stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Hästnörd!

Publicerad 2013-09-30 21:59:00 i Allmänt

Ja jösses Amalia. Jag hinner knappt komma hem från hästarna så längtar jag tillbaka. Å jag är ridsugen ungefär hela min vakna tid fast det är oftast värst så här på kvällarna.
 
Å nu fick jag veta att det inte blir någon Camilla lektion den här veckan heller för att hon åker ner och fortsätter utbilda sig. Shit vad tråkigt för mig som måste vänta ytterligare två veckor. Dessutom så blev den inplanerade Eva lektionen förra veckan inställd då jag inte alls var i form.
Asch.
 
Nu ångrar jag också att jag inte testade galoppen med Stråla idag men hon kändes så "tittig" så jag tyckte inte att det var läge och i skogen vågade jag inte. Kanske går förbi till banan en sväng imorgon och ser om jag vågar.
 
 Å så är jag superduper sugen på att hoppa lite men Mayan är inte redo för det riktigt än och Stråla, ja inte utan sadel =P
 
------------------------------------------
 
Ho ho, så tokigt, nu hörde medryttaren av sig och sa att hon inte kan komma imorgon då hon är sjuk och jag blev nästan glad för det innebär ju att jag får rida Maysan själv. Knäppgök!

Fina fina djuren

Publicerad 2013-09-30 20:11:11 i Allmänt

Yeeehaww.
Ha ha ha. Vad roliga dom är mina djur. Ja vi skulle trava lite hade matte tänkt, det slutade med en ponny i full galopp bockandes och pruttandes, en röd tant som lägger in travar växeln på höger sida med svansen i vädret och en bockande farbror på vänster sida.
En bit efter kom Ebba galopperande med öron och läppar flaxande.
Ha ha, underbara kräk.
 
Ja roligt hade vi alla fem.
 
Stråla fick sig en ridtur i solen också, jag hade lite svårt för att bestämma mig för vad vi skulle göra, men efter en liten runda i skogen konstaterade jag att det inte var det jag ville göra, jag är så jäkla less på att rida barbacka. Bläh!
Så vi gick till ridbanan. Där var det tydligen en massa farligheter så det tog typ en kvart bara att komma in på banan för att fröken skulle stå och glo och sen hade hon så mycket att titta på utanför. Sucka.
Men när jag fick hennes uppmärksamhet så var hon jättefin, vi red en del serpentiner i trav, lite svårare åt höger.
I trav gick det riktigt bra och hon gick mycket trevligt emellanåt, hon fick inte tid att gå och glo utanför men så skulle vi göra öppnor i åttan i skritt och då var det jättesvårt att behålla fokus.
Nåväl. Fin är hon iaf.
En sadel hade suttit så jäkla fint så att jag hade kunnat rida bättre, inte ska man sitta ner i traven hela tiden, det är inte riktigt schysst.

Dagens hästeri

Publicerad 2013-09-29 22:29:00 i Allmänt

Det var nog bara tillfälligt magknip för idag var Mayan bra igen. Alla tre är dock dästa och proppmätta =S till och med Stråla mest petar lite i höet dom får för magens skull. Nå snart har dom ätit slut på det värsta gräset och har bara lite tugg och pet kvar.
Mayan fick sig massage idag, jag har lite dåligt samvete för att jag inte riktigt skött mig som jag bordat efter Marias behandling men det har varit så mycket annat, hon har ju fått röra sig lite iaf och haft på BoT täcket enligt rek.
Nåväl, efter massagen så blev hon så trött så trött
Hon orkade verkligen inte hålla ögonen öppna. Gumman
 
Hon fick stå och sova en stund med BoT medans jag gick en promenad med Ebba och ponnyer. Sedan sadlade jag på för första ridturen sedan behandlingen. tyvärr valde jag en kass väg (lerig och stenig) så jag kunde inte riktigt bedöma henne rättvis men hon var stel och symaskinig. Emellanåt så kom det fram lite trevlig trav ändå. Jag hoppas det är för att jag har varit dålig på att jobba med henne men nu tar vi nya tag. Den här veckan tex jobbar jag bara fredag eftersom jag tog lite ledigt när jag tänkt åka bort. Så då har jag gott om tid till hästarna.
Hade inga höga krav alls på henne utan bara kände av lite och försökte jobba lite mjukgörande där det gick.
 
Efter Mayan så fick Stråla en körtur med backträning i både skritt och trav. Fruktansväst loj tös men hon jobbade på bra ändå. Fy för i satan vad fet hon är. Varför ska det gå så fort upp det som har gått ner.
Bah!
Leffe fick vila.
 
Å vad det är mysigt att stå inne i ligghallen och pyssla om dom. Alla är där inne och det blir så himla bra kvalitets tid alltså. Riktigt socialt och väldigt underbart. Bara lite jobbigt när man försöker borsta en och har två andra mular i vägen.
Sötnötter.
Dessutom så gör det mycket bara att ha väggar och tak och slippa stå ute och göra i ordning.
Ja, rysligt nöjd.
 
Även gjort lite småpyssel och kommer hela tiden på mer pyssel som jag vill göra, små lösningar som gör livet lite lättare.
 
Ca 6 timmar häst i dag. Perfekt dag.
 
 
Hittills gillar jag inte säsong 2 av GoT lika bra som ettan..
 Å jag fortsätter försöka hosta upp lungorna.

Ligghallen och oroligheter

Publicerad 2013-09-29 00:12:00 i Allmänt

Sockertroll
Dom är verkligen bästaste bästa vänner dom där två. Hjärtan.
Å på tal om vänner så hade jag ju tänkt åka till Skellefteå imorgon för att häsla på Therese och Olivia men det blir inget med det för Thereses mamma är sjuk... Jäkla elände. Så vi får försöka skicka goda tankar till henne.
 
Nu är jag även orolig att Mayan är sjuk. Hon hade magknip nu när jag var och nattade dom. Det bubblade som sjutton i magen på henne och det är ju bättre än att det står still men hon var öm om magen, och pruttig och bubblig och stod och lyfte på svansen. Hon fick magen masserad och en liten promenad. Ska åka dit senare i natt och kolla läget.
Vanligtvis kanske jag inte hde blivit så orolig om det inte hade varit för att jag går och väntar på att allt ska gå åt helvete. Det brukar ju liksom göra det.
Jag tänkte på det senast igår, att det är riktigt tragiskt att jag inte riktigt vågar glädjas åt det som är bra för att det oddsen är så höga för att något annat ska gå riktigt illa...
 
Troligtvis har hon "bara" fått i sig för mycket kallt gräs i nya hagen
 
Här är till vänster när man kommer ut från ligghallen och där ska ponnyerna få sin hage, i skogen och så ett litet hus här vid väggen
 
Lite kassa bilder inifrån från ikväll
Öppningen ut till hagen
 
Toppen att kunna stänga in nån en stund då och då.
Öppningen ut till gården så man behöver inte gå runt
 
När jag lämnade dom stod alla därinne och småtuggade på lite hö, ingen är speciellt hungrig efter allt gräs men det är bra för magar att äta lite torrhö.
Så mysigt.
Var där inne med alla tre och mös riktigt länge, väldigt harmoniskt och inget tjaffs. Det är ganska stort och gott om utrymme, ser mindre ut på bilderna tycker jag. Så skönt att Leffe också verkar känna sig trygg där inne (lilla gubben) och att Mayan låter honom vara med.
Lampan ska förstås fixas till ett bättre ställe och en annan lampa. Sen ska det upp lite bindringar och saltstenshållare osv osv. Men det kommer.
 
Nu ska jag ge mig på säsong 2 av Game of Thrones, det är riktigt bra tycker jag men varför måste dom ta dö på mina favoriter för?

Nöjd

Publicerad 2013-09-27 23:22:00 i Allmänt

Två mycket nöjda damer (och en lite försiktig farbror) inspekterade ligghallen. Matte kunde knappt vara lyckligare. Jag hade kunnat bosätta mig där inne jag med. Mys! Å hagen blev så bra. Oj oj. Nu är dock matte helt. jävla. slut. Tack å go natt.
Mayans nya fina täcke.

...

Publicerad 2013-09-27 18:51:59 i Allmänt

Vad BRA att jag skrev ett långt inlägg som bara försvann. Telefonjävel!!  

Full rulle

Publicerad 2013-09-26 22:14:30 i Allmänt

Då landade jag just i soffan med en kopp te efter att ha varit igång sen 8 i morse. Hjälp vad tiden rusar iväg. Mycket jobb kvar till i morgon också men jag har fått hem 4 balar halm (vilket innebar två vändor till Ängesbyn) idag, vilken lycka. Samt några stolp, fanns typ bara tio kvar... Fyndat täcken på hööks, mötte en bekant och var väldigt trevligt kände jag, så inne i mina täckes fynd och försökte avbeställa ett annat täcke som jag beställde via internet igår. Oh well.  
Satt upp halva hagen, städat i ligghallen, hittat massor med glas bla. Jagat hästar på rymmen (kräk) hämtat lite hö i regnet. Varit på biblo. Promenerat med hästarna typ 15 min.
Ja, det var väl typ det. Lät inte så mycket men jag har bara varit still när jag åt middag och så vilade jag en timma efter maten.
Nu håller jag på att hosta upp lungorna. Ho ho.
 
Ha ha, fula katt
 
Imorgon ska resten av hagen upp, tredubbelkolla att allt glas är borta, fylla ligghallen och låta hästarna flytta in. Dessutom så ska dom ut och rastas imorgon, dom verkar behöva det...

Dagens skratt

Publicerad 2013-09-26 13:57:00 i Allmänt

Jag må ju vara lättroad men det är nog roligare om man är mig.
Jag skulle gratulera Ann http://borrowedhearts.blogg.se/ på instagram till att hon får tillbaka sin fina medryttarhäst. Jag gillade bilden och skrev en kommentar. Senare när jag kollade in så fanns inte min kommentar där.  Nåväl tänkte jag, min telefon är ju som den vart. Men nu ser jag vart den hamnade
Jag är ju då mayastrala. Hysteriskt roligt tyckte jag
 
 

Lösdriftsfix

Publicerad 2013-09-25 23:07:15 i Allmänt

Sitter och kollar lite grejer som jag ska köpa imorgon, typ uppbindingsringar och isolatorer och stuff, jämför priser osv. Gud så kul. Ha ha. Nöjen är högst relativa.
Tänk om man någon gång får inreda och fixa helt själv, stall och lösdrift... Nu är jag så nöjd med hur det blir men man kan ju inte låta bli att tänka på potentialen och vad man hade kunnat göra.
 
Mindre roligt med jobbet jag har framför mig. Sätta upp stolp, dra isolatorer och tråd samt fylla lösdriften med spån. Suuck.
Håll tummarna för att jag får skruva isolatorer i träden i den delen av hagen som går i skogen.. Det blir som både lättare och billigare då.
 
Sen ska även "sadelkammaren" städas och inredas, fixas i ordning. Där undrar jag om någon har tips på vad man ska ha för värmekälla? Vad för slags element? Jag tänker mig att man inte kan ställa dit precis vadsomhelst i ett gammalt unket utrymme.  
 
Det som jag kommer att lämna till sist är ponnyernas hus, det måste hämtas från Siknäs, hur i helvete jag nu ska få ner det som jag har skruvat och spikat... =S samt sedan få upp det igen då. Ja det vette fan om det alls kommer gå. Men jag får väl göra ett försök. Urk, jag blir matt av att bara tänka på det. 
Ponnyerna går det ingen nöd på i deras fina skogshage, dom har även fått en egen "box" inne i stora ligghallen så dom kan få komma in, där har jag även tänkt stänga i Mayan ibland för att äta i fred osv. 
 
Åh vad det blir bra. Världens bästa Ivan.
 
Holly, visst sjutton blir hon kvar. Jag hade ju som bestämt mig för att skicka hem henne igen men hon lyckades tillslut nästla sig in i mitt hjärta, det är som en annan ponny nu. Trygg.
Å så löste sig ju allt med plats och så så hon får stanna hos oss.
 

För mycket information

Publicerad 2013-09-25 17:40:19 i Allmänt

jag vet.
Men för i helvete vad äckliga illgröna slemklumpar jag producerar. Fi fan.
 
Har varit hos hästarna och myst, det var så himla härligt när solen lyste på oss att vara där och pyssla på. Med långkalsonger, mössa och vantar, blev trots det frusen då blåsten tog i men gott var det. Jag tror verkligen inte på att bara vara inne när man är sjuk.
Det var jobbigt att röra sig men jag har inte gjort så jättemycket, mest myst och så tagit en körtur med Stråla framför och Mayan och Skorpan bakom.
 
 
Strålan hade ju gått ner ett helt hål på selen men nu har hon tydligen gått upp igen. Fattar inte riktigt varför för betet är ju i princip slut. Jag har väl gett för mycket hö när det har varit regnigt förstås...
Men imorgon ska jag hämta halm (tjoho!!) så då blir det bantning igen. Motionen har det väl också varit lite si å så med men det ska vi väl också försöka återuppta, bara så mycket annat som måste göras just nu ja.
Skorpan har också blivit rysligt rund. Det blir fint med halm.
 
Puh, nå nu ska jag återgå till Game of Thrones, jag gillart. Finns en del blonda puckon att störa sig galen på.

Hurrburr

Publicerad 2013-09-24 21:00:00 i Allmänt

Satan så kallt det är när det är 3 grader och man är van vid 13.. Burr.
 
Har inte orkat göra nånting med hästarna idag, är bara trött och matt och rosslig. Jag gillar inte riktigt sånt här. Antingen är man sjuk-däckad eller så är man frisk.
Nå nu har jag iaf varit på Hemmakväll och hyrt Game of Thrones och tänkte ligga i min soffa och glo på den, iaf ikväll och imorgon för sen måste jag ha ork att fixa färdigt åt hästarna. Mycket som ska göras när pengarna trillar in.
Imorgon ska dock hästarna ut på en liten sväng också oavsett.
 
Tokgilla Hemmakväll som börjat med uthyrning av serier nu när Lovefilm stängt ner.
 
Förresten, we´re the Millers (Familjetrippen löjligt nog på svenska) var en kul film. Se den.

Snurk

Publicerad 2013-09-24 02:06:15 i Allmänt

Det bränner i halsen och i hela bröstkorgen och det blir bara rossligare vilket stressar mig då jag ska jobba om sex timmar men jag vet att min person avskyr om man kommer sjuk till jobbet. Vilket jag kan förstå men det känns ju också surt att vara hemma om man inte mår riktigt dåligt. Är man jättehes går det ju inte riktigt att fejka. Fast jag gillar inte heller folk som far omkring och sprider baciller. Det värsta är väl att jag inte alls har tid att vara sjuk nu. Nej nej. Mycket att göra. Vik hädan bacillusker!

Japp

Publicerad 2013-09-23 20:42:47 i Allmänt

Åh vad Ivan och hans bror gör fint åt mina hästar. På torsdag å fredag ska även jag ta och göra ett ryck och göra färdigt åt dom. Sen ska även ponnyerna få sitt. Det blir bra det.
 

Sunday funday

Publicerad 2013-09-22 21:04:00 i Allmänt

Trött efter en lång dag med typ 7 timmar häst.
Först i bensbyn där vi red ut med Lena och Bacon idag igen. Stråla var lite trevligare idag men jag var lite tröttare i kroppen också och kände att jag inte ides med hennes tvärnitar idag. Blev dock inte så många sådana. Vi var ute ca 2 timmar i bensbyskogarna och mös på, slapp regnet helt idag.
På hemvägen var Strålan så jäkla fin när vi travade på bakom Bacon. En riktig pärla. En gång frågade hon även om vi skulle galoppera, det skulle vi inte men tack för frågan. Samlad trav och lyssnade på mig Utan att bli exalterad en enda gång.
 
 
 
Nämen titta Tita kom ju med till vänster i bild, det såg jag inte
Vacker Strålan i sitt fina täcke för att vara torr om ryggen när matte ska sitta på barbacka =P
 
 
 

Solen tittade tom fram en liten stund
Det är roligt med små utflykter. Nästa gång ska Mayan få följa med.
 
 
Sen har jag varit ut med hästarna här hemmavid, då började det regna igen och nu knaprar det på. Nu måste jag börja sätta igång med ligghallen så dom kan krypa in där om regnet ska hålla i sig, det blir ju blött i backen.
Jag skulle dock behöva rejäla trästolp till vinterhagen och det har jag inte riktigt råd att köpa nya just nu...
Nu har jag dessutom lite ångest över att jag lämnade Leffe utan täcke. Bara han inte blir öm i gamryggen.

Regn

Publicerad 2013-09-21 19:24:47 i Allmänt

Ja nu vräker det ner. Tur vi hann ta oss en tur i bensbyn innan det värsta. Stråla tyckte det var väldigt spännande att gå runt i bensbyn och bjöd på en och annan tvärnit. Skithäst. Det var nog ganska länge sen vi var å hälsa på där, tror inte det blev av förra året. Min fina duktiga trygga tramshäst <3 Bild på fina 30 åriga Zorro

Älsklingmularna

Publicerad 2013-09-21 01:36:57 i Allmänt

Fick lite hästabstinens på hemvägen från jobbet så jag åkte förbi och pratade lite med dom, lite dåligt samvete för att jag har varit irriterad på Stråla senaste dagarna.
Fina fina hästen kommer och stoppar sin varma mjuka mule i min famn direkt när jag kommer. No hard feelings där inte. Det är bara mäniskor som är långsinta. Det gjorde så gott efter en dålig kväll på jobbet att bara vara med äkta vänlighet och kärlek en stund. Imorgon ska jag vara på bättre humör, det förtjänar dom verkligen mina hjärtan.
 
Lite kallt blev det då jag var bara i linne (jobbet innebar kräks i afton...) så stunden blev inte så lång men fin. Fast hur häftigt att man alls kan stå i en hästhage mitt i natten i slutet av september i bara linne.
 
Strålan ja. Så nonchalant ibland så jag blir galen. Och bara hungrig. Utsvulten. Snubblar hellre och slår halvt ihjäl sig än att missa ett gammalt ruttet löv att stoppa munnen.
Å så är jag så sjukt less på att rida barbacka. Det är väl trevligt ibland men inte jämt. Jag vill ha den där sadeln nu tack.
För hon är ju världens finaste att sitta på. Världens finaste att umgås med (då hon inte har mat i sikte)
Älskade lilla SKIThäst.
 

Finaste flocken
 

fre

Publicerad 2013-09-20 23:47:05 i Allmänt

Jisses vad kass Jens var ikväll (om än snygg) tur han gick vidare trots det. Mm. Ides inte göra npn alls med hästarna idag. Bara trött. Och less. Nya tag imorgon kanske.

Torsdag

Publicerad 2013-09-20 01:07:48 i Allmänt

Äh, vad jag har tappat sugen just. På dagarna iaf, jag är bara trött å less. Typiskt höst men lite för tidigt tycker jag. Ivan har börjat tömma ligghallen. Sötfarbror.
 

Voj voj

Publicerad 2013-09-19 00:06:00 i Allmänt

Alltså. Jens Hult. Nå men ge mig!
Gud så kul at ha en riktig goding med i Idol i år, det var länge sen det var med nått av vikt. För min skull hoppas jag han går långt, för sin egen hoppas jag han åker ut snabbt.
 
Oj oj oj.
 
 
Ja Mayan hade lite skrot i bakdelen, som jag förstått eftersom hon vilat benen så mycket, som Maria har fixat till, nu blir det 10 dagar utan ryttare och då troligtvis ännu längre för på tio dagar så jobbar jag helg och sen hade jag tänkt åka ner till skellefte igen (yey!!) så det kanske blir typ 15 dagar utan mig på ryggen iaf å det skadar ju knappast.
Hursom så var hon fin annars, troligtvis har nånting hänt så hon har blivit justerad, knä, korsben och hamstrings, har även skjutit fram lite då också vilket visat sig i ballerina stegen som jag sett.
Sen kanske hon fixar att gå på ridbanan igen.
Vi får väl se.
Min fina lilla dam. Jag längtar redan efter att få sitta på hennes rygg igen.
 
Idag kom regnet och alla hästarna fick vila, jag har även varit ganska risig (som vanligt vid väderomslag) och mest legat med ljudbok i öronen. Mannen som föll i glömska, intressant bok det. Och jobbat, riktigt bra jobbdag, såna här dagar älskar jag verkligen mitt jobb.
 
Tjoflöjt!
 
Och för er stackare som inte har Insta
Några bilder stulna av Bunnymama
 
 
Sugar overload!
 
 

Grus

Publicerad 2013-09-17 20:57:34 i Allmänt

Idag har jag ögonen full i grus efter att ha galloperat i vagn med Stråla. Ja det blev ingen ridning jag tappade sugen och orken helt. Alla hästar är iaf aktiverade och Stråla har som sagt tränat på galoppen. Ibland gick det skitbra och ibland rusade hon bara.
 
Intressant att höra vad Maria har att säga om Mayan imorgon.

Smart

Publicerad 2013-09-16 23:23:00 i Allmänt

http://www.tyrashastar.se/?p=40655#commentsDet här tyckte jag var en riktigt bra idé och jag älskar ju bling. Synd bara att det inte skulle gå att rida i. En skrittpromenad på byn kanske. Snitsigt värre.Ett annat slags halsband skulle säkert kunna funka dock, fast då blir det nog inte liks snyggt ändå. 
 
Jag vill ha en hel drös med shabrak och pannband och ett nytt träns åt Stråla. Vill ha vill ha.
Nämen åh. titta här http://webbshop.perlstoft.se/products/full Här hade jag kunnat plocka en massa. Bubbelgumpannbandet. Yes please.
 
Äsch. Jag måste nog köpa mig en svart häst också  

Crazy happy

Publicerad 2013-09-16 19:09:00 i Allmänt

Jepp. This is me efter en galopp i skogen på min lilla travar tant.
 
Ha ha, hon är så jäkla rolig.
Kändes superfin idag och speciellt galoppen. Jävlar vilken Power. Och ett litet skutt blev det också.Oj oj så lycklig man kan bli av att sitta på en häst en stund. Även om hon kändes jättefin idag och jag tycker hon verkar fräsch så har jag några små funderingar och Maria kommer och kollar på henne på onsdag. Nojjig matte, javisst.  
Stråla fick sig en cykeltur på en timma. Hon var dock lite loj, det hade jag inte förväntat mig. Försökte trava på och träna på kondisen lite. imorgon blir det nog et pass på ridbanan om det inte blir dåligt väder. Lite mer höstigt idag, mulet och blåst, så snart blåser nog höstregnen in över oss. Vi kan ju inte ha det så här bra hur länge som helst
 
=P
 
 
Ebba är lite speciell...Å rackarns smutsig om muttan. 
 
Pratat med Ivan om vintern nu. han skulle fundera på saken men hade nog tänkt samma tanke som jag. Lite typiskt honom att aldrig ge nått rakt svar. Ah. Det blir nog bra det. Då var det bara jag som ska nånstans å bo också...

Najs

Publicerad 2013-09-15 21:19:00 i Allmänt

Vilken bra helg det blev. Mm. Nu saknar jag dock ihjäl mig efter mina hästar å imorgon ska jag nog ta Mayan på en ridtur, satt inte på henne nå alls den här veckan. Fina donnan. Stråla verka halv tossig nu när jag var förbi så jag tror jag rastar henne med cykeln. Jupp. Det är 15 grader varmt 15:e september. Det är ju minst sagt intressant.

Till offer åt Molok

Publicerad 2013-09-14 19:59:32 i Allmänt

 Åsa Larsson, sablar vad bra hon är, och vilken fröjd att lyssna när hon själv läser sina böcker med sjungande dialekt. Det blir så levande så jag blir helt inne i det och förfasas och skrattar och gråter. Precis som det ska vara med riktigt bra böcker.
Nu kan hon få komma med en ny bok. Tack.

Work

Publicerad 2013-09-13 21:16:00 i Allmänt

På tal om kaniner så kan det vara väldigt bra att ha koll på deras anatomi
 
Nu ska jag sova så jag orkar med mastodont pass imorgon. Jag trodde liksom att det var färdigt med de men inte. Varannan lördag jobbar jag 7,45-23 och sedan upp till 7,45 på söndag igen. Suuuuuck. Det känns verkligen inte kul.
Dessutom så är det bara jag i gruppen som har dessa pass, det är en rast mitt på dan på 2 timmar men det är ju inte ens lönt att åka hem för det. Bara körandet tar ju en av de två timmarna.
Utan att bli tillfrågad om det gick bra eller utan förvarning så fick jag dessa pass. Ge dom till den nya liksom. Den nya som bor längst bort. Bra ide, tack så mycket.
 
Bah!
 

Bunnymama

Publicerad 2013-09-13 11:49:00 i Allmänt

Alla som har instagram måste kolla in Bunnymama å hennes underbara kaniner. De små filmerna, berättelserna och alla bilder. 
I love it. 

Korsträskby

Publicerad 2013-09-12 12:54:00 i Allmänt

Ha ha. En liten hundrumpa kom visst med.
 
Gud så jag älskar det här stället. Så många fina minnen härifrån.
Tänk om man hade haft vett att fota mer när man var mindre. Min fina mormor finns knappt på ett enda kort. Tragiskt.
Fast hon finns väldigt tydligt i mitt minne i alla fall.
 
Moster fastnade på kort och hon är rätt lik mormor faktiskt.
 
 

Skit

Publicerad 2013-09-12 09:41:16 i Allmänt

 Skit skit skit

...

Publicerad 2013-09-11 21:41:00 i Allmänt

 
Gudars, jag tycker jag är tröttare än vanligt nu. Kan det vara hösten som gör sig påmind? Och mörkret som smyger sig på.
 Eller antagligen är det alla min "små" problem som ligger och gnager. Typ att snart är det vinter och jag har ingenstans att bo och inte har jag fixat nått åt hästarna heller. Hej panik. Ash.
Då reagerar jag med att gå i baklås och hjärnan vill gå i ide.
 
 

Que sera sera

Publicerad 2013-09-10 22:52:00 i Allmänt

Idag var det jätteskönt att träna. Har fått trappa upp en del, i en väldigt lagom takt för jag mår alltid bra efteråt. Förutom i fredags när jag var direkt efter jobbet så det ska inte upprepas. Nu känner jag mig väldigt motiverad. Skulle bara behöva bli lite motiverad att äta någorlunda nyttigare också men det lär ju inte hända.
Nu är det iaf nästan riktigt tungt vilket är bra. Mer muskler och mindre fett thanx.
Men ack vad jag hade behövt nå bra kläder och kanske framför allt skor till att träna i.
 
Ridit Strålan som var på lite bökhumör och åt löv så hon trillade ner i ett dike, blev livrädd för en skithög mitt i en fin travöppna och å lite sånt.
Skithäst <3
Fin var hon ändå min lilla tös. Mayan och medryttarn var med. En annan sak jag har upptäckt med donnan är att hon har börjat gå på lina med frambenen, man ser ju bättre när nån annan sitter på, så Maria ska få kolla på henne. Annars tycker jag ju att hon är jättefin i kroppen och är inte öm nånstans och glad som sjutton är hon.
Fundersam blir man alltid.
 

Lilleman tyckte att det var lämpligt att sitta på datorn och kvällputsa sig.
 
Nu ska jag se om det går att se idol på play. Måste ju se hur det går för den här fantastiske kille
 

Aj

Publicerad 2013-09-10 17:00:25 i Allmänt

 Igår innan lektionen så gick jag å pinka bakom stallet och satte mig rakt på en brännässla. Det var oskönt.

Give me that cow

Publicerad 2013-09-09 23:59:53 i Allmänt

Joråsattee..
Mm.
 
 
Ridlektion med Mayan igårn för en ny instruktör. Camilla i Integrerad ridning. 
Tyvärr så kunde Mayan bara skritta på ridbanan, som jag sagt förut så är den ju skitkass så jag borde ju ha tänkt på det och inte gått dit. Men riktigt så illa som det var igår har det inte varit tidigare, hon kunde inte ens trava, så vi började klura på vad det kan vara. jag har tyckt att hon har varit väldigt ömfotad sen senaste skoningen. Och jag har börjat fundera på om det kan ha att göra med att hon får i sig för mycket gräs. Ska testa att inte ha henne på gräs nu, inte för att det typp finns nå gräs kvar, lite i en hage så då undviker vi den och ser om det blir bättre.
 
Hursom så kunde vi iaf skritta och jag är väldigt nöjd med lektionen ändå och med instruktören. Mayan kämpade på så gott hon kunde och fick jobba väldigt mycket mjukgörande, ganska mycket öppna på åttvolt. Klurigt som tusan för matte att hålla koll på sina kroppsdelear så jag är rätt nöjd att det bara gick i skritt, jag är inte snabb på att lära in nya rörlesemönster. 
 
Idag var Mayan jättemjuk och fin i kroppen och jag kan bara anta att det är från gårdagens arbete. 
Hon fick gå en sväng bakom vagnen idag tillsammans med Skorpan.
 
 
Cyklade med Stråla igår och hittade en kompis. Först var den jätteläskig som sprang runt och ville leka och Stråla Struttade och drakblåste men sen så stod dom och nosade på varann och lilla kossan tänkte slicka Strålan på mulen, om den bara hade nått...
Idag när jag körde förbi så kom, just bara den här lilla vännen springande (dom andra står ju bara i bakgrunden och glor), båda gångerna vi gick förbi.
Jag vill ta hem den...
 
Idag har alla fått vara ut.

Sommar i september

Publicerad 2013-09-07 21:44:18 i Allmänt

Varit hos moster i korsträsk och hälsat på. Underbar dag.
 
 
 
 
 

Folk alltså

Publicerad 2013-09-07 00:33:00 i Allmänt

En del människor är ju bara för jävla korkade.
 
 
Så fick jag ur mig det också.
 
Mer kunskap till folket!
 
Eller bara lite allmänt vett....

Fre

Publicerad 2013-09-06 22:28:28 i Allmänt

Lilla skruttis är lite piggare idag. Jag är skittrött. Att träna direkt efter jobbet var visst ingen bra idé alls. 
 
Mayan, Stråla och Skorpan har fått komma ut och skritta i mörkret. Eller, ja, med Mayan framför vagnen blir det kanske inte så mycket skrittat för Skorpan iaf och någon rallyaktig gångart för dom andra.
Nu ska Ebba få sin medicin. Tjipp!

Tandlös

Publicerad 2013-09-05 23:16:00 i Allmänt

 Mitt stackars lilla hjärta blev tre tänder fattigare. Å matte blev typ 4000 kr fattigare. Ah
Det är alltid oroligt att lämna bort för sövning, speciellt en gammal hund med blåsljud men allt har gått fint fast Ebban vart ynklig å väldigt påverkad. Vi har bara legat och kramats hela kvällen å tillslut fick jag i henne lite vätska och lite mat också. Älskade gryn. Ii
Kommentarer (1)

Things that piss me off

Publicerad 2013-09-05 14:52:00 i Allmänt

Ja, det är ganska så mycket det. Men just nu är det värsta
 
1: Folk som använder Pessoasele på sina hästar.
Detta vidriga tortyr redskap borde förbjudas och brännas upp.
hur kan man tycka att det är en bra idé att hästen ska gå och slita sig själv i munnen?
Halsförvränagre, graman och alla andra "hjälp"tyglar borde förbjudas de med men pessoaselen är nog ändå den värsta av de värsta.
 
2: Folk som rider på sina 2 åringar.
Varför? Varför? Varför ska man promt sitta på en bäbis?
 
3: Tyra Sjöstedt
som verkar ha grava impuls problem och nu via sin blogg söker en liten fru åt sin hund Kotten för att hon vill ha valpar.
Men snälla!
Mm, det är mycket med henne som retat mig på senaste men det här tog liksom priset. Jag vet, jag vill ha valpar på min söööta hund så jag söker en tik i min blogg. Doh!!
 
4:  Alla som tror att dom inte behöver mer kunskap. Det är bara dårar och idioter som tror dom kan allt.
 
Så nu kan nån säkert reta sig på mig och vad jag retar mig på också. Varsegod.
Kommentarer (4)

Kamikaze!

Publicerad 2013-09-05 00:04:03 i Allmänt

Ha ha!!
Jag har galopperat uppsuttet på Stråla idag!
Första gången på nästan ett år. Och barbacka då såklart. Jag hade som bestämt mig för att det skulle ske idag och hon var superlugn och trevlig. Red till ridbanan och hon gick jättefint. Svarade på bra framåt, lite småsegt ibland men med fokus på mig och uppgiften, inget tittande utanför å så.
Så började jag prova, men det gick ju inte alls, nä hon fattade ju att hon skulle göra nått men det blev inget så efter att ha rantat runt ett antal varv så kände jag bara: Nej nu får du sluta fjutta och rida och se, då gick det!
Visst blev det en 3-4 skutt men inga urladdningar och jag vågade driva på framåt och inte bromsa så jag är sjukt nöjd.
Vi tog oss typ tre varv på en volt i lugnt tempo, sen tänkte jag testa igen men samtidigt så ville jag inte förstöra det vi gjort så ja avslutade med superfin trav där hon gick riktigt trevligt.
Förresten så var hon näsan helt stilla i munnen på vanliga tredelade bridongen idag också. Det enda som inte var bra idag var att hon var väldigt stel att ställa åt höger men det lossnade på slutet och hon rundade halsen riktigt fint åt alla håll liksom.
Så är jag ju såklart lite orolig att hon skuttade för att det gjorde ont men dom har ju sagt att det kan sitta i.
Nu är jag iaf superpeppad att fortsätta.
 
Fina fina tjejjen.
 
Mayan fick sig bara en liten skogspromenad idag men det verkade hon väldigt nöjd med.
Kommentarer (0)

Pratsamma hjärtan.

Publicerad 2013-09-04 14:59:00 i Allmänt

Alltså, jag skrev ju för ett tag sen att Mayan gnäggade åt mig. Och det har inte hänt ofta under våra 13 år tillsammans, det har hänt men det går att räkna på ena handen. Men nu gör det det helt plötsligt. Inte varje dag men ganska ofta så får jag en mjuk hummande hälsning och det är så mysigt.
Helt underbart faktiskt. Goa gumman.
 
Nu är det bara Skorpan som inte gnäggar annat än ibland när jag har höpåsen i högsta hugg.
Leffe och Stråla gnäggar jämt. Stråla brukar iiiha högt och komma springande kvittra och pipa, Leffe hummar och puttrar konstant och Holly hon kvittrar allt som oftast som hälsning. Och nu Mayan då också med sitt hummande.
Älskade hästar.
 
Jag är mil ifrån nån perfekt hästägare och matte men uppenbarligen så gör jag en del rätt också.
 
Kommentarer (1)

En till mysdag med inslag av surkärring

Publicerad 2013-09-03 23:30:00 i Allmänt

Var i valet och kvalet om jag skulle rida Stråla på banan idag men när jag tog ut Skorpan så plöjde Stråla hagen för att gå ut och äta gräääs och när jag satte tillbaka henne i hagen så var hon SKITSUR så jag skippade ridningen. Båda på dåligt humör och Stråla utsvulten (Oj oj stackars magra lilla häst ) och halvdöeende är ingen bra kombo.
Ja jisses. Nu får hon iaf gå i en hage med bra ström och lite lite gräs som hon kan gnaga på, kanske tillfredställer det värsta.
Ja, jag måste ju bara skratta åt henne och hur sur hon blir och hur orättvist hon tycker det är när dom andra får komma ut och beta och inte hon. Hon har humör fröken. Visst, inte är det kul att måsta gå i ponnyhagen och bara äta hö. Men vad gör man? Åker och hämtar halm ska jag försöka göra. Om jag hinner med i år innan allt tar slut.
 
 
Nåväl.
Tog ut Leffe och Skorpan. Pysslade om Leffe lite extra.
När jag skrubbade hans snopp med "The magic brush" så  tackade han mig genom att ställa sig på min fot.
Hmm.
Stackarn blir så biten PÅ snoppen. Sablar vad det kliar. Jävla knott.
Sen en liten skritt tur på glad farbror. Åh, han är så mysig. Älskade vän.
 
Skorpan fick jag tyvärr ett litet utbrott på då hon bara är utsvulten, hon med, konstant näsan i backen och bara bara mat i huvudet, sliter och drar. Nå sen följde hon med fint iaf.
 
Stannade och tittade på fåren som busade. Kul, tyckte Leif. Läskigt tyckte Skorpan, får är inte att lita på.
Stannade och pratade med kossor. Hej kooompisar tyckte hästarna. Konstiga djur det där tyckte kossorna.
Så mysigt.
 
Annars har jag varit och tränat och var allmänt ganska matt i kroppen. Ökade på lite idag och jag blev riktigt trött. Så hem och slappa lite innan hästarna.
 
På torsdag ska jag och Ebba till Öjebyn, dags för att rengöra munnen på Ebbs och hoppas hon slipper dra några tänder.
 
Kommentarer (0)

Mysdag

Publicerad 2013-09-02 22:28:36 i Allmänt

Ganska risig dag efter jobb å så så jag har passat på att slappa och mysa och ligga och läsa bok.
Jag älskar böcker men har sällan ro i kroppen att bara ligga och läsa.
Så har jag varit och hängt med hästarna och Ivan och promenerat med varulvsponny
Skorpan och Ebba
 
Ridit Stråla tillsammans med Mayan och nya medryttaren på en jättetrevlig tur.
 
Nu sitter jag med massagedynan som knådar min rygg och det knäpper och klockar och har sig. Hoppas huvudvärken kan släppa lite.
 
Kommentarer (1)

Nå men nu då?

Publicerad 2013-09-02 02:46:00 i Allmänt

Jaha, nu då. Nu är jag dessutom pmsig men jag HATAR när internetet bara strular. Och datorn som är rätt ny strular ända sen jag köpte den och samma med telefonen.
Vad fan, kan det inte bara fungera?!?
 
Igår så blev alla motionerade. Tog först en körtur med Stråla framför och Mayan bakom, försökte satsa på att träna galoppen. Det gick sådär. Ganska dålig. Fattningarna var ganska kassa och hon sprang utav helvete och la hela sin tyngt i bettet. Ganska läskigt emellanåt då det kändes som att jag hade mycket liten kontroll.
Fast nån gång då och då och gick det fint, hon lättade av i bettet och tjurrusade inte, och då fick hon määängder med beröm.
Nåja.
Sen en cykeltur med Leffe, Skorpan och Holly. Skorpan var pigg och glad, Holly lite småseg men duktig och Leffe var lite trött i kroppen.
 
Ebba och Ivan spenderade dagen så här
Sötnötter
Idag har jag ridit Mayan på banan en sväng och utnyttjat lite bommar som låg där. Jag gillar när folk lämnar bommar och hinder efter sig för jag ids ju typ aldrig släpa ut som själv.
Fin tjej. Lite små stel och otacksamma jag tycker att underlaget på banan är riktigt kasst. Iaf för Mayan. Det är så ojämt och tungt.
Nå bommar, öppnor, slutar, skänkelvikning lite galopp. Fina tant.
 
Sen tog jag med mig Stråla i lina till ridbanan och utnyttjade bommarna igen. Väldigt okoncenrerad och sprang mest och tittade utanför banan vilket resulterade i att hon snubblade på bommarna en hel del. Ingen galopp för vi slutade när hon gjort några bra med fokus på jobbet och inte allt annat.
 
 
För övrigt så längtar jag tillbaka till skellefte. Massor. Jag börjar förstå den här tjejejn
 
 
 Fina Turbo har dock visst gått och gjort illa sig. Stackars.
 
 Nu sitter jag här med hästabstinens igen. Jag är ju fan sjuk i huvet.
Hade jag orkat så hade jag varit hos hästarna dygnet runt...
 
Kommentarer (3)

!!!

Publicerad 2013-09-01 23:44:00 i Allmänt

Men jag tror jag lägger mig ner å grinar snart. Jävla teknik!!!!!
Kommentarer (0)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela