stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Redovisning för veckan som gått

Publicerad 2012-02-28 14:08:46 i Allmänt

Det har varit en bra och hästig vecka med finbesök av Therese dessutom.

Det började på måndan med ridlektion i djupsnö. Både jag och Stråla var helt slut efter det passet men det var roligt och nyttigt. Fan att det ska vara så svårt att ta oss till ridbanan.

På tisdagen kom äntligen hovslagaren och befriade Mayan från hennes hemska fötter och man såg hur hon genast slappnade av i hela kroppen. Lite massage av matte hjäler till. Sen fick hela gänget komma ut på en liten skritt runda.

Onsdagen anlände Therese och det var ruskigt roligt då vi inte setts sen i sommras. Nu hoppas jag att det inte dröjer lika länge till nästa gång. Pik pik =)

På torsdagen var det perfekt ridunderlag så det blev en långtur på Stråla och Therese körde Skorpan, tyvärr hade vi en traktor i hasorna hela tiden som lyckades vara på väg åt precis samma håll som oss hela tiden. När man rider är det lite trist när dom har så bråttom att ploga, det blir så halt underlag då och lite snö ger bara perfekt träning åt hästarna. Hur som. Trött gäng än en gång och hästarna som i början var tokpigga fick rasta av sig rejält.

Fredag var vi på stan å ralla runt plus skutsade far till vårdcentral å sjukhus.. Han har lyckats få bältros. 
På kvällen tog vi ut Leffe å Mayan. Jag tömkörde Mays som var knäppare än knäppast och stod mest på bakbenen... Suck 21 år eller hur var det... Therese red Leffe som även han var piggelin.

Lördagen var en spännande dag, vi körde Leffe och hade Stråla på släp, åkte in till byn för lite hjärngymnastik då det var mycket folk i farten i finvädret. Men när vi fick möte av en traktor med snöslunga då blev det för mycket för Stråla som hoppade ner i ett snöfyllt dike och... ja det är ju inte LITE snö denna vinter. Bara huvudet stack upp och jag hann fundera på hur vi skulle få upp henne därifrån, nästan säker på att traktorn skulle behöva hjälpa till att dra upp fröken. Men hon lyckades simma upp därifrån. Hoppas att hon lärde sig att man inte ska hoppa ner i diken men det är ju inte första gången. Suck.. Och egentligen så är hon inte speciellt rädd för traktorer, det blir bara lite mycket för lillhjärnan ibland. Mayan å Skorpan fick komma ut med sina skötare som är tillbaka.

Sedan avslutade vi på söndagen med att Therese körde Leffe och jag red Stråla och jag fick en skitfin galopp på fröken  Underbara häst. Hon svarade på en gång, gjorde en liten hopp och bock och så föll in i en jättefin galopp, jag behövde inte ens säja galopp, som jag hittils fått göra. Kanske det lossnar nu? Bara jag som måste våga lita på mig själv och våga släppa fram istället för att tjuvbromsa.

Kameran glömde jag såklart hemma så det blev ett mastodont inlägg med en massa intresant text. Picsen kommer väl en annan dag kanske.
Tjoflöjt!


(Lite roligt att kika på statistiken, igår var det tydligen många som tyckte att jag borde ha skrivit nånting =P)

Skitsnackare

Publicerad 2012-02-14 19:28:37 i Allmänt

Eller skitskrivare kanske... Ja den här mäklaren har verkligen tagit i för kung och fosterland för att försöka försköna huset:

http://jnf.se/HouseView.aspx?sellobjectid=274

Huset som har varit till salu i snart ett år är tydligen ett "läge med hästpotensial" eh... Detta gjorde mig lite förvirrad då det är ett hus inklämt mellan två andra mitt i byn med plutteliten tomt. Jo hästpotensialen är tydligen denna "I direkt närhet från huset finns en hinderbana. Behöver du stallplats? Det går garanterat att lösa i härligt nära läge! "
Wow. Eh...

För det första, hinderbana...? Undrar om dom menar ridbanan? Och gör dom det så var den då ingenting att skryta med.
För det andra, Stallplats går GARANTERAT att lösa i nära läge... Vart då?? Vad jag förstår så finns det inte en enda stallplats i hela byn.
Pah!!
Då kan man ju lika gärna kalla en lägenhet i stan för hästpontensial, bara att hyra in sig på den lokala ridskolan liksom. Vilket bullshit.

Jo jag är lite upprörd, jag blev ju lurad när jag såg skylten, antagligen är jag inte ensam.

Mysdagar

Publicerad 2012-02-13 15:49:12 i Allmänt

Det blev några underbara hästiga dagar trots förkylning och tack varae att det varit någorlunda varmt så har även min kamera fungerat.Spanar ut över isenPå körtur med Skorpan och Stråla bakomoch med Ebba och mig tryggt nerpackade i rockardenPå lördagen var det till och med så varmt att Mayan fick vara nakenfis i några timmar, det uppskattade hon

  

Knaskatten brukar alltid kasta sig framför mina fötter för att jag ska stanna och klia honom på magen. Jag vet inte hur många gånger jag har varit nära att kliva honom på magen istället. Galna katt. Han följer med på promenader så detta brukar han upprepa gång på gång.

Skorpan är lite bortskämd så hon brukar få ha hela stallet som sin privata lösdrift- Så länge hon låter bli att öppna dörren

     

Ebba på jaktMassor med hästmys        

Körtur med Stråla och Skorpan bakomFrostig ponny


och när jag kommer in så har myskatten tagit min mysplats i soffan

Förkylt

Publicerad 2012-02-10 15:32:03 i Allmänt

Äntligen är vädret helt perfekt, sol, vindstilla och 8 minus. Men då har jag gått och blivit sjuk så det är mest suck och stön med feber. och snor som flödar. Alltid kika facinerad över mängden snor som kan komma ur en näsa.. Men en liten härlig promenad har vi ialla fall tagit oss på, jag och Ebba och igår fick alla hästarna komma ut. Ja inte Mayan då, hon väntar fortfarande på hovslagaren. Att det ska vara så svårt, fötterna som är så viktiga och kanske speciellt på en gammal häst, känns skit att inte kunna göra nått annat än vänta (och tjata lite). Kanske jag orkar ut med dom i helgen så har dom iaf fått vara ut 4 dar den här veckan, det får man ju vara ganska nöjd med ändå.

Pics

Publicerad 2012-02-06 17:24:50 i Allmänt

Vackra systrarna

Synd att det inte funka. Men nu har jag fina Maysan där iallafallBäbismysGlad gullis

Jag har ju inte en helt galen utsikt från mitt köksfönsterÄntligen lite varmare idag, bara -19 och jag tänkte, äntligen kan jag motionera hästar. Men nu efter jag varit på rehab och handlat lite osv så visar tempen på -25 igen. Suck... Det vette tusan... Kanske en liten skritttur eller en promenad. Ändrar mig, -27, det blir ingenting idag heller....


Men men men öhehumhum men men men..... Vad har hänt med min vackra Bill =,(

Simsamplask

Publicerad 2012-02-05 19:33:19 i Allmänt

Idag har jag faktiskt kastat ut katten några timmar i kylan och så har jag och Ida varit på bäbis sim med Edwin. Så nu är iaf två i familjen mindre rastlös. Ebba som har fått umgås med Ridde hela dan verkar också ganska nöjd, så det är väl mest bara hästarna som klättrar på väggarna nu. Å då är dom ändå ute i hagen mycket mer än många andra, trots att dom bara får vara ute ca 12 timmar nu. Egentligen mest för att stallet inte ska frysa men även för tant Mayan fryslort, igår var hon lite huttrig när jag tog in dom. Trots dubbla tjocka täcken.

-37

Publicerad 2012-02-04 19:21:07 i Allmänt

Ja imorse var det kallare än termometern klarade av, ungefär -37. Nu får det gärna bli lite varmare om än det bara är -28 just nu. Rastlösa djur å rastlös matte.

Raggmunkar

Publicerad 2012-02-03 18:05:34 i Allmänt

Idag var det visst lite för kallt även för oss, -32, det gör riktigt ont att andas. Men däremot har jag ägnat mig åt att göra raggmunkar för första gången i mitt 32 åriga liv. (32 grader å 32 år) hursom så var det grymt gott. Vattnet i köket har dock frusit som det brukar göra när det är skitkallt, så det är lite svårt att diska.. Ägnar mig även åt att städa. Laga mat och städa är ju något som vanligen hamnar längst ner på min prioriteringslista. När kroppen inte riktigt funkar som den borde så får man prioritera och jag prioriterar mina djur först.

Svalt.

Publicerad 2012-02-02 20:02:11 i Allmänt

Det är nästan lite väl kyligt nu när termometern visar på -27. Å jag brukar ha några grader varmare än resten av byn. Men ack så vackert det är när solen är framme under dagarna. Igår packade jag på mig kläder och filtar till jag var totalt orörlig och for ut och körde en långtur, trots allt så blev jag lite kall om tummar och tår på slutet. Idag blev det en ridtur på superpigg Stråla, man får väl dock försöka ta det lite lungt så dom inte drar in för mycket kall luft men annars är det la prima liv. Ebba den lilla skruttisen vägrar ju följa med på några promenader. Hästarna tackar aldrig nej.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela