stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Aaaw

Publicerad 2013-06-29 00:19:22 i Allmänt

Å förresten. Mayan gnäggade åt mig när jag kom dit idag å jag blev faktiskt tårögd för det är inte nått som hon brukar göra. Det var ett sånt där mjukt hummande hälsningsgnägg.
Älskade lilla knastant.
Ungefär vackrast i hela vida världen
 
 
Leffe pratar ju jämt, hummar och puttrar och även Stråla brukar ibland kvittra när jag kommer.

Kass

Publicerad 2013-06-28 22:02:49 i Allmänt

Har så jäkla kasst internet i friggebodan och det är ju aptrist när man vant sig vid att ha snabbt och bra internet. Ah.
Dessutom så vart det slut på det snabba internetet i telefonen så det går så trögt så jag blir galen. Nå snart fylls det på igen, för inte tänker jag betala nått extra heller inte. Ne.
 
Imorgon åker jag upp till gällivare för hunduställningsjobb.
Tjipp!

Badgris

Publicerad 2013-06-27 00:44:26 i Allmänt

Ebba har fått bada idag fast hon är en liten badkruka min lillgris. Tog och schamponerade henne då hon luktar så fasligt illa nu när hon löper, sen försökte jag dränka henne (jodå) och hon försökte rädda livet och klättra upp på en sten.
Badkrukan för några år sen.
Sen är hon ju så rar så att hon ändå gör det man ber om, om än motvilligt.
 
Sen har jag ridit Stråla och hon var så mysig och trevlig. Dock så var det vansinnigt mycket insekter i skogen där vi försökte vara så det gick INTE att få någon som helst kommunikation med fröken, inte så konstigt, så vi gick ut på grusvägen istället där var det mycket bättre. Travade en del och hon var så trevlig, lite spänd bara men det var nog för att jag var väldigt i obalans idag. Höll på att trilla av när jag just kättrat upp och var allmänt ostadig hela turen. Kändes som att jag skulle fara av när hon tvärnita och körde ner skallen för att klia bort broms och så. Blev lite stadigare då vi blev lite svettiga så jag blev fastklistrad.
På hemvägen så skrittade vi på långa tyglar utan att ha det minsta bråttom och stannade och stod stilla utan att trampa runt. Precis så där som det ska vara.
Nöjd!
Fina Strålan.
Sen var jag bara trött, hungrig och irriterad med galet ont i ryggen (ganska slitigt på jobbet idag) så dom andra kusarna fick vara. ta ut dom imorgon om det inte är oväder. Jobbar kväll imorgon.

Summertime

Publicerad 2013-06-25 22:13:55 i Allmänt

Så härligt det är när det liksom är sommar på riktigt.
 Blev bad både igår och idag. Igår med Leffe och Mayan och idag med Mayan och Stråla. Stråla är så rolig, hon lyfter verkligen fötterna ovanför vattnet hela tiden. Kanon träning men mindre kul att sitta på på. Nu gjorde jag inte det idag som tur var. Vansinnigt trött och matt idag.
Urk.
 
Ja det blev snabba ryck igår då jag fick träffa en annan chef på företaget som jag var på intervju hos förra veckan och han haffade mig på en gång.
Han verkade väldigt exalterad över att få anställa mig, hoppades på ett långvarigt sammarbete och tyckte jag verkade bra och att det var toppen men all min erfarenhet. Japp. Så är det men så ska man ju passa på stället också och så här efter min första dag så känns det riktigt bra.
Jag fick mig en kompis på en gång också
Personen har tre supermysiga katter så det mycket mys på arbetstid alltså.
 
 
Alltså, HUR kul.
http://tyras.se/2013/06/25/det-ar-sjukt-nice-att-ha-egen-pool-pa-garden/comment-page-1/#comment-389900
Hahahahahahaa

Hepp

Publicerad 2013-06-24 23:06:33 i Allmänt

Det blev väldigt snabba ryck nu, börjar på ett nytt jobb imorgon. Så så har jag fullt under sommaren iaf. Whoop!

Hoppeliskutt!

Publicerad 2013-06-23 00:04:29 i Allmänt

Jamenvisst har vi hoppat idag jag och Mayan! Tjoho så modig jag är för jag han bli nervös minsann.
Det var redan framme bommar på ridbanan, red rund en del i trav på volter och över kavalettin. Skitfin tjej men hennes humör och vilja var inte på topp idag, hon gick bara och sneglade mot utgången och försökte springa dit några gånger. Annars kändes hon skitfin i kroppen. 
När jag då tillslut vågade styra på hindret som var enormt högt, säkert 30-40 cm, så åkte öronen fram och det blev en helt annan attityd i hela hästen. Efter hindet fick vi en skitfin samlad galopp och eftersom hindret stod så till att det blev en ganska snäv sväng efteråt så gjorde tant närapå galopp piruetter (nåja, men häftigt var det) 
Oj oj oj. Så tjatig jag blir men hon är för jäkla häftig alltså. 
 
När vi gjort det bra några gånger, Mayan iaf, jag har svårt att hänga med smidigt över hindret, en träningsfråga, så gick vi hem.
Det måste vara två år sen vi (jag) hoppade sist. Eller... tre år kanske till och med, två år sen var hon ju sjuk. 
 
Sen fick Leffe komma ut igen och han var fasligt i gasen idag med. Stråla gick bakom och vi gick i skogen och lyfte på benen. Krutfarbror. 
 
Skönt att det slutade regna tillslut, det var ett jäkla väder hela dan tills nu på kvällen. Jag har skit ont i kroppen och är allmänt tokrisig och svintrött. Men rida, det går bra det, då kvicknar jag till för en stund.
 
Älskade kreatur.
 
 
 

Dagen

Publicerad 2013-06-22 00:27:00 i Allmänt

Skorpan verkade faktiskt tycka att det var riktigt roligt och var populärast av alla. Hon fick verkligen slita hon. Men hon var till och med snäll med barnen. Inte illa.
Mayan hade kontrollproblem och Strålan lite separationsångest men så länge dom fick gå brevid varann så gick det fin fint. Duktiga tjejjer!
 
Men Nästa år ska vi INTE gå på nån barnridning. nu får det vara nog. Jäkla slitgöra alltså. Dessutom så har jag massiva problem när andra ska bestämma över mina hästar. Att inte jag får bestämma att det räcker, att dom är för trötta efter att gått tre timmar i sträck.
Jag tycker egentligen att två timmar är mer än nog, det är inga maskiner. Men det är super bra träning för Stråla.
Att inte jag får bestämma att det inte ska vara några jävla bett.
Nej jag blir tjurig när inte hästarnas bästa går i första hand. När dom ska behöva ha det obekvämt för att någon kanske eventuellt möjligtvis ska tycka att det "ser illa ut" om dom går utan bett i munnarna. Sånt jävla trams.
Att jag tar av sadlarna och tycker att nu är det nog, "men dom vill rida på den stora hästen". Mm Men hon vill inte gå nått mer.
Nej. Det är roligt i ungefär två timmar sen blir det en pina. Det är skitkul att se alla glada barn och glada föräldrar men för mig är mina hästar det viktigaste och deras väl måste gå först alltid.
Man kan ju tycka att det inte är en sån stor grej att ha bett i munnen men när dom ska gå tre fyra timmar i sträck fram och tillbaka och ha massor med intryck både fysiskt och psykiskt så ska dom ha det så bekvämt som det bara är möjligt.
Man kan tycka att det inte är en sån stor grej att gå två varv till, eller tre varv eller 20 vart tar det slut? Nånstans måste man sätta stopp.
 
Å så vill jag ju inte vara den som är besvärlig och har så jävla svårt att att stå upp för mig när någon är bättre än jag på att prata. Och känner mig bara löjlig för att jag har mina principer.
Då skriver jag av mig istället och bestämmer mig för att nästa år, då är vi inte med. Punkt!
 
Det är inte bara min häst som har kontrollbehov, det har jag också.
 
Eller den här: "Ni måste gå ut på udden nu när dom drar igång vagnen"
Eh va?
Jo Ni måste gå bort dit så dom inte blir rädda för vagnen.
Eeh. Va?
Herregud dom är väl inte rädda för en hästdragen vagn. Jeeees
Ha ha. Rädda för en vagn. Då ska dom nog inte vara på nån barnridning alls kan jag ju tycka.
 
Nä nu ska jag sluta gnälla, jag är mest trött. 
Det var överlag rätt trevlig och jag är vansinnigt stolt över mina hästar. Och vi ledde dom iaf bara i grimmorna (vilket gör det ännu löjligare att dom skulle ha bett för syns skull=/ På tävlingar, visst där är det en regel för att det finns så många som inte har nån koll på sina hästar, det köper jag och har man valt att åka på tävling så får man ju följa reglerna. Men det är inte ett vettigt argument till att dom ska måsta ha bett för syns skull utanför en tävlingsplats. Bah!) och de andra tjejerna som ledde mina hästar gjorde det riktigt bra. Mayan var gode tramsig emellanåt.
Det är bara det där tänket som stör mig och att jag inte får bestämma över MINA hästar.
Plus att jag själv blir så jävla slut. Inte gott för kroppen hej å hå.
Sluta onda dig sa jag och gå och lägg dig!
Skönt att komma hem och få klias lite.
 
Sen på kvällen tog jag ut Leffe en liten sväng, jag var så himla sugen fast jag hade tänkt vänta en dag till. Jag trodde han skulle vara öm på gruset speciellt som hovis fick ta så himla mycket men inte då. Nä så där pigg har han inte varit på mycket länge. Jag tänkte inte på att han dels har vilat i 3 veckor och dels inte varit ut nånting här sen vi kom hit igen. Hej å hå Farbror grå. Ingen halvdö gammelhäst idag inte.
Vad roligt.
 

No foot no horse

Publicerad 2013-06-21 00:54:00 i Allmänt

Idag har ju då äntligen hovslagaren varit.
Jag har funderat på att byta men han är ju bra och duktig på det han gör. Det är lite det där läget att man vet ju vad man har men inte vad man får. Det verkar liksom vara standard för alla hovslagare att börja strula förr eller senare. Det finns för få, det är min enkla teori, för få duktiga hovslagare och de som finns har för stor press på sig.
Nu har det ju kommit en ny såg jag som annonserade på blocket och dessutom är lite billigare än min nuvarande men ja avvaktar ett tag och ser om han fortsätter strula och bara skjuta fram oss då åker han. Men jag tror att jag nådde fram lite då jag sa hur besviken jag vart.
Hästarnas hovar är ju så sjukt viktiga. No foot no horse liksom och kanske lite extra viktiga på Leffe som har sina deformerade hovben och på Mayan vars fötter växer ojämt.
Jag vill ju ha en hovslagare som tror på en när man säjer att "nu är det viktigt att du kommer" en hovslagare som tycker att hovarna är det viktigaste. Och helst en som prioriterar alla sina kunder och inte de som kanske är närmast eller enklast.
Det är ju långt ifrån första gången som jag har fått bli undanskuffad och långt ifrån första gången hästarnas fötter har fått bli förjävligt illa.
Men, en stor fördel, han hör ju av sig iaf.
 
Mm. Vi får väl se. Nästa skoning är nu inbokad iaf.
 
Ebba buffade bort den ena filten och la sig med rumpan utanför skinnet. Bra där.
 
Skittråkigt väder idag och jag var skit trött. Efter hovis varit så skule jag ta en tupplur som vart 4 timmar lång. Blev bara en kort cykeltur med Stråla och Mayan i regnet. Inte vad jag tänkt med dom fick röra sig lite iaf.
 
Imorgon är det dags att traska på barnridning. Mayan, Stråla och Skorpan ska få jobba för bröfödan. Stråla tyckte ju att det var ganska roligt förra åter. De första 2 timmarna iaf. Folk och uppmärksamhet, de gillar dom, både Mayan å Stråla. Skorpan lär väl vara mindre nöjd kan man nog gissa.
 
 På lördag skulle jag vilja hoppa lite med Mayan. Det har jag ju velat i massor med månader så nu är det ta mig tusan dags.
 

Vackra djur

Publicerad 2013-06-19 01:30:00 i Allmänt

Ja se jag lyckades börja oroa mig lite för Maysan, hon var lite tjurig när jag gjorde i ordning henne, inte sur, men lite tanttjurig sådär och under igångskrittningen för hand idag så var hon så jäkla seg och med tanke på att hon blev lite matt sist vi red så kunde tanken inte låta bli att fara i huvudet.
Men. Så fort jag klättrade upp så kom öronen fram och efter att vi fått igång kroppen med att gå i skogen och trava lite så taggade hon till i vanlig ordning. Jag vet ju att hon behöver sina 20-30 minuter för att komma igång. Oh well. Hönsmamma.
Vi tog en galopp ganska snart och jävlar i det vilken galopp, riktigt rund och massor med Power. Härliga tant.
Sen flummade vi runt på stigarna runt lilla sandtaget och galopperade en del. Det blir extra häftigt när jag vågar släppa fram henne och inte hänga mig i tyglarna så att hon får frihet att släppa fram kraften.
Jag kan i vanlig ordning inte låta bli att låta och pipa av förtjusning.
The grand old Lady
 
Vi tittade lit epå det där hindret igen men jag vill att hon ska vara fixad om fötterna innan vi hoppar.
Grejen är bara att det är liksom ett fast hinder så ifall vi klantar oss så kanske benen fastar där emellan. Hmm.
Jag menar, vi är inte så jäkla skickliga på det där med hoppning
<
Ehhö. Fast ibland har vi fått till det också

Sedan tog jag ut Stråla på en cykeltur. Dags att ta upp träningen ett hack nu tycker jag och se om vi kan få igång kondisen lite. Travade ganska så mycket och enligt runkeeper så avverkade vi 7 kilometer.
Fröken tösen visade vilken talang för passage hon har när vi travade förbi travarnas beteshage. Dom sprang där inne och Stråla hon svävade förbi. Satan i gatan så snygg hon är.
 

Björn

Publicerad 2013-06-18 23:27:40 i Allmänt

Sådär ja. Nu är jag lite kär i Björn Gustafsson. Si så där 14 år efter alla andra men okej.

Jobbfunderingar

Publicerad 2013-06-17 21:52:52 i Allmänt

Oh så mysigt det är att vara på jobbet. Det här hade verkligen kunnat vara världens bästa jobb. Hade kunnat vara.
Fick mitt sommar schema, eller vad man ska kalla det =\ Endast fem veckor jobb fick jag, å inte så jättemånga timmar.
Här är det också konstigt och aptrist att någon som jobbat jobbat mycket mindre än jag får förtur. Imorgon är det dags för en intervju för ett nytt företag igen. Nu ids jag knappt hoppas men jag blev väldigt glad att dom vill träffa mig i alla fall.
Tänk om man kunde komma på något man vill jobba med som kroppen orkar jobba med, förutom pers ass. När jag var på arbets sist så tyckte hon att jag skulle utbilda mig till USKa för att få ett större utbud och kunna jobba på boenden osv. Men jag vill ju inte jobba på boenden. Inte äldreboende iaf. Fördelen vore ju att det skulle vara lättare att kunna få nått nattjobb.
Svårt. Om bara kroppen var med mig istället för emot så hade jag kunnat göra lite vad som tillfälligt iaf. Mm

Jävla skit!

Publicerad 2013-06-17 12:53:02 i Allmänt

Jävla hovslagare!!! Står och väntar och så säger han att han kommer först på torsdag. Jävla skit!!!! Nu är jag trött på att hela tiden bli bort prioriterad, varför är andra viktigare än mig jämt jämt jämt?? Vad det gäller typ allt.
Men just hästarnas fötter som är så jävla viktiga och Leffe har fått gå och stappla runt i tre veckor. Det gör ont. Och jag är helt maktlös, det finns inte ett skit jag kan göra för att hjälpa dom.

Very najs day

Publicerad 2013-06-17 00:02:00 i Allmänt

Om det inte hade varit så att man liksom MÅSTE ha en dressyr sadel, eller kanske i första hand en sadel öht =P Plus grönt kort så hade jag nog anmält oss till nån tävling bara på skoj.
Pay and ride/jump vette fan om det alls finns här uppe. Borde det j göra men jag har inte sett nått. vore ju kanon som social träning i början iaf.
Nästa år kanske.
Men då måste ni komma och hejja på oss annars kissar jag nog på mig.
 
Red lektion på Strålan idag. Underbara fina Stråla. jag bara satt och fånflina hela tiden. Satan i gatan vilken pärla hon är.
Vi red bara i skritt och mycket öppnor, fram och bakdelsvändningar volter och annat samlande gymnastikserande och stärkande arbete.
Hon följer verkligen min mista vink, allt jag ber om, bara jag gör rätt så gör hon.
Mm, hon är häftig.
Sen kom en annan häst och då blev det helt plötsligt väääldigt svårt att koncentrera sig och allt det som gick som en dans innan dom kom blev svårt, lite mycket att tänka på. Toppen bra att det kom en så vi fick träna på det, man ska utsätta sig för sina svårigheter.
Efter ett tag så gick det bra igen och då slutade vi.
 
Inte så att hon strulade, inte alls, det blev bara lite mycket för lillhjärnan, hon har ju oftast nog jobbigt med att bara koncentrera sig på ridningen. Hon är fortfarande som en bäbis från den vinkeln.
 
Efteråt var man såhär trött
Enöra
Hon kändes jättefräch också, började med at lite grann skjuta över mig åt höger men det gav sig när vi började jobba.
 
Så jäkla glad över min häst och att jag har funnit den centrerade ridningen.
 
Mayan och Skorpan har varit på cykeltur.
Dom hade varit på rymmen i morse =( Inte bra. Fångest.
Dom får mat i nät på natten och det brukar vara slut runt kl 10- 11, idag räckte det till kl 19.... Mätta ponnyer då alltså. =/
 
Sötponnyn! Rund om magen efter dagens gräsätande.
Imorgon kommer Äntligen hovslagaren. Det var ta mig tusan på tiden. Trist när de ska behöva bli så illa om fötterna innan han kommer, varenda gång.
Stackars Leffe som dessutom fått gå utan framskor i 3 veckor...
Nu får han snart börja följa med ut igen, som vi har längtat, både han och jag.
Mm det är inte så jag ens tycker det är skönt att ha en häst mindre att motionera en stund, nej jag tycker nästan det är för lite med bara två att rida.
 

Mys söndag
 

Getabock

Publicerad 2013-06-16 00:57:00 i Allmänt

 
 
Red en sväng på Mayan igår. Hon var jättefin, jag var inte lika fin. Orkade inte rida så bra så vi tog det väldigt kravlöst och bettlöst.
Var bort mot stora sandtaget och så runt staffansvägen. Tog en ganska lång galopp efter sandstigarna där, Mays var lite små tittig men trevlig, sista biten släppte jag på lite så vinden ven om öronen. Härligt =)
Efter en skrittpaus så tänkte jag att vi skulle ta en till galopp men den galoppen blev kantig och så bröt hon till och med av. Fattade igen men hon bröt av än en gång.
Hon blev nog ganska matt efter den första länge när det dessutom var i sand. Inget fel på den psykiska orken då hon traskade på glatt men det blev väl en del mjölksyra antar jag.
I lilla skogen hittade vi ett hinder på hemvägen, inte läge att hoppa det just då. Men jag ska fundera på om jag vågar en annan dag. Mest skritt och lite trav hem.
Red 40 minuter promenerade 30.
Fin tjej.
Dagen före det så cyklade vi en ganska lång sväng med ganska mycket trav. Både Mayan å Stråla var med. Stråla jättepigg.
 
Igår blev det också en cykeltur med Stråla och Skorpan.
Idag har Mayan och Holly promenerat lite och Stråla vilat.
 
 
Var förbi och kikade lite på dressyrtävlingar i björsbyn idag men pga av omständigheter så hann jag bara se några få ekipage. Men... Uj vad det var sågande och slitande och hackande med sporrar. Trist.
Ett ekipage såg jag som såg jättetrevliga ut. Hoppas det gick bra för dom.
 
Jag blev dock än mer peppad att kanske möjligen komma ut och tävla nån gång i framtiden. Det såg inte så jäkla svårt ut. Om man nu inte tar nerverna i beräkning och att det sitter folk där och tittar och dömer och rynkar på näsan, precis som jag gjorde idag.
Får vi bara ordning på galoppen (host host) så ska nog en MSV c inte vara några problem. (host host) joråsatte.
 
 

Detta med kommentarer igen

Publicerad 2013-06-14 04:39:00 i Allmänt

Jag undrar lite grann varför man läser en blogg och aldrig kommenterar?
Jag själv kan inte låta bli att kommentera bloggar jag läser och får ofta hejda mej för att inte bli "besvärlig" men det är ju kul. Jag tycker att det är roligt att kommentera och ge respons på det folk skriver om eller på bilder de visar.
För att inte tala om hur roligt det är att FÅ respons. Nu bloggar jag främst för min egen skull som en dagbok. Men det betyder ju inte att jag inte vill ha andras tips och idéer.
Jag blir jätteglad för alla tankar jag får även de som inte är likadana som mina tankar. Det är ju ofta så man kommer på bra grejer, genom att få andras tankar och erfarenheter.
 
Dessutom så tycker jag att mina djur är så otroligt fina och att en del bilder på dom är otroligt fina, dagar som dessa kan jag bli lite ledsen över att ingen ids lämna en liten kommentar om att dom är fina. Fast det kanske bara är jag som tycker det...
 
De flesta dagar kan jag bara bli lite besviken medans dagar som denna kan jag bli lite gråtfärdig tom.
Jag hatar dagar som dessa. Jävla hormoner.
 
Jag avser inte detta inlägg att tigga om kommentarer, inte heller att "skälla" på någon då jag egentligen inte alls gillar folk som gör det, utan jag undrar verkligen varför man inte kommenterar, alla har väl sin anledning antar jag.
 
Och tack till er som slänger iväg en och annan kommentar ni är sjukt uppskattade =)

..

Publicerad 2013-06-14 00:26:05 i Allmänt

 
 
 
 

Överanalyserar?

Publicerad 2013-06-13 13:03:00 i Allmänt

Igår var iaf en produktiv dag, började med att städa och organisera i friggebodan. Jag hade ju bara packat utan organisering och sen bara skyfflat in allt i friggen. Det är inte lätt att leva i en 10 kvm liten stuga utan organisering I tell you.
Men nu är det ordning och fint och jag har skruvat ihop min IKEA pall som egentligen var till bastun i Siknäs men aldrig blev av, nu gör den god nytta när jag ska se över min "garderob" som består av IKEApåsar på överslafen i våningsängen här inne.
Mycket nöjd.
Man får göra det bästa av en halvkass situation.
Dragit iväg en del skräp till kronan också så nu är det relativt fint här ute i kring också. Planterade ju blommor och pysslade i helgen, jag och mor så.
 
Mm.
Sen blev det en ridtur på Strålan i skogen vid lilla sandtaget. Det blev bara helt kravlös skritt, eller kraven var att skritta lugnt och vara avslappnade, båda två.
Hon blir lite sjåig emellanåt och jag blir genast orolig i vanlig ordning, att det ska vara för tungt att bära på mig. Men då borde hon ju vara stressad och irriterad helatiden och inte gå helt avslappnad emellanåt? Då borde hon ju trampa runt i alla halterna och inte bara ibland? 
Dessutom så är det ju ändå inte på långavägar som det var i höstas.
Det känns som att det kanske dels är lite jobbigt, dels har hon en oro att det ska vara jobbigt, att hon förväntar sig att jag ska komma med något som hon inte riktigt klarar av. Tex när hon skjuter iväg mig åt höger och jag sitter till och ber henne att aktivera det vänstra svåra benet så börjar hon små takta lite istället.
Dels att vi får börja om från början lite. Påminna unga fröken om hur man beter sig när Dunderklumpen sitter uppepå. Så känns det, det känns som när jag började rida henne, då hon hade svårt att stå still i halterna.
Plus att det är lite insekter i skogen som stör.
 
Mm
 
Egentligen så är det kanske inget som någon skulle fundera på, eller som jag skulle fundera på om vi inte just haft hela den här resan. Egentligen så överreagerar jag säkert bara och överanalyserar.
Men jag är livrädd för att underreagera och missa något viktigt hon försöker tala om för mig.
 
Kanske bäst att ta ut Maria för en koll igen?
 
Nåväl, det blev iaf 25 minuters ridning i skogen och ca 30 minuters promenad.
 
Ååååh, det är nått fel som är galet med den här jävla datorn! Om jag bara kunde få fingrarna ur och åka tillbaka med den. Jobbigt ju!
Bah!
 
 
Skorpan fick dra vagnen.
 
Jag har äntligen fått veta att jag får börja jobba den 8:e juli. Ingen aning om hur mycket dock =(, troligtvis för lite.
Hovslagaren kommer inte förrän på måndag. Suuuuck.
 
 

Leia

Publicerad 2013-06-12 18:26:06 i Allmänt

Fina Lilla Leia. Matte saknar dig.
Ha ha, finns det hjärterum
Tant fick en aldergisk reaktion på knott en vår och svällde upp utav tusan. Akutveterinär omgåeende.
 
Full fart in idet sista
Träffar sin son
 
Å så en drös av hennes fantastiskt fina barnbarn som är tre år i år.
 
3/10 är det tre år sedan Leia fick lämna oss, efter nästan 16 år på jorden.
Fina fina galna gamla stövare.

Hjärta

Publicerad 2013-06-12 00:34:00 i Allmänt

Internet är så trögt att jag blir galen! i helgen har det ju knappt fungerat alls. Bah!
Det blir ju inte bättre av att vara massivt PMSig heller =/
Mest bara slöat idag jag och Ebba, legat och kollat på Supernatural och film (baksmällan två, Hej bottennapp). Lagom sysselsättning. Sjukt omotiverad och allt som jag verkligen borde ta i tu med och fixa ger mig bara hjärnvärk och kryp i hela kroppen. Så då skjuter jag det framåt istället. Bra jobbat.
 
Bestämde mig tillslut för att ta en ridtur iaf, hos hästarna var jag inte lika grinig men jag fick inte riktigt heller vara lika nöjd med Mayan som i söndags. Hon var ganska symaskinig och spänd idag. Jag var också ganska spänd kände jag och red inte alls lika bra som i söndags. Ingen toppdag för nån av oss alltså.
Dessutom så bestämde sig Ebba för att hon skulle följa, vilket hon typ ALRIG brukar göra så här på sommaren, men jag kunde inte hindra henne när hon var så gullig och bara skulle med.
Det gjorde inget, det blev bara inte som jag tänkt. Hade tänkt fara bort mot stora sandtaget och galoppera och gå i skogen. nu blev det att vi tog vägen bakom ridbanan och så for jag och Mayan där fram och tillbaka några gånger. Galopperade två varv och travade lite. Gick nån sväng i skogen också.
Rätt trevligt ändå och Ebba var så duktig.

 
Myst en del med dom här två hjärtehästarna. Leffe är ju bara så mysig, står och hummar och puttrar och pratar hela tiden. Aldrig träffat en mer pratsam häst.
Älskade gubbe.
 
Längtar tills hovslagaren kommer så Leff också får följa med ut.

Rart

Publicerad 2013-06-11 15:11:00 i Allmänt

Det här blir man ju glad av.
Jag trodde faktiskt inte att Holly skulle få vara med men dom är goda vänner allihop.
Snuttisar.
 

Rainy day

Publicerad 2013-06-11 00:12:00 i Allmänt

Gulleman är till salu:
http://www.blocket.se/lulea/Shire_valack_47621600.htm?ca=1_9&w=1
Lite roligt att dom lyckats få honom att se ut som en ponny på första bilden.
 
PMSig idag, ingen bra dag. Regnigt hela dan. varit upp till siknäs å hämtat grejer. Mer grejer. Suck. Elda upp all skit.
Fick hem speedcarten så jag äntligen kunde köra, saknar att köra, förstår mig inte på folk som inte kör sina hästar speciellt inte om de redan är inkörda. Roligt och kanonbra träning. Men det visade sig vara punka på min lilla vagn... =(
Blev lite backträning iaf. Stråla å Skorpan gick bakom, Mayan framför.
 
Stråla och Leffe är släppta på bete på riktigt nu och Strålan blir bara fetare och fetare för var dag... Fast hon inte ens gått på nästan nå bete alls. Oj oj, ja ja. Längtar tills jag vågar dra på med motionen ännu mer.
Blanka är dom iaf.
Utan några produkter I might add.
 
 
 
Jag har ju varit kund hos Lovefilm hur länge som helst, det är minst 5 år, och nu ska dom lägga ner...
Men gråt!
 
Å så måste jag bara tillägga, sleep deprived Sam... eh kinda hot. Gillar Sam mer de senaste två säsongerna själlös och galen. Mm.
Ha ha.
 
Å så.
Bobby!!!
Cass!!
 
Aaaww...
 

Oh well. Nobodys ever really gone in Supernatural. Right?

Fantasiska häst

Publicerad 2013-06-09 17:26:00 i Allmänt

Det gick så jävla bra på lektionen idag Mayan var på topp och gick som en klocka redan från början. Sommarvärmen gör tant gott den också tror jag, gör henne lite mjukare i kroppen.
Vi fick så mycket beröm och Eva sa att idag var det finaste hon sett Mayan någonsin. Så glad. Skitkul var det. Vi red lite över bommar och övade på övergångar skrit trav och så på bommar på volt.
Ja det var varmt och svetten rann och dammade gjorde det och insekterna surrade men det var så jävla roligt och Mayan är helt fantastiskt fin och det är bara JÄVLA häftigt att hon är så här fin
22 år och i stt livs form. Hon är så himla positiv till allt nu mer också, så glad nästan jämt. 
 
Underbara tant!
 
 
Tack för att jag fick känna mig som en bra ryttare idag kära Mayan.
 
 
Ska ut och cykla med Stråla senare ikväll då det är lite svalare.

Ridbanan

Publicerad 2013-06-08 19:41:10 i Allmänt

Stråla har fått gå ett pass på ridbanan idag. Skitkul. Enligt mig iaf, enligt Stråla var det nog mest jobbigt.
Promenerade dit. Klättrade upp och började med volter, åttvolter och öppna och sluta på volt. Jättejätte duktig tjej. Långa tyglar och andas lite, fortsatte med skänkelvikning två gånger åt vardera håll, pusta lite och så tog vi och travade lite på volt vilket var vansinnigt jobbigt enligt Stråla. Svårt som sjuttsingen för piloten att hålla oss på rätt kurs och samtidigt motivera till att fortsätta, borde tagit pekpinnen med mig. När hon kämpat på bra några varv så gick vi hem.
Ca 15 minuter på ridbanan blev helt lagom.
På hemvägen var hon minsann inte lika trött och ville på att småtrava hela tiden. Vi fick då träna på att stå still och på att skritta lungt. Hon stod still när jag bad om det och till slut så skrittade hon lungt också, då klev jag av.
Superroligt var det. Hoppas bara vi får fortsätta så här.
Ska ta och tämköra lite mer i trav innan vi travar mer uppsuttet på volt så hon slipper bära upp min tyngd också.
 
Invigde gramantyglen och tömkörde Skorpan en sväng först och satte sedan för vagnen och körde en liten sväng påängarna med Holly baki.
Duktig ponny!! Skorpan har dock blivit så smal att selen typ är för stor. Kors!
 
Mayan vila, hon ska få gå lektion för Eva imorgon. Det ska bli skitkul.
Tjoflöjt!
 
Oh så underbart det är med ridbana.

Aldrig mer

Publicerad 2013-06-08 00:22:09 i Allmänt

Jag har varit på hööks idag och köpt mig gramantyglar så nu ska här ridas dressyr.
Eller så inte.
Jo jag har köpt gramantyglar, för första gången i mitt liv men jag ska ha dom som tömmar till skorpan och till att träna vid hand med. Suveränt. Fin fina lädertömmar till ponny mycket mycket billigare än riktiga tömmar.
 
Var även på arbetsförmedlingen och anmälde mig flyttad till Luleå och mamma mia vilken skillnad, det är ju till och med angenämt att gå på arbets i Luleå, det går inte ens att jämföra med Kalix. Dessutom så behöver jag endast dit på återbesök om 4 månader, inte två tre veckor som i Kalix. Go Luleå!!!
 
Ja jag fick verkligen lära mig något som jag inte hade en aning om. Jag trodde att jag ville bo långt bort från allt. Det visade sig att det vill jag inte alls. Jag vill ha lätt att åka in till civilisationen, jag vill ha en relativt stor stad i närheten även om jag inte vill bo I själva stan.
Jag vill bo och vara på landet, jag vill vara mycket ensam men jag vill inte vara så ensam och så avskuren från allt som jag var i Siknäs. Det vill jag aldrig mer.
 

Plisketiplask

Publicerad 2013-06-07 01:59:30 i Allmänt

 
Idag har vi ÄNTLIGEN badat. Jag red Mayan och hade Stråla som handhäst. Mayan blev som galen när vi kom ner i vattnet och stampade och plaskade som om det inte fanns någon morgondag. Hon är ju bara för rolig kära lilla tant.
Stråla plaskade också en hel del men Mayan var så jäkla intensiv som aldrig förr, det har blivit några besvikelser så äntligen kunde hon släppa lös sitt inre badmonster.
Vi skrittade bara men jag räknar det som ganska bra träning att gå fram och tillbaka över viken speciellt när det är första gången för säsongen.
Kändes riktigt skönt i vattnet, jag blev dyngblöt fast jag satt uppepå.
 
Ponnyerna har varit ut och promenerat.
Stackars Leffe får inte följa med på något roligt fast han tigger och ber om det varenda gång han ser mig. Han får snällt vänta på hovslagare ända till nästa fredag =(
Snygging
 
Och vackeröga

Happy kitty

Publicerad 2013-06-06 01:07:04 i Allmänt

Soft kitty, Warm kitty, Little ball of fur.
Happy kitty, Sleepy kitty, Purr Purr Purr
Underbara pälsboll.
 
Idag blev det äntligen en ridtur. Jag tänkte dock inte på att vi inte varit här i byn på väldigt länge och de har hänt en HEL del sen sist, speciellt sett från ett häst perspektiv. De björkstubbar som grannarna satt upp som blompelare var te.x mycket spännande.
Inte för att det direkt gjorde nånting att hon var lite tittig och att det kröp lite i kroppen på unga fröken, hon kändes trygg ändå. Vi var efter vägen bakom ridbanan och skänkelvikde och öppnade och ställde och grejade. Å så tog vi lite lite väldigt samlad trav. Sakta av och tog upp traven igen. Mycket noga med övergångarna och att det skulle vara just samlad trav och hålla koll på min egen kropp att jag var med till 100%. Så roligt. Har inte travat uppsuttet på ett bra tag. Det kändes riktigt bra.
När vi vände om så fick hon lite bråttom så då fick vi jobba med att slappna av. Jag blev genast orolig att hon protesterade, att det gjorde ont, att det blev för mycket men hon kändes inte stressad utan bara som att hon hade bråttom och hon lyssnade på mig och kunde tom stå still till slut.
Vackra tjej.
 
Och så blev man så trött av all koncentration i vanlig ordning
Vänsterbenet ser helt sjukt ut för att rörde på sig.
 
Mayan och Skorpan fick komma ut på en cykeltur och Skorpan är ju bara för jävla rolig. Så pigg och glad busponny
 
Nice day. Japp, äntligen kan jag känna mig glad och förväntansfull igen.

Besök på zoo

Publicerad 2013-06-05 16:06:00 i Allmänt

Jag har nog aldrig varit så trött i hela mitt liv som jag var i måndags. Och jag är ju alltid mer eller mindre trött medans jag samtidigt har svårt att sova. 
Jag satt då i soffan på jobbet och somnade lite varje gång ja blinkade. Jag var så trött att jag mådde illa och ville kräkas. Så trött så jag fick en huvudvärk som hette duga.
Det var intressant.
Igår var jag däremot riktigt pigg, eller bara normaltrött liksom.
 
Tyckte det här var en sån himla fin bild. Fast Mayan stör i bakgrunden. Speciellt med täcke på, frystanten.
 
Andmamman och hennes ungar
Snuttisar!!
 
Så fick jag ju se en riktig dinosaurie
 
Det ser verkligen ut som en sån där Velociraptor fån Jurassic Park
 
Linnea hade även en och annan Ailien i garderoben
 
Och en sån här
Det fanns även två ormar med dom låg inne i sina bon och sov.
 
Sen åkte vi och såg 4 nyfödda lamm och jag som varit så kaxig och tänkt att lamm och får, de skulle jag kunna föda upp och äta upp. Eeeh. Nä.
Alltså, hur söta får man bli!!
Fick inga bra bilder på lammen men herrejössesamalia vilka sockertoppar. Oj oj oj.
Jag var som värsta turisten på zoo igår och konstaterade att det var länge sedan jag umgicks med djur som inte är hund, häst och katt.
 
Sen så... Mm. Ja. Alltså.
Hade jag kunnat ha hur många hästar som helst så....
 
 
Och Linneas "lilla" Frej.

Herregud så söta

Publicerad 2013-06-05 00:05:00 i Allmänt

Ännu en dag med fullt upp. En riktigt bra dag.
Det blev iaf INTE något bad idag då det var 9 grader och blåst. Mm det är ju precis min tur det, när jag ska bära grejer i två dar då är det 29, och när jag tänkt bada då är det 9....
Nåväl. En tripp till pite och gjorde mitt sista uppdrag. Och hälsade på Linnea. Mycket mycket trevligt.
Fick se geckos och ormar å en annan slags ödla och LAMM. Jamenherregudsåsötasåjaghöllpådö.
 
Å på tal om söta, på vägen till pite så gick en andmamma med sina ungar över vägen och jag var bara tvungen att kasta mig ur bilen och titta på dom. Jamenherregudsååsööööta! Oj oj oj.
 
På hemvägen så fick jag för mig att stanna i bensbyn och hälsa på os Lena och titta när Baycon tömkördes. Så jag var inte hos mina egna kusar förrän kl 22. Mayan och Holly som inte går i gräshage fick komma ut och beta, Skorpan tyckte det var sjukt orättvist och Leffe fräste runt i hagen som jag vet inte vad och tom hoppade dike, flera gånger..... Weird. 
Stråla fick gå på en mysig skogspromenad över stock och sten och träna på ryggningar i lite uppförslut på gården. Jobbigt tyckte hon. Matte pressade lite till när hon sa att det var jobbigt, det tar emot men har veterinären och ET:n sagt det så...
 
Nu ska jag duscha å sooooova och upp å jobba imorgon igen.
 
Tjillevippen!
 

Zzzzzzzzzzzzz

Publicerad 2013-06-03 19:07:44 i Allmänt

Oj oj oj vad trött jag är idag. Och igår, får verkligen kämpa för att hålla mig vaken. Hann bara vara hemmavid nån timma idag och tog iallafall med mig Mayan å Stråla på en promenad, mysigt tänkte jag men det var allt annat än. Spindelnät och mygg och sten. Det ska ju vara till att lyfta på benen inte bryta dom. Å så skulle vi plaska i vilken bakom Ivan å Mayan blev så glad men det var lågvatten så det var så stenigt att det inte gick. Suck.
Det blev iaf lite backträning.
Imorgon då jävlar ska jag rida och bada. Om det är väder och ifall jag inte får jobba.

Nu nu nu

Publicerad 2013-06-02 19:09:44 i Allmänt

Åh jag vill fara ut och rida i Brändön! Nu nu nu
 
Jag vill fara å bada å galoppera i vattnet och jag vill fara till ridbanan och hoppa och dressyra. Å jag vill snurra runt alla fina sandstigar. Kanske hinner sätta igång på tisdag. Åååå
Nu är det lite mer sån sommar som jag vill ha, 20 grader är mer lagom när man vill vara aktiv.

Buckley

Publicerad 2013-06-02 12:12:00 i Allmänt

Instagram är ju helt underbart. Varför har jag varit så anti smartphones? Finner massor med basset folk och de flesta på andra sidan jorden. Eller ja, USA iaf. Det är ju hur kul som helst att följa dom i små mini bloggar liksom.
Jag hittade iaf den här bland de första och dom är ju så charmiga både Buckely och hans matte. Dom finns på facebook också och uppdaterar massor, det gillas.
 
http://www.facebook.com/BuckleyTheBassetHound?hc_location=stream
 
 
 
Så söta.
Fast jag blir lite bekymrad över hans fötter och ben och hoppas han får leva länge utan att få ont.
Charmtroll.

Duktig gubbe!

Publicerad 2013-06-02 00:43:10 i Allmänt

7 timmar senare så är hela familjen på plats i brändön. Det gick faktiskt långt över förväntan bra, ja för mig, hästarna hade bara förväntat mig att dom skulle vara så duktiga som dom var.
Leffe som tidigare inte alls gillat att åka transport och behövt en stunds övertalning gick på utan att knappt fundera, ja han funderade på om han fick gå in på samma sida som höet. Det fick han inte.
Duktig gubbe!
Dagen jag var och hämtade honom så höll vi på i säkert en timma innan han gick in. Visseligen 7 år sen så det är klart det händer grejer men jag tycker ändå att han är så duktig! Å så har han dessutom inte åkt transport sen vi flyttade till siknäs... 
Fast han tyckte inte om när jag körde 80 och fortare så det gällde hålla sig på runt 70 75, annars trampa han till.
Söta fuxnäsor!
 
Duktiga djur. Jag blev trött först när det var ca 30 minuter kvar, fast kroppen hade protesterat ett bra tag. Det är jobbigt som tusan att sitta still och köra så där länge.
 
Stråla fick fira de sista 20 minutrarna av sin födelsedag med gröngräs.
 
Upp och jobba imorgon igen då.
 
Goodnight!

Grattis

Publicerad 2013-06-01 14:39:07 i Allmänt

Idag fyller världens bästa Stråla 7 år!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela