stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

På besök i bensbyn

Publicerad 2010-06-29 22:06:57 i Allmänt

Idag packade jag in Stråla i transporten och så åkte vi till Lena å kusarna i bensbyn.
Sen red vi ut en sväng tilsammans, syster och bror.
Köpte ett nytt schabrak åt Stråla igår, det blev mycket stiligt. Men hohum att jag skulle behövt få bak gjorden lite.


Som vanligt var hon världens bästa häst. Precis då vi gått i väg från gården så råkade brorsan lukta henne i rumpan så hon skrek och sparkade bakut. Sen blev det lite fundersamt om hur vi skulle bete oss en liten stund. Pytteliten. Men jag gjorde illa handen såklart.
Jag klev av två gånger under turen, en gång för att jag blev lite feg då det kom andra hästar och en gång då det blev för grusigt om hennes fötter.


Baycon blev lite trött


Stråla sover över där inatt.

Fantastiska häst

Hipp hipp hurra i efterskott tant Leia!

Publicerad 2010-06-28 23:28:02 i Allmänt

Men attans, mitt i all uppståndelse med hästkräken så har jag ju glömt att gratulera Leia när hon fyllde 15.
Den här bilden illustrerar tanta väldigt bra, tagen idag.
Tycker Skorpan verkar må ganska bra.


Jag å Mayan kelas, hon är så go, hon vet precis hur hon ska mysas utan att använda täderna.
Å tant

Halleluja hästen

Publicerad 2010-06-27 23:52:43 i Allmänt

Ofta då det är dags för mensen blir jag lite små deppig (det där eländet påverkar mig ganska mycket på många olika vis) och så har det varit från och till i helgen. Idag hade jag en lite ingen tycker om mig och ingen vill vara med mig tycka synd om mig själv dag. Blåsit som sjutton, legat i soffan och klamrat mig fast vid Ebba, läst och sovit.
Så kommer Lena och Tita inklampande och väcker liv i oss och räddar min dag =) med hästprat och lite kaffe.

Nu har jag nyss varit och ridit Mayan, red till ridbanan och red ett fullständigt fantastiskt pass, hon var suverän och jag var ganska duktig jag ockå, vi kan om vi vill. Annars är hon lite för ostadig för mig, lite fladdrig och lite överkänslig. Eller ja det är ju då alltså jag som är för ostadig, obalancerad och seg i reaktionerna för henne, men ibland klickar det. 
Och galoppen sen, men halleluja säjer jag bara. Älskade hästakrake.
Ja det var verkligen ett halleluja moment.
Så roligt.

Förresten så märks det aldrig på henne att jag skulle vara för tung och hon skulle säja till, hon är inte den som håller inne med sina åsikter, men jag är lite fjantig med mina kusar så är det bara. Däremot så skulle hon säkert inte palla om jag red henne 5-6 dar i veckan.Nu ska jag käka middag, lax och klyftpotatis. Mumsens. Jo kl tolv, mitt i natten.

Obladi

Publicerad 2010-06-27 01:13:30 i Allmänt

Ridit Stråla idag också med Leffe som sällskap den här gången, hon var hur duktig som helst, stannade när jag bad fast han gick vidare osv. Fast matte är så tung att släpa runt på, hon blir mycket tröttare då jag rider än då hon går som handhäst, och jag blir då orolig att jag är för tung. Men jag red en bit, klev av och gick och red sen igen.
Happy happy.
Sen en cykeltur med Mayan, måste försöka få lite mer flås i henne om hon ska orka med lägret. Henne rider jag väligt ogärna för jag känner mig jätte tung på henne. Nån gång då och känns okej men, mja, knappt det. Kanske imorgon om det är bra väder.
När vi kom hem så satt jag sen en bra stund på sidan av vägen medan Mayan betade med Ebba i famnen. Så pysigt.
Annars, plockat gräs och pulat på. Väldigt dagvilsen men det är visst lördag.
Bra dag i alla fall.

Midsommar

Publicerad 2010-06-26 00:12:37 i Allmänt


Idag blev en ganska bra dag ändå om man ser den som en dag som vilken som helst. Bättre midsommrar har man väl haft.
Har spenderat en del tid här:

Så härligt att ligga och läsa, bästa sommar sysslan.

Sen har jag varit och skottat sand, tungt som fan, bra träning, fastnade såkart med bilen i sanden, svettades så det droppade om mig.
Så fick jag till slut fixat en liten hage åt Skorpan i alla fall, så hon åtminstone får vara ute lite och så att nån slipper stå inne hela tiden. Hade önskat få lite mer bete hemma vid men så blir det nog inte. Plockar gräs så händerna blöder och ryggen går av, så in i helvete ont i ryggen, bara proppa piller och jobba vidare. Finns inte så mycket alternativ.
Tömkörde Stråla lite och spände sen för kälken och körde lite i hagen, svettigt värre. Droppade om henne också. Jätteduktig tös!

Middag hos mina föräldrar på kvällen.

Torsdag

Publicerad 2010-06-24 17:10:53 i Allmänt

Äntligen lite värme, inte mycket men lite. Ebba njuter av att vara ute. Jag... jag går mest runt och känner mig uppgiven. Dessutom lite puls och värme på ponny igen.
Legat ute lite och läst i alla fall. Har ingen större lust med nånting idag.

Bad karma?

Publicerad 2010-06-23 20:57:32 i Allmänt

Såklart så blev det ingenting med hästen som skulle komma och vara sällskap åt Skorpan. Besviken och ledsen såklart. Vad fan gör jag nu liksom?
Vi hade nästan bestämt att den skulle komma idag och allt skulle lösa sig så fint. Varför går allt åt helvete nu för? Vad har jag nu gjort?

Ida dag idá

Publicerad 2010-06-22 23:02:27 i Allmänt

Idag har jag hängt med Ida mest hela dan. Ätit lunch på Baan Thai, pulat på, promenerat med hundar osv.
När hon hade åkt så tog jag ut Stråla för en ridtur. Det gick sådär. Det var en del funderande om åt vilket håll vi skulle gå, lite backande, lite önskemål om att vända om, lite prova att hoppa men jag är ändå relativt nöjd om jag bara inte vore så chicken. Men jag är även väldigt envis.
På hemvägen så hade dom släppt ut grannhästarna i beteshagen igen så dom kom såklart galloperande och Stråla hetsade upp sig i vanlig ordning. Hon är lite jobbig vid möte av hästar hon inte känner, struttar, spänner sig, skuttar och drakblåser. Jag hoppade av fortare än kvickt såklart, före hon hade sett dom och före hon började strutta runt..
Hur man ska lyckas få bort det beteendet.
Jag hade ju verkligen hoppats på att få använda hästtransporten som Idas mamma så snällt lånade ut, men den gick ju inte igenom besiktningen, då hade vi kunnat åka runt och se andra hästar hade det inte blivit en så Big Deal.
Nåväl nåväl.

Imorgon eller på torsdag så får vi förhoppningsvis hit en annan fånghäst som sällskap åt Skorpan. Det vore ju kanoners, skulle lätta en del på min arbetsbörda plus att de andra kan gå tillbaka till Ivan på bete.

.

Publicerad 2010-06-21 23:58:47 i Allmänt

Otroligt less, irriterad, frustrerad, uppgiven, hjälplös.

Regnet det bara öser ner

Publicerad 2010-06-20 21:56:36 i Allmänt

Det retar mig att jag har stavat Victoria fel genom hela förra inlägget men jag orkar inte ändra på det.

Man måste ju nästan skratta när jag idag hittar Leffe med ett stort sår. Antagligen från en kärleksfull spark från Häxan Surtant. Nå han verkade inte lida av det än i alla fall, bara tvättade rent det.
Stråla är helt ren idag och tokbusig. Skönt det.
Skorpan är lite odräglig, hon har svarat riktigt bra på medicinen och försöker nu ta varje chans hon får till att smita ut ur boxen lite diskret. För att inte tala om hur svårt det blir att mocka när man har en kelig ponny som står och drar i en eller när ponny blir sur på mig för att jag kastar ut hennes bajs och gör sina halverst värsta grimager. Fniss, hon är som söt.

Nu tycker jag att det räcker med regn, lera och regn.Bröllopsyra

Publicerad 2010-06-19 21:50:16 i Allmänt

Idag har jag precis som väldigt många andra följt bröllopet mellan våran vackra kronprinsessa Viktoria och Hennes Daniel.
Det är väldigt mycket tack vare mina tanter på jobbet då man under hela våren har blivit matat med diverse information om Kungar och bröllop mm även det faktum att jag har så få kanaler att titta på har bidragit till min nuvarande rojalistiska känsla. När jag fann mig själv tittandes på intervjuen med Daniel och Viktoria, fann det intressant och grät en snutt på slutet då Viktioria kysste Daniels hand, det var så fint.
Men jag måste säja att det hela faktiskt är väldigt intressant. Det handlar ju väldigt mycket om vårat lands historia. Och framtid kanske man kan tilläga.
Jag finner även Viktioria vara en väldigt facinerande person och en utmärkt representant för sverige.

Själva dagen idag då. Ja otroligt facinerade så otroligt mycket folk som fanns på plats i stockholm och man måste ju älska de som kommit redan dagen innan för att få en bra plats för att få se paret. Dom väntar inte ens på en 1.5 timmes konsert, dom väntar på en glimt av våran prinsessa. Det är passion och hängivenhet.
Själva bröllopet var väl ganska så långtråkigt i mitt tycke men så klart grät jag en skvätt och två då Daniels hand skakade när Viktioria skulle trä på ringen, när hon hela tiden söker efter hans hand och den kärlek som dom utstrålar.
Det som störde mig var de fyra biskoparna (ja alla var väl inte biskopar tror jag) som stod som fyra overlords högt ovanför brudparet.

Vackra hästar med vacker utrustning i kortegen. Men dagens skratt var säpo som iklädda svart kostym och slips joggade brevid vagnen hela vägen 7 kilometer eh halvtimma. Det såg bara för kul ut.
Och så måste jag bara säja hur facinerande och imponerande jag tycker att det är att Viktoria och Daniel orkar. Att dom orkar vinka, hallå kramp i armen, att dom orkar stå så mycket, att dom orkar med alla fotografer. Att dom orkar med att vara trevliga och glada i mer än tolv timmar och aldrig få en stund för sig själva.

Sen må man få tycka vad man vill om kungahuset men dom gör även en massa gott.
Jag önskar Kronprinsess paret all lycka.

En dag av väldigt mycket kärlek


Sen kan jag då även rapportera att Stråla ser bättre ut idag så det var antagligen sömmen i hoven.
Pratade med Ida igår kväll och mindes då när hennes häst hade trampat på en spik som inte ens satt fast i hoven, hon hoppade på tre ben så vi trodde minst att hon hade brutit nånting men så var inte fallet.


---------------------------
Nu måste jag ju bara tillägga att Prins Daniels tal fick mig att snörvla och snyfta. Så otroligt fint.

Juni 18, 2010

Publicerad 2010-06-18 23:49:12 i Allmänt

Idag går många av mina tankar till mina fina vänner Ida och Andreas som har förlorat något litet men ändå så stort.Har även Stråla halt idag... Jättehalt, fångesten slog till direkt men hon var så tydligt halt på höger fram så jag grävde i hoven och hittade en söm som stuckit in, fast jag tog bort den så är hon ändå jättehalt, vilar på det frambenet och ligger ner. Ungefär precis som Skorpan gjorde i söndags. Plus att hon har puls, men det hade även de andra två.
Så det är väl bara hoppas att det var sömmen och att hon är bra imorgon.

Tokhäst!!

Publicerad 2010-06-17 21:49:07 i Allmänt

Stråla den tokan, hon har varit inne som sällskap över dan idag och vad har hon gjort, förutom en annat massa bus, hon har dragit lös skyddet för fönstret plus en fönster ram och krossat glasrutan!! Bara tur att hon inte gjort illa sig på köpet.
Knashäst.
Fick komma ut och motionare idag, hela gänget, Stråla var väldigt flamsig och rastlös. Inte så konstigt kanske.
Skorpan var även på lite dåligt humör idag vilket jag totalt förstår. Mer konstigt att hon hållit humöret uppe så länge ändå och hon var bara sur en stund sen gick det över med lite fjäsk.

Skorpan i sina hemmafixade kyldamasker


Stråla har fått en ny grimma


<3

Såg nu att någon har kommenterat om tjejen som jag skulle ha jobbat med på hunguställningen. Hade tänkt uppdatera om att hon är försvunnen men glömt. Hennes bil och telefon mm har hittats vid en älv men inte tjejen.
Det spekuleras om att hon har tagit livet av sig men det vill jag inte tro.
Himla obehagligt alltihop i alla fall.

Fing fang fång

Publicerad 2010-06-14 23:09:08 i Allmänt

Det är fullt upp med att att fixa så fång ponny får det så bra som möjligt, mycket att dona och pyssla. Men jag tycker ju om att vårda de sjuka så det gör inget. Bara synd att hon inte väntade till nästa vecka då jag har semester. Såklart åker ju skötaren bort också nu annars hade det ju varit perfekt att nyttja henne till att kyla ben och ge hö och klia och krama. Det här med att kyla ben är ju bland det värsta Skorpan vet. Annars är hon på så otroligt gott humör min lilla kämpe. Nu i natt är det Mayans tur att vara sällskapsdam vilket hon är ganska missnöjd med men då får hon vara det då.
Annars har dom tyckt att det har varit skönt att vara inne, både Leffe och Stråla har sovit så gott och inte allt brytt sig om att jag och andra människor har ränt i stallet.
Men Mayan hon är som så rädd för att skiljas från någon i flocken så hon har svårt att slappna av.

Jo men visst

Publicerad 2010-06-13 23:37:43 i Allmänt

Det var såklart fång. Eländes elände. Usch jag har så dåligt samvete. Fina lilla ponny.
Strikt boxvila och strikt diet såklart.
Vetten som kom ut var inte så himla positiv... Men jag tycker ändå att hon inte ser så fruktansvärt dålig ut. Fast... hon är nog väldigt bra på att hålla skenet uppe också.
Om jag bara hade reagerat redan i onsdags då hon var så seg...
Ja det är bara att hålla tummarna.
Undar bara hur jag ska göra med allt nu när jag har betet så pass långt bort och inte vill jag ju ha ponny ensam här hemma.
Bara att klura på.

Fan

Publicerad 2010-06-13 21:07:28 i Allmänt

Jag tror att Skorpan har fått fång...
Är ganska säker.
Ska ringa kliniken imorgon det första jag gör. Fan också, jag som har varit så nöjd över vilket fint bete jag har, inte alls kraftigt, men så var det med det.
Min lilla ponny, på bra humör ändå.Alla hästarna hemma på gården nu, ponny och Leff står inne.

-----------------------
Oj vad jag känner mig dum! Hon ska ju inte alls på klinik i första hand utan bör kollas av distriktare. Sån jäkla tur att internet finns. Vet på väg hit i alla fall.
Fina lilla ponny.

Jädra rubrik

Publicerad 2010-06-13 00:51:08 i Allmänt

Men för fan så trött jag har har varit/är idag. Strax före midnatt släpade jag mig till hästarna i alla fall för mys och gos i hagen. Otroligt så mycket jag älskar dom. Allihopa på olika sätt men dom gör mig så glad och varm i själen.

Imorgon ska jag ta hem dom några dar för hovslagaren kommer på måndag. Äntligen kan man ju säja, fy tusan så försenat det blev och Leffe tappade en sko för några dar sen så han har ont, han är ju så känslig i sina fötter.
Han kommer nog att få åka i transporten den lilla biten hem. Lite olagligt då den är avställd tills på onsdag så snälla, ring inte polisen.  

Oj, bara för att jag skrev sådär nu så blev jag orolig att polisen ska vara här.
Hm...

Nöjd

Publicerad 2010-06-11 21:57:03 i Allmänt

Efter en bra dag på jobbet, med bra väder, så blev det en spontan visit till Ida och Ulla uppe i högsön. Är så nöjd med just spontan delen för det är inte ofta jag har ork till att vara spontan.
Ida har jag inte sett sen jag fyllde år tror jag då hennes lilla knytt i magen har gjort henne så dålig under en lång tid. Och ja, nu verkar det vara fritt fram, Ida och Andreas ska ha bäääbis och jag ska bli bonusmoster dårå. Mhm.
Har redan för länge sen utnämt mig själv till blivande barnvakt, bara det att jag tror att jag får slåss om det med några andra bäbis sugna.
Nåväl trevligt besök och jag kom hem med en hästtransport. Så nöjd.

--------------
Men seriöst! Jag tror jag dör. Fast egentligen, det är typiskt mig.
Som jag har funderat vart min kamera har varit och letat. Och vart var den? Jo, på datorn. Precis brevid godispåsen som jag grävt i varenda dag.
typiskt jag.

Torsdag

Publicerad 2010-06-10 19:48:47 i Allmänt

Mycket risig och trött idag. Mest legat på spikmattan och glott på film.
En mysig körtur med mycket lugna och trevliga Mays och en mycket mycket betes slö ponny.
Dags att återgå till soffan. Stön.

Alla dessa underbara dofter

Publicerad 2010-06-09 22:27:21 i Allmänt

Härliga dagar trots lite fattigt på värme.
Men gott om alla dessa somriga dofter. Gräs, hägg, brännässlor, blommor, grillat, varm häst. Underbart. Jag bara går omkring och sniffar som en hund hela tiden.

Mindre underbar var doften i bilen sen Leia varit dålig i magen och både kräkts och bajsat. Stackars tanten. Ett tag var hon väldigt konstig också, höger framben gick inte att vika och hon släpade det mest, trött och vinglig.
Jag tror att hon hon blev påverkad av knotten hos hästarna, det är grymt mycket knott nu och förrförra året tror jag det var, då blev hon så sjuk att vi fick åka till djursjukhuset och få kortison och smärtstillande. Hon svällde upp så hon såg ut som en shar pei i ansiket.

Nu verkar hon helt okej igen men jag blir allt lite orolig då man vet att det när som helst kan vara dags för gammel att lämna jordelivet.
Shar pei. Förbannat söt.
 Så svullen var tant i ansiktet, reaktion på knotten.

Jag har hittat en ny favorit choklad. Anthon Bergs mörka- Seasalt Almond. Den är sååå mums. Den är dessutom Fairtrade, rättvisemärkt, mycket bra. Mango grapefruit var också grym, frystorkad mango i. Smaskens.
Mörk choklad ska ju vara nyttigare, men gäller det även då man trycker i sig en halv kaka på en gång?


Tömkört Stråla idag. Kanon!!


Såg New moon häromdan och nä, jag gillar inte hon som spela Bella, Kristen nånting. Hon är så dålig och ser mest bara trött ut hela tiden. Den enda intressanta karaktären i filmen var Vampyren Aro. Resten= Big snoozefest. Har väldigt svårt för att förstå vad folk ser i filmerna, jag saknar allt vad gnista heter mellan Edward och Bella och har man läst böckerna, vilket jag har, så saknas det massor vilket gör historien väldigt... avsnoppad.

Kärlek

Publicerad 2010-06-07 21:44:37 i Allmänt

Sitter i godan ro i köket hos en av mina tanter när hon plötsligt och väldigt exalterat utbrister "Oh! Det är ju Christer Sjögren!" Varpå tanten formligen slänger ifrån sig kaffekoppen hon har i handen, tar rollatorn och tuffar in i vardagsrummet till tv:n "Kom skynda dig nu så får du se" säjer tanten, myser ner sig i sin fotölj och spinner nöjt "det är min stora kärlek det där".
Så underbart, det var ett riktigt fangirl moment, seniorstyle.

Hästarna på bete

Publicerad 2010-06-05 18:03:07 i Allmänt

Så där ja, då var hästarna på plats hos surriga snälla farbror Ivan. Med hjälp av Anna så gick det som en dans att få till en första hage. Jag är fortfarande lite sur över vägen rakt igenom min betes hage. Pffft. Sämre plats att stoppa en väg på får man ju leta efter.
Men lyckliga hästar proppar i sig gräs nu, jag tycker det är tomt utan hästarna hemmavid, man blir så bortskämd av att ha dom runt knuten bara.
Knepigt väder är det idag, det stormar och är soligt och hagel om vart annat. Gick inte att gå rakt då jag promenerade hem...

Mayan kommer antagligen att åka iväg på ridläger den här sommaren också. Fast den här gången blir det till Sörgården i Umeå där dom ägnar sig åt vettiga saker så som NH och Centrerad ridning.
http://www.sorgarden.org/

Nu ska jag placera mig i soffan resten av kvällen. Imorgon fm åker jag och mamma upp till älvsbyn för att hälsa på min moster.

-----------
Bah! Soffslapp kunde jag ju drömma om, Anna hade gått på kvällspromenad och hittat hästarna springandes utanför hagen.
Så det var ju bara åka dit och hämta hästar som farit till en annan klöverspäckad äng (vadå dög det inte med det betet jag hade att erbjuda va?!? Otacksamma kräk.) och hunnit engagera halva byn. Ja det är skönt att folk reagerar och hör av sig.
Så nu hoppas jag att dom stannar i hagen, har satt dit extra tråd men tack vara vägen så kan jag inte dra ström till just den hagen.

Jag blöder

Publicerad 2010-06-04 23:21:00 i Allmänt

Jag kan inte förstå vart jag har satt min kamera...
Attans rackarns tusan också.
Bra dag i dag också, riktigt bra, fast kallt. På med jackan kallt.
Har haft nån konstig grej på tummen väldigt länge och idag började den blöda. Ett litet litet hål men det blöder som sjutton. Lyckades bloda ner en tants överkast på jobbet, hon sa: äh, vi låtsas att det är lite extra blommor bara.
Ha ha.
Blöder igen och jag skulle behöva hitta mina plåster också, jag har sån suverän ordning.
Blev så mjuk och fin i kroppen efter rehab idag, men trött, somnade faktiskt under behandlingen och det är första gången, så det blev en mys fredag efteråt. Imorgon ska det fixas hage hos farbror Ivan.

Tjo tjillevippen

Regnet det bara öser ner

Publicerad 2010-06-03 19:58:31 i Allmänt

Vilken bra dag trots regn och jävla swedbank.
Ganska piggelin och glader. Har varit ut med hästar och flickor. Var till ridbanan där dom fick rida runt lite, Leffe fick stå vid ett träd och jag longerade Stråla för att träna lite på galoppfattning bla . Det gick som smort, satans duktig häst. Happy happy =)
Flickorna fick prova hoppa lite också, för Skorpan och Jennie gick det bra, men Mayan började vägra och kastade sig åt sidan så Natta trillade av. Det gick bra men just sen så kom det en annan häst och ryttare vilket gjorde mig lite besviken i början, hade dels varit bra om hon fått testa en gång till. Men det var kanon bra träning för Stråla som gärna hetsar upp sig lite över okända hästar.
Mycket mycket bra dag. Fast jag är ARG på swedbank!
Nu har jag pulat ihop räkpasta som jag ska snaska på till Vampire Diaries.

Stora damen

Publicerad 2010-06-02 16:09:52 i Allmänt

Vacka fantastiska Stråla fyllde 4 år igår.

Underbara älskade

Vet inte vart jag har satt min kamera så det fick bli en gammal bild.
Dagen firades med lite lastbilsträning. Reagerade knappt alls.

Sen efter jobbet mitt blev det en sen kvällstur på Strålas gammla mor =P

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela