stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Man kanske inte ska kalla det för kurs utan träning

Publicerad 2012-04-30 16:09:58 i AllmäntBästa flickorna i transporten. Söndag fick jag ju fixa allt själv och då kan man ju bli lite fundersam på hur det ska gå med lastning och så, Mayan har ibland haft en tendens till att ha väldigt bråttom ut ur transporten å så men tja, det gick ju hur bra som helst. Så lunga och coola brudar.
Allt var så lungt och mysigt ända tills jag tog och satte Mayan i hagen då jag skulle göra iordning Stråla för ridlektionen. Hm... Upprörda är ju att underdriva (jodå det är visst ett ord) herremingud vilket liv det blev.
Nå Stråla lugnade ner sig väldigt fort men Mayan sprang sig toksvettig där i hagen och det var ett jäkla skrikande på dom hela tiden.
Stråla har ett sånt roligt gnäggande, jag brukar säja att hon kvittrar, det låter så när här hon hälsar och mysgnäggar, när hon är lite upprörd är det mer ett gälltskrik.
Inte helt koncentrerad på lektionen men så satans fin. Mycket mycket nöjd med fröken!
Dock blev jag lite besviken när jag ser bilderna, jag förstår ju att det är många ögonblicksbilder som ser rent förskräkliga ut, men det kändes så bra så jag tyckte det borde sett bättre ut.

Jamenar, framstupa sidoläge behöver man bara inta om man har varit med i en olycka liksom.
Lotta försöker förgäves hjälpa till att räta upp mig.


Galet vacker häst!


Fast samtidigt är det ju jättebra, nu förstår jag verkligen varför hon ramlar iväg framåt då jag rider i skogen, inte konstigt alls. Och varför vi har problem med galoppfattningarna.
Överlag nöjd med mig själv också trots allt.

Sen var det dags att tömköra Mayan och jag hade hunnit ångra mig att jag inte tog Skorpan istället då tant var så stökig och orolig, tänkte att det här kommer jag ju inte få nått alls ut av, men när vi kommit oss ut från stallet lugnade hon genast ner sig och sen när det bara var vi och våra kompisar Inger och Trollgutt på banan så blev hon otroligt lugn och avslappnad. Mycket mycket nöjd med tant också i slutändan.

Här är vi inte riktigt på väg åt samma håll


Men jag plocka bort bettet och satte tömmarna i grimman bara, det tyckte Mayan var mycket mysigare.

Lotta är ju bara för söt


Sen så tycker jag även att allt jäkla kånkande och rännande, bärande och flängande hit och dit skulle hålla mig från att inte bli så förbannat fet.
Men å andra sidan, om jag inte hade haft allt jobb med hästarna så skulle jag väl behöva rulla för att ta mig fram. Nej nu måste vi göra nått åt den saken. Herregud, det inte kul att se sig själv på bild så här. Usch usch.

På kurs

Publicerad 2012-04-28 19:48:31 i Allmänt

Dag ett avklarad och förutom att jag körde fast i leran så har allt gått skitbra, både Mayan och Stråla har skött sig exemplariskt och jag och Natalie har också varit ganska duktiga. Tränade öppnor och slutor och jag får verkligen kämpa i högervarvet, sjukt vänstervriden, även om Lotta tyckte att jag har blivit mycket mycket bättre och det var ju roligt. Duktigaste tjejerna på att åka transport. 14 grader varmt å sol, hade tagir på mig för mycket kläder men härligt var det. nu hänger det regn i luften igen och börjar det regna så kan det hända att jag blir lite ledsen i ena ögat. Nu får det faktiskt vara nog, idag har det har torkat bra i lerpölen som är min hage.

Bompa

Publicerad 2012-04-25 19:14:42 i Allmänt

I förrgår var jag ut och brummade med Stråla framför vagnen. Mycket galopp blev det med tokpigg fröken som behövde springa av sig ordentligt. Men jag tror jag måste fixa ett stänkskydd på vagnen. Hade stora lerklumpar i ansiktet efteråt, gratis lerinpackning och peeling  och så knastrade det så gott mellan tänderna.
Mycket duktig tjej, lägger sig och bompar på i galopp utan att hålla på och tjurrusa, underbart.
Dagen före var hon dock inte populär, då hon tyvärr hade fått vila i två dagar var hon halvt hopplös och vi var inte sams och harmoniska alls. Så det slutade med att hon fick springa lite i lina på gården för nått annat gick inte att göra utan att jag bara blev less på henne. Så är det ibland.
Sommar nu då tack så jag får släppa dom hos Ivan i större bättre hagar. Nästa vinter hos Ida och Andres måste ju bli mycket bättre för mina kusar. 100 gånger roligare hage.

Nu ska jag nog prova köra Maysan en sväng och så rida Stråla.

Järnskrot

Publicerad 2012-04-22 20:27:02 i Allmänt

Suck vilka långa jobbiga dagar på jobbet. Till veckan blir det nya jobbet med normala 8 timmars dagar, det känns ju som rena semestern, och inte behöver man gå på nålar heller. Me like.

Igår såg vi världskupfinalen i Kür och mja... Många vackra hästar men jag gillar inte kandar, på tok för mycket järnskrot i hästarnas små munnar och så tyckte jag att det var ett fasligt hackande med sporrarna i känsliga hästmagar (en blev tom utesluten pga blod från sporrarna...). Det är ju helt sjukt egentligen att man måste rida med kandar och sporrar på högre nivåer. Det vore väl mycket mycket mer imponerande om man red sina vackra duktiga hästar utan en massa skit.

Oh well.
Nästa helg blir det kurs för Lotta Månson, då ska jag lära mig ännu mer dans tillsammans med min häst utan järnskrot och brottning. Längtar.

Frågor och svar

Publicerad 2012-04-20 11:51:18 i Allmänt

Jag har blivit utmanad av Walkyria så jag ska försöka svara på lite frågor här


1. Har du några andra intressen än hästar?
Jag ser inte hästarna som ett intresse utan som livet och eftersom att jag har fyra kusar så är det sällan tid, ork och pengar räcker till något annat. Men jag är rätt nördig även då det kommer till tv-serier och musik som kanske ingen som tittat in här har missat.

2. Om du fick välja vem som helst i hela världen att träna för, levande eller död, vem skulle det då vara?
Sjukt svår fråga. Jag är ganska nöjd med mina tränare. 
De jag kan tänka mig är Alexander Nevzorov eller Hempfling. Men jag tror inte riktigt att man kan lära sig det dom gör, det är mer något man har eller inte har.
Sen kom jag och tänka på Kyra Kyrklund. Inte riktigt min grej kanske men hon verkar vara en vettig människa med ett klokt sätt att se på hästar, ridning och utbilning av hästar. Sen så skulle det väl inte vara helt fel att få prova på att rida en av hennes välutbildade hästar för henne.

3. Varför skulle du vilja träna för henne/honom?
Ja som sagt ovan. Kloka människor med en vettig hästsyn

4. Vilken är din favorithästras?
Nordsvensk och kallblodstravare

5. Beskriv din drömhäst?
Tja, jag tycker ju att min Stråla är närmast perfekt. Lite mer utbildning på henne bara och att hon får vara frisk.

6. Hur många par ridbyxor äger du?
Ett par som jag kan ha. Och ytterligare några som liksom har krymt.

7. Om du fick förändra vad som helst inom hästvärlden idag, vad skulle du då förändra?
Oj. Att alla människor fattade att ha utrusnting som passar på hästen, som inte gör hästen illa och att alla skulle ta och lyssna till sina hästar och inte rida på hästar som inte mår bra.

8. Om du tänker dig all hästkunskap som du idag besitter, och vi säger att du skulle få minnesförlust & bara fick behålla en kunskap, vilken kunskap skulle du då behålla?
Jösses vilka frågor. Hmmm. Kanske den ovan. Korrekt utrustning.

9. Varför får hästar dig att må bra?
Det är inte så mycket som går upp mot kärvänliga gnäggningar och vänliga mular i famnen. Att man sen som bonus kan få fara ut och galoppera ibland eller få det stora djuret att dansa tillsammans med sin ryttare, det är helt underbart.

10. Berätta en hemlighet om dig och hästar som ingen annan vet?
Det vet jag inte om jag har nån.

11. Om du blev tokallergisk mot hästar, vad skulle du då fylla dina dagar med?
Jag skulle nog få vara konstant sjuk i så fall för jag kan inte tänka mig livet utan hästar.
Man får försöka ha lösdrift och umgås med dom utomhus, undvika stall och för mycket runt hö och spån men hästarna... Nej.

Jag brukar faktiskt fundera på vad tusan folk gör med sin tid som inte har häst. Så mycket dö tid man skulle ha.


Så, jag tänker inte hitta på några fler frågor dock, del så ids jag inte med min dåliga fantasi och dels så vet jag inte av 11 stycken jag skulle kunna utmana.Jag barnvaktar Edwin just nu men han sover ju bara ungen, tycker att han kan och vakna nu. Jag kanske ska gå ut på bron och tjoa lite

Ridhus

Publicerad 2012-04-18 16:58:48 i Allmänt

Jag fick inte vara arbetslös så länge, jag som nästan (inte bara nästan) tyckte att det var skönt att gå och pula på hemmavid ett tag. Men imorgon är det dags för introduktion på ett nytt ställe och till helgen jobb på gamla stället sen jobb på nya till veckan. Hej å hå. Plus att det är en till på gång också Väldigt roligt, det låter som två bra ställen som är på gång så jag hoppas på det. Spännande ska det bli.

Idag har jag och världens bästa häst varit till ridhuset i snövädret. Stråla har endast besökt ett ridhur en gång i sitt liv och det var 5 år sen så jag måste säja att hon skötte sig otroligt bra. Och jag hade inte förväntat mig något annat heller.
Lite spännande var det förstås men det som var riktigt riktigt skönt var att ingen av hästarna på anläggningen tyckte att hon var spännande och gav blanka fan i att hon kom på besök. Så det var ingen som eldade på henne. Det var en del skrik från fröken när vi var inne i ridhuset men även där var det ingen som svarade. Väldigt skönt.
Så ganska snart hade jag en kolugn kuse. Det mesta tiden gick ju till att mest bara träna på att vara där, promenerade runt med henne en del, mest för att jag själv är så chicken och det rasade snö från taket osv, men jag red ca 30-40 minuter i skritt och trav och vi blev rejält trötta båda två, mest Stråla förstås.
Super roligt!!

Man får aldrig sluta förvånas över människors dumhet

Publicerad 2012-04-16 19:48:12 i Allmänt

Ja, så trillade det iväg ännu en vecka. Jisses vad tiden rusar.

Har jobbat hela helgen, på samma ställe som jag sa att jag inte skulle tillbaka till. Men är man arbetslös så kan man ju inte tacka nej och det är bara tänka på pengarna som kommer att trilla in. Ganska roligt har vi haft ändå. 31 timmar och en kvart på tre dagar har inte lämnat så mycket tid och ork till övers för djuren (vilka helvetes pass)
Men idag har det blivit en toppen ridtur i fina vädret och ridvägarna är så mycket bättre nu efter lite snö och regn. Så nu går det fint att trava och galoppera.
Upphetsad häst innan ridtur. Man försöker ta ett tjusigt kort på ståtlig häst å hon bara ställer sig å gäspar


Svettig tjej efter ridturFörra veckan så red vi lektion på onsdan, Stråla var skitfin som vanligt och Natalie red Mayan och dom två passar så himla bra ihop. Mayan trivs så jäkla bra med henne, jag blir så glad av att se dom tillsammans
Från ridlägret som dom var med på

Natalie är så mjuk och lugn i ridningen och så tar hon sig tid att mysa, borsta och klia Maysan som är en riktigt uppmärksamhets junkie.
Sista helgen i april ska vi på kurs för Lotta Månsson, jag och Ståla och Natta och Mays. Det blir toppen.

Sen på tordan så var veterinär Anna Semren ut och kollade upp allas munnar.
Stråla var tydligen jättefin i munnen, sällan hon ser så fina munnar sa veterinären som inte kunde förstå varför jag haft lite problem med tjaffsig mun på fröken på senaste, plus att hon har spottat höbollar. Men hon raspade ner två små små piggar och sa att om det blir bättre nu så har du en extremt känslig häst. Och bättre blev det så känslig är hon. Men så har hon ju å brås på mor sin.
Om Mayan sa hon att hon var bättre än förra gången hon var ut, framtänderna håller ju på att trilla ut och det är ju inte så bra men heller inte så farligt, annars var det okej i munnen på tant och hon tyckte även att hon såg fin ut i kroppen =)
Det har jag också tyckt, att hon är fin för att vara gammal och dessutom ha vilat i 9 månader efter sjukdom, så blir man ju glad av att veterinären också tycker det.
Ridläraren tyckte också att hon såg fräsh ut, hon är ju alltid lite stel men hon var nästan bättre nu än förut.
Roligt.

Igår såg jag en 25 åring som var så sorgligt dålig i kroppen så man vill bara gråta. Man får aldrig sluta förvånas över människors dumhet. I mina ögon är det hur tydligt som helst att man inte ska rida på den hästen. Men det gjorde dom ju och hästen var tydligen bråkig. Konstigt...
Den hade såna pålagringar på ryggraden så det såg ut som att hela ryggraden var ihopväxt och inte en endaste liten muskel på hela hästen som kunde hjälpa den stackars ryggen... Visst kan man bli hemmablind men kära nån då..

Tillbaka till mina kusar så var Skorpan helt okej i munnen, hade en lös tand på grund av ngt yttre trauma (antagligen fröken Stråla som varit i farten) och fick 4 dagars metacam för att räta till den men farbror Leffe var det värre med. Han hade helt släta tänder (!) och det ska dom ju inte ha för att kunna mala sönder maten. På grund av det så hade han sjukt ont i käkarna, antagligen för att han fått tugga så konstigt för att få i sig mat.
Då fick jag ont i magen. Veterinären sa att det kan komma tillbaka eftersom tänderna växer så jag hoppas verkligen det. Min bubbe. Han har även varit lite konstigt knackig ett tag. Väldigt stressad under vårvintern och mest bara kört upp huvudet och slängrt bort ryggen, nu har han lugnat ner sig men börjat snubbla igen. Visseligen är det dags för skoning men ibland blir jag så osäker.
Han är ju kollad och ska ändå må bra trots allt som han har. Men jag vet inte. Nu får han i alla fall metacam och vilaStora farbrorn

Första dagen jag skulle ge metacam (spruta direkt i munnen) så gick jag bara fram till honom i hagen och han hummade och puttrade som han brukar, jag tog tag i lite skägg men hann bara föra sprutan till mungipan så stod jag där med en handfull skägg och hästen i andra änden av hagen. Han är som sjåpig. Nå med ett grimskaft bakom nacken så stod han still sen i alla fall.
Jag glömmer alltid bort att han, den stora hästen, är så liten i själen. Som första gången jag skulle spola benen på honom och hade knytt fast honom i ett träd hos Ivan, den fina lädergrimman var inget att ha sen.
Eller när man skulle smörja honom med insektsmedel, den gången jag försökte med en flaska som gurglade lite då man tröck på den. Då hade jag i alla fall tagit honom i grimma och grimskaft men han skenade runt mig i en rasande fart.
Första gången vi träffade en människa med paraply blev det helomvänding på en 5 öring och galopp på stället.
Eller den sommaren som han var rädd för vita blommor.
Ja jösses. Det mesta var i början. Nu får jag både spola benen och spruta insektsmedel på honom lös. Men det kommer fortfarande stunder då den lilla själen tittar fram och behöver mycket övertalning och beröm.

Stökig tjej var det...
Så lyckades hon fixa sig ett sår på mulen ocksåEbba är slimmad och trimmad. Räserbasset

Glad påsk

Publicerad 2012-04-08 18:48:03 i Allmänt

Hmm, visst är det lite surt att vara otacksam mot det underbara vädret vi har, så det tänker jag inte vara, däremot så önskar jag mig bättre ridunderlag för som det r nu så är det mest skit.
Den enda fördelen är att vi faktiskt tog oss in till byn via ett skoterspår så det var ju skitkul men men ridbanan var ett komplett helvete. Om man önskar sin häst halt så kanske man kunde rida där... Suck, nåja, då vet jag det, då slipper jag längta dit ialla fall. Jag önskar att jag hade råd att åka till ridhuset.
Annars är alla vägar, hårda och knöliga och bitvis täckt med svartis. Så man får rida lite fram å tillbaka på det få stumpar som finns att tillgå. Lite kul att komma "på andra sidan" iaf och gå efter dom vägarna.
Ne, lite regn hade inte varit helt fel, men om jag önskar regn så slutar det väl aldrig när det väl kommer... Hm... Okej, sol och 10 grader varmt dygnet runt så alla fina skogsstigar tinar fram. Mhm, det tar vi.

Önskar er toppen fortsättning på påsken gott folk!

Myselimys

Publicerad 2012-04-06 18:47:26 i Allmänt

Gullungen. Han är så stor så han måste ha en Bäbis tröja så man vet vad han är.

Mayan löser lite hår =PLeffe, efter gårdagens körtur, jätte lugn och fin killeSkorpan har ägnat sig åt sin favoritsyssla, näst efter att äta.Stråla med sin häftiga fuxbläs. Även hon var superfin igår på en liten ridtur.Å så lyckas hon alltid stöka till det för sigÅ så fyllde jag ju år igår och så var gladskitarna på besök =)Idag blev det massor med Maya mys i solen


En promenad i skogen, och efter det så red jag fröken 10 minuter på gården, lite öppnor och slutor och så. Jätte jättefin tjej. Det var så roligt.


Har inte ridit sen hon blev sjuk för jag tycker att jag är lite för tung för henne nu under igång sättningen. Men 10 minuter en gång i veckan ska hon nog fixa, kändes som sagt skitfin så det är väl bara jag som nojjar i vanlig ordning.
Tycker ibland att jag kanske är lite väl övernojig men samtidigt så har jag ju två hästar med ganska stora "fel" som ändå lever över 20 års sträcket och mår gott så jag tror på att min väg är den rätta.

Å så blev det hund och kattmys på bron

Nu är det operation bantning av tjockisarna hemma då jag har fått lite skrämselhicka av några hästar vi var och såg här i veckan, så sjukligt feta så jag vet inte vad... Jag har ju lyckats hålla mina i fin form ända tills Mayan kom hem igen, då började jag tjuvöka åt alla andra också, knas. Men nu är det färdihaft. Så tant Maysan som behöver lite extra fick tex idag stå och äta hö medan dom andra fick nöja sig med några pinnar att gnaga på. Ha ha, evil matte.


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela