stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Vårruset och saknad

Publicerad 2016-05-30 23:15:00 i Allmänt

Började dagen med att Stråla äntligen fick på sig skon, hade tänkt rida henne men jag hann inte så hon fick vila. Imorgon tänkte jag ta en lite rejälare tur. Nu hoppas jag verkligen att skon sitter och att den bara lossnade pga skithage vid tillfället.
 
Sen var det veterinärkoll för Rino. Han var halt på vänster fram vilket var mystiskt men förhoppninsvis beror på kotten från igår så sulor ska åka på igen. Kan även bero på hans dåliga bakben. Vänster bak skjuter till vänster fram. Behöver lite hovslagarhjälp rent allmänt. Sen kan vi väl tycka att det ska bli bra. Han är iaf enligt veterinär förvånansvärt fin i kroppen. Bara väldigt konstig. Inte som alla andra liksom.
Jag tror det kommer bli bra bara vi får ordning på hovarna och muggen helat totalt, den spökar lite smått ibland, då och då känner han av att det stramar.
 
Sen var liksom bara hem och förbereda sig inför vårruset. Vilken trevlig tillställning. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig men jag blev iaf peppad. Nästa år kanske jag orkar jogga runt. Nu blev det 5 kilometer på 55 minuter. Vansinnigt otränad.
Som uppvärming stod det 3 stycken äckligt peppiga, glada, hurtiga, fantastiska tjejer och försökte hålla igång hopen. Det var ganska roligt men så satans trångt så det gick ju inte att viffta och sprattla. Jag blev iaf pepp till att komma igång med något pass. SOM jag tänkt att jag ska börja. Men SOM jag inte tar mig. Och SOM jag har blivit fet och otränad. Jisses. 
 
Nå. Fantastiskt vackert runt Luleå stad iaf
 
 
 
 
 
Idag är det ett år sedan Festis lämnade oss. Som jag saknar den hästen. Jag hann inte känna honom så länge men han lämnade ett stort hål i mitt hjärta med sin traumatiska, orättvisa bortgång.
Fina fantastiska Festis. Jag kan inte tänka på honom utan att det gör vansinnigt ont. Så sorgligt.

Fint faktiskt

Publicerad 2016-05-29 23:49:00 i Allmänt

Haft en fantastiskt fin helg på jobbet faktiskt. Det behövde jag. Riktigt bra. Lite variation, både på ordinarie arbetsplats och på extrajobbet.  Fina extrajobbet, åh det gjorde gott för själen. Och så otroligt FINA arbetskamrater jag har också det är bara så sjukt att EN människa ska få ställa till det så förbaskat. 
 
Och vilket väder vi har! Sommar. Boden är det verkligen sommar på riktigt, skulle tro att det har varit 25 grader idag. För varmt för mig som dessutom klätt mig för mycket. Fan vad det jobbigt att vara så här fet. Bläh!! 
 
Igår hade Helena haft ut både Rino och Stråla, jag tog en rejäl promenad med Ebba men det var lite för varmt för henne också men hon spruttade på ändå, stanna och vila ens tund tyckte jag, det tyckte inte hon.
Min lilla räsertant
Senare på kvällen tog jag Leffe på en betespromenad och Ebba hakade på då med.
 
Idag har jag och Rino varit på tur. Jättepigg kille. Så mysigt att börja vara igång lite med honom igen. När han började klonka så bokade jag in en veterinärtid, vi fick vänta lite så imorgon är det dags, han har dock inte klonkat på 2 veckor och känns fräch men jag känner ändå att det blir fint med en koll.
Lagom nog så blev han halt idag efter våran tur men det var bara en kotte som kilat in sig i hoven. 
Puh.
Nä han känns fin men jag vågar inte riktigt lita på mitt omdöme så det blir bra med en check innan vi drar igång mer ordentligt.
Fina prinsen.
Busig sprallig och så himla go. Mer och tillitsfull och mer och mer personlighet kommer fram hela tiden. 
 
Imorgon blir det visst vårruset med arbetskamraterna. Det blir... intressant...

Finingar

Publicerad 2016-05-27 20:27:16 i Allmänt

Stressade som ett as för att hinna på mötet, var några minuter sen och då hade dom gått. För några minuter. Då började jag grina lite.
Åkte på Coop och köpte lite lunch, fick ett fint meddelande och började grina i kassakön. Mentalt stabil var det ja.
 
Men jag har iaf sovit, och sovit otroligt gott och ända till väckaren ringde, det händer väldigt sällan. När väckaren ringde så undrade jag varför glassbilen var ute och åkte mitt i natten. 
Sen hann jag trots allt med hästmys. Mina fina fantastiska. 
Det syns inte så väl men även den vita blänker 
 
Himla svårt att cykla med två stollbollar som bara ska kramas. Stråla är såååå brunstig och Rino slänger och skvätter med snoppen. Hrm..
 
Fantastiskt dag vädermässigt.

Trött

Publicerad 2016-05-26 22:25:00 i Allmänt

Vansinnigt vansinnigt trött.  Inte många timmar sömn pga av allt skit. Vid 3 skrev jag ett mail. Sen tog det ändå bra länge innan jag kunde somna. 
Hjärtklappning, ångest och tårar som ville fram men inte fick. 
Så möte imorgon, kanske något kan redas ut. Jag orkar inte med det här.  
Funderade lite i natt på hur mycket man faktiskt orkar innan man kraschar totalt, på riktigt. Så där att man inte tar sig ur det mer. Det känns som att jag balanserar på gränsen hela tiden och emellanåt går det "bra" en stund sen är jag där igen, i gränslandet och snubblar runt.

Nu kommer det mera

Publicerad 2016-05-25 22:09:00 i Allmänt

Vilken skitdag! Brevet fortsätter spöka och det ser inte ut att finnas någon bra lösning. Mer ångest och panik.
Jobbet är åt helvete just nu. Mest är jag förbannad över hur personen jag jobbar hos behandlas av sin läkare och sjukvården i allmänhet faktiskt. Det är fruktansvärt. Många skulle inte tro hur illa det verkligen är. 
Kollega som är dum i huvet. Det här stämmer på pricken in på denne:
"Narcissistisk personlighetsstörning är en personlighetsstörning som kännetecknas av narcissistens extrema känsla av självhävdelse, bristande självkännedom, överdriven självkänsla, överskattade självbild, sitt stora behov av att befinna sig i centrum, och brist på empati."
Ett möte idag där det bara känns som att dunka skallen i en vägg. Folk som är full i åsikter och tankar både före och efter mötet säger helt andra saker under mötet. 
Åkte hem och kände att det jobb jag älskat så är borta och att jag hade velat ha 10 veckors semester. 
Allt som har med jobbet att göra just nu känns som att försöka blåsa en fjäder i motvind samtidigt som man försöker springa i knädjup snö.
 
Ett besked som gjorde mig otroligt besviken då jag flyttat runt så mycket runt i kring detta. För mina fyrbentas skull. Vet inte exakt vad besvikelsen bottnar i då dagen överlag är kaos. Men skit faktiskt.
 
Massor av kramar från Stråla och en ridtur med henne, Rino och Helena blev iaf ett fint avbrott i all skit. Förutom att Strålan är vansinnigt brunstig och Rinon är vansinnigt het på henne. Så det blev en kavalkad av flemande och skvättande och bresande och slängande med snopp och inte speciellt mycket fokus på piloterna. 
Men även om fröken Stråla gick bresade och bromsade halva turen så var hon väldigt väldigt fin.
 
 
 

Äsch

Publicerad 2016-05-24 23:55:42 i Allmänt

Nu sitter jag här fast jag borde sova. Jag var precis HUR trött som helt imorse och kommer knappast vara piggare när väckaren ringen imorgon 6,30. Bah.
Men dels blev jag pigg av yogan och en skogspromenad med Ebba och när jag kom hem hade jag fått ett brev som gav mig ett häftigt stresspåslag. Och vad gjorde jag då? Drack kaffe och åt kaka. Smart dårå.
 
Nåväl, det är ju bara jag själv som får lida för det. Måste försöka få kroppen ur hotberedskap vilket internet är ganska bra till ibland. Ibland totalt tvärt om.. Lugn och fin apelsin. 
Att bara skriva ner saker gör mig ofta lugnare också, då det liksom hamnar på utsidan. (Därav jäkligt gnällig blogg ibland) 
 
 
 

Mänskligheten

Publicerad 2016-05-23 18:23:59 i Allmänt

Ibland. Nåväl, jävligt ofta, blir jag så trött på mänskligheten. Allt skit vi gör mot naturen, mot djuren och mot varandra. Väldigt väldigt ofta frågar jag mig själv "vad är det för fel på folk".
Nu läste jag ett blogginlägg som framkallade dessa tankar igen.
 
http://ridingbytyra.se/2016/05/22/milles-mun/#comments
 
Jag blir faktiskt chockad. Konstigt egentligen. Om man tänker på hur Rino ser ut i sin mun (det är så sorgligt) och vad han har fått stå ut med i Spanien och med tanke just på att jag vet hur vidrig människor kan vara så blev jag ändå chockad.
Ids du inte läsa blogginlägget så kan du få ett utdrag:
 
"När jag var och provred i Belgien första gången och skulle ta av Mille tränset efter så satt nosgrimman så hårt spänd att jag fick ta i ALLT vad jag hade. (Och jag är faktiskt ganska stark…) och jag fick ändå inte upp nosgrimman! Jag tog i allt vad jag hade, men jag fick fan inte upp den, så jag fick be groomen ta upp den. ... denna gång så frågade jag faktiskt och de sa att han gapar så mycket så man måste spänna den så hårt. Det enda jag vet är att några gånger när jag spänt mina remmar för löst så har mina tränare rättat till dom och spänt åt dom och när jag sagt ”nej inte så hårt” så har dom bara skrattat och svarat att om jag bara visste hur hårt de flesta toppryttare spänner åt sina nosgrimmor så skulle jag börja gråta…"
 
"jag märkte ju självklart att han var jätteöm i ansiktet, på nosryggen och runt nosgrimman. Klart han är öm när han haft den så hårt åtspänd förmodligen hela livet."
 
Och en bild som bloggaren lägger upp visar precis hur jävligt den hästen har haft det
 Bild från ridingbytyra.se.
 
Förstå smärtan som den hästen ska ha utstått för att det ska ha blivit så där. Fruktansvärt. Vidrigt. Fy fan!
 Usch usch usch.
 
Sen kan jag inte riktigt förstå varför man fortsätter ha nosgrimma på den hästen men det var en annan fråga. 

Trött

Publicerad 2016-05-22 19:08:38 i Allmänt

Idag (ja igår också för den delen) har varit en trött dag. Många timmar i soffan, många serieavsnitt och långa "tupplurar". Trött, yr och allmänt krattig. 
Varit jäkligt dålig i lederna på senaste. 
Försöker tillåta mig själv att vila utan inre stress, totalt omöjligt, vilan är dock mycket viktig då jag har en tuff arbetsvecka framför mig. Strax över 50 timmar ska jag dra ihop. 
 
Har inte ens orkat ägna mig åt mina målarböcker. 
Hoppas iaf att jag ska orka ut en sväng med Stråla ikväll. 
Finaste sockergrynet. 

Fin vecka

Publicerad 2016-05-22 01:02:07 i Allmänt

Rinon är verkligen fantastiskt tacksam att hålla på med. Förutom hans fantastiskt söta personlighet så är han kropp pretty awesome. Den må vara skruttig men den svarar så otroligt bra på ja både träning och massage och andra "behandlingar" på bara några dagar tar han ihop så man får dra flera hål till på barbackapadden, muskler fyller ut på hals rumpa och rygg i ett naffs, från att se tanig och eländig ut så ser han fin ut. På bara några dagar. Det är faktiskt fantastiskt, jag hade inte trott på det om jag inte sett det med egna ögon.
Klonkandet har upphört och bagarna som skruttade ihop blir bättre för dag. På bara några dagar. På en vecka ser han ut som en helt annan häst.
 
Hästarnas vecka har sett ut så här:
 
Måndag: Therese kom hit, jag gjorde en promenadsko åt Stråla med en gammal sula och silvertejp och så gick vi på promenad i skogen med Stråla och Rino och lyfte på ben över stock och sten. Denna dagen klonkade det lite lite i Rinon då och då.
 
Tisdag: Testade en barfota boot på Stråla, gick till ridbanan och red, Strålan var superfin, jätterolig att rida och booten funkade bra. Stråla galopperade så fint som aldrig förr och tog även högergaloppen bra på banan. Det var svårt och blev lite skuttigt men hon gjorde det. VI gjorde det. Jag var så lycklig efteråt.
Sen hoppade jag upp på Rino en sväng och kände lite på honom, han var superstel i bogarna fast ändå inte allra värst, red honom ca 10 minuter så gick vi hem igen. 
Therese promenerade runt med hästarna medans jag red. Lite kavaletti också för hästarna.
 
Onsdag: Jag och Therese red en sväng tillsammans i skogen, åter igen lyfta på benen. Rino var superpigg och glad, jättemysig tur. Sen testade Therese min barbackapadd och red Strålan en sväng till.
 
Torsdag: Vila för Rino och Helena och Stråla var ut i skogen och trampade sönder booten.
 
Fredag: Vila för Stråla. Rino och jag gick ner till hamnen och lyfte på benen och gick lite upp och ner.
 
Lördag: Red Stråla i branta backarna på näset, bara skritt. Hon ville gärna gå på sniskan lite. Cyklade med Rino skritt och trav. Förbi viken i de lätta backarna. Han drog en rejäl ökad trav på slutet.
 
Vackerhäst

Nä nu jävlar

Publicerad 2016-05-20 14:52:49 i Allmänt

Igårkväll åkte telefonen i asfalten så skärmen sprack. Perfekt. Precis vad jag behövde. Så om nån skulle råka vilja nå mig så är det väl på fb i så fall.
Kostar ungefär 2000 att byta skärmen. Pengar som inte finns. Skulder har jag redan nog många. 
Och Stråla trampade sönder sin nya barfota boot med Helena, total paj den med och jag har inte ens hunnit betala den.
Perfekt. Prima. Underbart.
 
Om jag skulle räkna upp allt som jävlats de senaste åren skulle det täcka ungefär halva jordklotet. 
Hur mycket ska man behöva ta? Faktiskt? På riktigt. 
 
Nu jävlar räcker det!!!! Nu är det nog! Från och med nu får livet faktiskt ta och gå min väg. 
Djuren ska vara friska, skorna ska sitta kvar, bilen ska vara hel och jag ska må bra. 
Nu är det fan i mig nog!!

Tankat

Publicerad 2016-05-19 15:56:00 i Allmänt

Haft Therese på besök i några dagar och tankat energi och glädje. 
 

Så kan det gå

Publicerad 2016-05-15 14:46:45 i

Jahapp, då har jag tittat på schlager festivalen för första gången på ungefär nånsin. Inte frivilligt I might add fast jag får ju lite (mycket) motvilligt erkänna att det inte var så jäkla kasst alltså. Det var dessutom flera låtar som föll mig i smaken, vinnarlåten var dock bland det sämsta i hela startfältet, visar ju bara på hur otroligt olika människor är.
Mina favoriter var Ungern, Nederländerna och Sverige. Ja, nästa år kanske jag måste se spektaklet helt frivilligt.  Fast då bara den stora finalen, resten av det tror jag att jag fortsätter undvika.


Lite allmänt less på att jobba nu, det har vart väldigt mycket uppförsbacke på jobbet hela halva vintern och våren. Det ena avlöser det andra, så jag ångrar lite att jag inte tagit en lång sammanhängande semester i år men små avbrott lite här och där kan också bli bra. 
Första avbrottet redan nästa vecka faktiskt då har jag tagit 2 dagar semester för att Therese förhoppningsvis kommer hit, det ser jag fram emot, så det blir en kort vecka nästa vecka. 

Senil

Publicerad 2016-05-14 21:18:15 i Allmänt

Fick frågan om jag varit i Globen nån gång, min första reaktion var nej och det tog ett bra tag innan jag kom på att det HAR jag ju. 
 
Och så fick jag tänka tillbaka lite.
Ah vilken fin period i livet det var, så underbart att ha den passionen för något och framförallt att dela det med alla andra. För att inte tala om vad jag fick möjlighet att vara med om, Romresan med folk jag enbart pratat med på internet bland mycket annat.
Hur mycket jag lärde mig om mig själv och växte, landade, lärde mig att acceptera mig själv. 
Så mycket tack vare kärleken till ett band. 

Baciller

Publicerad 2016-05-14 13:50:54 i

Jävlar vilken bacillskräck jag har fått. Sitter på en hc i jobbet och en person här bredvid sitter och hostar och snörvlar och jag får panik.
Jag kan inte bli sjuk igen. Det GÅR inte. 

Sen kan jag inte riktigt låta bli att fundera på om folk har för lite att göra. Jag hörde vad den hostande personen sa till sköterskan "jag är förkyld och det blev värre igår och idag" man far väl för sjutton inte in akut för en förkylning. Eller tanten som har klåda på benen. Jaha. 
Kanske inte så jäkla konstigt att folk som verkligen behöver hjälp inte blir tagna på allvar då det finns en sjuhelsikes massa puckon som gnäller över bagateller. 

Det är samma variant av nötter som gör att det kostar 200 spänn att ringa och rådfråga veterinär. 

Man söker inte akut vård om det inte är akut. Och om man är förkyld så håller man sig hemma och sprider inte runt sina baciller.


Asch

Publicerad 2016-05-13 22:46:18 i Allmänt

Nä det blev lite mycket bara. Jag blir faktiskt vansinnigt less på ständiga motgångar. Vad fan är problemet liksom?
Positivt iaf att jag red fröken Stråla på ängen lite skritt barbacka och jobbade på tänket vi fick med oss från Monica kursen.
Och BTW jag vet att jag fortfarande inte skrivit om den, jag vet dock inte varför, det blir bara inte.
Strålan svarade bra på det och blev riktigt avslappnad och fin och längde ut halsen rejält på slutet.
 
Rino är ju bara vansinnigt söt och rar som alltid
Fast idag höll jag på att börja grina över hans man också, för att den också bara jävlas liksom 
Han kan inte ens få vara fin i håret jag förtjänar inte å ha honom, klarar inte ens av att sköta om manen!. Ja på den nivån. Typ.

Far åt helvete

Publicerad 2016-05-13 21:19:20 i

Nä nu var jag visst för glad, hade för många förhoppningar, det var för bra förstås. Det går ju inte för sig. 
Så då tar vi en till tappsko och krossade planer och önskningar och en jävla oro över att Stråla har ont, ledinflammationer igen,  två tappskor så nära inpå varann bådar inte gott. 
För att inte tala om hur skruttig Rino är nu, inte fick han vara så där fräsch, vad fan trodde jag egentligen. 

Nej far åt helvete vad less jag blir. 


Inte fan passade sadeln oss heller så den är till salu om nån vill ha en jäkligt snygg sadel riden i typ 6 gånger. 

Det här

Publicerad 2016-05-12 21:51:29 i

har Stråla ägnat sig åt idag 

Duktiga! 

Ett kliv uppåt

Publicerad 2016-05-11 23:51:30 i Allmänt

Definitivt en bättre dag idag. Tog Strålan till ridbanan och jobbade med bommar på lina, lite loj men jobbade på bra, sen tog vi en galopp i vänster varv och jädrar vad bra den blev! Bästa nånsin tror jag, riktigt fin, så bytte vi varv och tog en nästan lika fin i höger också. Duktig häst!! 
Satsade på en till som inte blev riktigt lika bra, det är svårt och jobbigt men hon kämpade på och arbetade bra. Kvalitativ träning idag och det gjorde mig så glad att det gick så bra. Några varv till över bommarna så gick vi hem.
Mötte en häst efter vägen och Strålan blev stollig, drakblås och balanstrav. Suck! Det är ett betende jag inte fattar hos henne, ibland så är det en sån jävla stor grej med andra hästar. 
Efter ett tag började hon resa sig, kasta sig och härja så jag fick ryta åt henne att lägga av innan hon tog sönder sig själv eller mig. Så tog vi en extra sväng till hon lugnat ner sig innan vi gick hem igen.
 
Rino är mycket bättre i muggen nu, kanske äntligen börjar få ordning på skiten. Tog honom med cykel runt byn och ner till hamnen, det klonkade en hel del i honom idag, i bakkärran, jag blir så bekymrad. Verkade skruttig i bogarna också. Det vore ju faktiskt som själva fan om han klarade 11 veckor med gigantus såret och kraschar efter en vecka med muggen från helvetet. Men han har inte så mycket kvar att ta av, han har ju tappat det mesta under skade tiden, tanig som sjutton, så han har inte så mycket som håller honom fräsh.
Hoppas bara vi kan få reda på honom igen. 
Ska kontakta Anna imorgon, kanske han behöver lite kiro av henne? 
Glad kille iaf. Jag kan inte se att klonkandet direkt bekymrar honom, kanske att han går lite udda med sina bakben, lite rakt liksom jag vet inte, jag glor mig galen på honom. 
 
Mina finingar.
 
Slötittar på Vampire Diarys emellanåt och jag stör mig något enormt, varför tittar jag då ens? Damon. Need I say more? Nope. Caroline är också pretty awesome. Nu s 4 börjar det bli lite intressant igen men jag har stört mig nå fruktans värt på Elenas flåsande och gnällande och överspelande och vad sjutton ser alla i henne som gör att hon ska sitta på nån jäkla pidestal. Alla riskerar livet gång på gång på gång för att rädda henne. Suuuuck.
Klaus får mig att vilja klösa ut ögon och öron varje gång han är i bild, hade dom kunnat finna en sämre skådis? Eller är det regissören det är fel på? Gah!! Tom han är något bättre i s 4 men bah nej.
Det värsta är dock ljudet när vampyrerna äter på nån, som när man biter i ett äpple. Men snälla, det låter knappast som att tugga på ett äpple att bita genom mjuk hud. Idioter! 
Och ändå fortsätter jag att titta. Damon. Och Caroline. Jeremy är helt okej och Bonnie är ganska cool. 
Ja jösses då.
 

Man kan inte alltid vara på topp

Publicerad 2016-05-10 21:59:00 i Allmänt

Idag var en sån där dag då jag inte borde ha ridit fast gjorde det ändå, märkte redan innan vi for ut att hon var väldigt spänd i ryggen och jag förstod nästan innan jag ens for dit att hon skulle vara det då hon gått utan täcke i regnet i natt.
Men jag red ändå. Själv var jag också jätte stel och hade ont som sjuttsingen. Gick väl ändå rätt bra förutom att jag inte fixade mer än att skritta och göra kvicka trav övergångar fast det blev inte riktigt bra det heller då vi båda var stela och skruttiga.
Höll på att ramla av också då hon blev rädd för något och hoppade i väg, det var jäkligt nära och jag hängde i knävecket (barbacka) men fick ett rejält tag i manen och hon stannade så jag tog mig till rätta, sen domnade mina ben bort helt. Jätteobehagligt.
Fick för mig att jag skulle rida lite volter och öppnor och slutor på en äng men Stråla var väldigt ofokuserad och småskvätte. Där nånstans gick det helt åt skogen och jag blev bara irriterad och började dra här och bonka där, blev det bättre av det?!? Nej knappast. Det enda reultat jag fick av det var ett extremt dåligt samvete efteråt. Speiellt som hon ändå ville goas efteråt, trots att matten varit dum och orättvis.
And thats why djur är bättre än människor. 
 
Bästistösen.
Usch vad känner mig usel.
 
 
Jag och Ebba har varit i Gäddvik och hängt lite. Mycket trevligt. Fantastiska stigar där i skogarna.
 
 
Leffen är så fin när han håller på att byta färg, ah han är ju alltid fin förstås
 
Yogat. Eller yogat och yogat, försökt röra min extremt stela kropp, lätt skrattanfall då "och så tar ni tag om tårna eller om anklarna" och jag verkligen inte nådde längre än till knäna. Inte bara stel, kramper i musklerna, liksom sendrag i hela kroppen. 
Väldigt oskönt. 

Vår

Publicerad 2016-05-09 21:24:40 i

Axlarna ramlar ner, stressrynkorna slätas ut och ersätts med ett litet leende, blicken lyfts från alla bekymmer och jag ser världen.
Ångesten liksom bara droppar bort. 
Det är vår. Hur har jag alls överlevt vintern är en gåta.

Rino upptäcker våren på sitt sätt, han tar fram sin inre spårhund.

Å så söndag

Publicerad 2016-05-08 21:42:49 i Allmänt

Nu är det verkligen roligt att ha häst igen, överlag känns det som att börja leva efter att ha varit död i 6 månader. Jag <3 våren.
Jag hade bara velat ha 2 hästar att träna men den vita är iaf ungefär 37 gånger bättre än torsdag fredag och idag kunde vi gå en promenad iaf igen. Han gick sakta men använde vänster bak som han skulle och står nu på det som han ska igen. Däremot så klonkade det i honom när han gick så han har väl till slut gått sönder av att vara dålig i sitt ben. 
Nå ja. 
 
Stråla bjöd på ännu en jättetrevlig ridtur, en kravlös ganska lugnt tur i skogen vid lilla sandtaget, mest skritt lite trav och en galopp, skuttade över en stock också. 
Ganska flåsig i värmen, 19 grader varmt idag minsann. Jag gillar dock inte när det blir sommarvärme den här tiden, det känns som att själva sommaren blir sämre när det är sommar redan i maj.
 
 
Jaha, imorgon måste hon få vila fröken men jag vill rida. Uj uj. 
 
Varit en sväng uppåt och passade på att åka in i Siknäs och titta lite. trodde det skulle bli lite nostalgi men det blev ingenting. Den delen är förbi, fullständigt förbi. Inte ens ett styng av saknad över folk som är förbi. Rätt skönt men lite konstigt.

En man som heter Ove

Publicerad 2016-05-08 02:21:08 i Allmänt

Nu är jag klar. Älskar den. Jag har skrattat och gråtit, skrattat högt och storgråtit. Fin bok. Bra bok. 
"Tyst, ni väcker katten!"
Skulle även rekommendera att just lyssna på den då jag tycker att uppläsaren passade perfekt.
 
 
Sen gjorde jag misstaget att se trailern till filmen och fick ett behov av att sticka ut mina ögon. En veritabel våldtäkt på den fina boken. Bah!

Städat

Publicerad 2016-05-07 18:24:46 i

Min fina tös
Var ridsugen idag efter gårdagens fina ridtur men fröken behövde slippa ryttare så vi promenerade till ridbanan och tog några varv i galopp på lina. 
Inte någon kvalitativ galopp öht hon var nog väldigt trött i kroppen och underlaget på ridbanan är så jävla dåligt. Jag har sagt det många gånger förr och jag kommer säga det många gånger till: paddex är bara överskattat Svindyrt skit. 
Få se hur läget är imorgon om det blir en ridtur då kanske.

Annars, mysig dag
Rino är något bättre idag än igår så jag hoppas jag gör rätt nu. Det har verkligen varit trial and error. Error error.

Och så har jag städat. Städning kommer så långt ner på min priolista så man får gräva för att finna det. När inte orken finns till mer än det viktigaste då blir det inte städat på vääääldigt länge. 
Men när det väl blir gjort är det så jävla skönt. Det är ju inte så att jag gillar att ha det stökigt och skitigt men jag orkar bara inte. 
Ibland önskar jag verkligen att jag hade ork som en normal människa och att kroppen vore med mig. 
Men nu är det gjort och det ska bli så himla mysigt att krypa in i nystädad boda med en bytta B&J, en ljudbok och mina målarböcker. 

Lyssnar på En man som heter Ove just nu och jag älskar den. En av de bättre böcker nånsin faktiskt. 

Ledig fredag

Publicerad 2016-05-06 21:39:53 i Allmänt

Fantastiskt härlig ridtur med Strålan idag, premiären efter våra fina skogsvägar, det var så himla härligt
 
och lite offroad
Våren är verkligen fantastisk när den visar sig från sin bästa sida som den gjort dessa dagar. 
Stråla var jättefin och jag tror verkligen att hon är nöjd med sina nya fötter.  Tog några supertrevliga galopper, bra fattningar och fina galopper överlag, jag börjar lära mig att inte bromsa henne då hon fattar. 
 
Rino har fått ta på sig sommarjackan
Alltså den stackars lilla kraken, han har fått variga utslag av myggen på rygg och rumpa. Känslig var det ja. Prins Rino.
 
Att han har ont av muggen är dock inte så konstigt
Det är även variga sår på sidorna som inte syns på bilden. Aj. 
Men nu har han fått en torr hage, som liksom känns som en förtsättning för att det nånsin ska bli bra, och jag hoppas jag har en bra plan för att få ordning på det här nu. Idag hade han så ont att det inte blev någon promenad mer än just runt gården för att iaf försöka få lite cirklation i benet. 
Han har iaf ingen feber om man nu ska se nånting positivt.
Snälla skicka goda tankar åt Rino nu, han måste få bli bra nån gång...

Muggen den muggen

Publicerad 2016-05-04 23:01:00 i Allmänt

Aha. Det är muggen som blossat upp och jävlas. Det förklarar saken, han vart ju typ döeende förra gången också, ett gigantus sår och Rino bah, "nja, halta, nej varför". Mugg och Rino bah "aaaaaah jag dör jag har brutit benet RÖR mig inte!!! "
Typ. Det förklarar hältan som såg lite mysko ut också, det blir när det drar i karleden som han säjer AJ. Idag var den lite från och till under promenaden till och från ridbanan, bitvis såg han ut som har brutit benet, bitvis gick han helt obekymrat. Glad hela tiden iaf och SOM han har showat på ridbanan men du milde banan.
Sötnöt!
Stråla har hoppat lite med Helena, jobbigt som sjutton sa Stråla om den saken. Nu ska vi försöka hoppa lite 1 gång i veckan iaf. 
 
Myggen har kommit!  (på riktigt, jag har redan haft flera myggbett) Rinon höll på att krypa ur skinnet, han hatar verkligen mygg
 
 
så han var liksom tvungen att rulla sig lite på gården
 
Ja...
Jodåsåatte..
 
Nu ere bara arbetsdag imorgon sen 3 dagar ledigt. Whoop!
Idag har jag mått toppen, nu mste jag försöka vara med på yogan och hoppas jag kommer ha råd att gå på massage själv regelbundet igen. Jag behöver det men hästarna går först.
 
Ja just det ja, jag kom ju hem till detta
Hemkört och inburet medans jag har varit på jobbet. Alltså bästa gubbarna!

Suger

Publicerad 2016-05-04 14:51:11 i

Nu är jag visserligen pms:ig så allt suger lite extra men fan vad det suger med skadad häst. Rinon fick nämligen ett till sår som började vara och har jävlats. På samma jävla ben såklart typ på samma ställe. 
Igår var han rysligt halt och eländig, skulle rida men fick ge upp den idén och istället släpa med honom bakom cykeln, lite jävlig känner man sig då man drar på en häst som känner sig döende men efter 500 meter gick han riktigt bra och öronen kom fram och på slutet av svängen var benet normalt och hästen glad och piggelin. 

Det jävliga är att jag börjar känna mig irriterad på honom för att han är skruttig, vilket är fullständigt vansinnigt och orättvist. Men alltså nu jävlar räcker det!!! 

Få se dagsformen idag, om det är fortsatt hälta kanske han behöver penicillin. 

Lilla olycksfågel 

Fina

Publicerad 2016-05-03 21:43:59 i

Bästa hovslagaren

Publicerad 2016-05-03 00:19:43 i Allmänt

Fick ett sms från Helena igår att Stråla hade en tappsko så jag smsade hovslagaren som svarade på två minuter att han kunde komma imorgon, idag alltså. Hur toppen?!?
Det var ändå i princip dags, mer dags för vissa än för andra så han tog alla på en gång. Gjorde om lite med både Strålas och Rinos fötter.
Så 5 timmar häst på förmiddan, sen pila in till stan på thaimassage. Men för i helvete vilken plåga. Det var värsta gången hittils. Så jävla ont. Ungefär exakt överallt. 
Det är dessutom no mercy när man gnyr och försöker krypa av bordet, öjligtvis när jag hoppade högt och ylade att hon lättade något på trycket.
Ack så välbehövligt jag har verkligen inte skött om mig själv de senaste månaderna. Inte alls. 
Några snabba ärenden på storheden och hem och krascha i soffan, somande innan jag låg ner, sov ca 3 timmar och vaknade och kände mig fullständigt överkörd. Svinont i huvudet och totalt groggy.
Gav mig iaf iväg till hästarna igen och kvicknade till något i friska luften och med hjälp av lite piller.
Så blev det en promenad med Ebba och Rino och en skritt tur med Stråla. 
Stråla verkade gilla sina nya fötter och powerwalkade som aldrig förr. Jäkligt skönt att bli av med brodden också. Jag får massiv ångest av brodd på afalt.
 
8 timmar häst sammanlagt. 
 
 
 

Coolt

Publicerad 2016-05-01 15:31:54 i

Sämre kan man ju ha det. 
Även om jag helst varit hemma med hästarna och Ebba förstås. Fantastiskt härligt att ha rast på detta vis, något personalrum har vi inte så vintern är lite tråkig at ha en hel timma rast, men inte idag. 

Har även varit ute tidigare och njutit av vädret och bla tittat på 1:a majrundan med motorcyklar som startade här i Boden, det var faktiskt väldigt coolt, mäktigt liksom. 
Imponerad över engagemanget och hela grejen. Coolt helt enkelt. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela