stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Äsch

Publicerad 2015-04-30 19:48:44 i Allmänt

Blev nästan besviken då yr hade ändrat morgondagens prognos från regn hela dagen till inte regn hela dagen. Känns som att jag behöver en soffliggar dag. Men regnar det inte då vill jag städa i hagen, vilket jag egentligen inte orkar.

Suck

Publicerad 2015-04-30 00:37:38 i Allmänt

Blöh vilken dryg vecka... 

Wow liksom

Publicerad 2015-04-28 21:43:00 i Allmänt

Oj vad jag har mycket roligt att se fram emot nu! Jag är så ivrig så jag hoppar samtidigt som jag nästan vill att tiden ska söla sig fram så man får suga på karamellen lite.
Först, tisdag 5/5 kommer Anna och fixar Stråla så vi kan börja träna mer ordentligt igen, nu har jag bara cyklat och promenerat med henne då jag tycker att hon ska slippa min tyngd om hon är lite knackig i ryggen. (Det är trevligt det med men jag vill mer) Helena har ridit lite men hon är ju så mycket lättare än mig.
Samma dag ska Anna besikta Festis och fixa hans tänder.
På lördag den 9/5 kommer Festis hem till oss! Oh så spännande, jag är lite nervös för hur allt ska utveckla sig men det kommer nog bli bra.
Vi påbörjar att lära känna varandra så smått i en vecka sen blir det svårt för då blir det Lotta träning veckan efter helgen 16-17:e då ska jag vara med med både Stråla och Festis. Kommer nog bli lite knepigt då vi inte hunnit lära känna varandra då jag och Festis.
Dessutom kommer efterlängtade Therese den helgen och stannar några dagar. Jag har tagit några dagars ledigt också.
Efter det går det bara en normal vecka sen är det dags för att dra ner till småland på ridläger. Wow liksom. Ridläger. Tillsamans med en superskön människa som jag aldrig har träffat men ser väldigt mycket fram emot att få träffa. Skitkul. Och spännade och nervöst. Allting.
Kommer hem, jobbar en vecka sen är det lite semester igen och sommar på riktigt och i sommar ska jag både jobba massor och träna häst massor och jag hoppas verkligen att det blir så att Therese kommer upp med Turbo i sommar igen, jäklar vad roligt! Och jag tänker även ta Stråla med mig och åka ner och hoppas väl även på att hinna åka ner utan Stråla nån gång också. 
Det blir intensiva tider nu som man får suga på under hela vintern sen 
 
Sommar <3
 
Det är planen framöver sen får vi hoppas på att allt går i lås också. Det är klart det ska det är jag faktiskt värd. Mina djur ska förstås hålla sig friska och krya och allt ska bara flyta på. Jag ska jobba ihop pengar så jag kan köpa en sadel åt Stråla och Sprengers stigbyglar till mig själv.
Jepp!

Ston

Publicerad 2015-04-27 22:43:32 i Allmänt

Ha ha! Det är ju så Mayan
 

Kanonhelg och nya frippor

Publicerad 2015-04-26 22:30:00 i Allmänt

Det är visst så att både matten och hästen har fått en ny frisyr
Jag är dock en extremt dålig frissa så jag lyckas mest få mitt eget hår att se typ blött eller skitigt ut.
Så här såg det ut när frissan hade fixat men innan jag hade färgat det
Jag har visst dessutom lite självfall. Who knew liksom!?
 
Stråla den stackaren hon såg ut så här först när matten hade gått lös
Jisses. Försöker jämna till det och greja men den var ju så tjock så det vart ännu svårare än med Mayan. Mayan som alltid blev typ flintskallig innan jag lyckats få det jämnt.
Ja frissa ska jag iaf INTE bli när jag blir stor. Så här tycker Stråla om mina frisökskills
 
Nåväl. Skitbra helg iaf. Det var superroligt att åka iväg. Showen var kanonbra, mycket bättre än när jag såg Wallmans i Boden faktiskt. Maten var så jäkla god så jag åt såklart tills det nästan kom ut genom öronen och humöret var på topp på hela sällskapet. Mycket mycket roligt.
Sen blev det en sen kväll och jag hade som vanligt svårt att somna, vaknade många gånger och när min kollega som även var min rumskompanjon började hosta (och gjorde mig klarvaken) för att sedan somna väldigt hårt och snarka som ett större sågverk så var det färdigsovet. Jag har mao varit väldigt trött och sliten idag och på lite buttert humör ett tag på morgonen som dessutom blev väldigt tidig upp ur sängen.
Fast efter en god frukost där jag också åt så det höll på att komma ut genom öronen, jag är ju tyvärr väldigt bra på att äta och gott och gratis är inte så bra kombination för då måste man tydligen äta tills man kräks om man är jag 
 
Jag blev iaf på bättre humör av frukosten och sen gick vi på en promenad runt anläggningen i soligt men väldigt blåsigt väder, hittade lä vid vattnet där vi satt ett bra tag och bara njöt av solen vattenskvalp och måsskri. hur mysigt som helst.
Efter det så badade vi en liten stund jag och min kollega. Även det var både jätteroligt och supermysigt. Åkte inget men simmade runt i stömmarna, det var nog roligt faktiskt, samt satt i bubbelpoolen en stund.
U.N.D.E.R.B.A.R.T
 
Nu ikväll har jag cyklat en sväng med ponnyerna, Helena har haft ut Stråla.
 
 

Prylar och pynt

Publicerad 2015-04-25 18:15:00 i Allmänt

Så fort det blev bestämt att Festis skulle flytta hem till oss så fick jag akuta köpcravings. 
Lustigt det där, med Stråla har jag inga såna. En ny lädergrimma hade hon behövt men jag har liksom inga behov alls av att pimpa henne som men Mayan eller nu med Festis.
Tog en sväng in på hööks idag och kände genom telepati att han önskade sig denna
Den var finare i verkligheten.
 
Han skulle även vilja ha det här
Mhm.
Schabraken vågade jag inte ens titta på  Han har ju en dressyrsadel med sig. Det kan bli farligt.
 
Men nej. Han får ingenting. Ännu. Han har en jättefin lädergrimma och schabrak kanske han får låna Mayans. Får se hur det känns. 
Hennes pannband, hennes träns ska definitift ingen annan häst ha så eventuellt så köper jag ett nytt pannband bara för att det är kul. 
Men inte än. Jag har inte ens några pengar att shoppa för, allt går till veterinärerna. Suck. Men man kan ju drömma.
Jag själv hade velat ha sprengers stigbyglar
Mina knän och fotleder hade väldigt mycket behövt dom. Men vem har råd... 
Stråla hade jag dessutom velat testa Sprengers bett. Ett sånt här tror jag hon hade gillat
 
Men återigen, vem har råd? Stråla vill ha ett Miklem träns och ett Sprenger bett, det är jag rätt övertygad om faktiskt. Jag ska bara jobba sisådär 250 timmar i månaden så kanske.
 
Jo faktiskt förresten, jag fick för mig här för ett tag sen att jag vill ha ett gult schabrak till Stråla
Typ det här tror jag hade varit fint faktiskt 
Nu ska alla mina djur hålla sig friska och fina så jag har råd att shoppa lite här framöver. 
 
 

Full rulle kanelbulle

Publicerad 2015-04-24 23:39:09 i Allmänt

Onsdagens ridlektion var ganska rolig igen. Det ver en del strul innan vi kom igång då typ hälften av ridskolehästarna är i karantän pga nån otäck förkylning som inte vill ge sig. Dom har haft problem länge. Hursom så var hästen jag blivit tilldelad dessutom väldigt tjock och svullen i ett ben så det blev lite smått häst kris där ett tag. Men till slut fick jag iaf rida min favorit dam, hon som jag ridit två gånger tidigare och hon är bara så jäkla rolig! Om jag hade fått henne och inte den tråkigaste hästen av alla dessa 11 gånger så hade jag nog inte klagat. 
Nu är jag lite fundersam för hur det blir framöver om det nu visar sig vara en senskada eller något annat allvarligare denna hästen hade och dessutom så har den andra av mina favoriter inte gått lektion på länge då han varit lite skruttig. Finingen. 
Vad gör dom om alla jäkla hästar är sjuka och skadade kan man ju fundera.
 
Fullt upp idag, rännt på storheden i en massa ärenden och sen klippt mig. Jisses så annorlunda det blev. Mycket konstigt. 
Sen en massa massa fix hemma och städat kattlådor rejält och fyllt på med dyr sand för att se om Lilleman slutar kraffsa jag blir tokig på honom annars.
Färgat kaluffsen fast jag tyckte nästan det var bättre före. Oh well. 
 
Å så pysslat med hästarna, kammat ponnyer, hår i MÄNGDER. Ivan har krattat dom och jag har kammat dom 
 
från förra året
Mayan å Leffe <3 Jag saknar dom så mycket båda två, min Leffe.
 
Lurv.
 
Promenad med Holly och Ebba i skogen sen cykeltur med Stråla och Skorpan. Cyklade bort till fotbollsplan och gick sen i skogen en sväng. 
Skorpan var mer än lovligt galen. Jisses då. Stråla var mer loj.
 
Sen packat för imorgon åker vi till Pite havsbad, jag personen jag jobbar hos och en kollega. Det blir bad, middag och Wallmans show och en natt på hotel. Mys!! 
Har jag ett bra jobb eller?

Tacksam och glad

Publicerad 2015-04-23 18:39:00 i Allmänt

Jag är faktiskt sjukt facinerad av vad jag orkar nu. Jag har känt mig trött och less på senaste men när man tänker efter så är det inte konstigt. Alls. Jag har ganska länge nu jobbat mer än heltid. Den här perioden tex, vi lämnade precis in lönerapporten, så har jag jobbat 180 timmar på 4 veckor. 
Det då plus ca 40 timmar pendling samt skött om alla djuren, ridit på ridskola, flängt runt och kollat på hästar och ändå känt att det saknas en häst liksom. Det är faktiskt, för att vara jag, helt otroligt. Jag som inte ens brukar fixa att jobba 75%. När jag har jobbat runt 60-80% så har jag i perioder varit jättedålig, ständigt sjukskriven, mins en vecka per månad sjukskriven när jag jobbade i hemtjänsten, långa perioder av total krachlanding (fysiskt och psykiskt) i soffan som jag inte lyckats ta mig ur. Ibland inte på veckor.
Nu är jag också rätt slut, mycket värk ständigt trött, som alltid. Men på en acceptabel nivå och utan dessa krachlandingar. Det är helt otroligt.
Det är så länge sen nu som jag var långt under isen och dit vill jag heller aldrig mer.
Nu känner jag dock att jag kommer att behöva ta en lite lugnare period på jobbet, inte jobba så jättemycket extra (fast jag redan tackat ja till en del framöver) jag behöver lite vila och när Festis kommer vil jag ha lite extra tid till att lära känna honom utan att något annat djur blir undanskuffat liksom. 
Så vi får väl se om jag lyckas säja nej när dom vil att jag ska jobba  Det kan vara svårt när man trivs så sjukt bra som jag gör på jobbet och att jag kan göra mina arbetsuppgifter trots en dålig dag och att det dessutom finns förståelse för det på arbetsplatsen.
 
Världens bästa fakiskt. Jag är så glad att jag vågade ta dom där stegen som ledde hit. Tacksam att jag får ha det så här.
 
Och så är jag så spänd och förväntansfull inför att få hem Festis och börja lära känna honom på riktigt.
 
När jag lika håller på att vara glad och tacksam så är jag även galet tacksam över alla mina pärlor och knäppgökar till djur som förgyller alla mina dagar men även gör mig gråhårig.
Samt de fina människor som finns i min närhet och bara är så bra.
 
 
 

Så blir det

Publicerad 2015-04-22 17:01:57 i Allmänt

Det här är min nya vän
En halvblod/connemara korsning vid namn Festis. 
Valack 12 år 160 hög ganska välutbildad mest westernriden. En väldigt trevlig, lugn, trygg och rejäl kille med lite egenheter. Är man fux så är man. Och det är ju egenheterna jag gillar, jag vill inte ha nån lobotomerad tråkmåns utan egen vilja.
Lite äldre än jag tänkt mig men han har andra kvaliteer som väger upp det och egentligen fel kön men med lite stopersonlighet 
 
Ja det blir inte alltid som man tänk sig men det kan bli bra ändå.
Om ca 2 veckor flyttar han hem till oss på foder för eventullt senare köp.
 
Oh

Tisdag

Publicerad 2015-04-21 23:17:00 i Allmänt

Helt färdig efter provridning som blev vilseridning. I 3 timmar...
Så just nu kan jag egentligen inte säga varken bu eller bä utan bara snark.
 
Annars, en massa kvalitetstid med mina hjärtan. Hur lycklig man kan bli i själen av att gå över en blöt äng med en hund och en katt i släptåg.
 
Stråla var väldigt trött idag, om det berodde på värmen eller gårdagens tandläkare vet jag inte, kanske båda. 
Cykeltur blev det iaf
 
Ebba sitter och väntar när vi kommer tillbaka. Hjärtat <3
Träningsvärken från mars har även infunnit sig efter gårdagens yoga pass. Jamendumildetid jag kan knappt lyfta benen.

Tandläkare

Publicerad 2015-04-20 18:31:00 i Allmänt

Åh vilken underbar dag. Nu är det vår på riktigt! 
Vi hade tid för veterinär Anna idag men före det så tog jag en cykeltur med Stråla och Skorpan, bara en liten skritt runda på typ 35 minuter. Ponnyn var tokpigg. Som vanligt då.
Jag hann även kraffsa mängder med hår från båda ponnyhästarna, det blev inga små högar. Holly är så trevlig igen, där ett tag höll jag på att bli tokig på henne, det var som att vi var tillbaka på ruta ett, så som det var när hon kom att man knappt fick titta på henne så sprätte hon iväg och kom du med en borste betedde hon sig som att man skulle slå ihjäl henne.
Men nu verkar vi kunna umgås igen och jag får tom borsta henne utan att hon far omkring som en huvudlös höna. Nästan kanske tom att hon tyckte det var lite trevligt att bli ompysslad. Iaf kanske lite. 
Himla knepig häst det där alltså. 
 
Stråla och Skorpan njuter iaf alltid av pyssel och mys.
 
Jag har ju tyckt att Strålan har varit lite konstig med munnen och även lite konstig i kroppen. Så supernojjiga jag har (åter igen) nästan tänkt att det är kört, nu är hon döende. Jamen typ så. 
Det var hon ju såklart inte. Anna tyckte hon var i väldigt fin form, speciellt efter vintern som varit. Precis vad Lotta också sa och vad jag själv har reagerat över. Otroligt stark och fin häst trots allt. 
Roligt. 
Men visst har hon grejer som behöver åtgärdas i sin bråkiga rygg men även blir det bara bättre och bättre. Däremot hade hon som jag anat en del att sköta om i munnen, den var värre än jag trott med vassa kanter som gjort ont och gett henne rivsår. Stackars tösen. Så det prioriterades idag så fick hon munnen fin och så tar vi och lagar till ryggen om två veckor. Tills dess ska vi fortsätta hålla igång men undvika böjda spår.
Typiskt, jag som tänke åka på we:n på fredag men då får vi skippa det. Även ridbanan har tinat fram men den får också vänta.
Inte för att det gör så mycket när det ändå var så goda nyheter.
 
Jag har även skottat en massa skit i hagen, problemet är lite att när jag väl börjar med nått sånt så har jag så svårt att pausa. Men till slut så fick jag ge mig. Fick bort en del iaf men fortsättning följer kan man säga. 
Ebba tycker vi ska börja sköta om rabatterna nu också. Jag tycker att det får vänta lite.
5 timmar hos hästarna belv det och Ebba har varit med, nu är hon väldigt utslagen lilla tanten. Znarkläge.
 
Även Lilleman har fått vara ute och lufta sig efter att ha varit inne hela helgen. Så nu är han också nöjd. Hela familjen är nöjd och glad. Vilken bra dag. Våren FTW!!
Fniss, vad sur han såg ut.
 
Vetrinär Anna tyckte dessutom att jag definitivt skulle satsa på hästen som jag ska till imorgon igen. Hon pratade vädigt gott om den så nu är jag ännu mer peppad. 
Ponnyn skulle jag ju också prova igen men hon har inte hört av sig fast hon sa att hon skulle och sånt blir jag lätt gråhårig på faktiskt. Så nu lutar det till 99% åt morgondagens fina. 
 
Dags att åka och yoga.

Koko

Publicerad 2015-04-19 23:28:07 i Allmänt

Så knepiga människor det finns.
Jag skrev ju tidigare om en jätteintressant häst som jag fått svar om. Ja mäniskan svarade alltså på min annons om häst på FODER. Främst på foder och eventuellt för senare köp.
Människan låter trevlig och hästen låter väldigt väldigt intressant. Ett halvblod med hoppstam men bara hobbyriden och inte gjort nånting på ett halvår pga ägarens sjukdom. Inte tävlad eller så eller så men jag är ju inte intresserad av tävlingresultat utan bara en hobby häst för träning och skoj vilket jag och ägaren pratar om i telefon.
Ägaren verkar väldigt mån om sin häst och vill gärna se lite hur jag rider undar mycket om hur hagar och ligghall ser ut så jag lovar att skicka lite filmer. Spenderar 45 minuter med att knåpa ihop ett mail med bilder på ridning och på hagar och ligghhall samt några filmer. Sent samma kväll för det lät väldigt angeläget. 
Sen väntar jag så klart ivrigt på någon slags respons som inte kommer. Efter några dagar blir jag riktigt irriterad för även om människan tyckte att jag red för illa så kan man iaf ha vett att säja tack men nej tack.
Efter 5 dagar skickar jag ett sms där jag frågar om hon fått mina filmer och dagen efter det får jag ett svar att jodå det hade hon och du kan titta på hästen på youtube och du får gärna komma och titta på den.
Jaha.
Men. Det gäller försäljning inte foder. Eh. Nähä. Fr det var ju foder jag var ute efter i dagsläget men Då undrar jag iaf vad hon hade tänkt sig för pris. Ja runt 100 blir svaret. Ungefär där var den människan förevigt idiotförklarad av mig.
Man svarar inte på annons om foder om man inte vill sätta ut på foder. Man skiter inte i att svara när nån gjort sig besvär. Man tar inte hundrajäklatusen för en hobbyriden (fet även på ridfilmerna) 9 årig allroundhäst som inte ens är igång.
Nä.
Jäkla knäppgök. Synd ändå för hästen verkar så himla trevlig. 

Trött

Publicerad 2015-04-18 19:24:42 i Allmänt

Nu vill jag att det ska bli måndag så jag får vara ledig, är så sabla trött och rätt less. På måndag kommer dessutom veterinär Anna och kollar Strålas tänder och kropp. Det är alltid nervöst för vad hon ska säga.
 
Sen får det gärna snabbt bli tisdag då ena hästen ska provridas igen. Kul!

Coolingar

Publicerad 2015-04-17 18:14:44 i Allmänt

Dessa två var ute och spatserade igår, så himla häftiga
 

Jobbigt läge

Publicerad 2015-04-15 23:28:46 i Allmänt

Oj vad jobbigt det blev nu då. Superfin liten ponny jag var och tittade på idag och jag hade ju nästan räknat bort den innan just för att det är en ponny. Men den kändes inte alls liten, kändes nästan som Stråla att sitta på, och jag såg nästan inte ens stor ut på ponnyn.
Det var skitdåligt underlag så det gick knappt att rida men det lilla jag kände kändes riktigt bra och vilken trevlig personlighet.
Nu blev det riktigt jobbigt alltså.
 
Tråkig lektion på ridskolan, var skittrött när jag kom dit och blev riktigt besviken när jag såg att jag fick rida samma häst IGEN. Av de 11 gånger jag ridit den här treminen har jag fått rida samma 9 gånger 
 
När jag påtalade det sa ridläraren att hon missat det för att hon inte haft de gamla papprena när hon delat ut hästar. Men du red ju en annan tidigare, jo 2 gånger ja men resterande 9 gånger har jag fått samma häst. 
Suck.
Nu hoppas jag verkligen att det blir variation de sista gångerna som är kvar nu. 7 gånger till hinner jag rida innan sommarlovet. Sen har jag sagt upp min plats.
Lektionen, tja jag fick motion iaf men var varken motiverad eller intresserad då det som lärdes ut var i princip helt tvärt emot det Lotta lärde ut i helgen.
Så suck och stön kändes det.
 

Fintisdag

Publicerad 2015-04-14 21:49:00 i Allmänt

Suck. Det har blivit nått glapp i min dator så den stänger av sig svälv hela jäkla tiden. Det är så jäkla drygt.
 
Annars. Ridtur på superpigg häst. Det var både ovanligt och oväntat att hon skulle vara så där jäkla pigg. Vi fick vända från våran tänka tur pga sjö och vända ville hon inte alls, guuud så tråkigt. Men vi tog en rejäl sväng till så hon fick springa av sig lite och då minsann höll jag på att åka i backen. Tvärnit med sidohopp i rask trav och jag hängde på halsen, hann tänka "jaha, nu ramlar jag av henne för första gången" men då hon stannade upp så for jag ingenstans.
Tog en galopp som startade med en rejäl brall men sen blev ganska fin galopp. Gjorde om det en bit längre fram då blev det en ordentlig galoppfattning och hon höll galoppen utan att jag behövde driva ända tils jag bad henne sakta av. Whoop! Framsteg.
Efter det blev hon trött.
Mycket duktig tös.
Gud vad det har tinat på en vecka sen det där kortet togs. Nu är det nästan barkmark på hela gården. Coolt.
 
Pyssel i hagen, mycket vatten nu och leran börjar komma fram, behöver mocka undan lite skit också fast det känns ju relativt tröstlöst. 
Sen cykeltur med pigga småpruttar. Efter jag hade skalat av dom en hel del päls, det blev en Hollymatta av päls vid trädet.
 
 
Och sist yoga. Gud så stel och gud så jäkla ont ganska precis överallt. Men handleder och ländrygg var värst. Jäkligt skönt yogapass iaf och något mjukare i kroppen efteråt. 
 
Very grejt. 
Imorgon efter jobbet och före ridskolan ska jag och kolla på en häst, eller ponny rättare sagt. Spännande.
 
Jo just det, jag lyckades bli instängd i hästtransporten idag. Tur Stråla hade bonkat ut fönstret i söndags och att jag inte säkrat fast det som jag tänkt. Annars kanske jag suttit där än.
 

Velpotta

Publicerad 2015-04-13 13:02:00 i Allmänt

Lugn och fin apelsin. Jag har en tendens till att dra iväg i dagdrömmar. jag har redan hämtat hem hästen jag tittade på lördags, i tankarna. Jag måste försöka behärska mig lite, det var lite platt fall där också. 
 
Jag försöker tänka på det negativa och tänka att det ändå inte är EXAKT vad jag tänkt mig. Men det är ju å andra sidan ingen som sagt att jag MÅSTE köpa heller. Men om jag redan fastnat, hur ska jag då kunnat lämna tillbaka? Och tänk om ägaren, om hon nu alls vill låna ut honom till mig när det väl kommer till kritan, sen vill ha tillbaks honom?
Oh så jobbigt det blev nu då kära nån. Velpotta. 
Borde jag ta något som inte är exakt det jag vill ha i framtiden? Eller borde jag vänta på det? Eller det kanske är så att det här är precis vad jag vill ha och behöver. Jag har redan lättat lite på mina tidigare kriterier så varfr inte några till? Det blir så himla litet urval om man är alltför picky. Känslan är väl ändå det viktigaste och att det är en häst som passar till det jag vill ha den till och kommer att ha den till. 
 
Ska titta på en till häst, bara ägaren och jag lyckas få till en dag som passar. En fantastiskt vacker häst som verkar helt suverän. Mer rätt i ålder men troligtvis för liten. Och DÄR fick jag ångest för chipsen jag åt igår..
 
Och. Borde jag ens åka tillbaka till den andra hästen jag kikade på när jag inte kände klicket? Är det bara dumt mot ägaren? Eller kanske klicket kommer om jag provrider? 
 
 

Ur fokus och i fokus

Publicerad 2015-04-12 17:00:00 i Allmänt

Bästa superprärlan. Vad fin hon är. Så lätt att ha med sig och hon har skött sig exemplariskt. Hon var lite irriterad på de andra hästarna vi skulle rida med idag men när jag väl fick mitt fokus så fick jag genast med mig henne. I vår bubbla som Lotta säjer. Det är jag bra på faktiskt, fokus, och hon följer mig så otroligt lätt.
Idag blev det ett riktigt yoga pass och både jag och Stråla var helt slut efteråt. Det är jobbigare än man tror att skritta. Idag blev det bara skritt.
Skitnöjd med dagen och med min lilla skithäst.
Idag fick jag mycket bättre ordning på sitsen också. Önskar bara att jag skulle komma ihåg allt som sades. många ahan.
 
Bilder från igår inte lika bra fokus på dom som på häst och matte
 
och så här trött blir man
 
 
Jag fick en liten kompis också som höll på att skrämma ihjäl mig två gånger. Först stod jag upp och tittade när Helena red och plopp på hade jag en kattunge på axeln. Hej hjärtinfarkt. Sen förvann kissen en stund och jag satte mig på en pall. Så plopp trillade det ner en katt från himlen och landade på min axel. Hej hjärtinfarkt nr 2
Sen parkerade den sig i mitt knä så då vart det lungt och mysigt.

Vilken bra dag

Publicerad 2015-04-11 22:19:00 i Allmänt

Bara hos mig alltså, bara hos mig. Telefonen återfunnen. I kylskåpet.
Och ridå.
 
 
 
Oj. Jag tror att jag fastnade en del för den där hästen jag var och tittade på idag. Kanske lite för tidigt att säja men det är ett litet pirr i mitt inre. Riktigt riktigt trevlig häst som jag skulle kunna ha så mycket roligt med.
 
Mm.
 
Lotta träningen för min och Strålas del gick skitbra. Stråla var så stark och jobbade på helt galet bra. Duktiga häst!
Jag är mycket myycket nöjd. Lotta behöver bara säja och påpeka små saker och pang så funkar det. Det kopplar verkligen i min hjärna det hon säjer och när jag gör som hon säjer så går Stråla som en balettdansös.
Hon är verkligen suverän!
 
För Helenas del blev det lite besvikelse då de andra ekipagen tog all tid. Speciellt den ena. 
Jag tycker även att det är väldigt fult att trycka in ett trejde när det är sagt att det ska vara 2 och 2 45 minuter. Ett till ekipage gör väldigt stor skillnad i hur mycket uppmärksamhet man får. Och när de andra inte gör som intruktören säjer och när dom stannar hela tiden för at prata med instruktören och när den ena hästen är så halt så den knappt kan gå. Ja då blir det inte så mycket fokus på den som inte kräver sin plats.
Så Helena skrittade mest omkring på måfå för sig själv. Så himla synd.
 
 
Nu har jag kameran i bilen så det får bli bilder imorgon. 
 
Efter jag hade varit och kollat på hästen så somnade jag sittandes i soffan. Något trött.

Den är borta

Publicerad 2015-04-10 20:56:04 i Allmänt

Jag har tydligen lyckats tappa bort min telefon. Ifall det skulle intressera någon. Jävla klantröv. Den är ofta borta men nu är den borta borta.
 
Ganska slö dag idag, passar på att vila för imorgon blir det intensivt, upp tidigt och packa oss iväg till boden på Lotta träning, först ska jag rida sen ska Helena rida. När vi kommer hem sen ska jag iväg och kolla på en häst. SÅ himla spännande. Ja, det är en häst som kanske tom kan bli min forever häst. Det finns 3 hästar nu som jag är så himla intresserad av, som alla 3 har stora potensial att bli just inte bara en tillfällig utan en forever friend. Det är så vansinnigt spännande. 
3 eller 2 jag vet inte riktigt, den ena, som jag gick igång på alla cylindrar över, dennes ägare tror jag bangade ur efter jag skickade en ridfilm och några bilder. Hon har iaf inte hört av sig mer så vi får väl se. Jag tycker åter igen att man iaf kan höra av sig även om det är ett negativt besked.
Nåväl. Vi får se i helgen då hon ev tänkt dyka upp och se mig rida. Jälp!
 
Det känns extra nervöst när det är ägare som är väldigt måna om sina hästar vilket alla 3 dessa verkar vara. Prestationsångest på hög nivå. Det är bra, då man vet att hästen ifråga är omskött på ett bra sätt och har alla förutsättningar för att vara en frisk och sund individ. Men större risk att man blir dissad som inte god nog.
 
Idag har jag iaf hämtat hö och sen cyklat med Stråla och Skorpan, hade tänkt köra men tog cykeln så jag skulle få röra mig också. inte det lättaste att cykla i stormvindar men då fick jag iaf lite motion som jag önskade, på hemvägen var det dock bromsen som gällde  
 
Skorpan var galet pigg och bara allmänt galen. Turboponny.
Mest skritt och lite trav för Strålas del. 
 
Sen promenad med Ebba och lite fix i hagen. 
 
 

Jälp igen

Publicerad 2015-04-09 17:36:15 i Allmänt

Nu bara rasar det in svar. Varav två till som är jätte intressanta. Gud så spännande. Vem ska bli min nya vän?
 

Hoppeliskutt

Publicerad 2015-04-09 00:02:12 i Allmänt

Oj vad jag blev taggad av det där telefonsamtalet. Men nervös. Om jag kommer räcka till, om jag kommer bli godkänd, om jag kommer fixa det.
Ja vi får se.
 
Jag vart så disträså jag höll på rida galet under hela första halvan av ridlektionen, glömde att svänga osv osv. Tills vi fick börja hoppa, då kom jag tillbaka till jorden igen. Så jävla roligt det var. Hoppade studs idag, jag fick samma häst som jag ridit tp 7 gånger nu, lite trött på att få samma jämt faktiskt men vi känner varandra och han är trygg så idag var det skönt, jag behövde mest hänga med. 
Riktigt riktigt roligt och jag är faktiskt rysligt nöjd med min egen instats också. 
 
Om det nu blir någon foderhäst så måste jag ju säja upp ridskolan och det känns faktiskt riktigt tråkigt. Men en gång i veckan är inte nog. Om det inte blir någon foderhäst tänkte jag rida två gånger i veckan på ridskolan.
 
Och alla undrar, men om du redan har en häst, vad ska du med en till? Ja det kan man ju undra. Jag undrar mest hur man klarar sig med bara en häst OCH medyttare så man inte ens är i stallet varje dag.
 
 
MVH Hästnörd

Oh du milde

Publicerad 2015-04-08 19:36:01 i Allmänt

Men jälp! Jag fick just ett jätte jätte intressant svar och har pratat med en mycket trevlig människa. Nu blev jag så nervös så jag tror jag tror jag trillar av pinn! Jälp¡¡ k
 
Annars var pållen jag kikade på idag också väldigt trevlig och fin och intressant, fast detta. Oj. Blah. Bludder. Jag känner mig lite yr.
Nu snart hoppning på ridskolan.

Mystiskt

Publicerad 2015-04-07 20:11:44 i Allmänt

Nämen va faan! Jag glömde helt bort att det är tisdag idag och YOGA. Mitt eländiga klantarsle.
 
Det hade ju kunnat bli en perfekt avrundning på en en bra dag. Nåväl. 
Började dagen med att städa och renbädda, hur mysigt det ska bli att gå och lägga sig, hela sängen blir så fluffig och underbar när man renbäddat. Jag har dessutom vänt på madrasserna och grejat på eftersom jag har ett gäng gamla skumgummimadrasser så blir det en grop där jag ligger efter ett tag så jag måste hålla på och sno dom hela tiden. 
 
Sen till hästarna för en massa mys. Varm dag och jäklar vad det har tinat, det porlar överallt. Underbart!! Bort med skiten. Det går dock inte riktigt att ta sig fram överallt med bil nu då isen har mjuknat upp, flera decimeter halvhård is/slask. Gud vad jag längtar till skogsvägarna tinat fram. Bort med skiten nu, jag vill ut i skogen. Med häst, och till fots, inte med bil  
 
Tog en promenad med ponnypruttarna och Ebba efter lite askalning av päls. Host spott och fräs. Mycket mysig promenad med glada småtjejer som ville stanna och leka i de vattenfylda dikena.
 
Sen ridtur med Stråla till Stormviken. Hon var lite konstig, springig och lite trippig och tung i handen. Mycket mystiskt. Det var hon ju sist jag red också (förutom igår) och en gång kan ju vara men när hon var så här idag blev jag mycket fundersam om det är något på tok. Tur så har vi Anna inbokad den 20:e för tand plus kroppskoll. Fröken har varit lite joxig i munnen när hon ska äta också, får testa henne bettlöst och se om det kan vara munnen som är problemet.
Skrittade mest, travade en del och tog en kort galopp som var mycket trevlig, ett litet mini hopp sen fin galopp.
 
Nu blir det vila för Stråla onsdag och torsdag och troligtvis en skritttur med vagn på fredag och sen Lotta kurs till helgen då hon ska gå två pass på lördan och ett på söndan.
 
 

Vilken tur

Publicerad 2015-04-07 13:19:00 i Allmänt

Att vi blev fångade på bild. Här är Några bilden från WEn fotade av Linnea http://neapocalypse.vimeddjur.se/
 
 
Duktig häst!
 
 
Här kan vi ju vänligen ignorera vad jag gör, jag måste ha komit på att man ska styra också, lite försent typ, men jag gillar Strålas rumpa.
 
Fullt fokus i sidepassen, alltså öronen 
 
 
Missar ringen på tjuren, coolt fångat när ringen flyger iväg
 
Nu fattar jag varför det trots allt gick så bra att pingla i klockan vid läktarn, Stråla posa för kameran.
 
Och så passar vi på att tjura lite så där i förbifarten 
Älskade lilla skithäst!

Jävlar vad duktiga vi var

Publicerad 2015-04-06 20:05:36 i Allmänt

Sjukt nöjd med dagen. Jag var så nervös så jag var nära att ge upp innan vi ens kommit fram, hade nervösa ryckningar i hela ansiktet och gick omkring och höll på att kissa på mig hela tiden. 
Stråla var en pärla, helt fantastisk var hon.
Vi kom dit på tok för tidigt så Stråla fick stå i transporten bra länge först, superbra träning för en som hatar att stå still i transporten. Redan där, superduktigt, inte ett pip och knappt nå bonkande.
Sen tog jag ut henne lite för tidigt men jag ville rida lite innan vi skulle gå in i ridhuset fast ridbanan var totalt omöjligt, skrittade runt lite där då det myllrade ut hästar ur ridhuset, då började hon gnägga men behöll lugnat. Så nöjd med fröken!
 
Sen fick hon gå in och stå i stallet ett bra tag där hon höll på att gräva sig ut genom golvet, det höll hon på med ganska länge tills hon gav sig och stod lungt.
Skitbra träning, helt suveränt.
Min nervositet la sig något när jag satt på läktaren och tittade på dom andra ekipagen. Så prestigelöst liksom, och det var fler hästar som ballade ur och sprättade omkring, så det kändes inte som att det gjorde nått om min skulle göra det.
Sen var det dagt att gå in i ridhuset, då blev det lite cirkus en stund med bock och hopp och mycket arbete med att hålla reda på de andra hästarna. Det orkade hon inte hålla på med speciellt länge utan lugnade sig snabbt. 
Lite rädd för folket på läktaren. brakade iväg ordentligt en gång då en annan häst brakade iväg men hon lugnar sig så fort.
Stod helt stilla och väntade på våran tur. Nåja, lite otålig var hon allt men stod till största delen avslappnad på långa tyglar. När det blev våran tur och vi skulle rida runt lite innan start så blev hon rädd för folket på läktaren igen cch hoppade lite och stegrade lite men när det väl gällde sen så var det inga problem, hon gjorde allt som ett rinnande vatten, jag trodde vi skulle få skippa momenten närmast läktaren men det gick hur bra som helst.
Dessutom så orkade hon trava runt i fållan och treklövern och parallelslalomet, det trodde jag inte att hon skulle fixa, det gjorde hon inte sist vi tränade. Fröken blir bara starkare.
Hindret slapp vi helt i LB:n, tack och lov för det =) 
Helt vansinigt nöjd och glad. Duktig häst!
Efteråt var hon så trött så hon höll på att somna, ögonlocken trillade igen och ibland for mulen ner i backen. En lång och psykiskt väldigt jobbig dag.
Vårat första tävlingsprotokoll. Hur coolt är inte det liksom?
 
 

Inte det nä

Publicerad 2015-04-05 23:13:00 i Allmänt

Jag tog och skickade iväg ett mail eftersom jag blev så fundersam om den här hästen/hästarna och det visade sig att dom ska åka till Lyksele eller vart det var.
Jag blev såklart otroligt besviken, dels för att hästen verkade så bra och jag fastnade så för den, jag förstår dock att dom ville att hästarna skulle få vara tillsammans. Men man kan väl höra av sig. Seriöst, hur svårt ska det vara? Dom visse att jag var väldigt väldigt intresserad och vi skulle komma tillbaka och provrida. Jäkligt dåligt att inte ens idas skicka iväg ett kort mail eller sms så att man vet. Suck.
 
Ska iaf tillbaka till den andra på onsdag men där känner jag mig lite skeptisk. Mst pga av något som stallägaren sa och även den var väldigt liten. Men vi får väl se.
Kastar ut lite krokar och hoppas på napp nånstans. 
 
Jag är nog lite för bortskämd med att det går hur lätt som helst att finna en häst så jag blir så frustrerad när det inte sker på en gång. 
 
--------------------------------------
Imorgon blir det Pay and We. Nerövs? Svar JA. Främst på hur fröken ska reagera på alla andra hästen, näst på att jag ska göra bort mig och för hindret som ska hoppas, troligt är att jag skippar det helt. Måste ha i tanken att det enbart är träning för Strålan just att vara bland många andra hästar. Det är nästan uteslutande därför vi åker dit, perfekt träning faktiskt men också för att det är kul, vilket jag har glömt bort just nu.

Finfint faktiskt

Publicerad 2015-04-05 16:04:00 i Allmänt

Vilken trevlig jobbhelg, gud vilket bra jobb jag har?
 
Ebba verkar må riktigt bra enligt rapporter.
Igår var jag iväg på rasten och skulle kolla på en ev foderhäst, ägaren hade dock glömt bort mig, mutter, men jag fick iaf se hästen. Vansinnigt söt! Ska tillbaka på onsdag. Fast jag kan inte släppa hästen från förra helgen. Av nån anledning så föll jag visst pladask för den. Ägaren har inte hört av sig och det oroar mig.
Fö så fyller jag visst år idag. Grattis till mig!

Det som var det var

Publicerad 2015-04-04 14:39:00 i Allmänt

Att göra slut med en vän kan vara lika jobbigt som att göra slut med en partner. Värre kanske. Svårare att bearbeta liksom.
Men man kan inte hålla fast vad det som har varit, det som har varit kärlek, det som har varit otrolig närhet när det som finns kvar bara är besvikelser och totalt olika värderingar. När umgänge bara sker på den enas villkor och allt bara känns förbi.
Nu först har jag rent mentalt kunnat förstå och landa i att det inte går att gå tillbaka till det som var och att det som är eller inte är är helt okej. Men det kommer nog alltid vara en liten sorg, sorg över det som var, för många år sen och speciellt sorg över en annan liten person som det fanns så mycket kärlek till, en liten person som inte gjort mig besviken.
Men lättnad över att slippa tänka på de värderingar som farit så totalt i motsatt färdriktning som mina egna. Så totalt.
 
 

Inte så gla påsk

Publicerad 2015-04-03 14:14:00 i Allmänt

Det blev akut med Ebba till veterinären på morgon. Tack och lov var det "bara" urinsten som ställde till det, nog så jäkla besvärligt men iaf inget livshotande.
Tung morgon och förmiddag iaf och varför ska det alltid ske på jourtid? 
Känns ju inte heller så där jättebra att åka iväg och jobba nu och inte vara hemma förrän på sent på söndag men hon har iaf fått medicin så hon ska slippa ha besvär hoppas jag.

Gla påsk

Publicerad 2015-04-03 00:06:36 i Allmänt

Jag har brutit röven. Rent tektniskt så heter det nog inflammation i rövmusklerna. Men det känns som att tjag har brutit röven.
Det är hostan som gjort det. Jäkla sjuka detta. Envis som synden.
 
För övrigt så har jag fått lida idag för att jag tyckte mig vara så pigg igår. Lyckades med stor möda kravla mig ur sängen vid 12.30 sen kom kroppen igång nån gång efter 14-15 med hjälp av treo. Bah!
 
 
Nu är det påsk
Påsken är kommen
Hopp trallalala
Kycklingar i ring
dansar omkring 
dansar omkring.
 
Ägget står så färgegrann i stugen
Ägget står så färgegrann i stugan
Trallalallalallalalallala la la la!

En ledig dag

Publicerad 2015-04-01 23:18:00 i Allmänt

Så skönt att sätta sig i soffan efter en aktiv och rolig dag. 
Åkte med Stråla till ridhuset och red lektion för Camilla. Stråla var mycket starkare än förväntat och Camilla tyckte hon såg riktigt fräch ut. Pigg var hon också och kvick och lyhörd. Duktig tjej. 
Hon blev rejält svettig och gick och ville lägga sig och rulla ungefär 3/4 av lektionen, när vi var klar så släppte jag lös henne så hon fick rulla sig och njuta, oj så skönt det var, sen kom hon fick lite godis, strechade lite och sen blev det cirkus.
Ha ha herregud vad hon sprang och brallade. Det måste vara otroligt skönt att äntligen få röra sig fritt på tryggt underlag och kunna galoppera fritt. Söthäst. Jag var dock något paff, jag trodde hon var trött liksom. Aprilskämt ala häst.
 
Sen ridlektion på ridskolan, jag trodde inte jag skulle orka men jag var visst också starkare än förväntat. Jobbigt var det men orken är tillbaka iaf. Vi fick träna på övergångar skritt trav och förvänd öppna minsann.
 
Mycket bra dag =) soligt var det också. Min enda lediga dag denna vecka. Sen är det jobb hela påsken, sweet.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela