Kiropraktik

Jag hade i princip bestämt mig för att ge Stråla helvila minst till våren och tänkte att, kanske tom ett år eller så, för att läka ut, men så hade vi ett inplanerat besök av veterinär Anna som kom och ställde mina tankar på ända.
Rörelse och träning är ordern. 
Fröken Stråla hade vid besöket stått still, först på box och sen i minihage, i tre veckor och när jag skulle gå med henne så Anna fick se hur hon rörde sig så exploderade hon, gång på gång. Stegrade sig ganska högt, hoppade upp i luften och sparkade bakut. 
Troligen en blandning av rastlös, frustrerad och smärta då en stillastående kropp skulle röra på sig. 
Så hon fick en dos lugnande så att Anna skulle kunna behandla henne öht. 
Kroppen hade korkat att ihop totalt, hela kroppen, främst ländrygg och så det skadade benet, alla ligament hade stelnat ihop totalt. 
Så nu har jag fått tips och övningar för att få igång kroppen igen samt "rör du inte på henne så kommer du inte ha henne kvar länge till".
Det är så skönt att någon man litar på kommer och pekar med hela handen när man själv har svårt att rodda i tankarna. Å ena sidan och å andra sidan. 
Japp, det kommer vara jobbigt för henne och japp, det kommer säkert göra ont men seriöst, det borde egentligen vara självklart att rörelse är det som funkar. 
Bara gå till mig själv, hur ont jag har av att bara sitta en stund sen när jag ska igång igen. 
Men så klart träna och rörelse ala mjuk sjukgymnastik. 
Sen pratade vi lite om knölen Stråla har och Anna sa att det kan vara så att det kommer nerver i kläm, det är en vätskefylld knöl med en gång ut mot typ gaffelbandet ish och där kan det komma ut nerver som hamnar i kläm. 
Det skulle ju förklara hur hon plötsligt har så ont att hon bara står och håller upp benet för att i nästa stund inte visa någon hälta. 
Igår hade vi en eventfull promenad då Stråla ägnade sig åt att hoppa groda. 
"AAAH EN SNÖFLINGA" Hopp, sprätt, skutt
"AAAH ETT LJUD" Hopp, sprätt, skutt
 
Puh. Det kokar verkligen i henne. 
Det är ändå väldigt roligt att få göra något med henne och att ha ett mål och en mening att lägga krut på. 
Inte bara fjesgöra utan att veta vad man borde eller inte borde. 
 
Hon har även fått en större hage men inte förtroendet att gå i hela hagen då hon garanterat skulle bralla sig till ont i benet igen. 
 
Även Albin fick kiropraktik 
Konstigt tyckte han. Men välbehövligt, han satt fast i hela högersidan. 
Sötaste lilla häst. 
 
0 kommentarer