hög.
Man kanske skulle byta lera och blöta täcken och boende i en jävla friggeboda mot en lägenhet i stan rena och hela kläder och ett gymkort?
 
Så när man då väl ska njuta av dessa pengaslukande stressframkallande kreatur med en liten ridur så gör kräket så här
I trav efter en slät grusväg så försvann hästen helt plöstligt under mig och så viner det förbi en sko och jag bara "men vad fan gör du med dina fötter!!". Hon trampade sig så häftigt så hon stod på näsan och tappade skon och halva (nåja) hoven.
Bootsen hjälpte ju mycket... 
Det känns ju som att något inte står rätt till, så det blir till att ringa veterinär Anna för koll av kroppen. (Mer pengar ja för fan.) Jag hade kunnat förstå det om det var i hagen eller iaf på ojämt underlag. Men nä nu har vi haft massor med tappskor på några månader, Stråla som aldrig tappat en sko tidigare. (Mer oro och stress)
 
I desperation och BARA för att jag vet att han brukar jobba helger så kastade jag iväg denna bild till min hovslagare och som en räddande ängel kommer han och slår på skon imorgon.
 
Jag fick iaf motion då det bara var att knata hela vägen hem. 
 
Rino fick en snabb massage och ja han är gode spänd runt bogarna jätteöm också, han ska få en ordentlig omgång på måndag då jag är ledig. Sen fick han mannekänga lite för det kan ju vara så att jag råkade köpa ett vintertäcke åt honom för några veckor sen på hööks rean för pengar som jag inte har. 
(Fan också, jag kanske skulle lämna igen honom iaf, jag ville ju ha en häst att träna och en som kunde gå med mina i flocken. Jag ville inte börja bygga sovstuga åt en häst som inte kan bete sig i sociala sammanhang. Jag orkar inte hålla på med sånt.)
 
Passade perfekt. Mycket gladare kille idag och inte har han fastnat i skogen nå mer heller. 
Å så står han där och mitt hjärta bara smälter och jag säjer åt honom att du har inget annat val än att lära dig gå i skogen och bryt för fan inte ett ben för då jävlar. Älskade lilla spechäst.
 
 
Och i slutändan så skulle jag inte kunna tänka mig ett liv utan en enda av mina halta lytta tjocka socialt missanpassade kreatur, vad är väl pengar och ett liv utan hjärtinfarkter mot en äppelsugen kamel häst med lucern i hela ansiktet.
Sjukt tråkigt.
 
 
 
Ja en sån dag har det varit. 

Ingen terränghäst

Publicerad 2015-09-18 21:57:15 i Allmänt

Åh herregud! Ja skogshage var ju en ny utmaning för lilla Rino. Läskigt nog att gå in där och sen har han knappt vågat röra sig. Tog väldigt lång tid och hjälp innan han hittade vindskyddet med hö i. Nu ikväll när jag var och gav kvällsmat då hade han fastnat längst in i ett hörn och tog sig inte därifrån pga stenar. Ja det är inte lätt för liten spanjor alltså. Jag fick leda honom därifrån och visa vägen runt stenarna.
Fast inte förrän han hade gett mig en hjärtinfarkt då jag först inte ens hittade honom där längst in i hörnet och sen hann jag förstås tänka brutna ben och allt möjligt, han kommer ju alltid annars. Alltid. 
Oj oj oj.
Hoppas verkligen regnet upphör så han får gå ut på tryggare mark snart igen, fast han måste ju vänja sig vid skogshagen om han ska bo där i vinter... 
 
Nu är det soppa utanför ligghallen, så lång tid tog det... Tvi fan och fy sjutton. Nu kan jag ta vinter tack. Eller iaf uppehåll så pass att jag hinner köra ut material i hegn men vad fan tar sig inte traktorn fram så får jag väl ta skottkärran.
 
Tog en liten cykeltur med Rino mellan de värsta skurarna, det var väl inte så vansinnigt uppskattat
 
Sen kan jag konstatera att det inte är jättesmart att titta på American Horror Story och sen åka och hämta hö i en kolmörk hölada. 
Det var panikvarning på det alltså. 
 

Regnet det bara öser ner

Publicerad 2015-09-18 13:42:00 i Allmänt

Fy fan! Imorse vid fem så ramlade hela himlen ner här, det var helt sjukt luften blev konstig och det blev som ett tryck, det blev väl ingen luft kvar i skyfallet, det varade tack och lov bara några sekunder, lite normalt regn och så ett sånt skyfall till sen har det regnat "normalt" men öst ner konstant.
Jag har satt hästarna i vinterhagarna, där kan dom iaf ta skydd så om dom väljer själa att stå ute i regnet så har iaf jag gjort vad jag kan och hoppas att samvetet håller sig lungt. Bytt täcken också såklart även om dom var torra under så hade täcken blivit tunga och dom var ganska kalla under. 
Rinos täcke fick jag byta igårkväll också Stråla har haft sitt ända sen det började regna igår till runt 11 idag och hon var fortfarande torr. Ett billigt täcke från Ullared (ja det hon har på bilden i tidigare inlägg) som är helt suveränt. Bra passform och regnet bara pärlar av det håller torrt mot hästen i princip hur länge som helst.
Rinos var ett Termo Master från hööks, jag har två Termo Master och båda är urusla. 
Måste impregnera dom igen så håller dom för lite regn iaf.
 
Få se om jag måste byta sen ikväll också, sen är det slut täcken så det är bara hoppas den första omgången hinner torka.
 
Nåväl.
 
Nu har vi bäddat ner oss i soffan jag och Ebba och tänker inte kliva upp härifrån före det är dags för middag. Fast jag hade heldre ridit båda hästarna och motionerat ponnyer. Funderade på att åka på we träningen i Råne, hade ju varit en bra aktivitet i regnet, men måste laga mat inför jobbhelgen och sen sköta om 5 blöta hästar ikväll så nej.
 
Nåväl, enligt yr ska det iaf vara okej väder lördag söndag så jag får träna häst då efter jobbet istället.
 
This is me
 
 

Torsdag

Publicerad 2015-09-17 19:30:02 i

Nu börjas det, regnet, klass 1 varning med upp till 60 millimeter regn på ett dygn. Fy. Fan!!
Det kändes rätt knäppt att dra på täcken innan jag åkte till jobbet, då var det ju 15 grader och rätt bra väder men jag kommer nog vara rätt nöjd över det när jag kommer hem.
Bara tråkigt att jag inte hunnit få till vinterhagen, efter det här regnet sen det efterföljande regnet kommer det inte gå att köra ut en traktor i Hagen.
Gråt!!!Fint bara fint

Publicerad 2015-09-17 00:15:49 i Allmänt

Min andra fin-fina medryttare som inte haft nån att medrytta sen Mayan dog men som har promenerat ponnyer hela vintern och våren fick en liten Ella i fredags. En liten som får kämpa redan från start.
Har tänkt mycket på dom och det verkar gå bra tack och lov så stort grattis till dom.
Nu längtar jag tills dom kommer hem och fin-fina medryttaren får komma och lära känna fina Rino, oj så hon förtjänar en massa fina ridturer på honom framöver.

Bäst

Publicerad 2015-09-16 20:20:13 i Allmänt

Alltså. Jag har världens bästa chefer. 
Ville bara säga det. 

Finkillen

Publicerad 2015-09-15 22:17:02 i Allmänt

Ridtur på Rino idag och jag får nog ta till baka vad jag sa tidigare. Han är definitivt knackigare än innan tappsko och ömma fötter. Så idag tog vi en sväng i skogen och gick i lingonriset och efter en uppkörd traktorstig så han verkligen fick använda kroppen. Det tyckte han var rysligt roligt och nog så besvärligt men han klarade det bra och vi höll inte på att slå ihjäl oss så han är iaf bättre än som sämst kan man väl säga.
Han har en sån himla rar inställning till saker och ting och knatar på med öronen framåt hela tiden.
 
Han är dessutom universums tryggaste häst tror jag, han är helt outstanding. Gick förbi en byggarbetsplats, uppgrävt och ny saker överallt och en traktor som arbetade med att dra ut grus precis brevid oss. Han vickade inte ens på örat och jag satt helt avspänd på långa tyglar. Med Stråla som är extremt trygg hade jag valt en annan väg men Rino är något alldelens extra. 
Sen gick vi förbi en kohage och kor tycker han är spännande, det var ungdjur som kom galopperade mot honom och på andra sidan vägen var det också ett stängsel. Då blev han rädd, lyfte huvudet lite extra och småtravade ungefär 5 steg. Det var det. 
Aldrig aldrig nånsin träffat på en sån trygg häst 
 
Fantastiska lilla vackra vita
 
 
Stråla fick vila för sen var det dags för yoga.
Få se hur mycket jag hinner ta ut dom den här veckan, jag jobbar massor och världens bästa medryttare har åkt bort. 

Finfia

Publicerad 2015-09-14 22:36:35 i Allmänt

Fröken Stråla har sprungit fint i snöre i kväll över bommar i trav och galopp och hon var galet duktig.
Skitdåliga bilder men jag är så nöjd över hur hon jobbar och glad över att jag inte fallit för idiotiska inspänningar.
Hade såklart kunnat vara ännu bättre men med tanke på allt som varit och hur lite hon jobbar på lina så är jag skitnöjd. För att inte tala om hur väl hon tar sig an bommar nu för tiden i både trav och galopp i båda varven. Det var inte länge sen hon höll på att slå ihjäl sig om man la fram en bom.
DUKTIG tös!

Buse

Publicerad 2015-09-13 20:37:00 i Allmänt

Idag kände jag mig lite risigare igen, blev lite mycket igår kanske.
Lektionen gick iaf väldigt bra, jag och Rino skrittade mest då han var rejält stel i sin bog idag, det gick bra att trava i vänster varv efter lång uppmjukning i skritt men högervarvet gick inte alls att trava. 
Bara några varv i trav och han höjde ryggen så jag höll på att glida av honom. Rund som en boll blir han när han rundar sig.
Jobbade på med uppmjukande och försiktigt töjande för honom och han var jättefin och det märktes tydligt att han blev bättre eftersom. Oj vilken spännande häst han är att rida. Jag längtar redan till nästa gång.
 
Helena och Stråla fick jobba lite med galoppen och Stråla passade på att lata sig lite vilket hon får med Helena som är lite för snäll ibland. Jättebra men Stråla behöver en hörrududu ibland. För snäll kanske är fel ordval men Stråla kan man inte låta göra som hon vill jämt för då skulle inte bli mycket gjort.
Och sen behöver hon ivrigt peppande och MASSOR med beröm (i stil med WOHOOOO duktigt tjej!!!) och där är Helena också lite för försiktig. 
Nåja. Fina är dom iaf båda två.
 
Efteråt gick vi hem till mig och Rino fick sig en mycket välbehövlig tvätt. Det var inte lite smuts som förvann kan jag säga. Borde tagit före och efter bild. 
Efter badet blev han riktigt i gasen. Ha ha. Efter lektionen var han trött så jag fick släpa med mig honom och efter badet var det sån sprutt på honom så han struttade runt och småbusade och blev tom skrämd av något, vad vet jag inte, sig själv kanske.
Himla rolig kille det där.
När vi stod på ridbanan och hade lite eftersnack så bet han mig i ryggen. Ha ha. Inte BET bet utan tog en liten tugga i min tröja och tramsade sig. Han tuggade lite tröjärmen också jag blev bara så paff när han helt plötsligt tuggade mig i ryggen.
Buse
 
 
 

Findag med brända säkringar

Publicerad 2015-09-12 20:09:00 i Allmänt

Mycket mycket piggare idag, ingen feber bara vanligt förkylingsrossel så idag blev det upp på hästryggen igen
Rino först och han kändes riktigt fin. Verkar inte ha fått några men utav allt som hänt på senaste, tappsko och ont i fötterna och galet jagande av Leffe och så. Han kändes som han gjorde sista jag satt på honom för över 2 veckor sen pigg och glad och fin. Vi tog bara en kort tur med mest skritt och lite trav, lite flås hade han nog tappat men det ska väl komma åter ganska fort igen tänker jag.
Lite väl gloig och ormig tyckte jag nog att han var men sen kom jag på att tja, han har ju inte varit utanför gården på bra länge, då kanske det är tillåtet att vara lite gloig och ormig. 
 
Sen Strålas tur
Vi tog en sväng runt Staffansvägen. Mest skritt för Stråla också mest för att jag blev så flåsig av högre farter. Men lyckades iaf trava och galoppera så fröken blev rejält svettig. Jag med för den delen. 
 
Sen borde jag ha gett mig för där var jag ganska trött men jag hade för mig att jag skulle ta ut Leffe och små tjejjerna också. Dålig ide för där brann alla säkringar och allt blev bara skit. Sen smet Leffe när jag skulle sätta honom i hagen och jag höll på att få en massiv hjärtinfarkt tror jag. 
Man kanske ska ta det iaf lite lungt när man är sjuk, jag vet inte. 
Småpruttarna verkade iaf tycka det var ganska grejt att vara ute igen, dom har liksom blivit väldigt eftersatta på senaste. Väldigt! 
Men nu känns det som att det kommer bli bättre, finns mer tid och ork när jag jobbar mer som vanligt och inte varenda dag hela tiden så jag tänkte sätta igång dom nu igen lite smått.
 
Holly hade haft dirraré så hon var kladdig i hela svansen, hela bakbenen och långt in under magen så det blev tvätt av hela hennes bakända. Jag kan dock inte riktigt förstå varför hon haft sån diarré och det är inget som synts i hagen heller.
 
Ebba har varit nöjd och glad som fått vistas ute hela långa dagen.
 
Sen när jag kom hem så blev det surströmming, mums, och nu har jag renbäddat och duschat och kraschat i soffan. 
 
Himla najs. Nu längtar jag till i morgon då jag ska rida min första lektion på Rino, inplanerad sen länge kanske inte bästa läget just nu men han ska bara få gå typ 20 minuter, det räcker nog men det ska bli roligt iaf.

Fina fåglar

Publicerad 2015-09-11 17:15:57 i Allmänt

Åh vad jag har tråkigt. Ebba har ännu tråkigare. Jag skulle ju rida både Stråla och Rino idag men orkar knappt hålla mig upprätt, eller jag gör inte det och svettas som gris de få gånger jag faktiskt ställt mig upp.
 
Men jag kom på att jag inte visat dom här bilderna från när vi blev strandade då tåget åkte ifrån oss i somras. Nu minns jag inte ens vad stan heter... Men där fanns en fin park mitt i stan med en sjö som vi promenerade runt och runt hela den sjön fanns det massor med fåglar som var helt orädda och trygga.
Himla häftigt
 
Så himla coolt

Synd om mig ju

Publicerad 2015-09-10 17:40:43 i Allmänt

Det är helt fantastiskt väder ute och jag bara sover och sover. Med snoret flödande.
Suck.

Tömkört sötnöten

Publicerad 2015-09-09 20:13:00 i Allmänt

Tömkörde den vackra vita idag. Han fick prestationsångest så fort jag satte på gjorden. Stackars liten, vad har han varit med om. 
Sen hade jag lite problem med att få honom att förstå att jag bara ville att han skulle lunka på framåt, han provade lite annat och sen kom han till att piaffera. Lilla raringen. Fick leda honom framåt lite först och så mycket beröm,  så tydligt när han förstår att han inte behöver tokprestera utan bara lunka på liksom. Nöjd kille.
Sen blev det lite missförstånd igen då vi bara skulle svänga och då testade han med sin spanska skritt. Det är det han oftast tar till när han inte riktigt förstår.
 
 
 Nu gick det
 

Himla bra fokus på arbete här 😁

Ett filmklipp publicerat av Linda Lidberg (@mayastrala) Sep 9, 2015 kl. 5:00 PDT

Två farbröder och en liten tant

Publicerad 2015-09-08 22:38:56 i Allmänt

Det blev en jobbig kväll och natt, ångest ångest är min arvedel som Per Lagerkvist uttryckte det.
 
Fast idag har jag varit och inhandlat skruv och fästen och funderat lite och kommit fram till en relativt enkel lösning. Det kommer inte att bli något slott som Rino får bo i (jag har varken tid eller ork till att bygga något proffsigt) men det kommer bli helt dugligt, huvudsaken är ju att det är tätt och torrt. Det enda jag nu behöver är plåt till taket, annars blir det inte så torrt, resten har jag så jag blir iaf inte ruinerad (igen) på kuppen. Fy satan vad pengar är en evig källa till denna ångest och stress.
Och eftersom jag har tänkt köpa material och fylla upp utanför ligghallen så dom slipper drunkna i lera så kommer jag sätta in av det till Rino också och så spån ovanpå så kommer det bli toppen. Inte lika bra som om han hade kunnat gå med dom andra men... Det tråkigaste blir ju att han blir utanför, det är ju så mysigt att ha dom i lösdriften och kuna umgås med alla på en gång, då kommer han stå i hage vid sidan om istället.
Åh, tänk om man hade kunnat tala djuren till rätta..
 
 
Eftersom jag drällt bort halva dan på stan idag så hann jag inte med det jag tänkt med hästarna fast Rino motionerade gode nog igår så han fick vila idag, ser iaf helt fräch ut i hagen, och så tog jag ut Stråla på en liten tur. Det blev bara en barbacka skrittur i backarna på näset, hon var lite stel i början men mjuknade efter skänkelvikningar, öppnor och klättring. Troligtvis gårdagens hallaballo som tagit på henne också samt att hon stod hela förra veckan vilket inte är bra för henne.
Jag tenderar till att glömma bort det. 
 
Finaste farbror. 
 
Och finaste tant
Det var så himla gott att komma till hästarna efter en natt med ångest och en dag på stan. Stilla lugn och bara fint. Ro i själen.
 
Första yogan på över 3 månader idag. Det var en perfekt start med mest uppmjukande övningar. Lösgörande för ryttaren liksom. 
 
 
Idag lyckades jag fånga Ebbas kärlek på bild och jag tyckte den bev rätt cool
Fina farbror Gibson med sin fräsiga matte, jamenar hur många matchar tandborsten med outfitten liksom  
 
 

Kaos

Publicerad 2015-09-07 22:52:00 i Allmänt

Det började så himla lovande med vänliga miner lite hälsande och sen inget mer dramatiskt. Det märktes dock tydligt att Rino inte förstår hästspråk alls. 
Jag hann tom känna stor lättnad och att det skulle gå bra det där och så pang bara så började Rino jaga Leffe. 
Helt rabiat och Leffe fick verkligen springa för livet. Det var helt sjukt och enbart riktat mot Leffe, inte Stråla. Långt ifrån ett normalt hästbeteende. 
Stråla det lilla hjärtat förökte gå emellan men det hjälpte inte. Tack och lov säjer jag att farbror häst är snabb som fan alltså. Och att ingen gick omkull eller bröt nått ben. 
Jag förökte separera dom med hjälp av pisk och pinne men Rino brydde sig inte. Inte förrän Ullis hoppade in och vrålade så ploppade han ur sitt galna tillstånd och gick att ta fast utan problem.
Det är som att han själv inte vet vad som händer, som att han blir en helt annan häst.
 
Leffe blev fullständigt traumatiserad och stod längst ner i ett hörn i hagen fast Rino fått gå i hagen på andra sidan vägen. Bekymmrad och olycklig men tack och lov inte mer skadad än två bitmärken på rumpan. 
Det gick inte att få honom ur sitt olyckliga tillstånd så jag satte honom med ponnyerna som han älskar och som avgudar honom men då blev han rädd för dom också. Stackars lilla gubben. Lugnade sig såsmåningom men det tog lång lång tid innan han var så pass lugn att småpruttarna fick hälsa på honom och när jag åkte därifrån hade han fortfarande inte slutat vandra runt och titta mot Rino.
Åkte dit senare och då stod han lungt med småtjejjerna inne i skogen iaf och nu ikväll var allt bra igen.
 
Dom lär val vara rejält mör i kroppen imorgon. Alla 3, det är ju inte som att nån av dom är så väldigt hel fysiskt...
 
Ja för fan. Inte ska det gå lätt inte. 
 
Tidigare tänkte jag alltid att jag skulle skicka hem honom om det inte funkade, ja har ju bara en ligghall. Men nu känner jag att Jaha, då måste jag väl bygga en åt Rino då. För han kan inte åka hem nu.
Så det är bara sätta igång att snickra. Om nu nån skulle vara sugen på att hamra lite så välkommen...
 
 
Jag får ont i magen av dom här bilderna. Det ser så fint ut. Förbannades skit också!!
 
Vilken himla tur att Ullis var med. Du är awesome!
 
Ebba blev tokär i Ullis fina labbe farbror. Kärleken blev inte direkt besvarad och jag glömde fota dom i all uppståndelse. Ebba tom följde honom in i hästhagen (hon är aldrig aldrig aldrig nånsin i hästhagen annars, inte ens om jag tjatar i en timme och det inte ens är nån häst i hagen, förstå så förtjust hon var då) och över ett djupt dike.
Älskade gryn.
Sen har hon sovit som en stock när vi kom hem och snarkat ikapp med katten. Alltså jissen vad katten snarkar 
 
 
Ja förresten. Jag och Stråla hann med en jättemysig ridtur på morgonen. Strålan har ju vilat en vecka endast skrittat lite med Helena i onsdags så vi tog det lungt, red i skogen och gick så hon fick lyfta på benen och använda kroppen. Mest skritt, lite trav och en jättefin galopp. 
Det var supermysigt.
 
 

Vad nu?

Publicerad 2015-09-07 16:57:48 i Allmänt

Jaha... Nä det där gick ju inte alls. Inte alls.
 
 

Blåbärsris

Publicerad 2015-09-06 16:30:00 i Allmänt

Jag lyckades iaf kravla mig upp så att jag hann pyssla om djuren samt gå en promenad med Rino och Ebba. Inte helt illa ändå. 
Vi gick i skogen för jag tänkte att gå i skogen måste vara väldigt gott för en kropp som eventuellt eller eventuellt inte blivit lite stel av att ha ont i fötterna. 
Och så åt vi lite blåbärsris, för att det är bra för själen. 
 
Jag fuskade lite och spottade ut riset och åt bara blåbären.
Sen gick vi en sväng på ängarna vilket Rino hästen tyckte var alldeles förträffligt skoj. Sötnöt.
Fortfarande lite lite tassig på grusvägen men på mjukt ser det jättefint ut.
 
Det lutar åt hopsläpp imorgon med stöd av Ullis Frivillig så alla kan väl vara vänliga att hålla tummarna. Jag är och kommer vara ungefär kräkfärdig.

Smartskalle

Publicerad 2015-09-06 02:23:37 i Allmänt

Sjukt ridsugen så här mitt i natten. Det värsta är ju bara att på grund av att jag är uppe så här mitt i natten så kommer jag inte orka rida imorgon. Troligtvis tar jag mig inte ens upp ur sängen förrän jag absolut måste iväg och hinna iaf pyssla om hästarna (eller nåja, ge dom mat iaf) innan jobbet. Bra va? Jag är så himla brilljant... 
 

Buse

Publicerad 2015-09-05 20:08:34 i Allmänt

Åååh, varför kan inte alla bloggar jag läser uppdatera en massa när jag har tråkigt?!
 
Det verkar gå åt fortsatt rätt håll med Rino och han verkar dessutom riktigt på tårna. Det ska bli spännande att få börja rida honom igen snart. Han blir bara roligare och roligare och busigare, jag VISSTE att det fanns ett riktigt busfrö där inne.
Raringen.
 
Sjukt nervös inför hopsläppet. Jag kanske behöver lite moraliskt stöd då det ska ske. Nån som anmäler sig frivilligt?

Panik

Publicerad 2015-09-04 23:28:16 i Allmänt

Paniken när man vaknar, tittar på klockan och den visar 08,08 och man börjar jobba kl 08!! Fy fanders, snacka om att flyga upp ur sängen. Tack gode gud att vi var dubblering idag redan från kl 08, annars är man antingen ensam eller så kommer dubbleringen kl 9.30. 
Det löste sig tack och lov väldigt smidigt idag iaf men usch vilken stress.
 
Efter jobbet så fick jag skjutsa pappa och passade på att hämta ett paket samt göra lite ärenden så efter det orkade jag inte så mycket mer.
Stråla har blivit skodd medans jag var på jobbet tack vare världens bästa Ivan som tog in henne och höll henne medans hovslagaren jobbade. 
Dom hade dock fått kämpa för att få in henne då hon bara sprungit undan. Vilket ju ALDRIG har hänt förr. Knäpphäst.
 
Rino mår bra. Tack gode gud för det också. Är det nu jag ska bli religös kanske? Jag får kämpa för att känna nån puls alls mycket mycket svagt på höger fram och på gräs går han bekymmersfritt. Lite knackig på grusvägen.
Vi promenerade runt på gården och på ängen vilket Rinokillen tyckte var superkul och var jättepigg och glad och busig och tom småtravade brevid mig ibland. 
Jag spricker snart av kärlek till den hästen. Finkillen. 
Kylt benen och masserat kroppen lite vilket resulterade i stora stora gäspningar.
 
Pysslat om Leffe och Stråla lite.
 
 
Åh vad jag längtar till nästa vecka med endast två arbetsdagar, det är mycket tjaffs på jobbet nu som gör mig helt slut. Samt att mitt schema är rätt skit. Det är så stressande att jobba 6 dagars vecka varannan vecka, jag gillar det inte. 
Nåväl, kanonbra arbetskompis i helgen iaf, himla skönt det iaf. 
Tror kanske hästarna får vila i helgen, evetuellt promenerar vi lite men sen tror jag inte att jag orkar så mycket mer.

Torsdag

Publicerad 2015-09-03 19:16:04 i Allmänt

Verkade vara lite bättre med Rinomannen idag iaf. 
Imorgon får Stråla nya dojjor. 
Känns fint.

Fångest

Publicerad 2015-09-02 23:08:56 i Allmänt

Herregud vilken pärs det är att ha häst. Eller djur överhuvudtaget förstås. 
 
Skulle rida en sväng på Rino ikväll men han var så himla tassig i gången så jag fick hoppa av efter några hundra meter, kände på ben och hovar, ingen värme eller svullnad men ganska rejäl puls så fångesten satte in ganska omedelbums. Jag hade dock i minnet att Anna sagt at han kan bli ganska skruttig efter skoning och även hovslagaren påminde om det igår fast jag hade nog inte tänkt mig att han skulle bli skruttig. Vilket han inte heller varit under sommarens skoningar. Jag har varit och ridit honom dagen efter en skoning och då var han helt okej.
Skickade film till matte som ringde upp och sa att det såg ut ungefär som det har brukat göra och att hon inte var orolig. Så blev jag iaf lite lugnare.
Jag hann ju förstås tänka "Jaha nu fick han fång och kommer att dö han med". 
Man kan förstås inte utesluta fång men troligtvis är det "bara" hans skruttiga hovar som spökar och han kommer att bli bra igen på nån dag. Det måste vara så, det finns inte något alternativ.
Älskade Rinohästen.
 
Kylde benen länge och i två omgångar och andra gången jag skulle gå och stänga av vattnet så blev han busig och småpep och travade brevid mig så han mår förhoppningsvis rätt okej iaf. Går mycket bättre på gräs än efter grusvägen, står inte som en fånghäst och vänder inte som en fånghäst.
 
I precis samma veva som jag gick hem med Rino igen ringde det en människa som ville lämna sin häst på foder till mig. Varför vill alla dessa människor lämna sina hästar till mig? Det är jag väldigt förundrad över. "Det hade varit så perfekt om han fick komma till dig..." Jaha. Oj. Ja tack för det förtroendet. Jag blir liksom generad. Jag vet inte.
 
Nåväl.
Helena red en liten sväng med Stråla som inte har några problem alls att gå trots barfota fram.
 
Efteråt så delade jag av Rinos hage och satte Leffe och Stråla brevid honom så att dom får mjlighet att lära känna varandra ordentligt innan det är dags för hopsläpp.
Tanken på hopsläpp gör mig också lite lätt panikartad och illamående. Tänk om det inte funkar. Det MÅSTE funka. Det finns inget annat alternativ. Jag kan inte bli av med den hästen nu. Det går inte.
Dom hälsade vänligt på varandra, Rino blev lite för närgången på Stråla så han fick sig en stöt, Leffe brydde sg föga och Stråla brunstade. 
Tyvärr var det så mörkt så det blev inga bilder, Rino var väldans tjusig när han spände upp sig för Stråla.
 
Puh! Vilken pärs.
Har egentligen sovmorgon imorgon men ställt klockan på 7 så jag ka fara och titta till killen. Tur jag jobbar kväll känns det iaf. 

Home sweet home

Publicerad 2015-09-01 21:34:26 i Allmänt

Borta bra men hemma bäst, så är det. Hur gott det än är att vara hos Therese, och det är väldigt gott, så är det så himla fint att komma hem till alla andra djuren. Hade jag kunnat ta dom med mig så hade det inte varit några bekymmer alls.
Leffe blev verlycklig över att Stråla var hemma igen.
Ebba vart överlycklig över jag är hemma igen och jag är bara överlycklig över att ha såna fina djur. Allihopa.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen med Ebba och Lilleman och krama på dom imorgon är det jobb igen och jag har ingen lust. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela