stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Busdjur och lyxfällan

Publicerad 2013-02-28 20:28:16 i Allmänt

Ebba på bushumör igår när vi var på promenad medans vi väntade på Anna.
 
Jag blir visst ganska grötig i huvudet när jag mår så här risigt och glömmer bland annat bort att jag alltid blir påverkad av väderomslag också. Och det har vi haft, mängder med blötsnö har trillat ner idag.
Jag tog in Stråla och kramade på henne lite, drog på henne Back on Track täcket och gick på promenad runt byn. Dom andra fick faktiskt vila idag.
Det är i alla fall en grej jag har blivit lite bättre på. Inse mina begränsningar. När jag mår skit så är det ibland bättre att låta dom vara.
Stråla var lite loj och avslagen, ganska mör från igår antar jag. lugn och mysig promenad med en massa mulepuss.
 
Kikar med ena ögat på lyxfällan. På sätt och vis så hade det varit bra att få lite hjälp av dom, jag skulle behöva få bättre koll på min ekonomi och bättre planerande plus försäljning av onödiga saker.
Dom får ju alltid allting sålt och det snabbt.
Jag har en del grejjer som jag ska lägga ut på blocket men det ska ju göras också och även det är en kostnad och sen kanske man inte ens får det sålt.
Nåja. Bla bla.
Igår såg jag också ett avsnitt då var det en tjej som hade 3 hästar och trodde att dom kostade 5000 kr per år. Eh, hallå verklighetsförankring.

Strålas veterinärbesök

Publicerad 2013-02-28 10:12:00 i Allmänt

Jag har så jävla ont idag och det slog mig just att det säkert är för att det är så förbannat halt ute så man får gå på helspänn hela tiden.
Hade tänkt rida nu på fm men det får vi hoppa över.
Å det var ingen intresserad av att läsa.
Stråla ja. Ja jag känner mig lite luddig över vad hon egentligen sa om henne, det är ju samma visa varenda gång. Egentligen skulle man ju spela in för annars så blir det bara röra i skallen.
Men hon sa i alla fall att Strålan antagligen har fått ett trauma nån gång t.ex gått omkull, vilket jag också tänkte här tidigare, och det har då gett henne stora spänningar och låsningar i höften och i SI-leden (=S hejsanhoppsan).
Sadeln har gjort sitt till och gett henne spänningar och låsningar längre fram plus revbensinfästningarna enligt Anna och i sadel läget hade hon även en aktiv inflammation så där kunde hon inte röra just nu.
Den där sabla SI-leden gjorde ju mig lite bekymrad men det lät på Anna som att vi ska kunna räta till det. Svårt att säja just nu förstås. Hon gjorde det hon kunde göra nu och släppte låsningar och ska komma på återbesök om en månad. Tills dess ska Stråla promenera, vid hand först en vecka ungefär och sen kan hon börja gå som handhäst igen, eventuellt framför vagn men känner jag mig själv rätt så sätter jag ingen onödig press på fröken innan jag vet att hon är bra igen. Väldigt viktigt att hon rör på sig men utan belastning.
Hon sa att det ändå var bra att hon redan har gått på "vila" nu i några månader för det gjorde det lättare för henne att komma åt. Hon tyckte även att musklerna var mycket bättre än hon hade kunnat tänka sig att dom skulle vara.
Hon sa att man bedömmer låsningar på en 3 gradig skala vilka ord hon använde minns jag inte men Stråla var iallafall på högst upp.
 
Mmja. Jo. Jag vet att Stråla inte hatar mig för att jag varit korkad och att det inte går att göra nånting åt det som har varit och att det inte spelar nån roll om jag försöker hitta förklaringar till att jag inte har lyssnat på min känsla att allt inte stått rätt till. Nu i efterhand kan jag ju se och förstå en del annat också.
Nu ska det bli bra och så gör vi inte om det här misstaget igen.
Gör om gör rätt.
 
Min bästa lilla tös. Att hon har varit så positiv och gjort sitt allra bästa trots att hon gått och haft ont.
Hon är värd mer än allt guld i hela världen.
 
Nu måste jag vila en stund innan jag ger mig ut i halkan och promenerar med Strålan.
Ska försöka ta ut Mayan på en körtur också tror jag.
 
Pussmulen

Urk

Publicerad 2013-02-27 12:14:37 i Allmänt

Uuuuh. Jag är så nervös att jag mår illa.
Vad ska Anna säja om Stråla.
Kommer det att ordna sig med mina ekonomiska bekymmer.
Sover väldigt dåligt nu ska jag säja..
Urk

Serienörd

Publicerad 2013-02-26 23:02:27 i Allmänt

Jag klarar inte av att titta på film nu för tiden, absolut inte ensam, ledsnar på en gång. varenda film har ju samma upplägg och är det via tv:n så ledsnar jag efter första reklamen.
Det går lite bättre med sällskap och om det är en riktigt bra film, annars blir jag bara rastlös.
 
Men serier plöjer jag.
Tyvärr så tröttnade jag på Arrow bara efter några avsnitt. Tacka vettja Criminal Minds och dr Reid. Mhm.
 
Och så har jag börjat om att titta på Supernatural från början då jag nu har några säsonger i min ägo. Problemet är bara att jag inte vågar titta på det när det är mörkt ute. Igår skulle jag se avsnittet Asylum, ja bara titeln säjer ju en del så jag tittade med ett halvt öga på tv:n och resten av ögonen i datorn.
 
Dean Winchester. Mmhmm.
 
Ja jag gillar Sam också men njae, och Castiel gillar jag massor fast han har inte kommit in än.
Man måste ju älska manusförfattarna som skriver replikerna också. Funnie!
Det är alltid kul att se om en serie, man ser så mycket som man kan koppla ihop med det som händer senare som man inte tänkte på första gången man såg det.
 
Skulle vilja ha nån sitcom att kolla på emellanåt, har just plöjt igenom alla 11 säsonger av Frasier. Eller just, det tog väl lite mer än ett halvår, men det tog just slut. Det är så skönt att ha nått lättsamt att slå på som man inte alls behöver koncentrera sig på och ca 20 minuters avsnitt är ungefär lagom tid att hålla min uppmärksamhet.
Vill hyra The Big Bang theory via Lovefilm men den verkar bara vara upptagen.
 

Boppetti bopp

Publicerad 2013-02-26 18:13:00 i Allmänt

Åh vad jag är trött idag. Har ändå varit och hängt i stallet i 4 timmar. Eller hängt är väl det minsta jag gjort. Fixat i alla tre vindskydden, burit vatten, borstat hästar, promenerat ponnier, ridit Leffe med Mayan i snöre osv osv.
Det har varit 10 grader varmt idag. 10+ i februari... det är ju helt sjukt. Jag räknar med att vi får staffet i mars genom snöstormar från helvetet och minusgrader långt in i maj. Mm, man blir lite pessimistkonsult när livet inte gör annat än att jävlas.
Nåväl.
Skorpan var inte alls på hugget idag som hon alltid brukar vara. Hovis fick ta rejält på ena hoven som hade delat sig och blivit inpackningar så jag undrar om hon var lite öm idag. Jag har hjälpt henne med lite tjära också. Holly var pigg och glad.
Även Leffe var väldigt pigg och glad, Mayan lite segare men det förstår jag efter gårddagens pass.
Ida, du kan sluta läsa nu,
Tränade på att Leffe skulle hålla ett lagom temop i traven, han orkar inte riktigt bära sig speciellt länge alls så då vill han dra iväg och när han inte fick det så blev han lite sur och ville bocka istället. Lyckades avstyra bockningarna men det var jättesvårt att få ett lagom tempo i traven. Det kommer med bättre ork. Jättesvettig kille i värmen. Mycket mysig barbacka tur.
Så där Ida nu kan du läsa igen =P
Men seriöst, det lilla han gör det är absolut ingen fara, det är dessutom väldigt enkelt avsyrt och ju mer han får komma ut desto lättare går det. Man kan egentligen inte ens kalla det bockningar, man bara känner att han skjuter rygg lite grann och så känns det som en att sitta på en gunghäst ungefär.
Mysfarbror!
 
Det blir snålt om tid imorrn då Anna skulle komma runt två tre och jag börjar jobba kl fyra. Hum..

Lektionsdag

Publicerad 2013-02-25 17:33:00 i Allmänt

Bra dag!!
Hovslagaren kom. Bilen hann bli "klar" i tid så jag hann till ridlektionen.
Och vilken lektion sen. Fick en stor aha upplevelse när jag verkligen fick känna vilken känsla det blev på hästen när jag rätade på mig. Mayan behöver lite mer hjälp och jag är kanske också lite för rädd för att ge henne det stödet och puschningen som hon behöver.
Hursom, Vi jobbade mycket i trav på serpentinbågar och satan vad hon gick när hon kom i gång och lossnade i kroppen. Då satt jag och tänkte att jaha, typiskt, nu skulle man ha blivit filmad. Så kom Ida intrillandes och filmade oss lite på slutet =). Dock så var både Mayan och jag ganska trötta så känslan var inte lika topp som i mitten av passet men det kändes bra.
Vi red på liten fyrkant och red slutor. Tränade på övergångar skritt trav halt skritt trav skritt halt fick till några riktigt bra.
Ska bli rysligt spännande att se det filmade sen och se om det syntes skillnad.
Hoppas bara jag kan behålla den känslan som jag fick också så att jag klarar av att jobba vidare på detta på egen hand.
Eva tyckte också att Mayan såg riktigt trevlig ut och tyckte det var roligt att se henne så fräsh och glad.
 
Duktiga tjej!!
 
Bilen ja, en historie för sig. han hittade inget fel alls på den den hade inte strulat nånting när han hade den och tittade på den. Biljävel. Fläkten och tempmätaren hade funkat och den gick som en klocka sa han.
Så fort jag satte mig i den så funka inte fläkten igen... Ja men hallå...
Bah!

Jamen jag vill ju ha

Publicerad 2013-02-24 23:04:00 i Allmänt

Men ååååå så många fina gårdar det är till salu nu. Det är helt sjukt. varför började jag kolla?
 
Bland annat Holmens ridcenter är till salu, det hade ju varit nått.
http://www.hemnet.se/bostad/gard-6rum-holmen-kalix-kommun-holmenvagen-45-3983378
 
Men den här gården fick mitt hjärta att bulta ganska hårt
http://www.jnf.se/houseimagelist.aspx?guid=3KCQI90V9PB3P3MV&from=Hemnet
Åh herregud, om man hade haft råd.... Det är bara hosta upp 2.8 mille eller mer.
Jag som knappt har råd med toapapper...

Oh

Publicerad 2013-02-24 21:37:23 i Allmänt

Åh vad skönt. Anna Semren kommer och tittar på Stråla på onsdag redan. Underbara människa.
Nu blir jag dock jättenervös för vad hon ska säja om tösen.

Besök

Publicerad 2013-02-24 18:15:26 i Allmänt

Haft besök av mamma idag och hon hade med sig farbror Ivan som har velat komma och hälsa på ända sen jag flytta hit. Han saknar oss väldigt mycket, det är lite långt att cykla bara. Rargubben.
Nu ska jag dra till stallet och se om nån häst vill följa med ut. Vi har 3 plusgrader fortfarande fast solen gått ner för ett bra tag sen. Nu är våren på väg. Inte här på långa vägar, men den är i antågande.
Imorgon kommer förhoppningsvis hovslagaren och fixar fötter, ponnierna ser för eländiga ut i fötterna så dom har fått vara nu i veckan.
Så ska jag till verkstan med bilen också och så hoppas jag hinna till ridhuset och rida lektion, sen åker Eva iväg i 4 veckor så det känns väldigt angeläget men det beror ju på bilen.

Lördag

Publicerad 2013-02-23 21:15:00 i Allmänt

Mjo, det fortsätter bra. Mått riktigt bra idag också.
Varit ute med hästarna på dan, Ida körde Leffe, jag åkte och Mayan och Stråla gick bakom.
Var ute 1 timma i ungerbart väder, konstigt nog var hela byn stilla, inte en kotte i farten. Konstigt.
Svettiga kusar i värmen.
 
Ewa tittade förbi med Bulta och Lycka.
(Andreas och Sven hade varit ute och åkt skidor. Jag är lite avundsjuk, jag vill också åka skidor men att köpa ett par ligger tyvärr rätt långt ner på prio listan.)
 
Stråla och Mayan tyckte det var väldans intressant
Ja Mayan var tom naken och luftade sig i finvädret, usch vilka fula skav hon får utav täcket. "tur" det på sidan sitter så högt upp så inte folk tror det är skänkelskav.  Hon är känslig på alla sätt och vis tanten.
Värre skav på vä sida av nån anledning
Leffe, Dagg och Skorpan tyckte mest att det var onödigt att dom hälsa på mitt i maten och Holly blev rädd för dom.
 
 
Man måste rulla när man blivit svettig.
 
Nu har jag just gjort likadant som igår, en lite längre promenad och så förbi stallet och nattat hästarna.
Very najs.
 
Däremot så är jag ganska bekymrad över Stråla som i mina ögon inte har blivit nå bättre. Hon har fortfarande stora spänningsbulor i ländryggen som ömmar när man rör dom och hon står som en sågbock med ena bakbenet ständigt vilande.
Det blir ingen ridning på henne ännu inte.
Frågan är bara hur man ska gå vidare. Maria är väl fortfarande sjukskriven och ja... Anna Semren men då får jag väl vänta jättelänge och har jag råd med henne?
Sen börjar jag fundera på man skulle ha behövt röntga ryggen hennes. Kissing spines är vad som lurar i mina funderingar...
Mmm

Fredag

Publicerad 2013-02-22 21:03:54 i Allmänt

Det blev inte ingenting idag, jag mötte Ewa när jag var ute med Ebba så vi åkte rissla med henne en rejäl sväng, bara det att jag inte hade häståkarkläder på mig och höll på att frysa ihjäl.
Sen åt vi lunch tillsammans, lite häng och en hel del surr, och åkte med min skrotbil, som bestämde sig för att starta idag, och handlade och så.
Sen blev det lite slappande och tv tittande.
Min och Ebbas långpromenad blev en kvällspromenad i superhärligt väder, först en bit mot bergnäset och sen gick vi till hästarna och gav dom kvällsmat.
Ja se det blev en riktigt bra dag när jag till och med har känt mig ganska okej i både kropp och knopp. Fortsätt så över helgen nu tack.

I want

Publicerad 2013-02-22 10:50:31 i Allmänt

Åååh, idag, just i detta nu, är Slash i sverige. Och köper snus. Ha ha.
Suck
 
Idag ska jag göra ingenting. Ta en långpromenad med Ebba och titta på tv.

Ja vad fan ska man säja..

Publicerad 2013-02-21 21:32:35 i Allmänt

Städpatrullen arbetar
Hon är lite bortskämd den där ponnyn och får gå lös lite här och var. Men det är ganska praktiskt för hon arbetar bättre än de festa dammsugare. Holly fick också komma ut och städa fast hon fick sitta fast i snöre.
Jag fick lite hästmotivation när jag kom till stallet och umgicks med de underbara djuren. Goa glada mysiga sociala älskade djur. Dom tar en alltid som man är och dömmer aldrig.
Stråla var på sitt kramigaste humör
 
Precis vad matte behövde.
 
Tog en ridtur med Leffe och Mayan och Stråla i snöre. Alla skötte sig utmärkt. Mest skritt men tog en liten trav då Leffe blev så glad att han var tvungen att pipa och bocka lite. Tokfarbror.
 
När jag kom hem hade jag dock dåliga besked i brevlådan, att jag inte får några pengar från a-kassan den här månaden heller.... Trots att jag skickat in de papper dom ville ha.
Det är väl bara hänga sig eller nått. Vad fan.
Bröt ihop lite, vilket mynnade ut i ett städ il. Ta ut lite frustartion på skiten. Det gick inte att få tag på någon idag så imorgon. Det r då en helvetes jävla tur att jag får lite lön iaf.
Hej bekymmer, kom och samla er här på mig. Inga problem, det rymms hur många som helst tydligen.
 

Sjukstuga igen

Publicerad 2013-02-21 11:20:47 i Allmänt

Urf. Ebba är dålig i magen igen. I övrigt är hon ialla fall jättepigg och glad förutom att det sprutar diarre.
Jag gjorde som råden jag fick sist, värme, röra på sig och massage.
Det är så skumt, att hon har blivit så här känslig i magen. Jag tänkte mig inte för igår och gav henne lite extra gott. Det var jäkligt dumt förstås men det har ju ändå gått några veckor sen sist.
Matte mår också ganska risigt idag.
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Städa kanske.
Galet omotiverad att göra nått med hästar.

Tramstv

Publicerad 2013-02-20 22:27:00 i Allmänt

Men seriöst. Varför tittar jag på farmen!?!
Sorgligare samlig människor får man ju leta efter. Vart har tv 4 grävt upp alla elaka satkärringar och tramisga män?
Det går inte ens att kalla det för dagisnivå, inte ett barn skulle sjunka så lågt som dom gör där hela bunten.
Och det värsta av allt är att en av stolpskotten ska vinna en massa pengar.
Den enda som hade kunnat vara vettig i mina ögon var utmanaren som åkte hem förra veckan, Sanna.
Men vinner nån annan än Erik som just nu är den enda någorlunda vettiga person på stället. Vinner nån annan då förlorar jag tron på mänskligheten. Eller... åtminstone på dokusåpor.

Pantertant på språng

Publicerad 2013-02-20 14:25:13 i Allmänt

Idag har jag ovanlighetens skull varit i farten redan från morgon. Traska iväg och gav hästarna frukost och pysslade på medans dom åt.
Sen tog jag ut Leffe och Stråla på en liten tur, ute 30 minuter och jag höll fullständigt på att frysa ihjäl. -15 och lite lätt blåst, var som en isbit hela jag när vi kom tillbaka till stallet igen.
Då kändes inte min tanke att rida en långtur med Mayan speciellt lockande så jag tänkte om och tänkte fara mot bergviken i backarna där. Packade på både filt och ländtäcke som jag kunde bra om benen och så begav vi oss ut.
Det var bara det att den gamla pantertanten visst hade vårkänslor i solen och var fasligt tittig, sprättig och spänd. Inte alls stel, men på spänn och reagerade t.o.m för människor.
Så hittade hon då nånting att bli superrädd för så hon var tvungen att kasta sig runt och galoppera hemåt.
Suck. Innan jag hade tråcklat mig ut ur alla filtar så jag kunde kliva av och leda henne förbi det livsfarliga som jag inte såg skymten av... Vilken tur att jag hade Mayan med som kunde skydda oss från detta som den blinda människan inte såg.
Så kom Ewa med sina hästar och ville att jag skulle rida med dom och eftersom hon kunde förstå ett nej (jag känner min häst och hade tänkt mig en trevlig ridtur och inte en bergochdalbanetur på en tickande bomb) så bytte vi riktning igen och for och klättrade för att göraq av med lite energi. Pust och puh.
Bara skritt och trav idag men jag blev då varm iaf och Mayan vart dyngsvettig.
 
Lunch till hästarna och traska hem.

Sorg i bloggvärlden

Publicerad 2013-02-19 22:42:00 i Allmänt

Det är lustigt vad man kan bli fäst vid människor bara via internet. Människor och djur.
För inte allt för länge sedan hittade jag en blogg skriven av en otroligt klok människa med massor av kunskap och fastnade mycket fort för henne och hennes hästar.
Nu har hon fått säja farväl till sina fina och jag sörjer. Inget emot vad hon måste göra men än dock.
Vad livet kan vara orättvist ibland.
Gå in och läs i hennes blogg innan den försvinner. Jag hoppas dock att hon ska orka ha den kvar, att allt klokt hon har skrivit ska finnas kvar att läsa.
 
http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
 
 
 

Strul

Publicerad 2013-02-19 16:09:45 i Allmänt

Det bara fortsätter strula, bilen startade inte i fm när jag skulle iväg och göra en ganska viktig grej. Sen har även telefonen bestämt sig för att sluta kunna skicka sms.
Ja det är fantastiskt.
Snart kommer iaf Ida och plockar upp mig så jag får gjort det jag borde gjort för länge sen. Ja vad gjorde man utan vänner?
 
Varit och myst i stallet ett bra tag iaf. Soligt och fint. Mest pysslat, städad vindskydd osv. Gått på promenad med en jätte go och glad Mayan och en Stråla som var ganska strulig i början men nog tyckte det var trevligt att gå en sväng iaf. Strulet kommer nog av rastlöshet och myror i kroppen.
Kände lite på henne och tycker hon känns bättre, ska ge henne en ordentlig massage innan jag börjar rida och köra igen. Tors el fre så kanske vi rider lite i helgen om det känns okej.
 
Hade tänkt mig till ridhuset imorgon men det går ju knappast när bilen strular.
Varför kan saker inte bara fungera?

Hollypolly

Publicerad 2013-02-19 02:47:00 i Allmänt

Även om jag kände mig otroligt omotiverad och helst bara hade velat dra täcket över huvudet så fick jag iaf till lite aktivering av hästarna utan att det bara kändes jobbigt.
Först en liten sväng runt byn med Leffe och ponnyer. Holly tycker ju äntligen att det faktiskt är roligt att följa med ut och man slipper släpa henne som man fick göra förut.
En bra tid har jag inte haft ut henne just för att hon bara var motsträvig och inte verkade uppskatta att komma med och då tyckte inte jag heller att det var kul.
Så det är ju roligt att hon nu tycker att det är roligt. Speciellt extra kul tycker hon att det är att få springa med de stora hästarna.
Skorpan är ju alltid pepp och halvgalen på att få komma ut.
Holly är även mycket mycket socoalare och mer orädd än hon var när hon kom, hon lyssnar väldigt bra på sitt namn och kommer när jag ropar på henne. Går hon lös i stallet och jag lockar på Holly då reagerar hon på en gång. Ja ponnyerna brukar få vara lös i stallet och härja runt.
Däremot är hon fortfarande ganska tjorvig att hantera. Jag har ärligt talat inte orkat engagera mig i det så som jag kanske hade behövt. Hon trängs och knuffas och allt som oftast far hon omkring som en liten insekt och verkar inte ha hjärnan med sig här nere på jorden.
Som sagt tidigare, hon är som ingen häst jag träffat tidigare. Så rädd och osäker men ändå så bufflig och kaxig. Hennes beteende går inte riktigt ihop.
 
Hollypolly
 
Sen tog jag ut Mayan en sväng och bara red en liten motionssväng. Med det enda kravet att inte dra iväg som en frustande galoppör på uppsrakan bara för att vi skulle trava hemåt. Lite klättring, mest skritt, lite trav och en kort kort galopp.
Trevlig tanta.
 
Sen har jag dragit upp mitt huvud ur strutshålet och gjort iallafall En grej som ändå fick mig att må lite bättre. Lite.
 
 

...

Publicerad 2013-02-18 13:50:24 i Allmänt

Åh vad jag är less på mig själv. Jag vill inte vara som jag är nu. Jag vill inte vara här.
Det har varit några riktigt jobbiga månader och jag vet inte vad jag ska göra för att det ska bli bättre.
Jag vet inte om jag har orken att göra det bättre även om jag visste vad jag skulle göra.
 

Men hjälp

Publicerad 2013-02-17 18:07:29 i Allmänt

Jädra bil! Den gav mig skrämselhicka då den tvärdog efter e:4 an och vägrade starta igen. Enfiligt med transporten bakom kändes ju inte så jättelajbans. Usch, man har hört så många historier om bilar som blivit påkörda när dom stått så där vid vägen. Så varningsblinkers på och ut med triangeln och grävde runt i motorn och bilen ville inte starta. Ringde pappa som sa att han skulle komma och bogsera bort mig.
Sen stannade det en vänlig men förvirrad man som först höll på att bli påkörd när han klev ut i vägen då det kom en lastbil och sen sa att nejdå det här är tvåfiligt. Eh... nä det var det verkligen inte. Undrar jag om han ens skulle köra han. Men det var iaf rart att han stannade.
Sen hejsan hoppsan så startade bilskrället igen.
Troligtvis en ispropp bara. Pust och puh. Ja jag var fullständigt övertygad om att den var död för alltid. Spec iom att den håller på och tjorvar med värmen och fläkten och, ja dels att den redan varit trasig en omgång och med tanke på min tur med bilar så...
 
Alltså det är nått fel på mig. Jag är ännu hungrigare än vanligt. Jag åt för 3 timmar sen och åt så jag var proppmätt. Nu är jag hungrig igen. Å så har det varit i några veckor. Galet hungrig hela tiden.

Superhorse!

Publicerad 2013-02-16 23:05:00 i Allmänt

Vill man klä ut sin häst till Stålmannen eller Spindelmannen och har sisådär 6000 till övers kan man köpa den här dräkten
http://www.hippson.se/blogs/redaktionenspryltips/nu-har-helkroppsdrakten-kommit-till-sverige.htm
 
Nä men seriöst, förutom att det såg väldigt fånigt ut så är det nog en väldigt bra tanke bakom (och jag tycker definitivt det där är bättre än spikmatta till häst som jag tycker är helt vansinnigt.) Jag kan definitivt tänka mig att det kan vara rätt skönt, som en stödstrumpa för hela kroppen liksom.
Men vilket bök att ta av och på eländet.

Torka

Publicerad 2013-02-16 18:38:27 i Allmänt

Härlig dag. Äntligen är det varmare ute, då är dock nackdelen... styltor.
Pommat med två tossiga ponnier plus Strålan. Sen har tossiga Leif fått bära matte runt byn med Mayan i snöre.
Skottat taket på ponniernas lägenhet.
Ebba har varit ute mycket och härjat runt.
På en strax ska jag gå till byahuset på tacoafton. Väntar bara på att nagellacket ska torka.

Fringe

Publicerad 2013-02-15 22:04:00 i Allmänt

Jag började se Fringe för ett tag sen och i början tyckte jag att det var riktigt uselt. Men jag gillade karaktärerna så jag fortsatte se den, nu är jag inne på säsong 4 och nu är det riktigt bra.
Älskar Walter han är en underbar filur.
 
Sen är ju inte Joshua Jackson (Peter) skadlig för ögonen heller. Och Oliva är vansinnigt söt. Kan dom bara få ihop det nån gång.
 
Sen började jag även se Sanctuary men den verkar enbart usel. Visst kan det gå att titta på om man inte har nått bättre för sig, men nä.. Ingen riktigt känsla för karaktärerna heller förutom för varulven.
Amanda Tapping har jag aldrig gillat, inte i Stargate Atlantis heller som fö är en annan serie som jag älskar.

Kärlek i hästhagarna.

Publicerad 2013-02-14 22:47:00 i Allmänt

Har varit och sprungit efter ett gäng pigga glada gammelhästar. Promenad var tanken men det vette tusan vad det vart.
Busdjur.
Å ponnyn är värst. (ja hon börjar höra till gammelgänget hon också hon blir ju för tusan 17 år. Eller vänta nu... 16? Bra koll. Ja hon är ingen ungdom iaf.
När vi sen kommer tillbaka så stannar Leffe och pratar med Stråla och Dagg det var kärlek i luften så här på allahjärtans. Leffe tom slängde ut snasen.
Jag önskade att jag hade haft kameran, Dagg som bryr sig föga i tjejjernas uppvaktande vart störtkär i Leif.
Sen gjorde han bort sig när han tog tag i Leffes grimma och vägrade släppa. Ja herregud. Efter ett bra tag så blev Leffe less och sa åt honom, inte släppte han ändå. Sen började han dra Leffe in i hagen (genom grinden) här blev jag lite stressad och sa åt honom även jag. Men inte fan släppte han ändå. Så det vart en dragkamp med Dagg i ena änden å Leffe i mitten som inte riktigt visste vad han skulle göra och jag drog på andra sidan tills han till slut släppte.
Ha ha ha, jemenherregud. Hästkräk.
Sen var den kärlekshistorien över från Leffes sida iaf.
 
En till faktor att räkna in i hur facinerade det är att Mayan mår så bra är ju at hon bär omkring på mig, Dunderklumpen. Hon som knappt tålt ha nånting på ryggen förut.

Hel häftigt

Publicerad 2013-02-14 19:22:05 i Allmänt

Ja då har Kajsa varit och jag kan ju börja från slutet då hon tog sig en titt på Mayan, det är lite roligt för hon har ju följt Mayan i alla år och vet vilka problem vi haft, hon sa även att Mayan är den kund som har hängt med henne längst.
Hursom så sa hon precis som jag, att hon har aldrig varit så här fräch nånsin. Det är ju underbart. Lite stel i halsen pga av tänderna som är lite tjorviga för tant men inget annat. Hur härftigt är inte det på en 22 årig tant som haft problem halva livet och som dessutom gick ett rejält hårt pass i förrgår?
Det är hur häftigt som helst ska ni veta.
Hon fann en grop i kinden där vart hon hade smärta för nån vecka sen som tyder på att en tand trillat lös. Det är ju logiskt då att den störde henne, lossnade och smärtan försvann.
 
Stråla då. Ja det troliga är att bockningarna beror på kroppsliga spänningar som i sin tur beror på.... tada, sadeln. Mmjo. Man trodde ju att man var relativt säker från sadel problem med en bomlös sadel även om jag är mycket mycket väl medveten om att det inte är någon universallösning.
Egentligen så var det väl inte sadeln i sig utan padden som är dålig men den ger mig även en bra sits osv osv. Så hon har i alla fall gått och fått två rejäla låsningar i ländryggen och då även spänt upp musklerna i det området plus längs med ryggraden.
När Stråla då ska galoppera med sina stora rörelser och måste samla sig lite mer, jag sitter till lite mer och dessutom tappar balansen och hamnar längre bak så klämmer det extra där och hon laddar ur. Mycket logiskt.
Så Kajsa har lossat låsningar och masserat loss spänningar så på en vecka får jag börja rida igen.
Det lär ju bli barbacka nu då tills jag har råd att köpa en ny sadel.
Det käns inte speciellt katastrofalt eftersom jag redan hade i tanke att köpa en så småningom. Fast jag lär ändå inte ha råd förrän till sommaren då jag får jobba lite mer.
Håll nu alla tummar som finns att bockningarna inte ska ha blivit en grej utan att vi slutar med det när kroppen blir bra. Mhm.
Gud så spännande det ska bli.
 
Sen tittade hon ju även på Dagg som har en helt egen histioria som inte är min att dra. Bara hoppas det går att räta till killen, Strålas man, hon är så kär.

Jobbar

Publicerad 2013-02-13 19:03:41 i Allmänt

Japp. Bara hemma två timmar nu så ska jag iväg igen. Precis lamog för att hinna krama om djuren och se så dom har det bra.
Och imorgon kommer Kajsa till hästarna. Underbara kvinna.
Ska bli mycket intressant att höra vad hon kan ha att säja.

Underbart

Publicerad 2013-02-12 19:12:01 i Allmänt

Oh vilken härlig dag.
Jag och Mayan har varit på en rejäl motionssväng vid stjikuträsket, som synes där nedanför träden
Vi lade fokus på att Mayan skulle röra sig genom hela kroppen och inte pinna på med symaskinsben och det tog inte lång tid innan hon travade på friskt med ett bra tramp och schwung.
Det är tydlig skillnad på viljan i ridhuset vs ute i skogen kan man lungt säja. Här vart hon inte det minsta trött efter en halvtimme utan när vi hade travat på rejält så lät jag henne rulla på i galopp en bra bit, ända tills hon började visa att det blev tungt och ville antingen bryta av eller öka, då pressade jag henne lite lite till innan hon fick sakta av. Men inte ville hon skritta inte. Nej då.
Tok tant.
På hemvägen så vart hon lite tjorvig och gormade med bettet och benen flängde och slängde åt alla håll. Jag var ganska rejält trött så det var svårt att rida ordentligt men efter en stund så fick jag henne att lägga sig i ett bra tempo och form i traven.
Jag känner även att jag själv har lättare för att räta på mig ute  då hon har mera driv.
När hon blir så där stel så kan jag bli lite rädd för att röra på henne men jag tror att såna här ridturer är supernyttiga. Hon kändes jättefräch idag.
Roligt var det och så attans härligt med solsken.
 
Vi blev rejält svettiga båda två
Så här kunde alla dagar få vara.
Ebba har varit jättepigg och glad hon med.

Oh yeah

Publicerad 2013-02-11 23:04:13 i Allmänt

Finns inte så mycket att säja idag.
Har fått en finne mitt på näsan så den är röd och svullen. God kväll det är jag som är Rudolf.
Kört häst under stjärnor och norrsken.
Zumbat med en sjukt stel eländig kropp som inte alls ville som jag ville.
Längtar till våren.
 

Arrow

Publicerad 2013-02-11 00:24:00 i Allmänt

Precis kollat på premiäravsnittet av Arrow utan att ha en aning om vad det var.
Verkar intressant. Lite Robin Hood meets Batman i form av en rysligt het man
 
Ah, tusan, det finns så mycket serier jag vill se men så lite tid!
Och iom att jag inte har sexan så missar jag både Vampire Diarys och Hell on Wheels. Även Grimm och Dextrer halkar jag efter i. Attans rackarns!
Snart dags att börja ladda hem fast det är emot mina principer.

Omotiverad

Publicerad 2013-02-10 20:57:47 i Allmänt

Blä. Jag hade ingen motivation alls idag, det blev en promenad med ponnierna (dom var iaf väldigt pigga och glada) runt byn sen var jag stelfrusen, -15 och blåst så jag nattade hästarna tidigt och åkte hem till bastun.
Nu är jag less på kylan. Tvi och blä!
Dags att titta på senaste ponnyakuten så jag har något mer att irritera mig på =P
 
Det är så trist när det blir så här, humöret, kroppen och motivationen sviktar och det finns massor som hade behövts göras. Men det är ändå bättre att inse att det man kanske gör såna gånger inte gör sån stor nytta.
Börjar önska mig en medryttare/skötare av något slag, det hade varit toppen med lite hjälp och lite stallsällskap kanske skulle kunna hjälpa motivationen också.

Söt

Publicerad 2013-02-10 15:43:23 i Allmänt

 
Söt Mayan
och ganska ful

Sen stalldag

Publicerad 2013-02-09 23:38:26 i Allmänt

Just hemkommen från stallet. Först var vi till ridhuset med Mayan det var verkligen jätteroligt. Trodde vi skulle vara ensamna sent en lördagkväll men det var två ekipage till därinne. Mayan var dock galet stel och i vanlig ordning så blev hon trött när vi väl hade jobbat igång kroppen.
En nackdel med att ha lösdriftshäst i varmt ridhus. Dyngsvettig efter 30 minuters ridning.
Som vanligt gick även galoppen mycket bättre än traven men hon fixade både skänkelvikning och öppnor i trav.
Jobbade med Öppnor, slutor och sk vikn i skritt.
Ida filmade men det vette tusan om jag vågar lägga ut nått. Jätte stel häst och krattig pilot. Hur svårt ska det vara att räta på sig egentligen?
Jag vill ha en dressyrsadel.
Skulle verkligen behöva åka och jobba i ridhuset minst en gång i veckan. Ska försöka ha det som mål men vi får väl se vad som händer med bilen min som bara tjorvar.
 
Sen har jag masserat Dagg. Toppen att kunna jobba av lite på stallhyran. Det är dessutom kul att massera. Kanske jag borde gå färdigt min utbidling och jobba med det? Fast, det vette tusan, jag tror inte det skulle funka, att det skulle löna sig.

Så dålig matte

Publicerad 2013-02-08 18:39:00 i Allmänt

Hur tänkte jag nu när jag tänkte att jag skulle rida Stråla idag? Ja jag tänkte väl att lite gymnastik är alltid bra men jag började med att massera henne och det känns inte okej att sitta på henne när hon har så mycket spänningar i kroppen.
Nu när jag arbetar med att lossa på spänningarna så har dom även börjat göra mer ont, det är en naturlig process men det är inte kul för matte som dessutom har ångest för att hon har fått gå och få dessa spänningar... Det är en räjäl bakläxa på hästägandet för min del alltså.
Jag som dessutom har kunskapen att hitta dessa problem om jag inte bara trott att hennes arbetsvilja och mjukhet vid arbete bevisat att hon mår bra. Jag borde ha lyssnat på den där känslan som sa att det inte står riktigt rätt till.
Ångest över att ha grälat på henne då hon kanske har försökt tala om att det gör ont. Jag som alltid är den som tänker smärta så fort något inte står rätt till.
Fina lilla tösen.
 
Har även uppmärksammat att hon alltid står och vilar ena bakbenet samt att hon alltid står med det ena framför det andra. Väldigt ovillig att ställa sig jämt. Kanske hon har ramlat nån gång, halkat, (?) så hon råkat bli sned. Och ingen finns det som kan komma och hjälpa.
 
Blev iaf en rejäl massage omgång idag och sen på med Back on Track täcket och ett til ovanpå och ut på en kort promenad. Nu står hon inne och marinerar i BoT.
-20 ute. Brr brr
 

...

Publicerad 2013-02-07 22:54:39 i Allmänt

Mm. Det tidigare inlägget blev ju lite missanpassad iom detta:
http://stockholmsjenna.se/?p=13239#comments
(förstår inte riktigt vad ljudet har med saken att göra dock)
och just Isabell Wert är ingen som har imponerat mig tidigare, tycker inte alls att det ser trevligt ut när hon rider och blir förvånad över att hon vinner allt. Dessutom så hade jag tänkt låta bli att klaga för en gångs skull men jag tycker ju då att hon håller på tok för mycket i hästen på videon osv osv.
Men det visar ändå att man kan få hästen i högre samling och göra diverse piffande utan bett (sporrar osv). Det är ändå att väldigt bra budskap att lyfta fram och ett bevis för de som inte tror.
 
Det gjorde mig iaf jättesugen och jag hoppas kunna dra iväg Stråla till ridhuset för lite puffande (=P) imorgon.
 
Zumbandet gick fint idag och det tog rätt bra i benen. Så har jag även diskat och dammsugit och kört häst. Så jag är ganska nöjd med denna dag.
 
Tjoflöjt!!

Rida

Publicerad 2013-02-07 16:18:06 i Allmänt

 
Oj vad ridsugen jag blev av att se detta klipp.
 
 

Ja

Publicerad 2013-02-07 09:34:24 i Allmänt

Just hemkommen efter en jobbsväng. Toppenväder men jag tänker minsann dra ner rullgardinen och slappa ett tag. Trött och ont.
Fläkten i bilen har börjat krångla och funkar inte i början, idag fick jag köra 30 minuter i kyla innan den kom igång. Tvi tusan! Tur man har rumpvärmare iaf...  Vad sjutton kan det boro på, det är som att den inte vill funka innan bilen blivit varm men idag tog det ännu längre.
Även kupevärmaren verkar ha gett upp.
Varför kan saker inte bara funka?
Suck.
 
Håller tummarna för Idas Ridde som är inlagd på djursjukhuset.
Nu får det fan i mig vara nog med elände!!
 
 

Korskoppling

Publicerad 2013-02-05 19:08:21 i Allmänt

Ja jag kan väl bara skylla på sömnlöshet men det har varit total korskoppling idag.
Först i kommentarerna till förra inlägget där ja såg framför mig hur bloggerskan Tyra var flåsig och dålig i magen.
Vilket sen reulterade i total skrattattack och följande skrattanfall då bilden ploppat upp i mitt huvud.
Ja jösses.
Sen var vi på promenad och när jag ska ropa på Ebba så gapar jag Leffe!
Fast korskoppling 2,0 var ändå när jag red Mayan och kunde inte för mitt liv räta ut öppnor och slutor så tillslut kunde vi inte ens galoppera vilket resulterade i att Mayan helt enkelt tog saken i egna hovar, som hon brukar göra. Så fort hon kände att jag funderade på att be om något så försökte hon förigkomma mig med allt hon bara kunde hitta på. Det var inte våran bästaste ridtur precis. Ljusår ifrån Grand Prix känsla ala http://stjarnstralar.blogg.se/2012/november/schvung.html#comment
Fast hon är allt bra söt min obstinata gammelkärring.
 
Helt oskyldig hötjuv.
 
Nya kärleksparet.
Sötponnier
 
Leffe  måste ju också få vara med fast han är på sniskan.
 
Varför vänder inte data eländet på dom?!? I bildmappen är dom rättvända. Knäääppt.
 
Hade också en massa tankar som spann vidare på utbrändhets inlägget men det tar vi en annan dag när hjärnan funkar.
 
 
Förresten, när jag körde down memory lane, dvs Öjebyn, så kom jag att tänka på brevlådan som det spökade i och skrattade högt för mig själv även då.
Minns du den Therese?
 

Ebba update

Publicerad 2013-02-05 13:48:51 i Allmänt

Det enda dom kunde finna idag var bakterier i urinen, de andra proverna var bra. Bakterierna är även skickat på odling och Ebba har fått antibiotika.
Plus fortsatt pro-kolin för magen samt magdiet för säkerhetskull.
Bra att dom fann det som jag hade på känn, synd att dom inte tog ett urinprov sist hon var in. Feber, allmäntillståndet och bakterier, nu gissar dom på att hon har urinvägsinfektion och en släng av magsjuka. Ja man kan ju faktiskt ha två sjukdomar samtidigt. Hoppas nu att det bara var det här och att hon blir frisk nu då.
Jag har inte sovit inte en suck i natt så jag har alltså varit vaken sen kl 6 måndag morgon och känner mig inte det minsta trött. Knas. För många tankar som snurrar.
 
Nu blev det helt plötsligt kanonväder så det är bara passa på att dra ut hästarna.
 

Raljerar vidare

Publicerad 2013-02-04 23:08:00 i Allmänt

Om annat dena gång. Ponnyakuten nämligen.
 
Fast först så är jag så glad över att ha stött på ett enormt timmerlass när jag var ute med hästarna.
Körde Mayan och Stråla och Skorpan gick bakom. På hemvägen kommer det en stoooor lastbil bakifrån och människan är så vettig att han lägger sig på ett bra avstånd och väntar, trots att jag först, när jag trodde att det bara var en bil, tog dom åt sidan så han hade kunnat försöka tränga sig förbi och trots att det var ganska så långt tills vi kunde gå av vägen med tryggt avstånd till lastbilen när den tuffade förbi.
Alltså han gjorde min dag. Dagens ros till honom! Vilken prins.
Det är dessutom precis vad Stråla behöver få se.
Sen hade han stannat en bit fram så då fick vi passera honom. Toppen bra träning.
 
Så till ponnyakuten då. Oj oj, jag har så mycket åsikter men jag tror jag håller mig till senaste avsnittet som ni kan se här:
http://www.svtplay.se/ponnyakuten
Denna gång började dom då ta itu med problemen som hästarna har med ungarna.
Första problemet: Ungarna fick rida runt runt och Tobbe stod i mitten och tjatade om formen. Tyvärr så får man ju se så små små stunder av lektionerna så det är ju svårt att få en ordentlig syn på vad som verkligen händer och jag hoppas att det händer vettigare saker som dom inte visar. Men då alltså. En liten kille har problem med att hästen springer med huvudet i vädret. Tobbe tjatar om foooormen och tar tag i tyglarna och går med ungen och hästen.
Okej hästen slappnar av lite men vad hjälper det ungen?
Och framför allt. Formen kommer inte framifrån förihelvete!!! Så där ja, då fick jag det sagt också.
Stort plus är att Tobbe lägger stor vikt på att man inte ska slita rycka och dra hästen i munnen.
 
Jahapp, Problem nr två:
Hästen drar i väg med sin unge när hon ska leda den. Svårt att låta bli att skratta när ponnyn, skitglad med öronen spetsade bara springer i väg med ungen efter... Thooooseeey. Ja jösses. Ganska imponerande att ungen inte blir tokarg också. Även om hon nog skulle behöva ta och bli lite bestämd.
Det som stör mig är här smackandet. Man kan inte ha samma komando för olika grejjer.
Det är som när min förra hovslagare smackade åt Stråla när hon skulle lyfta på fötterna, Stråla började trampa runt och som tack för att hon försökte göra rätt så fick hon en hovtång dängd i rumpan. Eller alla ungar som smackar när nästen ska backa (som dom gör här) klart som fan hästen inte fattar för smacka betyder ju (oftast i alla fall) framåt.
För mina hästar är smacka- framåt, back- back och lyft- lyft på fötterna.
Man kan ju säja vad fan man vill bara man inta använder samma komando till olika saker om man nu inte vill göra hästen förvirrad.
 Stort plus till andra kloka saker han har att lära ut fast han borde ha förklarat att det inte r okej att låta hästen buffas så där och förklara varför. .
 
Problem 3:
Hästen som bara springer undan i hagen. Här är det ingen tränare med utan bara två ungar.
Det första felet dom och många andra gör är ju att gå in med inställningen att man ska "FÅNGA" hästen och "ta fast" den. Gå in i hagen med inställningen att umgås med hästen så blir det nog mycket bättre redan där.
Sen måste man ju fråga sig varför hästen inte vill komma. Nånting är det ju som den finner obehagligt som gör att den inte vill vara med.
Att sen tvärkasta sig på den när den väl är fast, ja det är ju inte så jättesmart.
 
Problem4:
Resten av ungarna ska lära sig att få hästen i form, nåja, att slappna av lite i alla fall..
All denna fokus på huvudets placering kommer bara att få ungarna och de som tittar på programmet att ännu mer tro att bara hästen böjer på nacken så är det bra. Då går den i form.
Alltså. Grundridning, sitsträning och egentligen så borde dom inte ens få trava och galoppera innan dom kan kontrollera hästen och rida vettigt i skritt till att börja med.
Hästen Bego kastar av sig ryttare. Ja det skulle jag också göra om nån satt och drog mig i munnen för varje steg jag tog och dunsade mig i ryggen i bakvalvet.
 
Grundridning hejsan hoppsan och bra ridning överlag. Rätt och korrekt anpassad utrusting. Kontroll av häst smärta?
 
Stort plus att även hoppryttarna får rida lite "dressyr", det skulle bara ha varit bra dressyr.
Hästen Bego ser för övrigt inte alls fräch ut i kroppen.
 
Oj oj.
Ja tittade man sen på uttagningen så skulla man ju velat ta hälften av ungarna i örat, vissa borde ens få lov att komma i närheten av hästar och föräldrarna skulle ha spöstraff som köper hästar åt sina ungar, och dessutom såna hästar som inte är nybörjar anpassade och inte ens har nån tränare som kan hjälpa dom på hemmaplan.
 
Men det är ju verkligen fantastiskt att dom inser att dom har problem och att dom söker hjälp. Bara det är stort och att dom dessutom visar upp sig i tv så att såna som jag kan sitta och såga dom. Det är riktigt modigt det.
 
Det hade varit roligt om dom gjort programmet längre och visat mycket mer från träningarna.
 
Oj oj, så många åsikter men nu sätter vi stopp för i dag.
 

Dipp

Publicerad 2013-02-04 16:12:00 i Allmänt

Och så fort jag hade skrivit att hon mådde bättre så dippade hon. Imorgon ska vi till öjebyn för att utreda om det kan vara något med urinvägar eller livmoder mm. Jag tror som sagt inte riktigt på att det ska vara enkel magsjuka.
 
 
Jag läser ju http://tyras.se/  och http://darios.se/  och även om jag verkligen inte kan skriva under på allt hon gör med sina hästar och en del ideer som hon har om hur det "ska" vara så gillar jag henne.
Nu skrev hon ett långt inlägg om sin utbändhet
http://tyras.se/2013/02/03/sanningen/#comments
som jag kan relatera en del till.
Det jag dock inte kan relatera till är hur hon tjatar om att hon är sjuk. Jag däremot har förbannat svårt för att anse att jag är just sjuk. Jag har en sjukdom, men det betyder inte att jag är sjuk. Lite bakvänt kanske men så är det. När jag var på rehab tex så är det så många som bara drar den heeela tiden, jag är ju faktiskt sjuuuuk.
Nu har jag i och för sig blivit lite bättre på at tala om att jag inte är okej men förut skulle jag aldrig öppnat käften om det till folk jag inte känner. Kanske är en nackdel också men  Jag tror det kan bli riktigt farligt när man börjar identifiera sig själv som sjuk.
 
Inte heller springer jag till läkaren med jämna mellanrum, det ska vara nått riktigt illa i så fall. Dom kan ändå inte göra ett skit uppenbarligen.
Konstant huvudvärk veckor i sträck, då går jag till en massör. Lunginflammation, äsch nog blir det bra...
Inte så att jag tycker att jag är bättre för att jag inte går, bara att dom ändå inte kan göra nått. Låt dom laga brutna ben och sy ihop sår, det kanske dom kan.
 
Nu är ju inte mitt problem utbrändhet men har en del liknande symptom och samma oförståeelse. Där kan jag relatera.
Ibland kan jag bara känna, fan om man ändå hade haft typ diskbåck, det vet folk vad det är och det kan man relatera till att jaha oj det måste göra ont. Eller ännu bättre, ett brutet ben eller två med stora gips för det syns ju utanpå.
Även om jag inte vill identifiera mig med att vara sjuk så vorde det ändå lättare om folk kunde se och förstå att man inte kan fungera som vanliga människor.
Och att till skillnad från ett benbrott så läker jag inte. Det är bara leva med det så gott det går.
 
Jag brukar tänka att om man kunde överföra lite, bara som ET typ, peta på nån och säja, så här kanns det. Det vore rätt bra. Och väldigt intressant.
 
Att sen folk missförstod hur Tyra medande med utbrändhet och stroke och blir kränkta och gnälliga. Det är ju bara tragiskt.
 
Mmm, nu vart det ett babbligt skriva av sig inlägg här.

Måndag

Publicerad 2013-02-04 12:01:25 i Allmänt

Idag är Ebba jättepigg och busig som få. Skönt att det gick över så lätt den här gången, att vi han stävja det i tid.
Uschiamej, dom ska bara hålla sig friska.
 
Släppt ihop Strålan med Daggen och Stråla är tokbrunstig och sur över att Dagg skiter fullständigt i det. Där for hon och viftade med rumpan och han bara tugga hö. Ja jäklar.
 
Kanske det blir en körtur idag, ska väl inte säja för mycket men jag satsar på det. Plus en promenad.
Har hämtat hö på fm efter jobbet. Nu måst jag nog sova en stund. Gud så spännande info, viktigt att veta om 10 år. Mhm.

Söndag

Publicerad 2013-02-03 14:01:37 i Allmänt

Lilla skrutt mår iallafall bättre idag. Jag är dock luren på att det skulle vara något annat än bara magsjuka som veterinären trodde. Undar om det är vanligt att hundar blir känsliga i magen med åldern? Hon har alltid haft en järnmage förut och ätit allt möjligt äckel. Eller nä, när hon var runt tre månader så hade hon mycket diarrer och fick ligga inne en del. Men sen har det knappt varit nånting förrän i somras då hon hade envisa diarrer som tog lång tid att bli av med, men då blev hon inte påverkad i allmäntillståndet alls.
Den här gången så bajsade hon bara löst en gång men hade uppenbart väldigt ont i magen. Vid 5 i morse lugnade det ner sig, hon slutade skaka och vi har kunnat sova lite. Några gånger har hon sagt att det är jobbigt, små krampat lite och hon är lite tagen men var ändå alert sist vi var ut.
Ja känner ändå att jag vågar lämna henne med Ewa och åka på jobbet. Lite drygt bara att det är ett sånt långt pass, jag undrar dock om jag inte slutar redan kl 7 imorgon motför vanliga 8.
Får ta och ringa veterinären imorgon igen om det inte blir sämre så det måste ske tidigare.
 
Hade planerat en körtur med Mayan idag men så blev det ju inte. Såna här gånger är det ännu skönare att ha dom på lösdrift, det enda dom behöver är mat och vatten och så slipper man ha tokdåligt samvete för dom också.
 
Prinsen har åkt till sitt nya hem idag, tomt det blir, nu är det helt plötsligt bara sex hästar på gården. Strålan ska få gå med Dagg så snart vi får möjlighet att släppa ihop dom.

Sjukligt

Publicerad 2013-02-03 01:29:45 i Allmänt

 
Ja Ebba min Ebba är sjuk igen och jag är sjuk av oro. Och arg över det sjuka i att man inte ens ska kunna ringa och rådfråga veterinär. Det är så jävla idiotiskt det här nya dom börjat med. Nytt och nytt, det var ju redan då det var dags för Leia att lämna jordelivet.
För att ringa jourhavande veterinär så kan man inte ringa med kontantkort, vilket är det enda jag och säkert många med mig har. För det andra så kostar bara samtalet 200 spänn. Helt jävla vansinnigt idiotiskt!
Jag lyckades i alla fall väcka upp min mamma som ringde till veterinären som ringde upp mig. Tack för det i alla fall.
Då Ebba uppvisade precis samma symptom som förra gången så gjorde jag mig redo att åka på en gång.
Veterinären sa dock avvakta och gav tips på hur vi skulle undvika att lungorna skulle bli vätskefyllda den här gången.
Ta i trä, ännu vågar jag inte andas ut, men det verkar ha hjälpt. Det har lättat för henne men inte släppt helt.
Det blir en sömnlös natt.
Lustigt nog så kände jag på mig det när jag var i stallet. Ebba följde inte med och jag kände bara, nej jag måste hem till Ebba, inte ens stannade till för att koppla i motorvärmarsladden när jag gick förbi bilen.
Och då har hon ändå varit pigg tidigare idag. Skuttat runt hos Ulla och så.
 
Mitt lilla hjärta
 
Jag måste hålla en hand på henne hela tiden där hon ligger inpackad med varmvatten flaskor på magen som bubblar och gormar.
 
 
Jag var i alla fall ut och tömkörde Stråla när jag var i stallet. Hon var helt underbar. Vi var ute ca 30 min och jobbade kanske 15 av dom.
Serpentiner över vägen där det i början var väldigt svårt för henne att ställa höger. Vi jobbade med öppnor efter vägen och tog små små volter i trevägskorsningarna där vi även flyttade bakdelen utåt.
Kort kort skritt och tog in bakdelen under kroppen.
Ja herregud, det är som Monty Pythons silly walks.
 
 
Men ja underbara häst som gör precis allt jag ber om med sådan glädje och arbetsvilja.

Så fiiin

Publicerad 2013-02-02 19:55:00 i Allmänt

Ge mig!!!
 
 
 
Fast först. Ge mig en sadel eller två.
 
 
 
Den här tar jag gärna också
 
Från hööks.

Fina flickor

Publicerad 2013-02-01 23:48:55 i Allmänt

Idag blev det en liten körtur i skritt med Mayan framför vagnen och Stråla och Skorpan bakom. Eller ja rallyskritt och ja... Skorpan var väl bara brevid med stora intentioner att vara framför vagnen, jädra ponny till att ligga på alltså.. Men det var trevligt ändå. Glada goa tjejjer.
Mina fina.
 
Dags att sova strax, väckarn ringer kl 7, då ska hästarna fixas innan det dags att åka på hästloppisen. Hoppas vi får nånting sålt i alla fall. jag oroar mig för att ingen ska komma. Fast det skulle visst vara många försäljare iaf, hur många som nu är många.
 
Idag träffade jag en som inte sett mig sen i somras och hon sa: Meen guud vad du har blivit smal. Och även om jag vet att det var en enorm överdrift, jag är verkligen allt annat än just smal. och jag vanligtvis inte brukar gilla sånt så kändes det ändå bra att det syns att fläsket är på väg bort i alla fall.
Blev inget zumbande den här veckan. Men imorgon tänkte jag tömköra Strålan, det är bra motion det med.
 
Återupptar zumban nästa vecka.
 

Landet runt

Publicerad 2013-02-01 16:28:00 i Allmänt

Det blev mera jobb. Underbart.
Då får jag ihop till ca 36 betalda timmar den här veckan. Whoop whoop!
 
 
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3130
Landet runt i bilder på Christer i p3. Stråla är nr 3 =)
Från igår när hon spanade på älgar under våran promenad. Hörde hennes hjärta dunka fast jag stod en meter ifrån henne. Skögens farligaste rovdjur minsann.
 
---------------
I skööögen minsann, där finns det farliga djur.
 
En annan bild som jag la ut på fääääjsbok också

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela