stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Bara sluta

Publicerad 2019-02-26 22:00:16 i Allmänt

Alltså, what tha fudge is up med att kalla hästar för sexiga nu.
En häst är inte sexig (!!) och det är äckligt att beskriva ett djur som sexig. 
Bara sluta. 
Just dont. 


Hjärtat vill ha en hund

Publicerad 2019-02-26 01:22:51 i Allmänt

Bah vad jag har varit blödig det senaste, grinar en skvätt för allt som är lite sorgligt eller bara fint.
Det är kanske en dålig kombo att titta lite på hundanonser. Så HIMLA många fina humdtrynen som inte vet att dom ska måsta flytta från sin familj. Många av dom har varit tvungen att byta familj många gånger. 
Åh det är så heartbraking. 😭
Som den här 
Lilla hjärtat vad han hade fått flytta till mig så jag hade fått klappa honom och leka med honom och älska honom till den sista dagen 😭 om jag hade haft ens en gnutta möjlighet. 

Vet inte varför jag ens tittar på hundanonser när jag inte kan ta en hund nu. Men hjärtat vill ha en. Så är det ju. 
Bassets grinar jag av att bara se en bild av och ännu värre filmsnuttar dom har så himla lika manér, det är så mycket Ebba i varenda basset. 

Zeb här ovan får hjärtat att slå lite extra kraftiga volter men även dessa raringar skulle jag utan tvekan släppa in om jag hade möjlighet Definitivt ingenting om dessa hundars nuvarande ägare och fullständigt med på att livet kan ta andra vägar än man tänkt sig men jag tycker att det är så sorgligt när en vuxen hund måste byta familj. 
SPECIELLT med tanke på vad forskningen nu säger om hundars känsloliv och att en hund faktiskt är att jämföra med ett barn i hur den känner och knyter an till sin familj. 
Det har jag iofs vetat länge men det finns ju fortfarande en attityd som att "det är bara ett djur".
Det är aldrig bara ett djur men just hunden har så starka band till sina människor så jag önskar verkligen att folk skulle ha det med sig. 

Per Jensen är en klok man som har skrivit mycket om djurs känsloliv och framförallt hundens 
Mycket intressant 

Per Jensen blogg


Söndag

Publicerad 2019-02-25 00:50:33 i Allmänt

Igår var en bra dag, jag var pigg och mådde rätt bra, pysslade på med hästarna ganska länge, gjorde Leffes sjukhage lite större bla, den sabla stollbollen tyckte visst att det var lämpligt att både trava och galoppera runt på gården på fredag kväll.
Så det är en viss farbror som blev av med sina vara lös privilegier. 
Pfft. 

Red Stråla en sväng med Leffes skötare som red Hamrex 
En fin liten tur som avslutades med sprattel på gården 
Fåntratt. 

Så jag blev i vanlig ordning taggad och mer ridsugen, såg fram emot en till ledig dag och planerade en långtur och var superpepp på att träna häst framöver. 
Men så vaknade jag idag och det var som bortblåst. 
Tröttheten var tillbaka, den där förlamande tröttheten. 
Packade mig iallafall iväg och hämtade en höbal, då kom även nackvärken igång ordentligt och det var bara lägga sig och dra täcket över huvudet. 
Oftast är jag ju van och även om jag alltid blir besviken så har jag ju lite grann accepterat det men idag kände jag Jag att livet bara rinner iväg medan jag ligger och orkar ingenting. 
Riktigt jävla piss. 
Som om kroppen inte var nog jävla pisshelvetes skitkass sen tidigare så var jag tvungen att ramla av och skada nacken. Ännu mer. 
Hela min vänstra arm är inte som den ska heller, den gör ont och funkar inte som den borde. 
Gör jätteont i axeln och runt skulderbladet. Hela tiden och mest när jag rör på armen. 
Underbart. 
Det kan jag leva med om det inte var den jävla tröttheten som dessutom blir än värre när det gör rövont. 

Lyckades iallafall skrapa ihop mig mot kvällen och for ut och körde Stråla. Det var ett bra beslut för hon behövde springa. Och springa och springa och springa. Så hon fick springa så att svetten som skummade flög i vinden. 
Men hon verkade aldrig bli trött. Efter ett antal fram och tillbaka så lugnade hon ner sig iallafall och kunde bete sig någorlunda. 

Fishäst 

.

Publicerad 2019-02-21 07:35:25 i Allmänt

För ett år sedan levde min mamma, min Ebba och min Holly och jag var pirrig och glad och hade så mycket att se fram emot.


Så länge sen men så nära. 
Så fruktansvärt smärtsamt och massiv saknad. 

Finfröken

Publicerad 2019-02-20 02:00:31 i Allmänt

Måste bara säga att Stråla är så himla fin. Red ut ganska sent och det hann bli full snöstorm, piskade i ansiktet så jag såg ingenting men fröken var positiv och framåt ❤️
Hon är så pigg nu så att jag undrar om det är något fel på henne 😂😂
Pigg och lite skvätträdd så man får hålla i hatten ibland då hon ser att en snöklump tänker gå för strupen mitt i en galopp. Men det är okej.
Ja jag nojjar alltid. Alltid. Men jag vet också att det är något som är lite vajsing sitter fast så väldigt i vänster, speciellt i galopp och småsnubblar lite på vänster innan hon har kommit igång så vi har en veterinärkoll inbokad i mars.
Men hon är så fin. Hon gjorde öppnor och slutor till både höger och vänster, fram och tillbaka i trav med lätthet. Och samlingen är så rolig att leka med när hon dessutom har en massa eget driv. 
Jättekul. 
Fishäst. 
Kramgo är hon också, inte varje dag, men ofta.
Leffe har också börjat kramas, han har inte direkt varit så mycket för det här stillsamma goset och kramas och mysa mule, men nu är han det. 
Och den här katten. Tänk om jag skulle komma ihåg hur gammal hon är egentligen. 
Men hon är troligen 18 år iallafall. Kanske tom 19 🤔

Trött

Publicerad 2019-02-19 20:08:31 i Allmänt

Nej men vilken överraskning hon är trött.
Ja men så sinnessjukt jävla trött. 
Sen en tid tillbaka så får jag så vansinnigt ont i kroppen, det känns ungefär som när man har riktigt riktigt hög feber den värken i kroppen (fast jag har inte feber) plus att jag fryser som en liten råtta och måste sova. Ca en till två gånger i veckan händer det. Och har pågått under en tid. 
Och det hände igår. Jag måste vid dessa tillfällen bädda ner mig med dubbla täcken och två filtar och yllestrumpor och jag fryser ändå. Rakt igenom kroppen in i benmärgen fryser.
Tack och lov nästan att jag också är så trött att jag sover igenom det mesta. 
Så igår efter nattjobb så bäddade jag ner mig, sov i ca 8 timmar med två toapauser.
Sen steg jag upp, åkte och tog hand om hästarna, åt lite och gick och la mig, tänkte se på film men somnade och sov i 12 timmar med två toapauser. Sen var jag tvungen att tvinga mig upp.
Mår mycket bättre men är så himla himla trött. Fast jag har sovit 20 timmar på ett dygn. 😕

Har cyklat en sväng med Hamrex 
Och varit hos sjukgymnasten. Men nu vill jag bara bara sova. Fast tänkte åka och rida Stråla på en stund. 
Jag antar att jag kanske behöver ringa läkaren angående detta, känns inte speciellt normalt och kanske inget som dom kan vifta bort som psykiskt så som dom gör med min allmänna värkproblematik. Eller? 


Tipsstunden

Publicerad 2019-02-17 03:44:52 i Allmänt

Jag kollar inte posten varje dag, orka liksom, det är ju bara skit. Men kollade i lådan imorse när jag kom hem från jobbet och hade fått ett litet paket från Therese med ett litet brev och en liten chokladask och jag blev så glad. Det var ganska precis vad jag behövde efter att känt mig som en värdelös skit hela veckan. 
Så fint 💖 så jag var tvungen att gråta en skvätt. 

Och så tänkte jag på att jag ju fick en liten present av Moa också häromdagen och tänkte att alla kanske inte hatar mig ändå. Samtidigt som jag inte riktigt vet vad jag har gjort för att förtjäna så fina vänner, speciellt som jag själv är fullständigt pisskass på att vara vän. Ungefär alltid men speciellt när jag även mår pisskasst. För mycket med huvudet i sin egen röv liksom.

Mindre trött den här natten tack och lov för det.

På väg hem från jobbet imorse, igår morse? Snurrigt med dagarna. 
Så mötte jag en bil som hade en ensilagebal på släp. Alltså, dom hade bundit fast balen i ett snöre och drog den efter bilen. På marken. 
🤔 Det var den mest udda lösning på att frakta hö som jag har sett och då har jag fraktat hö på många olika kreativa sätt. 
Kändes väl inte som en helt vettig lösning heller. 


Här ska ni få lite tips. Jag förstår att folk inte lyssnar på podd i samma sinnessjuka utsträckning som jag gör och dom flesta poddar jag lyssnar på är väl inte för alla riktigt men ta lite tid till att lyssna på "Dela med dig med Dillner"
Den är så otroligt fin. Så öppen och intressant. Börja lyssna från när Jonas Dillner driver podden utan Pelle det är där den blir bra. Börja på avsnittet som heter vecka 27 och plöj dig sen igenom en skatt av underbara avsnitt. 
Mycket mycket klokskap i den podden och så otroligt starka känslor och intressanta människor. 
Bra mångfald också 👍
Så fin.
Mitt andra tips är "Två härliga tjejer med ädla motiv" 
Det är två komiker (i princip alla poddar jag lyssnar på är det komiker involverade i, jag tror att jag gillar det så mycket för att dom tacklar livet på samma sätt som jag gör ofta, skämta om det som svart och mycket ironi. Samt att jag nog tycker att komiker överlag är lite extra intelligenta 😁) 
Elvira Lander som är från Umeå, sett henne två gånger himla rolig på scenen, samt Clara Kristiansen som är en ny upptäckt för mig och väldigt underhållande. 
Det är också en väldigt öppen podd, dom pratar verkligen om allt. Högt och lågt, svammel och djupt allvar. Väldigt fint när två kvinnor är så öppna och ärliga om hur det faktiskt är att vara människa. Inte kvinna, utan människa med allt vad det innebär. Snor och svett och depression och kåthet och smink och mössor. 

Sen tycker jag även att man ska titta på Nour El Refai "en komisk depression". Speciellt komiskt var det kanske inte, jag grinade massor. 
Lite roligt förstås men mest bra. Den finns bla på cmore. 

Så varsågod, seså iväg och lyssna, titta nu. 

I want to ride my bicykle

Publicerad 2019-02-16 02:13:55 i Allmänt

Jag fick en liten, vad ska man säga, wakeup call, i brist på bättre ord, i veckan.
Jag måste verkligen försöka lära mig att sluta ta ihjäl mig själv för andra. Det är INGEN som tackar en för att man försöker slita ut sig totalt för att "vara till lags" eller försöka hjälpa och ställa upp. Faktiskt totalt tvärtom. 
Jag måste börja sätta mig själv först. Måste börja säga nej, nope nix. 
Ingen lär tacka mig för det heller men med tanke på hur lite förståelse folk har för andra så måste man kriga för sig själv.
Och jag antar att jag får skylla mig själv som inte gjort det tidigare, jag vet att jag har känt samma sak många gånger förr.
Jag har börjat försöka jobba på det men fick dåligt samvete omgående och bad om ursäkt för att jag inte orkade pga nattjobb. 

Åh väl. 

Trött är jag. Ja ja, det är inget nytt, men det är ett annorlunda trött. Jag brukar inte ha problem att jobba natt trots trött men nu är det kämpigt. 
Varit sjukt dålig i nacken i veckan och det är väl en bidragande orsak förstås. 

Det blev varmare, mycket varmare. Så underbart. 
Nu kan man äntligen cykla igen. 
Det är fan mitt bästa lifehack på hästfronten, cykla. 

Om man har ont om tid så behöver man bara en grimma så kan man trampa iväg, man får lite motion själv, bra när kroppen gör för ont för att rida och hästen får röra sig utan påverkan. 

Munter tjej. 
Men efteråt fick hon rulla sig naken, det var göttigt 


Stilstudie i livsnjuteri 


💖 
Skithäst 

Jamen underbart

Publicerad 2019-02-15 01:05:32 i Allmänt


Om du inte orkar läsa texten så handlar det delvis om, ja, män som våldtar orangutanger. Kjedjar fast dom på bordeller. Misshandlar och våldtar. 

Underbara män. 

Fanns en film också, den vågade jag inte se. Holy crap

Publicerad 2019-02-13 04:59:03 i Allmänt

Petrina Solange har tittat på min semla omg omg omg! så starstruck jag blev 😁😁
Och supergenerad över den följande supertöntiga gåtan jag hade lagt upp som hon också tittat på 🤦😳
Snacka om fel tillfälle att vara töntig 
😁

Mäns våld mot kvinnor

Publicerad 2019-02-13 01:38:11 i Allmänt

Från Linnéa Claeson

"Mäns våld mot kvinnor är en pågående katastrof, ett perdurerande krig som slaktar offer varje dag, varje timme, varje minut. Det handlar om så mycket mer än Sverige. Det är därför min kamp inte heller bedrivs bara här. Jag jobbar för flickor och kvinnors rätt till sina mänskliga rättigheter i flera olika internationella sammanhang. Bland annat med Kvinna till Kvinna som varje dag slåss för dessa frågor världen över.

Arbetet med kvinnors rättigheter i Sverige kan dock spela stor roll genom att vara dom som lyssnar till behov, backar upp, inte tummar på kvinnors rättigheter och pushar landets egna jämställdhet framåt snabbare och mer. Det vi gör är för oss och för andra. Just nu vill jag prata mer om andra för vi måste öka medvetenheten för hur jävla illa situationen verkligen är för att fatta att Sverige behöver lägga i en till växel. Kvinna till Kvinna skriver idag att det nu är ett internationellt krisläge:

"Igår utlystes nationellt nödläge i Sierra Leone efter att en femårig flicka våldtagits så brutalt att hon blivit förlamad. Nödläget utfärdades av presidenten Julius Maada Bio för att få stopp på det sexuella våldet i landet. 
Enligt presidenten är 70 procent av offren under 15 år och hundratals fall anmäls till polisen varje månad.

Situationen i Sierra Leone är inte unik, och det sexuella våldet mot kvinnor är en internationell kris som måste få ett slut, för att alla flickor och kvinnor ska – utan undantag – få leva sina liv fria från våld, övergrepp och förtryck."

FATTAR NI DET? En femåring?! Jag blir så jävla förbannad och äcklad och helt jävla galen!!!! Vi måste göra mer! Som individer, som folk och som land! Jag vill inte leva i en värld där en femåring blir våldtagen så att hon blir förlamad. Låt oss skapa en ny. Vad med och gör skillnad!"

Bla bla

Publicerad 2019-02-11 23:07:59 i Allmänt

Och jag menar såklart inte att Hamrex är en dum häst heller även om hans beteende igår kan tyckas dumt och ologiskt från ett människoperspektiv. Vi har ju bara sett honom ignorera hästar han har träffat tidigare.
Mest bara trött på att Stråla ska utmålas som en skurk ibland. 
Hon är ett sto med stor personlighet, mycket åsikter och egna funderingar kring det mesta. Och hon försöker alltid komminucera med andra hästar och blir ibland förvirrad över hur dom kommunicerar med henne eller över att dom inte alls gör det. Hon fattar inte riktigt att andra hästar tex har fått lära sig att skita i andra hästar vid ridning. 
Men hon är en snäll och go tjej med både människor och djur så länge ingen häst står ivägen för hennes mat, då kan hon bli lite ilsk, eller om killen hon gillar ignorerar henne. Men va fan. 
Men sen är det ju så med djur, Att dom inte beter sig som vi förstår alla gånger men som har en väldigt logisk orsak för dom. Hamrex hade säkert en anledning till att göra som han gjorde igår. 
Eller Rino som aldrig fått möjlighet att lära sig umgås med andra hästar och helt enkelt inte visste hur man gjorde. 
Stackarn. 

Stråla hittade karameller som någon tappat i skogen, hon erbjöd sig allra ödmjukast att plocka upp gottiset istället för att det ska ligga där och ligga. 
Hon trodde inte riktigt på att det var meningen som mat till rådjuren. 
Bla

Publicerad 2019-02-10 21:49:07 i Allmänt

Nu när jag har nytt schema så är jag ledig 6 dagar i rad var tredje vecka, det här var min första sex dagars och kors vad konstigt det känns.
Men så jävla skönt. Har varit ganska risig emellanåt men även kunnat rida ordentligt och så har jag sett film. 
Tre hela filmer har jag sett och det är så mysigt. Vanligtvis så kan jag aldrig se film för antingen så är det för rörigt i huvudet så jag inte pallar fokusera eller så är jag för risig så jag inte orkar titta. 
Men nu har det varit lagom, lungt i huvudet och höll visserligen på att somna under den ena och den andra såg jag uppdelad på två dagar. 
Jag har då sett nya Jumanji en riktig skitfilm men lagom lätt underhållning. 
Solsidan filmen, ganska kass den också och fullständigt förutsägbar men ganska trevligt puttrig och man gillar ju karaktärerna. 
Och så såg jag Kong Skull Island och den gillade jag jättemycket. Tyckte att den var riktigt bra faktiskt. Lite ny take på King Kong och ett bra hallå fucka inte med naturen för fan. 
Förutsägbar förstås men inte värst, lite överraskningar och aldrig tråkig.
Me like. 

Leffe blir bättre och bättre och det är så himla skönt, han puttrar på lös på gården och kommer alltid och välkomnar oss efter ridtur 
Mysgubbe 
Stråla har varit pigg som sjutton på senaste så nu har jag försökt få ur henne lite överskottsenergi, igår var hon lite trött på slutet kände jag. 
Fin fin tjej. 
Mattes bästaste fintös. 

Moa fick paniken idag när vi tog ut både Hamrex och Stråla ur hagen, trots att hon hade Leffe bredvid sig så var hon superstressad och på väg genom tråden flera gånger. Så vi bestämde att försöka släppa ihop alla utom Leffe då med sitt onda ben. 
Det gick inte alls. 
Alltså. Det har pikats massor om att Stråla skulle vara divig och bråka med nya hästen och härja och jag blir faktiskt riktigt less, min häst är ingen dum häst. Och jag sa att hon kommer vara chill, nyfiken och lite sto såklart men hon är fan inte dum. 
Och det var hon inte. Hamrex däremot. Helt galen. 
Stråla var nyfiken på Moa men försökte även hålla undan Skorpan som bara sket i vad Stråla tyckte och skulle fram till Moa men Hamrex gick till anfall. Senast jag sett en sån attack var Rino mot Leffe. Fruktansvärt obehagligt. 
Tack och lov slutade han iallafall när han fått in henne i ett hörn och hon sa ifrån ordentligt. Men usch usch usch vad obehagligt. 
Sen försökte vi ta undan Skorpan och Hamrex och att Stråla och Moa skulle hälsa men då var Moa så otrygg att hon inte vågade och Stråla var bekymrad över vart Skorpan tog vägen. 
Ja jösses då. Man kan verkligen ALDRIG veta med hästar.

Nästa plan är att prova med Leffe och Moa, är ju lite orolig iom att Leffen har ont i benet men han börjar verkligen vara less på att vara instängd och Moa verkar väldigt mild. Man vet ju aldrig som sagt men vi får prova.

Det är alltså Helena som äger Moa ifall jag glömt nämna det. 
Dom ska vara hos oss till sommaren sen flyttar dom till Skellefteå. En stor sorg för, Helena har varit och är den bästa av de bästa. 
Men hon har köpt en himla söt liten häst, väldigt förtjust i hennes personlighet. 
Hoppas att det kommer bli en toppen häst för Helena. 

Strålan hoppar en gång i veckan med nya tjejerna, ibland orkar hon knappt bry sig om att kliva över, ibland hoppar hon lagom och ibland tar hon i från tårna. 
💖

Välkommen

Publicerad 2019-02-07 22:20:37 i Allmänt

Från Skåne upp till kallaste Norrbotten

Lilla Moa 

Surprise

Publicerad 2019-02-07 18:49:09 i Allmänt

Man behöver inte följa "smala" konton för att se. 
Trillade över detta på Facebook. 

Kvinna skriver inlägg om att det har varit nära att gå illa då hon körde sin häst från veterinären.

"EFTERLYSNING!

Tisdagen 5/2 kl 16.25 på E18 
4 km innan avfarten till Enköping från Västerås ramlar min häst i släpet efter att mer än 10-15 långtradare dundrat förbi oss i blixthalkan. Det var svart is!!
Jag kunde bara köra 65 km/h
Vi var på väg hem från Strömsholm och min häst hade undersökts pga allvarlig skada vänsterbakben o kunde alltså inte stå på alla 4 ben.

Hon ramlar så tokigt att hon med frambenet får upp framdörren o den går sönder.

Jag är TVUNGEN att stanna på E18! 
Vilket innebär livsfara!
Ni två bilar, Camilla o den äldre kvinna i en blå liten bil, och killen med tatuering i ansiktet o reflexjacka utan Er hade vi inte överlevt där ute!!!

Det tog till kl 17,45  alltså 1h och 15 min innan polis kom till plats men då hade dessa hjältar fått stopp på trafiken o vi hade kunnat öppna i bak för att vända hästen som än en gång ramlar men mirakulöst senare kunde resa sig o vi kunde lasta in henne igen. Ett skrapsår kom vi undan med på hästens framben!

Jag ÄR SÅ TACKSAM till ert mod o civilkurage att NI vågade stanna o hjälpa mig o Ester❤️
Ni riskerade Era liv för oss!
Vi är evigt tacksamma o jag vill komma i kontakt med dessa människor igen för att kunna få TACKA ordentligt!
Camilla du lilla tjej som helt plötsligt när min hästs framben är påväg ut genom framdörren 
Kliver UT i trafiken o skriker 
NU JÄVLAR STANNAR NI! 
Denna lilla tjej får stopp på en långtradare o hela trafiken!
Killen som fick ut både mellanvägg bommar osv så snabbt o effektivt trots att min häst låg i släpet!
Ni är verkligen sanna hjältar❤️

Till Er som kör TUNGTRAFIK,
HÅLL AVSTÅND till ett hästsläp!!!
Vi kör sakta av en anledning!
Hästar är flyktdjur 
Ligg INTE  o tryck oss i arslet o måste ni envisas köra om tänk på att det blir vakuum o ett jävla sug i hela släpet! 
Hästarna står helt oskyddade i en låda!
Alla långtradarechaffisar borde få åka i ett hästsläp när en långtradare kör om! Så fattar ni kanske!

DELA detta inlägg så jag och Ester får tag i Enköpings största hjältar! 
Vi vill gärna TACKA ER❤️"
Det ramlar in en bunt fullständigt empatilösa kommentarer. 
Från... Nämen.. Män!
Vilken överraskning. 

Visst kanske man inte ska köra transport i sånt väglag men det hör liksom inte till. Det handlar om hänsyn, empati och bara allmänt vett. 

Även om man kör helt lagligt så har man dessa förbannade lastbilar upp i röven. För att dom framförs av  människor som ovan som inte kan tänka längre än till det egna. 
Mitt och jag. 

Zzz

Publicerad 2019-02-07 00:41:54 i Allmänt

Mm. Well. 
Det finns inget annat rimligt än att vara arg. 

Jag kraschade idag, frossa och vansinnig värk i kroppen. Legat påklädd under täcke och filtar och lyssnat på podd och sovit. 
Bra dag ändå att vara risig på då termometern stått på - 28 - 30
Inget dåligt samvete för att jag inte orkat rida. 
Kvicknat till mot kvällen men dags att gå och sova igen, imorgon är en busy day.
Tuta på. 

Mer rant

Publicerad 2019-02-06 00:09:11 i Allmänt

Eftersom att blogg bara tjorvar när jag ska svara på kommentarer så kan jag säga att JA dessa konton får mig att må bra.
Dom får mig att inse att jag inte behöver pleasa män eller samhället öht. Att jag får vara jag och det är okej. 
Att min kropp duger, att jag duger. 
Att det är okej att vara förbannad och besvärlig. 
Att man inte måste vara ljuv. Att man inte måste passa in. 
Att jag får finnas och att jag får vara tjock. Att jag inte behöver ändra på mig. 
Jag har alltid varit förbannad över skit och det är okej. Jag har aldrig passat in och det är okej. Jag har aldrig varit nån manspleaser och det är så himla okej.
Plus att lära sig saker är aldrig fel. 

Tänkte också på det att om man är förbannad på patriarkatet och män då är det alltid någon som måste skydda de stackars männen men om man är förbannad på djurplågare eller pedofiler då är det ingen som rusar till deras beskydd. 
Varför? 
Mm. 

Saker måste lyftas och dryftas för att det nånstans ska kunna lätta. 

Jag är inte rätt person att försöka förändra något eller någon, jag blir helt matt av en halvlam diskussion med en person. Skulle aldrig palla att ha mängder med folk att argumentera med. 
Däremot behöver jag pysa ut lite här på mitt lilla hörn av internet ibland. 


Köp mitt supernintendo, jag är så förbannat fattig 

5:e februari

Publicerad 2019-02-05 18:45:16 i Allmänt

Äntligen fick jag möjlighet till lite själavård. Det har varit tufft ett tag, jag blev så jäkla dålig och så var det mycket jobb.
Men idag så fick jag äntligen mysa häst på riktigt. 
Synd bara att det är kallt som i satans rövhål. 


Strålan var piggelutt och kändes fin. 
Lite väl tittig och jag har funderat på varför hon har varit så sprattlig på senaste, och jag har funderat och funderat, idag trillade polletten ner, jag har gett lite olja för att eventuellt förebygga förstoppning i kylan, och hon blir ju knas på olja, det vet jag ju. 
😒 
Galloperade demens. 

Leffe och Skorpan fick gå lös på gården medan jag red Stråla och mockade och greja. 
Leffe är fortfarande jättehalt men det är bättre än i fredags och han sa "bry dig inte" när jag tyckte att han inte skulle gå på så långa promenader
Spotta hästen. 
Nej han har glatt promenerat runt och jag vet inte, kanske gör det att skadan inte läker men att han är glad är det viktigaste. 
Livskvalitet framför livskvantitet i det här läget 
Kanske är det så att lite cirkulation kan göra gott. 
Vi får se. 

Skorpan hon har spruttat runt som en kanonkula på gården. 
Ponnyprutt.

Hamrex var mycket kränkt 
Ensam kvar i hagen. Bah humbug! Idag skulle mamma ha fyllt 70 Inte det inte

Publicerad 2019-02-05 10:41:10 i Allmänt

Jag tror att jag skulle behöva en socialamedier paus, det är inte bra för mitt hjärta
Angående den gravida kvinnan som blev utsläpad från tunnelbanan. 

Jag vaknade upp och tänkte att jag kanske var lite onödigt arg igår, öppnar insta och känner att nej, jag var högst rimligt arg. På världen i allmänhet. 


Oj vad jag beundrar alla som orkar kämpa, dag ut och dag in. 
Nu ska jag fara och klappa på min häst. 

Ja. Nej

Publicerad 2019-02-04 23:31:30 i Allmänt

Nej självklart inte alla män och ja det finns sviniga kvinnor men det ska inte ens behöva tas upp. Det är en del av problemet att det inte går att nämna att män är as utan att någon känner att det måste yttras att "inte alla män" eller "även kvinnor".
(och det behöver man definitivt inte säga till mig för jag har inte så höga tankar om folk i allmänhet) det är inte heller ditt fel som tänker så serru, det är samhället som har lärt dig att tänka så. 
Alla ni som reagerar så. 
Det är bara se sig omkring och titta en liten stund på den enorma massan som mördar, våldtar, startar krig och allmänt svinar sig. 
Vilka är dessa och varför. 
Där är poängen. 

Inte heller har nånsin två fel gjort ett rätt, att det finns kvinnor som är rövhattar gör mig inte mindre förbannad över män som är as. 

Ett hett tips är att följa Lady Dahmer på insta samt läsa hennes blogg och lyssna på podden "Postpatriarkatet" 
Man kan även titta på tex Matilda Wahl, Fannyarsinoe, Varmkorvboogie och Stina Wolter på insta 
Hett tips. Varsågod. 


Annars då. Nu när jag har upprört minst hälften av de som ids läsa min spännande blogg. Varsågod för det också. 
Jag orkar inte stryka folk medhårs nå mer. Jag har released my inner arga vänstervridna femimistfitta. 

Ja annars. Leffe hittade jag på tre ben i torsdags. 
Hoppade snällt med mig in i ligghallen där jag stängde in honom. 
Sen hade Stråla brutit ut honom på natten så jag fick barrikadera lite bättre så han fick vara i fred. 
Fredag och lördag var han så dålig i benet att jag ringde efter nån som kunde komma och ta bort honom men dom svarade inte och igår
 var han dock mycket bättre, idag ännu lite bättre så det spirar ett hopp. 
Han är på gott humör, äter bra och dricker bra, bajsar bra och har även legat ner. 
Skorpan håller honom sällskap och vi människor turas om att klappa honom och mata honom med morötter. Han får bo inomhus, bästa tycker Leffe, och vara ifred från Hamrex så om det inte hade varit för att benet gjorde ont hade han haft the time of his life. 
Gubben ❤️❤️

Hamrex är inte dum, Leffe vill bara vara ifred och tycker att han är lite otäck. 

Det är troligen en senskada, det kan ju läka, han ska ändå inte ridas. Men å andra sidan så är han 27 år.
Än har inte han kastat in handduken så då gör inte jag heller det. Samtidigt som han absolut inte ska behöva plågas. Men han är en sån levnadsglad själ. Han har ju liksom levt på vilja i många år den där hästen. Med tanke på hur han ser ut i sina leder, hur trasig han är i kroppen så borde han ha checkat ut för länge sen. 

Ja han får smärtstillande och diverse annan omvårdnad som skulle kunna tänkas vara bra för en skadad sena.
Vi ger det några dagar till och ser hur det utvecklar sig. 

Vi får se, han talar nog om när det är dags. 


Nu är jag ledig en vecka. Whoo! Och på torsdag händer det spännande grejer. 


Feministsvin, absolut

Publicerad 2019-02-04 15:33:00 i Allmänt

Dessa ljuvliga män

Detta har ingenting med mig att göra, bara en man i raden av as som fick mig att bränna några cylindrar just. 
Och  iofs har det med mig att göra, det har med alla att göra. 
Män och deras beteenden. 

Är man inte ett feministsvin i denna världen så är man antingen ett as eller har blivit så skygglappad av samhället och patriarkala strukturer att man inte har möjlighet att se. 
Det är enkelt att slippa se. Men som tidigare sagt, har man en gång kikat fram så kan man inte sluta se. 

I tidningen häromdagen stod det om prostitutionen i Luleå (eller var det Norrbotten?) där någon socialarbetare uttryckte förvåning. 
Vet inte om hen var förvånad över att det finns prostitution eller om det var över att torskarna vill ha så unga flickor som det är möjligt. 
Jag är inte ett dugg förvånad. 
Självklart finns det. 
Överallt där det finns män finns prostitution. Och överallt där det finns män finns det barn som utsätts för övergrepp. Så är det. 

Ta en kik på insta kontot "shit torskar says". 
Män 
As 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela