stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Ridskola

Publicerad 2014-11-30 23:07:53 i Allmänt

Så. Fruktansvärt. Trött.
Om jag inte haft jobb och en hord av djur som pockade på min uppmärksamhet så hade jag inte öppnat ögonen alls. Nu har medryttarna skött om hästarna i helgen så jag har inte behövt vara där mer än att ge dom kvällsmat. 
Så sjukt trött. 
 
Men så idag var det dags för ridskola så jag åkte dit. Trött, knappt så jag kunde hålla ögonen öppna efter vägen, hakade på en långtradare och hoppades jag skulle hamna rätt i slutändan. Allmänt mulen i tillståndet.
Men så åkte jag därifrån betydligt lättare i själen för en stund och med lite glädje i hjärtat.
Vad roligt det var.
 
Jag fick rida samma häst igen, oj oj tänke jag hur ska detta gå för även om jag tyckte om honom sist, som individ så var han ju inte så där jättehöjdare att rida. Men idag vet jag inte vad men det gick så bra. Jag hade redan hans gång i kroppen och behövde inte ägna halva passet åt att vänja mig vid det och vi hade en annan ridlärare, en vikarie som inte sa typ nånting till mig på hela passet (bara i början så sa hon att den här hästen är väldigt speciell och inte så¨lätt) så att vi kunde filura på för oss själva och han svarade väldigt bra på min sorts ridning. 
Mycket mer framåt än sist och även om det blev lite motorstopp mot slutet så gick det betydligt mer framåt och han var mjuk och fin och jättetrevlig. 
Han slappnade av och kom ner med huvudet och emellanåt t.om fram och ner med huvud och hals och jag fick ett mjukt sug i bettet. 
Känner mig faktiskt riktigt nöjd. 
Efteråt fick jag höra "vad fint han gick, han är inte lätt" och jag sa nånting i stil med "hehe host mja, ja han var fin..." Men det var ju roligt att höra.
 
Se vilken fantastiskt vänlig själ. Ögonen.
Lilla hjärtat. Så go och snäll och så lite lekfull också.
 
Jag är lite kär. 
Just nu känns det som att jag vill ha denna farbror vartenda ridpass men samtidigt så vill jag prova på andra hästar också. Ser fram emot nästa söndag.
 
I samma ögonblick som jag bestämde mig för att det var dags för Mayan, verkligen bestämde mig, så tappade jag all lust att kolla hästannonser. All lust efter en till häst.
Nej, inte intresserad. 
Jag har redan blivit erbjuden en. "Du får den gratis, vill du ha den? Jag kan höra av mig nästa vecka, du får den gratis den är jättesnäll och fin,". Tack men nej tack.
Jag tror det blir lagom att rida på ridskola nu ett tag och sköta om Strålan och ponnyflickorna. Imorgon ska ng jag och Strålan ta oss en tur. Måste rycka upp mig lite nu och ge henne det hon behöver. 
Fast först ska jag med Ebba till veterinären så.. man vet ju aldrig vad som händer där.. Jag tänker aldrig mer tro att det är nått simpelt..

Overkligt

Publicerad 2014-11-29 00:08:07 i Allmänt

Det är en bisarr känsla att gå och vänta på döden. 
Att vänta på den att planera inför. När var hur.
Att vara den som bestämt att någon man älskar ska dö. Att bestämma sig och ändra sig, få panik och ångest och känna att det går inte, det går bara inte. Men när beslutet väl landat och man ringt det samtal som behövs så infann sig en känsla av lugn och frid. En ganska flytande känsla dock då det kommer ångest uppbubblande och tankar av om, tänk om
 
Nu är det mest en luddig overklighet. Då och då kommer insikten om att hon är borta. Borta. Död. Då snurrar det för ögonen och benen viker viker sig. 
Men mest är allt bara luddigt. Och konstigt. 
Med en trötthet bortom denna värld, bara sover. Som att 5 veckors trötthet bara sköljt in. 
 
Jag läser det ni skriver men kan inte riktigt ta in det. Jag ser att jag får sms och samtal men jag klarar inte av att prata med någon som verkligen bryr sig. 
 

Farväl

Publicerad 2014-11-27 12:30:00 i Allmänt

Hon vilar inte. Hon galopperar med vinden. Vild och stark och fri
Tack för allt gumman

Piggare

Publicerad 2014-11-23 23:18:00 i Allmänt

Får börja med att säja tack för att ni engarerar er och tack omtanke det betyder massor.
 
Mayan var mycket piggare idag igen gladare och har stått upp varenda gång jag har kommit dit, hon klarade dessutom verkningen riktigt bra. Tänk att man kan bli så glad av att hästen står upp och inte ligger. Fy vad hon var dålig igår, hon bara låg, till kvällen fick hon maten serverad på sängen så att säga för hon steg inte upp trots att jag flyttade sällskap och grejjade på, gav henne medicin osv.
Jag undrar om det inte var så att det blev för mycket att stå ute, att det var för hårt i hagen ändå och att hon fick vara där för länge. 
Hovslagaren kunde inte ta så mycket men han gjorde det han kunde och jag undrar om det inte gjorde sitt till också att det lättade lite. Imorgon ska jag köpa boots om dom har dom hemma på hööks. 
 
Ja vi får se. Vi provar ett tag till, jag har börjat planera inför så man är redo utifall men nu gör vi ett sista försök.
 
Om hon klarar sig genom det här och om hon får ett till anfall, eller det är väl snarare frågan om när, så får hon vandra vidare på en gång. Hon ska inte gå igenom det här en gång till. Inte jag heller.
 
Hoppas nu verkligen att all den utlovade snön kommer.

Strålan

Publicerad 2014-11-23 13:46:30 i Allmänt

Stråla och Helena red lektion för Camilla igår och jag var och tittade. Dom är så duktiga. 
Det märks så att Stråla har tappat en massa styra. Himla intressant att se sin häst ridas också. Nyttigt. 
Syntes tydligt att hon blivit instabil i höger bak. Knät. Anna trodde det var pga av att hon inte tränats på länge. Så nu får vi ju börja bygga upp igen. Annars såg det fint ut.
 
Idag har hon sett mjuk ut i kroppen, den där vanliga bullen i ländryggen var lite mindre och hon klarade av skoningen jättebra, det var mest att hon vart less efter ett tag och började tjorva men inte för att hon hade fysiskt jobbigt som det har kunnat vara ibland.
 
Hon är verkligen sitt allra mysigaste jag nu och det är så gott.
 
Tänkte ta en promenad med henne senare. 

Sliter mitt hår

Publicerad 2014-11-22 19:46:00 i Allmänt

Ge lucern
Ge inte lucern
Ge halm
Ge inte halm
Ta ut hästen
Hästens ska stå inne
Den ska skos
Den ska inte skos
Blöt höet
Det spelar ingen roll om man blöter höet
Mer medicin
Mindre medicin
Smärtstilande!
Inte smärtstillande!
 
Bl bla bla bla blä!
 
Åh, jag vet inte om jag orkar mer. Lilla gumman  Jättemycket sämre idag igen. Hur länge ska man kämpa innan det är rent plågeri?
 
 
 
 
Å så titta jag på den här flmen så blev det skrattar så jag gråter iställer för bara gråter
Gulle!

Jag har problem

Publicerad 2014-11-22 10:45:00 i Allmänt

Ja seriöst. Jag har allvarliga problem. 
Jag får panik över att det är jättegrisigt i ligghallen när det ser ut så här
Då bara måste jag ägna typ en timme till att sila allt från minsta lilla bajsmolekyl, skotta ut det spån jag anser vara sunkigt, lyfta undan allt löst spån och kalka under, fylla på med nytt ljust rent fräsch spån och blanda upp det med det gamla så det blir fint och fluffigt. 
Det ägnar jag mig åt minst en gång i veckan.
 
Kanske inte konstigt att det skar sig av att dela ligghall/vindskydd med folk som inte brydde sig ifall det var jättegrisigt (på riktigt) eller knappt nå spån alls.
Jag anser det vara våran (människornas) förbannade skyldighet att se till att dom (hästarna) har torrt rent och fräscht att ligga i. 
 
När jag jobbade i travstall för länge sen så sa travtränaren att "det ska vara så rent så jag kan gå och lägga mig där om jag vill" och så är det. Fast det är ta mig tusan renare i hästarnas säng än i min egen 
 
Fast jag anser ju att det rent allmänt är våran förbannade skyldighet att göra allt vi kan för att hästarna ska ha det gott och att hoppa över enkla saker som kan förbättra deras liv för att man inte ids det är inte okej.
Mm, jag är lite bitter, det blev så himla tokigt. Att nån man trodde så gott om runt i kring djurens väl och ve visade sig vara helt bak och fram. Det kommer bli svårt att släppa. 
Att inte ge dom längre tuggtid med hjälp av halm för att man inte ids åka och hämta det. Så hästarna istället får stå med tom mage ca 20 timmar om dygnet.
Sen fattar jag ju att alla inte är lika knäppa som jag och gör som ovan eller grejjar med hästarna i snitt 6 timmar om dan. 
 
 
Alltså. Hur knäpp är inte jag då? Jag börjar rida på ridskola för att hålla mig från att skaffa en sjätte häst. För att jag bara har en att rida för tillfället. Men ändå fyra som ska skötas om. Varav en som kräver sjukt mycket omvårdnad.
Knäppgök!
Det är väl inte så konstigt att det skär sig med en sån som mig heller. 

Skymd sikt

Publicerad 2014-11-21 18:13:00 i Allmänt

Alltså, jag har en finne mitt mellan ögonen, på näsroten. Och den är så enorm att det ta mig fan skymmer sikten. För att den gör hela näsroten svullen ut åt sidorna 
Jag blir galen, jag hatar finnar. Hatar dom hett och intensivt.
Just denna är lite komisk dock. En gång hade jag en precis under underläppen, den syntes inte men den gjorde läppen dubbelt så stor. Den var faktiskt riktigt rolig, jag skrattade varje gång jag gick förbi en spegel, det såg helt sjukt ut.
Annars är dom bara vidriga. Vidriga. Och det är ju inte en och dom är ju inte små.
Två gånger har jag varit till hudläkare för att bli av med dom. En gång fick jag äta roaccutan, det var det bästa nånsin. Dom fösvann helt och var borta i ca 10 år. Sen börja dom komma tillbaka, var till hudläkare igen men hon skrev bara ut en salva. Den gjorde visseligen så dom försvann snabbare när dom väl kommit men inte mycket mer och det var en jobbig salva, den kliade på jävulskt och sved som rackarns. 
Det känns som att det är dags för tredje gången gillt eller nått. Man kan ju inte gå omkring och se ut som man har böldpest. Känner mig hur äcklig som helst. För att inte tala om hur ont dom gör. 
 
 
Idag blir det vila för pållekusarna. Jag ids inte helt enkelt. Orkar inte. Bara slut, mest psykiskt. Har varit förbi efter jobbet och släppt ut Mayan en stund, hon är fortfarande så där konstigt tjock om benen. Höger bak och vänster fram. Jag orkar knappt oroa mig. Det blir som det blir. 
Hon verkade iaf nöjd med att få komma ut, får stå ute en stund nu Vill inte ha henne ute så jättelänge än, eftersom hon så gärna vill ligga och vila mycket och det är ändå inte lika mjukt ute att stå som inne, det skulle behöva komma mer snö. Men sen, efter hon blivit verkad och fått sina boots tänkte jag hon skulle få vara ute mer "normala" ute tider, morgon till kväll. Om nu bootsen funkar.
 
Var tvungen att byta ridgrupp så nu ska jag rida på söndagar i stället.
Det innebär, ingen hoppning på måndag. Buhu. Och skitlänge till nästa ridpass. Blä.
 
Försökte fota Ebba häromdan men det blev bara sudd. 
 
Idag har jag träningsvärk. Efter yogan. Jag som trodde jag skulle ha sjuk träningsvärk efter ridningen för jag var verkligen helt slut, men nej då efter yogan där jag tyckte att jag inte gjorde speciellt mycket (kroppen var så kass så jag orkad einte med mycket alls igår) men det är väl ändå så att det är helt andra muskler som används, ridmusklerna håller jag ju ändå igång lite yogamusklerna är aldrig tidigare använda muskler.
 
 
 

Täcken

Publicerad 2014-11-20 21:39:00 i Allmänt

Mayan önskar sig det här täcket i tidig julklapp
Nu när hon står inne så nedrans mycket och det är jäkligt kallt.
Jag fyndade ett begagnat jättefint stalltäcke 100 gram tidigare, innan allt det här, som jag tänkte att hon kunde ha under 400 grams då det blir svinkallt. Det har kommit till väldigt god använding nu. Men det är för kallt då det går tunt -10 och kallare. Så då vill hon ha det här. 
(Och Stråla påminner om att hon har önskat sig det där tränset i flera år nu. Faktiskt.)
 
 
Alternativt det här
Det var ännu tjockare. 
 
Är det försvarbart? Måste se hur lönen ser ut, har ju 4 veterinärräkningar att betala också. Måste köpa sockerfri lucern också, Och så hade faktiskt Stråla behvt ett varmare täcke, hon har blivit jättekänslig i ryggen. Men om Mayan får ett nytt trockare innetäcke kan ju Stråla använda Mayans, hon har ju ändå mer päls. 
 
Undrar om jag har nått jag kan sälja? 
 
 
---------------------------------------------------
Nej det är det inte, det är onödigt när utgången är så osäker och dessutom skulle hon ju få boots och dom är inte billiga. Voj voj..

Catbutt

Publicerad 2014-11-20 16:47:44 i Allmänt

Idag är det ingen action alls. Mayan har fått vara i hagen några timmar och sen fått akupunktur. Hon har varit väldigt glad idag, ett helt annat uttryck och blick, hon har rört sig relativt bra och hon har inte stått och vägt och avlastat.
Hattejula!
Men, för det finns såklart alltid ett men. Hon har varit sjukt svullen om benen. Speciellt höger bak och vänster fram. Det hjälpte inte ens att hon fick vara ute. Mycket konstigt.
På söndag kommer hovslagaren och fångverkar henne sen ska jag prova köpa ett par boots med mjukt ilägg som hon får ha på sig. Ska även skicka in höet på analys och se om det är en massa socker i det. Så gör vi ett sista ryck och håller andan. 
 
Stråla får komma ut med Helena. Ponnyerna får bara vara, jag som hade kommit igång så bra med Skorpan, jag kom av mig helt.
 
 
Senare ikväll yoga.
 
 
Har fått mitt första Testagram paket. Det är nått som jag kan rekommendera http://testagram.se/ superkul grej.

.

Publicerad 2014-11-20 00:52:32 i Allmänt

 
 

Sweet life

Publicerad 2014-11-19 20:58:19 i Allmänt

Gav 12 kronor till en tiggare idag, han blev så glad så han tackade typ 3 gånger, tittade i sin mugg, tackade nån gång till och sen log han och tackade två gånger till när jag gick förbi igen.
Man skäms ju. Nu var 12 kronor det enda jag hade i börsen. Men mest skäms jag för dom som påstår att dessa människor åker på en räkmacka. Jodo, det är säkert mycket värt att sitta ute i 15 graders kyla för 12 kronor...
Vilet glidigt liv alltså.
 
 

Kramkalas

Publicerad 2014-11-18 20:57:03 i Allmänt

Tänka sig, jag har nästan ingen träningsvärk alls! Whaaat? Jag kanske inte är så förslappad som jag tror, det är mest kondisen och fettet som är i vägen. Det känns lite lite i vaderna vilket beror på att jag kom på mig själv med att stå på tå när jag red lätt.
 
Idag har jag ridit min egen pärla. Fina fina häst, hon var på kramhumör idag, inget ovanligt men lite extra idag, la sitt huvud på min axel ibland och flera gånger så köa hon in huvudet i min famn så vi skulle kramas.
Gosehäst! <3
 
Sen tog vi en liten tur bort förbi badstranden, packade lite snö i början just och jag lämnade så klart hovkratsen hemma fast jag tänkte på det innan (stupid) så det blev väldigt spänt för Stråla. Ganska snart tog vi och travade igång och travade på i friskt tempo så till slut flög snöklimparna så hon fick slappna av. 
Vi jobbade lite i små upp och nerförsbackar, i skritt och trav i varierande tempo. Det känns att hon är väldigt oriden, lite stel och lite svårt att trampa på under sig så hon ormar iväg och försöker komma undan. 
Gjorde lite öppna och sluta också.
Jobbade fint emellanåt och på slutet när jag bad om lite mer samlad trav så började hon ladda för att bocka, det blev nog lite för jobbigt för ryggen där. Kände att hon blev lite upprörd och började ladda men när vi saktat av så skrittade hon lungt och gjorde även halt utan att trampa runt så det kändes bra. 
Skynda långsamt, bra ändå att hon säjer ifrån så vi vet ungefär vart vi kan spänna bågen.
Fin häst.
 
Vilken skillnad att sitta på en häst som rör ryggen, jag blev nästan sjösjuk på Stråla för att hon rör ryggen när hon går, inte så stora benrörelser men aktiv och rörlig rygg. Jämfört med kusen igår som rörde benen en massa men inte ryggen.
Intressant.
 
Mayan smet ut idag igen. Attans bustant! Hi hi
Sen fick hon stå i hagen en stund, eller stund 5 timmar blev det och det räckte nog, tror hon ville in och vila.
 
Och så vackra Lilleman
 

Ridlektion och hovböld

Publicerad 2014-11-17 22:12:31 i Allmänt

Vipps sa det och så var det måndag igen och dags för ridlektion och ja visst var det precis så jobbigt att rida ridskolehäst som jag hade tänkt mig, jag är helt död. 
Svettig, högröd och flåsande som en blåsbälg har jag kämpat mig genom en timmes rantaruntiridhuset ridning men roligt var det. Ja det var faktiskt det.
Jag fick rida världens sötaste häst. Alltså helt sjukt så söt. Nästa vecka måste jag ta med kameran och föreviga sötnöten.
Ful, skulle nog en del säga och inte världens bästa exteriör inte, jättetråkig rygg men snäll. Oj så snäll och rar och vänlig. Och söt.
Men svår. Jag bara skrattade så fort jag satte mig på så fruktansvärt olik det jag är van, som en kamelälg korsning typ. Sen när vi skulle börja trava så skrattade jag ännu mer. Herregud. Inte lätt. Nej sa ridläraren, han är väldigt speciellt, inte som alla andra hästar och han är inte så lätt. Nej jag märker det.
Han liksom travade på stället med sin enorma kamelgång och huvudet högt uppe bland molnen.
Det var lögn att få honom framåt alltså herregud vad jag har kämpat och sadeln var skit så det gick ju liksom inte att sitta bra heller, måste sett för eländigt ut. Han svarade dock väldigt fint på start och stop det var bara det att han liksom inte kom fram nånstans i traven. Ja kära nån lilla sötnos då.
Bitvis gick det ändå någorlunda och jag känner mig faktiskt inte så kass som jag trodde jag skulle göra, när jag dessutom första lektionen fick kämpa på med en så pass speciellt häst och det ändå gick, om inte bra så iaf inte heller åt helvete.
Vi skulle ha samma hästar nästa pass som är hoppning som sagt. Ho ho. Oj oj.
Jag måste nog stjäla en rullstol efter det passet. Bara att rida lätt på en häst med så stort steg som jag inte alls är van vid är jobbigt som fan, träningsvärk imorgon ohja. Men efter hoppning. Eh...
 
Så kan man ju inte låta bli att tänka att pållekraken säkert gått framåt bättre om han haft en bra sadel och en fungerande rygg.
 
Är rätt övertygad om att Mayan ändå hade en hovböld för jag tog av henne tofflan idag igen och kollade, veterinären sa att den skulle sitta på fram till skoning men jag vill se hur det ser ut där i och fi fan alltså. Kräks vad det stank, död och förruttnelse och så var där nån grågrön geggig kletig massa vid strålen som jag antar var var. 
Äckelpäck.
Så nu har hon jodopax omslag på båda framfossingarna istället. Då även den andra hoven var ganska geggig om än inte lika vidrig slemmig och äcklig som den hon haft så fruktansvrt ont i.
Mina händer luktar fortfarande illa fast jag har tvättat dom flera gånger och duschat. Har lagt tofflorna i jodopaxbad får se om dom går att använda nå mer sen.
Madame idag, fortfarande fin i kroppen
Hon har fått vara ute en stund, gå runt huset och sen stå och filosofera lite. Hon grävde en grop i snön och åt lite mossa. Glad tant.
Imorgon ska hon få gå ut i en hage för första gången. Vilken lycka. Gjorde en egen liten hage åt henne på ängen brevid vinterhagen. Nån timma medans det är ljust tänkte jag hon ska få vara ute, det kommer nog göra gott för kämparglöden. Hoppas nu att snön ligger kvar och helst att det kommer mer. Mycket mer. Snälla.
 
Stråla och jag har tagit en cykeltur till stormviken. Det var kanonbra cykelväglag och även riktigt bra hästväglag. Så underbart när det ligger ett lager på asfalten.
Vi blev omkörda av en buss som hon inte brydde sig så mycket om, kikade lite extra bara. 
Bortåt fick hon ligga och jogga på relativt friskt tempo, lite små seg var hon och stånkade på. På hemvägen så gjorde vi en massa kvicka skritt trav övergångar då kom hon igång lite och svarade skitbra skritt trav skritt trav i ungeför samma tempo, alltså ingen fart ökning bara för att det blev trav. Efter ett tag började hon frusta ordentligt också. Sen övergick vi till temopväxlingar i traven och även där var hon kvick och lyssnade bra. 
Roligt var det. Att man kan ha så mycket kul och arbeta hästen utan att sitta på den. (och utan att tvinga in den i diverse tortyredskap minsann) men ack vad Strålan blev trött. 
Imorgon blir det ridning. Om jag tar mig upp. Om jag alls tar mig ur sängen. 

Bustant

Publicerad 2014-11-16 23:34:15 i Allmänt

Hihihihi, Mayan tog och busade till det rejält idag och smet ut. Ha ha, underbara häst. Hon som inte en funderat på det på väldigt länge, hon som de senaste dagarna mest stått längst inne i mörkaste hörnet fast dörrarna varit öppna. Så jag blev både väldigt förvånad och väldigt glad när hon helt plötsligt drog ut i snön.
Så bra som hon gick då har hon inte heller gått på många veckor, syntes nästan ingenting i början, sen blev det lite stappligare. Hon fick vara ute en liten stund och sen tg jag fast henne och gick en sväng runt huset också.
efter den lilla busturen så fick hon akupunktur igen. 
Även Stråla fick nålar idag.
 
Nu på kvällen har jag och Stråla varit på en promenad på 50 minuter, på hemvägen gick vi förbi och plockade upp Ebba så hon fick följa lite. 
 
Mayan har sett ganska glad ut men inte gjort några fler rymningsförsök trots öppna dörrar. Men däremot så har hon ätit bra igen. Hon åt med god aptit i gårkväll men hade lämnat frukosten, åt lite dåligt till lunch men till middag och kväll hade hon god aptit igen. Puh!
 
Filurar på hur jag ska kunna göra en hage åt henne. Det kom ju en massa fin snö men det är varmt nu så den är bara is snart. Det blir säkert en sån där jävlig vinter som det var förra året. Fy vilket helvete det var, bara is is is is is.

Oj vad bra det var!

Publicerad 2014-11-15 14:04:30 i Allmänt

Shit vad jag är trött idag, är inte van vid såna där aktiviteter och även om jag var väldigt nykter så har jag skitont i huvudet idag. Men roligt var det och OJ vilken bra show det var! 2 timmar bara flög förbi och jag var så inne i det så jag glömde allt annat för en stund. Fantastiskt bra.
 
 
Nu dags att åka och jobba.
 
Mayan hade inte ätit sin frukost idag och hade kvar lite från kvällsmaten också, jag får fjäska och truga för att hon ska börja äta men när hon väl börjat lite så kommer hon nog på att hon ändå är hungrig så äter hon lite iaf. Och dessutom så äter hon hellre halm än hö just nu men då får hon göra det, bara hon äter nått. I värsta fall får jag väl öka på lucernet för hinken äter hon med glädje, och ge henne lucern och halm.
 

Anorexi och depression

Publicerad 2014-11-14 14:52:00 i Allmänt

Sitter och nördar mig och läser på om PPID (cushings) när jag egentligen borde börja göra mig klar för julfesten.
Finns dock rätt dåligt med info tycker jag, lite konstigt ändå då det är en rätt vanlig sjukdom.
När man läser bipacksedeln på medicinen så är biverkningar anorexi och depression. Tydligen väldigt vanligt att dom slutar äta i början av medicineringen och det gjorde Mayan idag. Eller, hon åt men det var tveksamt och hon åt bättre om jag handmatade henne. Så jag ser framför mig att jag handmatar henne i några veckor tills hon återfått aptiten. 
Nej då. Men åh vad bökigt det här är. Usch och tvi stackars häst.
Deprimerad har hon ju varit länge nu.
Hon ligger jättemycket. Jätte jättemycket. Igårkväll låg hon och åt sin hinkmat (med medicin i) och imorse hade hon legat och ätit frukosthöt.
Hon går mycket bättre idag iaf. Det såg riktigt bra ut. 
Hoppas hoppas.
Jag tänker tanken att det hade faktiskt varit lättare om veterinärerna sagt att det inte är nån idé, men nu måste vi ju kämpa hur jobbigt det än är.
 
Dom andra får vila, hade ambitioner om att ta ut dom men nä.
 
Gud vad det ska bli trevligt med en kväll utan en massa sjuka sjuka djur. Eller ja, jag måste ju fixa när jag kommer hem, men ändå. 

Medicin meddesamma

Publicerad 2014-11-13 19:54:54 i Allmänt

Jag ska på julfest imorgon! Whooop!! 
Lite sista minuten så där så kom dom på att dom skulle bjuda mig också. Så roligt, det är precis vad jag behöver. 
Egentligen så hade jag bokat in akupunktur åt båda brudarna men det får vi skippa med lite dåligt samvete men nä, jag vill verkligen åka.
 
Idag har Helena haft ut Stråla på en liten promenad och jag har varit ut med Skorpan och Ebba på en liten promenad.
Annars har Mayan fått gå en sväng runt huset och sen fick hon en rykt, massage och rygg gympa. Rörde ryggen jättefint, jag blev väldigt imponerad. Kanske det hjälper att hålla på. 
Hon var mycket mindre halt idag igen än igår. Kanske det är en galopperande hovböld. Knepigt är det iaf. Jag drog av henne toffeln som ändå hamnat på sniskan, och kollade om det hade hänt nått där i, typ nått som spruckit upp. Inget som jag kunde se iaf. Satte tillbaka tofflan sen.
 
Har varit och gjort en massa ärenden, bla hämtat ut mer medicin. Räknade ut att jag har betalat runt 4000 för endast medicinen till Mayan och Stråla den här månaden. Så skojigt! Det är roligt nästan jämt. Och så tillkommer ju veterinärräkningarna på det då. Vojne vojne. 
Det är inte utan att det är lite panik som kryper runt, hur FAN ska jag lösa detta alltså? Jag får bo i bodan för alltid.
Alltså det är helt sjukt, om jag lite snabbt räknar ut vad alla veterinär räkningar detta år har gått på så hamnar vi runt 50 000. Bara det här året alltså. Och det är inte över än.
Ha ha ha. Det är ju helt jävla sjukt! Tur vissa djur är försäkrade iaf. Kan kan faktiskt inte riktigt låta bli att himla med ögonen åt dom som gnäller över en veterinärräkning. Speciellt om den personen har ett välbetalt jobb. 

Stelopererad valross

Publicerad 2014-11-12 23:59:00 i Allmänt

Men seriöst!! Tro inte fan att Mayan är skithalt idag igen på höger benet. Alltså hästkräk! Man ska inte låssas må bra när man är hos doktorn. Mutter mutter.
 
Jag är helt slut idag, efter yogan igår tror jag, fullständigt mörbultad. Jag tror jag försökte lite över min begränsning. 
Jag hade en fnittrig dag på yogan igår då jag hela tiden såg framför mig hur jag måste se ut. Alltså jag ser ju yoga fröken som är helt sjukt vig och smidig och jag har ju sneglat lite på dom andra och ser att dom minsan också är rätt smidiga och så jag då, som en stelopererad valross liksom. Och så ser jag bilden framför mig hur jag ser ut när jag försöker mig på att slå knut på mig själv och så börjar jag fnittra. 
 
Yoga fröken
 
Jag
 
 
Efter jobbet var jag ju inte piggare heller så det var väldigt nära att jag struntade i ridningen idag också men efter en stunds vila, 2 timmars tupplur, så tog jag mig i kragen och riggade upp en strålkastare och red på ängen lite. Och det fick jag inte ångra.
Fina häst.
Lite smått motsträving i början, tyckte väl mest att: nä fy vad tråkigt nu går vi hem, men när vi kom igång och hon fick en massa beröm så slutade hon dra hemåt. 
Det var rätt hårt och lite snubbligt ibland så vi körde mest skrittjobb men travade lite också.
I skritten så gjorde vi öppna och sluta på volt, spiralen samt öppna i åttan. Jätteduktig tjej. Det kändes att vi båda var lite ringrostiga och det bliv lite knixigt i bland, jag hade rätt dålig koll på min kropp men Strålan gjorde så gott hon kunde utefter det.
Trevligt litet ridpass, satt av 22.30. 
 
Idag fick Mayan första tabletten av cuschingsmedicinen. Hoppas hoppas att det löser sig nu. 
Nu är jag så trött på att ha henne på boxvila. Känner mig mest grinig och muttrar för mig själv när jag står och mockar 3 gånger om dan.
Suck. Det är inga nådiga procedurer. Det blir 1 timmas pyssel så fort jag stigit upp, sen är jag oftast där 3 timmar på dan och så sen 1 timmes pyssel inför nattningen igen. Det blev faktiskt mer än lovligt bökigt att jobba idag, tur i oturen ändå att jag är lite arbetslös just, jobbar helgen också men då har Helena koll på läget.
 
Men Mayan är en hjälte iaf och så även ponnyerna som håller henne sällskap dom är så lugna och trevliga och det inget gnissel eller gnäll.
Stråla däremot... Stråla och matte gnäller och muttrar. 
 
 

Mörker

Publicerad 2014-11-11 22:45:00 i Allmänt

Gud vad jag blir less på mig själv ibland typ jämt. Jätte ridsugen igår och peppade inför dagens ridpass på Stråla och när det väl är idag så tappar jag sugen helt. Puts väck bara. Det hjälper ju iofs inte att det är nattsvart kl 15 och känns som att det vore kl 21 typ. Nej jag blir bara fucked up och less. Hatar november. November kan dra dit pepparn växer.
Så tänkte jag då att jamen imorgon ska det bli sol då jäklar ska jag rida på dan. Minsann det ska jag absolut göra. Och så blir jag utringd på jobb 
Rida lite på ängen i mörkret kanske imorgon kväll? Ska se om jag hittar en lampa att ställa ut, det kanske skulle gå... Hm.
Tröstar mig lite med att häst ändå inte är igång direkt så hon kan nog vila idag hon har ju ändå rört sig 4 dagar i rad, varav två bara i skritt men ändå. 
Om jag hade idas åka till ridhuset. Det var det där om.
 
Snö nu tack.
Typ nu.
Det skulle inte skada om det började snöa ganska exakt. Nu!
Inte det? Nähä, då tar vi vår istället. 
 
Skitmånad
 
 
Jamen kolla bara vad trevlig man kan ha det med snö
 
 
Jämfört med skiten som är nu 
 
 
 

Dålig vana

Publicerad 2014-11-11 14:06:00 i Allmänt

En annan reflektion angående ridskolan var att hästarna verkade väldigt harmoniska, nyfikna och sugna på en liten pratstund när man gick förbi och dom flesta såg rätt okej ut i kropparna också. Finns nog en hel del att önska gällande sadlar men det var inte lika fruktansvärt illa som det är på LRK. Där gick jag genom stallet en gång för inte så länge sen och en sadlad ponny står i en spilta och sadeln lättar flera cm ovanför hästens rygg baktill. I stillastående. Fy fan, hur kan man inte se hur illa det är? Vad ska det göra i den stackars ponnynsrygg när det dessutom sitter nån uppepå..
För att inte tala om ryggarna och humöret på alla stackars hästar på LRK.
Tvi!!
 
Min egna stackars häst och jag packade oss iväg till kliniken. Idag i gen. Det börjar bli en vana det här med veterinärbesök på tisdagar, är det inte distriktarna så är det kliniken...
Hursom helst då ja. Hon var ju svinhalt, faktiskt redan i helgen och så även igår. Höger fram, hon ville helst inte röra sig alls utan jag fick ibland nästan tvinga henne att röra sig om hon var i vägen och hoppade nästan på 3 ben.
Hovböld trodde jag. Hovböld trodde veterinären. 
Så åkte vi då iväg till kliniken och när vi kommer fram så är hästfan nästan ohalt?!?! 
Jaha sa dom, det där ser ju bra ut. Eh jo sa jag, det såg värre ut förut... Eh..
Nå dom klämde och grävde och röntgade utan att hitta nånting. Ingen skillnad alls på hovbenet heller och sulan var stark och fin och hon reagerade inte när dom klämde med visitertången. Senast igår så reagerade hon när jag slog lite under foten på henne.
Men alltså va? 
Ja det var lite konstigt sa dom och satte på henne tofflor.
Men då blev hon nöjd. Oj vad skönt det var att få tofflor på fotarna. Gosigt värre liksom. Mycket glad tant häst.
 
Vi fick även svaret på cushingsprovet. En frisk häst ska ligga på under 7. Mayan låg på 260. 
Så jo. Där har vi nog svaret till fången. Förhoppningsvis får hon sin Cuschingsmedicin imorgon och om några veckor så ska hon vara som en ny häst. 
 
 
Jag hade tänkt jag skulle rida Stråla idag men tappade sugen av det gråa skitvädret och att det snart är kolsvart skitmörker ute. Får se hur jag gör men jag blev så jäkla trött av den här resan också och ikväll är det yoga. Tar nog ut dom en sväng iaf men kanske sparar ridningen till imorgon.
 

Åh vad tråkigt

Publicerad 2014-11-10 21:24:00 i Allmänt

Besvikelsen är stor.
Jag tuffade iväg, glad i hågen, nervös och förväntansfull till min första ridlektion och så är det TEORI.
Jamen seriöst vafan liksom!? Åh jag kände mig som en liten unge och ville bara lägga mig ner och sparka i golvet, som jag sett fram emot att få rida, varit super nervös över allting och tänk om det var hoppning som stod på shemat. Å så är det teori. Hade jag vetat att det var teori så hade jag aldrig åkt.
Det var ändå en relativt okej teori om sitsen inverkan och bestod till viss del att titta på en hoppträning. Ridläraren fick jag ett ganska gott intryck av då hon talade om vikten av att vara mjuk och följsam i handen samt att absolut inte såga i hästen. Hon sa att man helst inte ska ha nånting i handen så det gillas.
När hon däremot började prata om att tvådelade tjocka bett är det bästa man kan ha och att tungfrihet = skarpt bett då ville jag bara sätta händer för öronen och lalalalala. Nåja. Så småningom kanske jag börjar våga diskutera saken lite.
Det verkar vara en okej samling människor i gruppen också.
Nu måste jag vänta ända till nästa måndag innan jag får prova på rida. Och gången efter det är det hoppning mamma mia. 
 
 

Åh vad roligt

Publicerad 2014-11-09 19:44:40 i Allmänt

Fina häst!
Så roligt att rida idag.
Min tanke var att rida på banan men den var skit. Herregud så knölig och eländig. Så vi tog en sväng i skogen istället, det är ju ganska kasst underlag överlag men efter skogsvägarna gick det bra att trava och sen hittade vi en grusväg med ganska ordentligt med is på så där gick det också bra att trava. 
Så fin hon var, väldigt lagom pigg och svarade kvickt som attan på allt jag bad om och höll det tempo jag bad om och tuffade på till jag bad om annat. Vi lekte lite med samlig i skritt och trav, lite försiktigt och försökte göra lite öppnor i traven, det var jobbigt och hon blev mest böjd i halsen men några steg här och var var så fina.
Åh vad roligt att vara gång igen, att ha henne kollad och slippa fundera nu kan vi börja köra på lite försiktigt och snart är det snö, då jäklar.
Oh vad roligt. Fina häst.
 
Tyvärr lyckades det packa snö i ena foten, trots att det knappt finns nån, så hon började halka runt jättemycket och jag fick hoppa av och hacka ur en stenhård isklump med en jäkla skruv som jag had ei fickan. Note to self: ta med hovkrats på tur.
Snälla häst stod bara blickstilla medans matten svor och härjade med hennes fot.
Pärlan <3
 
Före ridturen var jag och kollade på en ridlektion, det borde man göra oftare, kolla är andra rider, jag blir så peppad och inspirerad.
 
Före jag var och kollade på lektionen så hade jag ut Mayan en sväng i solen, oj vad glad hon blev åt grimman, gulletant <3 gick bara ett varv på gräsmattan och sen fick hon stå vid trädet med fötterna i isvatten. 
Hon tycker inte att det är så där jättekul 
Det är som skumt, hon är svinhalt på höger fram nu. Mer halt än vad hon var i början. Hovböld? Men borde dom inte sett det på röntgen i så fall? Ska ringa imorgon och höra. Jag börjar ge full dos av buttan igen iaf så halt som hon är nu. Det gick bra ändå att gå på gräset ute.
Inne så har hon även börjat bajsa precis överallt, hon som är så renlig i vanliga fall, honb rukar alltid alltid göra på ett och samma ställe och har så gjort tills nu. Jag tror att hon rent av bara bajsar där hon står, att hon inte vill flytta på sig i onödan liksom. Dessutom så ligger hon jättemycket.
Tja, det känns inte helt bra det här inte.
Har börjat tänka om det är höet ändå. Det borde ju inte vara höet men samtidigt var det en så jäkla torr sommar så det är nog hög sockehalt i höeet.
Börjar med att prova blöta upp det vilket jag inte gjort hittils för det är sjukt vansinigt bökigt att göra det när man inte har stall. Ska vara varmt i några dagar nu så det kanske inte hinner frysa ihop iaf.
 
Nu har vi ätit kinamat som farsdags middag. Mycket gottigott.
 
 
Nu läste jag just att en hovböld inte alls behöver synas på röntgen. Kan vi hopas på att det är en sån rackare som gort henne så här tvärhalt nu?

Tokfia

Publicerad 2014-11-08 16:58:24 i Allmänt

Nope, den sadeln funkade inte alls. Att lägga den längre bak gick bara inte och om den fick ligga där den ville så såg det riktigt illa ut när hon började röra sig och efter nått varv på lina så låg sadeln på manken. Hon är väldigt rörlig i ryggen också tänkte jag på när hon sprang runt där. 
Men då vet jag iaf att det bara är att glömma globus, inte ens den bredaste globus är vid nog.
 
Hon var även väldigt pigg. Väldigt. Det var hopp och pip och studs så jag tog av sadeln och lät henne rasta av sig i lina på ängen där det ändå är rätt mjukt fortfarande. Galopp och balanstrav för hela slanten. Hej å hå vad hon sprang. Jag gick runt på ängen också så det inte bara blev runt runt på liten volt utan ibland rakt spår och väldigt stora volter. 
Det såg även väldig trevligt ut när hon galopperade och att hon orkade hålla igång galoppen så länge det bådar bara gott.
Hon är ju så roligt också för när hon sprungit sklart så har hon verkligen sprungit klart. Det är liksom som att batteriet tar tvär slut och sen orkar hon knappt gå, Det är så typiskt henne. Så mycket unghäst fortfarande.
Jag tvingade iaf med henne på en promenad ner till anslagstavlan för att skritta av, pust och stånk.
 
Efteråt var det kramkalas, mystös. Oj vad det är tydligt att hon mår bäst mätt och ordentligt avrastad. Ja så är det väl för alla hästar förstås men hungrig och/eller orastad blir det så jäkla mycket myror i huvudet på fröken.
 
Det blev iaf ingen ridning idag som tänkt men imorgon tror jag att jag ska försöka gå till ridbanan och se om det går att rida lite där.
Snö nu så vi kan träna ordentligt.
 
Trillade över en så fantastiskt vacker häst på facebook just.
Va va? Hubba hubba!
 

Pinsamt kan det bli

Publicerad 2014-11-08 00:00:00 i Allmänt

Igår var det äntligen yoga igen. Jag var rädd för att jag skulle få börja om helt från början igen med att inte fatta ett skvatt när det gått så lång tid men blev förvånad över hur bra det faktiskt gick. Helt sjukt stel och vissa rörelser gorde bara förbannat ont och en del kunde jag inte för vänster axeln strular så, jag misstänker att jag fått artros, den gör så jäkla ont och knakar och har sig.
Men de flesta "övningar" fixade jag faktiskt utan att ge upp, det är väldigt wow. Och andningen funkade, det var nog mest wow, lite hackigt ibland och lite panik när ena näsborren skulle hållas för men överlag riktigt bra alltså.
Längtar till nästa gång.
Tänk om det kunde bli så att det blir ridskola en dag i veckan och yoga en dag i veckan och så mina egna hästar de övriga, rida Strålan 2 dagar. Då kanske jag lyckas bli lite tränad. 
 
6 ridlektioner blir det innan den här terminen är över. Gruppen jag anmälde mig till " rider hästen i alla gångarter, med mer eller mindre inverkan". Jag skulle prova börja där och sedan ev byta grupp om det inte passar.
Men jag känner att det kan nog vara lagom nivå nu när jag inte ens vet om jag klarar av att ratta runt en ridskolekuse. Pinsamt värre om jag tycker att rida skolor är ju inga problem det gör jag ju varje dag och så får jag inte ens kuse att gå fram  Nu är jag dessutom så sjukt otränad så jag kommer nog ha fullt sjå med att hålla reda på min egen kropp bara i början.
Herregud så spännande det ska bli.
Jag hoppas även på att det ska vara lite roligt folk i min ridgrupp.
 
Fotade Mayan också för att se och jämföra hur hon ser ut i kroppen 
Hon har tappat ner ryggen lite men annars tycker jag att hon är väldigt fin för en 23 åring på 3:e veckan på boxvila och 2 månaders vila före det.
Pysslat en massa med tant i dag också, herregud hon har nog inte blivit så här mycket borstad nånsin i hela sitt liv 
Idag har jag ryktat, noga, och hon har gäspat och myst. Himla bra massage att rykta faktiskt. 
Har inte gått ut med henne nått varken igår eller idag för hon har haft så ont och det är så hårt i backen, nu tror jag att jag hittat nån medelväg med medicinen iaf. Kan det komma snö nu tack?
 
Helena har promenerat med Strålan. Jag har promenerat med Skorpan å Ebban.
 
Imorgon ska jag prova sadeln lite noggrannare på Strålan, lägga sadeln lite längre bak, dra rätt stroppar på sadelgjorden och först longera fröken med den och sen ev provrida lite.

Sadeltest

Publicerad 2014-11-07 19:58:00 i Allmänt

Fick låna hem en sadel för test, en globus 38 hopp tyvärr men nu börjar jag känna mig desperat och tar vilken jävla sadel som helst bara den passar.
Men jag är väldigt osäker. Ser ut att ligga lite i bakvikt och jag blir fundersam på om bossorna kommer trycka henne i ländryggen. Helt galet ser det ju inte ut men. Hmm. Lite för smal kanske. Ev lite för rak. Frågan är hur det blir när hon rör sig.

Ridskoleryttare

Publicerad 2014-11-06 18:36:54 i Allmänt

Jahapp då har jag anmält mig till ridskola. Herregud vad har jag gjort! Jag som inte gillar ridskole ridning och brukar mest tycka synd om de stackars krakarna. Men jag tänker som så att jag måste ju faktiskt inte göra det som ridläraren säjer till mig om det inte käns bra i magen. Men läskigast av allt att rida hästar jag inte känner. Det känns som att jag kommer få svårt att få få dom gå fram öht, jag har liksom den bilden av ridskolehästar att dom inte är speciellt känsliga, avstängda, och allmänt uttråkade. Jag är så van att sitta på väldigt känsiga väldigt framåt hästar.
 
Ja , även det, fördelen med att hoppa in så här mitt i terminen att jag kanske inte behöver rida så många pass heller innan terminen är slut om jag bara känner att det absolut inte är något för mig. 
 
Sist jag red på ridskola var när min dåvarande häst Fragge hade skadat sig och jag tänkte att jag skulle rida på ridskola för att hålla igång mig själv lite. Vad kan det vara? 15 år sen nånting. Den gången på Luleå ridklubb. Herregud i himmelen vad jag var malplacerad och bara det att vi var 13 stycken i gruppen 13!! Som skulle trängas inne i ridhuset, jag minns att ridläraren sa nånting åt mig max 4 gånger under passet. Jag gick bara dit två gånger, tyckte verkligen att det var skit. Dessutom blev dom sura på mig när jag hoppade av.
Den här gången har jag inte valt LRK. 
 
Ha ha, gud vad knäpp jag är. Nåja, det blir en upplevelse det med. Har jag ens några skor med klack? Måste man ha det på ridskola fortfarande? Antagligen.
 
 
Nej! ha ha, tänk om man måste hoppa också. Snacka om att inte tänka till före.
Gud vad jag kommer hinna stressa upp mig innan det är dags. Och tänk om dom tycker jag är för tung? Tänk om dom bara har små taniga hästar som kurkar om jag sätter mig på dom? Tänk om tänk om.
Den där gamla ångesten över att inte vara bra nog kryper sig på igen. Ångesten från då jag var runt 10 år och gick på ridskola, jag som var den enda som inte hade riktiga ridstövlar utan bara vanliga gummistövlar, inte heller hade jag ridbyxor utan mjukisbyxor och ungefär den omodernaste hjälmen som fanns. Jag var tung redan som ung och fick bara rida dom allra största ponnyerna. Min ridlärare kallade mig för Jenny i ett helt år och inte hade jag direkt några kompisar på ridskolan heller, förutom hästarna.
Min fina Impuls som bara jag tyckte om, där jag kunde sitta hos honom i spiltan hur länge som helst eller så myste vi och han stod och sov med huvudet i min famn. Borsta gillade han inte, sur var han och man fick helst inte ta honom i ansiktet. Men det var nånting med den hästen, inte red jag honom heller då han var en stor häst och jag red ponny, nånting som jag bara avgudade och med tiden så blev vi riktigt goda vänner och han tyckte om att bli ompysslad och myst med. 
Det roliga var ändå att när jag sen kom tillbaka där när jag fick för mig att rida på ridskola igen, då fick jag äntligen rida min fina Impuls. 
 Min ponny favorit var Saba, sura vita Saba som alltid fick stå i ett hörn för att hon sparkade dom andra hästarna.
 
Saba som jag trillade av i skritt för att hon svängde men inte jag.
Fina trygga snälla Saba. 
 
Oj vilken ridskolediarré det blev.
 
 
Mayan har fått massage idag och lite rygg gymnastik. Stråla får vila, Stråla den odågan som hade öppnat en halmbal i går kväll, rackarns häst liksom. Så det var väl bara öppna den helt och börja ge av den fast jag hade tänkt vänta tills det är vinter på riktigt, visseligen -13 just nu men det blir snart varmare och regn igen.
 
Ponnyerna är ute med Sara en sväng.
 

Ops

Publicerad 2014-11-06 12:50:06 i Allmänt

He he. När jag kom till hästarna igår och gick och pratade med Mayan på en gång så kommer det något stort utanför i mörkret, en älg?! Nä det var Stråla. Heh, jag hade visst glömt att stänga ena grinden, tog ut dom i ena änden och släppte in dom i andra, så Skorpan och Stråla har varit på egna äventyr gud vet hur länge 
 
Ja Strålan hade tydligen hittat ganska mycket att äta också för hon ville knappt ha kvällsmaten.
 

Brr brr

Publicerad 2014-11-05 21:31:44 i Allmänt

Tack för kommentarer och tips om Mayan.
 
Idag var hon påtagligt smärtpåverkad, så fick jag se vad medicinen ändå hjälpt, jag fick lust att smälla i henne en massa butta på en gång men bestämde mig ändå för att ha is i magen och vänta på akupunkturen. Hon hade även mycket sämre aptit idag och åt visseligen upp all mat hon fick men det tog tid och mycket petande. 
Under akupunkturen så trampade hon mindre och mindre och såg gladare ut efter en stund. Efteråt så la hon sig och sov en stund och sen såg hon mycket gladade och mindre smärtpåverkad ut. 
Jag tror att jag ska ge henne en halv dos ikväll iaf, jag vet inte om jag kan sova om jag inte är säker på att hon inte står och har jätteont. 
Det är ju ändå som Andrea sa (akupunktören) att det hjälper ju inte mig att veterinären är lugn och har sett värre, det är ju ändå min häst som har ont och det är jobbigt att se. Lite hjälper det ju att dom inte tycker att det är så farligt men...
Får se lite hur hon ser ut när jag åker dit på en stund.
 
Svinkallt idag, satan i gatan. Egentligen inte men 11 grader svider rejält när man inte är van. 
När jag hoppade av Stråla så tror jag att fötterna gick sönder som krossad is. AJ.
Vi tog först en promenad i skogen så Ebba fick följa. Sen fick Stråla stå en stund medan Mayan fick akupunktur med BoT och yllefilt plus magneter för hon var så kall om ryggen och sen skrittade vi ut en sväng barbacka med Skorpan i snöre. 
Det var ganska mysigt faktiskt och vi hann ut innan det blev kolmörkt. 
Fast hon har lagt sig till med att hetsa på hemvägen, jag undrar om det beror på att hon är allmänt missnöjd med hela flocksituationen just nu och är väldigt orolig i sig nästan hela tiden. Först blev jag rätt irriterad men det blev det ju inte bättre av så vi snurrade runt lite i skogen och tränade på att bara för att vi vänder "hemåt" så ska vi inte hem och jag försökte att tänka på vad jag förmedlade med kroppen och efter en stund var hon väldigt lugn igen och vi kunde skritta relativt lungt hem. När hon även visat att hon kunde stå still om än inte helt avslappnad så iaf still utan att vara på helspänn så hoppade jag av och bröt alla ben i fötterna. Aou!! Gråt.
 
Strålas gallor är fortfande bättre. Halleluja. Nu får det gärna komma snö så vi kan sätta igång igen. 
 
Många timmar hs hästarna idag igenoch många timmar tog det att bli varm igen.
 
Jag har inte hört nått om jobbet, försökt ringa igår och idag men inte fått nått svar. På sätt och vis är det ganska skönt att ha lite "ledigt" nu när det ändå är så mycket som ska pysslas med och novemberdeppen/tröttheten sätter in. Jag hatar verkligen november, skitmånad.
 

Övernojjig matte

Publicerad 2014-11-04 18:03:33 i Allmänt

Ja nu ska jag sluta nojja. Eh.. nåja. Men lite iaf.
Det blev kliniken idag redan, snabba ryck men det var ju lika gott att få det bortgjort då det fanns tid. 
Åker dit med tanken att hon kanske inte ens får följa med hem igen. Äh tyckte veterinären, det där är väl ingen fara.
Om hjärtat sa hon just det "äh, så där har ju var och varannan häst". 
Och om fången så sa hon att tja, jo visst har hon fång och visst har hon ont men hon går ju rätt bra och att det inte såg speciellt illa ut. 
Hon hade både sänkning och rotation på alla fötterna men bak mycket lite,. Höger fram var värst men "äh, vi har sett värre". 
Jaha, jaja. Jag trodde jag hade en döeende häst, veterinären tyckte äh jag har sett värre. Men det är väl just det, dom ser så mycket, jag ser bara att mitt hjärta har ont och inte mår helt bra. 
Hon sa 3 veckor till på boxvila samt att jag skulle prova ta bort smärtstilande helt eller iaf halvera för hon kan bli dålig av det också. Samt att hon fick medicin för magen och blir bara magen okej så kan fången bli bättre bara av det. 
Idag innan vi åkte så var hon svullen i ansiktet. Hon har varit svullen ovanför ögonen hela tiden men idag var hon tjock typ där grimman ligger runt. Och igår var hon svullen under magen vilket jag på en gång trodde var ödem från hjärtat och att hon skulle dö. Veterinären trodde att det kunde vara buttan.
Ska testa låta henne vara utan imorgon och se hur hon reagerar, hon ska iaf få akupunktur imorgons å får hon ju lite smärtstillande via det då.
 
Kanske kanske 
 

Tråkdag

Publicerad 2014-11-03 23:59:00 i Allmänt

Det har verklligen varit en riktig tråkdag. En mörk, dimmig, dassig dag när allt känts hopplöst. Frustrerad över att inte kunna göra nånting. Tänk om man hade råd att typ gå på bio, det hade ju varit helt fantastiskt, men nä. Eller ännu hellre, åka bort nånstans. Men nä. Det är bara traggla på i leran.
 
Fast värst känns ju ändå att Mayan inte blir nå bättre och att hon bara får mer ont i magen. I helgen kändes det ändå lite hoppfullt, idag inte alls.
Imorgon ska jag ringa kliniken och se om dom tror man vågar transportera henne för röntgen. Så man kanske får något slags svar. Hon kan ju inte bara stå där och ha ont heller. Det går ju inte. 2 veckor nu. Det känns inte okej.
 

Idag har även varit en sån där dag när jag har varit uttråkad och rastlös men inte orkat göra nått. Mest legat och halvslumrat, kollat på Desperate Housewifes och surfat runt utan att hitta nånting intressant, tom internet har varit tråkigt och dassigt idag.
 

Kittycat

Publicerad 2014-11-03 18:38:34 i Allmänt

Sexypose ala fröken Aska Katt
Ha ha, hon sitter dessutom på Ebbas Halloweenkostym från förra året 
 
 

Utslag

Publicerad 2014-11-02 23:35:00 i Allmänt

Så sjukt goda kakor! Här är receptet ifall nån skulle vara intresserad
http://bliminjast.se/2012/november/sega-chocolate-chip-cookies.html
Lätta att baka, sega och supersmaskiga.
 
Idag har varit en slö dag, jag har tänkt på det ibland att det är nästan aldrig som jag har såna där sova hela dan dagar nå mer. Jag kan sova länge och sen vara trött och slö och vila mycket men förut hade jag ofta dagar när jag sov precis hela dan. Ungefär en gång i veckan och iblan flera flera dar på raken.
Rätt intressant är ju också att hela min livsituation är rätt crappy, det mesta skiter sig och jag bor som jag bor och har inte råd med ett jävla skit men ändå så mår jag så mycket bättre. Speciellt sen jag bodde i Siknäs. Det måste vara det sämsta jag gjort i hela mitt liv. Flytta till Siknäs. Tragiskt men det går inte att göra ogjort så det är bara deala med all skit som följde.
 
Nåväl, nuff ranting om det. 
Varit och hängt med min högubbe ett bra tag, han är ju bara för bäst. Tänk om jag hade haft lika lätt för att umgås med folk i min egen ålder som med farbröder...
 
Sen har jag och Stråla varit ut och skrittat i mörkret. Det var inte alls nå mysigt eller trevligt. Mest bläh! Nä nu var jag orättvis, halvvägs var det mysigt och hon lyssnade bra, sen kom vi på hemväg och blev allt bläh.
 
Pysslat om Mayan som vanligt och tagit ut henne en sväng att gå runt gården, hon gick ändå relativt bra. Jag vet inte om jag tycker att buttan gjort nån större skillnad, vet inte hur snabbt det borde märkas heller. Men hon tyckte det var jätteroligt att komma ut och gick ändå okej så imorgon ska hon också få komma ut, två svängar tänkte jag mig. Bara just runt gården.
Ligghallen blir som den alltid blir när vädret är så här pissigt, den blir rätt sunkig.Egentligen inget fel på den men jag får lätt utslag när det inte är ljust och fluffigt och fint så jag har gjort en rejäl storstädning där inne. Fan bara att jag glömde köpa kalk.
 
Stråla ser ändå rätt okej ut i hullet nu
 

Smask

Publicerad 2014-11-01 17:30:14 i Allmänt

Vilken fantastiskt vacker dag
och jag har spenderat den med mina vänner. Många timmars mys.
 
Sen har jag bakat en sjuhelsikes massa kakor
Dessa är bara en bråkdel. Dom vinner verkligen ingen skönhetstävling ala dessertmästarna. Det märktes dessutom att jag aldrig nånsin bakat kakor förr men man lär sig med varje plåt. Fast det mesta skönhetsfelen inte mitt fel utan Marshmallowsen som tydligen demolerade hela kakan.
Men goda är dom. Farligt goda. Sega och goda. Vissa med vit choklad och macadamia nötter, vissa med daim, vissa med Marshmallows och vissa med choklad och vissa med choklad och Marshmallows.
Kom å ät kakor =)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela