stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Minisemestern

Publicerad 2017-07-31 00:13:57 i Allmänt

Det har verkligen känts som en minisemester och det har varit ganska precis hur bra som helst och precis vad jag behövde.
 
Torsdagen med det fantastiska beskedet om att Stråla var frisk, inte ens en liten hälta kunde dom skrapa fram och fröken var så piggelin så hon var tvungen att sprattla lite då vi skulle gå (vadå GÅ, pffft) och sen springa i  löpargången.
På kvällen en tur till vattnet med Frej tillsammans med Stråla och Helena. Stråla överlycklig över att få komma ut och röra på sig och Frej visade sig vara en riktigt badpojke. Tidigare har han bara varit i hamnen och blött fötterna, nu badade han på riktigt och var nästan ut och simmade.
 
 
Fredagen var en helt magisk dag, helt perfekt. En sån dag som jag får spara i minnet när jag undrar om det är värt det. Ja det är det verkligen. Det är så... Olikt nånting jag upplevt tidigare.. Det är så fantastiskt, underbart, fint, magiskt. Fortfarande. 
Väldigt jobbigt och konstigt emellanåt, ganska fel egentligen.. men... SÅ fint
 
 
 
Lördagen tyvärr superdålig i kroppen, redan på fredag kväll så ont att jag knappt kunde röra mig, dessutom med huvudvärken från helvetet. Sov och tittade på en serie mestadels. På lördagkväll en ridtur på Frej med Stråla och Helena
Vi red bort mot stora sandtaget, mestadels skritt, lite trav och Frejsing ville absolut inte galoppera idag. Himla fin tur.
 
Söndagen kom Jessica, Frejs matte och red och jag och Helena promenera med småtjejerna till vattnet och badade igen. Båda shettisarna simmade, Skorpan var jätteduktig, simmade riktigt mycket. 
Har även hunnist slappa, baka och sitta i solen och äta lunch. 
Sen på kvällen en ridtur på Stråla. Min fina fina Stråla, i skogen vid lilla sandtaget. 
Det är som att komma hem att sitta på hennes rygg. Väldigt pigg och glad och kändes verkligen superfräch med ett bra gung i kroppen. Mest skritt och lyfta på fötterna, jobbade henne lite i skritten och hon var hur fin som helst. En galoppfattning tog vi också. 
 
Helt perfekt.
 
Nu jobbar jag bara en vecka, en ganska massiv vecka, men sen är det semester igen, 12 dagar den gången.

Grattis tant Ebba!!

Publicerad 2017-07-27 23:57:21 i Allmänt

Det har även varit Ebbas 14:e födelsedag idag. Hipp hipp hurra!! Hon har firat med en massa gotta och med att slappa
 
 

Veterinärbesök

Publicerad 2017-07-27 16:53:08 i Allmänt

Snabb uppdatering bara i väntan på att Stråla ska nyktra till whoop whoop, hon är FRISK. Helt haltfri och alla fyra hovar var fina, ingen rotation, ingen sänkning.
Bara sätta igång att motionera enligt veterinären. 
Jag blev så lättad att jag var tvungen gråta en skvätt. 
 
 

Ledigt

Publicerad 2017-07-27 01:27:00 i Allmänt

2 till spamkommentarer på samma 2 år gamla inlägg. Superweird. Tror dom vill att jag ska köpa penicillin 
Jag ser väl sjuk ut eller nått. 
 
 
 
 
 
 
Startade upp min lilla "minisemester" (fyra dagar ledigt alltså whooop, lite mer än 5 dygn faktiskt från ena arbetspasset till det andra) med att slappa på gräsmattan några timmar.
Lilleman hade saknat sin matte så himla himla mycket så han ville bara kelas och gosas och mysas
 
Gullebulle <3
 
Senare en ridtur med Frejsing som var riktigt piggelin, valde själv trav flera gånger och bjöd på en riktigt trevlig trav emellanåt. Blev både rund som en boll om ryggen, korta stunder, och fick ett bättre steg, lyfte på fötterna emellanåt.
Han hade dock lite åsikter om att GÅ HEM men han lyssnar fortfarande väldigt bra på mig då jag ber honom gå åt ett annat håll.
Han lyckades bli flåsig och lite svettig. 
Jag bev för feg och vågade inte galoppera när han var så energisk. Lite irriterad på mig själv men å andra sidan så hade jag roligt utan galopp också.
 
Imorgon ska det bli riktigt varmt så jag tänker mig lite bad kanske, definitivt lite gräsmattehäng innan Strålas veterinärbesök och sen på kvällen ska pojkarna få gå och bada.
 

Måndag

Publicerad 2017-07-24 23:59:09 i Allmänt

Men alltså vad i helvete. Jafår så inihelvete med skitspam på ett inlägg som är jättegammalt och det har hållit på till och från jättelänge. Det är samma inlägg och långa långa "kommentarer" på olika konstiga språk.
Vafan?
 
Så var Leffe halt också. Suck. Tänkte rida honom idag han har ju fått vara då han blev lite knackig igen men har nu sett så bra ut och har varit ute och promenerat lite så tänkte rida, han vill ju så gärna. Men när jag satte mig upp så linkade han utav tusan. Hoppade av och kollade hovarna, dålig matte som inte gjorde det före.
Hittade en sten som kilat in sig vid strålen. Petade ut den och hoppade upp igen, han kändes mycket bättre och vi traskade iväg men så var han tvungen att gå i gruset på vägkanten en bit och blev tokhalt igen. Ingen sten som satt fast den gången men det är ju ett ganska rejält märke efter stenen som suttit där.
Jag orkar inte...
 
Frej fick bara en promenad i backarna på näset, verkade ganska piggelin iaf.
 
Aldrig förut funnit en dubbelgula så jag tyckte att det var lite facinerande när jag gjorde det igår
 

Sur häst-glad häst

Publicerad 2017-07-22 00:07:35 i Allmänt

Fortsatt trötter. Så jävla trötter. 
 
Stråla har blivit skodd idag iaf, hon skulle ju ha blivit skodd förra fredagen egentligen. 
Hon tyckte att det hela var veckans happening efter att ha sjukvilat så hon blev skitsur på tråkjälva surmatte som bara sa nej till att tugga på hovslagaren, riva och slita i allt både inom och utom räckhåll samt diverse udda gymnastiska övningar
Tur hon inte är långsint.
Sen fick hon gå ut i stora hagen, på lösdriften på heltid igen. Woho sa hon om den saken och har både travat och galopperat vilket har (i mina ögon) sett bra ut.
Hoppas så himla mycket att vi skulle kunna få klartecken från veterinären att sätta igång henne igen. Jag vet att dom ska vila om dom haft fång. OM hon haft fång. Det kan ju även veterinärerna egentligen endbart gissa då symptomen inte är supertydliga. Men hoppas hoppas på att vi inte har någon rotation iaf.
Äh. Bla bla. Folk kan säkert tycka att det korkat att släppa ut henne på lösdriften redan och yada yada men det skiter jag i. Jag känner min häst och vet vad hon mår bra av och jag vet framförallt att hon mår bra. 
Nåja.
 
Ridtur på Frej också, mina planer blev inte som tänkt då dom, gubevars, eldade i skogen.
 
Fnork sa Frej om den saken. Till slut fick jag honom att gå förbi ialla fall men det tog sin fina lilla tid, det är ändå fint att hans upprördaste är väldigt lungt och stillsamt. Sen hade han bråttom bort därifrån och raskade på i uppförsbacke så att han blev helt slut. Nå då fick han ju lite motion iaf.
Till helgen kommer matte och aktiverar honom en av dagarna och sen tänkte jag att vi skulle försöka oss på en lite längre tur bortåt stora sandtaget på måndag när jag är ledig. Gott om tid måste man ha då det hela inte går så fort 
 

Men trötter

Publicerad 2017-07-20 02:49:48 i Allmänt

Fy S A T A N vad trött jag är. Känner ett enormt behov av semester igen. Men nästa vecka jobbar jag iallafall bara 2 dagar tack och lov.  
Har sovit som en klubbad hela måndagen, hela tisdag och onsdag dag. Tisdagsnatten var horribel, jag trodde faktiskt inte att jag skulle palla jobbet, nu är det något bättre iallafall. 
Stråla är fortsatt bra, vi har tid på kliniken nästa torsdag. Frej har varit ut med Helena idag.
 
Ebba har poserat i spenaten 
 

Vinterjacka

Publicerad 2017-07-18 23:23:07 i Allmänt

Det är fortsatt bra med Stråla, den som mår sämst är nog jag, en massa stress symptom magkatarren blossar upp, ryckningar i ansiktet, yrsel, hjärnludd och allmänt slut.
Det värsta tycker jag är just att inte veta. Gissa och chansa och hoppas på det bästa.
Idag har hon iallafall fått gå i vanlig hage så att hon skulle kunna söka skydd i ösregnet, inget vidare att stå i sjukhage och inte kunna ta sig undan ovädret. Tänkte först ha henne inne hela dagen men hon såg stressad ut när jag kom på morgonen och stress vet vi ju också att det är dåligt för fången och för allt annat. 
Men ikväll var det visst skönt att komma in igen.
Vilket jävla väder. Vinterjackan åkte på men jag frös ändå. Tvi. Fast skönt att bara kunna ligga och sova med gott samvete. 
Händerna var isbitar efter Ebbas promenad.
Samtidigt får jag bilder från min vän som är på Öland och solar... Men jag är inte bitter. Inte alls. 

Fång. Blä. Puh.

Publicerad 2017-07-16 22:10:05 i Allmänt

Nä det är nog bara inse att det är fång iaf. Jag vill ju så gärna att det inte ska vara det men bara för att hon blev bättre ganska omgående så betyder det inte att det inte var ett fånganfall. 
Men blä för hon behöver verkligen röra på sig.
Blä blä blä.
 
Hon har iallafall fått en liten sjukhage på dagarna för den mentala hälsan och för allt som utevistelse kan göra bättre. Iom att hon verkar smärtfri och så. 
 
Therese har varit här i helgen. Ingenting blev som tänkt direkt men tur att jag haft henne till hjälp ialla fall. Jag är helt slut ändå.
 
Igår var vi med Skorpan på barnridning för det hade jag ovat sedan länge. Det var lyckat och ganska trevligt, det är alltid så roligt med alla glada barn.
 
 Så förutom det och allt pyssel med Stråla så blev det tvunget med en tur till storheden för att köpa spån och så.
Sent på kvällen blev det en tur med Frej som fick se får och fick hjärtsnörp
 
Annars var han ganska seg och omoiverad och jag var trött och lite grining så inte bästa turen men han är en pärla ändå. Finkillen!
 
Idag red Therese honom en sväng och jag har cyklat, promenerat och sprungit brevid och framför 
Tyvärr var det fullständig bromsinvation i skogen trots blåst, jag vet inte om jag varit med om något värre det fullständigt fruktansvärt vidrigt. Kaos.
Där rider jag inte på ett bra tag kan jag säga. 
 
 
 

Fångest

Publicerad 2017-07-14 23:46:28 i Allmänt

Misstänkt fång på fröken fräken.
Hon rörde sig ganska bra men hade rejäl puls i alla fyra. Varm och tjock i alla benen.
 
 
Har gett metacam, ställt in på spånbädd och kylt hovar/ben till Ivan blev onöjd och tyckte att jag slösade hans vatten, så då fick vi kyla hovar i vattenpöl. 
 
Iallafall mycket bättre på kvällen så håll alla jävla tummar för att det bara var något tillfälligt skit. 

Grattis Victoria

Publicerad 2017-07-14 09:31:31 i Allmänt

Kronprinsessan Victoria fyller 40 år idag och hennes schema är fullspäckat. Jag tänker som alltid att jag är tacksam över att slippa leva hennes liv men börjar även fundera på hur det skulle vara om det hade varit så att kronprinsessan hade varit en person som jag. 
Hur hade det gått om hon hade varit extremt introvert? Hur hade det hanterats? Hade hon fått bita ihop och må dåligt? Troligtvis. 
Hur hade det varit om kronprinsessan hade haft värkproblem och kronisk trötthet? 
Det hade aldrig nånsin gått att stå sitta, gå en hel dag och vinka, le och vara "med" i huvudet, vara positiv och trevlig, hälsa och tomprata med massor av människor. 
Jag menar, de flesta kan ju ändå styra sina liv, välja ganska mycket men det känns som att kungligheter i stor utsträckning måste vara med på tillställningar hit och dit. Mer uppstyrt, inte så lätt att gå undan och vila. 
 
Nåja. Det funderar jag på idag. Fullständigt mardrömsscenario för min del, hoppas verkligen att prinsessan tycker att det är trevligt på riktigt. 

Produktiv

Publicerad 2017-07-13 21:52:34 i Allmänt

Jäklar vad jag har varit produktiv idag, svetten har lackat och saker har flygit och jag har hunnit massor. Till och med lite gräsmattehäng. 
Storstädat och renbäddat och tvättat sängkläder och hjälpt pappa med diverse bärande, tvättat Ebba och rensat öron, fixat tänder och putsat (klorna tog vi igår), långpromenad med Ebba, handlat och köpt blommor och promenerat ponnyer och pysslat om Leffe. Helena har haft ut Stråla och Frej har vilat. 
Tur man får fara på jobbet och vila upp sig 
 
 
 
 

Så fint

Publicerad 2017-07-13 00:38:20 i Allmänt

Riktigt fin dag idag Ibland får man precis det man behöver. 
 
Funderade väldigt mycket igår och försökte tänka i lite nya banor, försöker reda i mig liksom. Så i natt så roade jag mig med tarotkort och det lustiga var att dom sa exakt det jag hade funderat på och ledde mina funderingar åt det håll dom påbörjat att vandra.
Ha ha. Bla bla jidder liksom. Men ja..
 
 
Fin ridtur med Frej iafton tillsammans med Stråla och Helena. Han är så himla söt och rar och ridturerna går bättre och bättre. Väldigt dålig kondis fortfarande och så har han blivit fet som en val på betet, så han skulle behöva trappa upp träningen lite. Har ju tagit det väldigt väldigt lungt med honom. 
Vi red nog ganska länge idag men mest skritt, lite trav och en galopp. Han har ju haft lite svårt med galoppen inte gångarten i sig utan motivationen att sringa, han har haft lite svårt med motivationen att gå framåt öht, det blir också bättre och bättre för varje dag och idag har han tuffat på riktigt bra måste jag säga, men så skulle vi då ta en galopp, Stråla spurtar iväg och Frej... saktar av till skritt 
Ha ha. Det är så himla typiskt honom. Han bara, jaha hej då. Men jag tjoade på honom, han lyssnar väldigt bra på pepp och beröm (precis som Stråla) och när Stråla och Helena var typ uppe på galopp krönet av backen fick Frej fart. Eller fart och fart, men galopp iaf 
Och han höll igång galoppen ivrigt påhejjad av piloten. Jobbigt utav helvete sa han när han var uppe men såg skitnöjd ut och fick en godis så jag hoppas han kan tänka sig att göra om det. 
 
Leffe fick vara med småtjejerna medans vi red, vilken lycka
Leffe ser kanske inte så lycklig ut och det må kanske vara så att den största lyckan ligger hon gnuttarna 
 

Zzzzz

Publicerad 2017-07-10 22:56:35 i Allmänt

Men hur jävla trött kan man vara?  Jag är ju van vid att vara kroniskt trött (och då tröttare än trött, fatigue kallas det väl) iom allt som är med kroppen men nu börjar jag fan fundera.
Idag har jag först sovit till 12 och sen somnat om före 14 och sovit till 19 och då steg jag mycket motvilligt upp upp enbart för att jag var tvungen till hästarna och sedan till nattjobbet. 
Laddat upp med rejält med red bull så jag ska palla natten. 
 
Stråla fick vila och Frej fick en liten promenad i backarna på näset. 
 
Vackerhäst
 

Ridvägar

Publicerad 2017-07-09 16:56:27 i Allmänt

Alltså jag var så trött igår så jag vet inte vad. Helt sjukt. När jag somnade på kvällen så började jag snarka innan jag sov på riktigt och låg och funderade på vad som lät. Flera gånger.
Weird.
 
Längtar till mina hästar, hade två fina ridturer i fredags. Det hann bli sent igen, jag förstår inte det där, men jag tog en lite längre tur med båda. Frej vad pigg och framåt, vi hade lite disskutioner med olika åsikter men han är ändå så himla trevlig och när man har övertalat honom så är det nga problem. Han var lite småfnorkig och väldigt gloig men fin. Han blir verkligen bara bättre och bättre. 
 
Nu är det även bestämt att han ska stanna till sista september. Det blir jättefint. 
 
På Strålas och min tur slog det mig igen vilka fantastiska ridmöjligheter vi har i byn och vilken naturlig omväxling man får, man behöver aldrig nöta samma underlag om man inte vill. Det enda jag kan sakna är en längre galoppsträcka, där man kan ligga och rulla på länge med bra underlag. 
 
Det här är fredagens ridtur 
 
Grusväg 
 
Mjuk gräsväg 
 
Hård grusväg 
 
Perfekt gräsväg, börjar bli lite väl igenvuxen 
 
Sandväg 
 
Tallskogsstig, underbara 
 
Offroad 
 
Bredare Tallskogsstig 
 
Å asfalt 
 
Hann bli mera Tallskogsstig och grusväg innan vi var hemma igen. 
Men alltså, hur perfekt? 
 
Oh nu är jag ridsugen. 

Egoistiska kräk

Publicerad 2017-07-08 15:20:00 i Allmänt

Det sitter en massa folk och ska se på en show, varav några i rullstol ( =kan inte resa sig, duh ) och precis innan showen börjar kommer fårskallarna.
Jomen vadå, bara JAG ser. 
Jo jo.
BARNEN, tänker du nu, för i himmelen BARNEN. Ja om då alla fårskallar ens hade haft barn och jag tror säkert att BARNEN hade sett lika om om fårskallarna inte hade ställt sig MITT framför andra människor. 
 
 
Nå annars var det trevligt på farmen 
Grisar! 

Kallt

Publicerad 2017-07-07 00:08:08 i Allmänt

Hälsat på Bacon idag och det var som en helt ny häst, tack och lov verar det gå åt rätt håll och han är pigg och glad. SÅ skönt.
 
 
 
Ridit båda mina fina, det lyckades bli väldigt sent, jag förstår inte det där, tiden bara rinner iväg ibland men det gör ju inget på sommaren. Men det blev bara en kort tur per häst, ca 45 minuter.
Frej var riktigt pigg i början och busade till det lite. Ho ho. Jättebusigt blev det... eller nått. Sen blir han ju fort trött.
 
 
 
Stråla kändes inte helt bra, det kan nog vara det kalla vädret och regnet som gjort henne stel i musklerna. Kändes bättre när hon kommit igång lite. 
 
 
Äntligen kom solen fram igen men det var ändå kallt som sjutton på kvällen, endast 7 grader
 

Nä det går ju inte

Publicerad 2017-07-06 01:39:06 i Allmänt

Fick tyvärr inte in Bacon i transporten så vi kunde åka till doktorn, så vi fick göra så gott vi kunde på hemmaplan istället. Matte kom hem igår kväll och idag kom rapport om att han mår mycket bättre. Tack gode gud för det. Det var lite stressigt igår då två veterinärer sa att han verkligen verkligen behövde in på klinik, men man kan ju inte packa ihop en häst liksom och man måste veta gränsen när det bara blir dumt att fortsätta med risk för att situationen blir farlig både för häst och folk.
 
 
Idag har jag varit lite slut kan man väl lungt säga men vädret har ju varit perfekt för soffläge och jag har ändå hunnit med lite bra grejer. 
Frej fick sig en längre promenad och var faktiskt ganska sprallig. Alltså, allt är ju relativt men han sputtade runt lite och fnorkade åt lite diverse. Blåst och 4 dagars vila kan göra det med en 4 åring =)
Helena tog Stråla och och lov.
 
Imorgon blir det ridning för matten, äntligen. Tänkte rida båda faktiskt. Det har blivit fantastiskt dåligt med ridning under semestern minsann. 
 
 

Full rulle kanelbulle

Publicerad 2017-07-04 00:47:35 i Allmänt

Alltså, vilken... händelserik semester. Minst sagt. Och den är inte slut än..
Jag som inte hade tänkt göra nånting på min semester. Bara ägna mig åt hästarna, se film och börja kladda i mina målarböcker igen, jag har inte hunnit med nått av det. 
Ha ha. Ja men så får det också vara, jag är glad över hur det har blivit och har gjort en himla massa kul.
Idag: väldigt väldigt bra förmiddag men mindre kul eftermiddag/kväll med utryckning till en halt Bacon, veterinär och pyssel och imorgon eventuellt klinik med densamme för självlart är matte långt långt bort när pålle lyckas trampa in en spik i foten. 
 
 
Sen afton idag blev det en snabb promenad med Frej, söta söta Frej och en tur med cykel med Stråla samt lite galopp på lina på ridbanan. Det var ett jäkla tryck i steget på fröken och pigg var hon. 
 
Lördagens 50 års fest för världens bästa Maritha var som väntat superkul, bara helt fanstastisk, söndagen var... Eh.. Spenderades i en hammock kan vi väl säga. Inte riktigt vad jag hade önskat av dagen men mysigt ändå fram till att jag nyktrade till och huvudvärken kickade in.
Eh. Det är tur som attan att man bara gör sånt där max 2 gånger per år.. Men kul var det.
 
 
Badat två gånger har jag hunnit med också, i älven lördag natt och i havet idag. 
 
Kanske borde sova nu då jag ska iväg tidigt till Bacon, men jag är inte ett skvatt trött.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela