stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

29/4

Publicerad 2011-04-29 14:28:44 i Allmänt

Idag är det dags för ridlektion för Eva. Superkul, ska rida Stråla.
Annars är jag frustrerad över att jag inte får upp några bilder på bloggen. Mutter. Trodde jag skulle kunna ladda upp från telefonen men icket. Jag är väl för ointresserad av teknikens under... 

Å supernatural skrämmer mig inte lika mycket längre. Woho!
Men kvinnor och då främst Bloody Mary avsnittet skrämmer skiten ur mig, plus spökungar. Creeeepy. Då sitter jag och håller för ögonen =P

Tipp topp

Publicerad 2011-04-28 13:53:10 i Allmänt

Försökte blogga via mobilen igår men det gick visst inte.
Jag var så otroligt nöjd och glad över mina hästar (förutom Skorpan... Hrmm..) Körde Stråla först och hon gick som en klocka, topp topp, fast hon tog sig en liten galopp och en brall varpå jag tappade Skorpan i blotta förskräckelsen och hon passade ju såklart på att stoppa i sig så mycket gräs hon bara hann med och skulle inte låta sig fångas in. Ponny!

Sen red jag Leffe tillsammans med kvinnan som jag hoppas vill fortsätta rida Mayan, vi red till ridbanan och Leffe var så fin, till och med höger varvet gick jättebra och det blev öppnor i både skritt och trav, jag är därför ganska nöjd med mig själv också. tipp topp.
På fredag blir det lektion och hon som provar Mayan är intresserad av centrerat (bra!) och känner att det är lite dumt på ridskolan då man ska slita hästen i munnen och sparka på den (bra) hoppas vi kan få henne att börja hos oss, hon tycker dock att Mayan är lite svår då hon är så otroligt känslig och kommer inte riktigt överrens med bomlösa sadel och bettlösa tränset. Men det är bara en tränings fråga.

Så igår var jag på strålande humör och dagen var allmänt kanon, vaknade dessutom i morse, relativt pigg och glad, men så kommer jag till jobbet där nya chefen på en gång tar ner mitt humör. Jag vet allvarligt talat inte om jag kommer orka fortsätta om hon kommer att gå på som hon gör.
Hon är som en jäkla nervös terrier, bara går på och lyssnar inte för fem öre. Hon kommer köra slut på både sig själv och halva personalstyrkan om hon inte lugnar ner sig...


PliskPlåsk

Publicerad 2011-04-25 15:03:06 i Allmänt

Änligen vardag så jag får vara ledig

Har jobbat 6 dar nu och är gode rackarns trött.

Red Stråla igår, underbara lilla häst.
Måste börja rida henne lite mer nu, jag känner att jag är lite väl pjåskig ibland men jag är så rädd för att göra för mycket, för att hon ska bli less eller få ont eller att bara vad som helst ska bli tokigt. Plus att jag tycker att unghästar ska få vara unga och växa färdigt både i kropp och i knopp. 
Tycker det är ett vansinne att rida in 2 åringar t.ex.

 Jag måste köpa mig en ny kamera sladd så att jag kan lägga upp lite nya bilder. Men det får bli nån gammal. Underbara hästar.

 (Urk, tjockis..)

Lurad?

Publicerad 2011-04-23 15:02:18 i Allmänt

Eller bara blåst?
Alltså jag kan nog tycka att om man är så korkad så får man skylla sig själv.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12920340.ab


Speciellt den här...
"Och när spåkvinnan sa sig känna en kyla från den 75-åriga damen krävde hon en minkpäls att värma sig med och en tv med hemmabioanläggning för den varma strålningen."

Stoopid.

Ikväll kommer en tjej och ska provrida Mayan för eventuellt medrytteri. Håller tummarna att det ska klicka.

Isbad

Publicerad 2011-04-21 15:40:29 i Allmänt

Ho ho, såna här skulle man ha
http://www.blocket.se/boden/Cavallo_Boots__nya_och_begagnade_31906981.htm?ca=1_9&w=1

Fast jag funderar lite på boots, men jag tror nog jag tar svarta i så fall. Vi får se hur Stråla klarar gruset nu när det kommit fram.

Igår tog jag årets första dopp. I ett vattenfyllt dike. Jag fick syn på fällda små björkar och tänkte ta med mig en till hästarna. Ser diket med vatten och lite is/snö på och samtidigt som jag tar klivet ut så tänker jag "undrar om det håller", det gjorde det inte.
Det var lite små kallt.. hum.. men jag fick med mig en björk i alla fall.
Tks tks. Jag måste väl erkänna att inte alla mina idéer är alltför briljanta. Jag har även hoppat ut i midjedjup snö på jakt efter granar och diverse under vintern...

Ja vad gör man inte för sina hästar, simmar i snö och isvatten för att dom ska få lite underhållning.

Lilleman

Publicerad 2011-04-19 17:10:37 i Allmänt

Jag har legat däckat i magsjuka förra veckan. Fy fan. Och efter magsjukan kom en huvudvärk som inte var från denna värld så jag spenderade i princip hela förra veckan i soffan med en kudde över huvet. Det kändes som att en flock elefanter dansade samba på min skalle samtidigt som ögonen svällde upp till tennisbollar och tänkte spricka om jag öppnade dom.
Huvudvärken finns fortfarande kvar men mycket lugnare så igår och idag har jag nästan mått riktigt bra.
Idag har jag ägnat mig åt roligt saker, krattat runt huset, ja nöjen är högst relativa och så en trevlig liten ridtur med Leffe och Stråla.
Igår blev en ridtur på Mays som var spänd som en fiolsträng i blåsten men det var ganska trevligt det med.
Sablar vad det har tinat dock, underbart, snart kan man rida i skogen också, längtar tills all snö är borta nu.

Lilleman katt har varit ute själv idag förförsta gången, tidigare har han bara varit ute i koppel och det verkar inte finnas någon som är intresserad av att köpa denna fanasiskt fina katt. Konstigt. Nå det går ju ingen nöd på honom hos oss och jag vill ju helst inte släppa taget heller.Visst är han fin, lilla hjärtat.

Jag älskar våren det är så underbart. Det bästa är att sitta på bron och titta på djuren, Ebba och katten som skuttar runt i solen och hästarna som står i hagen och tuggar hö, eller stå i hagen och mysa med hästarna.

Hottie

Publicerad 2011-04-11 13:25:24 i Allmänt

Jag har funnit mig ännu en nygammal hottie favorit.
Jensen Ackles


jums jums..Gammal för att jag drägglade över honom redan då han var med i Dark Angel -01 där jag även drägglade över Jessica Alba.

 Och ny för att jag nu har börjat se Supernatural där han spelar Dean som tillsammans med brodern Sam (Jared Paladecki som jag också gillar från Gilmore Girls) jagar övernaturliga väsen.
Den serien gör mig skitskraj så jag vågar bara titta på den då det är ljust ute. Hugaligen, tur det är sommar snart så kan jag plöja avsnitten lite bättre.

Dunder och brak

Publicerad 2011-04-07 11:47:06 i Allmänt

Jäkla väder det var igår då, snöade hela jäkla dan, ända tills jag tog in sjöblöta hästar på kvällen, sprack det upp. Pfffft.

Skulle ta ut och rasta hela gänget igår och Stråla hon tycker ju rent allmänt att alla får väl flytta på sig när hon kommer och Mayan har bråttom ut för att bli lämnad ensam i stallet är ett öde värre än döden i hennes lilla värld, så fröknarna fux trängde sig ut samtidigt vilket resuterade i att hela jäkla dörren med dörrpost och allt (som iofs inte suttit speciellt bra innen heller) lossnade med dunder och brak.
Ooops.

Och Skorpan, när hon väl är blöt så torkar hon aldrig så jag la på henne en filt när vi for ut och så galloperade hon runt med filten flygande som en cape. SuperSkorpan to the rescue liksom. Ha ha.

Helgens kurs

Publicerad 2011-04-05 12:02:45 i Allmänt

Vilken toppen helg det blev. På lördagen hade vi tyvärr väldigt dåligt väder och klibbigt tråkigt underlag på ridbanan, men det gjorde inte så mycket jag hade inte kunnat vara så mycket nöjdare. Vi började med Mayan och Leffe och Leffe tyckte att det var väldigt spännande att åka till ett nytt ställe men skötte sig ändå bäst. Ridningen gick kanon bra och båda hästarna var jättefina.
När vi sen skulle hem blev det lite jobbigt för vi fastnade i halkan med transporten och fick knixa ett fasligt tag innan vi kom iväg, tack vare att det fanns väldigt hjälpsamma människor i närheten, hade inte dom varit där så hade jag gått upp i limningen totalt av stress.
Hem och byta till Stråla som var lite orolig över att Mayan och Leffe både åkt och kommit men även hon skötte sig kanon. Skrek väldigt mycket, vi var själva på ridbanan, gjorde lite koncentrationsövningar vid hand och sen klättrade jag upp. Jätte nöjd!!!

Sen på söndagen så tog vi Skorpan och Stråla och denna dagen var Ståla kolugn, underbara häst. Vi tömkörde och jag hade grimma på Stråla fast jag hade nog kunnat ha henne helt lös också då hon var så otroligt lyhörd och följde min minsta vink. Öppnor och slutor och samlad trav på volt bara genom kropsspråket. Fantastiska häst! Jag var så lycklig efteråt så det är obeskrivligt.
Vilken fantastisk känsla att dansa tillsammans med sin häst på det viset.

Lotta är även en väldigt go och trevlig människa och jag har fått höra så mycket bra om mina hästar och mig själv i helgen så jag är så stolt och glad.

Kärlek

Pälsklingar

Publicerad 2011-04-03 00:43:57 i Allmänt

I dag är jag väldigt stolt över mig själv och framförallt över mina fantastiska hästar.

Vi är igång

Publicerad 2011-04-01 13:47:44 i Allmänt

Nu när jag får bo kvar har jag börjat fundera över internet igen. Jag klarar mig ju faktiskt fruktansvärt bra utan, men jag har börjat sakna att blogga igen. Jag har ju liksom ingen att berätta ovesäntliga saker för så det känns skönt att skriva ner dom i alla fall.
Hum hum... Hur göra?

I helgen ska vi i alla fall på kurs med hästarna. Nu i sista minuten så försöker jag få tag på en transport, bra framförhållning där... Men jag trodde inte att det var SÅ dyrt att hyra via firma. Jag behöver den ju två dygn.
Fan vad jag vill ha en egen.
Det är kurs för Lotta Månsson centrerat, ska bli jättekul. Om vi nu kommer oss iväg... Hum.

Skorpan går för fullt och dom andra går på halvfart så det är kul att vara igång igen, i måndags tog jag min första ridtur på Mayan sen i höst och en liten galopp blev det. Tjoho. Leffe har också tagit nån galopp. Kul att dom är fräscha och fina. Fast det nu har varit så sabla halt ett tag och svårt för de oskodda två.
Jag själv är också lite igång, på kanske en kvarts fart. Men ska jag hålla igång hästarna måste jag ju röra mig själv =) Plus att jag tränar lite på gym nu också, idag har jag träningsvärk i vaderna t.ex, det är bra.Kul att se att det är några tappra som tittar in här i alla fall trots att det uppdateras så otroligt sällan.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela