stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Fina

Publicerad 2017-01-30 22:47:11 i Allmänt

Några av mina fina idag 
 

Nu jäklar producerar jag blogginlägg

Publicerad 2017-01-30 00:03:39 i Allmänt

Idag har jag iaf något att berätta, jag har ridit. Jamen wow. Ridit på riktigt och roligt var det.
När red jag ens sist? Det minns jag inte riktigt när jag inte bloggar om det. (ja ja, skrittat Leffe lite ja men på riktigt)
Stråla och jag tog oss en ordentlig tur och jag red och inte bara åkte, men för satan så fin hon var. Helt otroligt. Lite knasig också och pös emellanåt, hon har så mycket överskottsenergi som hon gör konstiga grejer av men hon fick iaf bli svettig och göra av med lite av överskottet. 
Tog en galopp och den vara bara magisk, bästa galoppen hittils.
Nu ska jag försöka hålla igång henne lite mer. Host host. Försöka kan man ju ha amitioner till iaf. Denna fantastiska häst kan ju inte bara slösas bort för att matten har huvudet nån annanstans.
 
För många kanske det inte är någon big deal med en sån här hästdipp men för mig känns det som en evighet av ett konstigt alternativt universum, när man liksom är van att ALLTID, alltid, alltid sätta hästarna först och leva andas häst 24/7.
 
 
Den här lite konstiga perioden har även inneburit väldigt många nya möten, nya människor, och idag tror jag att jag har träffat en som skulle kunna bli en god vän. Haft en väldigt trevlig kväll med väldigt avslappnad middag, häng och surr, sånt där som jag kan sakna så himla mycket ibland nu när jag inte har Ida mer och Therese så långt bort. 
 
Försökt lära mig något nytt så jag är helt yr i hatten också. 
Bra dag överlag. 
 
 

Några ord iaf

Publicerad 2017-01-29 00:44:00 i Allmänt

Och här, en bild på Ebba
 
Alltså jag har verkligen ett gäng trofasta läsare som loggar in varenda dag trots att här är extremt ointressant.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, det som okuperar min hjärna 24/7 kan jag inte skriva om.
 
Hm. Ja ikväll hade jag en supermysig stund med Leffe och Stråla, båda var jättegosiga. Red sen en liten sväng på Leffe med Stråla som handhäst, han var lite tassig i början, tror han är väldigt rädd för att halka, det har ju varit så tjuvhalt senaste och det tog en himla tid att få tid med hovslagaren för skoning. 
Annars fint.
 
Har varit lite sjuk också, åkte till läkaren i måndags som skickade mig till akuten, så sjuk tyckte jag väl inte att jag var och höll på att skämmas ihjäl över att sitta på akuten och ta upp tid och plats, nästan så jag tänkte åka därifrån, men läkaren jag fick träffa där tyckte det var bra och så har jag fått en massa antibiotika och magen growlat utav helskotta, först idag den börjat lugna ner sig.
 
Ja. 

Från mig till er

Publicerad 2017-01-27 00:41:17 i Allmänt

Inte för att den här bloggen var så spännande förut men nu är den stendöd. Men här har ni en bild på Leffe från i morse 
 

Till och med

Publicerad 2017-01-24 15:44:45 i Allmänt

För kanske första gången i mitt liv så överanalyser jag inte, jag bara hänger med och jag njuter. Det är en konstig och väldigt annorlunda känsla. 
Jag har ingen aning om vart den här vägen tar mig mig men det får faktiskt vara så. 
Det är en underbar färd att färdas, svår, men underbar. 
 
Ibland kanske vägen i sig är själva målet 
 
Glad. Ja, jävligt glad till och med
 

Vänta, va?

Publicerad 2017-01-21 10:36:20 i Allmänt

Ställde  mig på vågen idag igen, -4  kilo (!!!)  på en vecka. Whaaat?! 
Så nu har jag gått  ner minst 12  kilo, jag vägde mig ju aldrig i början. 
Hepp. 

Vägen

Publicerad 2017-01-16 23:27:51 i Allmänt

Vilka konstiga vindlande vägar livet tar ibland. 
 
Hästeriet står fortfarande still. Jag finner inte den där lusten. Jag klappar lite på dom, ger dom mat, mockar jag rör lite på dom, främst Stråla för att jag vet att hon behöver det. Idag red jag faktiskt lite, på Leffe, Stråla som handhäst. Det var mysigt men inte mycket mer. 
 
Nåväl, det blir väl vår nångång, kanske lusten återkommer då.
Jag har ju inte heller riktigt haft tid eller ork, jag jobbar 200 timmar den här perioden och något liknande förra. Plus allt körande, allt mörker allt skitväder och alla andra vägar livet vill vandra.

Nöjd

Publicerad 2017-01-15 00:31:00 i Allmänt

Ställde mig på vågen idag, första gången sen jag kom av mig med träning och kaloriräknande, före Stockholmstrippen nån gång, Funderandes på om jag gått upp 5 eller 10 kilo och så hade jag gått ner 2 (!) Inte så jättemycket att hurra för på den tiden men med tanke på att jag var helt säker på att det skulle varit plus så är jag sjukt glad. 

Förlåt

Publicerad 2017-01-14 12:15:33 i Allmänt

Nej nej, inte orolig. Små lila moln wow. 
Wow. Helt fantastiskt. Bara wow. 

.

Publicerad 2017-01-13 23:45:13 i Allmänt

Jamen alltså bara wow....

Min själavårdare

Publicerad 2017-01-09 23:41:21 i Allmänt

Hon lägger sin mule i min handflata, jag lutar min kind mot hennes panna och kaoset i huvudet blir helt tyst en liten stund. 
 

Den var bra

Publicerad 2017-01-06 22:39:03 i Allmänt

 
 
SATAN vad det blåser. Leffe är promenerad och Stråla riden idag.

Kyla, woho!

Publicerad 2017-01-05 02:48:21 i Allmänt

Eh.. Nu ha blogg.se fått fnatt. Nya kommentarer säger den, men.. när skrev jag det här inlägget tänker jag, jo 2013. Nej det är 3 år, eh nästan 4, gamla kommentarer, inte nya.
 
Äntligen fick jag sova gott när jag kom hem från jobbet i morse, gott men inte speciellt länge och dessutom så gick en säkring medan jag sov=ingen värme, -20 ute innebär att det rätt jävla fort blir kallt inne i bodan. Rätt jävla svinkallt. 3 grader närmare bestämt, inget jag egentligen märkte av så länge jag höll alla kroppsdelar innanför täcket där även Ebba låg och värmde. 
 
Röjt lite bland mina kläder, en tredjedel ungefär är genomgånget men bra att ha gjort nånting iaf. Få lite bättre översikt över vad jag egentligen äger i klädväg.
Målat lite. Filurat och fixat hos hästarna. Så himla skönt att vara ute och röra på sig.
 
Jag och Stråla tog en ridtur, hon var jättepigg och glad och hon kanaliserade sin energi på ett bra sätt så hon kändes kanon att rida. Jobbade riktigt bra. Skritt och trav, funderade på en galopp men jag känner på mig att det blir nån bock nu när hon inte galopperat på länge (utanför hagen). Och sist hon galopperade, på lina visseligen, blev det en helsikes massa bock, så vi tar det en dag då matten inte är invirad i en filt där uppepå. 
-26 sa termometern när vi kom hem men jag har hållit mig varm, låren var illröda och ortdomnade men som Ullis säger, det är man ju så van så man tänker inte ens på det. Förrän dom ska tina upp igen. 
Superhärligt. Älskar snön och kylan. Vinter på RIKTIGT!! Jätteskönt att röra på sig också.
 
En lika kylig ridtur en annan vinter.
 
Fina fina häst. 
Hon fick istappar i näsan som hon hela tiden ville att jag skulle ta bort. Sötfröken.
 
Förresten, hovslagaren, när han var i måndags sa "hej tant" åt Stråla. Tant utrister jag förskräckt, "jaaa, vadå vill du påstå att hon inte är tant" svarar han och jooo det vill jag nog, medelålders iaf, hon är faktiskt bara 10 år 
 
"Jahaaa" sa han,"jag har fått för mig att hon var mycket äldre."
Jösses, jag tycket 10 är nog mycket. Kan vi pausa tiden lite?
 
Och för att fortsätta på samma ämne så blev jag raggad på av en 18 åring bla med denna replik
"Har på senaste fastnat väldigt mycket för det här med äldre damer, era intellektuella sidor är verkligen en attraherande faktor."
Alltså vafan, äldre dam? Jag har då aldrig hört på maken. Fnys! 
Om jag hade varit det minsta intresserad så hade min mojo slocknat där. Äldre dam... 
 Bah humbug.
Dam. Vadå dam... 
Pfffffft. Snorvalp.
 
Och är vi lika inne på det ämnet så undrar jag hur sjutton man tänker när man har detta som profilbild på en dejtingsite
 
 
 
 
 
 
Tur som sjutton att jag ringde chefen idag, vi hade tydligen kommit överens om att jag skulle jobba dygn på lördag, jag trodde att jag slutade kl 16. Hupp. Nå väl, imorgon är sista vaknatten, inte sista men jag ska vara vaknattfri en vecka iaf, kanske få lite ordning på hjärnkontoret igen. 
Jag ser ljuset, kanske därför jag mått så bra idag. Första dan på mycket länge jag inte varit superyr och illamående. 
Yey!
 
 

Äta svälla äta

Publicerad 2017-01-04 01:03:30 i Allmänt

Ho ho vad trött jag är. Det är nog första nattpasset som jag känner att jag hade kunnat somna. Vilket jag såklart inte kommer göra. Piss är att det enda som finns för att hålla sig vaken är att småäta. Nötter, godis kakor. Dricker cola, kaffe och redbull och sväller och sväller. 
På dagpassen går vi iaf ofta ut och promenerar lite alternativt kan man ta en promenad på rasten.  På nätterna är det mer eller mindre 9 timmar sittande. Och svällande. 
 
Lite roligt "spel" på insta där det flimrar förbi en massa bilder och så ska man ta en screenshot, denna gången var det " så här blir din kropp 2017"
Spot on!
 
 

Blä blä urk

Publicerad 2017-01-03 01:09:00 i Allmänt

Stängde in hästarna i ligghallen några timmar under nyårsnatten så att dom iaf skulle slippa se eländet. Det var 3 skärrade djur och en Stråla som tuggade hö och undrade what all the fuss was about. Dom andra 3 gick bra att distrahera med fickorna full med godis och lugnande ord, så blev dom också lugna på en stund, Holly var svårast att övertyga.
Glad att jag var där iallafall, hade jag inte varit där hade dom varit betydligt mer skärrade och säkerligen sprungit och varit stressade. 
 
Det var ett makalöst norrsken, tänk om folk bara hade kunnat gå ut och njuta av det, helt gratis.
 
 
Nyårsdagen var en trött dag. Riktigt plågsam. Även idag har varit vidrig.
Men arbetstidslagen och kroppen får säga vad dom vill, jag måste jobba Strålas veterinärräkningar gick på närmare 10 tusen. Efter att agria tagit sin del. 
Fy satan alltså. Det är så jävla katastrof så det går inte att ta in. Det var ju redan katastrof före.
 
Nå igår red jag iaf en sväng, jag orkade inte engagera mig men en liten motionsrunda i skritt och trav iaf. 
Idag har hovslagaren varit och tanken var att även Leffe skulle få skor på sig men då det kommit kallsnö på blankis så vågade jag aldrig prova ta honom till garaget. Tack och lov är hagen okej även för barfota fötter.
 
En rolig grej är att jag glömde att Ebba är 13 år och har gått omkring och sagt och skrivit på fb och insta att hon är 12 år. Till mamma sa "men är inte Ebba 13"
Nej! Sa jag men vart tvungen att kolla upp det, visst är hon 13 år 😁😊 
Mattes bushund
Mina best nine på insta bestod till största delen av 13 åringen. 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela