stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Sista januari

Publicerad 2016-01-31 17:46:37 i Allmänt

Nu är den värsta (mörker) tiden över
 
Vad konstigt det känns att klockan bara är strax efter fem och jag har hunnit hur mycket som helst. Mycket ovanligt för mig. Borde ha något som driver upp mig tidigare lite oftare. 
Idag var det ridlektion som fick mig att kliva upp redan kl 9. Extremt tidigt en ledig dag i min värld. Det var ju lite osäkert hur Rino skulle vara idag men han så bara fin ut så Sara red Rino och jag red Stråla. Det gick så bra, dom var så duktiga. 
Både jag och Stråla är sjukt oridna men det tog sig eftersom, Rino och Sara är också oridna och speciellt som ekipage men hon rider så fint så det gick så bra.

Väldigt.. vad ska man säja.. intressanta olikheter på ekipagen på ridbanan, det var två till där och red sammtidigt. Jag och Sara skrittar runt och ser säkert ut som att vi inte gör nånting och dom sågar ihop sina hästar (typ redan innan dom är i sadeln) och driver dom i full fart runt runt runt. 
Alla är vi olika. Dom suckade säkert åt oss och jag kan verkligen inte låta bli att sucka åt dom. Svårt att koppla bort. Stråla var iaf jätteduktigt och brydde sig knappt alls om dom andra hästarna. Liiiite lite fundersam då dom galopperade rakt mot oss men kunde hålla sin fokus riktigt bra.
Då dom gått och vi kunda utnyttja hela ridbanan så kunde vi trava lite också. Jag red barbacka och har garanterat träningsvärk imorgon. Roligt var det iaf och jag vill bara rida mer.
Så jäkla oriden och otränad öht efter allt som varit. Men nu är jag så taggad på att träna häst och mig själv också. Jag har dock fortfarande inte tagit mig till gymmet men plötsligt händer det. Kanske. 
 
Strålas nya täcke, helt perfekt dessa dagar. 
 
Finfarbror
 
Ebba har varit på språng idag, äntligen börjar vintern vara vänlig nog för henne att vara ute och skutta
 
 
 
 
Sen kom Siknäs Ewa och hälsade på.
 
Nu ska jag ägna mig åt lite Arkiv X, Viaplay har alla säsongerna nu  Sett de två nya avsnitten och dom var spännande men jag kan inte minnas att David Duchovny var en sån dålig skådis.

Täcken

Publicerad 2016-01-30 20:24:42 i Allmänt

Ibland är det bra att vara sömnlös, fyndade ett täcke åt Rino häromdan/natten. Säljaren jobbade natt och jag var vaken så jag hann först. Folk är verkligen som gamar då det gäller något med bra pris. 
Rambo wug heavy till superpris. Nu vart det ju lite för varmt för det täcket men det blir nog kallt snart igen.
 
 
Hovslagaren kom idag, lite oväntat men välkommet. Hade tänkt ta en promenad med Rino men hann inte och efter skoningen var han så öm i vä fram. Halt rent av. Han är så otroligt känslig i sina fötter, men så har vi en suverän hovslagare som verkligen bryr sig och gör om tills det blir så bra det bara kan, innan jag åkte hem så såg han helt ren ut iaf. 
Det är absolut inte hovslagarens fel på något vis.
 
Han är verkligen inte enkel att ha att göra med den lilla Vackra vita hästen. Han orsakar en del grå hår.
Jag må nog säja att han hade en extrem tur som hamnade hos Anna och, om en nu får säja det, hos mig. Hos någon som förstår honom och kämpar för hans bästa. 
 
Stråla och jag tog en ridtur med snöplums och långa galopper. Hon blev tom lite svettig, hon har ju ibland väldigt svårt för att svettas. 
 
Sen en massa pyssel och hemma igen 6 timmar senare.
Fick iaf se solen en stund.
 
Även Stråla har fått ett nytt täcke, köpte det för ett bra tag sen, ett 100 grams pessoa. Det vart ju dock för kallt då det anlände så det blev aldrig att jag provade det men idag var det läge för det. Det var dock lite för litet så det får nog bli Rinos det också skulle jag tro. 
Typiskt. Jag som velat ha ett 100 grams till Stråla svinlänge.

Fredag

Publicerad 2016-01-29 23:50:59 i Allmänt

Rino har fått massage, det var ajsing bajsing. Efteråt var han så nöjd så han höll på att krypa ur skinnet. 
Skorpan har fått komma ut i hagen några timmar och hon var så nöjd att hon nästan struntade i höet och istället ägnade sig åt att rulla, jaga Holly och repetera 
Stråla har varit ut och motionerat med Helena. Imorgon är jag ÄNTLIGEN ledig. Redan less på nya skitshemat. 
Just nu. Snöstorm och nollgradigt. Fucking jävla skitvinter. 
Hoppas på att vakna upp lite mer positiv, nu blev allt bara to mutch. Stressögat har börjat idiotrycka igen.

6 månader

Publicerad 2016-01-29 00:42:33 i Allmänt

Har det vita glädjepillret bott hos oss 
 
 
 

Dagen

Publicerad 2016-01-28 00:25:00 i Allmänt

Stråla har tänkt så hjärnan började brinna
 (klicka)
 

Hög hjärnaktivitet eller? 😁 High brainactivity? #tänker #horse #brain

Ett filmklipp publicerat av Linda Lidberg (@mayastrala) Jan 27, 2016 kl. 2:05 PST

 
 
Och så har hon fått akupunktur.
 
Rino, jag och Ebba har gått på promenad efter oplogad väg. Pust och flås. Sen gick jag och Rino på ängen och plumsade snö, jag höll på att få en hjärtinfarkt. Rino fick springa själv på lina en sväng. Dålig idé tyckte han. Nej bra idé tyckte jag bara du låter bli att bralla din stolle.. 
Vit häst, blöt snö och jäkligt smutsig grimma ger ett dåligt resultat. Smutstryne.
Men gud så vacker man han har. Prins Rino. 
 
Slutade redan kl 21 i dag, supertidigt ju. Så jag gick en promenad med shetisarna efter jobbet. 
Klar hos hästarna redan 23,30 enorm skillnad motför kl 01 som jag är när jag slutar kl 23. 
 
Köpte spån på granngården som hade en annan variant än vanliga från Stenvalls och denna nya sort var det extremt lite i. Men lika svindyra. Ungefär halva mängden kändes det som. Hoppas verkligen att det var något tillfälligt annars kommer jag aldrig mer köpa spån på Granngården. Hutlöst jävla svindyrt. Tvi tusan.

Hälsokontroll

Publicerad 2016-01-26 22:05:42 i

Jodå det gick bra för katterna Lilleman fick godkänt ua. Tant Aska är dock på tok för tjock vilket inte är nån nyhet. Intressant dock att 1 kilos övervikt på katt motsvarar 16 kilo på människan, det ger perspektiv. 
Dom tog även blodprov på henne, iom hennes ålder för att checka, vilket hon tyckte var mysigt, veterinären sa att hon aldrig varit med om nått liknande, världens snällaste katt, verkligen. 
Blodprovet visade lite förhöjt levervärde så nu ska hon få specialkost för levern och vikten. Jag är egentligen extremt skeptisk till dessa veterinärfoder men vi testar väl. 
Hon skulle även få lite metacam för sina gamla stela leder.

Rinon fick vila idag och Stråla har varit ut med Helena. 

Mys!

Publicerad 2016-01-26 01:13:00 i Allmänt

Som vanligt efter en lång jobbhelg så är jag helt slut, sov till 14.10 idag. Eh. Lite längre än jag hade tänkt mig. Då var det ingen ide att stressa ut med hästarna medans det var just så jag slappa i soffan och somnade en omgång till. 
Trött var det.
 
Men sen har jag varit 5 timmar hos hästarna, lite längre än jag tänk mig det också och middagen blev lite senare än tänkt. Vid midnatt. Nu har jag magknip.
Det var ju så mysigt hos hästarna. Först en ridtur på Strålan, mys på hög nivå. Fina tjejen. 
Himla harmoniskt och trevligt förutom när hon tänkte explodera över en snöslunga som hon faktiskt redan gått förbi en gång. Bara för att hon blev lite upprörd på mig när jag ville att hon skulle fokusera på mig istället för på stiliga hästpojkar. 
Annars bara mys. Fina fina tösen. Ena galoppen blev det några grymtningar och typ gunghäst hopp. Två fina galopper. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen Rinon på tur med cykeln, han var glad och pigg skrittade väldigt raskt. Till idrottslokalen och vände där, frågade honom om han ville trava lite och det ville han. Fort! Jag fick trampa utav tusan, okej, låt han springa när han bjuder till och det kan nog bara vara bra för hons kropp att få sträcka ut lite.  Efter ett tag rullade han över i galopp. Roliga lilla häst. Till slut var jag så anfådd så jag var tvungen be honom sakta av.
Kul var det iaf tyckte både han och jag.
Det är verkligen ett perfekt sätt att motionera häst på och dom får röra sig helt fritt utan påverkan. 
 
Åt lite nötter för att jag inte skulle bli så sur och Rinon ville ha
Ja han ville verkligen ha och tuggade i sig med glädje. Nomnomnom.
Raring.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen har även båda shettisarna fått sig en promenad.
Det var så mysigt att hänga med hästarna i dag och inte ett dugg kallt så till slut var jag tvungen att slita mig själv därifrån, annars hade jag varit kvar ännu. 
 
Findjuren.
 
Imorgon ska jag upp före fan för att ka med båda katterna på hälsokontroll. Lapplands djurklinik i Boden har gratis hälsokoll för hundar och katter den här veckan. Skitbra ju.

Halleluja!!

Publicerad 2016-01-25 00:54:29 i Allmänt

Oj vad mitt psykiska mående står och faller med djuren. Rino har ju druckit extremt dåligt men när han idag sög i sig en hel hink på en gång (med mosade äpplen och äppelkuice i) samt åt upp sin fodersoppa (märk väl SOPPA, awesome) i ett svep då blev jag lycklig. 
Oj vad jag har fått truga honom och han har tom lämnat hinkmaten. Man kan väl konstatera att -30 inte är Rinos väder. -30 är nog ingens väder speciellt inte när det blir så ihållande, men Rino mådde verkligen skit av det. 
Spänd i kroppen har han också blivit, som en banan, ja alltså hans kroppshållning var precis som den här bilden ni vet
trots 3 varma täcken. Jag önskade att jag kunnat förutse detta och köpt ett 600 grams täcke åt honom. Nu är jag i valet och kvalet om jag ska beställa ett eller om jag vågar vänta till nästa vinter. Inte ens metorologerna kan ju förutspå vädret så hur ska jag?
Under fredagens cykeltur tog det mer än halva turen innan han mjuknade upp och blev nöjd. 
Tvi tusan. Kan vi nu få slippa fler djävulskalla dagar. 
 

Trött

Publicerad 2016-01-24 20:17:36 i Allmänt

Vad drygt det är att jobba 10-23. Inte själva jobbandet, det är inga problem, men med 45 minuters restid och sen allt pyssel med hästarna samt katt och hund som ska ha sitt så blir det inte många timmar till att sova innan man ska upp och fixa hästar, hund och katt igen.
Fantastiskt vackert nu iaf 
Efter gårdagens dimma är träden helt gudomliga. 
Längtar efter en ridtur imorgon. I fredags cyklade jag en sväng med Stråla och Rino och i helgen har medryttarna haft ut dom.

Frostmular

Publicerad 2016-01-21 19:34:54 i Allmänt

 
pyjamas, yatzy, kattmys,
 
nackspärr samt ärenden på stan är vad min dag har bestått av.
 
Köpte bla lite nya pennor att måla med, jag har en massa jättebra pennor men jag vet inte vart dom är. Eller typ jo, i nån kartong i garaget där det är -32. Då köpte jag nya och letar fram dom andra till våren. 
 
 

Crazy cat lady

Publicerad 2016-01-21 11:21:00 i Allmänt

Sitter och målar i min målarbok, säjer till Lilleman:
"Det ser ju mer ut som grått istället för lila. Ser du det? Eller är du färgblind?"
 
Det har även hänt att jag har kommit hem och sagt: "Gud vad det är stökigt här. Varför har inte du städat du som har varit hemma hela dagen?
Svara när jag pratar med dig"
 
Yepp!!
 
Jag är liksom snäppet värre 
 
 

Lyxproblem

Publicerad 2016-01-21 01:31:27 i Allmänt

Jag är verkligen HUR virrig som helst. Jag vet inte vad det är för dag och måste hela tiden tänka till ordentligt när jag ska jobba och om jag har planerat in något annat. Det är ett rent under att jag lyckats komma till jobbet rätt dag och tid hittils.
Härom dan fick jag panik för att hovslagaren ska vara borta i 4 veckor och jag fick för mig att han åkt utan att sko mina före. Det är 3 veckor kvar till han åker 
 
Monsterkylan håller sitt fasta grepp och jag har helt gett upp att försöka aktivera hästar tills den ger med sig. Jag IDS bara inte. Det tar nog lång tid bara att ge dom mat, mocka och fixa med vatten när det ska vara så här.
Lyckas iaf få i Rino mellan 15 och 20 liter vatten, lite för lite men bättre än ingenting iaf.
Å så äter han snö men det ger ju inte så mycket.
 
Lyxproblem var det ja, såna ska man ju ha ibland också. Innan vi är där så har det säkerligen utvecklas till riktiga problem.
2-3 April har jag anmält mig till Monica Müller (Sanders) vad hon nu heter i Älvsbyn. Första lyxproblemet är: vilken häst jag ska ta med mig dit. 
Sen fick jag veta idag att Lotta Månsson (Söderström) vad hon nu heter, kommer upp både i Mars och i April. 
Alla dessa 3 träningshelger är mina jobbhelger.
Problem 2: Det finns liksom inte möjlighet att ta ledigt 3 helger så nära på varandra.
Problem 3: Hur FAN ska jag ha råd? Var dom tvugna att komma så tätt inpå liksom? 
Problem 4: Jag vill rida båda hästarna för Lotta samtidigt vill jag att medryttarna är med.
Problem 4: Hur sjutton ska jag få med mig båda till Boden? 
 
Problem problem. Angenäma ja visseligen men icket desto mindre problem. Fast som sagt, innan vi är där så är väl båda hästarna halta eller döda liksom. 
På något sätt måste det lösa sig känner jag, det är så extremt sällan som Lotta är upp. 
 
 
Jag har provat en annan sort gurkmeja och det går mycket bättre, den är knappt alls äcklig och jag känner mig som att jag presterat något stort när jag lyckas få ner den utan att kväljas. 
Det är uppenbarligen enorm skillnad på smaken vilken sort det är.
 

Onsdag

Publicerad 2016-01-19 23:33:20 i Allmänt

Pissdålig dag, väldigt risig. Glad att jag tog mig på yogan iaf.
 
Annars
 

Busponnys

Publicerad 2016-01-19 00:53:36 i Allmänt

Var med min Person på vattenträning idag, i varmvattenbassäng, det var länge sen jag var med på den aktiviteten nu, väldigt länge, men OJ så skönt det var. Bara att kliva ner i vattnet är gudomligt för ond kropp och jag passar såklart på att röra mig så mycket jag har möjlighet också.
Otroligt skönt.
Längtar tillbaka till då jag var på City Rehab och badade två gånger i veckan, önskar att jag hade tid med det nu också, det gör så gott för min kropp.
Men ska verkligen försöka komma igång och träna nu. Nästa torsdag tror jag passar bra för att gå et första pass, och tänk om jag skulle våga gå dit på rasten i helgen. 
Jag är så feg också, känner mig bara fet och otymplig och som att alla skulle glo på mig, rynka på näsan och undra vad valen gör på gymmet liksom. 
Imorgon är det iaf yoga.
 
Svintrött efter jobbet, somnade och höll inte på att vakna igen, så trött. Släpade mig till slut till hästarna och pysslade om dom, lite kramar och mys.
Tog ut Skorpan på en kort promenad vilket hon tyckte var lajbans och kunde knappt hålla sig i skinnet. Hon travade typ hela tiden, supertaggad och kunde inte låta bli att dra nån liten brall fast om jag inte hade hållt henne ganska kort så hade hon nog brallat av bara tusan.
Sötponny.
Ska försöka ta ut henne på små promenader nu när underlaget är så bra så är hon lite mer förberedd sen när hon får börja gå ut i hagen också. 
 
Sen släppte jag lös Holly en stund
 
 
Efter ett tag så började jag fundera på vart hon tagit vägen och hon kom inte när jag ropade på henne. 
Hittade henne här
Hoppsan liksom!
Men det såg så himla fridfullt ut och inga tjut hade jag hört. Hade sån god lust att lämna henne där men jag vågade inte. Kanske jag finner henne där nån annan dag igen. 

Sluta

Publicerad 2016-01-17 23:50:41 i

-27 igen. Så jävla less. 
Men jag kan inte låta bli att flina lite då sörlänningar klagar på -10, jag hade varit överlycklig för -10. Jag kan förstå att dom tycker det är kallt då dom inte är van men kontrasterna blir så komiska. Och vi bor ändå i samma land. 

Men jag är less. Jag hatar vintern. I år. Jag brukar älska vinter och -25 brukar inte störa mig alls, jag brukar vara ute och köra häst då liksom. 
I år hatar jag allt med vintern och vill bara att den ska försvinna, tom snön...

Rino och Stråla och jag gick bara på en kort promenad, 20 minuter typ. Kylan ska hålla i sig till på onsdag så det lär inte bli så mycket gjort med hästarna annat än kasta enorma mängder mat åt dom som hjälp mot kölden samt bära vatten och hacka is och oroa sig för att dom ska få kolik och dö.
Var och köpte betfiber för att tvinga i Rino vätska, han dricker väldigt dåligt och han hatar när jag blöter hans lucern för mycket, då vill han inte ha den. Det ska vara en fast gröt, soppa är äckligt. Men han fick faktiskt i sig några liter vatten med betfiber även om han försökte välta ut hinken hela tiden, gick dåligt då jag hade förankrat den i ett träd. Muahaha 
Tänkte han får iaf två såna om dan och hoppas han får i sig det.

Dom andra dricker lite bättre och sörplar glatt i sig även om det är lucernsoppa. 

Skitvinter försvinn!

Jamen aj

Publicerad 2016-01-17 00:40:00 i Allmänt

Att vila bort sjukdom har verkligen varit förödande för min kropp, tur att jag iaf har skött om hästar och varit lite i farten, jag vill inte veta hur jag hade mått om jag inte gjort det ens. Blir jag sängliggande, helt, av någon anledning så kommer det ta enormt lång tid innan jag är brukbar igen.
Jävlar vad ont det gör att röra på sig. 
Jag kan relatera till mina hästar men med den skillnaden att jag förstår och kan tänka tanken att det är bra att röra igång det onda vilket man inte kan förklara för en häst.
Idag har jag promenerat 90 minuter uppdelat på två gånger och verkligen gått med fokus på att mjuka upp höfter och ländrygg samt att aktivera core musklerna som är typ helt döda, 60 av de minutrarna har gjort så in i helvete ont, sen släppte det något och gjorde bara ont. 
Sen blir jag väldigt trött och krampig i musklerna i ryggen också, speciellt när jag ska böja mig och hålla på, det är jobbigt, speciellt att fylla höpåsar, men det är ju bara ett tecken på att coremusklerna är just döda eller iaf i väldigt vilande läge just nu. 
Rörelse och rörelse på rätt sätt är verkligen a och o, när det var så halt och man gick som man skitit ner sig trots brodd då gjorde det lika jäkla ont att röra igång igen. Spänd som attan. 
Längtar massor till yogan och hoppas verkligen att jag ska kunna vara med på tisdag, har gjort lite yoga övningar hemma mest just för att röra igång kroppen lite.
Kanske jag snart kan börja gå nått pass på gymmet också, jag som var så ivrig på det där jäkla gymkortet och har inte kunnat nyttja det en enda gång hittils. 
Bah!
Det pass jag helst vill gå ligger på en sån dålig tid kl 11 på torsdagar och jag jobbar torsdagar 13-23 vilket innebär att jag måste åka hemifrån kl 10 och komma hem vid midnatt. Känns lite drygt. 
Men. Undanflykter finns det alltid. Skulle behövt en kompanjon att ta i hand och ta sig iväg tillsammans med.
 
Sen finns det rätt stor risk för detta också
 
 
Blev riktigt sugen på att rida i snön idag men planen var massage och en cykeltur för Rino, cykelturen blev promenad dock just pga snön men massagen var välbehövlig, hela högersidan är spänd och ajsing bajsing enligt Rinon, lite svårt att slappna av och inse att det onda släppte då jag bara fick bearbeta det ett tag, lite allmänt skeptisk till att jag jag gjorde illa honom men nöjd när det bev bättre. Sötnöt. 
Vänstern hade också sina fynd men högern var inte kul. speciellt runt manken och så halsen- nacken var jobbig och rumpan var mest spänd inte så jobbig.
 
Jag packade på honom skydd och boots och föväntade mig en hel symfoni av sprattel efter två dagars vila. Ingenting.
Gick väldigt avslappnat och harmoniskt under hela promenaden. 
Jag började genast fundera på om han är sjuk.
#hönsmatte
 

Njaha

Publicerad 2016-01-15 21:54:35 i

Nä det blir ingen tur med Rinon, jag kan inte slita mig från soffmyset. Lilleman är så sällan så här knämysig

Han sover ofta på mig på nätterna men ligger sällan i knä så här annars,  iaf inte så här länge och fridfullt. Jag brukar alltid lyckas göra nått som stör honom så han går efter en stund, men inte idag. 
Nu är problemet att jag nog måste ge hästarna kvällsmat, annars kan det bli lite missnöje i lägret... 

Spånigt

Publicerad 2016-01-15 20:06:16 i Allmänt

Nån hade sovit gott, eller djupt kanske man skulle säga, djupt ner i spånet 
 Finfarbror
 
Ridtur på Strålan i barbackapadden igen, fokuserade på att göra fina skritt trav övergångar och att hon skulle lyssna till min sits, vilket hon gjorde väldigt fint. Mestadels skritt, tog två galopper på hemvägen och då blev hon lite taggad och både drog en bock och gjorde nån tjurrusning men sen fin och sen tog vi en längre travsträcka och hon var superfin. 
Fintösen. 
Efter det var jag galet frusen, man kanske inte ska tro att det blivit vår bara för att det var -12 och inte -20. Fortfarande kallt och blåsigt och kräver kläder liksom... 
 
Rino ska nog få en liten tur med cykeln innan kvällsmaten och en check samt lite massage av nacken. 
 
Just nu sitter jag och längtar efter en kaffekopp och en bulle men har famnen full av katt och hund och då kan man ju inte röra på sig.
 

Angående PS godiset

Publicerad 2016-01-14 17:28:49 i Allmänt

Fick svar från PS of Sweden AB på mitt mail angående deras godis, så här skrev dom:
 
 
"Hej Linda,
 
Tack för ditt mail, vi har nu tagit bort den texten från vår hemsida så det inte ska bli förvirring kring detta. Vissa av godissorterna innehåller ingen spannmål alls som tex äpple så det är fortfarande lite på eget ansvar om man har en extremt känslig häst. Men jag har tagit till mig av det du sagt och texten är som sagt borttagen.
 Jag har även varit i kontakt med vår tillverkare som ska återkomma till mig med all info kring godiset så som stärkelse men jag vet att det endast är så mycket som behövs för att hålla ihop det, så godisarna inte ska falla isär. Exakta siffror kommer redovisas på vår hemsida. 
Tack för din uppmärksamhet kring detta och ha en fin dag

Med vänlig hälsning / Kind regard

Kundservice, 
Team PS"
 
Tummen upp PS!!

Happy happy

Publicerad 2016-01-14 01:17:38 i Allmänt

-17 och stark blåst men idag gjorde det ingenting då glädjen till mina hästar har värmt mig. 
 
Red Strålan med barbacka padden idag, pigg tjej, första traven kändes hon lite ojämn och jag fastnade bara med fötterna i sadelgjordsstropparna from hell men så tog vi en galopp och allting blev bra, i nästa trav kändes hon helt jämn och jag hade visst funnit min sits.
Och såg ni. Jag galopperade barbacka. Eller nåja. Heh. Men utan stigbyglar iaf. Det har liksom varit det sista hindret i hela den här tokbocka livrädd matte svängen, den sista blockeringen i min skalle men nu, inge nervös alls det var bara roligt. Och vi tog flera galopper. Flera stycken och jag satt SÅ mycket bättre i barbackapadden än i den bomlösa sadeln, i den glider jag bara iväg när hon tar i. 
Efter galopperna var hon så fin så fin. Oj vad det var roligt att rida.
Happy happy!!
 
Åh, varför får han så mycket mer mat än vad jag får. orättvist.
 
Sen en cykeltur med Rino och han var lite ovillig, seg och tjurig i början, han kan vara det ibland, men ju längre vi kommer desto gladare och nöjdare blir han och steget blir raskare och hållningen mjukare, sen går han och frustar nöjt och gäspar och gäspar.
Min teori är att det är lite stelt att komma igång och det är förstås jobbigt men när han blivit varm och uppmjukad så blir det bra. 
Och det gör mig så glad att umgås med honom.
Däremot så har han jätteont i nacken... 
De senaste gångerna jag har tränsat honom har han satt upp huvudet, så där så jag funderat på varför men inte mer. 
Idag ville han inte att jag skulle ta honom i pannan så jag masserade honom lite där, han var väldigt spänd och öm, masserade runt öronen och även där spänd och öm och så hittade jag en enorm muskelknuta på höger sida några cm bakom örat, försökt bearbeta den med en extremt skeptisk Rino som tillslut slappnade av. 
Stackars killen. Att han inte protesterat mer. Det har inte märkts nånting i ridningen, där han tuffat på som vanligt, bara lite milda protester just vid tränsning. 
Ullis we need you!! 
 
Superfin kväll hos hästarna iaf. Mina hjärtan. Så att jag tom glömde att jag själv har skitont i nacken ända till jag satte mig i bilen igen. 
Har varit jättedålig i nacke axlar igår och idag och kom på att det måste bero på lyftandet av transportluckan i måndags. Den var tung och trög och HÖG. 

Nalta svalt ute

Publicerad 2016-01-12 22:22:50 i Allmänt

Vaknade av ett sms om att min barbackapadd fanns att hämta ut på Storheden, var självklart tvungen att åka och hämta den genast, fast inte utan att jag åkte hela vägen dit och fick vända hem igen pga galloperande demens och så tillbaka igen för nu skulle jag banne mig ha den.
Väl hos hästarna så var det på gnällen att jag inte hittade en sadelgjord som passade, antingen var dom för kort eller för lång, och precis när jag tänkte ge upp så hittade jag en som jag köpte då Granngården hade utförsäljning inför flytten till Storheden, länge sen alltså, många år sen, med prislappen kvar. Bra köp liksom. Men där fick jag ju lite vatten på min "det kan vara bra att ha" kvarn. 
Så tillslut kom vi oss iväg Rino och jag, promenerade till ridbanan, eller jag promenerade Rino hoppade groda och dansade samba. Det var det där med vilodag.
 
Väl framme på ridbanan så funkar inte lyset, jamen fantastiskt liksom, min pannlampa hade slut batteri så ge sig ut i skogen kändes inte helt lockande, som tur var ändå mitt i allt så lyser det lite från ett garage så det var inte becksvart på ridbanan och vi kunde joxa runt lite där iaf. 
 
Padden var skön att sitta i och Rinon verkade tycka att den var helt okej. Ett stort minus dock för sadelgjordsstropparna som är STENHÅRDA i plast. Plast.
 och var i vägen för skänkeln plus stod rakt ut. Man behöver en sadelgjord där det går att peta in stropparna men jag kan nog tycka att man hade kunnat få läderstroppar, bra kvalité på läder också till det priset.
 
Väl hemma igen så hade hjälmen frusit fast i håret, fy satan så kallt det är. -20 och rejäl blåst. Varför ska det blåsa hela tiden för? När det är kallt brukar det inte blåsa. 
Så fort det blåser blir det dessutom jävligt kallt i min lilla boda, utan blåst funkar det väldigt bra men när det blåser så drar det rakt igenom. 
Skitvinter.
 
 

Förslappad

Publicerad 2016-01-12 01:02:13 i Allmänt

Jag blir seriöst förslappad av att vara sjuk. Så där så att även om jag hade orkat så ids jag inte, vill inte för det är ju rätt så bekvämt i soffan liksom. 
Hur många veckor har jag varit sjuk egentligen? Många. Jobbade en vecka och sen en dag men sen har jag varit dels mycket ledig och dels mycket hemma sjuk. 
Legat i soffan och fipplat med datorn, kollat på film och serier, klappat hunden, skött om hästarna, kollat på lite mer serier, spelat idiotiska spel, retat mig på folk på internet, klappat katten, skött om hästarna osv osv osv. 
Nu är jag i det stadiet att det känns jobbigt att ta på sig andra kläder än pyjamas. Om man ska till hästarna kan man ju bara ta på sig andra kläder utanpå pyjamasen men att helt byta om. Och kamma håret Jisses så jobbigt. 
Nästan så jag får lite ångest av att jag ska vara tillbaka på jobbet på onsdag, bara en dag av förslappning kvar sen är det uppsträckning och 2 massiva jobbveckor.
Jag vet att det kommer gå fint bara jag väl bytt kläder och kammat mig och sen kommer jag älska att vara tillbaka på jobbet. 
Men innan det. Uh så jobbigt. 
 
Jag har verkligen ingen aning om vad det är för dag och har flera gånger i några dagar blivit stressad och tänkt " men gud, är det imorgon jag ska jobba"
 
 
Fast det värsta är ju att jag fortfarande inte är frisk. Hur jäkla länge kan man vara sjuk egentligen? Nu är jag ganska pigg iaf, allt är ju relativt och en kan ju känna sig pigg när en sitter i soffan hela dagarna men allt slem. När ska det ge med sig? Hosta och slem. Slem slem slem. Och så har jag fått ont när jag andas. Igen. Jättekul. Verkligen. 
 
Trycker i mig allt jag kan komma på som ska vara nyttigt. Jag tror kanske inte att det kan göra mig frisk när jag redan är sjuk men det kanske kan hjälpa kroppen att bygga upp imunförsvaret så jag inte blir lika sjuk igen när jag väl blir frisk. 
 
Kämpar med den jäkla gurkmejan, gjort "guldmjölk", idag tog jag första klunken och tänkte att "hm, jag kanske vänjer mig, det smakar inte lika illa nu" tog andra klunken och kräkreflexerna satte igång.
Det är verkligen bara SÅ. SJUKT. ÄCKLIGT. 
Nu mår jag illa när jag blandar hästarnas mat också, bara lukten av den vidriga gurkmejan. Och eftersmaken är inte att leka med. It lingers...
Uh.
Tänker för mig själv att medicin är inte gott, sveper skiten och hoppas att det iaf gör någon nytta.
 
http://kurera.se/darfor-ska-du-ata-gurkmeja/
 
Sen var det nån som tipsade om att olika soters gurkmeja kan smaka olika så jag måste nog testa nån annan variant 
 
 
 

Skorpans veterinärbesök

Publicerad 2016-01-11 15:38:32 i

Tack för alla hållna tummar (och tår) ni är så himla goa. 

Det gick rätt bra, diagnosen blev trasigt/ uttänjt ligament. Så jag får behålla min lilla ponny, det tar lång tid att läka men hon får iaf vara kvar hos oss.
Tre veckor till ska hon stå inne och röra sig lite i ligghallen som vi gjort till nu, sen ska hon börja få gå ut igen men hon får inte halka, då det är lätt att slita upp igen så om det fortsätter vara isigt så blir det skor och brodd på ponnyn för första gången i hennes 18 åriga liv.

Skorpan tyckte inte om våran resa, jag hyrde en transport då min egen fortfarande bara har ett vinterdäck men usch vad hon ogillade den transporten. Och det var ändå en stor fin som man skulle tänka är mycket bättre än min lilla gamla men direkt hon kom på ville hon av, jag tyckte själv att det var väldigt konstigt ljud där inne. 
Väl framme var hon skärrad och gnäggig och Skorpan gnäggar väldigt sällan. På hemvägen tänkte hon inte gå på igen utan jag fick sakta men säkert locka in henne med lite godis. Hon brukar springa på och älskar att åka transport annars. 
Jag kände faktiskt också att jag gillar min egen bättre,  den är som enklare och trevligare att ha att göra med. Faktiskt. Bra, slipper jag sukta efter en stor dyr fin transport,  min egen är fin nog. Och renoverad av mig själv vilket höjer värdet betydligt.
Nåväl. 
Inte gillade hon att vara på röntgen heller och bråkade så att hon fick en brems. Vilket fick henne att bråka ännu mer men stod still med benet iaf lite grann. Jag kände mig så elak som var tvungen hålla i den elaka bremsen och gräla på henne att stå still då hon försökte kasta iväg både mig och brems.
Stackars ponny. 

Dom andra får vila idag tror jag, 5 timmar borta med Skorpan och en promenad med Ebba i -15 och rejäl blåst, har nu landat i soffan med Ebba och Lilleman i knät och en tekopp i handen. 

Och vad är det för dag idag då?

Publicerad 2016-01-10 16:35:39 i Allmänt

Idag har jag äntligen haft lite ork till att skotta skit i hagen, det är något förunderligt tilfredsställande med den sysslan. Jag blir dock lite lätt besatt och vill ha bort allt och så har man gjort rent på en fläck och nästa gång man tittar dit så är där 3 nya högar
Skithästar.
 
Ridit Strålan en sväng tillsammans med Sara och Rino, andra gången hon rider Rinon och då skrittade dom bara, idag blev det både trav och galopp och allting gick jättebra. 
Strålan var fin också, lite stel dock.
 
Imorgon är det dags för Skorpans klinikbesök, håll tummarna för henne är ni rar, jag är sjukt nervös.
 
Ponnyprutt
Eh, haru nå gottis eller?

Eh. Nej.

Publicerad 2016-01-09 03:07:38 i Allmänt

Googlade lite på sockerfritt hästgodis och fann PS of Swedens hästgodis.
Så här skriver dom om sitt godis
"Ett nyttigt och naturligt hästgodis som är fritt från socker och konserveringsmedel. 
Vårt hästgodis innehåller inga tillsatta artificiella färger eller aromer utan är fullspäckat med vitaminer och mineraler.

Tillverkat på råvaror av högst kvalité och kan även ges till hästar med fång och diabetes. Nu kan du äntligen skämma bort din häst med ett nyttigt godis."
 
Inget tillsatt socker, so far so good
Fast alltså.
 
Majs
Vete
Korn
Vetemjöl
 
Samt någon form av frukt som innehåller... Just det, socker.
 
Eh. Hur kan man rekommendera ett sånt godis till hästar med fång och diabetes? 
 
Med utfodringsanvisningar om "upp till 1 kilo om dagen dessutom. Nu fattar ju jag att man inte ska ge ett kilo om dagen av godis och att förhoppningsvis inte så många gör det men för en fånghäst kan det lilla vara förödande och är någon dum nog att ge ett kilo majs vete korn och vetemjöl till sin fånghäst... Ja lycka till. 
 
I produktinformationen nämns heller ingenting om mängden stärkelse. Väldigt intressant.
Sen kan man ju också fundera över formuleringen "fullspäckat med vitaminer och mineraler"
 
Kudos till dom att försöker göra ett godis som är vettigare än andra men
Nej det godiset köper jag definitivt INTE. 
 
 
 
 
Här kan vi återkoppla till tidigare inlägg, Det ÄR en jäkla djungel därute och här återkommer vi till att man inte bara blint kan tro på vad folk säjer utan man måste läsa på själv.
Man kan absolut inte tro vad diverse återförsäljare säjer, självklart vill dom sälja just sin produkt och kommer att påstå att det är den bästa på marknaden. 
 
Vad gäller hästgodis så vile jag mest se vad som fanns och fortsätter ge Stråla lite lucernpellets som treat men hon är faktiskt lika nöjd utan. Faktiskt. Beröm älskar hon ju och det verkar räcka gott.

Körtur

Publicerad 2016-01-08 23:46:00 i Allmänt

Fördelen med att det har varit runt 30 grader kallt i några dagar (med en köldfaktor på närmare 40 var det visst, är ju att -17 plötsligt känns som en härlig vårdag.
 
Körde Stråla idag och tog Rino på släp, länge sen jag körde Stråla nu, det är nog något vi får ta och ägna oss lite mer åt framöver.
Dom var tokpigga båda två och fick trava på en del sen var Rinon trött och Stråla erkände lite trötthet förs när vi kom hem igen.
Finingar. Jätteduktiga.
Jag frös ingenting förrän vi var ca 10 minuter hemifrån, då var det bara kliva av och gå så kom värmen tillbaka.
Det gör så himla gott för humöret när hästarna är nöjda och man har fått motionera dom ordentligt och allt gått bra.
Dock fortfarande riktigt risig märktes tydligt på jobbet igår att jag inte har någon ork alls och idag har jag sovit i princip hela dagen igen. Bläh!
Slemflödet har ökat på av någon anledning, halsont kommer och går, galet illamåeende kommer och går. 
 
Imorgon ska jag vila och Helena ska ta ut både Stråla och Rino.

Schysst väder

Publicerad 2016-01-07 23:59:47 i Allmänt

-28 och blåst. Trevligt. Verkligen.
 
Nästa sörlänning som uttrycker att det KÄNNS kallare där nere ska jag personligen åka och hämta hit. 
Välkommen till Luleå där ögonen fryser till is i sina hålor...

Jamen du milde

Publicerad 2016-01-07 12:13:00 i Allmänt

Jag får lite högt blodtryck av storbloggare som bemöter kommentarer på ett otrevligt sätt, speciellt om det sker utan att alls ha förstått poängen, fast inte lika högt blodtryck som folk som inte kan läsa på och skaffa sig egen kunskap eller diskutera saker utan bara väljer ut någon på måfå att tro på och sen är det så Amen.
Vad det än gäller, om det gäller foder eller barfotaverkning eller flyktingar eller vad fan som helst. Kritiskt tänkande och skaffa egen kunskap är något som folk överlag har extremt svårt för och jag får allergiska utslag av dessa. Och de som bara väljer att missförstå. 
 
För att inte tala om alla som skriker HATERS så fort nån inte håller med. Hört talas om olika åsikter och erfarenheter kanske?
Cheeses.
 
Försöker undvika de ställen på internet som bara får mig att gå upp i varv, vissa bloggar, andra bloggars kommentarsfält, undvek Bukefalos i flera veckor, har tagit bort mig från diverse häst och ridtravargrupper på FB för jag får bara hjärnblödning.
Kanske borde internetavgifta mig helt så jag slipper magsår över all okunskap och bitchiness där ute.
 
(Inte konstigt att jag är sjuk jämt internet alone ger mig tydligen: högt blodtryck, allergiska utslag, magsår och hjärnblödning )
Men rent allvarligt ja, så är det faktiskt lite av ett problem. 
 
 
Alltså kolla på dom här bilderna på sagohästen som Linnea tog
Härliga lilla häst, benen pekar åt olika håll, som en jäkligt kass ballerina typ.

Buse!

Publicerad 2016-01-06 17:11:00 i Allmänt

Har haft finbesök idag, Marie och Linnéa och det är alltid lika trevligt att träffa dom. 
Hälsade bla på hästarna i kylan och innan vi åkte därifrån så flyttade jag Rinon till sommarhagen, det är ju faktiskt en fördel med den lilla snömängden, att sommarhagen fortfarande är brukbar.
Woho sa Rino och satte av i bock och brall. Raringen.
Tyvärr så fick jag ju inte de värsta buset på film men lite iaf
 
Ja ja, jag vet, jag höll telefonen fel väg.
 
 
 
Sötnäsa
 
I ett led i min "nu jävlar ska jag bli frisk" kampanj så blev det smoothie till frukost med banan, hallon, nypon, lite mjölk, verum hälsofil, honung och det stora misstaget, Gurkmeja.
Massor med nyttigheter men fy fan så äckligt. Okej, man ska inte ha gurkmeja i smoothies, det höll på att komma upp igen men jag lyckades få i mig allt.
Måste finna på något annat sätt att få i mig gurkmejan på och låta smoothies vara gott.
Gjorde även en enorm sallad igår med spenat och ruccula, mangold, tomat, gurka, majs, sockerärtor, riven morot och rödlök. Tar gärna tips på andra goda nyttigheter som man kan ha i sallad. Typ inte isbergssallad som inte inehåller nånting vettigt. 
Och så blir det te med ingefära. 
Kom igen nu immunförsvaret!
 
Har även köpt en massa andra grönsaker som jag tänkte göra nån gryta av, tillagade grönsaker har jag betydligt svårare för men broccoli, blomkål och brysselkål är gott iaf. 
 
Chefen ringde nyss och undrade om jag kunde byta jobbhelg så nu ska jag jobba imorgon och sen vara ledig i 5 dagar, då vore det väl som sjutton om jag inte skulle hinna bli ordentligt frisk och pigg tills det är dags att jobba lite mer på riktigt.
 

Jaha, vad är det för dag idag?

Publicerad 2016-01-05 18:29:00 i Allmänt

Idag har jag orkat pallra mig iväg till affären och inhandlat grönsaker och frukt så nu ska immunförsvaret boostas, jag är ju tyvärr väldigt dålig på att äta frukt och grönt inte för att jag inte tycker om det, jag vet bara inte varför.
Efter jag hade haft halsfluss 3 gånger efter varann så började jag med smoothies men kom av mig med det också men nu jäklar.
Var förbi på hööks rean också men det fanns inget intressant tyvärr. Eller kanske inte tyvärr för jag BEHÖVER verkligen ingenting. Eller, ja ett regntäcke åt Leffe till det börjar regna igen.
 
Å så har jag faktist ridit idag, den vackra vita tillsammans med den vackra tösen och Helena. 
Rinon var... eh... tokpigg kanske man kan säja. Han taktade i en kvart tills vi hade forserat en rejält brant backe, då först lugnade han ner sig och bara körde rallyskritt.
Vintern har verkligen förändrat honom från en loj liten filur till en riktig energimaskin och vilodagar är ingen bra idé typ alls. 
Imorgon och på torsdag har dom ju lovat närmare 30 grader så jag vette tusan alltså. Inte för att det varit så mycket bättre de här dagarna, närmare -20 och blåst. Kallt som fan. Fast lustigt nog så går det liksom bra så länge man är hos hästarna, rejält påklädd och i rörelse. 
 
Vackerhäst
 
Skorpan är tyvärr fortfarande väldigt skruttig i sitt nä och jag har har ont i magen över det, kliniktid på måndag. Usch.
Jag tänkte liksom att det skulle gå bra det här men nu vet jag inte. Orkar inte riktigt tänka på det.
Vågar inte släppa ut henne i halkan så hon istället vara lös inne i hela ligghallen lite då och då för att få röra sig lite och så, det tycker hon är kul, allt annat än att stå instängd är väl roligt.
Väntar på att få en tid för skoning och brodd så hon också kan få komma ut i hage under dagarna iaf. 
 
 
Kolla förresten på det här lilla klippet
Precis så gör Stråla också. Inte för att hon hatar att bli borstad dock utan bara för att hon älskar att kramas. Och ibland för att lugna ner ,matten då matten är stressad. Svårt att stressa med ett stort huvud i famnen.
 

Snacka om huvudvärk (hästfoder)

Publicerad 2016-01-04 18:30:00 i Allmänt

man kan få av att läsa på om foder till häst. 
Alltid varit lite intresserad av foder och läst på en del, nu Iom Strålas sjukdom så har jag läst en massa om det och inte blivit ett dugg klokare, bara mer förvirrad, vilken djungel det är och det gäller verligen att inte gå på det som fodertillverkarna säger.
 
St hippolyt är bla ett företag som är bra på att dyvla på hästägare skit och dynga för dyra dyra pengar.
 
Nu började jag läsa på om mineraler till häst. Dum idé när huvudet redan är lite luddigt. Hursom så sprang jag på ett sånt bra citat som jag kände att jag måste dela med mig av.
När man funderar uti foder så tänker man ofta och iaf i mina kretsar uttalar en fundering om varför man är så himla noga med hästarnas mat men inte med sin egen i samma utsträckning.
Nu fick jag iaf svartet på varför man ska vara noga med hästarna medans det inte är lika petnoga med människor
"Människor äter en mer varierad kost än vad hästar gör så vi är inte lika känsliga. Hästar får ofta samma foder dag in och dag ut. Denna ensidiga foderstat leder oundvikligen till obalanser och näringsbrister som påverkar hästen på olika sätt. Immunförsvaret försämras vilket gör hästen mer mottaglig för infektioner och andra sjukdommar och den har svårare att bekämpa dessa. Nerbrytningen av muskelceller kan vara större än muskeltillväxten vilket leder till förlorad muskelmassa och styrka med nedsatt prestationsförmåga. Skelettet kan utarmas på mineraler vilket leder till benskörhet, ligament och senor kan försvagas, hudens kvalitet kan försämras vilket leder till ökad känslighet för insektsangrepp med hudutslag, allerier och ökad inflammationsbenägenhet som följd, hår- och hovkvaliteten kan försämras vilket kan leda till håravfall, hovsprickor, tunna hovväggar och sulor m.m. Listan kan göras lång. Ofta sker förändringar inne i kroppen utom synhåll för det mänskliga ögat varför man inte kan “fodra med ögat”."
 
 
Vad gäller mineraler i allmänhet så har jag iaf dragit slutstatsen att om man inte har en analys så man vet exakt vilka mineraler hästen har behov av så är det bättre att inte ge något färdigt mineraltillskott alls då det kan göra mer skada än nytta. 
Järn ska man vara väldigt föriktig med och järn finns i i princip alla färdiga mineralfoder. Samt även i hö och ibland mycket av i vatten.
Bla pga detta
"Det otäcka med järn är att det ansamlas i kroppen och det kan ta lång tid innan hästen blir riktigt sjuk. När hästen blir sjuk av järnförgiftning är det troligt att den utvecklar PPID och IR. Mig veterligen finns det gott om hästar i det här landet som har PPID och är IR. Även om ett järnöverskott i kroppen inte är den enda orsaken så är det mycket som tyder på att det är en starkt bidragande orsak."
Järn bidrar även till att skapa obalans och brist på zink och koppar vilket i sin tur kan ge problem med som ovan sagt IR, hudproblem samt problem med hovar
Där kom den där sprängande huvudvärken igen.
Jag har faktist inte gett mina hästar mineraltillskott på väldigt väldigt länge dels för att det är tillsatt socker/stärkelse i de pelleterade och dels just för att jag egentligen inte har en aning om vad dom behöver.
 
Det enda som man kan gissa sig till att de flesta hästar behöver är "natrium, klorid, selen, jod, zink och koppar". 
Eftersom att de flesta hästar får i sig på tok för lite salt av att bara slicka på en saltsten (och salt är tokviktigt) så kan man gärna ge dom extra salt med jod. Då behöver man typ bara tillsätta zink och koppar om man nu ska höfta så kan man ju försöka höfta så bra det bara går. Ja, och magnesium är ju också bra. Speciellt om man har en IR häst som har ett stort magnesiumbehov.
 
Puh!
 
Nu ska jag bara fundera på vad jag ska ge Leffe för foder. Eller, fortsätta läsa om mineraler och försöa lisa ut vart man köper något vettigt, sen även klura på Leffes foder.
 
 
Socerfluff håller matten sällskap i sjukstugan
 
 

Söndag

Publicerad 2016-01-03 17:29:24 i

Ja ni har nog rätt, jag trodde nog att influensa var mer snor och mindre illamående men efter lite googling så ser jag ju att influensa kan vara precis så här.
Något piggare idag iaf men sjukanmälde mig fast jag verkligen inte vill men jag vill än mindre smitta någon så det är väl bara hålla sig hemma. Suck. 
Väldigt ridsugen men inget bättre väder i sikte, den här isen får nog bli långvarig. 
Suck igen.
Nä bara försöka hitta nån film att roa sig med.

Lördag

Publicerad 2016-01-02 20:58:22 i

Shit vad dåligt jag mår. Och konstigt. Igen, om jag nu måste vara sjuk hela tiden varför inte en vanlig förkylning och inte sånt här konstigt, det här kan jag knappt sätta ord på förutom att jag mår skit. Mår illa, extremt ont i huvudet, värk i hela kroppen (annan än den vanliga), TRÖTT så in i vassen trött, fryser och är allmänt jättekonstig i kroppen. Hostar upp en och annan tokäcklig slemboll annars inte direkt förkyld. Bara konstig.
Blä.
Har ångest över att troligtvis behöva ringa och sjukanmäla mig igen. Usch usch usch. 

Stråla har iaf njutit av sin massage idag och Ebba har njutit av besök av Gibson och Semla och deras människor och det har jag också, då kände jag mig faktiskt lite piggare en stund. 

Men suck

Publicerad 2016-01-01 19:45:36 iVad less jag blir!  Som jag sett fram emot mina tre lediga dagar och så är jag sjuk IGEN. Om jag är sjuk sjuk. Vet inte riktigt. Mår jävligt dåligt iaf och orkar ingenting. Sovit till kl 18 och vill bara fortsätta sova. Ingen ridning, inget mocka hage, ingen we-träning. 
Inte för att jag hade vågat åka då vägen ser ut så här 

Blir så fruktansvärt besviken över mitt mående och över vädret. 
Hästarna fick så mycket mat igår att dom fortfarande är mätta, ointresserade av hö och Rino har en massa kvar också. Halmen har dom inte ens tittat åt och då brukar det vara totalt renskrapat på vartenda strå. 😁

Jodå

Publicerad 2016-01-01 02:22:09 i

Nog hade det varit lite oro i lägret men alla var hela. Skorpan var riktigt upprörd och svettig, hon som jag trodde skulle vara lugnast men hon har ju förstås inte fått vara med i tryggheten i flocken då alla andra stod och tryckte i skogen. Relativt lugna men det var som att dom andades ut när jag kom, Rino dom hade lämnat massor av mat kom fram ur skogen, gnäggade och myste lite innan han ställde sig att äta och Stråla sprang och drack tre gånger som att hon inte haft tid innan. Dom var som lite spända inåt och inte så utagerande, alla utom Skorpan. Gav dom hö inne i ligghallen för att Skorpan skulle få vara med flocken. 

Det är helt sinnessjukt att djur ska behöva lida och djurägare ska behöva oroa sig så i helvete bara för att folk är idioter.

Själv har jag ökat på hostan samt plusat på ont i halsen och känner mig mossig i hela kroppen så vi börjar väl 2016 med en rejäl förkylning... 
Hatteluja!

Sjukt stolt över min efterrättsskapelse
Chokladtårta med hallonmousse. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela