stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

31/12

Publicerad 2011-12-31 15:05:05 i Allmänt

Sådär ja, det var den berömda droppen som fick eländet att rinna över. Nu ska jag ängna kvällen åt att tycka synd om mig själv, eventuellt se en film och krama på mina kära djur. Gott nytt år till alla andra där ute. Tjoflöjt

Typiskt

Publicerad 2011-12-27 20:31:51 i Allmänt

Men tyyypiskt! Hovslagaren kan inte komma förrän om två veckor. Fan också.

God jul gott folk

Publicerad 2011-12-25 17:26:28 i AllmäntJag har jobbat och myst och ätit i äkta frossar anda.
Tydligen har jag även varit snäll för det har landat en del fina juleklappar hos mig.

Längtar till på onsdag då hovslagaren kommer, då jäklar ska Stråla få broddar på sina fötter, den här vintern verkan annars helt hopplös att försöka hålla igång henne och nu vill jag ju träna henne på riktigt och kanske komma nånvart i våran utbildning.

Mer lycka

Publicerad 2011-12-22 22:32:35 i Allmänt

Ah, man blir ganska lycklig av att sitta på en vänlig, pigg och glad äldre herre också. Lägg till snö, en himmel full med stjärnor och lite norrsken så är det ju bara grädde på tårtan å själen blir ännu lite gladare.

Lycka

Publicerad 2011-12-20 07:45:47 i Allmänt

Det är en aldelens speciell känsla att sitta på sin egna uppfödning, som man har planerat och följt från sparkarna i magen till kläckning och resan genom livet.
Visseligen så visste jag inte att om man korsar Varmblod med Nordsvensk så får man 75% åsna, envisare får man ju leta efter och ibland så retar hon verkligen gallfeber på sin matte. Men sen så är hon ju bara så fruktansvärt lättsam och fin att ha och göra med.
Och allt hennes "gränstestande" är glömt så fort hon mular in sitt vackra huvud i min famn för att kramas eller då hon kommer i full galopp när jag ropar på henne eller då jag sitter där uppe på hennes trygga rygg och allting bara klickar.
Underbara häst!

Förbannat

Publicerad 2011-12-14 12:50:02 i Allmänt

Sådärja. Då var det regn, ishalka och slaskhelvete.
Jag blir på så galet dåligt humör.

9/12 2011

Publicerad 2011-12-09 13:08:31 i AllmäntLite bilder från snövädret igår, två instängde hundstackare och ett nytt plus två äldre på bäbis Edwin.


Hade även en superhärlig ridtur igår på en väldigt glad och pigg ung dam.

Dräggel

Publicerad 2011-12-06 15:50:46 i Allmänt

Men ÄNTLIGEN har det kommit lite snö. Underbara vackra snö.

Jodå Ebba mår mycket bättre, det verkar som att medicinen hon fick räckte, imorgon är det dags för kontakt med veterinären igen men hon äter som hon ska, hon ömmar inte vid tryck och hon luktar inte illa alls. Mycket positivt.

Annars känns det inte som att jag har så mycket att blogga om. Jag har kollat upp mina kusar och fått bekräftat att det inte är några större problem med dom. Stråla ska få skor på sina framfötter för att hon har gått och spänt sig i bogarna. Fast antagligen har hon även gått omkull eller nått så att hon har blivit justerad, vänster bogen hade flyttat på sig lite. Ingen smärta men snedhet och spänd som sagt.
Leffe är ju skruttig i kroppen men inget nytt under solen där. Ingen smärta hos honom heller. Fantastiska häst. För 4 år sen hade jag aldrig trott att jag skulle kunna få ha honom så här länge. Men tydligen gör jag ju nånting bra i alla fall.
I söndags var 19 åriga farbrorn på bus humör och stod och hoppade på stället då Anna skulle rida lektion. Knashäst.

Tycker att Equipage är en riktigt bra häst tidning.
Såg lite dressyr förra helgen från stockholms horse show och retade upp mig som bara den på kommentatorn som satt och sa att hästarna drägglar för att dom suger på bettet och det betyder att dom trivs. Vilket bullshit! Detta sa hon flera gånger. (Jag skulle vilja se henne stoppa in två tjocka järnpinnar i munnen och sen springa omkring och kröka på nacken och försöka låta bli att dregla och se hur nöjd hon känner sig...)
Equipage hade just en artikel om varför hästen skummar om munnen i senaste numret. Överlag så hade kusken Anders Eriksson mycket klokt att säja i det nummret. (Hette han så? Minne..)
Hästen kan säkert vara nöjd trots att den drägglar men det är ju definitivt inget tecken på att den den är det.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela