stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Dråsa i backen

Publicerad 2010-10-31 16:26:28 i Allmänt

Ridturen igår gick inte så bra. Jag märkte på en gång att hon var på lite små stökigt humör och när hon sen inte ville stå still då jag skulle klättra upp så borde jag ju egentligen bara ha påminnt henne om vad som gäller, fått det att funka och sen gett upp för dagen.
Hur som helst så lyckades jag dråsa i backen då jag stod på en hal sten och fröken klev i väg just då jag skulle sätta över benet. Suck.
Efter en liten stund så stod hon stilla som hon ska så jag kom upp. Men då var det hackamoret som inte alls passade fröken, hon gillade det inte. Men då vet jag det, då kör vi på grimma och sidepull som funkar bra. Kastade med huvudet hela tiden.
Var allmänt små stissig och skulle mest trava hela tiden. Snöblandat regn och skymning.Så det var ingen perfekt tur men det gick bra ändå måste man väl ändå säja..

Idag tog jag grimman, statte henne framför rockarden och körde en tur. Idag var hon perfekt. Jätteduktig tös.

Medryttare tack

Publicerad 2010-10-30 11:39:42 i Allmänt

Jag skulle vilja ha en medryttare.
Jag har ju två (och en halv) jättefina stalltjejer som pysslar och hjälper med motioneringen men jag skulle vilja ha en säker ryttare som kan fara själv och som även kan köra lite finlir och som jag skulle kunna känna mig säker att släppa med alla hästarna.
Jag känner att det oftast bara blir just motionerande av hästarna, jag skulle vilja finlira lite själv också oftare än jag gör, men oftast blir det just att ta med sig hela gänget på en motionsrunda. Med en till medryttare skulle det bli
Funderar på att annonsera men det har inte gett så himla bra resultat förut, det är som fan att dels bo så långt bort utan bussförfindelser och dels ha gamla travare som folk har så mycket fördommar om. Kanske välförtjänta i en del fall men mina bör man prova innan man dömmer. Nu är inte heller bästa tiden då underlaget är risigt emellanåt, kanske väntar tills snön kommer.


Sitter på jobbet och är ridsugen, hade planerat att köra Stråla i dag men jag undrar om det inte får bli en ridtur istället.


Pannbandet ser superknasigt ut på den här bilden

Troll

Publicerad 2010-10-29 18:11:54 i Allmänt

Tänk att mina saker har en tendens till bara försvinna, och sen oftast dyka upp långt efter. Jag söker och söker som en tok men finner intet.
Jag tror jag har troll som skojar med mig.

Tillbaka på jobbet

Publicerad 2010-10-28 15:14:20 i Allmänt

Mjo, jag hade ju verkligen kunnat önska att jag var tillräckligt händig för att fixa en egen varmvattenbalja men hittils har det ju ändå varit så pass varmt faktiskt, ta i trä, vilket jag tycker är superbra, brukar längta efter snö men inte i år, jag är inte redo.

Mina lediga dagar blev riktigt bra (jag har börjat lära mig att sänka mina krav något), lektionen på söndag gick kanonbra, jag red barbacka så det blev premiär för att trava barbacka på Stråla och hon var lite busig vilket gjorde mig lite spänd, men jag kunde ändå slappna av relativt bra sen. Fröken var superfin och blev väldigt trött så vi red bara halva tiden.
Leffe trivs riktigt bra med Anna, det glädjer mig, annars har det varit svårt att hitta någon som han trivs med, han är lite av en enmanshäst har jag märkt och vad han verkligen inte står ut med är den klassiska ridskolestilen på ridning och blir fruktansvärt stressad av hårda händer.

Igår var Anna Semren ut och tog bort resten av Strålas enorma vargtand.

En sväng på stan å "fönstershoppa"
Sallad på dagobert med Therese, Ida och Andreas.
Rehab.
Promenad.
Kört Stråla med flakvagnen.
Ridit i solsken.
Tagit in sjöblöta hästar från ösregn och halvstorm.
Haft middagsbesök.
Osv.

Bole

Publicerad 2010-10-24 12:38:03 i Allmänt

Jag har hittat ett alternativ till thermobar som jag vill ha, från BOLE, mycket billigare och de som har den är nöjda.
Så då vet ni vad ni ska köpa i juklapp åt mig

http://www.boleproducts.com/BOLEB2C/TradePoint/B2C/UI/Catalog/ItemView.aspx?Key=1140120

Har även hittat ett nytt bett åt Skorpan som kommer att investeras så snart jag får råd.

Vaknade 4.30 i morse, låg och funderade över jobbdagen plusa tt det började krypa som fan i fötterna=galen.
Var på apoteket och dom rekomenderade magnesium och det hjälper faktiskt riktigt bra, ara jag kommer ihåg att ta dom.

Snart 3 lediga dagar med Therese på besök. Tjhohej!

Jahopp

Publicerad 2010-10-23 18:52:03 i Allmänt

Ännu en riktigt bra dag, ganska pigg, har hämtat halm och städat lite och motionerat hästar före jobbet.Det är fasen inte alla dar jag orkar göra det. Tjohej!

Imorgon om vädret vill så ska jag rida lilla Stråla på lektion plus att Therese ploppar upp här då jag slutar.
Väldigt nice.

I natt hade jag besök av Kotten, en tax som vi hade för ett tag sen, köpte när jag gick i sexan eller nått och försvann för kanske 5 år sen, det är första gången han har hälsat på, han fick också leva 16 långa år.

Jag vill ha en thermobar.

Glöm nu inte att titta på underbara Juno på tv i kväll =)

Tjillevipp

Publicerad 2010-10-22 18:58:27 i Allmänt

Hade en kanonbra dag igår. Gratis mat och fika är ju aldrig fel men det var även trevliga föreläsare och sköna stolar som gjorde det helt okej att sitta stilla. Mycket folk blir jag dock lite tokig på, speciellt då vissa inte kan uppföra sig men så var det dags för mensen också så jag var lite allmänt grinig. Satt även och schyssade två kärringar som satt och pratade jättehögt under föreläsningen.

Sen fick jag lite ärenden gjorda, hästar motionerade och spån hämtat och kroppen i rätt bra skick, ja kanonbra dag helt enkelt.


Såklart så sitter jag på kvällarna och tittar på ett av världens sämsta program Paradise Hotel, jag är en sucker för dokusåpor. Men vilket folk som är med, jeees. Nå Emanuel och Julia är lite ögongodis iaf.

Har sagt upp mitt hemma internet, lite trist men jag har nästan hunnit vänja mig under tiden som det har krånglat att vara utan, sparar ju några kronor på det också.

Jobbhelg nu och på söndag kanske Therese dyker upp här om jag har tur.

Tjo tjillevippen!

20:e oktober

Publicerad 2010-10-20 10:57:30 i Allmänt

Usch vad jag känner mig gnällig ibland. Men idag är det något bättre.

Måste ju bara säja att det är riktigt roligt att borsta Mayans tänder, hon verkar gilla det och jag får skratta åt henne.

Gillas =)


Imorgon ska jag på "inspirations foru" med jobbet, blir kanoners.

Reklamera

Publicerad 2010-10-19 16:02:50 i Allmänt

Suck. Jag försöker säja upp mitt internet för det funkar ju inte! Jag blir galen men, 3 månaders uppsäjning, inte vill jag stå och betala för skit som inte funkar och inte har funkat på 3 månader. Ska reklamera eländet.

Kan jag reklamera min kropp också kanske? Trött och yr utav helvete. Får inget gjort och känner mig värdelös.

Volbeat

Publicerad 2010-10-17 00:29:32 i Allmänt

Jeees, Volbeat var grymma, riktigt grymma. Och sångaren charmade eh brallorna(?) av mig =P Charmig kille iaf. Rolig, glad.
Riktigt bra. Gilla.

Nu har jag inget ljud på den här datorn men jag testar:

Fredag 15/10

Publicerad 2010-10-15 22:09:14 i Allmänt

Vintern är i antågande, första snön har fallit och det är dags för hästarna att få på sig brodd snart. Än hoppas jag på att det ska bli lite mjukt i backen igen men det är nog bara glömma.
Hårt, halt, mörkt och eländigt.

Igår var sista dan med praktikanten, skönt, det var inte en så där jättehöjdare... På måndag kommer redan nästa. Jisses, ingen rast ingen ro. =P
Nå rent fysiskt är det ganska skönt att ha någon med sig som kan hjäpa till att böja sig. Så behöver jag bara böja mig 2 av 3 gånger kanske.

I natt var Leia och hälsade på.

Imorgon blir det Volbeat. Ser fram emot det.

Tandis

Publicerad 2010-10-12 22:11:52 i Allmänt

Jag har så mycket problem med mitt internet så jag tror jag blir tokig, nu funkar det ta i trä för tillfället iaf.

Igår var veterinär Anna Semren till mina hästar och kollade igenom deras munnar ordentligt. Mayans tänder var dom jag hade oroat mig för då jag vet sen tidigare att hon har tappat och är på väg att tappa fler tänder plus att hon haft lite problem att äta på senaste. Men det var mycket bättre än jag trott tack och lov, hon hade tom väldigt bra tänder för sin ålder på 19 år men lite gorm var det så nu äter hon metacam i några dagar plus att matte har fått order att borsta hennes framtänder för att rädda de som är kvar. Ha ha, borsta hästens tänder, ja nå väl.
Det är som tur var bara framtänder som trillat ut.

Skönt att äntligen ha en bra tandveterinär att tillgå. Det retar mig som attan att den som kollat tänder tidigare, som ska ha varit bra på tänder, inte alls har nämt att Stråla hade vargtänder! Dom ska såklart ut så fort som möjligt dessa otyg. Tur då att hon inte har gått så mycket med bett i alla fall. Nu är dom i alla fall väck och tösen får gå med helt bettlöst nu några veckor. Inga problem.
Jag fick mvg på mina bett, till Mayan iaf, Strålas var lite för stora men det visste jag.
Men jodå, jag anser nog att jag är relativt bra på att veta hur man ska få hästarna att må så bra som möjligt. Men man kan alltid lära sig något nytt och jag lyssnar väldigt gärna på kunniga människor.
Så nu har jag en stor saftig räkning som väntar på mig, plus att jag köpte ett nytt bett åt Stråla för fina 1000- lappen. Hå hå ja ja.

http://www.annasemren.dinstudio.se/news_6.html

Förresten så kom första snön i natt och vattnet fryser i slangen nu. Skit och elände. Nu väntar den tunga tiden att vara hästägare.

Leia saknas oss och tårar fälls varenda dag <3

8/10

Publicerad 2010-10-08 19:09:37 i Allmänt

Tack för tanken kära ni.
Det är tomt utan gammeltant, det märks verkligen att det är någon som fattas oss.

Hon fick somna in i mattes famn men tyvärr inte som jag hade tänkt mig att det skulle bli fast ganska fint ändå.
Hon blev tvär dålig på söndan, fick äta köttfärsbiffar i bilen på väg till veterinären, lungt och stilla som att bara gå in och hälsa på hos någon, åt en sista biff och somnade.

Men jag måste ge en känge till veterinärer som trots att en avlivning bara är ännu ett rutin jobb för deras del måste förstå hur tungt det är för en matte eller husse att ta farväl av sin vän. Mitt i allt skulle jag skriva på papper och medan jag hade min armar omsligrade runt min snart döda vän så blev jag tillsagd att ta fram kortet och betala. Varför så satans okäkanslig? Ursäkta för att jag störde din söndag eller?
Trist. Papper och betalning kan man ta helst före eller annars efter, inte mitt under.

Och framförallt djursjukhuset i gammelstan dit jag ringde desperat ,ville egentligen inte att hon skulle behöva dö där hon får sån ångest av det stället. För det första så gick det inte att ringa deras jourtelefon från mobil med kontantkort (vilken panik om det skulle vara riktigt akut med bara mobilen tillgänglig) men sen så kostar bara samtalet 400 kronor. 400!!!!! Bara för att ringa. Nu kan man inte ens ringa och rådfråga nå mer. Satan vad arg jag är över det. Riktigt utnyttjande av oroliga djurägare med sjuka djur. Fy fan. Jag kommer att bojkotta gammelstads djursjukhus i framtiden.

Sorg

Publicerad 2010-10-04 16:50:38 i Allmänt

Vila i frid Leia min vän

25/6 -1995
3/10 -2010

1/10

Publicerad 2010-10-01 14:20:11 i Allmänt

Det blir till att ställa in mina helgplaner. Är så in i helvete risig.
Det blir liksom bara värre och värre hela tiden.
Nu ska jag åka hem och sova.
Hoppas på att kunna motionera hästar idag, igår blev det inte.
Har ju inte varit på rehab på 2-3 veckor och det är inte bra, det är så svårt att få en tid som passar då man jobbar men annars hjälper ju det att hålla eländet i schack.
Dom här veckorna har det dessutom varit mycket jobb, men jag fixade det, lite tjurig ibland =)
Sista dan som 100% idag. Tjohej!
Mitt internet funkar ju inte heller så det blir väl inget datorerande i helgen.

Ha det gott =)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela