stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Kryp

Publicerad 2011-06-28 22:40:24 i Allmänt

Det GICK bara inte att rida i skogen idag, fullt av små broms, så vi for till hamnen å plaska, fick puklik beståeende av semestrande danskar.Jag sa att hästarna tyckte det var roligt och dom såg fundersamma ut. Rolig är ju inte riktigt samma på danska å svenska. Vi mötte mjölkbilen två gånger, skitbra, å Stråla blev inte alls rädd, skitbäst! Leffe kändes fräch å pigg :)

Butta

Publicerad 2011-06-27 12:30:50 i Allmänt

Yey! Stargate Atlantis har börjat om igen, från början. Mayan är mycket lugnare idag. Jag tror att jag också skulle behöva boxvila och en kur butta. Stön.

Pessimistkonsulten

Publicerad 2011-06-26 17:51:19 i Allmänt

Hovis har varit och klämt på Mayans fötter och hon reagerade precis över hovbenen. Så det blir än mer troligt att det är fång. Satans jävla skit! Hon är ju dessutom precis fel häst att ha stillaståeende vila då hon blir tokstressad av det. Nu har hon fått en liten hage brevid Skorpan och Baroc men sprang mest runt och stressade över att Leffe och framförallt Stråla var en bit ifrån.... Suck. Något lugnare efter ett tag men står och gnäggar efter dom hela tiden.
Å skitjobbigt är det att ha en sjuk häst, förutom oron så blir det ju 7 gånger så mycket arbete som jag hade tänkt mig under sommaren.

Midsommar var väldigt trevlig i alla fall och början på midsommardagen. Hade velat stanna där och slappa och ha Ebba lurvandes med Ridde och bada och mysa.

Tänker på det här inlägget http://stjarnstralar.blogg.se/2011/june/utkast-juni-4-2011.html#comment och tänker att jag skulle nog inte ha varit så kaxig ändå.

Jag har skitont i fötterna/fotlederna/benen och har äntligen kommit mig för att dra på ett par stödstrumpor, så skönt.
Rent allmänt jätterisig i kroppen.

Å om jag hade vetat att dyra veterinär räkningar väntade så hade jag ju inte shoppat upp skattepengarna på annat.

Tjohej vilket positivt inlägg.

Det kan nog vara fång

Publicerad 2011-06-24 12:37:03 i Allmänt

Tja, det lutar åt att det är fång i alla fall. Veterinären hade egentligen ingen aning alls då det hela är väldigt skumt, men vad annars skulle det vara liksom. Idag har hon dessutom väldigt varma framhovar. Usch.
Svårt att få i fröken medicinen är det också, hon började mumsa då den var blandad i betfor med insåg rätt fort att det smkade blä, så det blir spruta och försöka låta bli att få allt över mig i stället. Tur hon är så snäll min gumma.

Å nu regnar det igen. Nå hoppas på en bra kväll ialla fall. Barocs matte ger kväll så jag kan åka iväg, det är ju skönt.

Så glad midsommar på er alla och håll tummarna hårt för att Mayan ska bli bra.

Min Mays

Publicerad 2011-06-22 23:47:38 i Allmänt

Har hängt med Ida hela dan men sen kom jag hem och hittade en risig Mayan, jättestel och ovillig att röra sig ,supertjock i båda bak och hög puls fram. Ingen feber å vetten trodde inte på fång (jag tycker att det ser ut som det är i bakkärran det är nått vajsing) så dom kommer ut imorgon, tidigt hoppas jag. Min lilla gumma.

Regn regn

Publicerad 2011-06-21 22:21:45 i

Har plockat hem hästarna från betet hos Ivan så dom inte skulle drunkna, nu räcker det med regn tack. Så nu samsas det 5 pållar i stallet :)

Regn regn

Publicerad 2011-06-21 22:21:09 i Allmänt

Har plockat hem hästarna från betet hos Ivan så dom inte skulle drunkna, nu räcker det med regn tack. Så nu samsas det 5 pållar i stallet :)

Sop

Publicerad 2011-06-19 21:48:58 i Allmänt

Har haft en sopig helg och känner mig rätt trött på människor. Skulle behöva sova en vecka. Hoppas på att semestern blir bättre. Önskar mig en egen gård.

Nöjd pt2

Publicerad 2011-06-16 21:42:22 i Allmänt

Och idag är jag nöjdast med Leffe, han är ju så jävla fin! Å semester är det nu också. Skööönt.

Nöjd

Publicerad 2011-06-15 23:11:58 i Allmänt

Tömkörde Stråla nyss och hon är ju bara så jävla fin. Tränade lite på galopp också och det går bättre å bättre. Nöjdast!

Jamenvisst!

Publicerad 2011-06-15 17:09:15 i Allmänt

Världens bästa jobb var det ja. Idag har vi t.ex varit och pussat föl. (Bilderna är dock från första gången jag träffade Alva)Bränt fläsk

Publicerad 2011-06-13 14:30:56 i Allmänt

Har haft Therese på besök förra veckan. Vi hann med att rida två gånger, ena gången for vi ner och badade vilket är Mayans favorit sysselsättning


Snott bild från ThereseBlev en ridtur på Stråla också innan värmen övermannade oss. Vi har haft 31 grader i skuggan och fullständigt stillastående luft. Jag klarar inte av sån värme och har inte mått gott. Är så glad att det blev lite svalare väder till helgen. Är även glad att Leia slapp leva dessa dagar, hon hade inte klarat av det.
Men skönt att det är sommar visst tusan är det det, jag vill dock ha lite ork till att göra saker också. Brände mig som tusan på axlarna, jag som aldrig brukar bränna mig, och ont gör det, riktigt ont. Vi är även totalt övertäckta med pollen, tror aldrig jag varit med om så mycket pollen som det är nu.

Nå väl, annars hann vi även med en shoppingrunda till haparanda, på hööks, Ikea och godis butiken där. Hälsat på fölet Alva och lite annat smått och gott.
Skorpan har fått en ny vän i ponnyn Baroc, hon är så nöjd, han är lätt att bestämma över och inte det minsta bråkig . En trevlig, social liten ponny.

Nu har jag bara 2 arbetsdagar kvar, sen är det semester. Jag är som aldrig riktigt beredd. Men även om jag har världens roligaste jobb och antagligen kommer att ha en del tankar kvar där, så ska det bli underbart med semester.

I am speshul

Publicerad 2011-06-05 11:46:27 i Allmänt

Vad less jag är på att fok antar att man vill ha barn. Senast nyss var det en som frågade om jag hade barn och vid mitt nekande svar sa: "Då vet du vad du har att vänta, sandlådor och gungor". Mm jaha. Och den vanligaste kommentaren är "Du hinner" Som om jag vore rädd för att inte hinna. Men om jag inte vill då?
Varför anta att alla människor vill ha man och barn? Och bör ha det för att inte vara konstig?
Jag har länge trott att jag velat ha åtminstone en man (och tänkt att önskan om barn kommer väl så småningom) men jag vet inte om jag faktiskt vill det eller om det bara är något som samhället tutat i mig att jag borde vilja.
Det är liksom inte riktigt normalt att bo själv med sina djur och dessutom vara nöjd med det.

Nå väl, jag har alltid varit lite speshul


men det är först på senare år som jag har börjat känna mig tillfreds med att inte vara som "alla andra".

Om jag hade idats och varit bra på att skriva så är det ett ämne som jag hade kunnat brodera ut i evighet. Samhällsnormen. Heteronomen. Pojkar är si flickor är så. Men ju längre in i min hjärna jag gräver desto mer förvirrande bli det.

Roligt

Publicerad 2011-06-04 11:47:20 i Allmänt

Vilken kanondag jag hade igår. Varmt och skönt, ledig (den ena av 2 lediga dagar av 22), låååång sovmorgon och en massa mys.
Red Stråla med Anna/Leffe och sen Mayan med Anna/Skorpan. Mayan kändes jättefräch och mjuk. Skitkul.
Hade sån tur att Lena hade en sadel till salu som vi dessutom gillade helt okej. Blir nog att köpa, jättebra att ha tills jag har råd att köpa min drömsadel (som jag ännu inte hittat =P)

Rent allmänt så känner jag för att säja "Fy fan vad bra jag har det!" men vågar men det utan nån högre makt tycker att man blev för kaxig och försöker ta ner en på jorden?
Mnjodå. Fy fan vad bra jag har det! Tjohopp!

Har även väldigt annorlunda arbetsuppgifter nu och jag måste känna att jag känner stor skillnad, trots att jag nu knappt haft ledigt på 3 veckor så är jag inte en vandrande död. Jag har dessutom energi kvar när jag kommer hem efter en arbestdag och det är fantastiskt. Att det överhuvudtaget finns energi är stort och att det dessutom finns lite kvar efter att ha varit på jobbet, det är obeskrivligt. Tycker dessutom att jobbet är otroligt roligt, älskar mitt jobb överlag men det är skillnad nu.
Däremot har jag fått svårt att sova igen då jag har "nya" jobbet väldigt mycket i tankarna.

Ha ha vilken rolig hästtransport
http://www.blocket.se/gallivare/Hasttransport_34228318.htm?ca=1_9&w=1
Är den verkligen godkänd tro?Mäh!

Happy B-day

Publicerad 2011-06-01 12:55:26 i Allmänt

Idag blir min lilla Stråla 5 år. Tjohej!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela