stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Varm?

Publicerad 2011-01-29 09:52:32 i Allmänt

Å så får jag hela tiden order att hålla mig VARM. Men hur lätt är det när det antingen är snorkallt ute eller snorkallt inne? Kroniskt mellan 15-25 grader kalt ute och när det då blir blida då är det 14 grader inne. Brr brr brr.
Litt less på att frysa faktiskt och ja det gör ju definitivt inte gott för kroppen. Aj aj.

Igår fick jag en ny Volbeat DVD som även den var tom. Väldigt frustrerande.

Herr katt är så kram go.

Aj

Publicerad 2011-01-28 18:53:26 i Allmänt

Det tog inte så många dagar i verkligheten innan jag kraschade. Det är ju fantastiskt.

Kroniskt hungrig är jag också.

Sprätt gangster

Publicerad 2011-01-26 13:26:25 i Allmänt

Tänk att två katter kan producera så mycket bajs, och att sån fasansfull stank kan komma från en liten katt rumpa... Facinerande. Jag skulle behöva ett speciellt katt-toalett rum. Hmm.
Nya ganstern sprätter dessutom som tusan så det är kattsand överallt. Tur han är så söt. Å busig, jädrar vad han rusar runt ibland. Å högljudd, han väckte mig imorse med sitt jamande, det är Aska han pratar med.

Jag börjar känna att jag inte vill flytta. Vill inte. Jag trivs ju så jäkla bra. Voj voj. 3 månader kvar, och vart ska jag ta vägen då... Mig själv är väl inget problem att stoppa undan men ALLA jädra saker och två katter...

Var ut och luffa med hela hästflocken igår, Skorpan i täten. mys men kallt.
Vilken vinter vi har haft, riktig vinter, inte en enda dag blida.
Ska sätta igång ordentligt Ståla igen, börja rida lite mer på riktigt nu.
Tänk att min lilla fröken tös blir 5 år.

Katt humor

Publicerad 2011-01-25 11:43:58 i Allmänt

Dom är så galet roliga katterna. Herr katt blev omgåeende tokförtjust i Fröken Katt, hon är däremot lite svår flörtad. Ibland tror hon nog att hon ska få stryk av honom, hon är ju inte den tuffaste och har tyvärr fått en del stryk förr, men han är som en liten föräldralös unge som vill adoptera en ny mamma.
Så satans söt. Flyttar närmare och närmare henne, han ger sig inte fast han blir avvisad hela tiden. Hoppas hon ger med sig snart så han får mysa med henne.
Igår satt dom mitt emot varann och slog i en leksaks mus på pinne, som att dom spela tennis med varann.
Han är tuffare gentemot mig och ag får både titta på hono, stå pp och rörar på mig utan att han springer iväg, men jag får inte gå emot honom och ibland så håller vi på att skrämma livet ur varann. typ när jag snubblar in på toa trött i mössan på morgonen och han ligger på toa mattan, fräser och rivstartar så mattan far all världens väg.
Igår satt han även och luktade på Ebba, tills hon vände sig om och titta på honom.
Det är många tillfällen som jag önskat ha kameran i handen. Svårt att beskriva, deras kropps språk och deras samtal. Ja man får skratta mycket i alla fall.

Hade så jäkla mysig dag igår, Ebba är så kramig och katterna är så rolig.

Telefonen blir sämre och sämre.

Jan. 23, 2011

Publicerad 2011-01-23 15:30:47 i Allmänt

Klockan är kvart över tre och det är fortfarande ljust. Wohoo!
Har dessutom varit ut och ridit i ljuset idag, första gången på några månader tror jag. Så skönt att slippa dra på reflexer och kunna njuta av vårat vackra vinterland. Kallt, men vackert. Stråla har inte varit ut på två veckor så hon hade lite sprätt i kroppen. Leffe har varit ut med Anna lite då och då. Han var pigg men lugn. Mys.

Nu ska jag ta hem min katt fröken och se vad gangstern där hemma säjer om det, och vad hon säjer om honom. Han är så söt, men rädd, jag tror att någon inte har varit så snäll med honom. Men han har legat med mig i soffan och igår satt vi på golvet två meter i från varann och pratade. Han är dock väldigt försiktig, men tuff ändå och en liten buse.

Min mobil verkar sjuk och jag är rädd att den tänker dö ifrån mig, den har ju kämpat länge...

Besvikelsen var stor då Volbeat DVD:n inte fungerade. Crap! Som jag sett fram emot den.

Igår vaknade jag och tänkte gå in i köket, i Garnis köket altså. Suck.
Får man längta tillbaka? Fast jag kände som sagt att jag ändå blivit ganska mättad och även om folket var supermysiga så kanske det var vissa som tillslut skulle retat gallfeber på mig. Efter så intensivt umgänge.

Snart hemgång

Publicerad 2011-01-20 20:30:44 i Allmänt

Sista kvällen med gänget nu, vi träffades och fika en sväng, fast vi har ju hängt en del på kvällarna annars också, badat, shoppat, fikat å så, utom en som åker hem till luleå varje kväll, hur man nu orkar det. Jag är så glad att jag slapp, att min bästa Anna kunde ta hästarna även denna vecka.
Hur som så har jag ändå kommit till det läget att jag är ganska mätt och känner att det ska bli skönt att komma hem ändå. Längtar efter att komma igång hemma också och längtar efter hästarna och ut och rida. Idag var det ju sol så jag gick ut och stod och mös i solen ett tag, hade varit mysigt att vara ute på hästryggen.
Nu märks det att det ljusnar.

Jag är så fullproppad av inspiration och pepp nu och har stort hopp till framtiden. Fått massor av bra tips och ideér.
Det enda som saknas nu är pengar.... En ganska stor del.
Något jag verkligen behöver är en ny madrass så jag kan sova skönt i sängen (å inte i soffan) och vara rörligare redan från morgonen. Plus ett par sulor till skorna så att vinklarna i kroppen blir bättre och kanske inte får lika ont efter promenader och liknande.

Grr

Publicerad 2011-01-18 20:57:18 i Allmänt

OH! Nu först har mitt paket kommit och jag är SÅ sugen på att åka hem och hämta. Litt, crazy.

Grrrrruff.

Jan. 18, 2011

Publicerad 2011-01-18 19:48:00 i Allmänt

Ah, vad typiskt, internetet funkar inte här, jag som längtat hela helgen. Men som tur är har min kära granne en dator som jag får låna en stund.
Jag trivs verkligen så  bra med min grupp, det är ett gäng galet olika människor men så fina allihop. Synd att min närmsta granne och badvän bor i älvsbyn, det är en person som jag väldigt gärna skulle umgås med i framtiden också.
Det känns jätte trist att det här snart är klart och att vi antagligen inte kommer ses igen i allihop, åtminstone inte på det här viset.


Har äntligen blivit av med förkylningen i alla fall, helgen gick åt till att SOVA men det gjorde nog susen.
Katten var ändå en ganska modig kille tycker jag nog, trots att han är väldigt blyg så tassar han runt i huset och undersöker, bara han inte ser att man tittar på honom. Men jag tror att han kommer att slappna av ganska snart ändå.Klok som en bok

Publicerad 2011-01-13 18:39:09 i Allmänt

Han är inte bara snygg, sexig och rolig. Han är klok också. (och åh ja, han är ju dessutom djurvän. What a man!)
Jag tänkte här om dan då jag kolla runt på nätet att vad man än gillar så finns de dom som inte gillar och dom som lägger ner så otroligt mycket energi på att inte gilla, och då gärna musik.
Så här säjer Michael vad det kan handla om i den frågan:

as long as you can think straight from the heart, then that’s the real thing
See, the thing is, we’ve been touring around Europe to very big crowds, between five and nine thousand people. We know our audience is very mixed—you can see the punks, you can see the metalheads, you can see the rockabillies, the mainstream listeners—and I think it’s beautiful.
But there are always people who don’t get it.
They go and post some complaints on the Internet. They say we’re not “true metal” or “true rock and roll,” but the truth is that Volbeat has never tried to brand itself. Sometimes when people discover their favorite band in the beginning, they find an identity in it, but it’s sort of wrong somehow. When you become popular, they turn their back on you because now they have to share you with the guy who works at the bank. They should look at themselves. We’ve been touring so much, playing so many shows in Europe, and now we’re making a good living in Volbeat, and some people can’t handle that. It becomes too much for them.

(Vad det då ska spela för roll vad det är för gengre, bra musik är bra musik oavsett. Precis samma sak med TH då vissa kände att dom måste kalla det för rock för att rättfärdiga att man lyssna på det. Jag tycker nog TH är mer pop men skiter i vilket.
Det var dock någon som skrev om Volbeat att dom är Doo-wap metal, det tyckte jag var ganska bra.  )  


Det stör mig så mycket att det finns så många som har ett sånt stort behov av att högljutt yttrycka sitt missnöje gentemot viss musik och musiker. (Eller t.ex tv program osv)
Jag skulle aldrig orka lägga energi på det. Trots att det finns låtar som får mig att känna att det skulle vara ganska fint att skära av mig öronen och musiker som skulle få mig att begå harakiri om jag var tvungen att genomlida en konsert så kan jag sträcka mig till att stänga av radion eller byta station då dom kommer på.
Sen kan jag ju ägna tid åt att fundera hur folk kan lyssna på skiten förstås och jag kan gnälla lite i min blogg men det skulle aldrig falla mig att gå på varken de som gillar det eller den som gör musiken eller skapa trådar på forum osv osv.
Man har ju faktiskt ett väldigt enkelt val. Lyssna inte på det du inte tycker om.

Sjuk

Publicerad 2011-01-13 13:24:39 i Allmänt

Yey!
Klickade hem den sista (första) Volbeat skivan här om dan, vet inte varför jag inte beställde den också på en gång egentligen, och live DVD:n. Dom postades i dag så kanske dom  är i brevlådan när jag kommer hem imorgon.
Sweeeeet.

Det är faktiskt riktigt synd om mig, jag är inte kry. Helt matt i kroppen. Feber? Jag hänger med så gott det går men det är lite trist att inte orka fullt ut.
Har varit med på ett pilates och ett tai-chi pass idag men nu måste jag hoppa badet, tyvärr.

12/1

Publicerad 2011-01-12 18:04:47 i Allmänt

Oj vad trött jag är, kämpar för att hålla mig vaken till åtta  alla fall, sen ska jag snarka natten lång. Har varit på apoteket och inhandlat lite hjälp, natten som var retade det i halsen hela tiden. Plus i huvudet. Så jag har rantat och vandrat i korridorerna här, suttit vid datorn, provat sova framför tv:n osv men det blev bara en timma mot morgon sidan.
Nyser och fnyser och mensvärk och allmänt synd om mig elände.

Förutom det så är det toppen =)

Pure or not?

Publicerad 2011-01-11 21:34:51 i Allmänt

Ah! Jag blev riktigt arg nu när jag så ett program på MTV om oskulder. Visst folk får göra precis som dom vill med sin oskuld men att stå på en stor scen och säja att Iám pure och att alla vill minsan inte vara slampor!! Så att alla som har sex innan bröllopet är orena slampor då?
Vilket bullshit!

Just användatet  av ordet Purty gör mig arg och att dom är så satans överdrivna. Crazy americans! Verkligen. Och balerna som dom hade sen, Far- Dotter baler där döttrarna (ofta väldigt unga, vad vet dom om dom vill ha sex eller inte liksom) lovade sina fäder att inte ha sex. Skrev på kontrakt och la vita rosor vid ett stort kors. Gav fina tal om att dom ville gifta sig med någon precis som sin far och bla bla. URK!!
Sektliknande beteende hela den där Purity grejen i USA.Well... NOT.

Pilates

Publicerad 2011-01-11 18:37:47 i Allmänt

Så roligt, nu ska jag bli stödhem åt en stackars hemlös kisse =) Ska ta hem honom på fredag.

Jag trivs lika bra här den här gången som jag gjorde förra gången. Idag har vi tränat Pilates och satan i gatan så jobbigt det var. Där märker man verkligen att de rätta musklerna inte har jobbat.
Efteråt kände jag mig riktigt pigg och mjuk i kroppen.
Pilates ska jag absolut fortsätta med hemma också. på ena eller andra sättet.
Annars är det intensiva och utröttande dagar, men roligt och intressant och mysig grupp.

Men det är lite synd om mig, jag håller på att bli rejält förkyld. Inte har jag tid att vara sjuk nu heller. Mutter.

Refuse to sit down and be tamed

Publicerad 2011-01-10 20:38:08 i Allmänt

Nu var det väl ett tag sen jag sa nått om Volbeat. Love love love them.
I am such a crazy silly fangirl.och så ja. Hot hot hot. Mamma mia.

Å så måste man ju gilla att dom gjort den här till fansen:Dom är allmänt väligt tacksamma och går tydligen ofta ut och träffar publiken efter spelningar eller tar en öl på festivaler. Det gillas.

Måste även älska låtarna Michael har skrivit till sin fru

Aaaawwww.

Kermit

Publicerad 2011-01-10 17:22:49 i Allmänt

Första dan på andra rehab svängen. Rastlösheten är ett faktum. Det tar ett tag att ställa om till att det inte finns någon annan än mig själv att bry sig om.

Jag har ju världens bästa humor, på 3.an har Kermit the Frog varit vikarie för Ty i Extreme home makeover. Hysteriskt roligt.
Kermit. Annars tycker jag att det programmet är mest jobbigt.

Cesar Milan är på radio nu och dom pratade just om det att han oftast får börja med att berätta för hundägare hur viktigt det är att gå på promenader med sin hund. Det är ju helt otroligt att folk inte förstår att hundar behöver aktiveras. Så är det ju i alla såna där hund program där de stackars hundarna har problem med sina ägare. Dom fattar inte att dom har med hundar att göra. jösses. Det är ju kanske inte ett lika stort problem i sverige som i USA och england dock.
Det borde finnas körkort för att ha hund, och häst för den delen. Ja alla djur.


Attans

Publicerad 2011-01-09 17:43:12 i Allmänt

Typiskt, fick inte tag på halm idag. Hade verkligen behövts när jag ska vara borta nu. Hämtade massor med hö och spån igår iaf.
Tömkörde Stråla igår. Duktig tjej.
Jag funderade här tidigare på att planera in en vila åt henne, dom behöver ju det unghästarna, men det behövdes inte, det blev som automatiskt nu när det har varit så satans kallt och jag är borta en del. Så hon har bara fått ta det lungt och kravlöst nu ett tag. Testade då att tömköra igår och allt funka som det skulle. Pärlan.
Tycker att hon har mognat till lite. Är väldigt lugn och framförallt GO i stallet nu. Väldigt kramig tös.

Tråkig dag med snö oväder idag och inget på tv.

Igår blev det en liten shopping runda, fick mig en locktång som jag har velat ha och en MP3. Då ska jag bara lista ut hur jag får nån musik på den också. Ho hum.

7/1

Publicerad 2011-01-07 13:27:45 i Allmänt

Så där ja. Då pyser jag tillbaka till boden på måndag då.

=)

Mera Volbeat

Publicerad 2011-01-06 12:50:55 i Allmänt

Vänta nu... Var det nån som sa att det var bra att la in videos?

Några av mna favoriter:  Med typ den bästa textraden: "Could scream like a pig, Could bark like a dog (jut to get attention)"


 

  And so on and so fourth. Men man måste ju sluta nånstans... Väl?

Volbeat

Publicerad 2011-01-05 18:46:21 i Allmänt

Totalt head over heals..

Could scream like a pig, Could bark like a dog.

Dom är så amazing så det går inte riktigt att beskriva. Fick hem tre av deras skivor i måndags och jag är bara tokkär. Jag har legat, lyssnat, läst, dansat, skuttat, myst. Totalt head over heals.
Ah, det är verkligen en helt annan känska att sätta i en skiva, dra på bra ljud, kunna läsa texterna och bara lyssna. Jämfört med att lyssna på typ YouTube.
Ganska mörka texter. Det riktigt roliga med att ha skivorna och konvoluten är att dom har skrivit en liten förklaring till vad många av låtarna handlar om. Got to love that.
Dom har även en historia som sträcker sig över alla fyra skivorna. Om en man som förlorar sin dotter och sin fru. Det här är helt fantastisk, när han besöker deras gravar:Here I sit at Mary Ann's place
Oh baby the rain is always pouring when I'm here
Saw the lightning caught your stone
Oh maybe the angels of tomorrow will let me go


Still the crying hurts in your head
Well you're still beneath my feet
Well oh God don't seems to follow
Hear my prayers until tomorrow's settlement


Side by side with Lucy's stone
You two are forever missing colours in my home


Do you think you can forgive
I know that your life has been a burden
A living hell


Still the crying hurts in your head
Well you're still beneath my feet
Have you looked into the sky
Well oh God don't seem to mind
Will the fire burn the flower
Or the angels sing tomorrow, when I'm near


Även den enda låten (jag vet) med kvinnlig röst på. Love it.
Jag gillar att vara så här nördig, jag gillar att jag har så lätt för att förälska mig i saker och ting. Älskar att finna ett band som får mig att känna så här. Jag gillar alla deras låtar vilket är gode fantastiskt. Bara Guns och TH som lyckats med det hittils tror jag.

Fann en fin bild sen dom spelade i luleå som jag genast snodde.Jag fick ut nått gott av den dejten i alla fall =P

You left to early father love

Publicerad 2011-01-02 19:06:23 i Allmänt

Jag har ju så lätt för att snöa in på saker och ting och nu är det full snöstorm i Volbeat town.
Fallen är ju den låt som spelas mest på radion och den är bra men ingen favorit, tills jag forstod texten. Han är rätt sopig på engelskan min käre Michael Poulsen, men den är fantastiskt fin. Om sorgen efter hans förlorade far.

Feel the sadness burning in my heart
You left to early father love
So many things I should have said
But in you mind you knew it well
Holding on to what I got and love
But things still seems so dark and cold
The fire is burning down my happiness
But I will rise


So proud and strong you truly was
I took it with me as a tool
A gift from father to his only son
Watching over me with eagle eyes
You gave me freedom to a life
where dreams are born and truly became real


See me falling, down and lonely
Are the angles on their way, I'm in the dirt
Hear me screaming, see me bleeding
Cause the days no more the same without you


Promise me my son you always will
Cherish what you love believing in
Never loose your values, stand up for the day
Oh dear father I thank you for the years
I'm writting this song on your desk
Together we can make it through the day


See me falling, down and lonely
Are the angles on their way, I'm in the dirt
Hear me screaming, see me bleeding
Cause the days no more the same without you


See me falling, down and lonely
Are the angles on their way, I'm in the dirt
Hear me screaming, see me bleeding
Cause the days no more the same without you


See me falling, down and lonely
Are the angles on their way, I'm in the dirt
Hear me screaming, see me bleeding
Cause the days no more the same without you


*Gråt*

2/1

Publicerad 2011-01-02 11:19:43 i Allmänt

Idag känner jag mig så här 

Nytt år

Publicerad 2011-01-01 14:59:08 i Allmänt

Fan vilken kväll jag hade igår, söp och smällde smällare, hånglade, slogs, spydde i ett hörn och slocknade på toan.

Eller så inte...
Ne, promenad, Film (The Bounty hunter) pärondryck av cider karaktär och skärrade hästar. Mayan och Leffe var så förvirrade redan kl 20 då jag tog in dom att dom sprang några varv efter vägen innan dom kom in istallet. Senare på natten var Mayan svettig och sökte tröst hos matte på en gång, Leffe var orolig och okontaktbar. Fast jag hade lämnat lyset och radion på plus att fönstren är så full i is att det inte går att se ut genom dom... 
Stråla min Stråla, hon brydde sig inte för fem öre hon. 
Det smälldes så jävla mycket igår. Aldrig varit med om liknande i byn. Idioter... Ge pengarna till mig istället så kan jag skjutsa er in tills stan så får ni se bättre fyrverkerier. Pfft.
Ebba var bara lite orolig och sökte också tröst och trygghet hos matte.

Jag längtar tills på måndag, då borde mina Volbeat skivor trilla ner i brevlådan.
3 skivor och 1 dvd i think it wasOm

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela