stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

If I had a million dollar

Publicerad 2010-05-31 23:27:33 i Allmänt

Har varit en ganska risig dag även idag, rätt rejäl vätskebrist vilket inte var så konstigt och magen inte helt hundra. Men nu har jag nog kurerat mig ganska bra bara lite huvudvärk kvar. Har till och med stoppat i mig B&Js utan magprotester så det är prima.
Har aktviterat alla hästarna också, ridit min finaste Stråla igen, hon fick någon slags reaktion av solen där när det var tokvarmt och blev full i knutar över kroppen så det var ett tag sen jag haft någon utrustning på henne. Men nu var det på med sadel och ut i skogen. Finaste häst.
Även en liten skritt tur på Leff med de andra två i släptåg.
Ibland, som idag får jag panik över hur jag ska klara av att ta hand om min familj. Pengar, tid ork. Hur fan ska det gå till? Fodervärd är det bästa alternativet men om det inte det går? What then?

Nu har jag dessutom satt mig i en rätt knepig ekonomisk  situation som jag inte riktigt vet hur jag ska klara mig ur.
Funderat lite på ett lån som tillfälligt skulle lösa en del. Gjorde en låneansökan via internet och fick ett nej till besked för att jag tjänar för lite.
Men seriöst, om jag redan hade en massa pengar, vad fan skulle jag då med ett lån till?

Ynk ynk

Publicerad 2010-05-30 23:19:18 i Allmänt

Snacka om att jag har varit ynklig och pynklig och tyckt synd om mig själv. Magsjuka nej tack. Det var dessutom inte alls så här jag skulle spendera min helg vad fan.
Blev inget morsdagsfirande heller då såklart, jag som i alla fall hade tänkt köpa blommor och tårta åt mor. Hon fick en kram via telefonen istället.
När sen själva magsjukan gick över då fick jag menskramp istället så det har som sagt varit riktigt synd om mig.
Grinig, irriterad, trött, svettig och äcklig är jag också. Har frusit och svettats omvart annat. Så lite soppa i magen och en dusch är det som står på schemat nu.

Gnäll gnyyy....

Fy fan vilken natt

Publicerad 2010-05-30 12:35:41 i Allmänt

Ungefär vid lunchtid igår började jag må illa vilket eskalerade till ett evigt toarännande natten lång. Riktigt jobbigt, fy fan.
Nu har jag "bara" jävligt ont i magen, jag lyckades bli av med själva illamåeendet i morse nån gång.
Magsjuka eller matförgiftning? Jag tror lite på kycklingen jag åt igår...

Om jag hade orka hade jag vart riktigt arg.

Happy birthday "puppies"

Publicerad 2010-05-29 01:15:55 i Allmänt

Leias andra valpkull fyller 10 år idag, en av valpköparna påminde då han ringde till min pappa för att berätta att han hade köpt smörgåstårta för att fira Molles 10 års dag. Far min far glömde såklart att berätta att Molles mamma fyller 15 snart.
Funderar på att packa in Leia i bilen och åka och hälsa på dom, skulle vara kul att träffa den hunden igen, det var den vi hade kvar längst och som jag hade tänkt behålla och hann få ett lite speciellt band till, otroligt lik sin mor utseendemässigt var han också. Han skulle tydligen även bli pappa nu vid 10 års ålder och det är den enda av Leias avkommor som jag vet om har ynglat av sig så det är lite roligt att hon kommer att "Leva vidare" på så vis.
Tant Leia ska bli mormor på gamla dar.
Åh hon skulle säkert älska att leka med valparna, så barnslig som hon har blivit i sin demens och hon alltid älskat valpar.

Tantaluran


Jag sliter mitt hår i vild frustration

Publicerad 2010-05-27 23:49:18 i Allmänt

Jag blir tokig! Det fastnar reklamjinglar i mitt huvud och nöter runt tills jag får tuppjuck.
Tidigare i veckan hade jag "upplev mer, upplev mer med bredbandsbolaget", nu har jag "Strax eller snart på en liten stund eller något senare när du fått en blund, tv som börjar när du vill".
Jag sliter mitt hår i vild frustration över occupationen av min hjärna. På sätt och vis kan man ju då tänka att dom har lyckats med reklamen men det får bara mig att vilja kräkas åt både Bredbandsbolaget och ComHem.
Bah!

Spa

Publicerad 2010-05-27 19:45:46 i Allmänt

Tänka sig. Jag mår faktiskt mycket bättre nu. Igår sov jag hela dan, med kortare uppehåll till ungefär 19-20.
Ikväll har jag varit förbi på "invigningen" i spastugan här brevid. Det kommer att bli att jag provar några behandlingar av henne också, massage kan man aldrig få för mycket av. Hon har dessutom billigare priser under juni månad.
http://www.spaandbeyond.se/33130069

Hon har gjort stugan jättemysig men en liten klump i magen blev det allt. Det är ju någon som saknas där.

Nåväl, idag har solen lyst på oss igen så nu växer betesgräset så det knakar.

Maj 25, 2010

Publicerad 2010-05-25 16:44:24 i Allmänt

Har inte suttit vid datorn nästan nå, jag har haft sån tur att Therese kom hit och hängde med mig. Mycket bra botemedel mot tristessen.
Vi har surrat en massa, glott på film, ätit en massa snask, myst både inne och ute, jagat förrymda hästar och iaf jag har sovit som en liten grisekno.
Idag har även Kajsa varit och fipplat med mig igen så nu kanske det ska bli någorlunda ordning på mig igen. =)

Förutom det så håller jag på att frysa ihjäl, jag förstod att det skulle bli så när den där tokvärmen försvann.

Fodervärd?

Publicerad 2010-05-20 20:00:41 i Allmänt

Jag har frågat en tjej om hon skulle vilja ta Mayan på foder och jag får ångest och ont i magen av att tänka på det. Men vad ska jag göra? Det vore det bästa för alla hästarna och för mig.
Det är nånting som jag gått och tänkt på då och då i princip hela tiden, fyra hästar är för mycket, speciellt när kroppen inte funkar som den ska men det är ju min familj, mitt liv,mina vänner. Ja det är inte lätt men jag vet att det är en kanontjej, plus att hon i så fall blir i närheten.
Men det är långt ifrån säkert att det blir nått. Jag både hoppas och inte hoppas.

Min knastant

Maj 19, 2010

Publicerad 2010-05-19 21:13:15 i Allmänt

Idag var det Skorpan och Leffes tur att få vara lösa, igår var det Mayan.
Skorpan är ju för härlig <3

Jag är inne i hagen och hästen utanför. Här är vi inte som alla andra


Har varit på jobbet idag, wow, och det var fullständigt total kaos. Roligt trots att det var lite panik innan allt funkade som det skulle igen. Men när jag gick därifrån så kunde jag knappt gå. Seriöst vad fan är det nu frågan om? Suck.

Hungrig

Publicerad 2010-05-17 17:42:28 i Allmänt

Har inte kunnat sova alls i natt, kl 4 i morse var jag ut med hästarna och lät dom beta. Stråla fick vara lös och motionera sig själv. Väldigt praktiskt.
Åskan har dessutom dundrat på från ca 22 i går kväll till minst 5 i morse.
Nu har Kajsa äntligen varit här och pillat på mig. Väldigt mycket som sitter i min kropp just nu. Har aldrig varit så här dåligt som det nu har varit i en månad ungefär.
Hon kommer tillbaka nästa vecka också. Thank heaven.
Underbart väder idag, 20 grader och lite blåst, perfekt till att bara sitta och titta på hästarna, hundarna har varit lösa på gården nästan hela dagen och går in och ut som dom vill, sommaren är ändå fantastisk.
Det är bara så fruktansvärt trist när huvudet vill så mycket men kroppen inte orkar. Det är nästan bättre de gånger jag bara sover så man slipper bli så uttråkad. Dessutom är det bara hockey på tv, tur jag har mina Desperata Hemmafruar att roa mig med. Fått tag på 4 säsonger billigt. Lovely.

Tog en massa bilder på Stråla imorse när hon sprang runt som jag ska lägga upp sen, nu måste jag äta lite.

Lite längrefattat

Publicerad 2010-05-17 00:39:25 i Allmänt

Ja jag jobbar ju då på hundutställningar som ringsekreterare och dagen igår började som alla andra men några hundar in så får min kollega/ringsekreterare ett hysteriskt skrattanfall och kan inte sluta varpå dommaren blir skitarg och kastar ut henne med dunder och brak. Jag är mest förvirrad och fattar ingenting, det gick så himla fort och jag tyckte absolut att dommar gubben överreagerade.
Sen blev det ju såklart fullt pådrag på dom ansvariga på stället som hittar igen tjejen som tydligen inte går att få kontakt med (svarar inte på tilltal osv), är glansig i ögonen och väldigt väldigt varm. Sen försvinner hon tydligen, hennes föräldrar pratas med och dom säjer att hon har varit ute hela natten och inte gått att få tag på på mobilen så då börjar det pratas om droger, frivilligt eller ofrivilligt, senare syns hon även skuttandes efter vägarna i byn, fortfarande skrattande. En tjej som jobbat mycket och alltid skött sig tidigare.
Så nog var det hela skumt i alla fall. Jag trodde mest att hon bara fick ett sånt där skrattanfall som man kan få ibland. Det var ialla fall gårdagens stora snackis.

Idag har allt gått väldigt lungt till och mina kompanjoner skötte sig utmärkt . Jag slapp skriva idag också så det var skönt, det hade jag aldrig fixat en till dag. Hade en väldigt trevlig aspirant så hon skrev och jag övervakade plus fyllde i listor och diverse. Egentligen skulle man behöva vara tre stycken så man slipper stressa livet ur sig.

Nåväl, det är roligt som sjutton att jobba på hundutsällningar men den här helgen tog mina sista krafter tror jag.
Och vilken värme vi har haft, i pite idag var det i alla fall skugga tack och lov men hemma var det gassande sol och 25 grader (!!) i skuggan. Fy tusan. När jag sen mot kvällen tänkte ta och låta hästarna beta lite som igår så började såklart blixtra och åska. Skitväder, jag avskyr åska.

Och ja vadå, längrefattat är väl ett ord.

Drama

Publicerad 2010-05-15 20:40:49 i Allmänt

Här kan vi tala om sliten. Har jobbat på hunduställningen i piteå idag och ska så göra imorgon också. Men fy attans vad min kropp pinar mig.
Det blev lite drama idag med min kompanjon som blev utkastad av domaren och sen syntes skutta runt i byn skrattandes och det ryktades om droger. Mkt kortfattat, men skumt var det.
Igår red jag Stråla igen. Idag har hon fått springa lös på ängen brevid huset medan jag och de andra gick och betade lite gröngräs som man btw nästan ser växa i värmen.. Tog ett tag innan hon förstod att hon var lös sen var det hopp och skutt för hela slanten, mkt roande.
Årets första åska igår, dundrade på i minst 3 timmar.
Varmt varmt varmt. Puh.

Nu god natt.

Sommarvärmen i antågande

Publicerad 2010-05-13 21:18:31 i Allmänt

Idag har det varit så varmt att jag har kunnat lufta mina vita ben, göra årets barafota premiär och bara sitta på bron och njuta av fågelkvitter och hästfrust. 17 grader i skuggan.

Ridlektionen gick superbra, Leffe är en sån pärla, en sån kämpe. Älskade vän. Jag är ganska nöjd med mig själv också faktiskt. Synd att vi inte hade någon som fotade oss eller ännu bättre filmade.
Ridning och då speciellt centrerad ridning är verkligen perfekt för mig att få kontroll på min kropp och i ridningen måste jag ju slappna av och blir automatiskt mjukare.
Stråla får nog vänta till imorgon tror jag. Tänkte ta henne direkt efter lektionen men då hade Mayan svettat ner sadeln så mycket och sen blev jag för slö.

Man känner sig som ett proffs på den här killen


Katten tog en mus igår kväll, det var ett förfärligt brakade innan hon kom med den stolt i munnen, men vad gör katta då. Släpper den och tittar på den då den springer iväg, går och hämtar tillbaka den med ett väldans liv och gör sen samma sak. Jag sa åt henne att hon måste ju döda dom också, inte bara bära runt på dom men hon hittade inte igen den en tredje gång. Jag hoppas bara att den i så fall inte var så skadad så den plågas.

Vridet

Publicerad 2010-05-12 23:08:28 i Allmänt

Förresten så såg jag något vidrigt igår på kulturnyheterna. Dom varnade för att det kunde vara upprörande bilder i inslaget och ja...
Dom visade bla en bebis som hölls upp av någon och bebisen fick sin arm "avsugen" av en man. Han hade alltså halva bebisarmen i munnen och gjorde den klassiska sugaav rörelsen. Svårt att förklara men jag tyckte det var vidrigt. Vart finns konsten i det?
Ja, jag vet inte, det är mycket konst jag inte förstår mig på men sånt som denna, hon som spelade psyksjuk och han som filmade sig när han knullade prostituerade, det är inte konst, det är bara... sjukt.

Fyllo

Publicerad 2010-05-12 20:33:38 i Allmänt

Jag var lite full imorse. Var så förbanskat risig igår kväll så jag proppade i mig piller för att fixa jobba idag, kände inte av det igår för så var jag redan så yr och upptagen av värken men imorse snurrade det fint.
Ajja bajja farligt efter vägarna. Vad tusan ska man göra?
Gick i alla fall relativt bra att jobba idag. Kände mig allt annat än munter igår kväll. Att det ska vara så här, att jag inte orkar nånting, att jag inte klarar det jag vill, att det ska göra så förbannat ont varenda vareviga dag.
Det är inte kul att ständigt vara sjukskriven. Inte kul att förlora pengarna det gäller, inte kul att göra det besvärligt för arbetskamrater, inte kul att inte få vara på roliga kära jobbet. Inte alls kul.

Har fått rengjort i hagen idag. Skönt. Väldigt praktiskt att bara skotta ut skiten med traktorn. Nu är det så fint.
Ska försöka hålla mig vaken till True Blood, imorgon ska vi rida lektion för Eva, centrerad. Kanske blir en liten tur på Stråla också, beror på dagsformen.
Ledig torsdag fredag sen ska jag jobba i pite i helgen =)

På nygamla stället

Publicerad 2010-05-11 17:43:39 i Allmänt

Nu har det skett förändringar på jobbet. Gruppen har delats och min grupp är tillbaka på samma ställe som vi var för två tre år sen. Det känns jätteskönt. Då, när vi slogs ihop, då var det jättebra, men nu har det växt bortom all resonlighet så vi blev tvugna att dela på oss igen. Många fina människor som vi fått "lämna" så det är lite tråkigt förstås men det var ohållbart med 40 pers i det lilla utrymmet vi hade där borta.
Här (jag skriver här för jag sitter på jobbet nu, rast) är det dessutom mycket bättre parkeringsmöjligheter för oss som kommer med bil, mycket trevligare miljö med lite träd runt ikring och närmare till vårdtagarna så det går så lätt att gå eller cykla.
Kanske jag kan få bukt på lite fläsk nu då. Ho ho. Ska jag säja som började med att ta bilen det första jag gjorde. Men sen blev det till att gå. Skönt med fågelkvitter i öronen och inte bilbrus. Nu kan nog hundarna följa lite mer igen då här finns skog att promenera i och som sagt, mycket bättre parkering.
Ja, jag är nöjd.

Annars är jag så trött så trött...

Coraline

Publicerad 2010-05-10 23:10:12 i Allmänt

Jaha, då har jag sett Coraline och den var ju skitläskig. Fy tusan också. Bara titta på bilder nu ger mig rysningar längs ryggraden.

Amazing

Publicerad 2010-05-09 19:17:01 i Allmänt

Mår bättre idag förutom tröttheten och en sjujäkla huvudvärk. Men jag lyckades släpa mig upp ur soffan och ut till hästarna.
Tog Stråla med mig ut i skogen, gick över vägen eftersom jag är lite rädd att vi ska möta nån lastbil hon blir rädd för, och sen klev jag upp på min underbara kuse. Red några minuter och det gick perfekt, klev sen av och gick hem.
Lycklig-lyckligare-JagFantastiska häst.


En ponny näsa


En trött Leif

Uschiamej så eländig hagen är.

Kelen Mays


Massor med mys i hagen.

Igår var jag hem till mina föräldrar och pappa bytte däck på bilen och mamma bjöd på mat. Nice.
Men nu vet jag varför jag har snurrat runt hela vintern. Det fanns ju inga dubbar kvar på bakdäcken (!) Eh. Jag har nog aldrig sett så dåliga vinterdäck förr.
Hejsan hoppsan så klantigt att inte ha kollat det tidigare.

---------------------

Nu blev jag ännu lite gladrare. Vilken jäkla bra dag det här blev då ändå. Hi hi.

Hopp i galopp

Publicerad 2010-05-06 22:26:17 i Allmänt

Ebba bjöd in en ny vän på besök. Lilla Loppan =)

Där ser man även min lilla data hörna. Man måste packa in sig i filtar för att ha det gött. Jag måste sitta i köket för det är bara här det finns någorlunda mottagning.
Katten är knastokig. Vårkänslor kanske?
Jag känner mig förkyld, kan ha att göra med att jag sov med fönstret öppet i natt och höll på att frysa ihjäl. Kan ha med det att göra.
Men jag har i alla fall varit ut och ridit med flickorna från stan. Natta fick galoppera för första gången på Mayan, det var visst så spännande så hon var tvungen att låta "iiiiiii" några gånger. Ha ha.
Leffe kändes jättefräch och fin och han fick en kanon galopp, kort och samlad. Förstår ni så underbart det är?
Jag blir lycklig i hela kroppen. Skorpan och de andra i gänget möttes av två fånflinande flickor på tillbakavägen.

Great day

Publicerad 2010-05-05 21:18:50 i Allmänt

Började med en lång härlig sovmorgon, lång frunch och sen rehab där jag var ensam i bassängen vilket är bäst.
Sen var jag så full i energi så det blev en lång härlig ridtur med Mayan när jag kom hem. Tränade på övergångar, halter, skitfin tjej, mycket galopp då Mayan även passade på att busa lite.
Sen tog jag ut Stråla och red henne också lite, några minuter bara runt gården och efter vägen en liten bit. Hon var lite tveksam att gå bort från gården men det gick så fint så.
Fjärde gången jag sitter på henne, andra gången jag "rider", och den här gången hade jag faktiskt sadel och träns också, inte grimma och barbacka. Ha ha.

Så jäkla nöjd med den här dan.
Nu har jag diskat och lagat mat så snart blir det till att avsluta i tv-soffan.
Mys.

The spa next door

Publicerad 2010-05-05 14:29:22 i Allmänt

Min nya granne kommer att bli ett spa. Inte illa.
http://www.spaandbeyond.se/33130069
Det är dottern till ägaren av gården som ska verka där, hon har tidigare jobbat väldigt mycket utomlands, bott i spanien i flera år. Hon håller nu på att fräscha till stugan lite och beräknade vara färdig om ca två veckor.
Man kan ju alltid hoppas på grannrabatt, ha ha.

HERREGUD!

Publicerad 2010-05-03 19:55:02 i Allmänt

Vilken läcker häst jag har. Inte för att mitt proffsiga fotograferande eller bloggens uppladdning gör henne riktigt rättvisa men alltså hallå. Godbit.

Så har jag en ganska söt hund också.

Jo då

Publicerad 2010-05-03 17:34:06 i Allmänt

Vi har rådjur, svanar och tranor på ängen här bakom mitt hus/ brevid hagen.
Med bra syn och god fantasi kan man se lite djur på bilderna..Andra maj

Publicerad 2010-05-02 21:34:42 i Allmänt

Nöjen är högst relativa.
Det får man väl konstatera när man roar sig med att kratta gården. Och tycker det är roligt.
Annars har jag försvarat min flextid idag med näbbar och klor och fick den, skönt det så jag orkar jobba imorgon också, för att slänga in lite gnäll i vanlig ordning så gör det så förbannat ont. Så där ja.

Sen har jag varit ut med hela gänget igen, Mayan framför vagnen den här gången och resten bakom/brevid, dom var galet pigga hela högen, det har blivit lite dåligt med motion i veckan, så dom fick springa av sig lite.
I början var Stråla över hela vägen och ner i diket och egentligen mer i luften än på marken, massor med bus i kroppen som behövdes släppas ut. Annars skötte hon sin plats i ledet kanonbra idag och skrittade fint fast Leffe småtravade brevid henne. Mycket mycket duktig tjej.
Jag hoppas bara att hon avstår de där bamseskutten när matte ska sitta på ryggen. Eh...
Jag vet inte riktigt om jag ska säja åt henne när hon blir bockig och brallig eller om hon ska få hållas och göra sig av med det. Ibland säjer jag åt henne att hon får skärpa sig om hon liksom jagar upp sig för mycket, men så länge hon inte stör mig och gör det på rent bus/myror i kroppen liksom, då tror jag det är bättre om det får komma ut.
Kanske.

Våren har även lockat fram buspojkar i skogen, de som förra året brumma runt på moppar i sandtaget har nu övergått till bilar och hade full hallabaloo där. Dom är tack och lov väldigt hänsynsfulla då dom ser att man kommer med häst men det är ganska läskigt när dom har sån hög fart när dom kommer sladdandes med sina högljudda fordon.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela